![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
My używaliśmy butelki Avent i smoczka do niej trojprzeplywowy chyba się nazywał. Taki że były 3 moce z jaką mleko leciało.
Wczoraj miałam wizytę, waga 800g a termin na początek sierpnia. Trochę mnie tylko zmartwiło to że szyjkę mam miękką. Po weekendzie majowym idę już na pewno na zwolnienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#62 |
Zakorzenienie
|
Można mi dopisać wizytę na 18 maja
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Zrobilam wlasnie Lewandowska, sam trening dla 2 trymestru jest lekki. Warto zrobic kerate, prenatal, dla trymestru i stretching. Cwiczenia latwe i lajtowe. Polecam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
co do samochodu, to może was zdziwię, ale mój mąż jeździ na codzień (i od święta też) dużym fiatem, a tam nie ma nawet isofix
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
Masz porównanie do bezpiecznego malucha? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Każde dziecko rośnie w swoim tempie, jeżeli lekarz nie zwrócił na to uwagi to nie ma się co martwić na zapas!
![]() ![]() Dziewczyny a miałyście może albo słyszałyście coś na temat łóżeczek dziecięcych firmy ARUŚ? myślę nad Klupsiem ale ten Aruś też mnie zastanawia. |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
GOSIA chyba w łóżku zaszaleć a nie odpocząć
![]() ACIDKA moje plany dzis spotkać się z tata, jutro nie wiem, niedziela chrzest, poniedziałek ubrania i rzeczy do domu z Tż, chyba bierzemy tatę do nas do domu, czekania nas sprzątanie, Tż meble dwa złoży o ile kupimy, na wieczór oni flaszka ja piwo bez % , we wtorek może odpust i może prasowanie jak kupimy suszarkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#68 |
Zakorzenienie
|
Ja Was, kupujące samochody z marszu, podziwiam. Ja pół roku chodzę wkoło tego tematu i jakoś nie mogę się ani zabrać ani zdecydować. Ogólnie mam wybraną toyotę auris hybrydową, ale nie jestem pewna na 100% i tak kombinuję. Już mój tż się śmieje, że kupi sam i nie będzie mnie pytał bo już go wkurzam
![]() Żeby nie było to będzie moje pierwsze auto z salonu, dotychczas zawsze miałam używane. Może dlatego tak przeżywam? Od kilku dni 2.0 zrobił się mocno aktywny. Rano szaleje, wieczorem szaleje. Z jednej strony to bardzo uspokaja, a z drugiej lekko wkurza ![]() Ps. piątek, piąteczek, piątunio, a później długi weekend. Chociaż częściowo pracuję to i tak cieszę się na to wolne jak dziecko.
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
SZARU u nas w audi tez nie ma i nie nastawilismy się wcale na bazę hehe
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#70 |
Zadomowienie
|
Przed majówką chciałabym Wam polecić wino bezalkoholowe z rossmanna. Pewnie nie każdej z Was przypadnie do gustu, ale mi osobiście bardzo smakuje. Jestem piwoszem, ale w ciąży brakowało mi bardziej wina.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Wybaczcie, moze później nadrobie, ale mąż kompletnie popsuł mi humor... 2go czerwca jedzieny nad morze i do tego czasu mąż miał być jeszcze na dwa weekendy, prxyszly i za trzy tygodnie. Szef zaproponował mu, żeby został tydzien dłużej, a w zamian e Polsce będzie 5 dni zamiast czterech. I on się zgodził. Tylko co z tego, jak jest co dwa tygodnie to wypafa tak ze przyjeżdża tam i ma popołudniówke we wtorek. Czyli wyjezdza w poniedziałek na noc. Jak przyjedzie terwz zw dwa tygodnie, to wypadna mu ranki na powrót czyli we wtorek (niby ten dodatkowy dzień) będzie musiał wyjechać rano. To też mi różnica, że zamiadt w poniedziałek o 23, to wyjedzie we wtorek o 11... do tego mamy dwie komunie, 13go i 20go. Na 13go już powiedział, że go nie będzie, tamtym z 20go obiecał że będzie. A terax chce na odwrót, no bardzo w porządku wobec tych osób.. w przyszły weekend mieliśmy mu na spokojnie koszule kupić na tą drugą komunie, to teraz będziemy na ostatnią chwile. Mielismy też gdzies pojechać na weekend, no to już pojechaliśmy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Strzel focha
#73 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczyna już mieć stałe pory bąbel? Ja swojego ciągle na wyrywki ale to fakt, najwięcej wieczorem jak już leżę. Cytat:
![]() Myślałam ostatnio o piwie 0% ale gazowane mi nie służy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Berenika chyba nawet nie zdawałam sobie sprawy jak duża część opieki spada na Ciebie, myślałam że Tż masz więcej w domu. Współczuję, podwójne wyzwanie w ciąży... Nie wiem nawet co Ci doradzić bo ile byś się nie obrażała, złościła, to chyba już nic nie zmienisz skoro podjął decyzję. Pozostaje mi życzyć dużo sił! Swoją drogą w trzeciej ciąży też się zapędziłam w taką sytuację, pokazywałam jaka jestem silna, jak wszystko ogarniam, wszystkich spławiałam jak mi oferowali pomoc, więc przestali mi ją proponować. Nie wiem komu chciałam coś udowodnić... w każdym razie w 33 tc zaczęłam mieć skurcze, sama dopuściłam do tego i byłam zdziwiona, że nikogo obok mnie nie było. Teraz już wiem, żeby prosić o pomóc i się tego nie wstydzić, ciąża potrafi ciążyć;-). Berenika może poproś teściów, żeby Ci pomogli jednak i zostali z Wami w domu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jestem mamą! ![]() Edytowane przez MalaGosia88 Czas edycji: 2018-04-27 o 08:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gosiu jeżeli chodzi o piwo bezalkoholowe to spróbuj sobie Warkę nową 0% pomarańcza i grejpfrut pycha ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83216076]Wybaczcie, moze później nadrobie, ale mąż kompletnie popsuł mi humor... 2go czerwca jedzieny nad morze i do tego czasu mąż miał być jeszcze na dwa weekendy, prxyszly i za trzy tygodnie. Szef zaproponował mu, żeby został tydzien dłużej, a w zamian e Polsce będzie 5 dni zamiast czterech. I on się zgodził. Tylko co z tego, jak jest co dwa tygodnie to wypafa tak ze przyjeżdża tam i ma popołudniówke we wtorek. Czyli wyjezdza w poniedziałek na noc. Jak przyjedzie terwz zw dwa tygodnie, to wypadna mu ranki na powrót czyli we wtorek (niby ten dodatkowy dzień) będzie musiał wyjechać rano. To też mi różnica, że zamiadt w poniedziałek o 23, to wyjedzie we wtorek o 11... do tego mamy dwie komunie, 13go i 20go. Na 13go już powiedział, że go nie będzie, tamtym z 20go obiecał że będzie. A terax chce na odwrót, no bardzo w porządku wobec tych osób.. w przyszły weekend mieliśmy mu na spokojnie koszule kupić na tą drugą komunie, to teraz będziemy na ostatnią chwile. Mielismy też gdzies pojechać na weekend, no to już pojechaliśmy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ciężka sytuacja :/ Próbowałaś z nim porozmawiać i uświadomić mu wszystkie argumenty przeciw jego decyzji? Może nie do końca zdaje sobie sprawę że tą zmianą tak wywraca wszystko do góry nogami. Może jeszcze uda się wrócić do pierwotnych ustaleń. Jeżeli nie to dużo siły Ci życzę i Gosia ma rację, może warto porozmawiać z teściami i poprosić o to żeby zostali bo samej będzie Ci ciężko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Berenika, a teście nie wzięliby chłopców na wieś?
Wcale ci się nie dziwię ,że nie chcesz zostać sama z dziećmi na majówkę , z tego co wiem, dzieci mają cały tydzień wolne. My nigdzie nie wyjeżdżamy na majówke, też mamy 2 komunie ( tym 1 naszą) , ale mąż w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lipcówki kiedyś pisały też o auchanie, że tam jest jakieś smaczne wino 0% Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
Gosia oni już sobie to zaplanowali... a ich pomoc wygląda tak, że siedzą i się patrzą jak ja wieczorami wkurzona biegam za dziećmi,bo jeden chce się kąpać drugi nie, któryś walnie focha i mi zwieje z łazienki, a ja teraz nie mam cierpliwości...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez yoona Czas edycji: 2018-04-27 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
O takie łupy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez yoona Czas edycji: 2018-04-27 o 08:43 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do piweek w Lidlu jest kilka 0% ostatnio piłam chyba Lecha i warke jabłko mięta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83217076]Gosia oni już sobie to zaplanowali... a ich pomoc wygląda tak, że siedzą i się patrzą jak ja wieczorami wkurzona biegam za dziećmi,bo jeden chce się kąpać drugi nie, któryś walnie focha i mi zwieje z łazienki, a ja teraz nie mam cierpliwości...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No to słabo... myślałam, że są bardziej pomocni. Czyli tak naprawdę jedyną osobą, która Ci naprawdę umie pomóc jest Mąż? To może porozmawiaj z nim stanowczo, że to ostatni taki numer i potem już potrzebujesz jak najwięcej jego pomocy? Że nie dajesz sobie rady a na teściów nie możesz liczyć? Jak trzeba to się powołaj nawet na lekarza, że Ci kazał leżeć ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#83 |
Konto usunięte
|
Teście syna siostry meza zawsze brali ze sobą na wieś. Moich nie chcą, bo "oni tacy przyzwyczajeni do mnie, a jak zaczną za mną plakac to co oni biedni poczna... najlepsze że ta jego siostra ciągle twierdzi,że oni mi tak pomagają... fakt, obiad dostaje pod nos. Ale to by bylo na tyle.. gdyby nie sprawy finansowe, to wolałabym mieszkac sama. Na to samo by wyszło.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Czas mi dziś szybko leci i bardzo dobrze
#85 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Stella kochana możesz mi rozpisać wizytę na 17.05 ![]() Cytat:
kuruj sie majówka za pasem ! ![]() Cytat:
![]() a o winie slyszalam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]kurde faceci to czasem myslą o niebieskich migdałach i myślą ze sami sie zrobi wszystko i ze to takie hop siup... moj wiecznie na ostatnia chwilę wszystko zalatwia :/ dlatego tez pewnie nigdzie nie pojedziemy a tak bardzo bym chciała poki nie ma upalow i możemy... i dlatego tez wysprawka idzie jak nam jak krew w nosa a ja porpsoru sama nie chce wybierać tylko z nim, moze to błąd ![]() co do butelek jeszcze nie wiem nic ![]() jade z tż do Zakopanego - on służbowo, a ja jako pasażer na gape hah jade sie popatrzeć na moje kochane góry przez szybe samochodu ![]() tak bardzo bym chciała połazić po gorach ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#87 | ||
Zadomowienie
|
Witam sie w trzeciej czesci watku!!! Dzieki MalaGosia za poswiecanie sie w 2 pierwszych czesciach no i gratulacje dla Stelli za przejecie paleczki
![]() ![]() Stella - ja mam dzisiaj wizyte na 16.30 ale nie musisz w sumie niczego uzupelniac, bo za pozno. Cytat:
![]() Szaruskowa a skad ty pochodzisz bo masz takie typowe "slaskie" wstawki? Cytat:
![]() My zostawiamy stare auta takie jakie sa. wazne ze jezdza a pieniadze jak zdolamy zaoszczedzic zaintwestujemy w jakas nieruchomosc ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83216076]Wybaczcie, moze później nadrobie, ale mąż kompletnie popsuł mi humor... 2go czerwca jedzieny nad morze i do tego czasu mąż miał być jeszcze na dwa weekendy, prxyszly i za trzy tygodnie. Szef zaproponował mu, żeby został tydzien dłużej, a w zamian e Polsce będzie 5 dni zamiast czterech. I on się zgodził. Tylko co z tego, jak jest co dwa tygodnie to wypafa tak ze przyjeżdża tam i ma popołudniówke we wtorek. Czyli wyjezdza w poniedziałek na noc. Jak przyjedzie terwz zw dwa tygodnie, to wypadna mu ranki na powrót czyli we wtorek (niby ten dodatkowy dzień) będzie musiał wyjechać rano. To też mi różnica, że zamiadt w poniedziałek o 23, to wyjedzie we wtorek o 11... do tego mamy dwie komunie, 13go i 20go. Na 13go już powiedział, że go nie będzie, tamtym z 20go obiecał że będzie. A terax chce na odwrót, no bardzo w porządku wobec tych osób.. w przyszły weekend mieliśmy mu na spokojnie koszule kupić na tą drugą komunie, to teraz będziemy na ostatnią chwile. Mielismy też gdzies pojechać na weekend, no to już pojechaliśmy ![]() Berenika, nie doluj sie bo tak jak Gosia napisala, nic to juz nie da. Moze maz teraz troche chce teraz troche wiecej popracowac, zeby nie musiec sie potem stresowac finansami. To tez nie lada wyzwanie utrzymac 5-cio osobowa rodzine. Maltretuj rodzinke na miejscu zeby Ci pomogli ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Jak to mówi mój tż, ja mam zaburzoną umiejętność podejmowania decyzji zakupowych. Czy to nowe buty czy samochód to decyzje trwają u mnie nieskończenie długo.
Jedyna szybka decyzja jaką podjęłam to zakup działki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Berenika,zgadzam się z dziewczynami,cisnij rodzinke
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Jestem chyba dziwna na tym wątku bo nie kupuje żadnej butli
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.