![]() |
#4321 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
Wróciłam z prenatalnych i mimo, że po cichutku liczyłam na Kirę, to w brzuchu rozpycha się Eryk ;-) Król wikingów
![]() W 20t3d waży 357g, zdaniem lekarza może być spory i może pojawić się opcja cc (akurat mi niestraszna). Wszystko w porządku, łożysko na tylnej ścianie jak było tak zostało, TP wychodzi nadal na 9.09. Płeć "przewidziała" siostra oraz co dziwne...wróżka, u której dla zabawy byłam wieki temu. Spytałam o dwie rzeczy, to jest druga, która się spełnia. Trochę to creepy :P Edytowane przez blackhaired_witch Czas edycji: 2018-04-26 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Zadomowienie
|
Sylwia dzieki za kciuki!
![]() Poli dobrze wiedziec, ze mamy w Tobie speca od spraw rwy kulszowej/gruszkowej ![]() Izk_a a tego 18 maja to polowkowe? Mysle, ze sie juz wtedy dowiesz ![]() Blackhaired hmm... I wg lekarza 357g to za duzo jak na 21 tydzien? Uff, ja juz po UP ![]() ![]() ![]() ![]() Posluchalismy serduszka, popatrzylismy, najbardziej rozczulajace byl widok stopek i jak ziewal i dotykal raczkami buzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 Czas edycji: 2018-04-26 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Rozeznanie
|
Lupinka, nie za dużo. Myślę ze raczej chodziło o stosunek wagi i ogólnych gabarytow do mojej budowy, jestem szczupła i wysoka. Zresztą powód nieistotny, ewentualne cc mi niestraszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Raczkowanie
|
Lupinka - super że maluszek zdrowo rośnie, Twój ma 400g a mój ma 430g
![]() ![]()
#4326 |
Zakorzenienie
|
Kira czy Eryk- tyz piknie
![]() ![]() a waga dziecka- nie przejmować się. Kurczę, ale na koniec ciąży oby nie więcej niż 4kg, bo mogę cienko piszczeć przy porodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt dzisiaj
![]() U mnie na kontroli dzisiejszej też ok. Nie było usg, tylko samo serduszko, ale ładnie bije, to najważniejsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
a ja dziewczyny pierworodnego urodziłam w czerwcu i już marzę, aby był sierpień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Wtajemniczenie
|
Mamy wrześniowe 2018 ❤
W ogóle mam do was pytanie które mnie dręczy od jakiegoś czasu - rożek czy śpiworek? A może otulacz?
Mam rożek (kupiła mi mama) i otulacz (mój zakup), ale wczoraj na warsztatach Bezpieczny Maluch ratownik bardzo polecał śpiworki, głównie ze względu na bezpieczeństwo, no i trochę już zgłupiałam... Na co wy się decydujecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4330 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
![]()
Uff czyli nie jestem sama, balam sie ze tylko moj maluszek taki duzy
![]() ![]() ![]() Tez mysle nad spiworkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez sylwia7_89 Czas edycji: 2018-04-26 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zadomowienie
|
![]()
Dzieki dziewczyny
![]() ![]() Gilmoregirl ja chce kupic i rozek najzwyklejszy bo to planuje do szpitala, czesto niby wymagaja, ale tez otulacz (chyba ten z Wallaboo, ale bambusowej pieluchy tez chyba mozna probowac jako otulacz) i tez jakis spiworek. Bedziemy testowac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | ||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć, dawno mnie nie było, muszę nadrobić
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super, spora dziewczyna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Duży dzidziuś! U nas 2w1 Adamex Barletta po starszej. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się mniej ostatnio udzielalam, bo moje myśli cały czas krążą wokół Alfiego Evansa, strasznie mnie porusza jego sytuacja... A wy śledzicie na bieżąco te sprawę? Starsza jest tylko 4 mc młodsza od niego i jak sobie pomyślę że ktos miałby mi ograniczać bezprawnie prawa do decydowania o niej to mi się serce po prostu kraja! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
Fortuna nie znam sprawy tzn coś mi minęło z nagłówków. To o czym piszesz brzmi jak Liverpool Path. Angielscy lekarze to potwory już dawno o tym wiedziałam. Nie przypuszczałam jedynie że nawet do dzieci nie mają serca.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4335 | |
Zakorzenienie
|
Mamy wrześniowe 2018 ❤
Cytat:
Hmm... No to czyli wyglada ze przedobrze ![]() ![]() ![]() Co do sprawy Alfiego... Kurde sama nie wiem co o tym myslec. Bo jezeli faktycznie te 70% mozgu juz nie istnieje i ten proces postepuje, to raczej duzo czasu niestety nie ma. Nie tylko na wynalezienie leczenia, ale i samo ustalenie przyczyny. Bo podobno genetycznie nic nie znalezli, wiec... Bakteria? Wirus? No watpie, to by tez znalezli. Jak dla mnie jakas autoagresja. Byc moze rodzicom byloby latwiej, gdyby jego smierc mogla uratowac inne zycia, ale tutaj chyba i transplantologia nie wchodxi w gre ![]() Z drugiej strony, bez faktycznej wiedzy lekarskiej, my (w sensie medyczni laicy) i w dodatku opierajac sie tylko na mniej lub bardziej wiarygodnych relacjach gazet chyba nie powinnismy tego oceniac. Byc moze ktos kiedys, moze za 10, moze za 20 lat wymysli cos, co bedzie odtwarzalo struktury mozgu, ale... Wciaz, co to bedzie za zycie? Miec 30 lat i byc wielkim niemowlakiem? Sama nie wiem... Czasami trudno sie pogodzic ze smiercia, ale jest ona lepszym rozwiazaniem. Problem w tym, ze nie moze o tym zdecydowac sam zainteresowany ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja... ![]() Edytowane przez drocia Czas edycji: 2018-04-26 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 |
Zakorzenienie
|
![]()
Drocia przypomniałaa mi, mam jeszcze 2 pary spodni cienkich ciążowych takich dresowych z Lidla, sa super, już pod koniec ciąży to zbawienie i nawet z domu w nich wychodziłam wszędzie.
Co do Alfiego, no właśnie, ciężko nam to oceniać. Media też filtrują pewne informacje, jedne wyolbrzymiaja à inne tuszuja... Natomiast prawda jest że w UK podejście do eutanazji jest specyficzne, nawet istnieje prawo że lekarze mogą wystąpić o tymczasowe ograniczenie prawa rodziców do decydowania o swoim dziecku. Ja jednak tego nie rozumiem, skoro ta klinika stwierdziła, że nie potrafią mu pomóc to dlaczego nie zgodzili się by pojechał do innego kraju może spróbować jakiejś terapii? Wg mnie tu w grę moha wchodzić jakieś interesy szpitala np organy po śmierci. I też podobno śmierć mózgu nie istnieje i to pojęcie zostało wymyślone na potrzeby eugeniki I eutanazji... Sa n'a świecie ludzie u których stwierdzono śmierć mózgu ale dzięki rehabilitacji, leczeniu teraz reagują na bodźce, śmieją się, płaczą, à nawet próbują chodzić... Także wg mnie obi nie wyczerpali wszystkich możliwości leczenia. Szpital się bardzo wzbrania przed tym by pozwolić pacjentowi pojechać do innego kraju na leczenie bo gdyby sir udało go wyleczyć, to ponieśliby pijarowa klęskę. A zasłaniają się tym że "dobro dziecka jest najważniejsze". Ja tam po zdjęciach nie widzę żeby on cierpiał. Wręcz przeciwnie - uśmiecha się nawet delikatnie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4337 |
Raczkowanie
|
Pisze z telefonu i nie wyświetlają mi się Wasze posty do końca
![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt!! ![]() Dziękuję też za ćwiczenia, zrobiłam wszystkie które podeslalyscie i pośladki nie bolą 😍 dziękuję!! Nie sądziłam że w tak prosty sposób można pozbyć się takiego bólu.. Czy wasi mężowie też mają problem z tym, że wasze ciało się tak zmienia? Mi samej ciężko przyzwyczaić się do zmian, zawsze bylam bardzo szczupła i zawsze bałam się przytyć oraz tego, że będę źle wyglądać.. ciesze sie, że już niedługo będzie ż nami Zosia.. ale mąż w tej kwestii kompletnie mnie nie wspiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla niego to nowość, a szczupłość nie ma nic do rzeczy.Po prostu musicie to zaakceptować. =Kiedyś byłam na wątku i dziewczyna urodziła dziecko zdrowe,ale do rehabilitacji, bo jakoś było za mocno ściśnięte i DLATEGO JAK W PIERWSZEJ CIĄŻY NIE MIAŁAM PRAKTYCZNIE BRZUCHA TO SZALAŁAM Z NIEPOKOJU ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dwa kocyki do zawijania w rożek - takie z minęły , takie grube wymagali u mnie w szpitalu, trosZke zmachacone bo potem dużo używaliśmy jako kocyka , ale nie wiem czy ich nei wykorzystam , pomyśle ![]() A co do reszty - nie przewidzisz jakie będziesz mieć dziecko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hmm może twojemu przejdzie jak będzie czuł ruchy maleństwa ? Skupi się wtedy na czym innym ? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I gratuluje usg !! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój za to raz stwierdzil, ze mogę przytyc nawet i 30 kilogramów, ale potem mam to zrzucić przez zimę ![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Raczkowanie
|
Zdaję sobie sprawę, że będzie jeszcze bardziej, zdecydowanie bardziej
![]() pozostaje mi cierpliwie czekać, może będzie tak jak mówicie i przejdzie mu już z ruchami.. a jeśli nie, to trudno.. sama będę się cieszyć tym stanem i jego strata ![]() Miłego dnia dla Was wszystkich! W końcu piątek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
Znalazlam wreszcie fajny sweter, ale jak radzicie dobrac rozmiar, zeby bylo ok?
Moj aktualny to 93 w biuscie i 97 w biodrach. Wg producenta rozmiar S ma 94-98 w biuscie i 96-100 w biodrach a M 98-102 i nizej 100-104. Poki co nie przytylam jakos bardzo w obu miejscach i spokojnie wchodze w stare ciuchy ale no wiadomo co sie nie miesci. Myslicie, ze ktory rozmiar bedzie lepszy? PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Rozeznanie
|
drocia, a ten sweter jest jakiś rozciągliwy? Masz link albo zdjęcie?
Ja póki co kupuję ubrania w moim normalnym rozmiarze, bo rośnie mi tylko brzuch (z czego akurat jestem bardzo zadowolona, zasadniczo lubię swoją figurę i nie lubię zmieniać garderoby) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Strasznie mam dużo roboty i nie ma kiedy napisać.
Gratuluję wszystkim usg, wspaniale, że wszystko dobrze ![]() I Pajko - kciuki!!!!! Byłam w Twojej sytuacji zeszłego lata i nie myślałam, że ledwie parę miesięcy później młode będzie mnie trykać ![]() ![]() Ja kupię pewnie otulacz typu tulik czy woombie i parę bambusowych chust wielofunkcyjnych do ciasnego zawijania. Ale nabyłam też cieniusieńką chustę korzystając z wizyty koleżanki w Stanach - u nas królują takie grubaśne, a ja chciałam coś supercienkiego po domu. U mnie za tydzień szósty miesiąc, a brzuch wystaje jednoznacznie dopiero po porządnym posiłku, inaczej można powiedzieć, że się nieco spasłam ![]() I bardzo chętnie poszłabym na warsztaty z pieluch wielorazowych, gdyby któras słyszała o takich w Warszawie, będę wdzięczna! Dziś właśnie przyszły do mnie 2 pierwsze sztuki ![]() Edytowane przez basakatua Czas edycji: 2018-04-27 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja te, kupuje w normalnym rozmiarze, ale ten zmienia sie w zależności od sklepu i w każdym prawie jest inny ![]() ![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Osobiście nie kupuję swetrów itp., liczę na lato ![]() Śmiałam się ostatnio do swego taty, żeby zrobił swojemu pierwszemu wnukowi kołyskę z mechanizmem bujającym, zasilanym z gniazdka (bo ja jestem leniwa z natury) - jak go znam, to pokombinuje i zrobi ![]() Edytowane przez blackhaired_witch Czas edycji: 2018-04-27 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Tez liczne na lato, ale wczoraj tak zmarzlam, ze stwierdzilam, ze nie ma bata
![]() ![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Raczkowanie
|
My może podjedziemy dziś do Ikei pooglądać coś dla malutkiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Witam, można dołączyć?
![]() Wrześniowa błąkająca się po październikowym wątku ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.