Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-25, 19:52   #1291
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Dziewczyny podczytywałam Was dzisiaj i chciałam się do tych tematów odnieść, ale jest wieczór, tyle wrażeń dzisiaj miałam i... pozapominałam o wszystkim... Wybaczcie...
Odebraliśmy dzisiaj wózek Jest piękny, cudowny i nie oddam go nikomu! Mamy składaną na płasko gondole- strasznie ciężko rozkłąda się więc wątpię, czy kiedykolwiek złożymy ją (oprócz momentu przechowania jak Dzieć przejdzie na spacerówkę). No i dostałam gratisy do zakupu- torbę na zakupy, matę do przewijania, znak do samochodu i butelkę antykolkową 150ml tommee tippee. Tak więc znów troche zaoszczędzone, bo nie będę już kupować innej butelki

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 19:53   #1292
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Tak,maggne b6 ,3 razy po 2,ale.i.tak.budziłam się z mega bolacym.skurczem,a odkad zaczelam.pic muszynianke.problem się skończył

Bursztynku,ze muszynianka jest wysokozmineralizowana,a kobietą w ciąży zaleca się niskozmineralizowane.Chyb a chodzi.o.to,zeby nie przedawkowac .
I żadnych innych witamin nie bierzesz tylko magnez? Pytam bo sama biorę komplet witamin dla ciężarnych i nie wiem czy by to nie było dla mnie już za dużo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-04-25, 19:56   #1293
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

A przypomniało mi się, że był temat czym przykrywać Maleństwo w lecie. No więc ja mam kolorowe tetrowe pieluszki, zamówię jeszcze flanelowe i/lub bambusowe. Nie będę narazie inwestować w nić innego. Idzie też do mnie kocyk bambusowy całoroczny z lullalove- ten będzie na chłodniejsze dni. No ale ten kocyk to trochę moja próżność, bo drogi, itp... Ale zakupy na alli nie przekonują mnie...
Otulać zamierzam albo tetrą albo flanelką. Nie będę jakoś specjalnie czegoś kupować. Mam też rożek więc pewnie Mały będzie też w nim spać.

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 19:58   #1294
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
I żadnych innych witamin nie bierzesz tylko magnez? Pytam bo sama biorę komplet witamin dla ciężarnych i nie wiem czy by to nie było dla mnie już za dużo.

AaaaaaaBiorę pregna plus i.pregna dha
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 20:09   #1295
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamy tu dom drewniany kupiony w sumie w marnym stanie ale teraz odremontowaliśmy i moim skromnym zdaniem jest pięknie. W tamtym roku zrobiliśmy poddasze i teraz chcemy wyremontować dół bo trochę odstaje od góry - piach na wylewki na podłogi w dwóch pokojach. To niby nasz dom taki wakacyjny ale mamy tak naprawdę więcej powierzchni niż tam gdzie na stałe, w sumie tez na wsi, ale zaraz pod miastem i tam tez mamy podwórko/ ogródek ale tu to mamy wieeelki ogród. Wszystko to fajne, ale pracy kosztuje dużo. Zrobiłam dziś pyszne szparagi z piekarnika. Zaraz wstawiam druga porcje. I relaksujemy się przy meczu. Jutro muszę więcej pospacerować bo teraz wyszłam wieczorem na chwile i od razu lepiej. Jednak taki ruch przy pracach domowych to zupełnie nie to samo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]

Super, czyli planujecie tam pomieszkiwać tylko podczas urlopu czy kiedys na stałe sie przeprowadzić?

Pracy nie zazdroszcze. O ile masz Tz złota rączkę oczywiscie!

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
A przypomniało mi się, że był temat czym przykrywać Maleństwo w lecie. No więc ja mam kolorowe tetrowe pieluszki, zamówię jeszcze flanelowe i/lub bambusowe. Nie będę narazie inwestować w nić innego. Idzie też do mnie kocyk bambusowy całoroczny z lullalove- ten będzie na chłodniejsze dni. No ale ten kocyk to trochę moja próżność, bo drogi, itp... Ale zakupy na alli nie przekonują mnie...

Otulać zamierzam albo tetrą albo flanelką. Nie będę jakoś specjalnie czegoś kupować. Mam też rożek więc pewnie Mały będzie też w nim spać.

Ja kupuje śpiworki dwa na lato 1 tog i dwa na zimę 2,5 tog’a. Kocyk mam ale to raczej tak tylko na wszelki wypadek.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 20:11   #1296
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny podczytywałam Was dzisiaj i chciałam się do tych tematów odnieść, ale jest wieczór, tyle wrażeń dzisiaj miałam i... pozapominałam o wszystkim... Wybaczcie...
Odebraliśmy dzisiaj wózek Jest piękny, cudowny i nie oddam go nikomu! Mamy składaną na płasko gondole- strasznie ciężko rozkłąda się więc wątpię, czy kiedykolwiek złożymy ją (oprócz momentu przechowania jak Dzieć przejdzie na spacerówkę). No i dostałam gratisy do zakupu- torbę na zakupy, matę do przewijania, znak do samochodu i butelkę antykolkową 150ml tommee tippee. Tak więc znów troche zaoszczędzone, bo nie będę już kupować innej butelki
wow! ile gratisów dostaliście
nasz ciągle zapakowany w pudłach tyle otworzyliśmy czy nie jest porysowany i czy się kolor zgadza
złożymy i postawimy pewnie jakoś w czerwcu
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 20:11   #1297
KarolinaK
Zakorzenienie

Zua sodę? A to nie zaszkodzi w takiej ilości? Nie masz wzdęć po tym?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 20:13   #1298
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
AaaaaaaBiorę pregna plus i.pregna dha
Dziękuję

Stary 2018-04-25, 20:13   #1299
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Tak,maggne b6 ,3 razy po 2,ale.i.tak.budziłam się z mega bolacym.skurczem,a odkad zaczelam.pic muszynianke.problem się skończył

Bursztynku,ze muszynianka jest wysokozmineralizowana,a kobietą w ciąży zaleca się niskozmineralizowane.Chyb a chodzi.o.to,zeby nie przedawkowac .
Nie biorę teraz dużo magnezu więc myślę że nie przedawkuje a gdyby nawet to nadmiar m.in magnezu powoduje biegunkę. Co zrobić jak inna woda mi nie podchodzi a pić trzeba w tej ciąży ( odpukać) jeszcze nie miałam skurczu łydek, ale w poprzedniej ciąży miałam straszne, ale z tego co pamiętam to nie brałam wtedy oprócz witamin nic innego więc pewnie dlatego.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 20:14   #1300
KarolinaK
Zakorzenienie

A ogólnie to musze Wam sie wyżalić. Dzis to mdłości doprowadzały mnie do płaczu. Juz dawno tak złego dnia nie miałam. Chyba z 10 razy w ciagu dnia tak mnie zamdlilo ze myslalam ze zwymiotuje w pracy na podłogę 🙁. Myslalam ze powoli ustępują ale to było tylko na przerwę.
Dlaczego musza mnie tak długo trzymać? To niesprawiedliwe.
Stary 2018-04-25, 20:19   #1301
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku.ja biorę i stąd.moje obawy.

Emma chyba.masz rację,może szklaneczka nie zaszkodzi.Ostatnio miałam sporo stresów i magnez,potas.się wyplukal.I.jakby wtedy mniej macica mi.się stawiala.

Karolina.współczuję mdłości.Napewno potrafią zepsuc dzień.Niestety ciąża to trudny.okres dla kobiet.

A ja ciągle jestem dzisiaj głodna.Meczace to.jest.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 20:36   #1302
aniama6
Zadomowienie

Karolina straszne z tymi mdłościami, że tak długo cię trzyma. Co do domu to nie planujemy tu przeprowadzki, przyjeżdżamy na weekendy, 1-2x w tyg po pracy, tu organizujemy imprezy, znajomi nas odwiedzają. Pola co do wody to myśle ze tak od razu nie przedawkujesz minerałów, a teraz przy wyższych temperaturach- u mnie wręcz upały to więcej człowiek potrzebuje. Dziewczyny czytacie MamęGinekolog? Dziś fajny, rzetelny post o porodach przedwczesnych. Jak pisze to w ogóle szyjka poniżej 25 mm nieznacznie zwiększa ryzyko a tak naprawdę to dopiero poniżej 10 mm, tak to chyba żadna tu nie ma. I te wszystkie leżenia, odpoczynki żadnego wpływu nie maja. Tak, że kto może niech rusza na spacery, bo widzę po sobie ze aktywność fizyczna bardzo poprawia mi samopoczucie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 20:39   #1303
pola25
Zakorzenienie

Aniama dziękuję za odpowiedz w sprawie musxynianki
Stary 2018-04-25, 20:47   #1304
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Karolina straszne z tymi mdłościami, że tak długo cię trzyma. Co do domu to nie planujemy tu przeprowadzki, przyjeżdżamy na weekendy, 1-2x w tyg po pracy, tu organizujemy imprezy, znajomi nas odwiedzają. Pola co do wody to myśle ze tak od razu nie przedawkujesz minerałów, a teraz przy wyższych temperaturach- u mnie wręcz upały to więcej człowiek potrzebuje. Dziewczyny czytacie MamęGinekolog? Dziś fajny, rzetelny post o porodach przedwczesnych. Jak pisze to w ogóle szyjka poniżej 25 mm nieznacznie zwiększa ryzyko a tak naprawdę to dopiero poniżej 10 mm, tak to chyba żadna tu nie ma. I te wszystkie leżenia, odpoczynki żadnego wpływu nie maja. Tak, że kto może niech rusza na spacery, bo widzę po sobie ze aktywność fizyczna bardzo poprawia mi samopoczucie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tutaj w UK to nawet nie sprawdzają szyjki nigdy. Musza byc jakies inne objawy zeby lekarz kazał leżeć czy zakładał pessar chyba...
Stary 2018-04-25, 21:15   #1305
pozytywnaj
Zadomowienie

Ja też jadę ostatnio na Nałęczowiance...

Ostatnio mam okropny czas, cokolwiek nie zaplanuję to się wali

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 21:31   #1306
cambria04
Rozeznanie

Witam się wieczorem!

Carmelitos ja mam właśnie problem z niską hemoglobiną u żelazem i brałam Biofer, a później zmieniłam na Ascofer Fe 30 i ten wolę, bo u mnie powodował mniej skutków ubocznych. Podpatrzę przepis na risotto, bo nigdy nie robiłam, ale mam ochotę zjeść

Apropos słabych wyników to trzymajcie kciuki w piątek, bo powtarzam badania po prawie 2 tygodniach i mam nadzieję, że są lepsze,bo szpital mi się nie uśmiecha

Monya no straszne warunki, mam nadzieję, że Ci pomogą

POLA pięknie Malwinka rośnie najważniejsze,że wszystko ok. Ciekawe z tym ograniczeniem cukru...
Ja piję Muszyniankę a właściwie tą Lidlową wersję patrzę właśnie na zawartość składników mineralnych i co jakiś czas zmieniam żeby nie pić ciągle tej najbogatszej, a witaminy biorę takie najprostsze bez minerałów .
Ja chciałbym jednak w czerwcu urodzić, donoszona ciąża za 6 tygodni i już mogłabym jakąś czerwcową datę przygarnąć nie żebym miała wszystko gotowe ehhh i jeszcze malowanie planuję jak będzie zobaczymy, faktycznie końcówka bardzo się dłuży i te emocje kiedy się zacznie ...

Malutka u mnie też się strasznie rozpycha, no wszędzie jest🤣 spać mi nie daje i cały czas czuję, że nie jestem sama - przynajmniej nie muszę liczyć ruchów wczwśnie ją czułam a okazało się, że łożysko mam na przedniej ścianie mam jednak nadzieję, że po porodzie będzie oazą spokoju

Karolinka współczuję mdłości

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 21:55   #1307
odowska
Zadomowienie

Dobry wieczór! Ciekawa jestem czy mi się uda odpisać, co chciałam, bo już padam niemal.

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Nam na SR mówili, że picie dużej ilości wody wysoce zmineralizowanej nie jest wskazane ze względu na brak możliwości przerobienia takiej ilości mikroskładników. Nam się to później odkłada i w późniejszym czasie powstają kamienie w nerkach w myśl zasady co za dużo to niezdrowo, powinnyśmy wybierać wody ze średnią ilością tych składników
Muszynianka ma zdaje się 1590 na litr, a kryterium wysokozmineralizowanych jest od 1500. Także ten, zwał jak zwał. Jak dla mnie można pić ją i w ciąży. Szkoda, że jej nie robią niegazowanej.
Hm... ale w sumie ciekawe czemu powiedzieli, że w ciąży nie ma możliwości przerobienia takiej ilości mikroskładników? Tak na chłopski rozum, to właśnie teraz się chyba nam zwiększyło zapotrzebowanie na nie. Nie kumam. Pewnie z czegoś to wynika, ale nie ogarniam.

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
A ogólnie to musze Wam sie wyżalić. Dzis to mdłości doprowadzały mnie do płaczu. Juz dawno tak złego dnia nie miałam. Chyba z 10 razy w ciagu dnia tak mnie zamdlilo ze myslalam ze zwymiotuje w pracy na podłogę 🙁. Myslalam ze powoli ustępują ale to było tylko na przerwę.
Przytulam mocno!

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Witam sie po III usg dziś 30+0dni, malutka zdrowa, waga 1563 g i wg wykresu który mam na wydruku jest to środkowy pułap czyli w normie niestety się obróciła i nie dało rady żadnego zdjęcia zrobić. Może za miesiąc pomęczę mojego gina żeby spróbował coś zrobić na pamiątkę.

Ładna waga już! Szkoda, że się zdjęcia nie udało.

Nieswojo mi się czyta, jak planujecie "wyganiać" dzieciaki po 37 tygodniu. Jak dla mnie termin "ciąża donoszona" oznacza jedynie, że dziecko nie będzie uznane wcześniakiem, ale i tak może mieć małą wagę, kłopoty ze ssaniem i wiele innych. Mózg też ciągle się rozwija w brzuchu między tym 37 a 39 tygodniem. Ja to bym raczej chciała dotrwać do terminu i wtedy dopiero się martwić wyganianiem. Także u mnie, o dziwo, bez zniecierpliwienia, dopiero za 3 dni zaczynam III trymestr. Jeszcze duużo czasu...

My będziemy korzystać z pieluch wielorazowych, tak jak przy pierwszym, ale może nie będę ponownie przynudzać Wam na ten temat. Wydaje mi się, że na każdej stronie producenta można wyczytać co i ile sztuk polecają kupić na początek.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość

Co się dzieje?
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 22:57   #1308
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dobry wieczór! Ciekawa jestem czy mi się uda odpisać, co chciałam, bo już padam niemal.

Muszynianka ma zdaje się 1590 na litr, a kryterium wysokozmineralizowanych jest od 1500. Także ten, zwał jak zwał. Jak dla mnie można pić ją i w ciąży. Szkoda, że jej nie robią niegazowanej.
Hm... ale w sumie ciekawe czemu powiedzieli, że w ciąży nie ma możliwości przerobienia takiej ilości mikroskładników? Tak na chłopski rozum, to właśnie teraz się chyba nam zwiększyło zapotrzebowanie na nie. Nie kumam. Pewnie z czegoś to wynika, ale nie ogarniam.

Przytulam mocno!

Ładna waga już! Szkoda, że się zdjęcia nie udało.

Nieswojo mi się czyta, jak planujecie "wyganiać" dzieciaki po 37 tygodniu. Jak dla mnie termin "ciąża donoszona" oznacza jedynie, że dziecko nie będzie uznane wcześniakiem, ale i tak może mieć małą wagę, kłopoty ze ssaniem i wiele innych. Mózg też ciągle się rozwija w brzuchu między tym 37 a 39 tygodniem. Ja to bym raczej chciała dotrwać do terminu i wtedy dopiero się martwić wyganianiem. Także u mnie, o dziwo, bez zniecierpliwienia, dopiero za 3 dni zaczynam III trymestr. Jeszcze duużo czasu...

My będziemy korzystać z pieluch wielorazowych, tak jak przy pierwszym, ale może nie będę ponownie przynudzać Wam na ten temat. Wydaje mi się, że na każdej stronie producenta można wyczytać co i ile sztuk polecają kupić na początek.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Co się dzieje?
cokolwiek nie zaplanuję, wszystko krzyżuje mi plany. Na dodatek dziś miałam tak silny stres, że brzuch teraz boli

Stary 2018-04-25, 23:02   #1309
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Polus super, ze po wizycie wszystko dobrze ! Malwinka to kawał baby ! Szyjka zamknieta, ale nie przemeczaj sie
Summer - ja z Warmii, to taka daleka kraina na północy gdzie psy du.pami szczekają, a ludIe z Warszawy to mysla, ze tu Rosja
Norciu co do sikania to ja w sumie rzadko - zrobie na noc i budzę sie tak o 7 to wtedy robię
Anima co za piekna sceneria
Pierogi robie dosyc często - ale zabijcie mnie, farsz mięsny nigdy mi nie wychodzi. Nie eiem co robie źle, nie umiem i tyle. Wszystkie inne zrobie, ale z miesem to nie daje rady :/
Ovejita ! Super, że zastrzyk sie udał !!!!!
Dorka, również gratulacje z powodu udanej wizyty !
Nesska ale super z tą wyprawka ! Należało Ci się, zdjęcie było na prawdę super !
Kropko super że odebraliscie wózek ! Jaki to model, bo gdzies sie zgubilam i nie wiem
Karolinko czytalam o tej sodzie, zee nie zaszkodzi. Wzdęcia nie mam. Ja robię z jednej plaskiej łyżeczki na szklanke wody, i to ma prawde jak juz przeżywam katorge pt nie moge spać :/
My po wizycie zadowoleni, Mała pieknoe się rozwija, leży jiz główka w dół. Waży 1512 g. O dziwo dzisiaj szyjka ładna, ale mam leżeć. Znowu noe mamy zdjęcia, bo tym razem zaslonila sie rekae, noż co za wstydzioch z tej mojej córki !
Lecę space dziewczynki

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 23:29   #1310
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
My nie będziemy używać napewno pieluch wielorazowych, to nie moja bajka, więc niestety nie pomogę.
Blanko, to też nie moja bajka. Jak to znajoma mi powiedziała odnośnie pieluch jednorazowych i chusteczek nawilżanych (inne niż tylko wodą) - pupa nie eksploduje. A jak coś nie podpasuje, to poszukam czegoś, co przypasuje.

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Haha może tak być, tu jednak mieliśmy duża otwarta przestrzeń, a tam są pokoiki i inaczej to będzie zorganizowane. Ale najważniejsze, że mały będzie miał swój kącik z dala od tv, mamy dużą łazienkę gdzie bez problemu postawę wanienke, do tego nie ma skosów, ciepła.. same plusy, a ja się zastanawiam nie wiadomo nad czym a z Zusem ciszaa, wszystko oddane, czekamy więc proszę o kciuki
Eluś, no właśnie mnie te TV martwi, bo jak tu włączyć przy małym dziecku? Toż nawet jak bez głosu, to będzie się patrzeć. Ewentualnie sadzić dziecko tyłem do telewizora, chociaż to nie koniec świata. Przerwa od TV dobrze zrobi. Same plusy, masz rację! Wasze mieszkanie w porównaniu z moim brzmi jak bajka.
Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Nie wiem czy pyszne ale mężowi smakuja haha mama mnie tak strasznie chciała nauczyć robić pierogi bo mówiła że każdy facet lubi pierogi i jak to żeby żona nie umiała zrobić
Ja żałuję, ze moja mnie nie nauczyła, tak więc ciesz się kobieto!
Cytat:
Nam na SR mówili, że picie dużej ilości wody wysoce zmineralizowanej nie jest wskazane ze względu na brak możliwości przerobienia takiej ilości mikroskładników. Nam się to później odkłada i w późniejszym czasie powstają kamienie w nerkach w myśl zasady co za dużo to niezdrowo, powinnyśmy wybierać wody ze średnią ilością tych składników
Znajoma piła niemal samą muszyniankę w ciąży po jakimś czasie pojawiły się szczawiany w moczu i CHYBA lekarz kazał jej odstawić. Ale nie wiem jak co do tego się ma.
Cytat:
A gdzie zdjęcia, Kropko?! Gratuluję gratisików, zawsze cieszą.
Cytat:
A ogólnie to musze Wam sie wyżalić. Dzis to mdłości doprowadzały mnie do płaczu. Juz dawno tak złego dnia nie miałam. Chyba z 10 razy w ciagu dnia tak mnie zamdlilo ze myslalam ze zwymiotuje w pracy na podłogę ��. Myslalam ze powoli ustępują ale to było tylko na przerwę.
Mdłości na tym etapie, jejku Karolina, współczuję bardzo... Może pomyśl o jakimś leku na mdłości? Ja tym się ratowałam jak miałam serdecznie dość i pomagało. Lekarz mi przepisał.
Cytat:

Pozytywna, co się dzieje? Coś bardzo poważnego? Chcesz się z nami tym podzielić?

Justynka, gratuluję Wstydziocha! Ale ja też nie mam zdjęcia od 14 tygodnia ciązy... Na połówkowym tak się usadowiła, że nijak nie można było zrobić zdjęcia.

Dziewczyny, kupujecie już na starcie Sab Simplex czy narazie Espumisan? Czy kupujecie dopiero, gdy ewentualne kolki się zaczną?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-04-26 o 00:33
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 04:14   #1311
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Polus super, ze po wizycie wszystko dobrze ! Malwinka to kawał baby ! Szyjka zamknieta, ale nie przemeczaj sie
Summer - ja z Warmii, to taka daleka kraina na północy gdzie psy du.pami szczekają, a ludIe z Warszawy to mysla, ze tu Rosja
Norciu co do sikania to ja w sumie rzadko - zrobie na noc i budzę sie tak o 7 to wtedy robię
Anima co za piekna sceneria
Pierogi robie dosyc często - ale zabijcie mnie, farsz mięsny nigdy mi nie wychodzi. Nie eiem co robie źle, nie umiem i tyle. Wszystkie inne zrobie, ale z miesem to nie daje rady :/
Ovejita ! Super, że zastrzyk sie udał !!!!!
Dorka, również gratulacje z powodu udanej wizyty !
Nesska ale super z tą wyprawka ! Należało Ci się, zdjęcie było na prawdę super !
Kropko super że odebraliscie wózek ! Jaki to model, bo gdzies sie zgubilam i nie wiem
Karolinko czytalam o tej sodzie, zee nie zaszkodzi. Wzdęcia nie mam. Ja robię z jednej plaskiej łyżeczki na szklanke wody, i to ma prawde jak juz przeżywam katorge pt nie moge spać :/
My po wizycie zadowoleni, Mała pieknoe się rozwija, leży jiz główka w dół. Waży 1512 g. O dziwo dzisiaj szyjka ładna, ale mam leżeć. Znowu noe mamy zdjęcia, bo tym razem zaslonila sie rekae, noż co za wstydzioch z tej mojej córki !
Lecę space dziewczynki

Jaka duża córa! Mój miał tydzień temu 1kg, a widzę między nami tylko dzień różnicy w tp. Wow! wstydnisia
Cytat:

Głowa do góry! Ułoży sie w końcu zobaczysz
Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Blanko, to też nie moja bajka. Jak to znajoma mi powiedziała odnośnie pieluch jednorazowych i chusteczek nawilżanych (inne niż tylko wodą) - pupa nie eksploduje. A jak coś nie podpasuje, to poszukam czegoś, co przypasuje.

Eluś, no właśnie mnie te TV martwi, bo jak tu włączyć przy małym dziecku? Toż nawet jak bez głosu, to będzie się patrzeć. Ewentualnie sadzić dziecko tyłem do telewizora, chociaż to nie koniec świata. Przerwa od TV dobrze zrobi. Same plusy, masz rację! Wasze mieszkanie w porównaniu z moim brzmi jak bajka.
Znajoma piła niemal samą muszyniankę w ciąży po jakimś czasie pojawiły się szczawiany w moczu i CHYBA lekarz kazał jej odstawić. Ale nie wiem jak co do tego się ma.A gdzie zdjęcia, Kropko?! Gratuluję gratisików, zawsze cieszą. Mdłości na tym etapie, jejku Karolina, współczuję bardzo... Może pomyśl o jakimś leku na mdłości? Ja tym się ratowałam jak miałam serdecznie dość i pomagało. Lekarz mi przepisał.
Pozytywna, co się dzieje? Coś bardzo poważnego? Chcesz się z nami tym podzielić?

Justynka, gratuluję Wstydziocha! Ale ja też nie mam zdjęcia od 14 tygodnia ciązy... Na połówkowym tak się usadowiła, że nijak nie można było zrobić zdjęcia.

Dziewczyny, kupujecie już na starcie Sab Simplex czy narazie Espumisan? Czy kupujecie dopiero, gdy ewentualne kolki się zaczną?
Jak nie braliśmy pod uwagę przeprowadzki, to po prostu myślałam sobie trudno : "będę mieć dziecko wychowane przy tv" no bo cóż można począć na takiej przestrzeni? Teraz mnie cieszy, że jednak będzie daleko, ale i tak w nie uchronimy w 100%, jak siebie znam ale Kochana, może u Was też sytuacja nagle nabierze jakiegoś obrotu i zmienicie mieszkanie bez wcześniej szych planów jak my? Nie myśl o tym, najważniejsze, że nasze maleństwa sa !
Cytat:
A ogólnie to musze Wam sie wyżalić. Dzis to mdłości doprowadzały mnie do płaczu. Juz dawno tak złego dnia nie miałam. Chyba z 10 razy w ciagu dnia tak mnie zamdlilo ze myslalam ze zwymiotuje w pracy na podłogę . Myslalam ze powoli ustępują ale to było tylko na przerwę.
Współczuję mdłości oj to Ciebie chyba najdłużej trzyma
Cytat:
Wow ile gratisów! Super i fura już jest

Ja już oczywiście wyspana, u mnie dziś boju ciąg dalszy tyle, że wiem, że musze ciut zwolnić po południu szkoła rodzenia, jakoś muszę dotrzeć i wysiedzieć, nie padając z nóg

Miłego dnia!

Stary 2018-04-26, 05:27   #1312
Camelitos
Wtajemniczenie

Ja też już nie śpię ale jeszcze leżę w łóżku

Ela dzisiaj ciąg dalszy przeprowadzek, więc powodzenia
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 05:42   #1313
emma90
Wtajemniczenie

Również się witam znad śniadania, obudził mnie głód i chyba już ekscytacja przed wizytą
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 06:16   #1314
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość

Znajoma piła niemal samą muszyniankę w ciąży po jakimś czasie pojawiły się szczawiany w moczu i CHYBA lekarz kazał jej odstawić. Ale nie wiem jak co do tego się ma.A gdzie zdjęcia, Kropko?! Gratuluję gratisików, zawsze cieszą. Mdłości na tym etapie, jejku Karolina, współczuję bardzo... Może pomyśl o jakimś leku na mdłości? Ja tym się ratowałam jak miałam serdecznie dość i pomagało. Lekarz mi przepisał.

Po prostu co bym nie zaplanowała, okazuje się pod górkę. Mam wrażenie, że ciągle ktoś rzuca kłody pod nogi.

Co do leków na kolki: miałam WSZYSTKIE. nic nam nie pomagało. I nie będę więcej kupować. Za to polecam termoforek z pestek wiśni.

---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:15 ----------

Cytat:
Również się witam znad śniadania, obudził mnie głód i chyba już ekscytacja przed wizytą
powodzenia!

Stary 2018-04-26, 06:24   #1315
pola25
Zakorzenienie

Pozytywna co się dzieję???

Zua duża Rozalka!

Emma kciuki za wizytę!

Camelitos jaki plan na dzisiaj?

Ela miłej,dalszej przeprowadzki!

Norka ja używałam ze starszym pampersów i chusteczek nawilżających (nie wody) i pupkę miał ładną

Cambria

Ja wstałam jakaś połamana,źle mi się dzisiaj spało,szykuję młodego do szkoły,mężowi dałam pospać!
Stary 2018-04-26, 06:35   #1316
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Pozytywna co się dzieję???

Zua duża Rozalka!

Emma kciuki za wizytę!

Camelitos jaki plan na dzisiaj?

Ela miłej,dalszej przeprowadzki!

Norka ja używałam ze starszym pampersów i chusteczek nawilżających (nie wody) i pupkę miał ładną

Cambria

Ja wstałam jakaś połamana,źle mi się dzisiaj spało,szykuję młodego do szkoły,mężowi dałam pospać!
Cześć Polu maz z pewnością szczęśliwy że może dłużej pospać

Ja dzisiaj będę robiła pierogi a później prasowanie bo już się niezłą sterta uzbierała
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 06:36   #1317
dorka24
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Ja też już nie śpię, wczoraj po badaniu podjechałam do pracy odwiedzić mój dział i tak spędziłam tam prawie 5 godzinale jest trochę tych pokoi więc z każdym pogadać to mi zeszło. Teraz przez te niewygodne krzesła boli mnie kręgosłup, mam nadzieję że przejdzie jak wstanę i rozchodzę.
Co uważacie o żelu położniczym do aplikowania przy porodzie, słyszałyście coś na ten temat?
A i jeszcze jedno, położna mi ostatnio mówiła że kobiety które biorą suplementy diety dla kobiet w ciąży rodzą duże dzieci i później ciężej im urodzić naturalnie. Wiadomo im mniejsze dziecko tym lepiej. Ja sama biorę mama dha premium + i po tym co powiedziała zmniejszyłam dawkę, biorę tylko 1 tabl. na dzień. Mówiła nawet żeby brać co drugi dzień. Spotkałyście się z taką opinią?

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 06:39   #1318
asiaczek
Zakorzenienie

Emma,kciuki za wizytę.

Ja używałam z synem wacikow i wody,ale i tak pupę miał brzydką przez kwaśne kupy ale teraz też będę tego używać, a chusteczki tylko na wyjścia.

W pieluchy wielorazowe chyba się nie będę bawić, z dwójką dzieci mogę tego nie ogarnąć. Mam ochotę kupić teraz na próbę dla starszaka żeby sprawdzić różnicę w stanie jego pupy zanim go odpieluchujemy, ale znając życie zanim kupię to przestaniemy w ogóle.używać pieluch

Ja za chwilę jadę do siostry i rodziców a potem do biedronki po szparagi. Chciałam jechać do tej niedaleko rodziców,ale dziś jest u nich dzień targowy,więc pewnie na.mieście będzie tłok

Stary 2018-04-26, 06:49   #1319
pola25
Zakorzenienie

Dorka z tymi witaminami-też się spotkałam z taką opinią,ale czy to tak jest naprawdę nie wiem-ja akurat biorę takie skromne witaminki. Z doświadczenia koleżanek-te które brały witaminy,to żadne nie urodziły dziecka 4kg i więcej,a są takie które urodziły poniżej 3 kg.

Asiaczku miłego dnia!

Camelitos oby plany się ziściły!

Syn już poszedł, mąż jeszcze śpi,ja już pochłonęłam kanapkę i ogarnę kuchnię,bo jest sajgon.
Stary 2018-04-26, 06:52   #1320
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja też już nie śpię, wczoraj po badaniu podjechałam do pracy odwiedzić mój dział i tak spędziłam tam prawie 5 godzinale jest trochę tych pokoi więc z każdym pogadać to mi zeszło. Teraz przez te niewygodne krzesła boli mnie kręgosłup, mam nadzieję że przejdzie jak wstanę i rozchodzę.
Co uważacie o żelu położniczym do aplikowania przy porodzie, słyszałyście coś na ten temat?
A i jeszcze jedno, położna mi ostatnio mówiła że kobiety które biorą suplementy diety dla kobiet w ciąży rodzą duże dzieci i później ciężej im urodzić naturalnie. Wiadomo im mniejsze dziecko tym lepiej. Ja sama biorę mama dha premium + i po tym co powiedziała zmniejszyłam dawkę, biorę tylko 1 tabl. na dzień. Mówiła nawet żeby brać co drugi dzień. Spotkałyście się z taką opinią?

Wizyty w pracy wciągają strasznie - też tak miałam jak pojechałam zawieźć zwolnienie

O tym, że po suplach rodza się duże dzieci słyszałam od obu ginekologów, u których prowadzę ciąże więc może cos w tym jest. Mi lekarz mówił, że jak stosujemy zdrową i zróżnicowaną dietę to wystarczy suplementacja kwasem foliowym ja od drugiego trymestru biorę witaminy i żelazo ale to dlatego że pogorszyły mi się wyniki. Teraz biorę już co drugi dzień i jak na razie jest ok

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości