|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
No dobra, to ja też musze nadrobić zaległości. oto moja kolekcja w obecnym stanie (ciągle się zmienia
). Nie wiem, potrzebny opis? Chyba nie. Dodam tylko, ze w atomizerkach: Hiver Van Cleef&Arpels, Mat Masaki Matsushima i odlewka Ogrodu Nilowego Hermesa. Edytuję: Dobra, zrobie opis - od lewejScent CN x2 Scent Sheer CN Diesel++ zielona herbata YR Demeter Wet Garden Diesel Green Guerlain Aqua Allegoria Anisia Bella Hermes Un Jardin Sur Le Nil Masaki Matsushima Mintea Neonatura Seve YR Mexx Pure Life Mexx Woman Lancome Oui Estee Lauder Pleasures Moschino I love love Pret'a Porter Coty Cerruti Image x2 Kenzo Le Monde est Beau Lancome Miracle Lancome Miracle Intense Próbki (ale bardzo wydajne ) Chanel ChanceNeonatura Cocon YR Yria YR Joop! All About Eve Burberry London (Woman) Bulgari Au The Rouge Helmut Lang Wild Musk Coty Donna Karan Black Cashmere
|
#1082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, rozpietość i roznorodnosc zapachowa waszych kolekcji wrecz zachwyca. Moj mozg świruje od wspomnien i wrazen zapachowych ![]() Gratuluje!
|
||
|
|
|
#1083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Psycho.
Cytat:
Potem zwykle wraca, czasem ze zdwojoną siłą. A tak poważnie - różnie to bywa. Czasem mija i przechodzi w całkiem racjonalne testowanie i kupowanie tego co niezbędne, czasem przechodzi w nałóg, ten nałóg czasem mija, czasem nie. Mnie amok minął. Teraz myślę nim ostatecznie zwariuję na punkcie jakiegoś zapachu. A jeśli nawet nie, to po prostu sprzedaję. Cytat:
|
||
|
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
Oto mój mały zbiór.
Opis być może jest zbędny, ale dla porządku przedstawiam każdą postać ![]() III piętro: Gloria Cacharel pod postacią wody toaletowej, mgiełki do ciała, miniatury, olejku i balsamu II piętro: maluchy Delice d'Epices i Liberty Fizz Niny Ricci, trzy Organzy: First Light, klasyczna i Indecence, Burberry Brit edt, Escada Island Kiss I piętro: Lolita Lempicka edp i edt, Nina Niny Ricci Parter: Zielona Herbata YR, Neonatura Cocoon YR, Voile d’Ambre YR, Yria YR, miniatura Ghost Deep Night, balsam Nina, Werbena YR Na zdjęciu brakuje sephorowego atomizera z odrobiną Black Cashmere. Mało fotogeniczny jest
|
|
|
|
#1085 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Raczkowanie
|
Nie zaglądałam przez "chwilę"
, a tu zatrzęsienie nowych kolekcji .Bluegirl, tak jak myślałam łączy nas parę zapachów. Dokładnie (licząc odlewki) 18, a 3 zapachy już wykończyłam. Myślę, że to dość sporo i tak się zastanawiam, czy jestem Twoją zapachową kuzynką, czy już siostrą ?
|
|
|
|
#1087 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję.
|
|
|
|
|
#1089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję również ![]() Dziękuję Cytat:
Cytat:
Dziękuję.
|
|
|
#1090 |
|
Zadomowienie
|
Melkmeisje, Princesko -
moja ręka bardzo często sięga na III piętro Gloriowy zakup jest całkiem świeży, a już widać ubytek w butelkachKropko, dziekuję Od samego początku czytania forum widzę w Tobie zapachową krewną |
|
|
|
#1091 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Różowe pudełko jest śliczne. A jeszcze lepsze jest to, że próbki w nim są ułożone, a nie powrzucane. Cytat:
Ja mam sypialnię zamykaną na klucz. Na razie, co prawda klucza nie używam, ale drzwi z zamkiem zainstalowałam przyszłościowo. Pewna znajoma perfumoświrka opowiedziała mi, jak to koleżanki jej syna zużywają jej perfumy... No brrrr...! Koleżanki mojego synka są jeszcze za małe, ale czas leci... ![]() Cytat:
Gratuluję. Cytat:
I taka... pełna życia. Podoba mi się szczególnie Burberry i Czarna Koszmara. Podziwiam umiejętność noszenia Scentów. Ciekawi mnie Masaki mat. No i widzę, że Ogródek Nilowy w dwóch pojemniczkach. Jak to z nim było? Najpierw miałaś atomizerek, a potem kupiłaś flaszkę, czy może nasz w atomizerku odpsik z flaszki do noszenia w torebce? Cytat:
Widzę, że lubisz Glorię. To rzeczywiście zapach urokliwy, jak niewiele innych. Mnie urzeka także Nina - widzę, że masz i balsam. Jak on się sprawuje? Łączy nas Voile d’Ambre (choć ja mam tylko miniaturę) i oczywiście Czarna Koszmara. Gratuluję interesującej, ciepłej kolekcji i ciekawej kompozycji zdjęcia.
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam magiczny zeszyt, pouzupełniałam go w zeszłym tygodniu o nuty zapachowe posiadanych próbek, także nie muszę biec do komputera sprawdzać co łaczy dane zapachy w składzie (zwłaszcza ze często nie mam internetu). Na drzwiczkach komody mam spis nut zapachowych posiadanych flakonów i odlewek, brakowało natomiast spisu nut próbek, w zeszycie zostawiłam miejsca na moje recenzje. Zamek muszę sobie sprawić, komputer jest w moim pokoju, czasem do brata przychodzą znajomi z dziećmi, coś szukają w necie, zazwyczaj staram się wcześniej okleić taśmą drzwiczki zabezpieczyć tym samym przed otwarciem, ale kiedyś mogę nie zdążyć
|
|
|
#1093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo lubię Glorię zaczęło się rok temu od zakupu miniatury w ciemno. Na początku nie zachwyciła mnie jakoś szczególnie, ot, taki przyjemny zapach. Jednak w miarę noszenia zakochiwałam się w niej coraz bardziej. Dawkowałam ją sobie oszczędnie, planując zakup większej, gdy będę już magistrem. No i teraz mam cały zestaw Balsam Nina jest bardzo przyjemny, dość dobrze nawilża, jednak jego pojemność to tylko 50ml, więc stosuję jedynie na ręce i dekolt, żeby mieć jak najwięcej przyjemności z jego używania. Stosuję go też jako bazę pod wodę toaletową, aby przedłużyć jej trwałość. |
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Scent to dla mnie zapach- druga skóra . Najbardziej leży mi Scent Sheer. A dlaczego podziwiasz? Męczy Cię, sama nie umiesz nosic na sobie, czy w ogóle nie lubisz?Czarny Koszmar nosze na naprawdę specjalne okazje i też z takimi chwilami mi się kojarzy- i niech tak zostanie. NP z Bożym narodzeniem Prawie jak dym z kominka To moja czarna perełka.Nie tylko ogródek Nilowy w dwóch pojemniczkach To 2x15ml. Najpierw był flakonik oryginalny 15ml, a potem na straganiku nadarzyła się okazja żeby zdobyc kolejną odlewkę 15ml wzamian za kilka moich odlewek, więc grzechem byłoby nie skorzystac. Czy ja kiedyś kupię duuuużą butlę ?A Mat jest bardzo bambusowy, na początku mocno pachnie bambusem, trawą i pietruszką. Trwały jak na tak eteryczny zapach. Bardzo go lubię, zielony- bardzo w moim letnim stylu Jak świeżo scięta łodyga. Miałam miniaturkę, ale przelałam do atomizera, bo tak lepiej mi się używa.Burberry i Joop to moje dwa sentymenty i bardzo się cieszę, ze po latach mogłam do nich wróci. Burberry dzięki Groszkowi, a Joop dzięki Sasi gości w mojej kolekcji. Piękne jesienią, tak samo jak Lang.princeska69- Moschino łączy tutaj wielu - jak zauważyłam. Chyba najczęściej się przewija w kolekcjach. Ciekawe.
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1097 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1098 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mezczyzna pachnacy Aniolkiem albo Agentem... hmmm chcialabym to poczuc co do drugiego linka, takie mieszkanie to jak muzeum
|
|
|
|
|
#1099 | ||||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale rzeczywiście - takie 50 ml miniaturki zużywa się z żalem. A Glorii powinnam dać szansę na porządne testy. Mojego męża zachwycił ten zapach. Cytat:
Uznaję klasę zapachu, zauważam, że jest "jakiś", że nie jest kolejnym bezjajecznym "zapaszkiem", ale jest dla mnie za trudny, za inny. I to trudny i inny w sposób, którego nie potrafię oswoić. Cytat:
![]() Na mnie Koszmara jest miękka, aksamitna, nasycona. Bardzo sexy i wcale nie koszmarna. Nikt nigdy nie powiedział mi (kiedy miała ja na sobie), że to zapach kontrowersyjny, czy trudny. za to komplementów zebrałam mnóstwo. ![]() Cytat:
![]() Ale pełna flaszka nie jest zła. Cytat:
Usiłuję go powąchać już od paru miesięcy i ciągle nic. Muszę się bardziej postarać. Cytat:
Ale i tak najbardziej zauroczyła mnie czarna lodówka. ![]() Cytat:
![]() Nie chciałabym mieć tyle durnostojek (korzystając z określenia wymyślonego przez Pilcha) w domu... Bo to przecież już nie są perfumy (w kwestii funkcji), tylko bibeloty.
|
|
#1100 |
|
Raczkowanie
|
Kiedys byl tu na forum link do kolekcji Angela (chyba tez niemieckiej), ale ta Gaultier'owska ...slow brak
|
|
|
|
#1101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1102 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie życia w takim mieszkaniu - muzeum perfumiarstwa. Doceniam jednak zmysł estetyczny osoby, która te wszystkie flakony i kartoniki ułożyła, bo pojedyncze kompozycje są naprawdę ciekawie zaaranżowane, widać tam rękę zdolnego dekoratora. Tylko za dużo tego wszystkiego... |
||
|
|
|
#1103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
#1104 |
|
Zadomowienie
|
No, niezle te lodoweczki... Ciekawe czy zanim sie uzyje to perfumy muszą odtajac
czy od razu chlup na siebie ![]() Ponoc nie wszystkie olejki dobrze znoszą niską temperaturę...no, chyba ze wszędzie jest 13 st jak w tej jednej, która wskazuje temperature...
|
#1105 |
|
BAN stały
|
w takim razie bardzo chcialabym Cie powachac jakby to nie brzmialo
taka jestem ciekawa jak Aniolek pachnie na mezczyznach, zreszta tak samo jak agent ktorego widzialam w tamtej kolekcji z Aniolem. chyba zaraz wezme probke i skropie tate
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie których na razie nie używam ![]() Gdzieś już o tym tu pisałam i spotkało się to z niezrozumieniem z tego co pamiętam. |
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie cudo
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam zdjęcia swojej kolekcji - w końcu
![]() Pełnowymiarowe flakony: Stella Madness In Black del Pozo Roses and More, Presley Boudoir Ocean Dream, G, Beverly Hills
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Odlewki:
Tygrysek od Agnyski Stella Sheer 2008 Wanilia i Anyż Aquoliny Amour de Cacao, CsP
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic nas nie łączy ![]() Ale wiele zapachów mi się podoba i chociaż nie ponoszę, to z dużą przyjemnością bym Cię wąchała!! ![]() Jest też w tej kolekcji jeden flakonik który mnie facynuje, a w nim zapach z którym raz miałam na razie do czynienia... ale wrócę do testów bo bardzo chcę lepiej poznać. Buduoir Piękne fotki Gratuluję bardzo kobiecej kolekcji, widać że wiesz co lubisz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

). Nie wiem, potrzebny opis? Chyba nie. 

Trochę przyszło, trochę wybyło i teraz jest tak: ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.

Aż oczopląsu dostałam 

moja ręka bardzo często sięga na III piętro