Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-26, 13:26   #4321
blackhaired_witch
Rozeznanie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Wróciłam z prenatalnych i mimo, że po cichutku liczyłam na Kirę, to w brzuchu rozpycha się Eryk ;-) Król wikingów
W 20t3d waży 357g, zdaniem lekarza może być spory i może pojawić się opcja cc (akurat mi niestraszna). Wszystko w porządku, łożysko na tylnej ścianie jak było tak zostało, TP wychodzi nadal na 9.09.

Płeć "przewidziała" siostra oraz co dziwne...wróżka, u której dla zabawy byłam wieki temu. Spytałam o dwie rzeczy, to jest druga, która się spełnia. Trochę to creepy :P

Edytowane przez blackhaired_witch
Czas edycji: 2018-04-26 o 13:41
blackhaired_witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 15:16   #4322
lupinka
Zadomowienie

Sylwia dzieki za kciuki!

Poli dobrze wiedziec, ze mamy w Tobie speca od spraw rwy kulszowej/gruszkowej

Izk_a a tego 18 maja to polowkowe? Mysle, ze sie juz wtedy dowiesz w koncu to bardziej szczegolowe usg

Blackhaired hmm... I wg lekarza 357g to za duzo jak na 21 tydzien?

Uff, ja juz po UP potwierdzony chlopak, bez watpliwosci! polozony byl do badania podluznie-glowkowo, bylam w 20t4d wg OM, 21t3d wg usg z I trym. a teraz wg UP wyszlo 21t0d wiec gdzies tak posrodku, ale wszystkie pomiary prawidlowe, niektore wskazywaly 20 tydz. niektore 22 tc ale lekarka powiedziala, ze wszystko dobrze. Tylko wazy juz... 400 g i po tym co piszecie to chyba wychodzi sporo? Chociaz wg siatki to praktycznie 50 centyl dla 21 tc... wiec mysle, ze ok

Posluchalismy serduszka, popatrzylismy, najbardziej rozczulajace byl widok stopek i jak ziewal i dotykal raczkami buzi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 15:18   #4323
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Czas edycji: 2018-04-26 o 15:19
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 15:27   #4324
blackhaired_witch
Rozeznanie

Lupinka, nie za dużo. Myślę ze raczej chodziło o stosunek wagi i ogólnych gabarytow do mojej budowy, jestem szczupła i wysoka. Zresztą powód nieistotny, ewentualne cc mi niestraszne.
Stary 2018-04-26, 15:32   #4325
anais_nin
Raczkowanie

Lupinka - super że maluszek zdrowo rośnie, Twój ma 400g a mój ma 430g ale w szpitalu mówiła wczoraj babka że jest w normie waga więc się nie martw jak mój w normie to Twój na pewno też

anais_nin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 15:38   #4326
Iwona 25
Zakorzenienie

Kira czy Eryk- tyz piknie oby zdrowe
a waga dziecka- nie przejmować się. Kurczę, ale na koniec ciąży oby nie więcej niż 4kg, bo mogę cienko piszczeć przy porodzie
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 15:47   #4327
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt dzisiaj

U mnie na kontroli dzisiejszej też ok. Nie było usg, tylko samo serduszko, ale ładnie bije, to najważniejsze

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 15:58   #4328
Iwona 25
Zakorzenienie

a ja dziewczyny pierworodnego urodziłam w czerwcu i już marzę, aby był sierpień
Stary 2018-04-26, 16:25   #4329
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

W ogóle mam do was pytanie które mnie dręczy od jakiegoś czasu - rożek czy śpiworek? A może otulacz?

Mam rożek (kupiła mi mama) i otulacz (mój zakup), ale wczoraj na warsztatach Bezpieczny Maluch ratownik bardzo polecał śpiworki, głównie ze względu na bezpieczeństwo, no i trochę już zgłupiałam... Na co wy się decydujecie?

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 16:32   #4330
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 17:09   #4331
sylwia7_89
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Uff czyli nie jestem sama, balam sie ze tylko moj maluszek taki duzy chociaz z tego co widze jest najwiekszy 450... a zadnych witamin nic nie biore my tez jakos specjalnie wyrosnieci z mezem nie jestesmy moj tez wczoraj ziewal na badaniu, slodki widok

Tez mysle nad spiworkiem

Edytowane przez sylwia7_89
Czas edycji: 2018-04-26 o 17:14
sylwia7_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-26, 18:56   #4332
lupinka
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny jestem usatysfakcjonowana po badaniu

Gilmoregirl ja chce kupic i rozek najzwyklejszy bo to planuje do szpitala, czesto niby wymagaja, ale tez otulacz (chyba ten z Wallaboo, ale bambusowej pieluchy tez chyba mozna probowac jako otulacz) i tez jakis spiworek. Bedziemy testowac

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 20:25   #4333
Fortuna1
Zakorzenienie

Cześć, dawno mnie nie było, muszę nadrobić

Cytat:
Napisane przez ciemnowlosa Pokaż wiadomość
Dziewczyny was też tak boli podbrzusze? Od niedzieli mega mnie ciągnie i boli cala dolna partia brzucha aż po krocze, szczególnie pod koniec dnia po albo po większym wysiłku jak np. Wejście na moje 4te piętro.

Nie wiem czy mam się niepokoić, w internetach niby piszą że ból w tym okresie jest normalny, bo macica się rozciąga... A jak jest u was?

Z tego wszystkiego miałam dziś koszmar w nocy że poroniłam masakra, tak się zestresowałam w tym śnie że się nie wyspałam
Bralabym więcej magnezu w tym przypadku... Także moja odpowiedź nie będzie odkrywcza

Cytat:
Napisane przez gazelamon Pokaż wiadomość
A wciskacie cytrynę do glukozy? Mi jak byłam na badaniu pielęgniarki powiedziały, że można połowę cytryny dodać żeby łatwiej było wypić. Niestety za późno się dowiedziałam ale jak dla mnie nie było to aż tak okropne. Jak będę znowu robić to spróbuję z tą cytryną

Kiedyś wpisywali ale ja też już nie mam grupy krwi w książeczce. Teraz nie zawsze jest potrzeba żeby to sprawdzać.
Nie wyciskalam cytryny, jakoś tak podeszłam do tej glukozy zadaniwoowo nez emocji - Trzeba wypić to pije

Cytat:
Napisane przez blackhaired_witch Pokaż wiadomość
Tak czytam o tym magnezie i zastanawiam się, czy wszystkie go bierzecie? Bo ja nie, ale i nic mnie właściwie nie boli, więc nie wiem czy to konieczne?
Co do ruchów to ja czuję wyraźnie, ale nie jest to jakieś super przyjemne uczucie, bardziej jakby coś jak wąż przesuwało się pod mięśniami
Biorę 2 tabletki raz na parę dni jak mi się przypomni. Witaminy ciążowe codziennie.

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Kobietki jaki proszek do prania dla dzieci? Nie znam się na chemi więc wolę po prostu zapytać. Dostałam 3worki ubrań plus 1 zapełniam ciuchami jakie sama kupiłam. Te przyniesione leżały częściowo w piwnicy. Mogłabym to wyprać dopiero w sierpniu ale zasmierdzi mi szafę do tego czasu ;P

Ja proszków nie trawie, teraz wszystkie ubrania pierzemy w kapsułkach plus płyn do płukania, a dla starszej kupiłam w ramach wyprawki 3 albo 5 litrów płynu do prania Lovela i wystarczylo chyba na pół roku później już pralismy jej ubranka razem z naszymi. Przy drugiej chyba zrobię tak samo.

Cytat:
Napisane przez Amelka6614 Pokaż wiadomość
Witam się po połówkowych malutka ma już 20 cm i 334g wszystkie narządy w porządku dla mnie po poprzedniej ciąży te wyniki są jak cud

Super, spora dziewczyna moja na prenatalnych miała 289g.

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Kurde, ale szalejecie z zakupami... Ja jeszcze nic nie mam w ogóle teraz to jak Was czytam to czuje się co najmniej jakieś dwa miesiące wstecz..

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
Moje zakupy wyprawkowe chyba ogranicza się do jednego zamówienia z Gemini, zakupu fotelika maxi così, woombie i bujaczka - lezaczka, ew dostawki lub kosza mojzezzowego. Ubranka wszystkie mam. Aa I jeszcze parę skoczków do butelek plus smoczek uspokajający.

Cytat:
No ja mam tylko dwa bodziaki i wozek wybrany, ale z krotka gondola i teraz sama nie wiem przez to co z tym zrobic... Tzn szukac dalej tego idealu...

Tak z innej beczki - cwiczycie miesnie kegla? Zauwazacie jakies postepy? Bo ja niestety zadnych i juz nie wiem, czy to normalne, czy cos zle cwicze

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
Nie, nie ćwiczę.

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Ja postaram się wstrzymać vz zakupami. Na początku czerwca będą u mnie targi "dzieciowe" więc byłoby dobrze obkupic się tam. Ale nie wiem czy wytrzymam tak tylko wybierac, zapisywać ulubione modele i nie kupować

Słuchajcie a macie tak że wam trochę smutno jak dostajecie rzeczy od innych? Bo ja tak mam... Z jednej strony super bo wiadomo ile by kosztowało kupić tyle ciuszkow, a z drugiej strony... Chciałoby się samemu powybierac, trochę po swojemu. I trochę mi dziwnie z tym że już tak szybko mam całą wyprawkę ubraniową. Chciałabym jeszcze kupować ale rozum mówi że chyba oszalałam bo nam już dość na ubranie trzech noworodków ;P Problemy pierwszego świata ;P

Nie ćwiczę mięśni Kegla niestety. Trzeba będzie czasem je pozaciskac.... Eh....
A jakie efekty miałoby się widzieć?

Ja się cieszę że dostaje ubranka, dzieci tak szybko rosną naprawdę, zaczęłam kupować nowe dopiero od rozmiaru 86/92 teraz dla starszej, to pochodzi dłużej. Nie jest powiedziane że sama nie możesz kupić czegoś ekstra nawet majac już ubranka po innych dzieciach z rodziny ja tak np kupowałam body i skarpetki w Lidlu bo akurat mi się podobały

Cytat:
Napisane przez sylwia7_89 Pokaż wiadomość
U mnie tez juz po badaniu polowkowym, nasz maluszek wazy 450 g, chyba jakis duzy chlopak nam sie szykuje poza tym na szczescie wszystko jest w porzadku a co do wyprawki tez sporo dostalam od znajomej z tych malych rozmiarow, troche dokupilam, jeszcze na pewno cos wpadnie no I trzeba by bylo rozgladac sie za wozkiem ale tyle tego jest ze kompletnie nie wiadomo co wybrac takze chetnie poczytam na jakie wy sie decydujecie

Duży dzidziuś! U nas 2w1 Adamex Barletta po starszej.

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny cały czas Was podczytuję, ale dziś to tak się nawzruszałam ale się mega cieszę, że Wasze dzieciaczki już takie duże! Wspaniale się czyta takie wpisy i mimo, że z tyłu głowy gdzieś tam mam myśl, że byłabym z Wami, to kurcze, nie potrafię przestać Was obserwować trzymam kciuki za każdą z Was, już niedużo zostało
Chciałam się Wam pochwalić, 3 maja testuje byłam u gina i dostaliśmy zielone światło 3majcie proszę kciuki za mnie rosnijcie duże, zdrowe i okrągłe

Super wieści!!! Powodzenia daj znać koniecznie!!!

Cytat:
Faktycznie cena troche spora..

Mam pytanie, bo chwalicie się tutaj zakupami ciuchowymi
Jaki jest wg Was optymalny zestaw ciuchow tak, żeby wszystkiego starczyło juz do porodu? Tzn ile bluzek, dołów, sukienek? Tak ciągle znajduje cos, co póki co koniecznie mi się przyda ale nie chce popaść w przesadne i potem w ogóle tego nie założyć, albo założyć tylko jeden raz

-------
Hmm ja mogę powiedzieć jak to było w poprzedniej ciąży, miałam jakieś 4 bluzki typowo ciążowe z krótkim i jedna z długim (później już po domu to chodziłam w dużych koszulkach męża) oraz 3 pary spodni jeansów ciążowych (ale w tym roku mam jedną parę I chce dokupić parę sukienek I spodnic ), przyszły mi też dziś legginsy z hm ciążowe, super sa nawet do pracy mogę w nich iść w poprzedniej ciąży miałam też dwie sukienki typowo ciążowe - jedna założyłam na ślub jak byłam w 8 mc, a druga na obronę pracy mgr

Cytat:
Wróciłam z prenatalnych i mimo, że po cichutku liczyłam na Kirę, to w brzuchu rozpycha się Eryk ;-) Król wikingów
W 20t3d waży 357g, zdaniem lekarza może być spory i może pojawić się opcja cc (akurat mi niestraszna). Wszystko w porządku, łożysko na tylnej ścianie jak było tak zostało, TP wychodzi nadal na 9.09.

Płeć "przewidziała" siostra oraz co dziwne...wróżka, u której dla zabawy byłam wieki temu. Spytałam o dwie rzeczy, to jest druga, która się spełnia. Trochę to creepy :P
Mamy ten sam TP!

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Sylwia dzieki za kciuki!

Izk_a a tego 18 maja to polowkowe? Mysle, ze sie juz wtedy dowiesz w koncu to bardziej szczegolowe usg

Uff, ja juz po UP potwierdzony chlopak, bez watpliwosci! polozony byl do badania podluznie-glowkowo, bylam w 20t4d wg OM, 21t3d wg usg z I trym. a teraz wg UP wyszlo 21t0d wiec gdzies tak posrodku, ale wszystkie pomiary prawidlowe, niektore wskazywaly 20 tydz. niektore 22 tc ale lekarka powiedziala, ze wszystko dobrze. Tylko wazy juz... 400 g i po tym co piszecie to chyba wychodzi sporo? Chociaz wg siatki to praktycznie 50 centyl dla 21 tc... wiec mysle, ze ok

Posluchalismy serduszka, popatrzylismy, najbardziej rozczulajace byl widok stopek i jak ziewal i dotykal raczkami buzi

Super gratulacje chłopczyka

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
W ogóle mam do was pytanie które mnie dręczy od jakiegoś czasu - rożek czy śpiworek? A może otulacz?

Mam rożek (kupiła mi mama) i otulacz (mój zakup), ale wczoraj na warsztatach Bezpieczny Maluch ratownik bardzo polecał śpiworki, głównie ze względu na bezpieczeństwo, no i trochę już zgłupiałam... Na co wy się decydujecie?

U nas przydał się zarówno otulacz (do spania od pierwszych dni) jak i śpiworek (zaczęła używać jak miała ok 5 mc) I rożek: do noszenia maluszka, karmienia butelka etc,rozek wkładalam też do wózka jak szliśmy na spacer i na drzemki też się przydał.

Ja się mniej ostatnio udzielalam, bo moje myśli cały czas krążą wokół Alfiego Evansa, strasznie mnie porusza jego sytuacja... A wy śledzicie na bieżąco te sprawę? Starsza jest tylko 4 mc młodsza od niego i jak sobie pomyślę że ktos miałby mi ograniczać bezprawnie prawa do decydowania o niej to mi się serce po prostu kraja! strasznie współczuję jego rodzinie i jemu samemu, nawet po odłączeniu od aparatury początkowo nie chcieli w szpitalu podać mu jedzenia, tylko czekali aż mu się pogorszy i umrze! Gdzie tu godność i człowieczeństwo?

Stary 2018-04-26, 20:35   #4334
Heledore
Zakorzenienie

Fortuna nie znam sprawy tzn coś mi minęło z nagłówków. To o czym piszesz brzmi jak Liverpool Path. Angielscy lekarze to potwory już dawno o tym wiedziałam. Nie przypuszczałam jedynie że nawet do dzieci nie mają serca.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-26, 20:59   #4335
drocia
Zakorzenienie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Hmm ja mogę powiedzieć jak to było w poprzedniej ciąży, miałam jakieś 4 bluzki typowo ciążowe z krótkim i jedna z długim (później już po domu to chodziłam w dużych koszulkach męża) oraz 3 pary spodni jeansów ciążowych (ale w tym roku mam jedną parę I chce dokupić parę sukienek I spodnic ), przyszły mi też dziś legginsy z hm ciążowe, super sa nawet do pracy mogę w nich iść w poprzedniej ciąży miałam też dwie sukienki typowo ciążowe - jedna założyłam na ślub jak byłam w 8 mc, a druga na obronę pracy mgr

Ja się mniej ostatnio udzielalam, bo moje myśli cały czas krążą wokół Alfiego Evansa,

Hmm... No to czyli wyglada ze przedobrze tylko u mnie obowiazkowo jeszcze jakis sweterek taki cieplejszy i jeden cienszy i moze jakies spodnie dresowe za to sukienka jedna, ewentualnie jakas spodnica moze ale ja to zmarzluch jestem...

Co do sprawy Alfiego... Kurde sama nie wiem co o tym myslec. Bo jezeli faktycznie te 70% mozgu juz nie istnieje i ten proces postepuje, to raczej duzo czasu niestety nie ma. Nie tylko na wynalezienie leczenia, ale i samo ustalenie przyczyny. Bo podobno genetycznie nic nie znalezli, wiec... Bakteria? Wirus? No watpie, to by tez znalezli. Jak dla mnie jakas autoagresja. Byc moze rodzicom byloby latwiej, gdyby jego smierc mogla uratowac inne zycia, ale tutaj chyba i transplantologia nie wchodxi w gre przyznam, ze sama nie wiem, co bym w tej sytuacji zrobila, ale obiektywnie rzecz biorac... Wydaje mi sie, ze obie strony maja po trochu racji. Rodzice, bo to ich dziecko i oczywiste, ze licza na cud, a lekarze, bo wyczerpali juz wszystkie mozliwosci leczenia czy w ogole chocby ustalenia przyczyny choroby.
Z drugiej strony, bez faktycznej wiedzy lekarskiej, my (w sensie medyczni laicy) i w dodatku opierajac sie tylko na mniej lub bardziej wiarygodnych relacjach gazet chyba nie powinnismy tego oceniac. Byc moze ktos kiedys, moze za 10, moze za 20 lat wymysli cos, co bedzie odtwarzalo struktury mozgu, ale... Wciaz, co to bedzie za zycie? Miec 30 lat i byc wielkim niemowlakiem? Sama nie wiem... Czasami trudno sie pogodzic ze smiercia, ale jest ona lepszym rozwiazaniem. Problem w tym, ze nie moze o tym zdecydowac sam zainteresowany

Edytowane przez drocia
Czas edycji: 2018-04-26 o 21:03
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-26, 21:32   #4336
Fortuna1
Zakorzenienie

Drocia przypomniałaa mi, mam jeszcze 2 pary spodni cienkich ciążowych takich dresowych z Lidla, sa super, już pod koniec ciąży to zbawienie i nawet z domu w nich wychodziłam wszędzie.

Co do Alfiego, no właśnie, ciężko nam to oceniać. Media też filtrują pewne informacje, jedne wyolbrzymiaja à inne tuszuja... Natomiast prawda jest że w UK podejście do eutanazji jest specyficzne, nawet istnieje prawo że lekarze mogą wystąpić o tymczasowe ograniczenie prawa rodziców do decydowania o swoim dziecku.
Ja jednak tego nie rozumiem, skoro ta klinika stwierdziła, że nie potrafią mu pomóc to dlaczego nie zgodzili się by pojechał do innego kraju może spróbować jakiejś terapii? Wg mnie tu w grę moha wchodzić jakieś interesy szpitala np organy po śmierci. I też podobno śmierć mózgu nie istnieje i to pojęcie zostało wymyślone na potrzeby eugeniki I eutanazji... Sa n'a świecie ludzie u których stwierdzono śmierć mózgu ale dzięki rehabilitacji, leczeniu teraz reagują na bodźce, śmieją się, płaczą, à nawet próbują chodzić... Także wg mnie obi nie wyczerpali wszystkich możliwości leczenia. Szpital się bardzo wzbrania przed tym by pozwolić pacjentowi pojechać do innego kraju na leczenie bo gdyby sir udało go wyleczyć, to ponieśliby pijarowa klęskę. A zasłaniają się tym że "dobro dziecka jest najważniejsze". Ja tam po zdjęciach nie widzę żeby on cierpiał. Wręcz przeciwnie - uśmiecha się nawet delikatnie.

Stary 2018-04-26, 23:33   #4337
Kama_W
Raczkowanie

Pisze z telefonu i nie wyświetlają mi się Wasze posty do końca muszę ogarnąć w końcu jakaś aplikacje..

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!! )

Dziękuję też za ćwiczenia, zrobiłam wszystkie które podeslalyscie i pośladki nie bolą 😍 dziękuję!! Nie sądziłam że w tak prosty sposób można pozbyć się takiego bólu..

Czy wasi mężowie też mają problem z tym, że wasze ciało się tak zmienia? Mi samej ciężko przyzwyczaić się do zmian, zawsze bylam bardzo szczupła i zawsze bałam się przytyć oraz tego, że będę źle wyglądać.. ciesze sie, że już niedługo będzie ż nami Zosia.. ale mąż w tej kwestii kompletnie mnie nie wspiera próbowałam ż nim rozmawiać o tym, ale chyba nie rozumie.. obraca wszystko w żart.. nie chce już żeby mnie dotykal za brzuch bo ciągle słyszę 'ale dziwnie'.. 'ale wystaje.. dla części z was pewnie wydaje się to dziwne.. ale no niestety, nie potrafię się w tej sytuacji sama odnaleźć..
Kama_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 05:45   #4338
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kama_W Pokaż wiadomość
Pisze z telefonu i nie wyświetlają mi się Wasze posty do końca muszę ogarnąć w końcu jakaś aplikacje..

Dziękuję też za ćwiczenia, zrobiłam wszystkie które podeslalyscie i pośladki nie bolą 😍 dziękuję!! Nie sądziłam że w tak prosty sposób można pozbyć się takiego bólu..

Czy wasi mężowie też mają problem z tym, że wasze ciało się tak zmienia? Mi samej ciężko przyzwyczaić się do zmian, zawsze bylam bardzo szczupła i zawsze bałam się przytyć oraz tego, że będę źle wyglądać.. ciesze sie, że już niedługo będzie ż nami Zosia.. ale mąż w tej kwestii kompletnie mnie nie wspiera próbowałam ż nim rozmawiać o tym, ale chyba nie rozumie.. obraca wszystko w żart.. nie chce już żeby mnie dotykal za brzuch bo ciągle słyszę 'ale dziwnie'.. 'ale wystaje.. dla części z was pewnie wydaje się to dziwne.. ale no niestety, nie potrafię się w tej sytuacji sama odnaleźć..
hej, to będzie jeszcze bardziej wystawać brzuch przyzwyczai się.
Dla niego to nowość, a szczupłość nie ma nic do rzeczy.Po prostu musicie to zaakceptować.
=Kiedyś byłam na wątku i dziewczyna urodziła dziecko zdrowe,ale do rehabilitacji, bo jakoś było za mocno ściśnięte i DLATEGO JAK W PIERWSZEJ CIĄŻY NIE MIAŁAM PRAKTYCZNIE BRZUCHA TO SZALAŁAM Z NIEPOKOJU Tam dla dziewczynki nóżka była przyciśnięta jakoś
Stary 2018-04-27, 06:46   #4339
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję też za ćwiczenia, zrobiłam wszystkie które podeslalyscie i pośladki nie bolą dziękuję!! Nie sądziłam że w tak prosty sposób można pozbyć się takiego bólu..

Nie u nas nie było takiej sytuacji, tylko za każdym razem komentuje że mi piersi urosły

Stary 2018-04-27, 07:00   #4340
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość

Mam dwa kocyki do zawijania w rożek - takie z minęły , takie grube wymagali u mnie w szpitalu, trosZke zmachacone bo potem dużo używaliśmy jako kocyka , ale nie wiem czy ich nei wykorzystam , pomyśle

A co do reszty - nie przewidzisz jakie będziesz mieć dziecko niektóre uwielbiają być ciasno otulone a inne musza mieć ręce na wierzchu bo oszaleją, a inne nogi musza mieć odkryte i swobodnie nimi ruszać także śpiworek kupię bo zima będzie i nie wyobrażam sobie uzywac kocyka czy kołdry bo może pod nia się podsunąć w nocy .

Cytat:

Dziękuję też za ćwiczenia, zrobiłam wszystkie które podeslalyscie i pośladki nie bolą dziękuję!! Nie sądziłam że w tak prosty sposób można pozbyć się takiego bólu..

Och mój wręcz odwrotnie , bardzo mu się podobam w ciąży z brzuchem z dużymi piersiami czesto mnie zaczepia
Hmm może twojemu przejdzie jak będzie czuł ruchy maleństwa ? Skupi się wtedy na czym innym ?

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Sylwia dzieki za kciuki!

I gratuluje usg !! ❤️❤️❤️

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 07:35   #4341
drocia
Zakorzenienie

Cytat:

Daj spokój, za niecałe pol roku znowu bedziesz szczupła
Mój za to raz stwierdzil, ze mogę przytyc nawet i 30 kilogramów, ale potem mam to zrzucić przez zimę

-------
Stary 2018-04-27, 08:14   #4342
Kama_W
Raczkowanie

Zdaję sobie sprawę, że będzie jeszcze bardziej, zdecydowanie bardziej

pozostaje mi cierpliwie czekać, może będzie tak jak mówicie i przejdzie mu już z ruchami.. a jeśli nie, to trudno.. sama będę się cieszyć tym stanem i jego strata

Miłego dnia dla Was wszystkich! W końcu piątek
Kama_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 08:31   #4343
drocia
Zakorzenienie

Znalazlam wreszcie fajny sweter, ale jak radzicie dobrac rozmiar, zeby bylo ok?
Moj aktualny to 93 w biuscie i 97 w biodrach.
Wg producenta rozmiar S ma 94-98 w biuscie i 96-100 w biodrach a M 98-102 i nizej 100-104.
Poki co nie przytylam jakos bardzo w obu miejscach i spokojnie wchodze w stare ciuchy ale no wiadomo co sie nie miesci. Myslicie, ze ktory rozmiar bedzie lepszy?

Stary 2018-04-27, 08:49   #4344
blackhaired_witch
Rozeznanie

drocia, a ten sweter jest jakiś rozciągliwy? Masz link albo zdjęcie?
Ja póki co kupuję ubrania w moim normalnym rozmiarze, bo rośnie mi tylko brzuch (z czego akurat jestem bardzo zadowolona, zasadniczo lubię swoją figurę i nie lubię zmieniać garderoby)
Stary 2018-04-27, 09:49   #4345
basakatua
Rozeznanie

Hej dziewczyny! Strasznie mam dużo roboty i nie ma kiedy napisać.

Gratuluję wszystkim usg, wspaniale, że wszystko dobrze Kurka, to już półmetek!
I Pajko - kciuki!!!!! Byłam w Twojej sytuacji zeszłego lata i nie myślałam, że ledwie parę miesięcy później młode będzie mnie trykać

Ja kupię pewnie otulacz typu tulik czy woombie i parę bambusowych chust wielofunkcyjnych do ciasnego zawijania. Ale nabyłam też cieniusieńką chustę korzystając z wizyty koleżanki w Stanach - u nas królują takie grubaśne, a ja chciałam coś supercienkiego po domu.

U mnie za tydzień szósty miesiąc, a brzuch wystaje jednoznacznie dopiero po porządnym posiłku, inaczej można powiedzieć, że się nieco spasłam

I bardzo chętnie poszłabym na warsztaty z pieluch wielorazowych, gdyby któras słyszała o takich w Warszawie, będę wdzięczna! Dziś właśnie przyszły do mnie 2 pierwsze sztuki

Edytowane przez basakatua
Czas edycji: 2018-04-27 o 09:51
basakatua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 10:00   #4346
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
drocia, a ten sweter jest jakiś rozciągliwy? Masz link albo zdjęcie?
Ja póki co kupuję ubrania w moim normalnym rozmiarze, bo rośnie mi tylko brzuch (z czego akurat jestem bardzo zadowolona, zasadniczo lubię swoją figurę i nie lubię zmieniać garderoby)
https://sklepciazowy.com/p/3/1335/sw...z-ciazowa.html

Ja te, kupuje w normalnym rozmiarze, ale ten zmienia sie w zależności od sklepu i w każdym prawie jest inny a przez Neta zawsze mam problem

-------
Stary 2018-04-27, 10:11   #4347
blackhaired_witch
Rozeznanie

Cytat:
https://sklepciazowy.com/p/3/1335/sw...z-ciazowa.html

Ja te, kupuje w normalnym rozmiarze, ale ten zmienia sie w zależności od sklepu i w każdym prawie jest inny a przez Neta zawsze mam problem

-------
Sugerowałabym się bardziej biustem niż biodrami, z tym, że taki sweter i tak nosiłabym rozpięty Tyłek urośnie albo i nie, a biust raczej na pewno.
Osobiście nie kupuję swetrów itp., liczę na lato

Śmiałam się ostatnio do swego taty, żeby zrobił swojemu pierwszemu wnukowi kołyskę z mechanizmem bujającym, zasilanym z gniazdka (bo ja jestem leniwa z natury) - jak go znam, to pokombinuje i zrobi

Edytowane przez blackhaired_witch
Czas edycji: 2018-04-27 o 10:17
Stary 2018-04-27, 10:43   #4348
drocia
Zakorzenienie

Tez liczne na lato, ale wczoraj tak zmarzlam, ze stwierdzilam, ze nie ma bata a w kurtkę juz ledwo się dopinam. No i u mnie termin wypada raczej na druga polowe września, a wtedy tez juz różnie bywa

-------
Stary 2018-04-27, 10:44   #4349
Amelka6614
Raczkowanie

My może podjedziemy dziś do Ikei pooglądać coś dla malutkiej byłam u gin wczoraj i dostałam pilne skierowanie do neurologa.. Kurcze, mam problemy z nogami i boje się że w końcu zostane leżeć.. Nie umiem podnieść się z klęczek a jak już jakimś cudem sie podniose i chce zrobić krok to trace czucie w nogach i lece tak upadłam ostatnio w kosciele i gdyby nie refleks męża to poleciałabym centralnie na brzuch.. Jak wstaje z krzesła i chce od razu zrobić krok jest to samo...musze chwilkę postać i dopiero iść.. No i pierwsze stopnie na schodach ciężko mi wejść a potem już normalnie idę... Lekarz mówi że to ewidentnie ucisk na nerw.. Muszę to zbadać no zaczynam się bać
Amelka6614 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 12:20   #4350
izaa29
Zakorzenienie

Witam, można dołączyć?
Wrześniowa błąkająca się po październikowym wątku pierwsza ciąża, termin wg OM 28 września, wg USG maluch długo był mniejszy i wychodził 4 październik. Później maluch podgonił i terminy wg OM i USG się pokryły płci nadal nie znamy maluch wstydliwy i nóżki zaciska

izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości