Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-27, 13:05   #1471
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Blanka 2 godz bez ruchów to nie tak źle. Mój książe często dłużej milczy w dzień za to odbija sobie w nocy, albo ja po prostu w ciągu dnua nie mam tyle czasu żeby tak skupiać się na jego ruchach jak w nocy.

Zabrałam się za sprzedaż ubrań po Ewce, 2 godziny robiłam same zdjęcia.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To u mnie już za normalne nie jest... Bo najdłużej ruchów 3godz. Nie czułam..wlasnie tutaj wychodzi to, że trzeba zwracać uwagę na aktywność dziecka bo dla kogoś 2godz. To norma, że maluch się nie rusza, a dla kogoś już lekki strach.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 13:39   #1472
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Folinko, ja tez mam nadzieje przesiadywac z Małą na rogalu i moc pisac z Wami. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
Emma, no do Waszego wystroju to tylko białe łóżeczko bedzie sie pięknie prezentować
Moje hormony mnie dobijaja. Wlasnie plakalam nad obiadem, że ja moge teraz zjeść a moj mąż pracuje, i na pewno jest zmęczony ale zarabia pieniążki żebyśmy mogli kupic to co chcemy dla Rozalki. A ja okrutna jem cieply obiad.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 13:41   #1473
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
To u mnie już za normalne nie jest... Bo najdłużej ruchów 3godz. Nie czułam..wlasnie tutaj wychodzi to, że trzeba zwracać uwagę na aktywność dziecka bo dla kogoś 2godz. To norma, że maluch się nie rusza, a dla kogoś już lekki strach.

U mnie 2h bez ruchu to luzik na tych moich długich spacerach to pięknie śpi

W temacie zakupów wrzucam co mi wczoraj i dzisiaj przyszło + wanienka z ikei
pierwsze zdjęcie to zamówienie z bebespace rajstopy z szelkami Mile ( już 2 para), drewniane samochodziki i zawieszka na smoczek ze smoczkiem
później wełniana czapeczka z bamboliny

emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 13:42   #1474
aaska92
Zadomowienie

U mnie jak odpoczywam po jedzeniu jest mały aktywny, ale jak duzo chodzę to czasem pare godz go nie czuje albo tez nie zwracam uwagi tak wtedy. Czasem jak sie mi wypnie to , az boli.

Ja juz spakowałam Nas z mężem czekam, az wróci z pracy i po obiedzie wrzucimy wszystko do samochodów i wracamy do siebie mamy tylko pare km wiec i tak bede tu prawie codziennie , a i tak smutnawo troche. Tu jak wstaje zawsze pieski mnie otaczają i szaleją ze szczęścia, jeden juz na mnie krzywo patrzy jak widzi walizki juz wie co to oznacza.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 13:43   #1475
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Folinko, ja tez mam nadzieje przesiadywac z Małą na rogalu i moc pisac z Wami. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
Emma, no do Waszego wystroju to tylko białe łóżeczko bedzie sie pięknie prezentować
Moje hormony mnie dobijaja. Wlasnie plakalam nad obiadem, że ja moge teraz zjeść a moj mąż pracuje, i na pewno jest zmęczony ale zarabia pieniążki żebyśmy mogli kupic to co chcemy dla Rozalki. A ja okrutna jem cieply obiad.

wczoraj też płakałam z jakiegoś głupiego powodu te nasze hormony ciążowe są uciążliwe
Stary 2018-04-27, 13:45   #1476
aaska92
Zadomowienie

Emma Twoje zakupy jak zawsze sa Mega piękne kolory
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 13:47   #1477
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Emma mega zakupy

Moja nawet się rusza jak chodzę... Jej to nie usypia za bardzo ja nie wiem co mi tam rośnie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-27, 13:57   #1478
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Jeszcze mi nie przyszedł zamówiłam ten taki cienki i taki gruby później wrzucę linki

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Czekam

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Zua, przepraszam, wiem, że to dla ciebie było straszne z pewnością, ale oplułam monitor jak parsknęłam śmiechem... Ale dzięki tobie postaram się włączyć moją empatię, bo tż pracuje od rana do nocy teraz, a ja to się lituje nad moimi kociątkami, gdy świeżego fileta w sklepie brak

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
U mnie 2h bez ruchu to luzik na tych moich długich spacerach to pięknie śpi

W temacie zakupów wrzucam co mi wczoraj i dzisiaj przyszło + wanienka z ikei
pierwsze zdjęcie to zamówienie z bebespace rajstopy z szelkami Mile ( już 2 para), drewniane samochodziki i zawieszka na smoczek ze smoczkiem
później wełniana czapeczka z bamboliny

Emma, jak zwykle piękne to wszystko. Gdzie wy to mieścicie?? Z tego, co wiem nie macie zbyt wielkiego mieszkania, więc ja pytam GDZIE?!

Właśnie tak patrzę sobie na mój brzuch i taki mi się zrobił wielki, że blizna po kolczyku w pępku rozjechała się i zajmuje jakieś 3x3 cm, a kiedyś była właściwie niewidoczna. Ranyyy.... Coś czuję, że po ciąży to rozstęp na rozstępie będzie...

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 14:04   #1479
pola25
Zakorzenienie

Emma piękne zakupy!

Dziewczyny na naszej grupie.wrzucilam.fotki zakupów!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 14:09   #1480
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Czekam

Zua, przepraszam, wiem, że to dla ciebie było straszne z pewnością, ale oplułam monitor jak parsknęłam śmiechem... Ale dzięki tobie postaram się włączyć moją empatię, bo tż pracuje od rana do nocy teraz, a ja to się lituje nad moimi kociątkami, gdy świeżego fileta w sklepie brak

Emma, jak zwykle piękne to wszystko. Gdzie wy to mieścicie?? Z tego, co wiem nie macie zbyt wielkiego mieszkania, więc ja pytam GDZIE?!

Właśnie tak patrzę sobie na mój brzuch i taki mi się zrobił wielki, że blizna po kolczyku w pępku rozjechała się i zajmuje jakieś 3x3 cm, a kiedyś była właściwie niewidoczna. Ranyyy.... Coś czuję, że po ciąży to rozstęp na rozstępie będzie...
Jeden kocyk cienki

2017 Newest Newborns Baby Blankets Super Soft Candy Color Crib Sleeping Blankets Baby Bedding Supplies 80cm X 92cm
http://s.aliexpress.com/QZ7zEnuM?fromSns=Kopiuj do schowka

A drugi wydaje się być grubszy
High Quality Candy Color Infant Woolen Blanket Children100% Organic Cotton Knitted Baby Blanket for Boys Girls Kids
http://s.aliexpress.com/Rf2eMneA?fromSns=Kopiuj do schowka

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 14:18   #1481
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Biorę się za obiad, klopsiki z jajka i cebulki zielonej, ziemniaczki i marchewka na gęsto

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-27, 14:20   #1482
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Emma zakupy jak zwykle cudowne ! A w wanience co leży ciekawego ? Jakies prześcieradło ?
Summer, pozwalam pluć w monitor na pocieszenie zjadlam sobie lody

Stary 2018-04-27, 14:21   #1483
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Kurde dziewczyny ale się wkur......ilam że szok. Chyba nici z mojego dzisiejszego wyjazdu !!!!!
Zeszłam dzisiaj na dół bo przyjechał kolega z pracy i przy okazji otworzyłam skrzynkę pocztową a tam awizo i to jeszcze sądowe z dna dzisiejszego. Siedzę cały dzień w domu a ten zasraniec listonosz nawet na domofon nie zadzwonił !!!! Ok myślę tródno przejdę się na tą pocztę mam ją pod nosem a tam babka mi mówi że jeszcze nie ma tej przesyłki i mam odebrać jutro oczywiście osobiście. Teraz nie wiem czego dotyczy to awizo i czy wogole na tą majówkę pojadę.
Jestem taka zła że aż kipi.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 15:00   #1484
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny ale się wkur......ilam że szok. Chyba nici z mojego dzisiejszego wyjazdu !!!!!
Zeszłam dzisiaj na dół bo przyjechał kolega z pracy i przy okazji otworzyłam skrzynkę pocztową a tam awizo i to jeszcze sądowe z dna dzisiejszego. Siedzę cały dzień w domu a ten zasraniec listonosz nawet na domofon nie zadzwonił !!!! Ok myślę tródno przejdę się na tą pocztę mam ją pod nosem a tam babka mi mówi że jeszcze nie ma tej przesyłki i mam odebrać jutro oczywiście osobiście. Teraz nie wiem czego dotyczy to awizo i czy wogole na tą majówkę pojadę.
Jestem taka zła że aż kipi.

Widzę że z tymi listonoszami to plaga jest, ale przynajmniej u mnie listonosz musi w ten sam dzień oddać przesyłki na pocztę na koniec pracy. Pod koniec dnia już nieraz odbierałam awizowane paczki. Przejdź się i zapytaj o której listonosz kończy pracę, myślę że tak 16-17 powinny być do odbioru.
Bez sensu żebyś rezygnowała z wyjazdu, a z sądu raczej z wyprzedzeniem przychodzi korespondencja, a nie tak na ostatnią chwilę

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-04-27 o 15:01
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 15:08   #1485
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Widzę że z tymi listonoszami to plaga jest, ale przynajmniej u mnie listonosz musi w ten sam dzień oddać przesyłki na pocztę na koniec pracy. Pod koniec dnia już nieraz odbierałam awizowane paczki. Przejdź się i zapytaj o której listonosz kończy pracę, myślę że tak 16-17 powinny być do odbioru.
Bez sensu żebyś rezygnowała z wyjazdu, a z sądu raczej z wyprzedzeniem przychodzi korespondencja, a nie tak na ostatnią chwilę
Nie zdążę odebrać bo to jest tylko oddział pocztowy i jest już zamknięty. Ale myślę że to nie może być nic ważnego bo to zawiadomienie a nie wezwanie i pewnie trochę zapasu czasowego będę mieć tak jak piszesz. Teraz trochę ochłonęłam ale zdenerwować to oni potrafią.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-27, 15:14   #1486
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie zdążę odebrać bo to jest tylko oddział pocztowy i jest już zamknięty. Ale myślę że to nie może być nic ważnego bo to zawiadomienie a nie wezwanie i pewnie trochę zapasu czasowego będę mieć tak jak piszesz. Teraz trochę ochłonęłam ale zdenerwować to oni potrafią.

Odbierzesz po powrocie ale rozumiem zdenerwowanie :/ na moje 4 piętro też mało który listonosz dochodzi

Zua tam są jeszcze jutowe pojemniki, poszewki musztardowe na poduszki i metr materiału możliwe, że na prześcieradło

Summer 60metrow jakoś dajemy radę :P

Cieszę się, że Wam też podobają się zakupy
Stary 2018-04-27, 15:19   #1487
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dziewczyny wyjaśniło się szybciej niż myślałam, mogę jechać ze spokojem . Okazało się że to dotyczy wpisu do ksiąg wieczystych działki ktorą dostałam od rodziców. Zapytałam siostrę i dostała to samo więc luzik odbiorę po powrocie. Ale ciśnienie się podniosło zwłaszcza jak się widzi że to z sądu to człowiek różne ma myśli.

Przynajmniej się pożaliłam.

Stary 2018-04-27, 15:23   #1488
xXBlankaXx
Zakorzenienie

To ja myślałam, że wczoraj urodze z nerwów i ciśnienia.

Babcia do mnie zadzwoniła, że mnie szukają ludzie, że mam coś nie zapłacone... Ze dzwonią do niej na telefon i mnie szukają.. Boże dziewczyny mi zycie odeszło z nerwów..
Bo co jest grane, że mnie szukają już pod nr telefonu babci...
Okazało się, że to dzwoniła pani z telekomunikacji i chciała rozmawiać z moją ciocia.. (córka babci która jest za granicą) bo maja do niej ofertę... A babcia nas pomyliła i stwierdziła, że to szukają mnie, oczywiście dodając dużo od siebie, bo połowy nie zrozumiala/nie doslyszala..
Po tej akcji miałam ciśnienie 140/95..ja się z nią wykończe ehh

Stary 2018-04-27, 15:33   #1489
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Bursztynku rozumiem nerwy, ale listonosz to jakis nieogar, powinnas napisac na poczte oficjalna skarge, że jestes w domu a on nawet sie nie chce pofatygowac na górę ! ;/
Z jednej stronu rowniez zazdroszcze tych nerwów, bo do mnie jak przychodzi cos z sądu to juz tylko sie z brechem z mezem zakladamy o ktora sprawe chodzi..... a wszystko przez te pozyczone dla pracodawcy pieniadze.
Zasypialam, i mnie maz telefonem obudził. I nici z drzemki :/

Stary 2018-04-27, 15:42   #1490
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Wam! Przepraszam, że tak z odstrzału, ale siedzę tym razem w łóżkowych i materacowych mętach i nijak nie mogę trafić na sklep, który sprzedaje te łóżeczko i ten materac, który chcę.. Ale buszując wśród internetowego zboża, trafiłam na takie coś https://lettadzieciom.pl/product-pol...CCOLO-DUE.html Uwaga! Na allegro też jest, tańsze nawet, ale wrzuciłam to z myślą o dziewczynach, które szukają nie aż tak drogiego, nowego dostawnego łóżeczka. Można regulować wysokość na całej wysokości dopasowując idealnie do swojego łóżka, tylko nie wiem jak z materacykiem, chyba go nie ma, ale tako rzucam luźną propozycję, może kogoś zainteresuje.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-04-27 o 15:47
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 15:48   #1491
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny wyjaśniło się szybciej niż myślałam, mogę jechać ze spokojem . Okazało się że to dotyczy wpisu do ksiąg wieczystych działki ktorą dostałam od rodziców. Zapytałam siostrę i dostała to samo więc luzik odbiorę po powrocie. Ale ciśnienie się podniosło zwłaszcza jak się widzi że to z sądu to człowiek różne ma myśli.

Przynajmniej się pożaliłam.

czyli możesz spokojnie jechać ja mam wrażenie że w ciąży w takich sytuacjach bardziej się denerwujemy niż normalnie. Mnie pierdoła potrafi wyprowadzić z równowagi

Stary 2018-04-27, 15:52   #1492
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
czyli możesz spokojnie jechać ja mam wrażenie że w ciąży w takich sytuacjach bardziej się denerwujemy niż normalnie. Mnie pierdoła potrafi wyprowadzić z równowagi
Tak, jadę te emocje to faktycznie przez te hormony.

Stary 2018-04-27, 16:03   #1493
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, jadę te emocje to faktycznie przez te hormony.
Bursztynku, ja też wszystko bardziej przeżywam w ciąży. Mąż potrafi doprowadzić mnie do płaczu jednym zdaniem.. Osiołek jeden.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 16:05   #1494
pola25
Zakorzenienie

Blanka ale macie z tą babcią...

Bursztynku na listonosza powinnaś złożyć skargę,przysporzył Ci niepotrzebny stres!

Jestem dzisiaj nie do życia,ale mam ochotę na sernik na zimno,męża wyślę po składniki...
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 16:12   #1495
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Blanka ale macie z tą babcią...

Bursztynku na listonosza powinnaś złożyć skargę,przysporzył Ci niepotrzebny stres!

Jestem dzisiaj nie do życia,ale mam ochotę na sernik na zimno,męża wyślę po składniki...
Ja też dzisiaj jestem jakaś nie do życia, nie wiem czy to ciśnienie czy co...

Ale uporalan się w końcu z prasowaniem więc teraz kawka i odpoczynek

Stary 2018-04-27, 16:14   #1496
emma90
Wtajemniczenie

Stoimy w korku na a4 i donoszę, że poofi ma dzisiaj -20% na wszystko rabat nalicza się automatycznie w koszyku
Stary 2018-04-27, 16:17   #1497
madziara889
Zakorzenienie

Burszytynku dobrze, że jyż wiesz o co chodzi i będziesz spokojna na majówce.

Blanka mój też nie raz się wierci jak chodzę.

W temacie kocyków to nie ma co kupować za dużo. Ewka w sumie używała dwóch, później jednego, a mieliśmy chyba 7.

Mężu pojechał sobie do teściów, a my mamy dojechać jutro albo w niedzielę ale średnio mam ochotę tam nocować. W niedzielę teść robi imieniny więc posiedzimy do wieczora i do domu. We wtorek mamy osiemnastkę kuzynki męża, mamy wynajęty pokój więc w każdej chwili będę mogła się położyć.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 17:36   #1498
nesska89
Raczkowanie

Kurde znowu zjadło mi cytaty :/ ja co roku jezdze do rodziny pod Krosno

Od wczoraj mam okropny humor, wczoraj tak płakałam, mąż nie umiał mnie uspokoić, bardzo zabolalo mnie jak ostatnio szwagier przyszedł do nas z nową dziewczyną, a ona w bardzo głupi sposób skomentowała to że będziemy mieć drugiego synka :/ Dzisiaj jak mały pójdzie spać planujemy wieczór we dwoje i pizzę, mam nadzieję że mi przejdzie

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 17:38   #1499
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość

Od wczoraj mam okropny humor, wczoraj tak płakałam, mąż nie umiał mnie uspokoić, bardzo zabolalo mnie jak ostatnio szwagier przyszedł do nas z nową dziewczyną, a ona w bardzo głupi sposób skomentowała to że będziemy mieć drugiego synka :/ Dzisiaj jak mały pójdzie spać planujemy wieczór we dwoje i pizzę, mam nadzieję że mi przejdzie

Co to za dziewczyna? Była zawiedziona że nie będziesz miała córki? Eh..

Stary 2018-04-27, 17:46   #1500
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość

wierzę że wieczór wszystko wynagrodzi.
Co za kobita, niektórzy to mogliby się ugryźć w język i zastanowić się zanim się odezwą

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości