Pokolenie "małych zdzir"..? - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-23, 19:12   #571
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?

Cytat:
Napisane przez women101 Pokaż wiadomość
niech po prostu znikną gimnazja(nie twierdze ,ze się to tyzy tylko gimnazjalistek ale w większosci" czemu nie może powrócić 8 klas podstawóki wcześniej czegoś takiego nie bylo...
to nic nie da, sama widze co dzieje sie u mnie w gimnazjum, szczególnie zachowanie chłopców jest podział na silniejszych i fajtłapy, gdzie fajtłpay chowią się po kątach a to i tak nie pomaga, bo czasem ktoś takiego wyrzuci przez okno a innym razem zwyczajnie pobije (pedagog?) ci chłopcy nic sobie z tego nie robią, a bywają tam bardzo często...
wiec dlaczego te małe dzieci miałyby jeszcze cierpiec
a jeśli chodzi o dziewczyny to gdyby chodziły do podstawówki to by się tak nie ubierały, nie malowały, nie zachowywały? było by to samo

Cytat:
Napisane przez independent99 Pokaż wiadomość
Co to pierwszego przykładu, to ja bym na takie zachowanie nie zareagowała, bo nie lubię się wtrącać do takich spraw, w końcu każdy ma swój rozum i niech sobie robi, co chce...
Ale co do drugiego to hmmm... uważam, że wizażanka, która była w tej sytuacji, postąpiła normalnie, sama również skomentowałabym takie prostackie zachowanie. Gdyby mówiła coś głośno o wyglądzie itd. bez żadnego powodu, to ok, można by było to jeszcze odebrać jako niekulturalność, ale skoro te dziewczyny same prowokowały...
moim zdaniem nalezy wogóle nie reagowac po co prowokować tak jak tamte dziewczyny?
to zwyczajna prowokacja by one również sie odezwały, a to tylko pokazuje, ze zachowaniem niczym się od siebie nie różnią
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 20:48   #572
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość

a moze właśnie dorośnie na szczęśliwą, mądrą osobe cieszaąco sie życiem więc czemu od razu ja skreślasz jeśli uważasz ze dziewczyna któa uderzyła kogoś z bara bez przepraszam to "zdzira" to wybacz

Nikogo nie zkreślam i nic takiego nie mówiłam

Cytat:

moim zdaniem nalezy wogóle nie reagowac po co prowokować tak jak tamte dziewczyny?
to zwyczajna prowokacja by one również sie odezwały, a to tylko pokazuje, ze zachowaniem niczym się od siebie nie różnią

Jeżeli Ty pozwalasz siebie uderzac przez jakies małolaty to powodzenia

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 21:05   #573
Magadan
Raczkowanie

GG do Magadan

Ja nie moge patrzeć na to co się teraz dzieje. Kiedy ja byłam w ich wieku, pomalowac paznokcie lakierem bezbawrnym to juz było COŚ. Pasemek nikt nie nosił. A jak takowe z pasemkami się zdarzyły to nauczyciele tępili. A juz o wyzywających ubraniach czy pozach to już w ogóle takich przypadków praktycznie nie było za moich czasów ( a nie jestem taka stara,bo 6 lat temu byłam w ich wieku) No i oczywiście telefonów komórkowych nie było. Teraz jak telefon kom. to tylko z jakimis fajnymi bajerami. Makijaż to bylo tylko pomalowane rzęsy i błyszczyk na ustach. A teraz solarium , samoopalacze i w ogóle.Ja myslę,że to co teraz sie dzieje to wina mediów, może i po części wychowania.Strasznie mnie denerwują takie siksy, co to pokaża kawlek d.. i myslą,że są wielkie panie z miasta. A z drugiej strony bawi mnie to. Śmieszne to dla mnie jak takie 14, 15 sobie załoza mini, kusa blzeczkę i idą na spacerek i lans we wsi ...A ostatnio mnie dobiło jak zobaczyłam u 12-latki stringi! Szok jak dla mnie. No,ale jesli rodzice pozwalają to tak się dzieje,aż strach pomyslec co będzie potem
Ja coś takiego tępię, o!
Magadan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 22:07   #574
malwinac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magadan Pokaż wiadomość
Ja nie moge patrzeć na to co się teraz dzieje. Kiedy ja byłam w ich wieku, pomalowac paznokcie lakierem bezbawrnym to juz było COŚ. Pasemek nikt nie nosił. A jak takowe z pasemkami się zdarzyły to nauczyciele tępili. A juz o wyzywających ubraniach czy pozach to już w ogóle takich przypadków praktycznie nie było za moich czasów ( a nie jestem taka stara,bo 6 lat temu byłam w ich wieku) No i oczywiście telefonów komórkowych nie było. Teraz jak telefon kom. to tylko z jakimis fajnymi bajerami. Makijaż to bylo tylko pomalowane rzęsy i błyszczyk na ustach. A teraz solarium , samoopalacze i w ogóle.Ja myslę,że to co teraz sie dzieje to wina mediów, może i po części wychowania.Strasznie mnie denerwują takie siksy, co to pokaża kawlek d.. i myslą,że są wielkie panie z miasta. A z drugiej strony bawi mnie to. Śmieszne to dla mnie jak takie 14, 15 sobie załoza mini, kusa blzeczkę i idą na spacerek i lans we wsi ...A ostatnio mnie dobiło jak zobaczyłam u 12-latki stringi! Szok jak dla mnie. No,ale jesli rodzice pozwalają to tak się dzieje,aż strach pomyslec co będzie potem
Ja coś takiego tępię, o!
i co w tym złego ? skoro im tak wygodnie i czują sie w tym dobrze
wolałabyś żeby było pełno zakompleksionych małolat w golfach i spódnicach po kostki nie umalowanych nie zadbanych
co w tym złego ze chca ladnie wygladac..nic dopóki mają coś w głowach

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 22:13   #575
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwinac Pokaż wiadomość
wolałabyś żeby było pełno zakompleksionych małolat w golfach i spódnicach po kostki nie umalowanych nie zadbanych
Idea wątku się kłania.
Nikt tu nie mówi,że nie można iść na solarę,bo jak ktoś chce czyraka za 60 gr za minutę - niech łazi.
Mówimy tutaj o wyglądzie połączonym z zachowaniem w skrócie określanym jako "Co się gapisz,chcesz w pysk?".

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 22:14   #576
magdalencja1
BAN stały

mnie dziewczyny w mini nie przeszkadzają....
byleby miały dobra figure do takiej mini

mnie bardzo denerwuje makijaz u dziewczyn.
rzesy sobie pomalowac + pomadka = super
a nie
podkład, niebieskie cienie + czerwona szminka u 13 latki
magdalencja1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 22:14   #577
Magadan
Raczkowanie

GG do Magadan

Póki mają coś w głowach, to OK. Ale jak w głowach siano to hmm..
Spoko ja rozumiem mini załozyć,też w mini czasem chodzę, ale ich postawa,że założa mini i sa wielkie panie z miata to huhuh . Bo w więkoszości sa to puste pańcie. A wiem,co mówie, bo mam z takimi styczność
Stary 2008-07-23, 22:16   #578
malwinac
Zadomowienie

nie znamy ich IQ
moze one tylko pozują takie "slodkie idiotki"
swietnym przykladem na to jest moja kolezanka inteligencja ponad przecietna a w towarzystwie zachowuje sie jak zdzira

Stary 2008-07-23, 22:18   #579
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
nie znamy ich IQ
swietnym przykladem na to jest moja kolezanka inteligencja ponad przecietna a w towarzystwie zachowuje sie jak zdzira
No to sama wystawia sobie taką metkę,niestety.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 22:33   #580
magdalencja1
BAN stały

Cytat:
no niektórzy tak robią
czytałam kilak takich postów typu
"szłam wieczorem a tam pod dyskoteką jakaś małolata chwaliła sie ile to ona nie wypiła i z kim nie spała wiec podeszłam i powiedziałam jej co o niej myśle i usłyszałam cenzuralną odpowiedz"
albo
"byłam w sklepie oglądałam bluzki a tam jakaś małolata uderzyła mnie z bara prawdopodobnie specjalnie i nie powiedziała przepraszam, a później jej koleżanka też prawie a by uderzyła mnie z bara ale się odsunęłam a jak wychodziłam ze sklepu to powiedziałam na cały głos do mojego TŻta że są nieywchowane" to swiadczy o tym, że owa wizażanka sama nie ma 100% kultury

moim zdaniem dobrze postąpiłaś
trzeba temperowac chamstwo.
pewnie jest tak, ze nikt im nie zwraca uwagi i one myslą, ze im wszystko wolno.
Stary 2008-07-23, 22:36   #581
malwinac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalencja1 Pokaż wiadomość
moim zdaniem dobrze postąpiłaś
trzeba temperowac chamstwo.
pewnie jest tak, ze nikt im nie zwraca uwagi i one myslą, ze im wszystko wolno.
temperować chamstwo chamstwem ?
wystarczyło podejść i zwrócić uwagę jeśli chce się postępować KULTURALNIE

Stary 2008-07-23, 22:41   #582
magdalencja1
BAN stały

z takimi osobami tak wlasnie trzeba inaczej nie zrozumieją.

trzeba twardo.
Stary 2008-07-23, 22:48   #583
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe jak miałoby to wyglac
-przepraszam bardzo,mam do ciebie malutka prośbeczkę,czy mogłabys kochana ściągnąć ramionka kiedy koło mnie przechodzisz?bo wiesz troszczkę mnie obtarłaś.

a w odpowiedzi usłyszałabys to
-A H... CIE TO ODCHODZI JAK JA K... CHODZE,PILNUJ SWOJEGO G....TYŁKA I OD...SIE ODE MNIE,BO INACZEJ DOSTANIESZ W P....OL.

to wersja bez koleżanek,bo z kupelami dostałabys jeszcze po r....

powodzenia w nawracaniu bydła
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 22:53   #584
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
Nikogo nie zkreślam i nic takiego nie mówiłam

Jeżeli Ty pozwalasz siebie uderzac przez jakies małolaty to powodzenia
napisałas ze wystarczy poczekać co z tego wyrośnie wiec zrozumiałam, ze myślisz ze nie wyrośnie wartosciowa osoba
keidy ta dziewczyna przeszła i ja uderzyła mogła powiedziec cos w stylu "mam nadzieje, ze to nie było specjalnie" a nie po fakcie już wychodząc ze sklepu głośno mówic o jej niewychowaniu
Cytat:
Ja coś takiego tępię, o!
przesadzasz
ja w mojej szafie mam same mini i króciótkie spodenki, kuse bluzeczki i stringi bo tak ubieram się w lato co innego w zime, wtedy ubieram długie sponie i ciepłą bluze, ale sory przeszakadza ci u nastolatek mini, i bluzeczki? (kompleksy?) o tym, ze stringi są od lat 18 niewiedziałam

Cytat:

Cytat:
mnie dziewczyny w mini nie przeszkadzają....
byleby miały dobra figure do takiej mini

mnie bardzo denerwuje makijaz u dziewczyn.
rzesy sobie pomalowac + pomadka = super
a nie
podkład, niebieskie cienie + czerwona szminka u 13 latki
dokładnie

Cytat:
Póki mają coś w głowach, to OK. Ale jak w głowach siano to hmm..
Spoko ja rozumiem mini załozyć,też w mini czasem chodzę, ale ich postawa,że założa mini i sa wielkie panie z miata to huhuh . Bo w więkoszości sa to puste pańcie. A wiem,co mówie, bo mam z takimi styczność
nie uwazam ze większość dziewczyn w mini to puste paniusie ( w sklepach bardzo cieżko dostac dłuższą spódniczke)

Cytat:
nie znamy ich IQ
tez takie znam

Cytat:

Cytat:
z takimi osobami tak wlasnie trzeba inaczej nie zrozumieją.

trzeba twardo.
Stary 2008-07-23, 23:08   #585
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
ciekawe jak miałoby to wyglac
-przepraszam bardzo,mam do ciebie malutka prośbeczkę,czy mogłabys kochana ściągnąć ramionka kiedy koło mnie przechodzisz?bo wiesz troszczkę mnie obtarłaś.

a w odpowiedzi usłyszałabys to
-A H... CIE TO ODCHODZI JAK JA K... CHODZE,PILNUJ SWOJEGO G....TYŁKA I OD...SIE ODE MNIE,BO INACZEJ DOSTANIESZ W P....OL.

to wersja bez koleżanek,bo z kupelami dostałabys jeszcze po r....

powodzenia w nawracaniu bydła
bez przesady mogła zareagowac od razu (nie juz wychodząc ze sklepu) i powiedziec łagodnie cos w stylu "przepraszam, mogłabyś uważać jak chodzisz, bo mnie uderzyłas"
Stary 2008-07-23, 23:20   #586
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
bez przesady mogła zareagowac od razu (nie juz wychodząc ze sklepu) i powiedziec łagodnie cos w stylu "przepraszam, mogłabyś uważać jak chodzisz, bo mnie uderzyłas"
miałam spotkanie z nastolatkami pod budką z hamburgerami.
zaczepiali mojego syna -ich trzech,a on jeden.on kulturalnie,oni nie.
w koncu sie wkuwr... i pojechałam ich wiazanką.dodałam,że jak mu zasadze z kopa to mu piszczele połamię (to była zima,a ja w traperach).
i co?przeprosili i poszli.było dwuch chłopaków i jedna dziewczyna w wieku 15-16 lat.
z bydłem nie da sie pogadac.
albo nie ruszać,albo pokazac ,że jest sie silniejszym.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 23:42   #587
Agula 88
Zakorzenienie

Mirelkaaa chyba nie wyobrażasz sobie że po tym jak pokazała jaki ma do mnie szacunek miałam do niej podejść i powiedzieć"przepraszam, mogłabyś uważać jak chodzisz, bo mnie uderzyłaś" pewnie reakcja była by natychmiastowa wyśmianie w twarz albo kompletna zlewka spojrzały by na mnie i to koniec więc tak jak napisałam powiedziałam głośno ( i tak ze by to tylko one usłyszały) a nie tak jak ty napisałaś na cały głos bo to robi różnice nie darłam się na cały sklep aby wyrazić swoja opinie tylko powiedziałam głośno do mojego tż 'jak ktoś jest nie wychowany to tylko współczuć' mój błąd że w tamtej odpowiedzi nie napisałam -dość głośno- bo by był bardziej przejrzyście. Nie należę do osób kłótliwych i które szukają zaczepki ale ile można popuszczać takim małolatom.Za dużo sie na oglądałam i nasłuchałam.
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 00:36   #588
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
miałam spotkanie z nastolatkami pod budką z hamburgerami.
zaczepiali mojego syna -ich trzech,a on jeden.on kulturalnie,oni nie.
w koncu sie wkuwr... i pojechałam ich wiazanką.dodałam,że jak mu zasadze z kopa to mu piszczele połamię (to była zima,a ja w traperach).
i co?przeprosili i poszli.było dwuch chłopaków i jedna dziewczyna w wieku 15-16 lat.
z bydłem nie da sie pogadac.
albo nie ruszać,albo pokazac ,że jest sie silniejszym.
Cytat:
Napisane przez Agula 88 Pokaż wiadomość
Mirelkaaa chyba nie wyobrażasz sobie że po tym jak pokazała jaki ma do mnie szacunek miałam do niej podejść i powiedzieć"przepraszam, mogłabyś uważać jak chodzisz, bo mnie uderzyłaś" pewnie reakcja była by natychmiastowa wyśmianie w twarz albo kompletna zlewka spojrzały by na mnie i to koniec więc tak jak napisałam powiedziałam głośno ( i tak ze by to tylko one usłyszały) a nie tak jak ty napisałaś na cały głos bo to robi różnice nie darłam się na cały sklep aby wyrazić swoja opinie tylko powiedziałam głośno do mojego tż 'jak ktoś jest nie wychowany to tylko współczuć' mój błąd że w tamtej odpowiedzi nie napisałam -dość głośno- bo by był bardziej przejrzyście. Nie należę do osób kłótliwych i które szukają zaczepki ale ile można popuszczać takim małolatom.Za dużo sie na oglądałam i nasłuchałam.
jeśli mówi sie grzecznie i nie dociera to wtedynalezy zareagowac ostro, ale próba kultralnej rozmowy nie zaszkodzi
Stary 2008-07-24, 00:55   #589
Agula 88
Zakorzenienie

Nie będę wdawała sie z nimi w żadną dyskusję powiedziałam swoją uwagę i też nie prosto w oczy ale do chłopaka.Jeżeli bym była NIE KULTURALNA to powiedziałam bym tak ale co ty kur** sobie wyobrażasz albo na drugi raz sz**uważaj .Nie lubię się kłócić z ludźmi i wdawać się w pyskówki.Tak więc postąpiłam jak postąpiłam był minęło nie jestem idealna.
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 08:46   #590
shonya
Raczkowanie

Mirelka, nie broń ich aż tak. Wizażanki, które twierdzą, że z chamstwem trzeba ostro walczyć - mają rację. Byłam w centrum handlowym ostatnio, mnóstwo wyprzedaży więc i ludzi mnóstwo. W jednym ze sklepów przy górnych stojakach z ubraniami dwie dziewczyny przeglądające jakieś tam bluzki. Podchodzą 3 inne - mocny makijaż, szpileczki, dekolciki [dodam, że piersi ze świecą szukać], młodziutkie buźki z wiązanką przekleństw jakich nie powstydziłby się rasowy mafioso.
Podchodza do regału, gdzie stały ów dwie dzieczyny i na cały sklep: "musisz k***a tak długo oglądać te j****e bluzki? nie jesteś tu szm**o sama, wyp*****j do innego sklepu, inni też chcą coś kupić".
Dziewczyny się skuliły i poszły, natomiast do tych 3 gwiazdeczek podeszła Pani z obsługi i z grzecznie im powiedziała, że swoim zachowaniem odstraszają klientów. A co one na to? Najpierw głośny rechot, bo to nawet nie był śmiech i jadą z koksem: "weź się o*****l, chcemy kupić ubrania, sklepy są dla każdego a jak Ci się s**o nie podoba to nie patrz".
Druga z Pań obsługujących z przezorności zadzwoniła po ochronę. Ta pierwsza im mówi, już zecydowanym głosem, że mają opuścić sklep, bo u nich się chamstwa nie toleruje. I co? I dostała z liścia, bo im się jej uwaga na ich temat nie spodobała. Natomiast ochrona już się z młodymi nie bawiła, wzięła każdą z nich za rączki i nie ma zmiłuj.

I nie mów mi już Mirelko, że trzeba grzecznie, bo się nie da. A jak widać - rozmowa tylko sytuację pogarsza.
shonya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 09:31   #591
ChatonRoux
Raczkowanie

ja nie chce nikogo obrazic.. ale kompletnie nie pojumuje dlaczego niektore z Was tak zaciekle bronia tego bydla?

jesli panna ubiera sie jak tania dziwka spod latarni i to jeszcze na koncu prowincji, makijaz ma absolutnie pasujacy do ubranka, sposób wyslawiania taki, ze gdyby wyciac wszystkie przeklenstwa to pozostala by głucha cisza przerywana "słowami" w stylu "yyyy", "mhm" czy "acha", do tego traktuje wszystkich z góry, nie ma absolutnie kultury osobistej, przepycha się, drze paszcze, a przy zwróceniu uwagi potrafi dac nawet dorosłej podchodzącej do niej z pełną kulturą kobiecie w twarz a na dokładke ma 12 w porywach do 16 lat to moim zdaniem nie zasługuje na jakiekolwiek kulturalne traktowanie..

i gadanie, ze mozna by przecież spróbowac kulturalnie jest bezsensu bo wszystkie dobrze wiemy jak wyglądają próby kulturalnego obcowania z tymi dzieciakami.

Jedyne uzasadnienie tak zaciekłego bronienia tych gówniarzy to fakt, ze sie hmm.. samemu jest jednym z nich albo jest sie bliskim przyjacielem... bo w jakieś zbawianie świata i miłśc dla absolutnie wszystkich nie wierze.

A co do solarium - to jest źle. tak.. to jest naprawde źle, ze one chodzą na solarium bo to są jeszcze DZIECI.. wątpie by któraś z nas puściła swoją córcie w wielu lat 12 czy tam 14 na solarium.. a jak tak to tylko pogratulować.
ChatonRoux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 10:32   #592
Magadan
Raczkowanie

GG do Magadan

przesadzasz
ja w mojej szafie mam same mini i króciótkie spodenki, kuse bluzeczki i stringi bo tak ubieram się w lato co innego w zime, wtedy ubieram długie sponie i ciepłą bluze, ale sory przeszakadza ci u nastolatek mini, i bluzeczki? (kompleksy?) o tym, ze stringi są od lat 18 niewiedziałam

Nikt nie powiedział,że stringi sa od 18 lat. Powiedziałam,że widziałam niespełna 12-latke w stringach,a 12 lat o chyba przesada jednak
Stary 2008-07-24, 10:36   #593
malwinac
Zadomowienie

Śmieszne
Jak chcecie pokazać kulturę skoro odzywacie się tak samo?
Trzeba pokazać że jest się na troszkę wyższym poziomie i odejść z klasą to by wystarczyło
Może wtedy dziewczyna by coś zrozumiała (aczkolwiek nie sądzę)
A jeśli na chamskie odzywki odpowiadacie jej tak samo to ona myśli że jest to na porządku dziennym i nie ma w tym nic złego
Lepiej nie wdawać się w takie bezsensowne dyskusje z małolatkami podnieść głowe do góry i iść dalej

Stary 2008-07-24, 11:09   #594
ChatonRoux
Raczkowanie

Cytat:
Lepiej nie wdawać się w takie bezsensowne dyskusje z małolatkami podnieść głowe do góry i iść dalej
owszem zgadzam się.. ale jest taka magiczna granica, którą jak sie przekroczy to juz troszke cięzko pójśc dalej.. np. małolata zastępuje Ci drogę albo na Ciebie perfidnie włazi, zaczepia, popisuje sie przed koleżankami i właśnie daje Ci w twarz albo uderza z bara.. i co? idziesz dalej niewzruszona? to tak jakbys godziła sie na to..

głupie odzywki owszem - nie warto z nimi nawet rozmawiać.. ale jak przeginają to sie nie da..
Stary 2008-07-24, 11:12   #595
malwinac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ChatonRoux Pokaż wiadomość
owszem zgadzam się.. ale jest taka magiczna granica, którą jak sie przekroczy to juz troszke cięzko pójśc dalej.. np. małolata zastępuje Ci drogę albo na Ciebie perfidnie włazi, zaczepia, popisuje sie przed koleżankami i właśnie daje Ci w twarz albo uderza z bara.. i co? idziesz dalej niewzruszona? to tak jakbys godziła sie na to..

głupie odzywki owszem - nie warto z nimi nawet rozmawiać.. ale jak przeginają to sie nie da..
ja wiem jak jest
sama nie postąpiłabym kulturalnie bo jestem bardzo nerwowa i ja bym się już nią zajeła
ale skoro piszecie o kulturalnym postępowaniu -> to zwrócenie uwagi wystarcza

Stary 2008-07-24, 11:28   #596
ChatonRoux
Raczkowanie

Cytat:
a może to poprostu jakieś dziewczyny z problemami które nie były akceptowane przez rówieśników i postanowiły się zmienic i nie nalezy ich krytykowac tylko pomóc zaakceptowac siebie, bo krytyka im nie pomoże.
Cytat:
wiem, ze o to ci chodziło
widząc wytapetowną laske które klnie co chwile wyrabiasz sobie o niej opinie, a ja mówie, ze moze to zwyczjny bunt i brak akceptacji
Cytat:
skreślasz kogoś kompletnie go nie znając
właśnie... szczerze mówiąc - nie obchodzi mnie czy ten brak wychowania jest spowodowany trudną sytuacją w domu, nudami, problemami, przyjaciółkami, pseudoautorytetami, buntem czy czymkolwiek innym.

bo..

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Sami sobie wystawiamy wizytówkę, także idąc ulicą.
Bunt ,nie bunt u mnie jest skreślona.
Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam ubiór+ bezczelne zachowanie są w 100% wystarczającym minimum , aby kogoś ocenić.
jesli ktoś nie szanuje mnie - to ja jego równiez.

Jesli jakis wymalowany bachor na mnie bluzga, popycha czy dmucha we mnie dymem z papierosów (które zeby kupić musiała pewnie przekupić starszego kolege) to ja nie bede sie zastanawiać cóż mogło spowodować tak niski poziom manier u tej młodej damy? bo ona na własne zyczenie nie jest damą tylko małą zdzirą.

i jeśli ona chce by ją szanowano to w jej własnym interesie jest przedstawianie siebie wśród ludzi z takiej strony by nie budziła od razu odruchów wymiotnych bądź agresji.. tyle o szanowaniu i dochodzeniu źródel ich zachowania.

a pomoc w akceptacji siebie? hmm myśle, ze nawet 13 letnia średnio rozgarnięta dziewczynka jak siądzie na moment na tej swojej dupci odzianej w stringi i kusą spódniczke i pomyśli dośc intensywnie to wpadnie na to, ze raczej nie tędy droga. geniuszem do tego byc nie trzeba.

podsumowując - tak cie piszą jak cie widzą i to jak nas ludzie odbierają zależy w 99,9% od nas samych.
Stary 2008-07-24, 11:30   #597
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Jest u mnie w miescie kilka takich "gwiazd" ale wczoraj szczegolnie w pamiec zapadla mi jedna

Najpierw rzucala sie do mojej kolezanki, ktora sie smiala z mojego potkniecia rzucajac do niej tekst "co sie smiejesz!? zaraz dostaniesz wpier...."

A potem klocila sie z chlopakiem na srodku ulicy. Krzyczac przy tym same przeklenstwa a na koncu "ch.. ci w dupe. nie masz juz szans!!!"
Niech chlopak ucieka gdzie pieprz rosnie
Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna.
Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna.
Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
Oleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 11:32   #598
patbar
Zadomowienie

Uff, przeczytalam caly watek. Mnie tez wkurza chamstwo i pyskowki gowniar. Mirelko przesadzasz z ta grzecznoscia dla nich. Ktos mnie obraza, zaczepia bez powodu, a ja co? mam nie reagowac, zeby sie wykazac kultura? Jakby taka potrzasnac raz drugi, to by sie nauczyla szacunku do innych
patbar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 11:33   #599
ChatonRoux
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oleczka Pokaż wiadomość
A potem klocila sie z chlopakiem na srodku ulicy. Krzyczac przy tym same przeklenstwa a na koncu "ch.. ci w dupe. nie masz juz szans!!!"
Niech chlopak ucieka gdzie pieprz rosnie
hmm.. od takiej panny usłyszeć "nie masz juz szans" co za tym idzie -> więcej sie z Tobą nie spotkam/nie dam Ci d**y itd... brzmi jak nagroda
Stary 2008-07-24, 12:12   #600
sinka84
Raczkowanie

GG do sinka84

Mam kuzynkę w wieku 15 i dla mnie to niepojęte co ona wyprawiała mając te 13, 14 lat. Teraz też nie jest lepiej. W barze do 24 potrafi siedzieć z kumplami, nie ma szacunku do nikogo i czuje się pępkiem świata, pije, pali. Potrafi zrobić awanturę bo ktoś nie chciał jej piwa kupić, awantury w domu o to, że nie może jechać z kolegami (18 latkami) na trzy dni na wycieczkę ( nie widzi żadnej różnicy między nimi a sobą ;/) całonocne imprezy, chłopak z którym nie wiadomo co już wyczyniała. u rodziców ma plusa bo bardzo dobrze się uczy i pomaga w domu.

Na szczęście do mnie tylko raz sie wyrwała za przeproszeniem " z mordą", ja spokojnie wzięłam moje piwo i wylałam jej na głowie całe. Kazałam jej iść się umyć i przez ten czas ochłonąć,bo ode mnie piwo dostanie wyłącznie w takiej formie.

Zdarzyło mi się raz,że taka grupka małolat chciała mnie pokiereszować za to że spojrzałam na jedną z nich (litości). Nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać nad nimi. Wyskoczyła mi taka jedna i z liścia chciała dać, najprostszy patent na takie to chwycić za włosy i mocno szarpnąć, ewentualnie chwycić za nos i mocno wykręcić.
I wiem że może mi ktoś zarzucić że to takie siakie nie powinnam ciągnąc za włosy itd. . . ale obić się nie miałam zamiaru dać.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości