|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kolczyk w języku- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy
|
|
|
|
#2252 |
|
Raczkowanie
|
obawialam sie tego, ale nie, nic nie piszczalo, nie wylo ani nie wydawalo zadnych innych dzwiekow
, przeszlam bez problemu
|
#2253 |
|
Rozeznanie
|
Kolczyki sa robione pod skosem bo na spodzie jezyka mamy naczynia krwionosne i nie mozna ich przebijc przeciez
|
#2254 |
|
Przyczajenie
|
hejka . wiem ze temat tego forum jest zupełnie inny ale nigdzie indziej nie moge sie zalogować . wiec zadam to pytanie tutaj .
mam chłopaka który ma 16 lat a ja mam 13 . on chce sie ze mną całowac a ja nie.. bo jeszce nigdy tego nie robiłam , nie chodzi o to ze nie chce ale on robil to wiele razy ... a ja nie umiem sie całowac . niechce wyjsc przed nim na idiotke.. wiec mam prosbe . udzielicie mi rad jak sie całowac ? na co mam zwracac uwage ? jak zacząć ? kto zacznie ? co mam robic ? a czego mam nie robic ? ![]() jak odpowiecie na moje pytanka byłabym naprawde wdzięczna . ;** |
|
|
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
Jezusmariaświęta.
Jaki to ma związek z kolczykiem w języku? |
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym juz taki był zakładany,wystarczy poszukać....
|
|
#2257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2258 |
|
Rozeznanie
|
To wychodzi samo z siebie..i kazdy to robi jak potrafi
![]() Ale poszperaj to znajdziesz juz cos takiego...
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() a ja mam takie pytanie... bo jakieś 5 dni po przekłuciu języka wyskoczył ma taki jakby sterczący "cypek", coś podobnego do sterczącej krostki... (nie wiem, jak to nazwać ) na języku, tuż przy kuleczce... nic mnie nie boli, ale to tak śmiesznie wygląda... myślicie, że to zniknie, czy mam się martwić??...bo mi się to nie podoba... będę dźwięczna za wszelkie odpowiedzi...
|
|
#2260 |
|
Przyczajenie
|
mam kolczyka od jakis 3 godzin jest dobrze troche spuchl mowi normalnie, ale troche "rwie" mnie przy koncowce dolna kuleczka..mozliwe czy np. jest kolczyk za daleko? mam go troche na ukos zrobionego..mam sie o co bac?
|
|
|
|
#2261 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Raczej nie ma się czym martwic. ![]() Ja tez mam pytanie. Na poczatku jezyk goil mi sie bardzo dobrze. Po kilku dniach opuchlizna zeszla i przestalo mnie bolec. Juz myslalam ze to koniec tego wszystkiego i juz bede miala spokoj, ale teraz wokol precika na spodzie jezyka zrobilo sie takie zgrubienie. Czy powinnam sie martwic, czy to zejdzie? |
|
|
|
|
#2262 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: kolczyk w jezyku!!!boli?ile sie goi?chce go zrobic!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam cały czas myłam miętową... od pierwszego dnia... i nic mi się nie stało...
|
|
#2264 |
|
Przyczajenie
|
siema. mam kilka pytań: mam 14 lat i chcę zrobić sobie jakis kolczyk. Najlepiej w miejscu ktrego nie widac bo w szkole sie przyczepia i wogole rodzice sa absolutnie przeciwni przekluwaniu jakiegokolwiek miejsca na ciele;d.Jest pepek albo jezyk. W pepku nie chce, ani w nosie. Mysle o jezyku albo o luku brwiowym.Mam grzywke, wiec w brwi nie bedzie tak za bardzo widac, ale jednak.. Pomozcie mi, co jest lepsze? Co sie lepiej goi i mniej boli, gdzie jest mniejsze prawdopodobienstwo na spapranie tego przez kosmetyczke? albo na jakies powiklania?
Proszę o szybką odpowiedź. Z gory dzięki ! |
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zalecam przez ok. 2 tygodnie mycie zębów łagodną pastą dla dzieci
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żaden poważny-profesjonalny piercer nie wykona ci zabiegu a jesli ktoś ci wykona to profesjonalistą nie będzie-więc wręcz można zagwarantować ,że popełni błedy przy zabiegu poza tym jeszcze rośniesz a ukrywanie i kombinowanie czegokolwiek przed rodzicami jest niewporządku wobec nich-jesteś na ich utrzymaniu i pod ich opieką jak się wyprowadzisz z domku i zaczniesz zarabiac własne pieniążki wtedy kłuj się gdzie chcesz ps.sorki za post pod postem-rzadko mi się to zdarza,ale myślałam ,że odpowiadam w dwóch róznych watkach
|
|
#2267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pokazałam ładnie język, przeszukano mnie i puszczono wolno (ze słowami " Pani ***, tak na przyszłość... to nie ładnie tak pokazywać język ")^^W związku z powyższym zgadzam się w 100% z miss venflon. W żadnym renomowanym salonie nie wykonają tego typu zabiegu bez okazania dowodu os. lub zgody pis. rodziców. Zresztą ja bałabym się przekłuć w innym miejscu (sprawy higieny, umiejętności, poza tym jeśli Twoi rodzice się dowiedzą o kolczyku mogą pociągnąć do odpowiedzialności osobę, która wykonała ich dziecku taki zabieg bez ich zgody). Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo w spr język vs brew osobiście uważam, że łuk brwiowy jest narażony na większe komplikacje, szczególnie po przekłuciu. Ps. Na wszelkie zmiany na języku większość kosmetyczek poleca Aphtin. Dostępny bez recepty w aptekach za kilka zł.
Zawsze trzeba próbować ogarnąć otaczającą nas rzeczywistość i nie poddawać się za wszelką cenę .Piękno w sercu, widoczne jest i na zewnątrz <3 walczę z włosami po 10 latach mroku Edytowane przez princesss_ Czas edycji: 2008-07-28 o 16:08 |
|
|
|
|
#2268 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam się dowiedzieć ponieważ mam kolczyka 2,5 tygodnia i dalej mam ten taki białawy osad na języku, zrobiły mi się takie jak by ząbki , czy brodawki koło samej dziurki na górze języka a na dole mam takie coś jak by strupek tylko on jest biały i pod spodem widać krew. Czy tak moze być? Ile to mi się moze utrzymywać? I co robić żeby to znikneło?
|
|
|
|
#2269 |
|
Przyczajenie
|
Mi sie zrobila taka kuleczka kolo kolczyka na dolnej stronie jezyka. Troche tylko boli, ale przedewszystkim zle wyglada.
Co mam robic? Pomozcie!
|
|
|
|
#2270 |
|
Przyczajenie
|
Ejj !!
mam pytanko ile okolo kosztuje przeklucie jezka bo chce sobie zrobic ale jestem troche splukana xD
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
od 90 do 150
zł -zależnie od studia i piercera
MISS VENFLON PORTFOLIO Edytowane przez miss venflon Czas edycji: 2008-08-01 o 23:04 |
|
|
|
#2272 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To zależy od studia... np.. w Myślenicach.. 85 zeta- w tej cenie masz kolczyk na przekłucie (oczywiście tytan) i kolczyk na wymianę krótszy. ale właśnie ceny wąchają się od 80- 150 zł. |
|
|
|
|
#2274 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam pępol przebity juz od 1,5 roku
A mam 14 lat ;] Jutro prawdopodobnie ide do salonu piercingu zrobic jęzooor ; D Miejmy nadzieje ze nie uciekne spod igły.. Ludzie dzieki wam to normalnie coraz spokojniejsza jestem , bo piszecie tyle sposobów na bóle i opuchlizny że sie juz duzo mniej boje ; DD _________________________ _________________________ ___ 04:44 - powoli wschodzi slonkoo ..
|
|
|
|
#2275 |
|
Przyczajenie
|
Ma pytanie czy jak teraz bym ściagnął Kolczyk z języka i mi jezyk zarośnie to moge po 2,3 latach przebić język jeszcze raz
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka 100lat temu wyjęła kolczyk na maturę ustną (żeby jej ktoś przypadkiem nie zajrzał w zęby ) a po egzaminie nie mogła wsadzić kolczyka z powrotem.Przebiła sobie 2 raz. |
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2278 |
|
BAN stały
|
ja również jestem w szoku ;o
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to była jakaś zwykła kosmetyczka a nie zadowody piercer który zapewne nie zrobiłby czegoś takiego dziecku
|
|
#2280 |
|
Raczkowanie
|
W pępku robilam u kosmetyczki , bo wtedy nie wiedzialam ze lepiej u piercera ;] zagoilo mi sie w ok. 3-4 miesiące [ bo zachaczylam w szkole kolczykiem o ławce i sie troche w bok rozerwala ] . Dzisiaj w profesjonalnym studiu piercingu przebiłam sobie język . Troche tylko bolalo , kolczyk mam z tytanu 18 mm . Teraz troche tylko pobolewa , narazie mocno nie spuchł nic sie nie dzieje , glownie boli jak język do góry robie ; pp Ale wiesz daty urodzenia nie musialam podawac , wiec piercerka nie koniecznie wiedziala ile mam lat ; ]] Moze wygladam na troszke wiecej niz 14 ; p
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

jaki jest najlepszy rozmiar kolczyka? :P

)zycze powodzenia pa
pokazałam ładnie język, przeszukano mnie i puszczono wolno (ze słowami " Pani ***, tak na przyszłość... to nie ładnie tak pokazywać język
.