|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Iza - nie mów proszę, że nie ma żadnej poprawy skoro ja widzę, że jest. Wtedy pisałam, że chcę zakończyć to głupie odchudzanie, ale nadal się nakręcałam. A teraz naprawdę. Skasowałam bloga, odizolowałam się od tych wszystkich 'motylków' i jem naprawdę dużo więcej.
Jeszcze 2-3 tyg temu mój jadłospis wyglądał tak: Śniadanie 3 kromki chrupkiego z czymś tam ; jabłko Obiad Ryba, warzywa z patelni ; jabłko Podwieczorek Jabłko No to chyba jest duża różnica... |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aralko, jeśli jest tak, jak mówisz to moim zdaniem zrobiłaś nie jeden, lecz nawet parę kroków w przód. To bardzo ważne, moim zdaniem widać, że się starasz. Oby tylko było jeszcze lepiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze niedawno było fatalnie. Jadłam tylko śniadanie i obiad. Po obiedzie jabłko i od 16-17 już nic nie jadłam. Tylko się nakręcałam na odchudzanie. Uznałam w końcu, że to głupie. Sama to poczułam! Porozmawiałam z mamą, ona mnie poparła. Jakiś czas temu strasznie kręciły mnie chude modelki, wszelkie mało kaloryczne diety. Ulubiony temat rozmów: odchudzanie. Ulubione filmy o anoreksji itp. Ale poprostu jak sobie to przeanalizowałam to pomyślałam: "Rany! Jaka ja głupia byłam!". I teraz chcę to odkręcić. Tak naprawdę to wszystko siedzi w mojej głowie. Najgorsze już odrzuciłam, bo skasowałam bloga, nie pisuję już na tych wszystkich forach pro-ana, nie gadam z motylkami. Zrozumiałam, że to było żałosne poprostu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha no rzeczywiscie ja ciagle o tym nnkt zapominam ![]() ![]() ![]() Ludka to taka była małpa jedna -ciągle mi dogryzała ![]() ![]() ![]() Aralko-trzymam kcuki za Twoje dalsze postępy ![]()
![]() |
#4025 |
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: Owsianka - 1/2 szklanki płatków, trochę kokosowej Fitelli, 150 g wieśniaka, mleko, banan, migdały, orzechy II śniadanie: Grahamka z serkiem Almette, kawałkami tuńczyka, szczypiorkiem i pomidorkiem Jabłko III śniadanie: Naleśnik z Nutellą i bananem ;] Obiad: Schabowy w panierce Parę umaślonych ziemniaczków Sałatka: sałata, pomidory, ogórki, oliwki, oliwa z oliwek Deser: KBW Kawa z mlekiem Kolacja: Makaron z fetą i szpinakiem Sałatka jak na obiad i czeka jeszcze Magnum Almond ;p
#4026 |
Raczkowanie
|
![]()
nie widziałam gdzie zapytac wiec zrobie to tu
![]() na czy najlepiej smażyć będąc na diecie ![]() ![]() dzisiaj na. zjadłam smażone warzywa: pieczarki, cebulke, cukinie, pomidory, fasolke z puszki i paprykę (na 2 łyzkach oleju) i dodałam łyżke ketchupu. albo smażę cukinie w plastrach przyprawioną na oleju rzepakowym+ pieczywo maca - przepyszne ale czy dozwolone??? prosze o rady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Zadomowienie
|
U/P , dyktowane pms'owo- stresową chcicą na wszystko co słodkie
![]() I. paczka 65g mini croissant'ów 7Days o smaku Spunte,jagodzianka,Danio Intenso orzechowe,2 malutkie kostki czekolady, 20g pistacji,kawa z mlekiem 0,5%-800/850 _^_ II.Naleśnik razowy mix' z jogurtem,kawałkami bananów,brzoskwiń,porzecz ek,truskawek,wiśni i ananasa-ok.500 III.Danio bananowy, baton Lion Peanut, lód Nesquik,kawa z mlekiem 0,5%-470 nadejdzie: Pitta razowa z warzywami,falaflami i hummusem-500 |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Raczkowanie
|
Niestety sporo się tych dodatkowych kilogramów nazbierało. Przy 165 cm ważę 85 kg. Czyli na początek chciałabym mieć 20 kg na minusie, a gdyby udało mi się zrzucić 25-30 kg to już w ogóle byłaby bajka
![]() Dziękuję ![]()
#4030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moje Wwwwwwwspaniałe Wwwwwwwwychodzenie ![]() Iśn- 2,5 kanapki z Nutellą , orzechy--> sialalalala mam orzechy nareszcie ![]() ![]() IIśn-szkl kakao z kromką razowca z dżemem jagodowy, jabłko, kilka śliwek i winogron O: kapuśniak ze słodkiej kapusty ( ale tam też była konserwa "lunszmit" czy coś takiego ![]() P: 2 duże placuszki marchewkowe polane j. naturalnym i posypane c. waniliowym K: tuńczyk wsw 170gr, pomidor, ogórek, musztarda, koperek i myślę, że tak 2 kromki razowca ![]() może jeszcze potem coś wpadnie typu jogurt nat ![]() ![]() ehh...dziś zmian nie wprowadziłam z tą kolacją, tzn płatków nie ma, ale jutro będą i będą zmiany ![]() ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zadomowienie
|
Hm...to teraz ja uśmiecham się o ocenkę
![]() U I S: -kanapka (chleb razowy, łyżeczka margaryny, plaster szynki, liść sałaty) -musli z jogurtem (jogurt naturalny 100g + danone truskawkowy 130 g+ 2 łyżki otrąb pszennych + 4 łyżki musli) II S: -jabłko -nektarynka O: -zupa ogórkowa -3 ziemniaki + kapusta biała duszona + fasolka szparagowa w bułce tartej P: -kawa z mlekiem (taak...wiem....to nie posiłek...ale jakoś nie chciało mi się jeść) K: -serek wiejski 150 g + ogórek + szczypiorek -2 kromki chleba razowego (1 posmarowana margaryną "czysta", 2 z liściem sałaty i szynką) I jak....?
#4034 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mniam mniam. Ja idę czym prędzej szykować tę kolację, bo Magnum woła coraz głośniej. ;D
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
Wyjście z ED
Śniadanie 3 kromki chrupkiego ![]() II Śniadanie 2 łyżki muesli, marchewka, Twister pomarańczowy Obiad 1 pulpet drobiowy w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, surówki trochę (kwaśna była ![]() Kolacja Kubek mleka sojowego czekoladowego z garścią płatków czekoladowych ; deserek sojowy karmelowy ; marchewka |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Raczkowanie
|
Moje R:
1. 3 łyzki owsianki, 2 łyzki mleka 0,5%, pol serka homo 0%, jabłko, garsc platkow Zdrowy Blonnik, otreby pszenne lyzka jedna, jabłko i ze dwa gryzy omleta z maki razowej (robilam siostrze i dla mnie juz nie starczylo ;p) 2. Parę lisci sałaty, cienki plaster szynki z indyki , odrobina ketchupu, plasterek sera poltlustego wedzonego (ok. 10g) 3. Zapiekanka warzywna: na patelnie usmażone na dośc sporej ilosic oliwy dwa ziemniaczki, pol duzej cukini i polowka cebulki, w wodzie ugotowane mrozone brokuly (jakies 250g) i pol marchewki wszystko do piekarnika i zalane sosem z jogurtu naturalnego (150g) i czosnku. Btw. jak to jest z ziemniakami? Mozna na R? Tylko prosze nie pisac ze od czasu do czasu nie zaszkodzi bo to mi nie rozjasnia problemu ![]() ![]() 4. 200ml maślanki naturalnej, 1,5 lyzki otrebow pszennych, duza lyzka siemienia lnianego, jabluszko ugotowane z cynamonem, ogorek konserwowy, sałata. kawa z mlekiem (pol szklanki mleka ![]() 5. wieśniak, pomidor, plaster sera wedzonego. Nie za duzo jak na R? |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
summertime - według mnie ładnie i wcale nie za dużo na R
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | ||||
Raczkowanie
|
wiosenna,
najadłam ![]() ![]() ![]() ale widzę że mój jadłospis nie bardzo Ci się widzi ![]() to mi skomponuj, ok? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha, i powiem cytując Ciebie, tyle, że to odnosi się do Ciebie ![]() ![]() dokładnie to samo miałam powiedzieć, więc nic nie mówiłam.
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Raczkowanie
|
wiosenna
ja jestem prosta dziewczyna (mówi się prosta kobieta ale! ja! nie! jestem! żadną! KOBIETĄ! ; ![]() ![]() jeśli tak, odpowiadam: TAK! WSZYSTKO ![]()
#4041 |
Zakorzenienie
|
Nie no, dziewczyny, piszcie, bo chcę znać szczerą opinię, chociaż wydaje mi się, że dzisiaj to się naprawdę bardzo postarałam. Zjadłam dużo więcej niż zwykle.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() NA ŻYCZENIE ARALKI ![]() ![]() ![]() żeby nie było..
![]() |
#4044 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak skończy mi się chrupkie to chyba sobie kupię sojowy chlebek. Ale ja tak uwielbiam chrupkie na śniadanko... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Raczkowanie
|
ok, ok
![]() ![]() sama jesz to co uważasz za słuszne..
![]() |
#4048 |
Zakorzenienie
|
Ale ten sojowy za mną chodzi. Co o nim sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Raczkowanie
|
a może jakieś bliższe informacje?
![]() ![]() ja polecam Ci bardzo: razowy na miodzie, wszystkie z ziarnami (nawet białe są mmm)
#4050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ktoś mi mówił, że ten sojowy jest fajny. Foto i skład raczej niemożliwe, bo w piekarni widziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.