|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
i szybko reagować tak jak dziś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Aniama6Ja też planuje wybrać się do fizjoterapeuty po weekendzie. Co prawda nic mnie bardzo nie boli ale jak za dużo pochodzę to dokuczają biodra. Może da się coś z tym zrobić ![]() Dziś mam spotkanie z położną, a po południu usg III trymestru Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze - i z maluchem i z szyjką.Blanka , dobrze że juz lepiej. Uważajcie na siebie |
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Folinko Tobie w takim razie gratuluję zaczętego 32
![]() Ovejita powodzenia na usg !Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinko
32tc to już 8 miesiąc ![]() Ovejita za wizytę daj znać jak co po niej, jak maleństwo U nas dzisiaj obudził mnie deszcz i brak słońca, a co najlepsze, cieszę się na takie ochłodzenie upały na dłuższą metę męczą, a według prognozy to lato ma się jak na razie nie kończyć rzadko kiedy w Zabrzu spada poniżej 20kilku stopni
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Jakie te maluszki Wasze już duże! Ja mam za tydzień wizytę ciekawe ile mój już waży..
![]() Z nowości to bryka dla małego już stoi nam w domu, oczywiście pomyliłam modele, ta koleżanka miała na sprzedaż Bebetto Luca, jako że wózek nie nosi żadnych śladów użytkowania wzięliśmy go. Jest śliczny. ![]() Co do mieszkania byliśmy wczoraj oglądać i tu przepadłam! Mieszkanie 2pokojowe ale bardzo duże, kuchnia z jadalnią, sporo większą łazienka niż mamy tutaj i dwa spore pokoje. Wszystko wygląda jakby było wyremontowane z tym roku, bardzo nowocześnie urządzone do tego podobno duża piwnica i jeszcze na 4 piętrze strych na którym każdy ma swój zamykany schowek, właściciele mają tam szafę 3drzwiową i jeszcze miejsce na suszenie prania. Po obejrzeniu tego mieszkania już o niczym innym nie myślałam.. Niestety właściciel nie bardzo chce zejść z ceny, a wiem że jak wystawi ogłoszenie to za 170 pójdzie w moment.. Wczoraj z mężem przegadalismy cały dzień o tym i o kredycie na ile lat i zaraz się zbieram muszę oblecieć wszystkie znane mi banki i popytać o ofertę dla nas. Jeśli dostaniemy tyle ile potrzebujemy, mieszkanie będzie nasze, umówiłam się z właścicielem że do tygodnia dam mu odpowiedź czy bierzemy czy ma je wystawić. Także poproszę jeszcze o trochę kciuków dla nas żeby wszystko się udało. Jak wszystko się ułoży to bedziemy na swoim jeszcze przed przyjściem małego na świat, bo mieszkanie opuszczą napewno w czerwcu ale nie wiedzą jeszcze czy bardziej na początku czy na końcu bo zależne jest to od transportu ich nowych mebli, wiadomo jak wygladają takie umowy termin ustalony jest na 6 tygodni ale bywa że po tygodniu meble już są. Do tego właściciele bardzo mili ludzie, chcą nam zostawić łóżeczko, krzesełko do karmienia i resztę gratów, które mają po 3 letniej córce. ![]() Więc narazie dalej może mnie być mało, bo sporo załatwiania przed nami. Ale mamy nadzieję że wszystko się ułoży i mały poczeka grzecznie na swój termin żebyśmy zdarzyli się tam wprowadzić i zaklimatyzować. Chciałam wstawić zdjęcie naszej bryki ale znowu wyskakuje jakiś błąd... Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Sandam13 Czas edycji: 2018-05-02 o 08:24 |
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Ovejita powodzenia dzis na USG!
U mnie to wiosna sie nawet nie zaczela w wyglada jakby juz po lecie było. Straciłam nadzieje ze ciepło jeszcze przyjdzie. Bardzo zimno mamy. Kartka zimowa i kozaki jeszcze w użyciu. A ja dzis witam sie z domu. Na razie jem owsianke i kawkę a pozniej zaczynam prace z domowego biurka. Tylko nie wzięłam kabla i nie moge podłączyć laptopa do monitora zeby lepiej widzieć... |
|
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Pozytywna jak bóle?
Ovejta kciuki za wizytę! Karolina miłej pracy! Folinka gratki! Blanka jak się dzisiaj czujesz? Sandam kciuki mocno zaciśnięte!Wierzę,że Wam się uda! Emma miłych spacerków! Blanka jak się dzisiaj czujesz? My mamy 9 rocznicę ślubu!Niestety w planach żadnych szaleństw. Mąż pojechał na zdjęcie szwów. Jak będę się dobrze czuła,może się uda wyskoczyć do kawiarni. |
|
|
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinko, gratulacje !!!!
Blanka o matko jakie ciśnienie.... dobrze, że ma sie Toba kto zająć Ovejita jsk mąż ? U mnie nuda, jestem triche przygnebiona, mam nadzieję ze to minie niedlugo.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Zua co się dzieję?
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Sandam ale super z mieszkaniem. Kciuki zeby kredyt sie znalazł! Super byłoby zeby sie jeszcze przeprowadzić przed porodem
.Zua czemu smutasz? Co sie dzieje??? |
|
|
|
|
#1811 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może coś słodkiego pomoże? są różne, pyszne ciasta dostępne pewnie przy diecie cukrzycowej również ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() trzymam kciuki aby udało się to mieszkanie kupić! |
||
|
|
|
|
#1812 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I mocne kciuki za mieszkanie z opisu naprawdę brzmi idealnie, oby się udało Cytat:
Cytat:
coś się stało, czy tak po prostu wstałaś bez humoru? Ja odwiedziłam już dziś ukochany ZUS, by zmienić adres, do tego pocztę i zrobić przekierowanie listów. A zaraz wpadnie rodzinka idziemy do miasto, a potem jedziemy do babci ![]() Pogoda się trochę pogorszyła, ale mnie to bardzo cieszy strasznie się dziś nie wyspałam, bo ktoś nad nami miał imprezke, a ja nie przyzwyczajona i choć rozeszli się o 2 ja i tak nie mogłan już zasnąć.. padłam chyba o 5 dopiero a o 8 mnie znowu ktoś obudził także wyglądam dziś źle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1813 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandam , mieszkanie z opisu brzmi super! Ile jest tam metrów? Jest jakaś wózkownia? Chociaz piwnica też spokojnie da rade byś nie musiała wnosić wózka na 2p.
trzymamy kciuki by wszystko ułożyło sie z kredytem ![]() Zua, co się dzieje? Dziękuję że pytasz o męża - dziś wstał zupełnie zdrów. Nie wiemy co mu wczoraj było, ale już mu suszę głowę, by poszedł na badania krwi i moczu - profilaktycznie. |
|
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Ovejta dopiero doczytalam o mężu,a może od pogody?udar cieplny?Ale masz rację,badania by się przydały.
Elu.dziękuję!!Współczuję hałasów i niewyspania. |
|
|
|
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, emma, pola, dziękuję
![]() Czas mi ostatnio szybko leci, dlatego tak jak pisałam wczoraj myślę już o dokończeniu wyprawki. Ale to dobrze, może nie będzie mi się końcówka ciągnąć ![]() pola, najlepsze życzenia dla Was! Nacieszcie się tym dniem w miarę możliwości! My też za 2 tyg świętujemy ![]() ovejita, Sandam, mocne kciuki dla Was! Karolina, Ty to chyba gdzieś kawałek na północ od mnie musisz mieszkać, bo zwykle jak piszemy o pogodzie to u mnie nie jest tak źle jak u Ciebie... ![]() zua ![]() Śmigam z Lidusią na gimnastykę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Pola gratuluję rocznicy
♡ za rok na pełną sobie odbijecie;-)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Folinka ja mieszkam w Somerset wiec całkiem na południu wlasnie ale mamy tak zimno ze ja nie wiem czy sie w ogole ociepli. Ostatnie dwa lata było w miarę ciepło ale w tym roku to non stop jest zimno. Ty juz 8 miesiąc zaczynasz wow. U Ciebie juz końcówka!
|
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka przesteaszyłaś mnie tym ciśnieniem. Oby to było jednorazowe.
Sandam gratuluję kupna wó-ka. Mieszkanie z opisu brzmi bardzo interesująco. Kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy. Pola gratuluję rocznicy. My po osiemnastce. Ja się nie ubawiłam, bo brzuch mnie bolał ale Ewa za mnie nadrobiła, szalała na parkiecie od 18 do północy. Jak piszecie o swoich spacerach to ja inwalida przy Was jestem, 3 km spacer i padam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
Ovejita kciuki za wizytę. Sandam oferta z mieszkaniem super, oby wszystko poszło po twojej myśli. Zazdroszczę tym które mają troche chłodniej, u mnie 28 stopni i patelnia. A mnie dziś w planach dość duże zakupy czekają, pewnie ze 3 sklepy muszę odwiedzić, w tych tłumach będzie ciężko. Narazie targ zaliczyłam i cześć rzeczy owocowo- warzywnych. No nic, biorę się za robienie listy zakupów.
|
|
|
|
|
#1820 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandam, zapomnialam powiedzieć, że opcja z mieszkaniem brzmi super ! Oby udalo sie zalatwic wszystkie formalnosci przed porodem
![]() U nas tez dzis troche chlodniej, chmurki przyslonily niebo pije kawusie, czytam książkę. Przyszly dwie zabawki z ali - jedna ma male otarcia na materiale, ale za taka cene to nie bede robic problemu, w zaden sposob nie wplywa to tez na jej funkcjonalność. Czekam na więcej ![]() Dziekuje za wszystkie przytulaski i pytania. Humor mam wisielczy, bo dowiedzialam sie, ze wujek mojego męża zaczal do teścia cos tam gadać, ze moj mąż to inteligentny facet, ale taki robol z niego, i że sie za siebie wziąć nie potrafi itp...... jak to uslyszalam od tesciowej to tak mi sie przykro zrobilo, nie moge od wczoraj tego przegryzc w sobie, zbiera mi sie na łzy że ktos tak mysli o moim mężu, bo wiem ile On poświęca zeby nazbierac pieniędzy na wyprawke dla Rozalki.... poza tym cale życie ze szpadlem nie bedzie robił, i wszyscy zapominają, że On nie pracuje teraz dla kogos, tylko sam dla siebie, bo robi realizacje ogrodu która razem zaczelismy rok temu, a ja niestety juz mu nie pomoge teraz z brzuchem...strasznie niemiłe to wszystko, przygnebilo mnie to i zaczelam myśleć czy rzeczywiście jestesmy tak postrzegani przez rodzinę, jak nieogary, robole, male dzieci, ktore wciaz potrzebują pomocy od rodziców.... no źle sie czuje z tymi myslami i taką wiedzą... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Sandam,trzymam mocno kciuki!
Polu,wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu ![]() Zua, w ludziach wciąż tkwi przekonanie,że praca fizyczna to praca zła, dla nieuków i leniów. Ale przecież i takie czynności ktoś musi wykonywać, a o człowieku świadczy jego pracowitość, uczciwość, zaangażowanie a nie stanowisko. U nas ( głównie środowisko rolników) panuje natomiast pogląd, że praca fizyczna to jedyna ciężka praca, a np biurowa to niemal odpoczywanie. I z pewnością wiele bliskich mi osób uważa, że ja pracując za biurkiem wracałam do domu jak nowo narodzona Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Zua Bardzo przydatne jest miec złota rączkę w domu i meza ktory umie zrobic wszystko!!! Nie warto analizować co ludzie mysla. Masz najukochańszego meza pod słońcem ktory dba o Ciebie i Rozalkę najlepiej jak potrafi i to jest najwazniejsze! To ze sie kochacie! Praca fizyczna czy biurowa jest tak samo wymagająca i nie ma sensu tego porównywać.
Znacie desiderate??? Zaraz Wam znajdę kawałek. Te słowa mnie zawsze podbudowują kiedy mam gorszy dzien. |
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam. Zua specjalnie dla Ciebie! Mi ona zawsze pomaga w gorszych chwilach!
ImageUploadedByWizaz Forum1525264270.181125.jpg |
|
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka,MalaGosia,Asiacze k,Madziara dziękuję!
Zua niektorzy ludzie są okropni,niesprawiedliwi .czasem lepiej nie wiedzieć,co o nas myślą.Ale z drugiej strony,lubimy.byc doceniani,potrzebujemy usłyszeć dobre słowo,które zmotywuje.nas do.działania! Wujek.jest pewnie starszy,zgryzliwi i wszystko wie lepiej! Byliśmy w kawiarni,fajnie,cicho i spokojnie,w cieniu.Pochlonelam.kawę i deser.lodowy!Sama siebie.nie poznaje,ile.jestem w stanie wciągnąć.Mąż się ze mnie śmieje.Zrobiliśmy szybkie zakupy.Teraz obiad i musimy dom.ogarnąć,bo.siostra.pr zyjeżdża. |
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Mój artysta dziś się tak źle ułożył, że chce mi się płakać
. Kompletnie niekomfortowo... zmuszam się do chodzenia i jakiejś aktywności, może wygodniej się umości jaśnie pan :P. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1827 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Należało się na taką okazję ![]() Cytat:
właśnie miałam Was pytać czy to normalne, że to aż boli i ciężko znaleźć sobie pozycję, bo ciągle coś uwiera a jednak, łącze się w bólu ![]() Mąż dziś z nudów złożył łóżeczko, jesteśmy zachwyceni! udany zakup. Ułożone jeszcze roboczo, bo w sypialni nie ma łóżka jeszcze więc dopiero będziemy układać mąż chyba nie mógł się doczekać IMG_20180502_164024-1664x1248.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pola udane świętowanie gratulacje ![]() też tak mam, że pochłaniam duże ilości słodyczy
|
|
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze trochę i już nie będą mieli miejsca do takich wygłupów .Super to łóżeczko! Śliczna klasyka bez udziwnień . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1830 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj ciasteczko za mna chodzi. Ogólnie to mam taka mega ochote na słodkie jak nigdy. Strasznie mi sie chce... Chyba zrobie naleśniki... Cytat:
A moze podskocz kilka razy albo połóż sie na plecach unieś miednice i nia potrząśnij. Maluch jeszcze ma miejsce zeby zmienic. Mnie to tylko czasem zaboli jak mi w mięśniaka kopnie albo dzis tak sie rozciągał ze chyba te zrosty z wyrostka mi naciskał to tez az bolało. Ale to było tylko chwilowe. Cytat:
Swietne łóżeczko . U nas tez Tz chciał juz ten kojec rozkładać jak dostalismy to mu powiedziałam ze nie zgadzam sie zeby mi to stało w salonie na trzy miesiace przed porodem . Wiec grzecznie czeka na swoja porę. Jednak musiał zajrzeć co tam w srodku jest!O meblach nic nie słyszałam. Juz prawie mijają 3tygodnie... zamowienie mialo byc zrealizowane w ciagu 3-5 tygodni... chyba do nich napisze bo troche sie boje ze jesli nagle sie okaże ze nie bedzie to co ja zrobie? ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Ile koszul planujecie do szpitala??? |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

i szybko reagować tak jak dziś 

!
upały na dłuższą metę męczą, a według prognozy to lato ma się jak na razie nie kończyć
rzadko kiedy w Zabrzu spada poniżej 20kilku stopni

z opisu naprawdę brzmi idealnie, oby się udało
także wyglądam dziś źle 

. Wiec grzecznie czeka na swoja porę. Jednak musiał zajrzeć co tam w srodku jest!