![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: solarium- jak dlugo?
Ja w tamtym roku byłam z 4 razy tak około po 2,3,4 minuty na stojące.Za minutę płaciłam 1 zł .W tym roku wybieram się do innego salonu, ale nie wiem co jest lepsze czy na leżace czy stojące hmm?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
słyszałam, ze stojące jest mocniejsze zazwyczaj od leżącego... no i chyba wygodniejsze, bo nie mysli człowiek: kto tu przede mną leżał i czy "łóżko" zostało wyczyszczone?
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
veiled Łóżka stojace sa faktycznie mocniejesz od lezacych
Hmmm ale czy wygodniejsze...?? Ja wole sie poczuc jak na plazy, a lezace traktuje tylko jako wyrownanie opalenizny raz na jakis czas ![]() Jezeli chodzisz do dobrego szanujacego sie solarium nie musisz sie martwic o to czy luzko zostalo dobrze zdezynfekowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W środe/czwartek znów się wybieram.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
to czy jest mocniejsze nie zalezy od typu lozka tylko od ilosci i mocy lamp.
U mnie w solarium mamy male lozka ergoliny 200 na gorze, 160 na dole i wychodzisz tak jak po tubie , gdzie masz 200 Poza tym na lampy o mocy 200 zalecalabym najpierw wejsc na 4-4-4-8, jezeli jestes blada Chyba, ze tak jak u mnie soltrony 160 spokojnie mozna na 5-5-10 a efekty sa bardzo widoczne Raz korzystalam z tuby i wiadomo wyrownasz sobie opalenizne pod pachami, ale taki wariant nie dla mnie:P wyszlam 2 min przed czasem bo tak sie nudzilam ![]() A jesli chodzi o łózka brazujace, powinny na nie chodzic juz opalone osoby, czasami nawet 5 min moze poparzyc osobe o jasnej karnacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzis bylam 4 czy 5 raz. Weszlam na 6min. Na tym lozku na ktorym bylam sa lampy na twarz osobne (nie wiem, czy w wiekszosci tez tak jest), ale nigdy na nich twarzy nie opalalam tylko zsuwalam sie nizej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A gdzie bylas na tym solarium? Stosujesz jakies kosmetyki solaryjne do opalania? pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
swirrruska 4,4,4,8 to oznacza najpierw na 4 min, następnym razem na 4 min, i nastepnym razem na 4 min a następnym razem na 8??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystko mam fajnie leciutko przybrązowione, tylko jeszcze dekold lekko zaczerwieniony. Dziś sobie odpuszcze. Pójdę może jutro.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze nie radzilabym Ci tak szybko isc spowrotem ![]() ![]() Jak pojdziesz za szybko, to mozesz miec jeszcze wiekszy rumien niz mialas za 1-szym razem... - jednak ja tylko uprzedam, zrobisz jak uwazasz ![]() pozdrawiam ![]() Aha!! zamierzam kupic ten kremik: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23140 ![]() jest na Allegro, wiec jak tylko bede miec przylyw gotowki to na pewno nabędę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze pytanie,czy mozna chodzic raz na solarium stojace a raz na lezace? Czy jak już zaczniemy chodzic to musimy sie zdecydowac na jakie.
Jesli bym chciała opalic pachy to muszę na isc leżace? A co ze stopami od spodu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie musisz sie decydowac od razu z gory na jakie lozko bedziesz chodzic ![]() Chcac opalic pachy (choc nie rozumiem po co ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Chodzisz jak ci lepiej, może być raz na stojące, raz na leżące. Stóp to się chyba nie da opalić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Oki dziekuję
![]() ![]() Edytowane przez asullka00 Czas edycji: 2008-04-16 o 17:23 Powód: dodanie zdania ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj można powiedzieć, że jest już ok. Ale rzeczywiście może odczekam kilka dni i pójdę w poniedziałek.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
to prawda wszystko zależy od skóry, ja po 7 minutach opalania wyglądałam jak buraczki z chrzanem, i to na pewno nie wyglądało naturalnie, ale po dwóch dniach opalenizna ładnie zbrązowiała. Ale na pewno trzeba też stosować silnie nawilżające specyfiki, bo skóra po solarium szybko się wysusza. Dlatego tak chwalę te kapsułki z ceramidami (które mają hydrożelową i łatwo się rozprowadzają a potem makijaż się o niebo lepiej trzyma)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() poza tym mozesz je sobie smarowac samoopalaczem w domu i tez bedzie ![]() Legumina80: jakie kapsulki? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Maripossa: A po tych 5-6 razach jaka jesteś opalona? Ja kolejny raz ide w poniedziałek - posłuchałam Twojej rady.
Stosujesz ten krem z Emerald Bay o którym pisałaś wcześniej? Jeśli tak to jak się sprawdza? Tak jak pisałam, ja użyłam próbki z Onyx'a - ale strasznie drogo to wychodzi. 8zł taka saszetka. Patrzyłam na Allegro - można kupić juz za ok.4zł ale dosyć drogie są przesyłki i żeby się opłacało to i tak muszę wydać ok.50zł. A ten Twój preparat nie jest taki drogi - więc jakby był dobry to może go sobie też kupię. Ten z Onyx'a dobrze sie wchłaniał, ale nie wiem czy przy myciu mi się ta "opalenizna" nie spłukała ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
madallllena tak jezeli osoba przychodzi pierwszy raz od roku i nie opalala sie tak dlugi okres czasu, taki rozklad minut na lampach o mocy 200 jest zalecany, i tak sa to mocne lampy wiec efekt juz po 5 min jest widoczny
Gdy lampy sa slabsze 160 mozna skrocic jedna jednostke i wejsc na 5 5 10 Takie wejscia sa najlepszym wyjsciem , nie groza popaleniem skory |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja po tych kilku wizytach jestem dosc fajnie opalona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha...to co splukalas brazowego po opalaniu to zapewne bronzer ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
od dziś zaczynam kuracje opalającą ![]() byłam dziś pierwszy raz na solarium. na 5 minut słabe, jutro znowu na 5 słabe, potem na 10 słabe. i pewnie mi wystarczy. chce byc tylko troszke opalona . słyszałyście cos o lampach megasun? takie sa własnie w tym salonie gdzie chodzę. płace 1zł za minute. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jesli jutro znowu idziesz to zycze powodzenia! nie powinno sie isc dwa dni pod rzad, szczegolnie ze bylas dopiero pierwszy raz..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
a niech idzie , bedzie cundnie opalona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
zlosliwce...
![]() wydaje mi sie ze czas i kolejnosc dni w ktorych mozna chodzic na solarium zalezy od tego jak przyjmuje to skora... dopiero teraz widze efekt. poczekam te pare dni. ![]() a co z tymi lampami megasun? znacie? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
czy wie moze któraś z Was gdzie w Krk znajdę lampy mocy 200?tylko nowe!byłam w 2 salonach zapyatć ale kobiety pracujące tam same nie wiedziały co mają to odrazu podziekowałam!
![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym dowiedzieć się jakie są dobre kosmetyki do solarium, chodzi mi wyłącznie o przyśpieszacz, żeby utrwalał opalenizne, zero bronzerów itp...
Jak czytałam wątek to pisałyście o EMERALD BAY DARK'N DAZED i TANNYMAXX COOL DOWN BABY ale one chyba zawierają bronzery ?? Dzisiaj byłam pierwszy raz w solarium ale posmarowałam się przyśpieszaczem opalania DaxCosmetics....nie wiem czy to najlepszy pomysł ale nic innego nie miałam ![]() Babka powiedziała, że opalenizna ma prawo pojawić się w ciągu 48h, tego to nie wiedziałam ![]() A czy może mieliście balsam z beta-karotenem, także przyśpieszające opalanie z Avonu, właśnie go zakupiłam..może on nie będzie miał bronzerów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://solariumplatinium.pl/ tu masz stronke, maja wypisane jakie lozna i o jakiej mocy maja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp.
![]() A wiesz może czy Exclusive Bronze level 3 zawiera bronzer? Bo mam taki w domu a jak narazie nie chcę kupować. Wiesz może jak rozpoznawać po składzie, które to bronzery? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
kochane czy mogłybyście poradzić któreś z tych lamp?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.