Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-23, 20:07   #151
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III

Ja się nie licytuje, tylko poprostu stwierdzam, że przy tamtej wadze nie czułam się dobrze.
Szybko się męczyłam, niższa spirometria niż teraz, biegać nie mogłam. Teraz wszystko się poprawiło.
Stary 2008-07-23, 20:10   #152
starlight
Raczkowanie

a przy najniższej jaką miałaś, czułaś się dobrze?

ee dobra the end xD

starlight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 20:17   #153
Aralka
Zakorzenienie

Ale ja teraz mam że tak powiem swoją najniżsżą.
Konkretniej - osiągnęłam cel, który chciałam osiągnąć.
Lekarze i znajomi to chwalą.
Wiec cyba jest dobrze
Stary 2008-07-23, 20:41   #154
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Ja uważam, że warto, to jest naprawdę konkretna, życiowa nauka. W wielu miejscach można się potem zatrudnić, nawet jak nie wyjdzie z aplikacją. I zawsze trudniej dać się oszukać czy wydudkać komuś. ;] No i to jest naprawdę ciekawe - wcale nie rycie kodeksów na pamięć, jak to społeczeństwo uważa. ;]

Studiuję na UJ. Na pierwszym roku mieliśmy obowiązek zaliczenia co najmniej jednego z trzech przedmiotów historycznoprawnych. Do wyboru - prawo rzymskie (ale w tym nie ma za bardzo historii ), powszechna historia prawa albo historia prawa i państwa polskigo. Toteż można właściwie wziąć tylko Rzym i przetrwać bez histy. ;p
A tak ogólnie to nie jest wcale ciężko, chyba że ktoś jest nadmiernie ambitny jak ja. ;] Gdybym trochę wyluzowała, to spokojnie i tak bym przechodzła z roku na rok, może bez stypendium, ale. W sesji trzeba przycisnąć, jak wszędzie, a w ciągu roku - laba. Wykłady i ćwiczenia nieobowiązkowe. Duża wolność z wyborem przedmiotów do zdawania. Super.

Ach, zazdroszczę Wenecji! ^^ I maratonów lodowych.

Brawo! Jesteś na najlepszej drodze do uwolnienia się. ;D Ja już nie patrzę na kcal, ostatnio próbowałam policzyć czy jem wystarczająco dużo (bo jestem na P) i sprawiło mi to niemalże fizyczny ból. ;D I dopiero dziś spojrzałam, ile ma Kinder Bueno, kóre jem parę razy w tygodniu. Serio, nie interesowało mnie to w ogóle. To podejście daje mi wiele radochy. ;]
Jesteś na studiach dziennych prawda? kurcze a ciężko jest się dostać na UJ? ja niestety też bywam często zbyt ambitna...powiem Ci, że z tego co piszesz( choć to niewiele inf) co raz bardziej mi sie ten pomysł podoba tylko, że ja tak nie chciałam zdawać hist na maturze bo się boję, że nie dam sobie rady Rzym...szczerze to tylko Rzym i Grecja- czy też świat starożytny jest dla mnie przyjemnością, a reszty się obawiam...właśnie, a jak to jest z tymi kodeksami? dużo ich jest? i dziękuję za informacje

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
Ja bardzo dużo ćwiczę, to może i obejdzie się bez przytycia?
No bo już przez poprzednie 1,5 tyg. zwiększyłam dawkę napewno o jakieś 200-300 kcal i nic a nic nie przytyłam
Kochana skoro nic nie przytyłaś to spokojnie możesz zwiększać powolutku ilość jedzonka, a na pewno nie przytyjesz na pm podobno dobre są też ostre przyprawy typu chilli słyszałam też o piciu na czczo wody z cytryną, ale czy to jest skuteczne-nie wiem...no i przede wszystkim właśnie ruch i małe, ale częste posiłki

wiecie co, właśnie oglądałam w tv jakiś program, ale nie pamiętam już tytułu (coś typu "super chude-niebezpieczny wyścig" czy jakoś tak...) i szok...kobieta już starsza a przeszła na głodówkę, oczyszczanie jelit...żeby tylko zrzucić kilka kg...głodówka-->bieganie-->oczyszczanie jelit....ona nie miała już na nic siły...mam nadzieję, że te dziewczyny, które to oglądały coś sobie uświadomią dzięki temu

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 20:44   #155
Asilos Magdalena
Zadomowienie

To ja się wetnę w dyskusje i zawalę z innej beczki Dziś, dzięki naszej nizastąpionej Izuni odnalazłam sedno moich problemów. Do tej pory nie mogę w to uwierzyć, ale tak jest Czuje dużą ulge, choć to nie koniec tego koszmaru, właściwie to dopiero początek. Ale dodało mi to skrzydeł.
Iza, dziękowałam Ci już na PW, ale absolutnie nic nie zaskodzi jeśli zrobię to również tu Więc DZIĘKUJĘ CI Z CAŁEGO SERCA!! Nie jestem w stanie wyrazić słowami ile to dla mnie znaczy
Jak już Ci pisałam cała noc zapewne mam dziś za bani , ale nic to kiedy zyskałam ten zagubiony klocek do tej chorej układanki.
Ehh, życie kuźwa

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 20:54   #156
Aralka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Kochana skoro nic nie przytyłaś to spokojnie możesz zwiększać powolutku ilość jedzonka, a na pewno nie przytyjesz na pm podobno dobre są też ostre przyprawy typu chilli słyszałam też o piciu na czczo wody z cytryną, ale czy to jest skuteczne-nie wiem...no i przede wszystkim właśnie ruch i małe, ale częste posiłki
A tak, rzeczywiście o tych przyprawach mi przypomniałaś....popróbuj ę

Cytat:
wiecie co, właśnie oglądałam w tv jakiś program, ale nie pamiętam już tytułu (coś typu "super chude-niebezpieczny wyścig" czy jakoś tak...) i szok...kobieta już starsza a przeszła na głodówkę, oczyszczanie jelit...żeby tylko zrzucić kilka kg...głodówka-->bieganie-->oczyszczanie jelit....ona nie miała już na nic siły...mam nadzieję, że te dziewczyny, które to oglądały coś sobie uświadomią dzięki temu
Oglądałam to. Ta jedna rzeczywiście schudła, ale potem przytyła, więc nie było sensu w sumie...
Stary 2008-07-23, 21:32   #157
enex
Zakorzenienie

Łazi za mną rogalik biały z masłem, musztardą i szynką drobiową...
enex jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-23, 21:43   #158
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
A tak, rzeczywiście o tych przyprawach mi przypomniałaś....popróbuj ę

Oglądałam to. Ta jedna rzeczywiście schudła, ale potem przytyła, więc nie było sensu w sumie...
Masz rację, ale może to będzie jakaś przestroga dla pozostałych dziewczyn...
ooo i jeszcze herbata jakaś ale nie wiem czy czerwona czy zielona

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
a za mną nigdy rogaliki nie chodzą... to czemu go pani nie skonsumuje?

- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
Stary 2008-07-23, 21:43   #159
agnis2908
Zadomowienie

GG do agnis2908

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
To ja się wetnę w dyskusje i zawalę z innej beczki Dziś, dzięki naszej nizastąpionej Izuni odnalazłam sedno moich problemów. Do tej pory nie mogę w to uwierzyć, ale tak jest Czuje dużą ulge, choć to nie koniec tego koszmaru, właściwie to dopiero początek. Ale dodało mi to skrzydeł.
Iza, dziękowałam Ci już na PW, ale absolutnie nic nie zaskodzi jeśli zrobię to również tu Więc DZIĘKUJĘ CI Z CAŁEGO SERCA!! Nie jestem w stanie wyrazić słowami ile to dla mnie znaczy
Jak już Ci pisałam cała noc zapewne mam dziś za bani , ale nic to kiedy zyskałam ten zagubiony klocek do tej chorej układanki.
Ehh, życie kuźwa

To fajnie, cieszę sie razem z Tobą Poznać sedno problemów, to podstawa.

agnis2908 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 21:48   #160
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację, ale może to będzie jakaś przestroga dla pozostałych dziewczyn...
ooo i jeszcze herbata jakaś ale nie wiem czy czerwona czy zielona

a za mną nigdy rogaliki nie chodzą... to czemu go pani nie skonsumuje?

Bo powinnam oscylować pomiędzy R a U...w dodatku nigdy się na jednym nie kończy...potwór.
Stary 2008-07-23, 21:55   #161
Aralka
Zakorzenienie

Czerwoną piję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-23, 22:23   #162
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Bo powinnam oscylować pomiędzy R a U...w dodatku nigdy się na jednym nie kończy...potwór.
rozumiem, ale może na śniadanko taki rogalik będzie ok? spalisz to potem w ciągu dnia

Cytat:
Czerwoną piję
dobra jest?

JC"
Stary 2008-07-23, 22:28   #163
Aralka
Zakorzenienie

Cytat:
dobra jest?
Bardzo. Teraz ćwiczę to akurat jak skończę to sobie zrobię
Stary 2008-07-23, 22:29   #164
enex
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem, ale może na śniadanko taki rogalik będzie ok? spalisz to potem w ciągu dnia

dobra jest?
Na śniadanko będzie owsianka. Swego czasu przyrzekłam sobie, że jakkolwiek dziko bym jadła ja śniadania będę spożywać zdrowe i wartościowe. A grzeszek jutro będzie innego rodzaju, bo zrobiłam ciasto Rafaello, przyjeżdża jutro luby to chyba wetniemy po kawału na podwieczorek z kawką. Mam nadzieję, że będzie to mniejszy obciach od tego przekładańca budyniowego poniedziałkowego.
Stary 2008-07-23, 22:37   #165
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Bardzo. Teraz ćwiczę to akurat jak skończę to sobie zrobię
mam w domu pu-erh-nie wiem jak to się pisze dokładnie może jutro spróbuję

Cytat:
Na śniadanko będzie owsianka. Swego czasu przyrzekłam sobie, że jakkolwiek dziko bym jadła ja śniadania będę spożywać zdrowe i wartościowe. A grzeszek jutro będzie innego rodzaju, bo zrobiłam ciasto Rafaello, przyjeżdża jutro luby to chyba wetniemy po kawału na podwieczorek z kawką. Mam nadzieję, że będzie to mniejszy obciach od tego przekładańca budyniowego poniedziałkowego.
a co to za przekładaniec był? Rafaello?mniamm... bardzo skoplikowany przepis? z cappuccino takie ciacho mmmm
a ja nie umiem robić owsianki

JC"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 07:10   #166
star15
Zakorzenienie

Cytat:

a co to za przekładaniec był? Rafaello?mniamm... bardzo skoplikowany przepis? z cappuccino takie ciacho mmmm
nie umiesz robić owsianki? to bardzo proste: wrzucasz płatki owsiane do garnka [ja odmierzam pół szklanki], zalewasz odrobiną wody, stawiasz na palniku i gotujesz. jak już zaczną wrzeć, to mieszasz i tak przez dobre parę minut, aż zgęstnieją i wchłoną trochę tą wodę. a potem nakładasz.. i zalewasz mlekiem, dosypujesz jakieś dodatki [przynajmniej ja, kto co lubi]. spróbuj, to przepyszne jest!
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 07:16   #167
enex
Zakorzenienie

Cytat:

No robiłam go pierwszy raz, więc nie wiem jako to będzie, ale na i-necie pisali (ściągnęłam z o-net´owego gotowania), że podobno pyszny, dzisiej zdam relację jak zakroimy. A przepis całkiem, całkiem, choć to ostateczne robienie masy to tak trochu było niekończące się, ale raczej mało skomplikowane jeśli chodzi o umiejętności kulinarskie.
A owsiankę to ja szamam od emco, jak są w saszetkach takie do zalania - szybkie, łatwe i dla mnie mega pyszne i sycące, nie mam przez roku czasu a głównie sposobności gdzie gotować.
A tak btw.doberek dzionek wszystkim. Już po pobieraniu krwi, dziś tylko dwa razy, ale zupełnie sama, stacjowa mi zaufała, no trafiła wyjątkowo, choć u tego drugiego pana jak sięgałam po wacika to mi jeszcze zjechała igła głębiej, mam nadzieję, że mu nie uszkodziałm żyły, bo to jedyna u niego z której idzie coś wziąć. Z jedzeniem wczorej dobrze, w końcu zamiast rogalika z masłem itd.podjadłam tylko szynki drobiowej samej...pierwszy dzień na plus......
Stary 2008-07-24, 07:17   #168
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja teraz mam że tak powiem swoją najniżsżą.
Konkretniej - osiągnęłam cel, który chciałam osiągnąć.
Lekarze i znajomi to chwalą.
Wiec cyba jest dobrze
wiesz, ja w sumie akceptowałam w miarę swoje ciało, kondycję miałam zupełnie przeciętną, nic bym z nim nie robiła, gdyby nie ta pielęgniarka. ;] to jej muszę za wszystko 'podziękować'. tylko sęk w tym, że cała ta historia ma raczej negatywny oddźwięk w moim życiu niż pozytywny...
Stary 2008-07-24, 07:22   #169
star15
Zakorzenienie

Cytat:
A tak btw.doberek dzionek wszystkim. Już po pobieraniu krwi, dziś tylko dwa razy, ale zupełnie sama, stacjowa mi zaufała, no trafiła wyjątkowo, choć u tego drugiego pana jak sięgałam po wacika to mi jeszcze zjechała igła głębiej, mam nadzieję, że mu nie uszkodziałm żyły, bo to jedyna u niego z której idzie coś wziąć. Z jedzeniem wczorej dobrze, w końcu zamiast rogalika z masłem itd.podjadłam tylko szynki drobiowej samej...pierwszy dzień na plus......
dzień dobryy gratuluję Kochana, z małych sukcesików buduje się jeden wielki wierzę, że dasz radę a ja wczoraj też zaliczyłam pozytywny dzień, zjadłam o 20,30 kolację jak normalny człowiek. jak ja dawno nie jadłam o tej porze.. ale wróciłam, byłam głodna, więc zjadłam jajecznicę z warzywami. hm, tylko potem miałam wyrzuty sumienia i czułam, jak mi tyłek obrasta w tłuszcz, ale to nic. i z tym sobie poradzę.. ;/ zjadłam też wafelka u przyjaciółki w domu.. wcisnęła mi w sumie trochę na siłę. niezbyt miałam na niego ochotę i źle się potem czułam psychicznie. a kalorii w ogóle nie liczyłam i nie mam pojęcia, ile wczoraj zjadłam. to nie może być przecież jedna z najważniejszych spraw mojego życia!
Stary 2008-07-24, 09:33   #170
star15
Zakorzenienie

patrzę, że ja tu fajny monolog prowadzę. no nic, tak mi przyszło jeszcze do głowy co do tej owsianki: można z orzechami, słonecznikiem [pycha], rodzynkami, wiórkami kokosowymi, rozciapanym bananem, suszonymi morelami, śliwkami, budyniem, jogurtem owocowym.. no kurde, możliwości jest mnóstwo! lecę na siłownię, potem do Was zajrzę i zobaczę, co tu się nowego pojawiło.
Stary 2008-07-24, 09:45   #171
schism_
Zadomowienie

Bry.
I znowuż popadłam w kolejną skrajność o_O Dobra,z ciekawości ważę się rano,na czczo itd. Jest 46,5 , myślę kij z tym. Ubieram spodnie, zawsze jako tako na mnie leżały dziś nie mogłam się dopiąć ,a na udach koszmarnie uciskały. Wszak wymiary wzrosły do cudownych 50cm Po spacerze (ot wybrałam się na zakupy, przeszłam bulwarem)tyleż samo. Do cholery nie wiem co się dzieje. Może za kilka dni dostanę @, jednakże przenigdy nie miałam tego typu symptomów,że' tyłam' Tak się złożyło,że wykonałam badania poziomu hormonów tarczycy a i idę fartem dziś do endokrynolog, ponoć dobra ( u iluż to 'dobrych'już nie byłam...), mimo tego na zapas panikuję,że tarczyca mi się rozpieprzyła,że metabolizm do kitu
Żeby nie było nie wyobrażam sobie, ot tak zjechać z 2300kcal do 'wyliczonej wg wzoru na cpm ;> racji 1700. Wpieprzam słodycze i resztę na morgi, za jakiekolwiek (znienawidzone co prawda)ćwiczenia mogę wziąść się dopiero gdy bolesna szrama na udzie się wygoi. Po prostu pięknie.
Hyh obym tylko do tego czasu nie przytyła kolejnych kilku/kilkunastu kilogramów
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 09:50   #172
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Subskrybuuję. wiem, że poźno ale się nie zorientowałam.
Tak btw. u mnie bardzo, bardzo średnio.
Stary 2008-07-24, 10:01   #173
FilifionkaB
Rozeznanie

A ja po cichu nic nie mówiąc, zeby nie zapeszyć, zaczęłam jeść troche wiecej,dodawać kalorii, zeby wejsc na jakis poziom, na którym mozna przejsc na zdrową redukcje... niestety po paru dniach przytyłam... i straciłam motywacje..
nie potrafie sobie z tym poradzić.. jem mało wtedy nie tyje ( ale tez juz nie chudne - wiem, ze metabolizm do tego mam tak wolny ze gromadzi wszystko, ale cos powinnam chudnąc), dodaje jedzenie zeby nie rozwalic do końca zdrowia i tyje...wiec przestaje znowu jeść.. nie umiem zaakceptowac 2 kg któremi przybywaja, skoro chciałabym schudnąć jeszcze jakies 5, wiem ze nie tędy droga ale patrze w lustro i widze spaślaka i jedzenie staje mi w gardle.
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 10:04   #174
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
Napisane przez FilifionkaB Pokaż wiadomość
A ja po cichu nic nie mówiąc, zeby nie zapeszyć, zaczęłam jeść troche wiecej,dodawać kalorii, zeby wejsc na jakis poziom, na którym mozna przejsc na zdrową redukcje... niestety po paru dniach przytyłam... i straciłam motywacje..
nie potrafie sobie z tym poradzić.. jem mało wtedy nie tyje ( ale tez juz nie chudne - wiem, ze metabolizm do tego mam tak wolny ze gromadzi wszystko, ale cos powinnam chudnąc), dodaje jedzenie zeby nie rozwalic do końca zdrowia i tyje...wiec przestaje znowu jeść.. nie umiem zaakceptowac 2 kg któremi przybywaja, skoro chciałabym schudnąć jeszcze jakies 5, wiem ze nie tędy droga ale patrze w lustro i widze spaślaka i jedzenie staje mi w gardle.
Jak to czytam, mam wrażenie jakbym ja to napisała. To jest fatalne uczucie, ale musimy dać radę.
Ja właśnie pochłonęłam całą tabliczkę mlecznej czekolady. [535kcal] I strasznie się z tym czuje, ale gorzej czuję się z tym co zrobiłam wczoraj.
Stary 2008-07-24, 10:15   #175
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Bry.
I znowuż popadłam w kolejną skrajność o_O Dobra,z ciekawości ważę się rano,na czczo itd. Jest 46,5 , myślę kij z tym. Ubieram spodnie, zawsze jako tako na mnie leżały dziś nie mogłam się dopiąć ,a na udach koszmarnie uciskały. Wszak wymiary wzrosły do cudownych 50cm Po spacerze (ot wybrałam się na zakupy, przeszłam bulwarem)tyleż samo. Do cholery nie wiem co się dzieje. Może za kilka dni dostanę @, jednakże przenigdy nie miałam tego typu symptomów,że' tyłam' Tak się złożyło,że wykonałam badania poziomu hormonów tarczycy a i idę fartem dziś do endokrynolog, ponoć dobra ( u iluż to 'dobrych'już nie byłam...), mimo tego na zapas panikuję,że tarczyca mi się rozpieprzyła,że metabolizm do kitu
Żeby nie było nie wyobrażam sobie, ot tak zjechać z 2300kcal do 'wyliczonej wg wzoru na cpm ;> racji 1700. Wpieprzam słodycze i resztę na morgi, za jakiekolwiek (znienawidzone co prawda)ćwiczenia mogę wziąść się dopiero gdy bolesna szrama na udzie się wygoi. Po prostu pięknie.
Hyh obym tylko do tego czasu nie przytyła kolejnych kilku/kilkunastu kilogramów
ale przecież powinnaś przytyć

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Subskrybuuję. wiem, że poźno ale się nie zorientowałam.
Tak btw. u mnie bardzo, bardzo średnio.
rozwiniez??

Cytat:
Jak to czytam, mam wrażenie jakbym ja to napisała. To jest fatalne uczucie, ale musimy dać radę.
Ja właśnie pochłonęłam całą tabliczkę mlecznej czekolady. [535kcal] I strasznie się z tym czuje, ale gorzej czuję się z tym co zrobiłam wczoraj.
a co zrobiłaś?

starlight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 10:51   #176
star15
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie! nie umiem siebie obiektywnie ocenić, co prawda jem już w miarę normalnie, ale codziennie rano oglądam się w lustrze i jak tylko wizualnie sobie ubzduram, że przytyłam, to strach pomyśleć, co to będzie.. na razie jest okay. tfu, tfu, żeby nie zapeszyć. nie tyję, chyba nawet troszkę schudłam. wczoraj ważyłam 50,2kg w ubraniach i po śniadaniu. ale ta waga tak się waha, raz w tę, raz wewtę, w każdym bądź razie mam cel- 51kg nie przekraczam. koniec kropka. moim marzeniem [chore, wiem] jest zobaczyć 4 z przodu na wadze. ale jestem w trakcie wybijania sobie tego z głowy. nie dążę do tego, chociaż kusi mnie..

a Ty FILIFONKA: moim zdaniem musisz się przełamać, kochanie. po prostu musisz. inaczej nigdy nie będziesz żyła normalnie. wiem, jak Ci trudno, wiem. przeżywam to samo. ale pomyśl o zdrowiu.. te kilogramy i tak zrzucisz, gdy unormuje Ci się metabolizm. a teraz spróbuj.. proszę, przynajmniej spróbuj wrócić do normalności. nie od razu Kraków zbudowano! powolutku i dasz radę!
Stary 2008-07-24, 10:56   #177
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Zjedz sobie, Kochana

Cytat:
Wiem, że jest ciężko, ale dziewczyny nie raz mówiły, że te 2 kg to takie 'znikające kg'. Jak się organizm przyzwyczai to same zlecą, nie ma się co bać

Cytat:
ale gorzej czuję się z tym co zrobiłam wczoraj.
Cytat:
Napisane przez starlight Pokaż wiadomość
a co zrobiłaś?
właśnie- co zrobiłaś ?

A ja staję do lustra i .. podobam się sobie.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 11:00   #178
agness51
Zakorzenienie

Filifonka - trzymam kciuki,aby Ci się udało normalnie zacząć jeść,nie przejmuj się tymi 2kg,potem jak się organizm przyzwyczai,to zaczniesz redukcję no i będziesz chudła

Moniczko - a co zrobiłaś ?

schism - może faktycznie okres dostaniesz,nie martw się,normalnie jesz i do tej porej nie tyłaś,to może to zwykłe zatrzymanie wody w organizmie ...

Aralko - pisałaś,że dużo ćwiczysz,a mogę wiedzieć co ? tak z ciekawości pytam.

Ewelko - no ... to mały sukces

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 11:04   #179
Aralka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Aralko - pisałaś,że dużo ćwiczysz,a mogę wiedzieć co ? tak z ciekawości pytam.
3 razy w tygodniu trening z Shape. W reszte dni taniec, rozciąganie, rower
Stary 2008-07-24, 11:07   #180
agness51
Zakorzenienie

Aralko - a te rozciąganie,rower ... dużo,tzn przez ile czasu ?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości