Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-02, 12:32   #1111
lykki
Zadomowienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
Jejku, ale sobie narobiłam zaległości... nie jestem w stanie odczytać wszystkich postów. Czy mam do wpisania jakieś terminy?

My z tż od soboty płot u teściów rozbieraliśmy i tak nie miałam czasu za bardzo na forum

A! I chyba mam brzuszek ciążowy <dumna>
U mnie będzie prawdopodobnie chłopak, możesz dopisać
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 14:15   #1112
amiyaa
Zadomowienie

Hej!

U mnie codziennie już wyczuwalne ruchy maluszka

Jeśli chodzi o ubrania, to ostatnio obkupilam się w hm i mam leginsy, sukienkę odcinana pod biustem (w niej bardziej widać brzuszek ), jedną taką codzienną sukienkę na sportowo i dżinsową koszule taką dłuższą. Stwierdziłam, że olewam ciążowe dżinsy z hm - 140 zeta za takie se to nie dam. Przyczaję się jeszcze 10 maja na promo w lidlu
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 14:41   #1113
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Hej!

Jeśli chodzi o ubrania, to ostatnio obkupilam się w hm i mam leginsy, sukienkę odcinana pod biustem (w niej bardziej widać brzuszek ), jedną taką codzienną sukienkę na sportowo i dżinsową koszule taką dłuższą. Stwierdziłam, że olewam ciążowe dżinsy z hm - 140 zeta za takie se to nie dam. Przyczaję się jeszcze 10 maja na promo w lidlu
Ja musiałam kupić bo tylko one się nadają do pracy na chłodniejsze dni bo w inne już nie wchodzę i drugą parę mam takich ogrodniczek jeansowych co mi mama kupiła na bazarku ale są mega wygodne ja zawsze miałam kompleks tłustego brzucha i dzięki temu mam pełno letnich luźnych sukienek idealnych na ciążę.

Gratuluję ruchów

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Dziewczyny z innej beczki macie jakieś fajne sprawdzone miejsca na wakacje nad morzem albo Mazury? Nie za drogo ale sympatycznie? Chcieliśmy zrobić sobie wcześniej wakacje jakoś teraz na boże ciało póki brzuszek jeszcze nie przeszkadza za bardzo ja się z moimi migrenami teraz w ciąży boję zagranicę wypuszczać i szukamy czegoś fajnego w pl.

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016

Edytowane przez bajka775
Czas edycji: 2018-05-02 o 14:34
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 14:51   #1114
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Hej!

Gratuluję ruchów! Ja jeszcze czekam
Stary 2018-05-02, 14:58   #1115
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Wkurzacie mnie z tymi spodniami z lumpka tez takie chce a u mnie to brak takich miejsc fajnych ,dzis mame poprosilam zeby zapytala u siebie w tych co czasem tez sobie chodzi i cos kupuje takze zobacze co mi powie ?
Ja tam szortow i tak bym nie ubrala przez te moje cellulity takze spodnice ,sukienki i dzinsy mi starcza mysle zeby przetrwac te ciaze az do pazdziernika
U mnie totalny fart, bo koleżanka z pracy była na targu i tam było stoisko z używanymi ciuchami. Zauważyła fajne jeansy, podnosi je, a to ciążowe, za 16 zł szybki telefon do mnie i mam je. Wydaje mi się, że wcale nie tak łatwo trafić coś takiego w lumpie i to jeszcze w swoim rozniarze.

U mnie 17t4d, a nie jestem pewna czy czuję ruchy. Czasami coś mnie tam smyra, ale równie dobrze mogę to sobie wmawiać

Catarynca, możesz u mnie dopisać połówkowe 24 maja
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 15:11   #1116
zielona hortensja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z innej beczki macie jakieś fajne sprawdzone miejsca na wakacje nad morzem albo Mazury? Nie za drogo ale sympatycznie? Chcieliśmy zrobić sobie wcześniej wakacje jakoś teraz na boże ciało póki brzuszek jeszcze nie przeszkadza za bardzo ja się z moimi migrenami teraz w ciąży boję zagranicę wypuszczać i szukamy czegoś fajnego w pl.
Konkretnych adresow to ci nie dam, bo ja z gdanska wiec nie musialam szukac, ale nad morzem to bardzo polecam mierzeje i przede wszystkim Piaski A potem gdzies okolice Leby, Koszalin (np bylam kiedys w Lazach, pieknie tam). Ale to takie miejscowki spokojne, piekne plaze. Raczej nie Sopot (Sopot polecam poza sezonem .

Mazury znam srednio, ale z podobnych miejsc uwielbiam Bory Tucholskie. Swornegacie sa super! Otoczone przez lasy, rzeki, jeziora, mozna robic pelno rzeczy.

Co do spodnicy to ja sie nie pisze- z moja figura gruszki i dziwnymi walkami na biodrach tego typu fasony wygladaja na mnie fatalnie
Stary 2018-05-02, 15:35   #1117
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Ja musiałam kupić bo tylko one się nadają do pracy na chłodniejsze dni bo w inne już nie wchodzę i drugą parę mam takich ogrodniczek jeansowych co mi mama kupiła na bazarku ale są mega wygodne ja zawsze miałam kompleks tłustego brzucha i dzięki temu mam pełno letnich luźnych sukienek idealnych na ciążę.

Gratuluję ruchów

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Zależy czego oczekujesz na tych wakacjach. Jeżeli chcesz spokoju to omijaj Mikołajki tam wiecznie jest tłok no i wiadomo już jest drożej. Wiem, że dużo osób na Giżycko się kieruje teraz no i nieśmiertelnie spływ Krutynią.

I picture you in the sun wondering what went wrong...

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2018-05-02 o 15:40
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 15:36   #1118
Mila 23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Staram się dbać o siebie wiadomo makijaż delikatny paznokcie zrobione peeling buźki z wykształcenia jestem tez kosmetologiem. Kiedyś nawet usta powiększyłam.
Ale z reguły nie przejmuje się rozstępami które niestety mam , cellulitem, jakimiś bliznami (na policzku lewym mam) bo bym oszalała chyba.

Natomiast faktycznie jest coś w tym ze jeśli się otacza ludźmi tak jak mówisz którzy uprawiają kult wyglądu to chcąc nie chcąc tez trochę się od ich tego „łapie”. Tez kiedyś przebywałam w takim towarzystwie i odsunęłam się od niego bo po co mam się stresować

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No teoche nie zawsze mam wybór bo to ciasne grono znajomych każdy się zna itp. Ale i tak juz dosyć si w odsunelam. Niektórzy to rodzina a tego się nie wybiera .... niestety. Ciagle mam wrażenie że jestem pod obserwacją u takich ludzi.

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 15:40   #1119
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
No teoche nie zawsze mam wybór bo to ciasne grono znajomych każdy się zna itp. Ale i tak juz dosyć si w odsunelam. Niektórzy to rodzina a tego się nie wybiera .... niestety. Ciagle mam wrażenie że jestem pod obserwacją u takich ludzi.

Szkoda ;( szczególnie teraz kiedy jednak ciał się bardzo zmienia fajnie jest dać sobie czasem na luz !

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 16:21   #1120
Heledore
Zakorzenienie

Zwłaszcza że ludzie jak chcą to zawsze znajdą powód by gadać. Przybieżesz 20kg to wiadomo, obzerasz się. Przybieżesz 6kg to znowu będziesz jakaś wyrodna bo niby bardziej myślisz o sobie niż o dziecku.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 17:23   #1121
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Właśnie mam labę a moja còra w brzuchu szaleje już mam bardzo wyczuwalne ruchy, jak coś zjem albo się położę czy usiądę to od razu czuję reakcję

Co do ubrań, to ja miałam po poprzednich ciążach + dokupiłam sporo letnich na tą w lumpkach. Za normalne ceny np HMowe to mi szkoda kasy na te kilka miesięcy chociaż w poprzedniej ciąży trafiłam w necie w jednym sklepie ciążowym na promocję "wszystko po 20 zł" i sporo rzeczy wtedy kupiłam.
Teraz mam sporo, jedynie kròtkie spodenki jeszcze bym chciała.

A panele od spodni to niektòre jeszcze odstają a niektòre super pasują. Te luźne jak tu ktòryś podpowiedział zawijam na pòł i od razu wygodniej
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 17:24   #1122
Apola88
Rozeznanie

Ale jestem zla. Przez 6 tygodni brania eutyroxu 25 i tsh praktycznie nie drgnelo. Mialam 2.68 a teraz 2.5. Niby w normie ale endokrynolog mi mówiła ze to duzo za wysokie.
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 17:29   #1123
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Ale jestem zla. Przez 6 tygodni brania eutyroxu 25 i tsh praktycznie nie drgnelo. Mialam 2.68 a teraz 2.5. Niby w normie ale endokrynolog mi mówiła ze to duzo za wysokie.
Za mała dawka pewnie. Mi przy dawce 25/50 spadło z 3.84 na 3.17, ale to dalej za dużo, więc zwiekszylismy do 75 przez tydzień, A potem mam zejść do 50. Zobaczymy co to da. Ogólnie tak bardzo się nie stresuje, bo w poprzedniej ciąży nie miałam mniej niż 2 i było ok. Na usg tarczyca super, A to tylko w ciąży mi skacze.

Stary 2018-05-02, 17:42   #1124
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Ja brałam 50mg i wtedy szybko sporo spadło (jeszcze przed ciążą, w ciąży tak szybko by pewnie nie było, bo dziecko też potrzebuje hormonu). Teraz wciąż biorę 50 i mam ok. 2.2, endokrynolog mi mówiła, że mam się do niej zgłosić jak będzie powyżej 2.5, wtedy zwiększymy dawkę. Kiedy masz wizytę? Pewnie zwiększy Ci dawkę.
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 19:08   #1125
lacrimachristi
Zakorzenienie

hej dziewczyny
dzisiaj pani doktor potwierdziła dziewczynkę

ps: ja też już czuję ruchy

Edytowane przez lacrimachristi
Czas edycji: 2018-05-02 o 19:20
lacrimachristi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 19:14   #1126
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
dzisiaj pani doktor potwierdziła dziewczynkę:l ove:
Gratulaaaacje

Dziewczyny, orientujecie się może ile kosztuje usługa sprzątania? Chodzi mi o to, że zastanawiam się nad panią sprzątającą na kilka miesięcy po porodzie, na takie zwykłe sprzątanie typu odkurzanie, mycie łazienki itp., ale w ogóle nie wiem jakie są ceny za takie usługi. Wystarczyłoby gdyby pani była raz w tygodniu przez godzinkę-dwie.
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 19:38   #1127
Apola88
Rozeznanie

Za tydzien mam wizyte. Znajomy lekarz mi pisal zebym wziela teraz 50 bo pewnie endokrynolog w srode mi tak zmieni. Kurcze po co te normy na wynikach ze niby 2.5 to norma skoro dla lekarza to za duzo. Mam tylko nadzieje ze to dziecku w żaden sposob nie szkodzi.ale ten znajomy lekarz twierdzi ze taki poziom nie ma wplywu.uff

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Krysztalek88 dobrze wiedziec. To mnie uspokoilas ze mimo takiego poziomu wszystko ok.
Stary 2018-05-02, 20:15   #1128
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

Gratki dziewuszki

Stary 2018-05-02, 20:30   #1129
Apola88
Rozeznanie

lacrimachristi gratulacje 😊
Stary 2018-05-02, 20:49   #1130
Mila 23
Rozeznanie

Cytat:
Szkoda ;( szczególnie teraz kiedy jednak ciał się bardzo zmienia fajnie jest dać sobie czasem na luz !

A i tak sobie dobrze radzę mam tyle na glowie ost. Chory tata, praca ( dzis wyslalam maila do szefa ze ma mmie zabrać z obsługi klienta i dyspozycji) znowu koszmarny dzień. Więc olewam to. Ludzie zawsze będą gadać a ja nie będę tego brac az tak do siebie

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 21:03   #1131
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

Gratulacje

Tak w sumie myślałam czy nie poczekać do kolejnej wizyty z radością na còrę, ale nawet w karcie ciąży mam wpisaną płeć, to chyba lekarz ma 100% pewności
G. 9.1O.18
Stary 2018-05-02, 22:29   #1132
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:

Za mała dawka dobrze dziewczyny piszą ! Ja biorę 50 i w 4 tygodnie z 3.18 spadło tsh do 1.2

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
hej dziewczyny

Gratki ! Ja dalej czekam na potwierdzenie ;(

PEDAGOG

Stary 2018-05-02, 22:31   #1133
Apola88
Rozeznanie

Od jutra biore 50. A myslicie ze mozna 2 tabletki po 25? Czy to musza byc 50 w jednej tabletce?
Stary 2018-05-02, 22:49   #1134
lykki
Zadomowienie

Mozna 2 po 25 mi przy 75 wzrosło na prawie 3 i teraz mam dawkę 100.

Stary 2018-05-02, 22:56   #1135
bambusiek
Zakorzenienie

Nie radzę na własną rękę kombinować z dawkami lekòw tarczycowych... skoro to kwestia tygodnia do wizyty to lepiej moim zdaniem poczekać. Albo jak jest możliwość zadzwonić do lekarza, moja lekarka tak bez problemu udziela porad.
Mi podwyższyła z 25/50 do 50 co dzień bo za mało było, więc to nie zawsze na zbicie jest...
No ale pròcz tsh robię jeszcze ft4.
Chodzę do endokrynologia już ponad 4 lata i zawsze mi wszyscy mòwili, żeby się stosować bo to w ciąży bardzo istotne...
G. 9.1O.18
Stary 2018-05-02, 22:57   #1136
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Heja!
Zapomnialam dzisiaj telefonu i po wizycie u gina pojechalismy na obiad i od razu do Katowic do kina.
No wiec na 80% dziewczynka wszystko super. Krwiak zniknal. Szyjka wzorcowa. Wyniki dobre. Pomiary potwierdzaja wiek ciazy. Ulga na maxa TZ troche zawiedziony
super wiadomości, gratki za córę

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość

Ja juz po wizycie, mam uczulenie na luteine i mam odstawic, prawdopodobnie będzie chłopak! Tak jak mysle od poczatku ciazy, ta kobieca intuicja wazy 153 g! Nie jest za duży? To początek 16 tygodnia. Lekarka nic nie wspominała, stwierdziła, że wszystko ok.

za chłopca u mnie w 16+2 dzidzia waży 150gr. więc podobnie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

BÓL PLECÓW
Tak zwlekam z ta poduszka ciążowa i zwlekam - i kurczę cosziennie budzę się rano z okropnym bólem pleców :/ macie tak może ? Chyba czas na ta poduszkę bo rano czuje się po prostu złe

Mnie plecy bolą jak coś za dużo porobię poschylam się albo dużo chodzę. No coż uroki ciąży

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość

To się chyba przeprosze z Lidlem, bo mi legginsów brakuje. Ale od dwóch miesięcy mam traumę - robiliśmy wtedy zakupy głównie w Lidlu, a ja wtedy zaczęłam wymiotować i wiele produktów z Lidla kojarzy mi się z wymiotami i robi mi się niedobrze na samą myśl o tym sklepie
.
Też tak mam niektóre rzeczy z początkó ciąży źle mi się kojarzą i nie lubię ich.

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość

-
wiecie co, zawsze chwaliłam kasy pierwszeństwa w sklepach..aż do wczoraj..kolejka meega dluga w rossmanie, plakaty wiszą o pierwszeństwie cięzarówek no to idę(miałam dwa! produkty)..oczywiście kasjerka zaczyna mnie kasować na co wyłania się buc z kolejki,że wszystkich obowiązuje jedna kolejka, mam iśc stanąć na końcu itp pierdoły, no to go pytam: oj Pan też w ciąży? a to przepraszam i wtedy zaczela się jadka..że jestem bezczelną babą, wpierd..się w kolejki pytam go czy widzial plakaty,że w ciązy ma się pierwszenstwo a on :h*mnie to obchodzi, czekam k* jak osioł a tu się wpier.bez kolejki..

na szczęscie druga kase otwarli i polazł bo już ladnie się kłóciliśmy, najgorsze,że ani JEDNA kasierka nie zareagowała ani ochroniarz..smu tne.. gościu był z nastoletnią córką..
Ale du--pek a obsługa porażka żeby nic nie zrobić

Cytat:

Odebraliśmy dziś klucze do własnego M !!!! Ale się cieszę ! W tym tygodniu malujemy ❤️

Załącznik 7521196
Gratulacje super

Cytat:
Hej!

za ruchy

Cytat:
hej dziewczyny

brawo za dziewczynkę

Kobietki szalejecie z postami, ja całe dnie na podwórku z synkiem w wieczorem zwykle padam
A i szalejecie z wyprawką, ja jeszcze nic nie szykuję bo nie znam dokładnie płci, a po za tym to jeszcze za wcześnie jak dla mnie. Czy tylko ja tak mam

Piszecie o ciuszkach ciążowych ja zaczynam narzekać tym bardziej że ja dodatkowo z nadwagą więc mam co ukrywać ale ubieranie latem to masakra i już zaczynam schizować bo za sukienkami średnio przepadam w każdej źle wyglądam

catarynca możesz mi dopisać że to moja druga ciąża
Stary 2018-05-02, 23:09   #1137
Tenebre
Rozeznanie

Cytat:
Od jutra biore 50. A myslicie ze mozna 2 tabletki po 25? Czy to musza byc 50 w jednej tabletce?
Ja dostałam od ginekolog dawkę 25 a endokrynolog podwyższył mi na 1,5 tabletki, czyli dziennie biorę 37,5, za tydzień robię badania krwi żeby zobaczyć jak wyniki tsh. Może faktycznie poczekaj ten tydzień do wizyty, żeby samej z dawkami nie kombinować, tym bardziej, że nie masz jakiegoś bardzo wysokiego tego tsh.
Tenebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 23:23   #1138
Esti10
Zakorzenienie

Masakra chwile temu wrocilismy ale jestem padnieta pomyslec ze samo siedzenie na dworze i jedzenie moze byc takie meczace
No ale pogoda sie zrobila popludniu wiec bylo mega przyjemnie w ogrodzie
Wzdecie mam mega tak sie objadlam porazka
Ja serio chyba jestem dziwna ale mnie jest bardzo wygodnie w tych dzinsach z pasem od 14 do 22 30 tyle godzin w nich bylam i spoko
Jak pomysle ze mialabym siedziec w normalnych spodniach i by mi sie tak wrzynaly to bym padla takze ja jestem zadowolona bardzo

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Agateczka ja tez nic jeszcze nie mam doslownie ani jednej rzeczy
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-03, 00:01   #1139
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Masakra chwile temu wrocilismy ale jestem padnieta pomyslec ze samo siedzenie na dworze i jedzenie moze byc takie meczace

No ale pogoda sie zrobila popludniu wiec bylo mega przyjemnie w ogrodzie

Wzdecie mam mega tak sie objadlam porazka

Ja serio chyba jestem dziwna ale mnie jest bardzo wygodnie w tych dzinsach z pasem od 14 do 22 30 tyle godzin w nich bylam i spoko

Jak pomysle ze mialabym siedziec w normalnych spodniach i by mi sie tak wrzynaly to bym padla takze ja jestem zadowolona bardzo

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Agateczka ja tez nic jeszcze nie mam doslownie ani jednej rzeczy

Dla mnie jeansy ciążowe z tym pasem wygrywają wszystko mogłabym w nich chodzić 24 na dobę. Jest mi w nich znacznie wygodniej niż np w legginsach podwiniętych pod brzuch.

Ja dziś byłam w sklepie z wózkami i zdecydowałam się finalnie na cybex balios m, dosłownie się zakochałam! I fajnie bo można zadatkowac 100 zł ściagają wtedy do sklepu wózek i można sobie odebrać kiedy się chce i wtedy drukują paragon płaci się i startuje dopiero okres gwarancyjny. Myśle ze w czerwcu zadatkujemy już żeby sobie czekał grzecznie

Kupiłam tez dziś sobie trochę ciuszków na lato , dwie sukienki i super szorty dresowe ❤️ wreszcie mam się w co ubrać

PEDAGOG

Stary 2018-05-03, 08:05   #1140
Suqub
Zakorzenienie

U mnie to mąż bardziej myśli o wyprawce niż ja
Oczywiście moje dziecko mimo dni wolnych wstaje po 7. Jak się zacznie przedszkole to pewnie siła jej tam nie zaciągne.

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2018-05-03 o 08:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości