Psychiatra - cz. 2 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-22, 17:58   #211
SandraBullock
Wtajemniczenie

Dot.: Psychiatra - cz. 2

Hej dziewczyny!

Nie wiem,czy mnie jeszcze pamiętacie-wpisywałam się w poprzednim wątku.

U mnie jako tako.Staram się dojść do siebie,mam teraz problemy ze zdrowiem somatycznym,ale staram się nie załamywać.Szukam pracy,ale pracy,jak na złość nie ma
Mam nadzieję,że wszystko się jakoś powyjaśnia i się przeprowadzę do Krakowa i będę sama mieszkać9co mi wyjdzie na zdrowie)
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:14   #212
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SandraBullock Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Nie wiem,czy mnie jeszcze pamiętacie-wpisywałam się w poprzednim wątku.

U mnie jako tako.Staram się dojść do siebie,mam teraz problemy ze zdrowiem somatycznym,ale staram się nie załamywać.Szukam pracy,ale pracy,jak na złość nie ma
Mam nadzieję,że wszystko się jakoś powyjaśnia i się przeprowadzę do Krakowa i będę sama mieszkać9co mi wyjdzie na zdrowie)
Czesc.
Czyzbysmy byly z tego samego miasta ?

Ja pracy szukam m-c i jak narazie marne efekty.No a to dziala na moja psyche zle.
Powtarzam sobie ze nie ma co sie zalamywac i byc wytrwalym ale to trudno jezeli kazda sfera mojego zycia jest gorsza od drugiej.

Powodzenia i 3maj sie w zdrowiu
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:18   #213
SandraBullock
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
Czesc.
Czyzbysmy byly z tego samego miasta ?

Ja pracy szukam m-c i jak narazie marne efekty.No a to dziala na moja psyche zle.
Powtarzam sobie ze nie ma co sie zalamywac i byc wytrwalym ale to trudno jezeli kazda sfera mojego zycia jest gorsza od drugiej.

Powodzenia i 3maj sie w zdrowiu
Nie poddawaj się!

Być może jesteśmy z tego samego miasta(Częstochowa),a jeśli tak,to pewnie wiesz,że u nas ciężko o pracę.
Praca była,ale z niej zrezygnowałam przez moje schizy i teraz jak na złość nie ma(chyba po to żeby mi dokopać),ale nie poddam się!Będzie praca to będzie,nie będzie to się przeprowadzę do Krk i tam zacznę poszukiwania.
Stary 2008-07-22, 18:24   #214
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Nie poddawaj się!

Być może jesteśmy z tego samego miasta(Częstochowa),a jeśli tak,to pewnie wiesz,że u nas ciężko o pracę.
Praca była,ale z niej zrezygnowałam przez moje schizy i teraz jak na złość nie ma(chyba po to żeby mi dokopać),ale nie poddam się!Będzie praca to będzie,nie będzie to się przeprowadzę do Krk i tam zacznę poszukiwania.
jestemy , jestemy

Nie poddaje sie ale nie jest mi latwo.
Siedzenie w domu wyzwala we mnie smutne refleksje nt. mojego zycia.
Jakbym chociaz prace miala to moglabym sie czuc potrzebna czy przydatna.

Zazdroszcze wszystkim szczesliwym ja chyba tego stanu nigdy nie osiagne
Stary 2008-07-22, 18:33   #215
SandraBullock
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
jestemy , jestemy

Nie poddaje sie ale nie jest mi latwo.
Siedzenie w domu wyzwala we mnie smutne refleksje nt. mojego zycia.
Jakbym chociaz prace miala to moglabym sie czuc potrzebna czy przydatna.

Zazdroszcze wszystkim szczesliwym ja chyba tego stanu nigdy nie osiagne
Tak to nawet nie myśl!!!
Wiem,że to trudne,bo sama przez to przechodzę,nie mam co zrobić z czasem,więc albo chodzę po sklepach i kupuję kosmetyki(aktualnie nie,bo jestem na odwykualbo oglądam godzinami TV albo siedzę przy kompie.No czasami widzę się z kimś ze znajomych albo rozmyślam nad moim nieszczęsnym losem...
Nawet chciałam jechać do szpitala, bo tam mam kontakt z ludźmi,ale czy to rozwiązanie?włóczyć się wciąż po tych szpitalach(jestem weteranką).Nie czuję się aż tak źle,żebym nie mogła przeczekać.

Fossa-a może zajmij się czymś(w sumie sama o tym myślałam),np wolontariatem-może lubisz zwierzęta to byś opiekowała się nimi???
Może coś znajdziesz do roboty,żeby mieć jakieś zajęcie.
Stary 2008-07-22, 18:46   #216
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Tak to nawet nie myśl!!!
Wiem,że to trudne,bo sama przez to przechodzę,nie mam co zrobić z czasem,więc albo chodzę po sklepach i kupuję kosmetyki(aktualnie nie,bo jestem na odwykualbo oglądam godzinami TV albo siedzę przy kompie.No czasami widzę się z kimś ze znajomych albo rozmyślam nad moim nieszczęsnym losem...
Nawet chciałam jechać do szpitala, bo tam mam kontakt z ludźmi,ale czy to rozwiązanie?włóczyć się wciąż po tych szpitalach(jestem weteranką).Nie czuję się aż tak źle,żebym nie mogła przeczekać.

Fossa-a może zajmij się czymś(w sumie sama o tym myślałam),np wolontariatem-może lubisz zwierzęta to byś opiekowała się nimi???
Może coś znajdziesz do roboty,żeby mieć jakieś zajęcie.
Nasze schronisko urzadza co sobotnie spacerki z psami.
W sumie chcialabym ale wizyty w schr. sa dla mnie prawie traumatyczym przezyciem
Samej tez mi tak glupio.
Wspieram ich troche finansowo.

Mam przyjaciol, znajomych ale i tak jestem sama i tak juz chyba zostanie.
Kazdy z nich jest zajety swoimi sprawami, najczesciej sa w zwiazkach wiec znajomi schodza na dalszy plan. Sa szczesliwi a mi serce peka jak na nich patrze
Co za zycie ! Nienawidze go.
Przepraszam nie chce sie uzalac nad soba, wiem ze inni maja gorzej, ja nawet nie mam depresji ale to mi niewiele pomoga.
Stary 2008-07-22, 19:11   #217
Brook
Zakorzenienie

czytam was i czuje si etak samo
sama ,bez zajecia ,czuje sie niepotrzebna
strasznie chcialabym miec kariere jakas by robic zajecie ktore da mi satysfakcje by ni emysle co innych rzeczack ktorych nie mam a sa potrzebne do szczesci amilosc ,ktos bliski np a tu nic nie mam nic

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-23, 11:13   #218
SandraBullock
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
czytam was i czuje si etak samo
sama ,bez zajecia ,czuje sie niepotrzebna
strasznie chcialabym miec kariere jakas by robic zajecie ktore da mi satysfakcje by ni emysle co innych rzeczack ktorych nie mam a sa potrzebne do szczesci amilosc ,ktos bliski np a tu nic nie mam nic
Ja też bym chciała robić to co kocham-problem w tym,że na razie moge pracować tylko i wyłącznie w zakładzie chronionym.Od dłuższego czasu nie mam nikogo,ale pocieszam się myślą,że może to i lepiej,bo gdybym znowu miała płakać i tracić czas na jakiegoś kretyna,to wolę być sama i poczekać,aż się pojawi ktoś ciekawszy.Staram się nie myśleć o tym,co mają inni,a czego ja nie mam,po prostu nie zazdroszczę-no cóż takie jest życie-ja jestem chora i musiałam jeździć do szpitali(zrezygnowałam przez chorobę ze studiów),a moi rówieśnicy studiowali,teraz pracują,ale ja też szukam pracy.Kiedyś u mnie było dużo gorzej,teraz na szczęście jest lepiej.Jestem inną osobą i nie mogę porównywać się z innymi.
Takie problemy,jakie ja mam mogą się przydarzyć każdemu,więc niewykluczone,że kogoś z moich znajomych dosięgną, np.fobie czy depresja(choć nie życzę im tego).
Stary 2008-07-23, 12:20   #219
Surimi
Zadomowienie

myslalam ze to watek o depresji i chcialam sie podkleic ale nie wiem o czym ten watek i czy do niego bym przynajmniej pasowala,bo widze ze dziwuszki te same co na nerwicy wiec niewiem czy tu ukoje swoje watpliwosci czy gdzies znow mam dalej szukac /?wiem ze pisze chaotycznie to juz norma sama nie wiem czego mi sie chce i co robic,,,niechce mi sie nic((((chce sie znow usmiechac ku...mac!!!!

Zgniję czy nie zgniję..oto jest pytanie

nie pyskuj stary (czyt. mężu)
bo zrobię Ci z d.. surimimimidu

Surimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 12:24   #220
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Surimi Pokaż wiadomość
myslalam ze to watek o depresji i chcialam sie podkleic ale nie wiem o czym ten watek i czy do niego bym przynajmniej pasowala,bo widze ze dziwuszki te same co na nerwicy wiec niewiem czy tu ukoje swoje watpliwosci czy gdzies znow mam dalej szukac /?wiem ze pisze chaotycznie to juz norma sama nie wiem czego mi sie chce i co robic,,,niechce mi sie nic((((chce sie znow usmiechac ku...mac!!!!
A widzisz w tym jakis problem, ze te same dziewczyny sie udzielaja? ehhhh... kazda z nas chcialaby sie znow usmiechac, uwierz mi. Ja ide sobie strzelic kopniaka na rozped i sie wreszcie rozpakowac, bo od przyjazdu sil na to nie mialam.
Stary 2008-07-23, 12:36   #221
lapus
Wtajemniczenie

no tamten wątek jest typowo nerwicowy, ten jest ogólny
szkoda że trochę podupadł.

Gonna walk because it would save me
And my fragility could kill me
Is this the best I can be?
Is this the best I can give?
lapus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-23, 12:38   #222
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapus Pokaż wiadomość
no tamten wątek jest typowo nerwicowy, ten jest ogólny
szkoda że trochę podupadł.
upadl, bosmy sie na nerwicowy przesiadly a pisac to samo w 2 watkach to tak jakos nieteges
nieeeeech mnie ktos kopnie, zebym sie wziela za to rozpakowywanie
Stary 2008-07-23, 13:04   #223
Surimi
Zadomowienie

nie przeszkadaza mi ze sa te same osoby bo czuje sie wtedy lepiej(strach przed nowa znajomoascia)tak wiec jest okej..ale skoro to watek zbiorowy..to zobaczymy oby sie krecil

Stary 2008-07-23, 13:07   #224
lapus
Wtajemniczenie

no ok, ale nie każdy ma nerwicę, i są pewnie osoby które widzą że skoro wątek psychiatra umarł to pisać nie będą, a na nerwicowy nie pasują, więc co, mają nigdzie nie pisać...?

Gonna walk because it would save me
And my fragility could kill me
Is this the best I can be?
Is this the best I can give?
lapus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 13:16   #225
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapus Pokaż wiadomość
no ok, ale nie każdy ma nerwicę, i są pewnie osoby które widzą że skoro wątek psychiatra umarł to pisać nie będą, a na nerwicowy nie pasują, więc co, mają nigdzie nie pisać...?
A czy ktos gdzies cos takiego napisal? nie rozumiem
Kazdy ma prawo pisac gdzie chce - w koncu od tego jest forum... Nikomu przeciez nikt nie zabrania ozywienia watku
Stary 2008-07-23, 13:28   #226
Surimi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość

prosze bardzo teraz sie rozpakujesz??

Stary 2008-07-23, 13:31   #227
Surimi
Zadomowienie

aaa i jeszcze ci jedno powiem ale masz odwage ze zalaczylas metamorfozeswoja droga masz fajnie sciete wloski i ogolnie sympatyczna buzkawiec sie nie doluj...

Stary 2008-07-23, 13:31   #228
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Surimi Pokaż wiadomość
prosze bardzo teraz sie rozpakujesz??
eeeee NIE :P
teraz pojde pranie zrobic i posciel zmienic... a walizki niech dalej czekaja na lepsze czasy. Jak tylko pomysle o rozpakowywaniu to mi sie wyc chce. Normalnie wewnetrzny bunt nastolatki. AAAAAA ratunku! Dziecinnieje!

Cytat:
Napisane przez Surimi
aaa i jeszcze ci jedno powiem ale masz odwage ze zalaczylas metamorfozeswoja droga masz fajnie sciete wloski i ogolnie sympatyczna buzkawiec sie nie doluj...
Hms, teraz mam ladniej sciete i zaplacone 4x mniej A buzka to byla sympatyczna 3 lata temu, teraz jest gorzej. Dobra, nie uzalam sie i tak wiem, ze potwor jestem. Moja corka chodzi i wszystkim rozpowiada, ze mam w brzuchu dzidziusia, a ja sie potem musze ciezko tlumaczyc, ze wcale w ciazy nie jestem
Stary 2008-07-23, 13:41   #229
Surimi
Zadomowienie

nie mam podzienosci uwagi wiec nie bede odpisywac na tym watku tylko na tym nerwicowwym)bo sie poplacze mi wszytski i rozdwojenie jazni gotowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-23, 15:13   #230
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
upadl, bosmy sie na nerwicowy przesiadly a pisac to samo w 2 watkach to tak jakos nieteges
to teraz sie rozpakujesz!!! i co,lepiej Ci?

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 15:26   #231
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_20 Pokaż wiadomość
to teraz sie rozpakujesz!!! i co,lepiej Ci?
Chyba jeszcze nie bede sie rozpakowywac Zobacze I tak cud nad tamiza, ze wogole cokolwiek robie... ide teraz porzadek w butach machnac (bede robic wszystko byleby walizki szerokim lukiem ominac )
Stary 2008-07-23, 15:27   #232
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jeszcze nie bede sie rozpakowywac Zobacze I tak cud nad tamiza, ze wogole cokolwiek robie... ide teraz porzadek w butach machnac (bede robic wszystko byleby walizki szerokim lukiem ominac )
no co za... uwazaj jak te walizki zaczna Cie gonić... i beda krzyczec.. "rozpakuj mnie,rozpakuj mnie!"

Stary 2008-07-23, 15:34   #233
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_20 Pokaż wiadomość
no co za... uwazaj jak te walizki zaczna Cie gonić... i beda krzyczec.. "rozpakuj mnie,rozpakuj mnie!"
Nie no, wezme sie za nie, tylko tak sobie mysle, ze to wszystko uprac powinnam, wiec niech sobie polezy w walizkach, a ja to sobie systematycznie popiore... Teraz piore to, co sie nagromadzilo od soboty no i te brudy co przywiozlam z wakacji... wiec nie jest tak zle, po malutku z walizek ubywa
Stary 2008-07-23, 15:36   #234
Lena_20
Zakorzenienie

no i gitara...

Stary 2008-07-23, 21:18   #235
Brook
Zakorzenienie

ja pisze rzadziej bo do roboty wyjechalam
jesli chodzi o mnie tu pisze ogolnie o tym jak sie czuje na nerwicowym o typowych objawach choroby...

ogolnie zle sie czuje ,martwie sie o moja samtonosc i obsesje...i o to ze jestem inna i jak ja rzuce leki i czy wogole je rzuce kiedykolwiek

Stary 2008-07-23, 21:50   #236
SandraBullock
Wtajemniczenie

Cytat:
ja pisze rzadziej bo do roboty wyjechalam
jesli chodzi o mnie tu pisze ogolnie o tym jak sie czuje na nerwicowym o typowych objawach choroby...

ogolnie zle sie czuje ,martwie sie o moja samtonosc i obsesje...i o to ze jestem inna i jak ja rzuce leki i czy wogole je rzuce kiedykolwiek
Brook-to co ja mam powiedzieć na temat brania leków???Mój lekarz powiedział,że przy mojej chorobie powinnam brać leki do końca życia.A znowu w Krakowie postawili mi przychylniejszą diagnozę i powiedzieli,że za jakiś czas będę leciała na samej terapii i bez leków.I bądź tu mądry.
Ja wierzę,że za jakiś czas odstawię leki.Kiedyś sama odstawiłam i wylądowałam w szpitalu,bo działy się ze mną różne dziwne rzeczy Teraz biorę systematycznie.

Ja się martwię moim nałogiem kupowania kosmetyków(choć i tak jest lepiej,niż było kilka lat temu),lekkomyślnym wydawaniem kasy i swoim zdrowiem somatycznym.urojeń na razie nie mam i się nie martwię,co będzie,jak znowu się pojawią,bo mają się nie pojawiać! Że też o myślach o śmierci nie wspomnę(czasem się pojawiają...)
Stary 2008-07-23, 22:52   #237
Brook
Zakorzenienie

sandra masz depresje i fobie czy zamiast fobii nerwice ?
ja gdyby nie ta jedna obsesja to bym rzucila leki ale boje sie ze wroci lek i to wszystko do tego bezsennosc mam

ehhh wiecie co serio mamy wspracie w sboie tutaj

Stary 2008-07-24, 17:47   #238
SandraBullock
Wtajemniczenie

Cytat:
sandra masz depresje i fobie czy zamiast fobii nerwice ?
ja gdyby nie ta jedna obsesja to bym rzucila leki ale boje sie ze wroci lek i to wszystko do tego bezsennosc mam

ehhh wiecie co serio mamy wspracie w sboie tutaj
diagnoza według mojej psychiatry-zaburzenia schizoafektywne(czyli mania i depresja,na przemian + objawy psychotyczne)
diagnoza bardziej przychylna,którą postawili mi w Krakowie-zaburzenia osobowości.
Ja się bardziej przychylam do tej drugiej,z Krakowa albo między tą pierwszą a ta drugą.

Stary 2008-07-24, 21:02   #239
Brook
Zakorzenienie

no to tez nieciekawie masz
a zaklada chroniony to szpital mialas na mysli?

co do tej zazdrosci to masz szczescie ze starasz sie nie zazdroscic bo mnie to meczy i doluje
dzis poryczalam sie i mam mysli zle,nie umiem zaakacpetowac tego ze jestem inna i czuje sie gorsza

moj brat chce zamieszkac za granica

czuje sie ze jestem nikim a on tyle osiagnal a cholera mieszkalismy w jednym domu
i co ? ja sie nabawilam nerwicy i depreschy a on se bedzie mieszka ci robic to co chcial za granica

czuje ze więzi rodzinne sie rozypaly a ja nie mam nic

Stary 2008-07-25, 08:04   #240
SandraBullock
Wtajemniczenie

Cytat:
no to tez nieciekawie masz
a zaklada chroniony to szpital mialas na mysli?
nie zakład chroniony(zakład pracy chronionej) to praca skierowana do osób niepełnosprawnych(a taką właśnie jestem.Niepełnosprawność jest u mnie spowodowana choroba psychiczną.Mam z tego tytułu renty.
Cytat:
co do tej zazdrosci to masz szczescie ze starasz sie nie zazdroscic bo mnie to meczy i doluje
dzis poryczalam sie i mam mysli zle,nie umiem zaakacpetowac tego ze jestem inna i czuje sie gorsza
Ja staram się nie zazdrościć,bo to do niczego nie prowadzi.Ale czasem mam tak,że wydaje mi się,że inni mają lepiej(no choćby moja best friend-ma kilka dobrych lat już chłopaka,obroniła się w tym roku i jakoś jej się układa;inni moi znajomi tez jakoś wiodą życie)a u mnie sytuacja wygląda czasem tragicznie(sama jestem;staram się tym nie przejmować.Ale kiedyś moja pani psycholog(do której już nie chodzę) mi powiedziała,że wbrew pozorom inni też mają problemy.Jedna z moich koleżanek z liceum ma 2 dzieci,męża-ale jej nie zazdroszczę,bo nie wiem czego-nie chciałabym urodzić dziecka przed maturą.Jak tak sobie myślę,to stwierdzam,że nie mam najgorzej.Niektórzy pracują w sklepie-czy taka praca to szczyt moich marzeń?Skądże znowu.Ale lepsza taka niż żadna.Zazdrościć to można tym,co się udało coś osiągnąć,a jeśli takowe osoby są w moim otoczeniu,to pewnie okupiły swój sukces ciężką harówką.

Cytat:
moj brat chce zamieszkac za granica

czuje sie ze jestem nikim a on tyle osiagnal a cholera mieszkalismy w jednym domu
i co ? ja sie nabawilam nerwicy i depreschy a on se bedzie mieszka ci robic to co chcial za granica

czuje ze więzi rodzinne sie rozypaly a ja nie mam nic
Ja też marzę o wyjeździe za granicę,ale po pierwsze lekarz mnie obecnie nie puści,a po drugie zapomniałam niemiecki(czas powtórzyć).Ale kto wie-może wyjade za rok w wakacje(bez względu na wszystko).Zawsze marzyłam by mieszkać za granicą...A to,droga Brook,że Twój brat wyjedzie,nie oznacza wcale,że Tobie się nie poukłada-może za pare lat Ty będziesz mieć tyle siły,że coś osiągniesz.Może w Polsce znajdziesz ciekawą pracę i będziesz dumna z tego,że Tobie też się udało???Depresja to choroba,z której da się wyjść(podobnie jak schizofrenia)-trzeba to sobie uświadomić i nie brnąć dalej w problemy(u mnie problemem jest mieszkanie z mamą albo babcią-obie mnie wykańczają psychicznie;mieszkając sam świetnie sobie radzę-uświadomiłam to sobie podczas pobytu w Krakowie)Nie zawsze da się wszystko zmienić,ale trzeba starać się próbować.Leczę się już 9 lat,a mimo to wciąż mam nadzieję,że wyzdrowieję,odstawię leki,a poza tym wszystkie znaki na niebie wskazują,że tak będzie,a pomyśleć,że kiedyś jedna moja lekarka psychiatra(do której już nie chodzę)pisała,że moja osoba nie rokuje zbyt dobrze na przyszłość...

Pozdrawiam Brook i pamiętaj jesteś kowalem swojego losu...

Ale się rozpisałam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości