Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-27, 07:41   #1411
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak czuje się czkawke u maluszka.

Chyba od kilku dni czuje dole brzucha zupełnie pod spodem czuje taki rytmiczny ruch co 2-3sekundy. Czy to tak często czekają? Czy te czkawki są w większych odstępach czasu???
Jak przykładam rękę to prawie nie czuje wcale ale czuje od środka taki pulsujący rytm w środku.
Mi podskakuje co chwilę brzuch ale tak na boku w zależności jak jest ułożona, w równych odstępach czasu. Widzę gołym okiem. Ostatnio długo ją męczyła ta czkawka i dziś rano już miała.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 07:44   #1412
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Kiedy ja lubie makrele kupilam ją wlasnie z myślą o jutrzejszym śniadaniu....
Reke to Nie, ale pół paznokcia dam sobie uciąć, że u nas jeszcze nie ma mlodych ziemniaków. Skad one miałyby sie wziąć ? XD
Summer a Ty nie jestes ze Śląska ?
Mój mąż to flaszki rzadko pije, ale te piwsko to kiedys go zabije a to jeszcze taka sprytna bestia, że kazdy pretekst wynajdzie aby na dół z sasiadem zejść ! Stają sie na prawde kreatywni, muszę to gdzieś zapisywać. Taka księga powodów do zejścia pod blok

Zua, ja tam nie wiem skąd się biorą te ziemniaczki, jak dla mnie mogą być nawet z kosmosu
Mój piwa nie pije wcale, podobno to ja jestem głównym ochlajmordą w domu
Ja ze Śląska? Nieeee, skąd! Głęboki wschód - Lublin

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Zua- dzięki tak Marek wie ze imię bedzie po nim, a za to moje bedzie nazwisko taki kompromis

I dziękuję Wam wszytskim za życzenia milego czasu z MAreczkami -maluch w brzuszku chyba tez podekscytowany przyjazdem taty bom rozrabia radośnie
Sprawi niespodziankę ojcu jak będzie tak szalał!

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam że tak na szybko bez odniesienia się do Waszych wypowiedzi ale czy któraś z Was boli kość ogonowa? Dół kręgosłupa, no nie wiem tam gdzieś?

Jak sobie z tym radzić? Paracetamol? Kurcze nie wiem czy to moje km przy przeprowadzce, czy efekt kg albo i to i to, ale boli mnie okrutnie

Elu, na bóle kostno-stawowe to raczej paracetamol nie pomoże... na przyszłość oszczędzaj się, bo to ewidentnie efekt przepracowania

Kropko, no wlaśnie mój tż kupił kolejną mikrofalę (poprzedniej się podle pozbyłam ), a teraz się dziwi, że uroczo go pytam co dzień, czy odgrzać mu obiadek w tym ustrojstwie. Ja się tego nie tykam i nawet zupę czy mleko odgrzewam w garnku. O szkodliwości tego paskudztwa nie ma co mówić, każdy myśli swoje, ale ja jestem zawzięta :/
Jak to się dzieje, że wszystkie dostajecie jakieś gratisy?! W mojej szkole rodzenia taka posucha
A co do dostawki - któraś tu kiedyś polecała też Milly Malo (??), też cena korzystna. Ja jakiś czas temu widziałam na żywo Chicco i choć idea takiej dostawki jest zacna, to wykonanie tego łóżeczka mnie rozczarowało. Tzn. nie dziwiłabym się, gdyby kosztowało ze 300 zł i więcej bym nie dała.

Folinko, dla ciebie też cudownego weekendu
Dla mnie jesteś tytanem pracy, może i pracujesz 2 dni w tygodniu ZAROBKOWO, ale przy trójce dzieci i obowiązkach domowych to jak tu nie mówić o tobie tytan pracy?/ I jeszcze popełniasz na szydełku te śliczności! Te buciki są cudowne!!

A tak w ogóle to
Dzisiaj nasz wielki dzień - mam nadzieję, że złapiemy Paskudka w 3d/4d
Idę po zamówienie z BabyBoom - dostałam maila, że czeka na mnie w kiosku

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 08:03   #1413
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Folinko ale cudne buciki !!!
Elu, nigdy nie slyszalam nawet o takich warsztatach
Pozytywna jak samopoczucie ?
Kropko, jak żyć, gdy te rzeczy dla dzieciaków takie drogie, a takie piękne ?
Bursztynku góry, ale Ci zazdroszczę !
Karolinko ja tez dosyc cxesto czuje taką czkawke ! Smieszne uczucie, ale mysle że to nic niepokojącego
Ja nigdzie nie wyjeżdżam Mąż zapracowany, nawet nie odczuje majówki.
Zjadlam makrele na śniadanie, standard doprawilam monte i popijam herbatką
Summer zrob zdjecie zamowienia z babyboom ! Ja dzis bede rozgladac sie za lozeczkiem w necie

Edytowane przez zUa_tysica
Czas edycji: 2018-04-27 o 08:08
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 08:03   #1414
Elaaaa
Wtajemniczenie

Bursztynku chyba faktycznie przesadziłam i temu ten ból, bo dziś od rana nic nie czuję. Tyle, że już dziś muszę jeszcze częściej przysiadać dziękuję!

A w jakie góry się wybierasz?

Aśka oj to też masz trochę pakowania my też pewnie na razie ewsyztsko zamkniemy w sypialni, bo na łóżko czekamy także jeden pokój będzie nieużywany. Szafę też żeby skręcić to będzie zagadka, bo wiecie jak to pierwszy raz to ma się instrukcje a teraz? Mąż to się tego najbardziej obawia
Powodzenia i dla Ciebie! I ostrożnie też żebyś nie cierpiała jak ja wczoraj

Summer dziękuję! Tak zrobię nie mam wyjścia

My prawie co spotkanie na szkole rodzenia wychodzimy z reklamówka, bądź jakimś pudełkiem pełnym próbek
A wczoraj się dowiedzieliśmy, że w szpitalu w którym planuje rodzić, jest możliwy poród w wodzie.. od dziewczyn, więc muszę zgłębić temat w samym szpitalu

Stary 2018-04-27, 08:05   #1415
madziara889
Zakorzenienie

Folinka śliczne buciki 😍 mi niestety z szydełkiem nie po drodze.

Bursztynku udanego wyjazdu.

Dorka miłego dnia.

My już wróciłyśmy z krwi. Wczoraj pojechałam ale godziny mi się poprzestawiały i byłam o godzinę za późno 😜

Pozytywnaj całe szczęście, że przeszło.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 08:23   #1416
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny
Wyjazd na pewno będzie fajny jak to mówią "nie ma jak u mamy" pogoda się zapowiada więc pogrilujemy. Jeszcze nie miałam okazji wciągnąć pyszności z grilla więc nadrobię.

Elaaaa jadę w stronę Babiej Góry do Zawoi

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 08:43   #1417
pola25
Zakorzenienie

Pozytywna a jak dzisiaj??

Folinko.Ty tytanie pracy.

Aska udanej.przeprowadzki!

Bursztynku.udanego wyjazdu.Wypoczywaj!

Kropka jak wczoraj.pomyślałam ile już wydalam ,a ile jeszcze wydam,to.slabo mi.się robi.Wczoraj przyszedł gryzak.i zawieszka.Boskie!

Camelitos co dzisiaj porabiasz???

Ja narazie leżę z kawą,ranek.mialam.intensy wny i znowu mialam bol w lewej.pachwinie,i w ogóle.jakas zdyszana bylam.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-27, 08:51   #1418
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Pola pokaz gryzak i zawieszke

Stary 2018-04-27, 08:57   #1419
emma90
Wtajemniczenie

Mało się odzywam, bo też wybieramy się do rodziny na weekend taka krótka majówka, jedziemy do Krosna. I jestem w ferworze pakowania i próbuję ogarnąć ten bałagan przed wyjazdem

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Zua, ja tam nie wiem skąd się biorą te ziemniaczki, jak dla mnie mogą być nawet z kosmosu
Mój piwa nie pije wcale, podobno to ja jestem głównym ochlajmordą w domu
Ja ze Śląska? Nieeee, skąd! Głęboki wschód - Lublin

Sprawi niespodziankę ojcu jak będzie tak szalał!

Elu, na bóle kostno-stawowe to raczej paracetamol nie pomoże... na przyszłość oszczędzaj się, bo to ewidentnie efekt przepracowania

Kropko, no wlaśnie mój tż kupił kolejną mikrofalę (poprzedniej się podle pozbyłam ), a teraz się dziwi, że uroczo go pytam co dzień, czy odgrzać mu obiadek w tym ustrojstwie. Ja się tego nie tykam i nawet zupę czy mleko odgrzewam w garnku. O szkodliwości tego paskudztwa nie ma co mówić, każdy myśli swoje, ale ja jestem zawzięta :/
Jak to się dzieje, że wszystkie dostajecie jakieś gratisy?! W mojej szkole rodzenia taka posucha
A co do dostawki - któraś tu kiedyś polecała też Milly Malo (??), też cena korzystna. Ja jakiś czas temu widziałam na żywo Chicco i choć idea takiej dostawki jest zacna, to wykonanie tego łóżeczka mnie rozczarowało. Tzn. nie dziwiłabym się, gdyby kosztowało ze 300 zł i więcej bym nie dała.

Folinko, dla ciebie też cudownego weekendu
Dla mnie jesteś tytanem pracy, może i pracujesz 2 dni w tygodniu ZAROBKOWO, ale przy trójce dzieci i obowiązkach domowych to jak tu nie mówić o tobie tytan pracy?/ I jeszcze popełniasz na szydełku te śliczności! Te buciki są cudowne!!

A tak w ogóle to
Dzisiaj nasz wielki dzień - mam nadzieję, że złapiemy Paskudka w 3d/4d
Idę po zamówienie z BabyBoom - dostałam maila, że czeka na mnie w kiosku
za usg i koniecznie pokaż do zamówiłaś!

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

Kropka jak wczoraj.pomyślałam ile już wydalam ,a ile jeszcze wydam,to.slabo mi.się robi.Wczoraj przyszedł gryzak.i zawieszka.Boskie!

Ja narazie leżę z kawą,ranek.mialam.intensy wny i znowu mialam bol w lewej.pachwinie,i w ogóle.jakas zdyszana bylam.
dołączam się do prośby zuej pokaż co zamówiłaś mi wczoraj też doszło kolejne zamówienie, zrobię zdjęcia i będę się chwalić
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 08:58   #1420
pola25
Zakorzenienie

Summer czekam.na relację z wizyty!Mam.nadzieję,że się spotkamy,jak dzieciaki.się urodza.Również zapraszam do mnie na prowincję.

Zua widzę,że makrela musi byc.Na mnie czeka.łosoś,ale po wczorajszych rewelacjach.boję.się go zjeść.

Madziara co dzisiaj w planach??

Emma udanej.majówki.

Do.nas przyjeżdża moja siostra z córką,mam nadzieję,że dzieci się nie porozrywaja.

Zaraz się stocze na dół i.wyślę Wam.zdjęcia

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-04-27 o 09:01
Stary 2018-04-27, 09:00   #1421
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Wyjazd na pewno będzie fajny jak to mówią "nie ma jak u mamy" pogoda się zapowiada więc pogrilujemy. Jeszcze nie miałam okazji wciągnąć pyszności z grilla więc nadrobię.

bardzo fajny wyjazd lubię te okolice

Elaa uważaj na siebie podczas przeprowadzki mnie często boli kość ogonowa jak za długo siedzę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-27, 09:01   #1422
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Zjadłam śniadanie i mnie brzuch pobolewa więc leżę.. Cos lepiej mi po tym lezeniu

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 09:02   #1423
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Summer czekam.na relację z wizyty!Mam.nadzieję,że się spotkamy,jak dzieciaki.się urodza.Również zapraszam do mnie na prowincję.

Zua widzę,że makrela musi byc.Na mnie czeka.łosoś,ale po wczorajszych rewelacjach.boję.się go zjeść.

Emma udanej.majówki.

Do.nas przyjeżdża moja siostra z córką,mam nadzieję,że dzieci się nie porozrywaja.

Makrela też za mną chodzi a łososia jadłam wczoraj w ikei
Stary 2018-04-27, 09:02   #1424
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

Mało się odzywam, bo też wybieramy się do rodziny na weekend taka krótka majówka, jedziemy do Krosna. I jestem w ferworze pakowania i próbuję ogarnąć ten bałagan przed wyjazdem

za usg i koniecznie pokaż do zamówiłaś!

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

dołączam się do prośby zuej pokaż co zamówiłaś mi wczoraj też doszło kolejne zamówienie, zrobię zdjęcia i będę się chwalić
To wasze rodzinne strony? moi rodzice pochodzą też z podkarpackiego

Stary 2018-04-27, 09:03   #1425
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Zjadłam śniadanie i mnie brzuch pobolewa więc leżę.. Cos lepiej mi po tym lezeniu

wczoraj wieczorem miałam takie rewolucje żołądkowe położyłam się wcześniej i rano było zdecydowanie lepiej

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
To wasze rodzinne strony? moi rodzice pochodzą też z podkarpackiego

rodzina Tż pochodzi z tych stron rzadko tam jeździmy bo to jednak trochę daleko od nas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-27, 09:06   #1426
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj wieczorem miałam takie rewolucje żołądkowe położyłam się wcześniej i rano było zdecydowanie lepiej

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

rodzina Tż pochodzi z tych stron rzadko tam jeździmy bo to jednak trochę daleko od nas
Moi rodzice przyjechali tutaj do Sosnowca za praca a teraz już mają tam dom i mieszkają dom maja ok. 30 km od Krosna

Stary 2018-04-27, 09:20   #1427
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Moi rodzice przyjechali tutaj do Sosnowca za praca a teraz już mają tam dom i mieszkają dom maja ok. 30 km od Krosna

ale fajnie to podobnie u nas w rodzinie
Stary 2018-04-27, 09:22   #1428
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
ale fajnie to podobnie u nas w rodzinie
Ostatnio faktycznie nie jeździmy tam bardzo często ale jak się mała urodzi będziemy jeździć częściej raz ze do dziadków żeby mała z nimi też przebywała a dwa krajobraz i powietrze tam jest nieporównywalne do tego tutaj

Stary 2018-04-27, 09:25   #1429
aniama6
Zadomowienie

Witam dziewczyny. Ja już po krótkiej pracy- 1,5 godz tak to mogę i tydzień przed porodem pracowac. Dziś się wyspalam wiec od razu pełna energii jestem. Teraz ogarniam coś w domku, potem drobne sprawy do załatwienia a popołudniu z TZ na wieś- może coś w ogródku porobie. Życzę wszystkim udanych majówek, my niestety bez wyjazdów, ale mamy imprezkę rodzinna z grillem u nas zaplanowana, a zaraz po niej remont rusza pełna parą. Emma do Krosna? To rzut beretem od naszej działki Tż nawet 3.maja musi tam z rana zawodowo na jakieś uroczystości jechać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-27, 09:25   #1430
odowska
Zadomowienie

Dzień Dobry!

Ale się temat trafił Akurat właśnie wczoraj sprzedałam naszą mikrofalę. Kurzyła się już od dwóch lat, więc bardzo się cieszę, że się jej pozbyłam. Jak ją dostaliśmy, to nawet sporo w niej robiłam - piekłam ziemniaki, robiłam ciasto w kubku, popcorn i inne takie. Potem to już tylko jej używałam do odkażania gąbki do mycia naczyń A potem to już w ogóle stała niepodłączona, więc sprzedałam i będzie na część opłaty za USG. Właśnie a pro po - nie potrzebuje któraś męskiego stroju kolarskiego? Mam do sprzedania 3 komplety używane, bardzo tanio

A owsianka z mlekiem jakoś nigdy mi nie podchodziła, ale od kiedy zaczęłam robić na samej wodzie, to jestem fanką. Zalewam wrzątkiem, odstawiam pod przykryciem na 15 minut i już. Młody uwielbia taką z rodzynkami. Ona wtedy taka jest na granicy surowości prawie.

Cytat:
Odo, a co do wywoływania porodu, to tj. któraś tu wspominała - to tak pół żartem, pół serio. Wiadomo, że dobrze, jak dziecko dotrwa do 40 tc., ale np. z mojej strony wygląda to tak, że koło tego 37 tc. będę mogła odetchnąć z ulgą, że moje dziecko nie będzie wcześniakiem, że wiele zagrożeń jest już za nim, że nie muszę się stresować skracającą się szyjką czy przedwczesnymi skurczami. Taki luz psychiczny. A dodatkowo - w rodzinie ostatnio narodziło nam się dziecko sporo przenoszone i to prawdopodobnie wiązało się z pewnymi komplikacjami, stąd ja też jestem trochę przewrażliwiona.
No widzisz, ja ma z kolei wieści od znajomej, której wywoływali poród przed 39 tyg. i potem kolorowo nie było. Dlatego jestem przewrażliwiona w drugą stronę Ale z tym poczuciem bezpieczeństwa, to Cię doskonale rozumiem. Sama mam w kalendarzu pozaznaczane - dwudziesty któryś tam tydzień, wtedy jest szansa na ratowanie dziecka i właśnie 37 tydzień - duże szanse, że byłoby bez komplikacji.

kropka_nad_i Dziękuję Odnośnie słodyczy Ci tylko chciałam napisać, żebyś nie katowała żadnym ostawianiem. Nie ma co sobie robić w trzecim trymestrze jakiegoś poczucia winy czy coś. Ale możesz spróbować robić tak, że przed każdą słodkością sięgniesz najpierw po coś zielonego do zjedzenia. Nie musi być od razu cała micha sałatki, wystarczy pół listka sałaty albo ze dwa listki świeżego szpinaku czy kawałek selera naciowego. Cokolwiek. Przeżuwasz taki jeden czy dwa kęsy dokładnie, a potem luz blues na co tam masz ochotę buła czekolada czy co tam. Zobaczysz jaki to efekt Ci przyniesie, może zadziała na Ciebie, może nie, ale więcej zielonego raczej nie zaszkodzi

folinka mam takie same odczucia, co do forum - z jednej strony trochę mi szkoda czasu, a z drugiej bardzo przyjemnie jest czuć przynależność do takiej fajnej grupy kobietek. Ciekawa jestem, jak będzie po porodach? Obawiam się, że u mnie będzie takie szaleństwo, że nie dam rady nawet podczytywać

Buciki re-we-la-cja. Wyglądają, jak ze sklepu Na prawdę widać, że opanowałaś ten warsztat doskonale!

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Elaa Ja dziś też przeprowadzka po 3 tyg. spędzonych u rodziców na czas ostatnich większych remontów na mieszkaniu i mnie czeka pakowanie. Tyle, że to głównie ciuchy, pościel i jeszcze dokumenty i parę rzeczy jeszcze, których po ślubie nie zabrałam Gorzej będzie z wypakowywaniem bo nasza szafa wnękowa będzie za jakieś 2 tyg. , a po za tym z mebli mamy łóżko, stół z krzesłami, komodę i sprzęty elektroniczne . Chociaż kuchnia i łazienka w pełni już urządzona, ale ciuchy będziemy trzymać chwilowo w walizkach.
Ubrania w walizkach to całkiem elegancko. My przez jakiś czas trzymaliśmy w pudłach kartonowych, jak nie mieliśmy jeszcze szafy
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 09:27   #1431
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio faktycznie nie jeździmy tam bardzo często ale jak się mała urodzi będziemy jeździć częściej raz ze do dziadków żeby mała z nimi też przebywała a dwa krajobraz i powietrze tam jest nieporównywalne do tego tutaj

No to już wiem gdzie spotkanie z maluchami zrobimy Camelitos w która stronę od Krosna? No nasza działka między Krosnem a Rzeszowem. A na stałe pod Rzeszowem mieszkamy.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 09:30   #1432
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
No to już wiem gdzie spotkanie z maluchami zrobimy Camelitos w która stronę od Krosna? No nasza działka między Krosnem a Rzeszowem. A na stałe pod Rzeszowem mieszkamy.

Jeżeli Ci coś mówi ta miejscowośc to bliżej Strzyzowa

Stary 2018-04-27, 09:34   #1433
pola25
Zakorzenienie

Aniama ja mam 90km do Rzeszowa

Odo fajny pomysł z tym.jedzeniem,coś zdrowego,a potem zachcianka

Ja mam nadzieję,że będę na tyle dobrze się czula,że w weekend.gdzieś się ruszymy z domu,tylko.na starówce pewnie będzie oblężenie turystów,co.dla mnie jest.meczace
Stary 2018-04-27, 09:36   #1434
regularkate
Zadomowienie

Hej dziewczyny, ja tylko wpadłam się przywitać i powiedzieć, że od 3 dni Was nadrabiam, jestem obecnie na 30 stronie wątku, posty z 21go kwietnia Także nie wiem, kiedy będę na bieżąco. Miałam ostatnio sporo spraw na głowie, niekoniecznie przyjemnych (dalej ciągną się za mną problemy związane z pracą, z której odeszłam w lutym ) i po prostu nie miałam siły już siedzieć w internecie. Nie pamiętam, kiedy ostatnio włączałam komputer... Także nie traktujcie mnie, proszę, jak zaginionej, bo jestem przyczajony tygrys, ukryty smok

Jeszcze tylko powiem, że u nas (u mnie i maleństwa) wszystko dobrze, jedynie co to na rzadko zdarzające się bóle podbrzusza mam zalecone doraźne branie Dipherganu, ale spróbowałam na razie tylko raz, tak potem padłam jak ważka, że wolę raczej unikać tego leku, bo cały dzień z życiorysu wyjęty, autem nie można jeździć itd. Magdusia się wierci w brzuchu jak szalona, no i niestety już te ruchy bywają bolesne lekko, niezbyt przyjemne, choć nie za każdym razem. Jestem dzisiaj w 28+1

Buziaki, miłego dnia wszystkim

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 09:39   #1435
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Folinko ale cudne buciki !!!
Elu, nigdy nie slyszalam nawet o takich warsztatach
Pozytywna jak samopoczucie ?
Kropko, jak żyć, gdy te rzeczy dla dzieciaków takie drogie, a takie piękne ?
Bursztynku góry, ale Ci zazdroszczę !
Karolinko ja tez dosyc cxesto czuje taką czkawke ! Smieszne uczucie, ale mysle że to nic niepokojącego
Ja nigdzie nie wyjeżdżam Mąż zapracowany, nawet nie odczuje majówki.
Zjadlam makrele na śniadanie, standard doprawilam monte i popijam herbatką
Summer zrob zdjecie zamowienia z babyboom ! Ja dzis bede rozgladac sie za lozeczkiem w necie

Zua, ja zjadłam furę mini kanapeczek z kiełkami słonecznika, sałatą, pomidorami i rzodkiewką. Coś mnie ostatnio na sałatę naszło i jem codziennie prawie główkę

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Bursztynku chyba faktycznie przesadziłam i temu ten ból, bo dziś od rana nic nie czuję. Tyle, że już dziś muszę jeszcze częściej przysiadać dziękuję!

A w jakie góry się wybierasz?

Aśka oj to też masz trochę pakowania my też pewnie na razie ewsyztsko zamkniemy w sypialni, bo na łóżko czekamy także jeden pokój będzie nieużywany. Szafę też żeby skręcić to będzie zagadka, bo wiecie jak to pierwszy raz to ma się instrukcje a teraz? Mąż to się tego najbardziej obawia
Powodzenia i dla Ciebie! I ostrożnie też żebyś nie cierpiała jak ja wczoraj

Summer dziękuję! Tak zrobię nie mam wyjścia

My prawie co spotkanie na szkole rodzenia wychodzimy z reklamówka, bądź jakimś pudełkiem pełnym próbek
A wczoraj się dowiedzieliśmy, że w szpitalu w którym planuje rodzić, jest możliwy poród w wodzie.. od dziewczyn, więc muszę zgłębić temat w samym szpitalu

Elu, zazdrość mnie zżera Ale mam za swoje - wybór szkoły rodzenia był podyktowany przede wszystkim tym, że znajduje się 200 m od mojego domu

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Bursztynku! Wypoczywaj, wypoczywaj i jeszcze raz: WYPOCZYWAJ! Świetny wypad ci się szykuje

Cytat:

Emma udanej.majówki.

Polu, my to w ogóle z takich podróżujących, więc jeśli po porodzie się to nie zmieni, to uważaj - zwalimy się całą bandą tam do was, bo kochamy wszelakie prowincje

Cytat:
Makrela też za mną chodzi a łososia jadłam wczoraj w ikei
A mnie odrzuca od makreli - straszliwie to tłuste i w ogóle, bleee.... Łosoś mnie kusi wędzony, choć nigdy nie lubiłam - wiem, że w ciąży nie wolno (jak jest wędzony na zimno), ale niestety nie umiem sobie czasem odmówić. A w ogóle the best to jest dla mnie morszczuk wędzony. Często robię z niego pastę na śniadanie - pycha

Dziewczyny, chętnie wam wstawię zdjęcia - bo jeszcze chciałam wam pokazać otulacz i czapeczki z allie, tylko mam pytanie: da się wstawić zdjęcia przez aplikację? Mam problem z laptopem i nie bardzo chce mi się przesyłać zdjęcia na niego, bo potem wszystko mi wisi Może ściągnę tapatalk, bo w tej podstawowej aplikacji to widziałam, że nie ma opcji wstawiania załączników....
Co do zamówienia to tylko dwa słowa - kupiłam tam m.in. pieluchy flanelowe i muszę przyznać, że jestem odrobinę rozczarowana. Niby mały defekt, ale jednak.... Kilka kupiła mi babcia (pewnie gdzieś na targu), kilka zamówiłam na asplaneta - więc mam porównanie. Te od Hubiego (czyli z BabyBoom) są dużo cieńsze, więc nie wróżę im długiego żywota. Przez to są pewnie bardziej przewiewne i miękkie, ale jednak. Jeśli macie możliwość kupić gdzieś indziej po uprzednim pomacaniu to polecam tak zrobić. Tetrowe chyba ok - podobno mają polecaną (przez Folinkę bodajże) gramaturę (140 g/m). Resztę wam po prostu pokażę.
Aha i do zamówienia dołączają taką fajną ulotkę-kupon - w środku jest rozpiska z taką wyprawką do szpitala. Bardzo to miłe, mała ściąga )

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-04-27, 09:42   #1436
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Zua, ja zjadłam furę mini kanapeczek z kiełkami słonecznika, sałatą, pomidorami i rzodkiewką. Coś mnie ostatnio na sałatę naszło i jem codziennie prawie główkę

Elu, zazdrość mnie zżera Ale mam za swoje - wybór szkoły rodzenia był podyktowany przede wszystkim tym, że znajduje się 200 m od mojego domu

Bursztynku! Wypoczywaj, wypoczywaj i jeszcze raz: WYPOCZYWAJ! Świetny wypad ci się szykuje

Polu, my to w ogóle z takich podróżujących, więc jeśli po porodzie się to nie zmieni, to uważaj - zwalimy się całą bandą tam do was, bo kochamy wszelakie prowincje

A mnie odrzuca od makreli - straszliwie to tłuste i w ogóle, bleee.... Łosoś mnie kusi wędzony, choć nigdy nie lubiłam - wiem, że w ciąży nie wolno (jak jest wędzony na zimno), ale niestety nie umiem sobie czasem odmówić. A w ogóle the best to jest dla mnie morszczuk wędzony. Często robię z niego pastę na śniadanie - pycha

Dziewczyny, chętnie wam wstawię zdjęcia - bo jeszcze chciałam wam pokazać otulacz i czapeczki z allie, tylko mam pytanie: da się wstawić zdjęcia przez aplikację? Mam problem z laptopem i nie bardzo chce mi się przesyłać zdjęcia na niego, bo potem wszystko mi wisi Może ściągnę tapatalk, bo w tej podstawowej aplikacji to widziałam, że nie ma opcji wstawiania załączników....
Co do zamówienia to tylko dwa słowa - kupiłam tam m.in. pieluchy flanelowe i muszę przyznać, że jestem odrobinę rozczarowana. Niby mały defekt, ale jednak.... Kilka kupiła mi babcia (pewnie gdzieś na targu), kilka zamówiłam na asplaneta - więc mam porównanie. Te od Hubiego (czyli z BabyBoom) są dużo cieńsze, więc nie wróżę im długiego żywota. Przez to są pewnie bardziej przewiewne i miękkie, ale jednak. Jeśli macie możliwość kupić gdzieś indziej po uprzednim pomacaniu to polecam tak zrobić. Tetrowe chyba ok - podobno mają polecaną (przez Folinkę bodajże) gramaturę (140 g/m). Resztę wam po prostu pokażę.
Aha i do zamówienia dołączają taką fajną ulotkę-kupon - w środku jest rozpiska z taką wyprawką do szpitala. Bardzo to miłe, mała ściąga )
Ja za to mam fazę na rzodkiewke normalnie telepie mnie jak ja widzę

Można z aplikacji dodawać foty, korzystasz z Tapatalka?

Stary 2018-04-27, 09:47   #1437
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Ja za to mam fazę na rzodkiewke normalnie telepie mnie jak ja widzę

Można z aplikacji dodawać foty, korzystasz z Tapatalka?

no właśnie nie - mam wizaz forum, zaraz ściągnę tapatalka i potem dodam foty

Mnie też ciągnie do rzodkiewki, szkoda, że te nowalijki to największe zło wiosny Ale takie pyszne po tej zimie...

Wymiana KSIĄŻEK

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-27, 09:51   #1438
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie nie - mam wizaz forum, zaraz ściągnę tapatalka i potem dodam foty

Mnie też ciągnie do rzodkiewki, szkoda, że te nowalijki to największe zło wiosny Ale takie pyszne po tej zimie...
Dokładnie ale na Wizaz też pewnie da się dodać foty

Stary 2018-04-27, 10:03   #1439
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tylko wpadłam się przywitać i powiedzieć, że od 3 dni Was nadrabiam, jestem obecnie na 30 stronie wątku, posty z 21go kwietnia Także nie wiem, kiedy będę na bieżąco. Miałam ostatnio sporo spraw na głowie, niekoniecznie przyjemnych (dalej ciągną się za mną problemy związane z pracą, z której odeszłam w lutym ) i po prostu nie miałam siły już siedzieć w internecie. Nie pamiętam, kiedy ostatnio włączałam komputer... Także nie traktujcie mnie, proszę, jak zaginionej, bo jestem przyczajony tygrys, ukryty smok

Jeszcze tylko powiem, że u nas (u mnie i maleństwa) wszystko dobrze, jedynie co to na rzadko zdarzające się bóle podbrzusza mam zalecone doraźne branie Dipherganu, ale spróbowałam na razie tylko raz, tak potem padłam jak ważka, że wolę raczej unikać tego leku, bo cały dzień z życiorysu wyjęty, autem nie można jeździć itd. Magdusia się wierci w brzuchu jak szalona, no i niestety już te ruchy bywają bolesne lekko, niezbyt przyjemne, choć nie za każdym razem. Jestem dzisiaj w 28+1

Buziaki, miłego dnia wszystkim
Regular super że się odezwałaś ! Nadrabiaj i pisz do nas kochana!

Cytat:

Summer a ile tych flanelówek wziełas? Ja mam w koszyku chyba 3, no i tetrówki. Chyba sie skusze i kupię jedną muślinową - może będzie dobra do opatulenia?
Ja też mam problem z dodawaniem zdjęć z aplikacji. Pojawia mi się komunikat, że administrator wyłączył tą mozliwość...
Rzodkiewka, sałata, pomidor - czemu nie mam nic z tego w domu?
Zdecydowałam jednak na chwile obecną wywalić laktator z koszyka na gemini. kupię go w razie potrzeby po porodzie. nie wiem jak wyjdzie mi kp, czy w ogóle. Ogólnie przez tą niepisana presje, jakoś ciągle o tym myśle i sie tym mocno stresuje....
Wy tu planujecie jakies spotkanie, ciekawe jak ja dojade z mojego bieguna północnego do Was I jeszcze trzeba Kitosę zapakowac, bo Ona tez z mojego bieguna
Stary 2018-04-27, 10:12   #1440
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Ooo to całkiem przyjemne, niedalekie mi okolice! Wypoczywaj
Cytat:
bardzo fajny wyjazd lubię te okolice

Elaa uważaj na siebie podczas przeprowadzki mnie często boli kość ogonowa jak za długo siedzę
hah u mnie paradoksalnie bolała z biegania, może dźwigania, może schody nie wiem, wiem jednak siedzieć też było źle

Dla Ciebie też miłego wypoczynku i szybkiego pakowania !
Cytat:

Hah Summer my znowu z lenistwa poszliśmy do szkoły przy szpitalu w którym wcale nie planuje rodzić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości