![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Neska niestety wiele.ludzi nie ma.ani.trochę kultury i.taktu
Camelitos jutro.ma być cieplej Zaczelam.robic sernik,ale łapią mnie.jakies bóle w pachwinach,jeszcze mała się czasem ruszy i.taki nieprzyjemny ból |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1502 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1504 |
Rozeznanie
|
No widzisz po co się męczyć
![]() |
![]() |
#1505 |
Zadomowienie
|
Witam się po wizycie.
Miało być tak super, byłam strasznie podniecona i w ogóle, a wieści nie są tak pozytywne, jak się spodziewałam. Wszystko niby w porządku, Paskud waży 1600 g i mieści się w 59 centylu, ale jest mały zastój w jednej nerce ![]() Nie mam też żadnego zdjęcia ani filmu, bo mały wcisnął się twarzą w mój kręgosłup i ukrył totalnie. Nie reagował też na poszturchiwania lekarza... W każdym razie muszę trochę ochłonąć, potem zasięgnąć rady wujka Google, a w poniedziałek zadzwonię do mojego lekarza, może on coś powie mądrego. Chociaż naprawdę ten lekarz od USG mnie uspokajał, ale mimo wszystko - pierwszy raz byłam u niego, nie znam człowieka i nie wiem, co o tym wszystkim myśleć.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
Dorka zrobiłam na siedząco,włożyłam do lodówki i zaraz galaretka
Summer nie szukaj przez google ,bo będziesz się jeszcze bardziej stresować,posłuchaj lekarza -jak mówi,że ok,to nie stresuj się! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1510 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() Przecież się cieszy człowiek to Ci na siłę wepchną, że nie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1511 |
Zadomowienie
|
Dzieki, dziewczyny
![]() Oczywiscie macie racje i ja to wiem, ale rozum swoje a hormony swoje. Tryb matka-wariatka aktywny. Na pocieszenia zabawka z allie. Jest rozkoszna - za jezyk mocuje sie smoczek, z drugiej strony jedt klips do przymocowania. W srodku piszczalka, wiec moj pies oszalal i od godziny biega po mieszkaniu i szuka "swojej" nowej zabawki. Bede musiala zamowic druga....IMG_20180427_181457.jpegIMG_20180427_181440.jpeg Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny za odzew w sprawie leków na kolki! Postanowiłam, że jednak niczego nie kupuję. Gdy trzeba będzie, będziemy działać, teraz wszystko jest niemal wszechdostępne.
![]() Z chusteczek będę korzystać z Babydream Calendula, tak samo jak z produktów pielęgnacyjnych, też tej firmy. Ogólnie kupuję żel do kąpieli i szampon (to jest jedno), lotion dla niemowląt i woreczki na pieluchy. Oliwki nie zamierzam używać, chyba że będą do tego wskazania. Może z czasem coś jeszcze wynajdę. O pieluszkach wielorazowych było duuużo pisane przez Odowską albo Folinkę w którymś poprzednim wątku, nie pamiętam dokładnie za co bardzo przepraszam. ![]() Akurat wczoraj postanowiłam nieco przeczytać o spaniu w różnych pozycjach, nie że w ciąży i najwięcej było o pracy niektórych narządów i przepływach przez tętnice czy aortę i powiem Wam, że skutecznie zachęcili mnie do spania na lewym boku, najbardziej korzystnym ze wszystkich pozycji. To nie jest tak, że nie leżę wgle na prawym ani na plecach, po prostu zasypiam na lewym, a w nocy moje ciało i tak robi co chce, a małż twierdzi, że rano jak wstaje do pracy, to często jestem rozkraczona z rekami na głowie. ![]() Tak w ogóle, to śliczna bryczka, Kropko. ![]() Cieszę się bardzo z udanego spotkania z położną, tyyle informacji! ![]() Emma, gratuluję dorodnego chłopczyka! Jak zobaczyłam zdjęcie klejnotów rodowych twojego synusia, to od razu poleciałam mężowi pokazać, uciechy było co niemiara! Jak wczoraj przeczytałam, że wizytę masz âdopieroâ 10 maja, to pomyślałam sobie â ło, to moja była 11 kwietnia, a kolejna będzie 25 maja. ![]() Można wiedzieć jak najczęściej robisz jajecznicę? Z jakimi dodatkami? Chętnie się zainspiruję. U mnie obowiązkowo z cebulką. ![]() Tak w ogóle, to piękne zakupy, widać, że masz poczucie estetyki. ![]() Aaska92 â dziękuję za wczorajszy skrót odnośnie pielęgnacji noworodka! ![]() Zauważyłyście Dziewczyny, że nasza Monya bardzo odżyła â w sensie stylu pisania też widać, że szczęście zapukało do jej drzwi. ![]() ![]() Muszę zrobić pastę jajeczną z makrelą. ![]() ![]() Eluś, jak tam twoja kość ogonowa? Jakaś poprawa jest? Jeśli masz takie bóle, to siedź jak najmniej, ale to już sama przecież wiesz, skoro boli.. ![]() Brałabym te warsztaty i USG bez względu na kolejki! Folinko, doskonale rozumiem co masz na myśli pisząc o przesiadywaniu w internetach. U mnie tego od zwolnienia ciążowego jest dużo, za dużo, tylko szkopuł w tym, że ja w 90% czytam o wyprawce i siedzę nad nią. Uszami i to już wyłazi. Tyle dobrego, że prawdopodobnie mam (piszę mam, bo mąż zwalił wszystko na mnie ![]() ![]() A buciki to przepiękne! Piękne wykonanie, takie zgrabniutkie, słodziutkie ![]() Właśnie się zastanawiam, gdzie może być mój kostium kąpielowy.. Może jeszcze się w niego zmieszczę? ![]() Tak sobie pomyślałam u nas - łóżeczko za 10 zł. w dobrym stanie.. Nieee, to niemożliwe. ![]() Ja też nigdzie w majówkę nie wyjeżdżam, mąż pracuje 1wszego i 3ciego.. ![]() Z ciekawości sprawdziłam jak daleko mam do Krosna.. 5 godzin jazdy.. a już miałam przed oczami tę sielankę z Wami.. ![]() ![]() Regularkate, fajnie, że się odezwałaś, prosimy częściej, a nie jakieś tygrysy i smoki. ![]() ![]() Summer, moja pielucha flanelowa od Magmaris też śmierdziała, aż nie mogłam określić â coś pomiędzy sikami kota a spoconymi skarpetkami. Mówię do męża, że jak mi to nie wywietrzeje, to wywalam, ale powiesiłam na krzesełku i następnego dnia już było o wiele lepiej, a teraz w ogóle nie czuć zapachu. Oczywiście jeszcze to przepiorę, ze 3 razy tak jak ręczniki frotte od BabyOno ![]() Szczotka do ubikacji.. Odowska ![]() Justynka, należy Ci się ![]() Dziewczyny, mój listonosz ostatnio wspiął się na szczyt absurdu. Dzwonił na domofon, otwieram mu i czekam aż zapuka do drzwi (widziałam, że to on - przez okno), ale minuty mijają i nic.. W końcu postanowiłam zejść na dół, otwieram skrzynkę, a tam awizo... Jak można dzwonić na domofon, mięć tę czelność wiedząc, że jest osoba w mieszkaniu i zostawić jej awizo? Nie wszedł na pierwsze piętro, myślałam, że mnie rozniesie, chociaż staram się pokojowo podchodzić do wszelakich takich spraw. Nesska, współczuję, że musiałaś tego doświadczyć.. Niby to tylko słowa, ale bardzo często ranią bardziej niż gesty. Summer, Kochana nie wiem czy Wam pisałam o tym, że ja mam torbiel w miejscu w połączeniu łożyska i pępowiny, chyba tzw. pępowinowa, ale lekarz mnie uspakajał, mówił, że tak się zdarza, że tak po prostu jest i niczemu to nie zawadza - tak twierdzi. W takich sytuacjach ciężko myśleć racjonalnie. W takim przypadku pozostaje mi tylko zaufać lekarzowi. ![]() ![]() Krokodylek totalnie mnie urzekł! Można link? Mają jakieś inne pluszaczki? Alllle się rozpisałam.. To efekt mojej dwudniowej nieobecności, a starałam się odpisać. Nie miejcie mi za złe, postaram się już takich wywodów nie pisać. Pochwalę się Wam moimi zakupami na Alie. Zamawiałam na dniach, może kogoś zainspiruje ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-27 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1513 | ||
Zakorzenienie
|
Folinka cudowne buciki!
Cytat:
Bo teraz te zwierzęta sa dzikie jeszcze. U mnie jak rano wyjeżdżam do pracy to z tych pol zające to jak dywan biegają po ulicy, musze naprawde jechać ostrożnie i powoli bo skaczą gdzie popadnie. Kilka juz zycie straciło podejrzewam ze jak w nocy nie widać to nawet nie ma jak zahamować. Cytat:
Nesska ludzie czasem nie pomyślą co mowia. Dwoch chłopców sie swietnie dogada ze sobą i beda miec wspólne tematy do rozmowy. Mysle ze większa wiez jest miedzy dziećmi tej samej płci niz innej. I tutaj oczywiscie nie ma reguły ale z moich obserwacji tak wynika! Mysle ze każda kombinacja jest unikatowa. Parki zdarzają sie tak samo czesto jak dwójka dzieci tej samej płci. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
Norka może być i Kazimierz,albo.jakis las i.jeziorko,tak,aby nam.Wszystkim chętnym pasowało.Z mezami /partnerami.i dziecmi????
Norla,masz rację Monya odzyla!!! Monya kiedy Marek.przyjezdza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam dzis bardzo fajne pożegnanie w pracy. Co prawda jeszcze w poniedziałek ide po laptopa i notatki bo dzis miałam inne rzeczy do zabrania ale z całym działem i szefami poszliśmy do restauracji na lunch. Miło ze tak mnie pożegnali mimo ze wiem ze mieli dzis mase na głowie. Od środy juz oficjalnie bede pracowała z domu. Troche sie boje ze bede sie czuła samotnie Ale wiem ze podróże pociągiem sa naprawde wykańczające. Szczególnie ze te pociągi sa naprawde paskudne pod względem wygody a kosztuja ogromne pieniadze. Poza tym teraz lato masa turystów w wielkich miastach wiec pociągi opóźnione albo odwołane itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
Karolina miło,że szefostwo stanęło.na wysokości zadania!Co.do.samotności, to.nie martw.się.Dotrzymamy.Ci towarzystwa!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1517 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
Norka ja mam ok 2 h
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1519 |
Rozeznanie
|
Ale Wy daleko wszystkie jesteście, ja do Kazimierza 3,5 godziny i 450km. Znając nasze drogi to pewnie z godzinę przynajmniej trzeba jeszcze doliczyć
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-04-27 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Wtajemniczenie
|
Więc, czujesz tę odległość..
![]() Zakupy z Alie: https://pl.aliexpress.com/item/Auri-...311.0.0.EizCmp Zamówiłam z myślą chodzenia po domu, na noc. Jeśli będzie super, to zamawiam kolejny. https://pl.aliexpress.com/item/180g-...311.0.0.EizCmp Znalazłam takie cuś.. Przeczytałam opis, komentarze i zamówiłam. Zobaczymy jaka to jakość. ![]() https://pl.aliexpress.com/item/Newbo...311.0.0.EizCmp Kocyk w kolorze ciemnoniebieskim, gdzie tam róż.. ![]()
![]() |
#1521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Summer nic po googlach nie czytaj, mały zastój to nic, naprawdę. Zrobisz za miesiąc USG i pewnie go nie będzie. Ja pracuje zawodowo z dziećmi/ niemowlakami/ noworodkami i naprawdę nawet wielu noworodkom te zastoje wychodzą w pierwszym USG a potem nic takiego nie ma, wszystko w porządku. To trochę pułapka dokładniejszego sprzętu i lepszych umiejętności lekarzy. Ba, u mnie samej lekarz ba usg polowkowym stwierdził zastój.- u mnie nie u dziecka, nie przejęłam się, poszłam na kolejne USG po dokładnym opróżnieniu pęcherza i wszystko ok. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
Dorka skąd jestes?
Norka ciekawe kto.do nas dołączy??!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1523 |
Wtajemniczenie
|
U mnie to taki niepewne, mąż pewnie będzie nosem kręcił.
![]() Przepadłam na Alie z gryzaczkami, zawieszkami, itd. Masakra.... ![]()
![]() |
#1524 |
Rozeznanie
|
Dolnośląskie
![]() Bo szczerze mówiąc, do porodu nie wybieram się dalej niż 100km tak na wszelki wypadek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1525 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Norcia, mam nadzieje, że jednak nie namieszalam Ci za bardzo z tymi lozeczkami ![]() ![]() Booooozeeee znowu mam zgage, zamecze się. Do Kazimierza tez mam daleko ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1527 |
Wtajemniczenie
|
Norcia, jak pozamawiasz cos jeszcze fajnego z ali to wstawiaj linko. Ja chyba tez zamowie ten stanik i otulacz, wyglądają super, tylko ciekawe jak z jakością .
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1528 |
Zadomowienie
|
mam nadzieję, że nie zostanę tu na końcu sama na polu bitwy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
W ciąży.to.raczej nie dam rady,momentami.wegetuje.. .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1530 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.