|
|
#1381 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Jeszcze sie okazalo ze dostalam recpete z bledami, zamiast nakluwaczy kupilam zwykle igly, pomylki lekowe w szpitalu byly na porzadku dziennym dzis np rano dali mi potrojna dawke letroxu oczywsice wzielamm tyle ile uznalam za sensowne i dopiero przy wypisie nie lekarz przepraszal za blad. aha i przy wypisie zauwazylam ze do masy chorob mam dopisana niedokrwostos i zaytalam co z tym moge zrobic, to speszony dopisal na recpecie zelazo, ech o wzytsko trzeba sie upomniec i 10 razy sprawdzic |
|
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Monia udanego spotkania z Markiem! Mam nadzieje ze jakos moze dojdziecie do wspólnego porozumienia.
Elaaa ja mam problemy z kością ogonowa. Ale to u mnie ze względu na to ze złamałam kiedys. Nie stłukłaś kiedys porządnie? Albo dzis o cos nie uderzyłas? Ja przed ciąża przez pol roku miałam okropny ból i to bez zadnego urazu. Żaden lekarz nie umiał mi pomoc... autentycznie bolało mnie okrutnie. I nagle jak tylko w ciaze zaszłam jak reka odjął. Nie wiem co to było... |
|
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa w sprawie wózka. Jego wygląd to moja czysta próżność...Bursztynek nazwe podałam w poście i jest na pierwszej stronie- jest to Espiro Next Avenue w kolorze Grey Dove
![]() Emma no facet jak nic! Gratuluję wyników! Bursztynek Tobie również gratuluję ![]() Właśnie dzisiaj dostałam od znajomej te kropelki Sab Simplex- a ja nawet nie wiedziałam na co one są Rozumiem, że podaje je się, jak dzieć ma kolki?aaska92 Super dzięki za rady! Na pewno przydzadzą się! Anima ja zawsze jestem chętna do wysłuchania kogoś doświadczonego w temacie! Dzięki madziara889 Witaj ponownie! Wszystko na pewno będzie dobrze Wyniki i wizyty wskazują, że rośnie w Tobie zdrowy i silny Dzieć! A konsultowałaś Twoje obawy z lekarzem?Kurcze Wy tutaj o ziemniaczkach, owsiankach, risotto, makrelach a mi się w brzuchu po buraczkach przewraca Ogólnie to zauważyłam, że ostatnio zdecydowanie więcej wpieprzam niż powinnam... Chodzę głodna, więc sięgam po szybkie przekąski które niekoniecznie są zdrowe... No i te słodycze... Więc narzuciłam sobie bana na słodkie, który jest... nie do zrealizowania Jeju super Monya że wracasz do domu! I że czeka Cię miłe spotkanie! Wracaj do nas potem! Co do diety cukrzycowej to ja się nie znam, ale wiem że jest dużo blogów gdzie znajdziesz mnóstwo przepisów. A dostałas jakiś przykłądowy jadłospis od diabetologa? Odowska bardzo sobie cenię Twoje zdanie. Jest takie bliskie memu sercu, tylko że Ty masz więcej doświadczenia Ja staram się nie szaleć za bardzo z tymi suplementami- biorę cały czas te same, ostatnio wzbogaciłam o magnez (ale nie biorę końskiej dawki, tylko tak no.. dodatkowo), witaminę D po konsultacji z lekarzem (ale też tak, żeby uzupełnić dawkę, bo w tych suplementach co biorę jest jej mało) i cerrutin po konsultacji z lekarzem, bo miałam krwawienia z nosa- i pomaga, a nie biorę tak dużo tych tabletek, jak mi gin powiedziała! W temacie pieluch to bardziej boję się oporu męża... A jednak on też będzie przewijać i ma tutaj prawo głosu. Więc chcemy wypróbować i sprawdzić, czy to ma w naszym domu rację bytu... Summer nienawidzę mikrofali! Nawet nie mam jej w domu. Jak urządzaliśmy kuchnię to wszyscy zdziwieni, czemu nie biorę mikrofali, ona jest taka praktyczna Co gorsza, wszyscy zakłądają dookoła, że każdy ma mikrofale w domu i np. przy wyprawce chwalą sobie "szybka dezynfekcja w mikrofali"- no super... Ja jestem po spotkaniu z położną i był temat problemy z laktacją. Bardzo fajnie wszystko omówiła, pokazała sposoby przy problemach z ssaniem, przy niedrożności itp. Babka jest pod kątem karmienia piersią bardzo doświadczona i bardzo pro karmienie! Mówiła, żeby laktator kupować po porodzie- zobaczyć jak to się w ogóle rozwinie, żeby to nie były pieniądze wyrzucone w błoto. Dla kobiet, które będą karmić piersią i wrócądo pracy to polecała laktator elektryczny, najlepiej dwufazowy (żeby imitował etapy ssania dziecka). Jest mega fanką medeli i polecała butelkę Medela Calm, ale zaznaczyła że jest droga... Przy innych butelkach to powiedziała że niezależnie od firm żeby zwracać uwagę na kształt smoczka, żeby był podobny do brodawki i żeby jednak dziecko musiało się "namęczyć" przy piciu z butelki. Dostałyśmy znów jakieś gratisy- m.in. malutką butelkę Avent, mały słoiczek sudocrem i jakiegoś masła dla niemowląt, chusteczki pampers, próbkę proszku lovela! Cieszę się mega, bo tym sposobem nie muszę kupować butelki, a kosmetyki też nie będę kupować tylko sprawdzę próbki i zobaczę co się sprawdzi! A i od znajomej dostałam prawie nowe krzesełko do karmienia
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina,Bursztynek mąż sporo jest w stanie sam.przy.sobie zrobić,a dla mnie to olbrzymie odciazenie,poza tym oskrobie zimniaki,odkurzy itd
Camelitos ja robilam.owsianke.pol na pół-woda i mleko Kathy na jakim.etapie Wasz remont?? Zua,Rozalla będzie.uwielbiala makrele. Monya no,ale tak.raz na dzień znajdz dla nas czas i.napisz,co.i.jak Co.do lekarzy,to samemu trzeba trzymać rękę na pulsie Ela.nie boli mnie Moj synek.właśnie czyta do brzuszka! |
|
|
|
|
#1385 |
|
Wtajemniczenie
|
A i jeszcze raz ja
Dziewczyny, które zastanawiają się nad dostawką.. Trafiłam właśnia na Lionelo Theo- zna któraś z Was? Macałyście może? Bo cenowo bardziej atrakcyjne niż chicco, a jeżeli to ta sama jakość, to czemu przepłącać...
|
|
#1386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a kiedyś hmm ciężko powiedzieć. Ale boli tak, że czuje trochę jakbym nawet utykała na nogę, a paradoksalnie wolę chodzić, bo jak siedzę boli bardziej .. ech ![]() Dzięki za odzew! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- mnie za to boli brzuch @ i łyknęłam nospę. wczorajszy dzień dał się we znaki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka.nie.widziałam tej dostawki.
Ela dałaś sobie w kość,a może kąpiel pomoglaby?? Pozytywna pomogła nospa?? Była położna,bardzo fajna,tylko zajeta,sporo powiedziala,choć większość nie byla dla mnie zaskoczeniem.Słuchaliśmy serduszka.Dawidowi też dawala rady,hak byc starszym bratem,mężowi jak.mi ponoć podczas porodu.No bardzo fajnie.Dostalam.butelke.l ovi.i.smoczek lovi,taki.jak chcialam.kupic Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-04-26 o 21:44 |
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
leżę na razie i odpoczywam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez nie widziałam na żywo tej dostawki, ciekawe czym się różni. Ja wczoraj zobaczyłam u dziewczyny na instagramie dostawkę chicco i napisałam jak się sprawdza - to napisała ze super, nie wyobraża sobie bez niej nocy. Wiec na jakaś dostawkę na pewno jestem zdecydowana. Jakby byla tańsza to super, będzie na coś innego. Dziś przejrzałam i spisałem ubranka dla małego bo wydawało mi się ze tyyyyle tego mam. A gdzie tam, np body krótki rękaw 56 cm 1 sztuka,62 2 sztuki, z długim trochę więcej. Na 62 nic cieplejszego, żadnego sweterka ani nic. Już nie mówię ze same podstawowe rzeczy kupuje nie żadne buty czy dżinsy. I strasznie mało mam na liście odkreślene. A i tak wiele przeniosłam do kategorii po porodzie o ile będzie potrzebne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka konsultowałam i nic nie można zrobić na tym etapie, skutki mogą wyjść nawet po 5 latach. Pozostało tylko wierzyć, że wszystko będzie dobrze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Pozytywna wzielas magnez?kąpiel/prysznic?
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już miałam w nocy. 2godziny mnie trzymało.. Nic przyjemnego :/ Ból kręgosłupa i podbrzusza jak na @.. Do tego boli aż w pachwinach.. Puszcza po 30sek. I znów zaczyna. Podwójna nospa, 3tabl.magenzu pomogło... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-26 o 22:48 |
|
|
|
|
|
#1395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No nie obiecuje ze sie odezwe jak wpadne w otchłań
|
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
Póki co wzięłam ciepły prysznic, nospę, magnezy luteinę i ani lepiej ani gorzej.
Dobrze ze jest takie forum jak to... Bo ani się wygadać nie ma komu, no bo kto zrozumie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi dopiero przeszło po 2godz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
Jak miło czytać tyle dobrych wieści z wizyt!
Gratuluję serdecznie wszystkim! aniama, Ty pytałaś o wielorazówki? To temat rzeka, ba, ocean! I dużo możliwości konfiguracji w zależności od różnych czynników, od tego jak chcesz prać, itp, itd. Googluj, czytaj, szukaj, to samo zacznie Ci się w którymś momencie rozjaśniać i wykluwać, co Ci pasuje. Inna sprawa jeszcze, że okaże się, co będzie skórze malucha pasować... Ja mam zestaw Tots Bots Peenut. Zakochana jestem też w Milovii ![]() Cami, rozumiem, już doczytałam oczywiście. Ja nieraz z opóźnieniem, ale czytam wszystko ![]() Najważniejsze, że z Tobą i maleństwem wszystko dobrze! summer, super, że wracasz do zdrowia! Powoli i oszczędnie tam proszę jeszcze
|
|
#1399 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdy myślałam, że tak mi jest potrzebne dużo leżenia w ciąży. A w tej ciąży widzę, jak bardzo aktywność mi służy. Na usprawiedliwienie mogę tylko pokazać wykończone buciki... Patrzę na nie i aż nie wierzę, że to ja je zrobiłam Na razie takie proste czarno-kremowe strzeliłam w oczekiwaniu na "właściwą" włóczkę. Wczoraj mi przyszła już paka! Ależ mi właśnie chodzi o taką najzwyklejszą butelkę z wodą ze sklepu tylko z dzióbkiem a nie zakrętką Taki np. Żywiec Zdrój czy cokolwiek 0,5l albo i 0,7 może nawet lepiej. Wodę wykorzystujesz wedle uznania i butelkę bierzesz z roztworem stawiasz w łazience ![]() Ja mam śliczny ciążowy kostium kąpielowy Hehe, przed pierwszą ciążą myślałam, że to kopanie po żebrach to taka przenośnia, powiedzenie tylko... Ale przy czwartym dziecku stwierdzam, że to widocznie tylko upodobania danego egzemplarza. Maks mnie kopał po żebrach sporo, a Kaj i Lidka w ogóle, choć wszyscy byli duzi, Maks o 200g tylko większy od pozostałej dwójki. Szczerze mówiąc to raczej mało przyjemny rodzaj dzieciowego kopania, więc niekoniecznie życzę, żebyś się dowiadywała o co chodzi Cytat:
![]() Aaa, siku... Mam szczęście, nie wstaję ciągle wcale w nocy. Ciężko powiedzieć od czego to zależy. Na pewno piję niemało. Niestety na końcówce to już zdecydowana większość będzie spacerować po nocach... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie się przepracowałaś Nie wiem czy paracetamol coś da... Odpoczywaj więcej! Ruch jest wskazany, ale z umiarem Zwłaszcza jak na co dzień jednak aż tyle się nie ruszamy!Każdemu z osobna i wszystkim razem życzę zdrówka i dobrych humorów! Udało się doczytać, ale już najwyższa pora do spania! Na weekend mam trochę planów, to pewnie znowu mnie wiele nie bedzie...
|
|
|
#1400 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam dziewczyny!
Polu tak właśnie wczoraj zrobiłam, kąpiel, polewałam to miejsce woda, mąż trochę potem rozmasował i padłam jak mucha tyle, że mogłam leżeć tylko na jednym boku. Teraz narazie nie czuje bólu. Ale co jak przede mną kolejny intensywny dzień i tak myślę, do jutra i będziemy na nowym mieszkaniu, ale tam dopiero będzie armagedon, by to poukładać spowrotem na swoje miejsce.. Uff.. ale na szczęście z tym mam czas, a mąż od poniedziałku tydzien wolnego, więc razem jakoś ułożymy ![]() A potem się biorę za zakupy, tzn Gemini i te wszystkie kocyki, pieluchy, ręczniki itd ![]() Folinko ach jakie cudo podziwiam, że znajdujesz czas przy trójce dzieci! Naprawdę szacun ![]() Pozytywna jak noc? Przeszło trochę? Aa dziewczyny brałyście udział kiedyś w takich warsztatach dla rodziców organizowanych w geleriach? U nas coś takiego się odbywa za dwa tygodnie, plus jest możliwość zrobienia USG 4d za free i tak się zastanawiamy czy nie jechać, czy to w ogóle warto? ![]() Choć każda okazja zobaczyć maluszka jest dobra, tyle, że nie ma zapisów wcześniej, obawiam się więc ogromnaistych kolejek do USG ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1401 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry! Tak, juz nie spie... po co komu sen
![]() Cytat:
jak sytuacja? Mam nadzieje, ze jest juz lepiej Cytat:
![]() Kochana ja spie z poduszka, ale od czasu do czasu budze sie z obolalymi biodrami ![]() Cytat:
Przyszedl mi wczoraj kocyk z lullalive i jest cudowny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Haha nie płacz tylko się ciesz, jaki piękny kocyk wybrałaś dla dzieciątka też mam czasem takie rozkminy, ale szybko mi przychodzi jak myślę, że to nie dla mnie ![]() O właśnie, po co nam sen? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Ból przeszedł dopiero koło 2 w nocy. Dziękuję za troskę. Dzidziuś się ruszał tak spokojnie. Przed wczoraj zdenerwowałam się jak jeszcze nigdy w tej ciąży i chyba się to odbiło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
Hej witam się z łóżka.
Pozytywnaj dobrze że przeszło, ale miej rękę na pulsie i uważaj na siebie ![]() Folinka piękne te buciczki do zakochania .Elaaaa ten ból z przepracowania, za dużo ruchu tak nagle, gdybyś nie była w ciąży to by cię bolało a co dopiero teraz. Uważaj na was i nie forsuj się aż tak ![]() Dzisiaj wieczorem jadę już w góry więc czeka mnie dzień przygotowań do wyjazdu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak czuje się czkawke u maluszka.
Chyba od kilku dni czuje dole brzucha zupełnie pod spodem czuje taki rytmiczny ruch co 2-3sekundy. Czy to tak często czekają? Czy te czkawki są w większych odstępach czasu??? Jak przykładam rękę to prawie nie czuje wcale ale czuje od środka taki pulsujący rytm w środku. Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-04-27 o 08:17 |
|
|
|
|
#1407 | |
|
Rozeznanie
|
Ja też jeszcze w łóżku, ale głód doskwiera, więc będę musiała się zwlec
Wczoraj w ramach szkoły rodzenia były godzinne ćwiczenia na matach i z piłką. Ehh ale mnie to zmęczyło. Padnieta wróciłam do domu, tak to jest jak się wogóle nie ćwiczy. Będę musiała się zebrać w sobie i czasami troszkę się porozciagać . Ja pewnie będę miała dzisiaj zakwasy.Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-04-27 o 08:24 |
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Widzę, że tu w nocy się troszkę działo , ja się kładę już koło 23, a telefon w nocy mam daleko od łóżka, więc w nocne pobudki mam czas na przemyślenia .Folinka Śliczne te buciki, takie urocze malutkie ![]() Pozytywnaj Dobrze, że ból minął. Nerwy pewnie zrobiły swoje, grunt, że już czujesz się lepiej . Kropka nad i Kocyk na pewno maleństwu długo posłuży i warto było wydać na niego tyle . |
|
|
|
|
#1409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
Elaa Ja dziś też przeprowadzka po 3 tyg. spędzonych u rodziców na czas ostatnich większych remontów na mieszkaniu i mnie czeka pakowanie. Tyle, że to głównie ciuchy, pościel i jeszcze dokumenty i parę rzeczy jeszcze, których po ślubie nie zabrałam
Gorzej będzie z wypakowywaniem bo nasza szafa wnękowa będzie za jakieś 2 tyg. , a po za tym z mebli mamy łóżko, stół z krzesłami, komodę i sprzęty elektroniczne . Chociaż kuchnia i łazienka w pełni już urządzona, ale ciuchy będziemy trzymać chwilowo w walizkach.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Gratuluję wyników! Bursztynek Tobie również gratuluję 
Rozumiem, że podaje je się, jak dzieć ma kolki?
Ogólnie to zauważyłam, że ostatnio zdecydowanie więcej wpieprzam niż powinnam... Chodzę głodna, więc sięgam po szybkie przekąski które niekoniecznie są zdrowe... No i te słodycze... Więc narzuciłam sobie bana na słodkie, który jest... nie do zrealizowania
a kiedyś hmm ciężko powiedzieć. Ale boli tak, że czuje trochę jakbym nawet utykała na nogę, a paradoksalnie wolę chodzić, bo jak siedzę boli bardziej .. ech 

.
. Ja pewnie będę miała dzisiaj zakwasy.