|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Iza - nie mów proszę, że nie ma żadnej poprawy skoro ja widzę, że jest. Wtedy pisałam, że chcę zakończyć to głupie odchudzanie, ale nadal się nakręcałam. A teraz naprawdę. Skasowałam bloga, odizolowałam się od tych wszystkich 'motylków' i jem naprawdę dużo więcej.
Jeszcze 2-3 tyg temu mój jadłospis wyglądał tak: Śniadanie 3 kromki chrupkiego z czymś tam ; jabłko Obiad Ryba, warzywa z patelni ; jabłko Podwieczorek Jabłko No to chyba jest duża różnica... |
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aralko, jeśli jest tak, jak mówisz to moim zdaniem zrobiłaś nie jeden, lecz nawet parę kroków w przód. To bardzo ważne, moim zdaniem widać, że się starasz. Oby tylko było jeszcze lepiej |
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze niedawno było fatalnie. Jadłam tylko śniadanie i obiad. Po obiedzie jabłko i od 16-17 już nic nie jadłam. Tylko się nakręcałam na odchudzanie. Uznałam w końcu, że to głupie. Sama to poczułam! Porozmawiałam z mamą, ona mnie poparła. Jakiś czas temu strasznie kręciły mnie chude modelki, wszelkie mało kaloryczne diety. Ulubiony temat rozmów: odchudzanie. Ulubione filmy o anoreksji itp. Ale poprostu jak sobie to przeanalizowałam to pomyślałam: "Rany! Jaka ja głupia byłam!". I teraz chcę to odkręcić. Tak naprawdę to wszystko siedzi w mojej głowie. Najgorsze już odrzuciłam, bo skasowałam bloga, nie pisuję już na tych wszystkich forach pro-ana, nie gadam z motylkami. Zrozumiałam, że to było żałosne poprostu. |
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha no rzeczywiscie ja ciagle o tym nnkt zapominam Dziękuję :cmo k:Będe sie rzezbić-własnie zaraz idę na 8 minute abs i buns![]() Ludka to taka była małpa jedna -ciągle mi dogryzała ![]() A własnie dobrze ze mi przypomniałas-ide odkopac wątek budyniowy bo gdzieś sie zawieruszył![]() Aralko-trzymam kcuki za Twoje dalsze postępy
|
|
|
#4025 |
|
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: Owsianka - 1/2 szklanki płatków, trochę kokosowej Fitelli, 150 g wieśniaka, mleko, banan, migdały, orzechy II śniadanie: Grahamka z serkiem Almette, kawałkami tuńczyka, szczypiorkiem i pomidorkiem Jabłko III śniadanie: Naleśnik z Nutellą i bananem ;] Obiad: Schabowy w panierce Parę umaślonych ziemniaczków Sałatka: sałata, pomidory, ogórki, oliwki, oliwa z oliwek Deser: KBW Kawa z mlekiem Kolacja: Makaron z fetą i szpinakiem Sałatka jak na obiad i czeka jeszcze Magnum Almond ;p
|
#4026 |
|
Raczkowanie
|
nie widziałam gdzie zapytac wiec zrobie to tu
![]() na czy najlepiej smażyć będąc na diecie oczywiście powiecie mi,ze wyeliminowac potrawy smażone, ale ja nie lubie surowych warzyw-chyba,ze w majonezie dzisiaj na. zjadłam smażone warzywa: pieczarki, cebulke, cukinie, pomidory, fasolke z puszki i paprykę (na 2 łyzkach oleju) i dodałam łyżke ketchupu. albo smażę cukinie w plastrach przyprawioną na oleju rzepakowym+ pieczywo maca - przepyszne ale czy dozwolone??? prosze o rady bo nie wiem co mam juz jesc............
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
U/P , dyktowane pms'owo- stresową chcicą na wszystko co słodkie
![]() I. paczka 65g mini croissant'ów 7Days o smaku Spunte,jagodzianka,Danio Intenso orzechowe,2 malutkie kostki czekolady, 20g pistacji,kawa z mlekiem 0,5%-800/850 _^_ II.Naleśnik razowy mix' z jogurtem,kawałkami bananów,brzoskwiń,porzecz ek,truskawek,wiśni i ananasa-ok.500 III.Danio bananowy, baton Lion Peanut, lód Nesquik,kawa z mlekiem 0,5%-470 nadejdzie: Pitta razowa z warzywami,falaflami i hummusem-500 |
|
|
|
#4029 |
|
Raczkowanie
|
Niestety sporo się tych dodatkowych kilogramów nazbierało. Przy 165 cm ważę 85 kg. Czyli na początek chciałabym mieć 20 kg na minusie, a gdyby udało mi się zrzucić 25-30 kg to już w ogóle byłaby bajka
Dziękuję
|
#4030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moje Wwwwwwwspaniałe Wwwwwwwwychodzenie Iśn- 2,5 kanapki z Nutellą , orzechy--> sialalalala mam orzechy nareszcie )IIśn-szkl kakao z kromką razowca z dżemem jagodowy, jabłko, kilka śliwek i winogron O: kapuśniak ze słodkiej kapusty ( ale tam też była konserwa "lunszmit" czy coś takiego ), ziemniaczki z jajkiem sadzonym i koperkiem, gotowa surówka ze słoika (wielowarzywna)P: 2 duże placuszki marchewkowe polane j. naturalnym i posypane c. waniliowym K: tuńczyk wsw 170gr, pomidor, ogórek, musztarda, koperek i myślę, że tak 2 kromki razowca ![]() może jeszcze potem coś wpadnie typu jogurt nat ![]() ![]() ehh...dziś zmian nie wprowadziłam z tą kolacją, tzn płatków nie ma, ale jutro będą i będą zmiany ![]() źle chyba nie jest?![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#4031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4032 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no, to jutro zjedz sobie jakieś pyszne orzeszki a będzie git!Cytat:
pysznie jak zawsze na mnie czekają lody śmietankowa czekolada mmmmmCytat:
super, strasznie mi się podoba, co tu kryć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
Hm...to teraz ja uśmiecham się o ocenkę
![]() U I S: -kanapka (chleb razowy, łyżeczka margaryny, plaster szynki, liść sałaty) -musli z jogurtem (jogurt naturalny 100g + danone truskawkowy 130 g+ 2 łyżki otrąb pszennych + 4 łyżki musli) II S: -jabłko -nektarynka O: -zupa ogórkowa -3 ziemniaki + kapusta biała duszona + fasolka szparagowa w bułce tartej P: -kawa z mlekiem (taak...wiem....to nie posiłek...ale jakoś nie chciało mi się jeść) K: -serek wiejski 150 g + ogórek + szczypiorek -2 kromki chleba razowego (1 posmarowana margaryną "czysta", 2 z liściem sałaty i szynką) I jak....?
|
#4034 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mniam mniam. Ja idę czym prędzej szykować tę kolację, bo Magnum woła coraz głośniej. ;D
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjście z ED
Śniadanie 3 kromki chrupkiego : 1 ze szprotką w sosie pomidorowym, 2 z wędliną z indyka i warzywami ; kubek mleka sojowego z chrupkami ; nektarynkaII Śniadanie 2 łyżki muesli, marchewka, Twister pomarańczowy Obiad 1 pulpet drobiowy w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, surówki trochę (kwaśna była )Kolacja Kubek mleka sojowego czekoladowego z garścią płatków czekoladowych ; deserek sojowy karmelowy ; marchewka |
|
|
|
#4036 |
|
Raczkowanie
|
Moje R:
1. 3 łyzki owsianki, 2 łyzki mleka 0,5%, pol serka homo 0%, jabłko, garsc platkow Zdrowy Blonnik, otreby pszenne lyzka jedna, jabłko i ze dwa gryzy omleta z maki razowej (robilam siostrze i dla mnie juz nie starczylo ;p) 2. Parę lisci sałaty, cienki plaster szynki z indyki , odrobina ketchupu, plasterek sera poltlustego wedzonego (ok. 10g) 3. Zapiekanka warzywna: na patelnie usmażone na dośc sporej ilosic oliwy dwa ziemniaczki, pol duzej cukini i polowka cebulki, w wodzie ugotowane mrozone brokuly (jakies 250g) i pol marchewki wszystko do piekarnika i zalane sosem z jogurtu naturalnego (150g) i czosnku. Btw. jak to jest z ziemniakami? Mozna na R? Tylko prosze nie pisac ze od czasu do czasu nie zaszkodzi bo to mi nie rozjasnia problemu Albo mozna bez przeszkod, albo lepiej unikac Jesli tak to czy mozna smazyc na oliwie czy tylko gotowane? 4. 200ml maślanki naturalnej, 1,5 lyzki otrebow pszennych, duza lyzka siemienia lnianego, jabluszko ugotowane z cynamonem, ogorek konserwowy, sałata. kawa z mlekiem (pol szklanki mleka )5. wieśniak, pomidor, plaster sera wedzonego. Nie za duzo jak na R? |
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
summertime - według mnie ładnie i wcale nie za dużo na R
|
|
|
|
#4038 | ||||
|
Raczkowanie
|
wiosenna,
najadłam ale widzę że mój jadłospis nie bardzo Ci się widzi ![]() to mi skomponuj, ok? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha, i powiem cytując Ciebie, tyle, że to odnosi się do Ciebie ![]() ![]() dokładnie to samo miałam powiedzieć, więc nic nie mówiłam.
|
|
|
#4040 |
|
Raczkowanie
|
wiosenna
ja jestem prosta dziewczyna (mówi się prosta kobieta ale! ja! nie! jestem! żadną! KOBIETĄ! ; ) i nie wiem czy zrozumiałam czy to "wszystko zostało w brzuszku"odniosło się do mnie(?)jeśli tak, odpowiadam: TAK! WSZYSTKO
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, dziewczyny, piszcie, bo chcę znać szczerą opinię, chociaż wydaje mi się, że dzisiaj to się naprawdę bardzo postarałam. Zjadłam dużo więcej niż zwykle.
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
NA ŻYCZENIE ARALKI ![]() ![]() ![]() żeby nie było..
|
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4045 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak skończy mi się chrupkie to chyba sobie kupię sojowy chlebek. Ale ja tak uwielbiam chrupkie na śniadanko...
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Raczkowanie
|
ok, ok
![]() :roll eyes:sama jesz to co uważasz za słuszne..
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ten sojowy za mną chodzi. Co o nim sądzicie?
|
|
|
|
#4049 |
|
Raczkowanie
|
a może jakieś bliższe informacje?
foto, skład hehe ja polecam Ci bardzo: razowy na miodzie, wszystkie z ziarnami (nawet białe są mmm)
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ktoś mi mówił, że ten sojowy jest fajny. Foto i skład raczej niemożliwe, bo w piekarni widziałam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

powiedzmy... 
a czy to dużo czy nie - na pewno umiesz sama ocenić, po samopoczuciu. jak czujesz się przejedzona, to zjedz po prostu mniejszą kolację, o. To raczej nie R pod względem jakościowym (wiesz, białkowa kolacja, bla bla, bla), ale jak już Ci pisałam, chcesz wyrzeźbić bardziej ciało, a do tego myślę, wystarczą ćwiczenia
:cmo k:Będe sie rzezbić-własnie zaraz idę na 8 minute abs i buns

oczywiście powiecie mi,ze wyeliminowac potrawy smażone, ale ja nie lubie surowych warzyw-chyba,ze w majonezie

na mnie czekają lody śmietankowa czekolada 
)
) i nie wiem czy zrozumiałam