|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
U mnie codziennie już wyczuwalne ruchy maluszka Jeśli chodzi o ubrania, to ostatnio obkupilam się w hm i mam leginsy, sukienkę odcinana pod biustem (w niej bardziej widać brzuszek ), jedną taką codzienną sukienkę na sportowo i dżinsową koszule taką dłuższą. Stwierdziłam, że olewam ciążowe dżinsy z hm - 140 zeta za takie se to nie dam. Przyczaję się jeszcze 10 maja na promo w lidlu
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i drugą parę mam takich ogrodniczek jeansowych co mi mama kupiła na bazarku ale są mega wygodne ![]() ja zawsze miałam kompleks tłustego brzucha i dzięki temu mam pełno letnich luźnych sukienek idealnych na ciążę.Gratuluję ruchów ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Dziewczyny z innej beczki macie jakieś fajne sprawdzone miejsca na wakacje nad morzem albo Mazury? Nie za drogo ale sympatycznie? Chcieliśmy zrobić sobie wcześniej wakacje jakoś teraz na boże ciało póki brzuszek jeszcze nie przeszkadza za bardzo ![]() ![]() ja się z moimi migrenami teraz w ciąży boję zagranicę wypuszczać i szukamy czegoś fajnego w pl.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez bajka775 Czas edycji: 2018-05-02 o 14:34 |
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybki telefon do mnie i mam je. Wydaje mi się, że wcale nie tak łatwo trafić coś takiego w lumpie i to jeszcze w swoim rozniarze.U mnie 17t4d, a nie jestem pewna czy czuję ruchy. Czasami coś mnie tam smyra, ale równie dobrze mogę to sobie wmawiać ![]() Catarynca, możesz u mnie dopisać połówkowe 24 maja |
|
|
|
|
#1116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Mazury znam srednio, ale z podobnych miejsc uwielbiam Bory Tucholskie. Swornegacie sa super! Otoczone przez lasy, rzeki, jeziora, mozna robic pelno rzeczy. Co do spodnicy to ja sie nie pisze- z moja figura gruszki i dziwnymi walkami na biodrach tego typu fasony wygladaja na mnie fatalnie
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2018-05-02 o 15:40 |
|
|
|
|
#1118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda ;( szczególnie teraz kiedy jednak ciał się bardzo zmienia fajnie jest dać sobie czasem na luz ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Zwłaszcza że ludzie jak chcą to zawsze znajdą powód by gadać. Przybieżesz 20kg to wiadomo, obzerasz się. Przybieżesz 6kg to znowu będziesz jakaś wyrodna bo niby bardziej myślisz o sobie niż o dziecku.
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Właśnie mam labę a moja còra w brzuchu szaleje już mam bardzo wyczuwalne ruchy, jak coś zjem albo się położę czy usiądę to od razu czuję reakcję Co do ubrań, to ja miałam po poprzednich ciążach + dokupiłam sporo letnich na tą w lumpkach. Za normalne ceny np HMowe to mi szkoda kasy na te kilka miesięcy chociaż w poprzedniej ciąży trafiłam w necie w jednym sklepie ciążowym na promocję "wszystko po 20 zł" i sporo rzeczy wtedy kupiłam. Teraz mam sporo, jedynie kròtkie spodenki jeszcze bym chciała. A panele od spodni to niektòre jeszcze odstają a niektòre super pasują. Te luźne jak tu ktòryś podpowiedział zawijam na pòł i od razu wygodniej
|
#1122 |
|
Rozeznanie
|
Ale jestem zla. Przez 6 tygodni brania eutyroxu 25 i tsh praktycznie nie drgnelo. Mialam 2.68 a teraz 2.5. Niby w normie ale endokrynolog mi mówiła ze to duzo za wysokie.
|
|
|
|
#1123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1124 |
|
Raczkowanie
|
Ja brałam 50mg i wtedy szybko sporo spadło (jeszcze przed ciążą, w ciąży tak szybko by pewnie nie było, bo dziecko też potrzebuje hormonu). Teraz wciąż biorę 50 i mam ok. 2.2, endokrynolog mi mówiła, że mam się do niej zgłosić jak będzie powyżej 2.5, wtedy zwiększymy dawkę. Kiedy masz wizytę? Pewnie zwiększy Ci dawkę.
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() dzisiaj pani doktor potwierdziła dziewczynkę ps: ja też już czuję ruchy
Edytowane przez lacrimachristi Czas edycji: 2018-05-02 o 19:20 |
|
|
|
#1126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, orientujecie się może ile kosztuje usługa sprzątania? Chodzi mi o to, że zastanawiam się nad panią sprzątającą na kilka miesięcy po porodzie, na takie zwykłe sprzątanie typu odkurzanie, mycie łazienki itp., ale w ogóle nie wiem jakie są ceny za takie usługi. Wystarczyłoby gdyby pani była raz w tygodniu przez godzinkę-dwie. |
|
|
|
|
#1127 |
|
Rozeznanie
|
Za tydzien mam wizyte. Znajomy lekarz mi pisal zebym wziela teraz 50 bo pewnie endokrynolog w srode mi tak zmieni. Kurcze po co te normy na wynikach ze niby 2.5 to norma skoro dla lekarza to za duzo. Mam tylko nadzieje ze to dziecku w żaden sposob nie szkodzi.ale ten znajomy lekarz twierdzi ze taki poziom nie ma wplywu.uff
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Krysztalek88 dobrze wiedziec. To mnie uspokoilas ze mimo takiego poziomu wszystko ok. |
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1129 |
|
Rozeznanie
|
lacrimachristi gratulacje 😊
|
|
|
|
#1130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam tyle na glowie ost. Chory tata, praca ( dzis wyslalam maila do szefa ze ma mmie zabrać z obsługi klienta i dyspozycji) znowu koszmarny dzień. Więc olewam to. Ludzie zawsze będą gadać a ja nie będę tego brac az tak do siebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w sumie myślałam czy nie poczekać do kolejnej wizyty z radością na còrę, ale nawet w karcie ciąży mam wpisaną płeć, to chyba lekarz ma 100% pewności
|
|
#1132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za mała dawka dobrze dziewczyny piszą ! Ja biorę 50 i w 4 tygodnie z 3.18 spadło tsh do 1.2 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Gratki ! Ja dalej czekam na potwierdzenie ;( Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1133 |
|
Rozeznanie
|
Od jutra biore 50. A myslicie ze mozna 2 tabletki po 25? Czy to musza byc 50 w jednej tabletce?
|
|
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
Mozna 2 po 25
mi przy 75 wzrosło na prawie 3 i teraz mam dawkę 100.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Nie radzę na własną rękę kombinować z dawkami lekòw tarczycowych... skoro to kwestia tygodnia do wizyty to lepiej moim zdaniem poczekać. Albo jak jest możliwość zadzwonić do lekarza, moja lekarka tak bez problemu udziela porad.
Mi podwyższyła z 25/50 do 50 co dzień bo za mało było, więc to nie zawsze na zbicie jest... No ale pròcz tsh robię jeszcze ft4. Chodzę do endokrynologia już ponad 4 lata i zawsze mi wszyscy mòwili, żeby się stosować bo to w ciąży bardzo istotne...
|
#1136 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wiadomości, gratki za córę![]() Cytat:
za chłopca u mnie w 16+2 dzidzia waży 150gr. więc podobnieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a obsługa porażka żeby nic nie zrobić![]() Cytat:
![]() za ruchyCytat:
brawo za dziewczynkę Kobietki szalejecie z postami, ja całe dnie na podwórku z synkiem w wieczorem zwykle padam ![]() A i szalejecie z wyprawką, ja jeszcze nic nie szykuję bo nie znam dokładnie płci, a po za tym to jeszcze za wcześnie jak dla mnie. Czy tylko ja tak mam ![]() Piszecie o ciuszkach ciążowych ja zaczynam narzekać tym bardziej że ja dodatkowo z nadwagą więc mam co ukrywać ale ubieranie latem to masakra i już zaczynam schizować bo za sukienkami średnio przepadam w każdej źle wyglądam ![]() catarynca możesz mi dopisać że to moja druga ciąża |
|||||||
|
|
|
#1137 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostałam od ginekolog dawkę 25 a endokrynolog podwyższył mi na 1,5 tabletki, czyli dziennie biorę 37,5, za tydzień robię badania krwi żeby zobaczyć jak wyniki tsh. Może faktycznie poczekaj ten tydzień do wizyty, żeby samej z dawkami nie kombinować, tym bardziej, że nie masz jakiegoś bardzo wysokiego tego tsh.
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra chwile temu wrocilismy ale jestem padnieta pomyslec ze samo siedzenie na dworze i jedzenie moze byc takie meczace
No ale pogoda sie zrobila popludniu wiec bylo mega przyjemnie w ogrodzie Wzdecie mam mega tak sie objadlam porazka Ja serio chyba jestem dziwna ale mnie jest bardzo wygodnie w tych dzinsach z pasem od 14 do 22 30 tyle godzin w nich bylam i spoko Jak pomysle ze mialabym siedziec w normalnych spodniach i by mi sie tak wrzynaly to bym padla takze ja jestem zadowolona bardzo ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Agateczka ja tez nic jeszcze nie mam doslownie ani jednej rzeczy
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie jeansy ciążowe z tym pasem wygrywają wszystko mogłabym w nich chodzić 24 na dobę. Jest mi w nich znacznie wygodniej niż np w legginsach podwiniętych pod brzuch. Ja dziś byłam w sklepie z wózkami i zdecydowałam się finalnie na cybex balios m, dosłownie się zakochałam! I fajnie bo można zadatkowac 100 zł ściagają wtedy do sklepu wózek i można sobie odebrać kiedy się chce i wtedy drukują paragon płaci się i startuje dopiero okres gwarancyjny. Myśle ze w czerwcu zadatkujemy już żeby sobie czekał grzecznie Kupiłam tez dziś sobie trochę ciuszków na lato , dwie sukienki i super szorty dresowe ❤️ wreszcie mam się w co ubrać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to mąż bardziej myśli o wyprawce niż ja
![]() Oczywiście moje dziecko mimo dni wolnych wstaje po 7. Jak się zacznie przedszkole to pewnie siła jej tam nie zaciągne.
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2018-05-03 o 08:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

<dumna>

i drugą parę mam takich ogrodniczek jeansowych co mi mama kupiła na bazarku ale są mega wygodne 
.