PM 2018, cz. XI - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-25, 18:49   #4771
cichazabka
...

Dot.: PM 2018, cz. XI

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Drogie lody!
My jutro ogarniamy urząd. Ciągle mi się wydaje że sierpień jest taaaaaaak daleko. Masakra
Też mam takie wrażenie.
My też będziemy musieli jechać kiedyś do urzędu.

Jutro jadę testować torty

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 19:33   #4772
damgala
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EwkaP Pokaż wiadomość
Wróciłam z targów pracy ,gdzie TŻ pierwszy raz się wystawiał bo szuka pracowników . Jestem załamana ludźmi i ich pytaniami ,to były targi pracy ,a nie Panie za ile byś to zrobił..drogo ,ten obok robi taniej .

Mamy równe 50 osób kucharka na luzie wszystko przyjmuje i nawet się śmiała ,że tak jest zawsze . Zrobiliśmy listę rezerwowa na sytuację typu
(Coś tam coś tam :zrządzenie losu ) nagle nie przyjdziemy . Zaprosimy kolegów i koleżanki i tyle .

Napoje mamy szklane z hurtowni , jak zostaną to oddamy bez problemu. Wodę lekko gazowana i będziemy dorzucać miętę,cytrynę ,pomarańcze .

Para za nami jest wielce oburzona faktem , że mamy chór i stwierdziła ( Pipiii...tu szły obelgi przez telefon o Nas ) robią nam przysługę i powinniśmy być im wdzięczni. Absurd są oni po Nas ,to my zostawiamy dywan,kwiaty lampiony dla nich i serio mam ochotę powiedzieć dekoratorce ,że ma to zwinąć po Nas i tyle.

Nasz proboszcz powiedział ,że 15 minut to za mało czasu na wyjście itp para się uparła na tą godzinę .
Być zołza ,czy nie być o to jest pytanie..
Nie brałabym tych ludzi w ogóle pod uwagę. Myśl o swoim ślubie i innymi się nie przejmuj

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez EwkaP Pokaż wiadomość
Chciałam być uczciwa po prostu, ale mamcie rację olać ich .

Nie ma co się denerwować.

TŻ przywiózł mi (murzynki) ciepłe lody w białej czekoladzie z kokosem słodkie ,bardzo słodkie . Raz nie zawsze
oj też bym zjadła

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez sovianka Pokaż wiadomość
Ja co chwilę mam wahania nastroju....od fascynacji do desperacji....5 miesięcy a my jesteśmy w lesie....jestem przeziębiona, pracuje w dwóch miejscach, nie wyrabiam się, mam zaległości, wesele tuż tuż, obowiązki domowe też czekaja i zero energii do działania

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Plus dwa wesela w kwietniu, plus studia, jak ja to wszystko ogarnę to medal poproszę!

Ogarniesz, dasz radę. U nas ślub za 5 tygodni a nadal jesteśmy w rozsypce bo ostatnie wydarzenia w naszym życiu bardzo nas zaskoczyly. Duże zmiany się u nas szykują. Oczywiście napiszę Wam ale jeszcze chwila

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Pocieszacie mnie, że nie tylko ja mam taki zaprdl Chciałabym już połowę czerwca, odpadnie mi sporo spraw wiszących nad moimi myślami

A najbardziej to bym chciała już po ślubie leżeć na ogródku i patrzeć jak brzuch mi rośnie (ale od strony macicy )
Kinderku, jak ja Cię doskonale rozumiem.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
Płodzeniem potomstwa?
o to bardzo dobry pomysł!!!

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Z rzeczy załatwionych- TŻ kupił soki, gazowane też już mamy, pozostaje woda. Mamy komplet piw, jeszcze 2 wina do dokupienia i jakiś bimber, reszta alko załatwiona. W weekend kupiłam suknie na poprawiny w Simple. Nie jest bardzo balowa, rozkloszowana i biała ale jak znajdę inną to tą sobie zostawię po prostu na lato bo przecena z 800 na 180 to żal było nie brać

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Przyszły mi zawieszki na butelki. W sobotę jadę zamówić tort weselny i 2 dokumenty do księdza. W piątek wybieram się na zakupy ślubne. TŻtowi musimy kupić koszule slubne pasek, buty na poprawiny. Umówiłam makijaż probny. Omowilam z fryzjerką treskę do fryzury slubnej. Muszę oczywiście zamówić.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Nie nadążam z czytaniem wszystkiego. Zdaje się że ominął mnie jakiś slub. Jutro bardzo ważny dzień dla mnie. Trzymajcie kciuki, please

damgala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 19:41   #4773
patisonowa
Wtajemniczenie

Damgala Testowałaś?
Myślałam, że dziś ubiję TŻ, zaproszenia gotowe do odbioru z drukarni, a ten nie pojechał po nie
Poza tym jestem zdołowana wypadaniem włosów - codziennie przy suszeniu wyciągam pełną garść, nawet kupiłam dzisiaj szampon Dermeny, może coś zaradzi, bo w tym tempie wyłysieję do ślubu.

patisonowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 20:08   #4774
damgala
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Damgala Testowałaś?
Myślałam, że dziś ubiję TŻ, zaproszenia gotowe do odbioru z drukarni, a ten nie pojechał po nie
Poza tym jestem zdołowana wypadaniem włosów - codziennie przy suszeniu wyciągam pełną garść, nawet kupiłam dzisiaj szampon Dermeny, może coś zaradzi, bo w tym tempie wyłysieję do ślubu.

Kup sobie biotyne, pomoże tylko tak że 3 miesiące trzeba brać i minimum 5000 jednostek

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Może być biotebal ale tańsza jest po prostu biotyna np. marki Swanson lub Solgar

damgala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 20:39   #4775
broadwaydream
Wtajemniczenie

Ja tez mam ostatnio słabo z włosami, wyglądają jak stóg siana, na twarzy też mnie cos wysypało. Nie służy mi chyba wczesna wiosna.
Stary 2018-04-25, 20:55   #4776
patisonowa
Wtajemniczenie

U mnie to ewidentnie związane z przesileniem wiosennym - praktycznie co roku o tej porze mi włosy lecą. Mimo wszystko dołujące to, zwłaszcza że miałam już całkiem sensowne :/

Stary 2018-04-25, 21:15   #4777
pani_smith
Zakorzenienie

moja fryzjerka na takie wypadające włosy poleca czerwony dercos - używam od miesiąca (+biotebal) i muszę przyznać, że jest lepiej zwłaszcza jeśli chodzi o objętość. mam wrazenie, że mniej wypadają, ale u mnie wypadanie to stan permanentny (chyba z ciekawości wyczyszczę dziś wszystkie szczoty)

dzień upłynął nam pod znakiem perturbacji z zaproszeniami - a już się ucieszyłam, że personalizacja potrwała rzeczywiście te zakładane 3 dni. tym razem poszło o koperty, których nie ma, szukają nowych

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 21:23   #4778
patisonowa
Wtajemniczenie

Jeśli macie ochotę na eksperymenty to polecam maskę z węgla aktywnego (wymieszałam z olejem z pestek malin) - jestem zachwycona, gladziutka twarz po 10 minutach

Stary 2018-04-25, 21:33   #4779
goplankowa
Zakorzenienie

Dla mnie równy miesiąc jest mega daleko. Po prostu nie wierzę w to że to już

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Za 2 tugodnie ubieram suknię, tztowi wiąże oczy i tanczymy bo wydaje mi się mega dluga ta suknia

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 21:39   #4780
Paratrophy
TrustMe, I'mApsychologist

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Może coś dla Was szykują.
W kwietniu byliśmy na weselu u mojej przyjaciółki i oni mają bardzo dużą grupę znajomych w Poznaniu gdzie mieszkają.
Tamci znajomi zorganizowali dla nich "niezbędnik małżeństwa", czyli wielki karton, a w środku 16 prezentów dla Młodej Pary. Wszystko to otwierali na środku sali, a potem śpiewali wspólnie jakąś piosenkę i tańczyli w kółku.

Super niespodzianka!
Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
U mnie pytania np o daty poznania zaręczyny itp. Dziś czy nadal naszymi ulubionymi zajeciami są zdjęcia i góry

Następne to otwarcie działalności, urządzanie studia, remont

Aj kiedy szacujecie koniec?

Moi rodzice wzięli się za remont obskurnego naszego mieszkania. Ale też powoooooli bo krucho z kasa. Już około miesiąca żyją w bałaganie pyle

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Miesiąc dziś

Zapewne coś dla Was szykują.
Cytat:
Drogie lody!
My jutro ogarniamy urząd. Ciągle mi się wydaje że sierpień jest taaaaaaak daleko. Masakra
Mam podobnie! Przecież do września jeszcze tyyyyyyyyleeeeee czasu
Cytat:
Napisane przez damgala Pokaż wiadomość
Nie brałabym tych ludzi w ogóle pod uwagę. Myśl o swoim ślubie i innymi się nie przejmuj

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

oj też bym zjadła

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Ogarniesz, dasz radę. U nas ślub za 5 tygodni a nadal jesteśmy w rozsypce bo ostatnie wydarzenia w naszym życiu bardzo nas zaskoczyly. Duże zmiany się u nas szykują. Oczywiście napiszę Wam ale jeszcze chwila

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Kinderku, jak ja Cię doskonale rozumiem.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

o to bardzo dobry pomysł!!!

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Z rzeczy załatwionych- TŻ kupił soki, gazowane też już mamy, pozostaje woda. Mamy komplet piw, jeszcze 2 wina do dokupienia i jakiś bimber, reszta alko załatwiona. W weekend kupiłam suknie na poprawiny w Simple. Nie jest bardzo balowa, rozkloszowana i biała ale jak znajdę inną to tą sobie zostawię po prostu na lato bo przecena z 800 na 180 to żal było nie brać

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Przyszły mi zawieszki na butelki. W sobotę jadę zamówić tort weselny i 2 dokumenty do księdza. W piątek wybieram się na zakupy ślubne. TŻtowi musimy kupić koszule slubne pasek, buty na poprawiny. Umówiłam makijaż probny. Omowilam z fryzjerką treskę do fryzury slubnej. Muszę oczywiście zamówić.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Nie nadążam z czytaniem wszystkiego. Zdaje się że ominął mnie jakiś slub. Jutro bardzo ważny dzień dla mnie. Trzymajcie kciuki, please

Trzymam kciuki aby wszystko wyszło pomyślnie dla Ciebie
Cytat:
Ja tez mam ostatnio słabo z włosami, wyglądają jak stóg siana, na twarzy też mnie cos wysypało. Nie służy mi chyba wczesna wiosna.
Mi też włosy lecą, mega się przetluszczaja, Plus obsypalo mi twarz, ale zwalam to na odstąpienie anty. Choć pewnie wiosa też ma coś na rzeczy.

My mamy w maju ratę za salę i musimy się przejsc do księdza dopytać o wszystko.

Jeśli oszukasz mnie raz, to twoja wina. Jeśli oszukasz mnie dwa razy, to moja wina. Jeśli oszukasz mnie trzy razy, to wina nas obu.

Paratrophy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 21:50   #4781
goplankowa
Zakorzenienie

My w piątek jedziemy na sale ustalać menu

Rośnie mi chyba haluks ;( tanczylismy2 z tz, trochę pochodzilam w obcasach i kostka mnie boli w jednej stropie ;((((

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

W podziękowaniu dla rodziców powiem że dziękuję za żylaki haluksy i problemy z żołądkiem haha

Stary 2018-04-25, 22:19   #4782
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie pytania np o daty poznania zaręczyny itp. Dziś czy nadal naszymi ulubionymi zajeciami są zdjęcia i góry

Aj kiedy szacujecie koniec?
A to nie, normalna codzienna gadka

Koniec razem z umeblowaniem? A to nie mam pojęcia, jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku.
Cytat:
Co robicie na obiad?

Nic
Cytat:

W Krakowie zjedliśmy tylko po 2 gałki lodów i 16 zł.

U mnie na wsi też lody takie rzemieślnicze po 4zł
Cytat:
Damgala Testowałaś?

Przeczytałam, że jesteś zadowolona z wypadania włosów Mi też lecą jak głupie
Stary 2018-04-26, 06:41   #4783
MrsSeductive
Żona

Hej czytam i patrzę że nie tylko ja tracę włosy szkoda ze nie na nogach było by lepiej właściwie to bym się nawet cieszyła

Spałam dziś 5 h ledwo żyje

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 06:54   #4784
Flower23
Zakorzenienie

Po ciąży podobno wypadają włosy, tak 3-4 miesiące po się zaczyna. No chyba nie mnie coś tam leci, ale mało i nadal mam dużo włosów.

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 07:35   #4785
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość
Po ciąży podobno wypadają włosy, tak 3-4 miesiące po się zaczyna. No chyba nie mnie coś tam leci, ale mało i nadal mam dużo włosów.

A mi wypadło bardzo dużo włosów po ciąży. Aż robiły mi się zakola, a potem wyrosło pełno baby hair i wyglądałam bardzo źle

22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 08:08   #4786
patisonowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość

Pozostaje się tylko cieszyć

Cześć dzisiaj po pracy zamawiamy obrączki

Stary 2018-04-26, 08:26   #4787
kasia1608
Zakorzenienie

Co myślicie o zaproszeniach bez personalizacji?
Dopiero teraz zobaczyłam że te co wybrałam nie mają miejsca do wpisania ludzi

kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 08:33   #4788
sovianka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
Co myślicie o zaproszeniach bez personalizacji?
Dopiero teraz zobaczyłam że te co wybrałam nie mają miejsca do wpisania ludzi

Hm nie macie możliwość zmiany?

sovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 08:47   #4789
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sovianka Pokaż wiadomość
Hm nie macie możliwość zmiany?

Mamy bo jeszcze nie zamówiłam

Stary 2018-04-26, 09:13   #4790
sovianka
Rozeznanie

Cytat:

To ja bym jednak wzięła z możliwością wpisania imienia i nazwiska osoby zapraszanej

sovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 09:44   #4791
pani_smith
Zakorzenienie

ja chyba też

ale zaproszenia bez personalizacji nie muszą być złe - to w gruncie rzeczy kwestia formuły, której się użyje (szukałam wersji obcojęzycznych i ku mojej rozpaczy (bo nie było z czego zmałpować) tam w ogóle się nie personalizuje zaproszeń i wcale nie wygląda to mniej elegancko). no i zawsze można spersonalizować kopertę

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 10:09   #4792
patisonowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
ja chyba też

ale zaproszenia bez personalizacji nie muszą być złe - to w gruncie rzeczy kwestia formuły, której się użyje (szukałam wersji obcojęzycznych i ku mojej rozpaczy (bo nie było z czego zmałpować) tam w ogóle się nie personalizuje zaproszeń i wcale nie wygląda to mniej elegancko). no i zawsze można spersonalizować kopertę
Jakbym otrzymała niepersonalizowane zaproszenie jako gość wcale bym się nie obraziła. Może nawet sama tak zrobię, ile problemów odpada

Stary 2018-04-26, 10:11   #4793
kejtiCe
Zakorzenienie

Ja też bym się nie obraziła w zasadzie to nawet nie wiem czy bym na to zwróciła uwagę

22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 10:27   #4794
sunshine_25
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli macie ochotę na eksperymenty to polecam maskę z węgla aktywnego (wymieszałam z olejem z pestek malin) - jestem zachwycona, gladziutka twarz po 10 minutach

O nie, nie. Uzylam raz, dziekuje bardzo. Wysypalo mnie na nastepny dzien tak tak ze wstyd bylo z domu wyjsc.Z Bielendy to chyba bylo.

Cytat:
Ja od grudnia biore Vitapil, do tego psikam glowe odzywka z Jantara. Nie wypadaja mi tak bardzo ,mam pelno baby hair, nawet fryzjerka mi ostatnio powiedziala ze jakies 'lepsze' mam wlosy.

Cytat:

Zawsze mozesz miec personalisowane koperty zamiast zaproszen

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
ja chyba też

Ja pisalam sama wersje po angielsku taka zeby dalo sie spersonalizowac. Zaplacilam za to ekstra 20 zl bo to osobny projekt ale warto bylo
sunshine_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 10:36   #4795
goplankowa
Zakorzenienie

Same spiski. Dziś patrzę A na telefonie tz avatar z fb mojej swiadkowej. Tu pewnie odnośnie mojego panienskiego.

Mi mniej wypadaly włosy po keratynie

Stary 2018-04-26, 10:50   #4796
sunshine_25
Rozeznanie

Mam problem z planem stolow, a w zasadzie pytanie. Jest jakas kolejnosc w ktorej spisujecie ludzi pod numerami stolow?
Alfabetycznie pierwsze kobieta a pozniej maz/chlopak? Czy losujecie kto bedzie pierwszy na liscie?

Np stol 1:
Ania Nowak
Marek Nowak
Barbara Kowalska
Marek Kowalski

Stol 2 :
Alicja Nowak
Marek nowak
Bozena Kowalska
Marek Kowalski

Nie wiem jak to ogaranac zeby nikt sie nie poczul urazony ze np jest na koncu listy

A zwracacie uwage kto siedzi przy jakim numerze stolu? My bedziemy przy '1', a reszta? Nie chce np posadzic rodzicow TZ przy stole 2, bo moi sie obraza ze sa przy 3 i ze niby tamci wazniejsi
sunshine_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 10:54   #4797
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez sunshine_25 Pokaż wiadomość
Mam problem z planem stolow, a w zasadzie pytanie. Jest jakas kolejnosc w ktorej spisujecie ludzi pod numerami stolow?
Alfabetycznie pierwsze kobieta a pozniej maz/chlopak? Czy losujecie kto bedzie pierwszy na liscie?

Np stol 1:
Ania Nowak
Marek Nowak
Barbara Kowalska
Marek Kowalski

Stol 2 :
Alicja Nowak
Marek nowak
Bozena Kowalska
Marek Kowalski

Nie wiem jak to ogaranac zeby nikt sie nie poczul urazony ze np jest na koncu listy

A zwracacie uwage kto siedzi przy jakim numerze stolu? My bedziemy przy '1', a reszta? Nie chce np posadzic rodzicow TZ przy stole 2, bo moi sie obraza ze sa przy 3 i ze niby tamci wazniejsi
U mnie jest tzw. stół rodziców i tak postaram się ich posadzić

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 11:09   #4798
mia00
Zakorzenienie

hej

Dziewczyny, piszecie, że biotyna dobra na włosy? a co na szybszy porost paznokci? biorę jak na razie "włosy skóra paznokcie" z firmy Solgar.

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-26, 11:26   #4799
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym otrzymała niepersonalizowane zaproszenie jako gość wcale bym się nie obraziła. Może nawet sama tak zrobię, ile problemów odpada

Właśnie z tz myślimy o tym. Ewentualnie aby długopisem wpisać. Mniej roboty, myślenia itp. W tamtym roku miałam zaproszenie ręcznie wypisane i też mi to nie przeszkadzało

Stary 2018-04-26, 13:27   #4800
Azumi_90
Raczkowanie

Dzień dobry

Można dołączyć? Ślub 13.10., wydaje mi się że załatwiliśmy już mnóstwo rzeczy, a ciągle jeszcze jest coś do zrobienia... Obecnie jesteśmy na etapie poradni przedmałżeńskiej i rozdawania zaproszeń.
Azumi_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości