|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
odo, opis Waszych zmagań jest doskonały
![]() I ja też głosuję za Erwinem U mnie w dalszej rodzinie było to imię, choć nie kojarzę żadnych niemieckich korzeni... Więc dla mnie jest troszkę osłuchane, ale pozytywnie zdecydowanie!I ja też Was rozumiem z potrzebą wyboru imienia wcześniej, też tak mam! Nigdy osobiście nie miałam tego uczucia, że po porodzie nie pasuje do dziecka. I właśnie dosłownie kilka dni temu jeszcze potwierdzałam u męża, czy już mamy to na 100%, czy nie chce jeszcze przedyskutować i zostaje już na bank Beniamin, a na drugie Marcin po pradziadku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Sandam trzymam kciuki za mieszkanko, bo opis brzmi super! Pola gratuluję rocznicy, wszystkiego najlepszego dla Was! Zua mam nadzieję, że humor już lepszy! Gratuluję udanych wizyt! Nie mogło być inaczej U mnie Mały miał na wizycie 24.04 1200 g, teraz pewnie ze 400 gramów więcej ma Ogólnie ok, usg III trym postanowiłam nie robić, tylko zwykłe. Nie mogę uwierzyć, że w niedzielę zacznę 31 tydzieńDziś miałam sen, że mój ginekolog chciał mnie kroić na żywca, a ja go dźgnęłam tym skalpelem i uciekłam Melduję, że sypialnia wymalowana, kolorek taki jak chciałam Ogólnie jeździmy sobie nad jeziorko, grille już dwa zaliczone. Jutro jedziemy do szwagierki na ognisko Miłego dnia!
|
|
#1953 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Trochę naskrobałyście, ale fakt nie było mnie prawie tydzień. Sandam gratulacje za mieszkanie uroki miasta.My nadal czekamy aż właściciele znajdą dla siebie mieszkanie i dopiero wtedy będziemy mogli przejść do nowego. Coś czuję, że niestety nie uda się przed porodem, a tak obiecująco się zapowiadało na początku. Ważne że zaklepane i znalezione, najwyżej się przemęczymy w kawalerce na początku. Gratulacje za udane wizyty! Rosną nam kluseczki Ja wpadam w sumie na jeden dzień. Jesteśmy bardzo zadowoleni, bo wyjazd nad jeziorko się udał a pogoda była wyśmienita .Przez te dwa dni ogarnięcie prania i mieszkania, a dzisiaj jedziemy do rodziców na weekend.
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-05-04 o 10:11 |
|
|
|
|
#1954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas dzisiaj 16 stopni ale ładnie słonecznie! Aż chce się gdzieś wyjść bo te upały nie są na mnie.. Do tego dokucza mi okropna bezsenność śpię po 3 godziny w ciągu nocy, niewiem skąd taki problem przecież zawsze byłam spiochem.. A w ciągu dnia jestem ledwo przytomna.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1955 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja znajoma, mama Leona właśnie, mówi też na synka czasem Lew. A może u Was Wit? Mój Tż od razu podłapał, że Vito don Corleone
|
||
|
|
|
|
#1956 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() POLA Z tego wszystkiego to dobrze, że mąż w domu, na pewno jest raźniej, a na takie losowe wypadki nie ma rady. Najtrudniejsze już za Wami i będzie tylko lepiej, teraz jeszcze dobra rehabilitacja ![]() ODO no już jest co nosić u nas to USG IIIbyło 30+6 czyli skończone 31 tygodni, a u Was jak wypada? Na ten wiek ciąży mała jest dokładnie na 50 centylu U nas też problem z imieniem... Jeszcze nie mamy i nic mi się nie podoba....Erwin całkiem całkiem a faktycznie im częściej się powtarza to tym bardziej imię się podoba, to chyba efekt samej ekspozycji się nazywa super że Wam się takie ciekawe imiona podobają, a co byście mieli dla dziewczynki?![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2018-05-04 o 10:27 |
|
|
|
|
#1957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my też nadal nie mamy wybranego imienia dla wielbłądka ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znałam Irwina i z początku jego imię wydawało mi się dziwnie, ale właśnie z czasem się przyzwyczaiłam
![]() Sandam, naprawdę pięknie się Wam to wszytko układa wiadomo, że lepiej zapożyczyć się u rodziców i mieć trochę spokojniejszą głowę.U nas dzisiaj fajnie ciepło,wieje chłodny wiatr. Wczoraj byliśmy w zoo,było bardzo gorąco, ale jakoś tego nie odczułam szczególnie inaczej niż przed ciążą. Później mnie głowa bolała od słońca, ale szybko przeszło. Ja chyba jestem na Maxa ciepłolubna i póki nie puchną mi nogi, mogę normalnie oddychać to jest ok ![]() Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
Odo imię wybrane, nic hm.. nadzwyczajnego, ale jednak od zawsze mi i mężowi podobało się: będzie Adam. No chyba że tak jak pisałaś, wycisnę go i zobaczę, że to jednak ktoś inny niż Adaś
![]() Jeżeli chodzi o Erwina, to u nas na Opolszczyźnie dość popularne imię wśród osób ok. 40-60lat (plus minus pokolenie naszych rodziców). Mam w rodzinie Erwina i jest to bardzo pozytywna osoba. Więc jeżeli cokolwiek to wniesie w Wasze rozkminy, to ja jestem na tak
|
|
#1960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój siostrzeniec też nosi takie imię Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1961 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dzisiaj przyjemnie, dużo chłodniej
odebrałam przewijak, mają dzisiaj dojść kocyki z poofi ( kolejne ) i kliknęłam kokon niemowlęcy jeszcze Gemini i już mogę dopakowywać torbę, żeby spać spokojniej ![]() Popołudniu jedziemy do marketu budowlanego po gipskartony, farby i jakiś gips i zaczynamy malowanie jak będzie coś fajnego to bierzemy
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę temat związany.z imieniem:dla syna dałabym.imi Bruno
|
|
|
|
|
#1963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1964 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o imiona, to co Ci się bardziej podoba? Krótsze czy dłuższe? Dźwięczne czy bardziej melodyjne? Nie masz problemu z popularnością czy wolisz coś mniej osłuchanego? Dla dziewczynki mieliśmy typ jeszcze z poprzedniej ciąży - Idalia. Tż też bardzo lubi Rozalia (niemieckie aaska92, summer_overture dziękuję bardzo za pozytywny odzew w sprawie imienia. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze,zdenerwowałam się, bo muszę iść w poniedziałek do gin. Do tego dnia mam zwolnienie, a lekarz chyba jest na urlopie. Nie odebrał tel. Ale może oddzwoni.
Na razie zapisałam się na wtorek do innej przychodni do tego lekarza,podobno ma normalnie przyjmować. Wiecie co się robi w takiej sytuacji jak nie ma swojego lekarza żeby dostać zwolnienie? Myślicie, że inny gin.od ręki by je wypisał? Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczku.albo.lekarz rodziny...A.kiedy Twój gin.wraca?
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my dzisiaj składamy paxa Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno w poniedziałek za tydzień.
Może pójdę do rodzinnego, tylko też w sumie nie mam"swojego", bo odkąd wyszłam za mąż i zmieniłam przychodnię to do lekarzy nie chodziłam ale chyba żaden nie powinien robić problemówWysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-05-04 o 11:13 |
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczku.nie powinni robić problemu,powiesz jaka jest sytuacja.
Szkoda,że Twojemu ginowi.to.umknęło |
|
|
|
|
#1970 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)A z Erwinem - widzę, że jednak może wystąpić efekt "wujkowatości" imienia, chyba będziemy musieli unikać Opolszczyzny |
|||
|
|
|
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze odnośnie imion wybraliśmy Hubert zdrabniam Hubcio ;-) , ale zawsze mowię Wszystkim, ze jak urodzę to bedzie dopiero pewne :-D .
Zaraz jade do fryzjera łudzę sie, ze jak skrócę włosy bedzie mi lżej 😂 |
|
|
|
|
#1972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Wydaje mi się, że lekarz może wystawić zwolnienie o kilka dni wstecz, ale nie jestem pewna czy to mógłby być tydzień wstecz? |
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wczoraj przed 23 przysz£y byrze, wiało, lało ale dziś jest bardzo przyjemnie, nie ma takiego upału. Z imionami nie pomogę, bo mam inny gust ale też mi zależało, żeby wybrać imię. Dzisiaj mam w planach ułożenie ubranek młodego w szafkach, wczoraj mama wszystko mi poprasowała więc to już mam z głowy. Jeszcze tylko zanówienie z apteki, dokończyć pakować torbę i złożyć kołyskę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Lubimy podobne klimaty chyba . Walentyna, Dobromiła, Idalia ♡ Tż myślał o Florentynie, ostatecznie miała być Klementyna albo Wanda, chociaż Wanda robi się coraz modniejsza niestety.Tak, dziękuję . Byłam dziś w przychodni ale nie było mojej lekarki i poszłam do innej, ta z kolei dowaliła antybiotykiem (chociaż jedna ma najwyżej 37 stopni, druga wcale bez temperatury) więc uciekłam czym prędzej... zostanę przy domowych metodach .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to zdrówka i kciuki za domowe sposoby! |
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny melduję się po przerwie majowkowej nie nadążam z czytaniem bo Internet mi nie działa w laptopie także nie wiem co u was się działo z telefonu to nie dam rady ogarnąć. Bardzo miło spędziłam kilka dni z Markiem oczywiście cisnienie i cukier cały czas kontroluje cukier czasem za wysoki ciśnienie na razie w normie. 8 maja jade do diabetologa na konsultacje. A 14 maja ide znow do szpitala tez do centrum zdrowia matki polki leki dostaalm na wynos tylko na 2 tygodnie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

I ja też głosuję za Erwinem
U mnie w dalszej rodzinie było to imię, choć nie kojarzę żadnych niemieckich korzeni... Więc dla mnie jest troszkę osłuchane, ale pozytywnie zdecydowanie!

Ogólnie ok, usg III trym postanowiłam nie robić, tylko zwykłe. Nie mogę uwierzyć, że w niedzielę zacznę 31 tydzień
Miłego dnia!

chociaż czasem mo jeszcze przemknie myśl o innym

U nas też problem z imieniem... Jeszcze nie mamy i nic mi się nie podoba....Erwin całkiem całkiem 

) i kliknęłam kokon niemowlęcy
jak będzie coś fajnego to bierzemy