![]() |
#61 |
Zielona Driada
|
Dot.: chłopak z Rosji zaprasza mnie do siebie
Mnie strasznie ciekawi, skąd on ma Twój adres.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle ze to wcale tak nie działa. Mam dużo rodziny z granicy wschodniej i tam ta mentalność tez jest. A im głębiej w tereny byłęj ZSRR tym gorzej pod tym względem. Dużo rzewnego gadania i histeryczno-romantycznych działań. Zrobić akcję, pojechać 1000 km, płakać pod oknem, "przysięgać się" u księdza, usłać różami wejście do bloku, obiecywać duby smalone ze jedyna, gwiazdeczka, serce, kochanie, na zawsze. A czyny za tym w realnym życiu nie idą żadne. Szacunek żaden. Tam się z kobietami, dziećmi i zwierzętami nikt nie cacka. a zrobić cyrk romantyzmu i zdobywania kolejnej "jedynej" to dla takich złotoustych normalka.
![]() |
![]() |
#63 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
I skąd ma twój adres? Ja bym nie otwierala. A jak wyglada twoja sytuacja mieszkaniowa? Mieszkasz z rodzicami? Czy z koleżankami? Mówiłaś komus o tym typie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#64 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem, gdzie Wy widzicie romantyzm, przejechanie 1000km by stanąć pod drzwiami ukochanej z różą w zębach jest romantyczne, jeśli ona jest z tego faktu zadowolona. Przejechanie 1000km by zmusić kogoś do kontaktu, nie mieści się w mojej definicji romantyzmu. I jest właśnie objawem braku szacunku i nie liczenia się ze zdaniem tej osoby, żadnego dualizmu tutaj nie ma. Już pomijam, że miał dwa lata na te romantyczne gesty, gładko przełknął urwanie kontaktu, a teraz nagle nie wiadomo skąd zjawia się pod jej domem. To nie kultura taka, a opcja bycia jedną z wielu jest z tych bardziej optymistycznych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2018-04-23 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem, co on może zrobić, ale w życiu bym jej nie namawiała na kontakt i nie pisała, że zachowanie chłopca cechuje romantyzm. I jakie obopólne zainteresowanie, ona poważnie rozważała wycieczkę do Rosji, on pisał pierdoły i przez dwa lata nie mógł jej odwiedzić (aż jakiś poważniejszy powód w jego mniemaniu się znalazł, to się okazało, że się da). Więc o czym Ty piszesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Tak mi przyszło do głowy... autorko, jesteś pewna, że ten chłopak to faktycznie z Rosji jest? Może to jakiś Mietek z końca osiedla co do Ciebie wzdycha od lat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
tak, na poczatku sympatia była obopólna. gadalismy na skype, sporo o sobie "wiedzielismy", mieszkam na wsi, podalam mu nazwę miejscowości, wiec mysle, ze nietrudnym byłoby mnie Znaleźć. podczas gadania sprawdzal dojazd do pobliskiego miasta, bilety na samolot, hotele, przeszkoda było to, ze nie mógł sprzedać tego mieszkania, i dlatego tez zaproponował przyjazd do siebie, co wydało mi się Podejrzane i napisalam tutaj. jakiś czas później kontakt się urwał. byłam świadkiem paru sytuacji, które wskazują ze jest Rosjaninem, nawet trochę inny typ urody. w liście, napisał ze nie chce mnie zranić, ze mnie kocha od daty gdy się poznalismy. żeby napisać, zadzwonić, a najlepiej wyjść do niego tylko na 1,2,5 min by mógł mnie Zobaczyć. wspomina ze obrażanie się nie ma sensu, jak również to, ze 3 RAZY Odrzucali mu wizę i w końcu się udalo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
W momencie, gdy dałaś sobie z nim siana, to NAGLE wiza i kasa na przyjechanie się znalazły? Dziwne to nieco. Możliwe, że jest Rosjaninem, ale możliwe też, że wcale nie dzieliło Was tyle kilometrów, ile twierdził, że Was dzieli. Natomiast tak mu było wygodnie (abyś tak myślała). Dzięki temu bez większych poświęceń mógł uwodzić Cię wirtualnie.
Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2018-04-23 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
A w jakim języku się porozumiewacie?
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
A ja mam jeszcze pytanie dlaczego zdecydowalas się zerwać kontakt? Czy to tylko przez to że wydał Ci się podejrzany czy coś konkretnego Cię zniechęcilo?
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2018-04-23 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
gadamy po angielsku, rozmowa z nim przestała sprawiać mi przyjemność, zaczęłam podejrzewac, ze chodzi mi może o obywatelstwo albo jest stukniety, jeszcze ta prośba o przyjazd. straciłam chec na jakikolwiek kontakt. tak, mieszkam w malej wiosce, i myślę ze nie było to problemem mnie znaleźć...
dziś go nie bylo, ale nadal się obawiam i myślę, czy on może cos kombinowac, nadal nie czuje się bezpiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Autorko, a czemu on miał takie parcie na sprzedawanie tego mieszkania? To dla mnie bardzo śmierdzi i pokazuje że on na pewno nie chciał do Ciebie przyjechać na jedną wizytę, a potem wracać do siebie.
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Nie ryzykowała bym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
było 2 dni spokoju, ale dziś następna akcja. spotkałam go w galerii, w mieście, w którym studiuje. jestem w szoku, on tez się zdziwil jak mnie zobaczył, powiedział tylko moje imię, a ja szybko odeszlam. szedł za mną może ze 2 metry i gdzieś wyparowal, zapewne skręcił do jakiegoś sklepu. wiedział w jakim mieście studiuje i jaki kierunek. następnie spotkalam go na dworcu. siedziałam juz w busie, gdy go zobaczylam. ale on minął autobus i wszedł do środka dworca... nie wiem, czy napisać do niego, żeby się odpiep..., pogrozic policja, zapytać czego chce? a może wezwać policje? nie wiem co mam robic, mam wsparcie rodziny itp. ale jednak ta sytuacja jest okropna...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
A masz wrażenie że Cię śledzi?
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
On sie tak łatwo nie doczepi. Pewnie szuka damy ktora go uratuje z opresji i da darmowe lokum, za kilka czułych słówek :P
Nie daj się wciągnąć - mega trudna sytuacja i współczuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
chłopak z Rosji zaprasza mnie do siebie
Romantyzm musi działać w dwie strony. Tutaj działa w jedna. Dziewczyna urwała kontakt i dała mu to odczuć w kazdy możliwy sposób a on robi cos takiego?
Gosc ma złe w głowie. Nie wiem jak w ogole komus moze przewinąć sie w myśli pojęcie romantyzmu po przeczytaniu tego hhaha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Autorko jak tam sytuacja?
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Autorko, aż mnie zmroziło, jak przeczytałam, że był pod twoim domem. ja bym z ciekawości się z nim spotkała w jakimś miejscu prywatnym, może okaże się normalnym facetem, ale trochę go poniosło. Jeśli nie, to uciekaj i każ mu się odczepić, a ew. zgłos na policję. Jedno trzeba facetowi przyznać, ma fantazję ![]() EDIT: Okej, doczytałam wątek. Już się nie wypowiadam, zbyt dziwne to dla mnie Edytowane przez karolowanka Czas edycji: 2018-04-26 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
Historia jak dla mnie zmyślona, za dużo thrillerów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Co nie znaczy ze ktoś moze nie miec podobnej i wspomóc sie takim wątkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
na razie spokój, nic się nie dzieje, uff
zastanawiam się co on robi, gdzie jest, co planuje... gdy pisałam z nim, mówił, ze chce wyjechać z rosji i zamieszkać gdzieś daleko, bla bla. pojawiło sie, ze ta sytuacja jest zmyślona... sama jak o tym myślę, odnosze wrazenie, ze jestem w jakimś filmie. ale nie, to się dzieje serio... moja ciocia zrobiła male śledztwo, otóż w dzień, kiedy po raz pierwszy pojawił się u mnie, odwiedził sklep u mnie na wiosce. zaczął mówić coś po ang do sprzedawczyni, ale ona nie rozumiała. potem postal chwile, podjechał czarny samochód, z którego wysiadł młody koleś, porozmawiali chwile po ang i odjechali... no po prostu mnie zatkalo znów... kto to? sprzedawczyni miała klientów itp. wiec mogła cos pomylić, ale to jest nieprawdopodobne dla mnie, serio... on ma kilkudziesięciu znajomych na fb z całego świata, obstawiam, ze może chodzić mu o start na zachodzie, a niekoniecznie to psychol Edytowane przez Coco Chanel6 Czas edycji: 2018-04-27 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.