|
|
#1651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Ja mam od jakiegos czasu mam tak plasko wokół pępka i tam jest tak miekko w oprownaniu do reszty brzucha no i pod wplywem dotyku skora jest taka hmmm wrażliwa. Ale u Ciebie to jest to od srodka, prawda? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rusza się itp. Jej się tam krzywda nie stanie, to mnie po prostu będzie boleć..Masakra,co za terrorystka... ![]() Mnie to boli od środka, i nad pępkiem ze 2cm. Skórę wokół pępka mam też inna, bo jest bardziej naciągnieta i cienka w porównaniu z resztą brzucha. Ale pępek jeszcze w środku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez okropnie duszno i moje samopoczucie dziś minus 100, co chwile się poruszam to wyczerpana jestem, apetyt mam marny, muli mnie cały czas,tylko pic mi się chce. I jestem pewna ze w dużej mierze to przez pogodę. Jak tak będzie do lipca to będzie ciężko. A dziś w nocy miałam sen i był to koszmar ze Szczeniaczkiem Uczniaczkiem w roli głównej, to chyba dlategobze wczoraj wspominałam ze nie kupuje zabawek przed porodem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1654 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Twoje decyzje są przemyślane dniami i nocami wiem o tym Cytat:
hah też tak nie raz wyglądałam, bo ciągle mi się wydawało, że "z przodu nic nie widać" i leżałam i leżałam na plecach a jak wróciłam do domu... musimy skoczyć po leżaczki i może też gdzieś złapie trochę koloru ![]() Cytat:
kurcze to straszne, że przez błąd lekarza, ktoś może przepłacić życiem ![]() Sama jestem mega fanką pociągów! Cytat:
Kurcze straszne to jest, by człowiek musiał kontrolować co lekarz przepisuje by nie doprowadzić do tragedii.. masakra. Kurcze ale co mogła Ci zerwać? Boli? Rośnie Ci szalona córa! Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-04-29 o 17:57 |
|||||
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, może tak się ruszala, że mi powłoki się naciagnely naprawdę nie mam pojęcia, ale nie jest to ani trochę przyjemne przysięgam ale tylko moja królewna jest taka nie czuła w stosunku do mnie jak widać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka, ja to się cały czas zastanawiam jaka Twoja Mała będzie po narodzinach. Może będzie odsypiała te obecne harce
![]() My dzisiaj spędziliśmy miło dzień. Najpierw Kościół,potem grill tylko z mężem bo syn spał a teściowie byli na chrzcinach. Później pojechaliśmy do parku zdrojowego na spacer. Było naprawdę miło ![]() Mój mąż po południu przejęzyczył się i zamiast "Asiu"powiedział do mnie "Aniu". Zdarzyło mu się to drugi raz w tym roku i choć wiem, że to raczej pomyłka słowna to jednak hormony ciążowe wzmagają we mnie jakiś niesmak i niepokój Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co mam się denerwować tyle przed? A z ta pomyłka imienia... To ja bym już pewnie nie potrafiła tego przemilczec haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-29 o 18:43 |
|
|
|
|
|
#1658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i efekt taki, że wszystko wskazywało na udar.. brak kontaktu, ogromne ciśnienie, częściowy paraliż, atak padaczki.. szok Heh Twoja mała Cię próbuje już po trochu Cierpliwości mamuśka, jeszcze Ci pokażę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka aby wszystko się uspokoiło
ale pewnie w 8miesiacu wyjdzie na drugą stronę
|
|
|
|
|
#1660 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wychodzi na to, że nie tylko ja mam taki dziwny pępek ![]() Cytat:
u nas gorąco, troche duszno... bylam rano na spacerze i oczywiscie mam dekolt o ramiona spalone... ech echCytat:
mojemu czasem pomyli sie na zasadzie, że powie imię siostry zamiast moje, ale mi też zdarzają sie takie przejezyczenia... gorzej jakby to bylo jakies "obce" imie...Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Jeju ale jestem zapominalska... chcialabym zagadac Folinke lub Odowska lub kogokolwiek, kto ma doswiadczenie z pieluszkami wielorazowymi... patrze na te zestawy milovia i czy ten zestaw startowy dla noworodka jest ok? Tzn. Praktyczny, wystarczający i na dluzszy okres pieluchowania? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Moj pępek tez jest wklęsły albo płaski sie robi raczej tylko czekam kiedy wyskoczy. Ciekawe czy pod koniec ciazy moze???
Zamówiłam w koncu „chicco next to me dream“ nie byłam przekonana ale widze ze ma same dobre opinie w necie bo jest praktyczny. Nie znalazłam innego ktory miałby tyle funkcji co ten. Także wybór juz z głowy. Poszliśmy dzis na spacer z psami do lasu koło domu. Cisza jak makiem zasiał nagle patrze a 3 metry przede mna lis wychodzi i nie patrząc w tył idzie przed nami . W ostatnim momencie złapałam psa ktory juz prawie szykował sie w pogoń Tz złapał psice i zawrocilismy. Jakby psy sie za nim rzuciły to by było. Zgubilibysmy ich. Naprawde sie wystraszyłam.
|
|
|
|
|
#1662 |
|
Zadomowienie
|
Kropka czyli tez planujesz wielorazowki? Ja tez na początek kupię milovie, chyba. Ale nie wiem czy gotowy zestaw czy sama coś skompletuje. Myślałam po 2 otulacze 2 kieszonki i wkłady po kilka. Planuje tez spróbować z tetra pod otulacz, ale to wszystko będą próby i błędy. Elaa nie napisałam do Ciebie ze super ze z babcia w porządku i dobrze ze to jednak nie udar. Karolina ja tez same dobre opinie o chicco czytałam, nawet zagadnęłam dziewczynę na Instagramie i super chwali. Podejrzewam ze przez te pierwsze tygodnie będę tak zmeczona, ze jeśli coś mi choć trochę ułatwi życie to resztę będę miała gdzieś. Ja dziś tez miałam przejścia rodzinno zdrowotne łącznie z wizyta na Sorze, wprawdzie ja tylko na tel wisialam, ale ze o dziecko chodziło to stres był duży.. Ale na szczęście wszystko jest w porządku.
|
|
|
|
#1663 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tez chcialabym uzywac tetry- mam juz troche nakupowanej i ew. biore pod uwage uzywanie jej jak kiedyś a potem zakup otulaczy, jak bede wiedziec, ze to jest to... A te otulacze/pieluszki sa cudowne ![]() ![]() takie piekne wzory!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety dziewczyny, pępek może wyskoczyć i tydzień przed porodem
na to nie ma reguły.. Ja się modlę aby został na miejscu, bo nic mnie tak nie brzydzi jak wystający pępek...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pępek już dawno wyskoczył
może kwestia ilości ciąż bo w pierwszej i drugiej dłuuugo był schowany.Dziś to ja mam oczy jak 5złotówki nie wiem jak cały dzień będę funkcjonować z dziećmi...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1666 |
|
Wtajemniczenie
|
Anima
Gosiu ja też już wyspana liczę, że trochę zmęcze oczy i uda mi się zasnąć.. a Ty spałaś coś?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1667 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie znów pobudka o 5, ale mam jeszcze zamiar za wszelka cenę zasnąć. Tylko jak? Może wypróbuje aplikacje Szumisia haha. Bo jak idę spać ok północy budzę się wcześnie to cały dzień do niczego. A książki mi się już prawie skończyły ehh. Dziś muszę po nowa dostawę jechać do biblioteki.
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że Tobie tez się udałoWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Mój pępek póki co schowany. Jak wyjdzie to wyjdzie - nie będe się tym martwić ![]() Z rana byłam na badaniach krwi i moczu, potem śniadanko a teraz leniuchuje. Wczoraj z tz zrobiliśmy 7 km spacer i tak mnie pod koniec biodra bolały ze hej wiec Emma , czapki z glow za twoje 10-15 km codziennnie dziś tz każe mi leżeć cały dzień i się oszczędzać, bo nie byliśmy świadomi ze az tyle przeszliśmy Zauważyłam tez ze jak długo siedzę i wstaje to tez mnie bola biodra i dopiero jak chwile się rozruszam to jest lepiej ![]() A przed nami jeszcze 2 msc - trochę mnie to martwi. Czy ktoś też już zaczyna się sypać?
|
|
|
|
|
#1670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ela cieszę się, że z babcią w miarę. Dziewczyny jak mi dobrze W końcu odpoczywam, ptaki śpiewają, ciepły wiaterek wieje a ja po prostu słucham Ciszy... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Kropka nad i tak ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1671 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadę na zakupy na cały tydzień a potem błogie lenistwo
A jakie Wy macie na dzisiaj plany?
|
|
#1672 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mamy teraz większy problem, szukamy mieszkania no i mój tata ma kolegę, który pod koniec czerwca przeprowadzają się do własnego domu a mieszkanie będzie do sprzedania.. Zawsze chciałam 3 pokojowe, te jest 2 pokoje ale o dużym metrażu więc może udałoby się nam wydzielić miejsce na nasze łóżko a drugi pokój byłby dla małego.. Do tego drugie piętro więc nie jest źle no i nie najmniejszy balkon. Wszystko by nam odpowiadało gdyby nie ta cena. Chce za nie 170tys, bo zostawia mieszkanie tak jak jest ze wszystkimi meblami, z urządzoną kuchnią i łazienką, remontowane kilka lat temu. Jako że my póki co wynajmujemy mieszkanie urządzone nie mam nawet swojego sprzętu typu lodówka czy pralka, więc nawet gdybysmy kupili gdzieś tańsze mieszkanie musimy się liczyc z dużymi kosztami na start. Oczywiście takiej kwoty nie posiadamy wiec kredyt jest konieczny ale liczyłam że wystarczy nam wziąć 100tys, a przy tym mieszkaniu potrzebowalibyśmy 120tys.. Jutro idziemy zobaczyć te mieszkanie jak jest urządzone i jaki rozkład, a później będziemy myśleć...bardzo bym chciała jeszcze przed rozwiązaniem przeprowadzić się na swoje ale niewiem czy się wyrobimy zbyt wiele czasu nie zostało. Co do ślubu nawet niewiem co napisać był to cudowny dzień dla nas, mimo obaw rozkleiłam się tylko w domu przy błogosławieństwie, bo mama płakała a później poszło idealnie, w kościele kompletny luz a na sali ekstra zabawa! Brzucha praktycznie widać nie było mimo że miałam suknie z gorsetem, to goście pytali gdzie zostawiłam malego, i przetańczyłam cały dzień! Do domu wróciliśmy o 5. Z dietą trochę poszalałam w tym dniu, ale jak tu nie zjeść tortu weselnego na własnym ślubie?? Goście byli mega zadowoleni, bo orkiestra grała idealnie nie było żadnych podziałów wszyscy razem się bawili.. Cudowny dzień naprawdę.. Udało nam się uzbierać sporą sumę pieniądzu do tego jeszcze była zabawa że na welon goście wrzucali pieniądze na tzw kolyskę i zebraliśmy jeszcze przeszło 400zl które pójdą na wózek. Nie byłam przekonana do ślubu, bo nie potrzebowałam tego jakoś wewnętrznie ale zdecydowaliśmy, że jednak ślub będzie i nie żałujemy tej decyzji! Zapomniałabym wspomnieć że cały nasz dzień spędziłam na szpilkach i dopiero teraz zeszła mi woda z nóg, miałam tak ogromne kostki że musiałam chodzić w klapkach. Za to mały chyba byl też zadowolony z wesela bo jak tylko chwilę usiadłam zaraz kopał a tak przespał chyba cały dzień. Teraz zaczynam ogarniać całą biurokrację i wymianę dokumentów. Później biorę się za zamówienie rzeczy do szpitala w razie czego no i 16 maja jedziemy na mały urlop z moimi rodzicami. ![]() Byliśmy wczoraj w Smyku i kupiłam 2pak pieluszek muslinowych za 50zl i dopiero w domu zauważyliśmy że kasjerka nie sciagnęła tej blokady.. Niewiem dlaczego nie titało jak wychodziliśmy że sklepu.. A że wstyd by mi było iść to gdzieś ściągnąć bo obawiałabym się że ktoś stwierdzi że to ukradłam więc mąż to jakoś ściągnął ręcznie i troche uszkodził pieluszki ale to nic. No i najważniejsze chyba wybraliśmy w końcu imię dla brzdąca, przy pomocy reszty rodziny. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To wszystko chyba przez nasze rolety, bo kupiliśmy w 100% zaciemniające i rano było tak ciemno w pokoju jak w nocy haha ale przynajmniej się wyspaliśmy.Hah u mnie też często często w nocy wracają bohaterowie książek, pisze się wtedy "ciąg dalszy" ![]() Pozytywna My jedziemy do babci niebawem, potem mamy spotkanie z właścicielem i zdajemy strare mieszkanie oficjalnie, aa i jeszcze teściowa ma przyjść obejrzeć nasz obecny grajdołek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
My się zasiedzieliśmy z rodzinką i będziemy wracać dzisiaj
od jutra powoli rozpoczynamy remont i tak jak Camelitos malowanie Dzisiaj jakiś rekord ciepła w kwietniu pada, jest 10:00 a tu ciężko na słońcu wysiedzieć pogoda nas rozpieszcza, jeszcze chyba nigdy o tej porze nie miałam takiej opalenizny ![]() Miłej majówki |
|
|
|
|
#1676 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny! Tak fajnie Was czytać takie szczęśliwe..
Elcia w nowym mieszkaniu pospała do 8 - :brawo:!! Pozytywna się relaksuje, od razu inna kobieta! Sandam przeszczęsliwa i zadowolona z przebiegu jednej z najwazniejszych imprez w życiu. A Emmę przypieka słoneczko. Ovejita będzie szalała na zakupach, a Cami zrobi ciasto z zieleniny. A nie! To Kropka będzie szalała, Ovejita się sypie. Ja to nie mogę narzekać na bóle. Jak smakują takie ciasta warzywne? ![]() Mi dzisiaj się śniło, że urodziłam....... ale kota. A potem żałobnie, bo dotarło do mnie, że poroniłam, itd. Masakra, skąd to się bierze...Blanka, też podejrzewam przepukline, moja kuzynka miała którejś nocy w ciąży piekący, palący ból tuż przy pępku, jakby ktoś jej żywcem tam rwał. Po konsultclacji, to chyba były zrosty pooperacyjne, wyszła jej przepuklina w tym miejscu.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-30 o 10:18 |
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Elaaa świetna sprawa te rolety, dobrze, że udało Ci się poprawić jeszcze sen
![]() Sandam gratulacje świeżo upieczona żono super, że wszystko się udało jak trzeba ![]() Camelitos szybkiego malowania, pogoda idealna moje z rabarbarem właśnie wychodzi z piekarnika ♡ do tego kompot, tak lubię rabarbar ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1678 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak się buty sprawiły na weselu? Dałaś w nich radę być cała noc? ![]() Co do pieluch to przecież miałaś paragon to spokojnie mogliscie podjechać do smyka żeby Wam odklipsowali ![]() A z mieszkaniem zobaczcie tamto od kolegi taty czy faktycznie da się zrobić jakąś ściankę żeby wydzielić jeszcze jeden pokoik Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Osz Ty moje ciasto dopiero wylądowalo w piekarniku ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
|
#1679 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Pozytywna rwlaks na maksa!
Elaaa nowe mieszkanie sprzyja spaniu! To dobrze wróży! Cytat:
![]() Malujecie pokoj na jakis konkretny kolor? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Piekne wspomnienia ze slubu i wesela! Jeszcze raz gratuluje! I trzymam kciukasy za wozek. No i mieszkanie- bo jak da sie wydzielic czesc na pokoik/kacik dla Malego to super! Ale sprawdzcie tez sprzety czy dzialajace, iluletnie itp... znajomy znajomym ale zeby nie bylo ze za pol roku i tak bedziecie musieli nowe kupic... Pochwilicie sie imieniem, czy bedzie to Wasza slodka tajemnica? Cytat:
ciasto rabarbarowe to najlepsze ciasto jakie mozna wymyśleć! Jest takie slodko kwasne- pycha! A marchewkowego trz nigdy nie jadlas? Jest banalnie proste a takie pyszne...Rozwiesze pranie, rozpakuje zakupy i ide sie ulokowac na tarasie... dzisiaj znow skwar ale jest wietrznie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mamy jeden tak jakby w zapasie i tam był grajdolek a teraz będą ściany biało miętowe a na jednej białej ścianie planujemy namalować gwiazdki o różnych wielkościach w kolorach miętowy, szary, różowy ale kolory takie bardziej pastelowe Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

rusza się itp. Jej się tam krzywda nie stanie, to mnie po prostu będzie boleć..
Moje marzenie to Balios S, ale pomyślałam, że wolę kupić używany wózek i lepszy fotel do pokoju, coby wygodnie siedzieć było na codzień.

musimy skoczyć po leżaczki i może też gdzieś złapie trochę koloru 

ale tylko moja królewna jest taka nie czuła w stosunku do mnie jak widać 

u nas gorąco, troche duszno... bylam rano na spacerze i oczywiscie mam dekolt o ramiona spalone... ech ech
. W ostatnim momencie złapałam psa ktory juz prawie szykował sie w pogoń Tz złapał psice i zawrocilismy. Jakby psy sie za nim rzuciły to by było. Zgubilibysmy ich. Naprawde sie wystraszyłam.

może kwestia ilości ciąż bo w pierwszej i drugiej dłuuugo był schowany.

Ovejita będzie szalała na zakupach, a Cami zrobi ciasto z zieleniny.
Jak smakują takie ciasta warzywne? 
A potem żałobnie, bo dotarło do mnie, że poroniłam, itd. Masakra, skąd to się bierze...
super, że wszystko się udało jak trzeba