Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-04, 10:03   #1951
folinka
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

odo, opis Waszych zmagań jest doskonały I ja też głosuję za Erwinem U mnie w dalszej rodzinie było to imię, choć nie kojarzę żadnych niemieckich korzeni... Więc dla mnie jest troszkę osłuchane, ale pozytywnie zdecydowanie!

I ja też Was rozumiem z potrzebą wyboru imienia wcześniej, też tak mam! Nigdy osobiście nie miałam tego uczucia, że po porodzie nie pasuje do dziecka. I właśnie dosłownie kilka dni temu jeszcze potwierdzałam u męża, czy już mamy to na 100%, czy nie chce jeszcze przedyskutować i zostaje już na bank Beniamin, a na drugie Marcin po pradziadku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 10:06   #1952
kitosa
Zadomowienie

Dzień dobry!
Sandam trzymam kciuki za mieszkanko, bo opis brzmi super!
Pola gratuluję rocznicy, wszystkiego najlepszego dla Was!
Zua mam nadzieję, że humor już lepszy!
Gratuluję udanych wizyt! Nie mogło być inaczej
U mnie Mały miał na wizycie 24.04 1200 g, teraz pewnie ze 400 gramów więcej ma Ogólnie ok, usg III trym postanowiłam nie robić, tylko zwykłe. Nie mogę uwierzyć, że w niedzielę zacznę 31 tydzień
Dziś miałam sen, że mój ginekolog chciał mnie kroić na żywca, a ja go dźgnęłam tym skalpelem i uciekłam
Melduję, że sypialnia wymalowana, kolorek taki jak chciałam Jeszcze TŻ komodę będzie skręcał, a w poniedziałek rodzice położą tapetę, tam gdzie łóżeczko. Zamówienia wyprawkowego jeszcze nie skompletowałam, nie chce mi się na razie. W planach mam popranie ubranek i pochowanie do komody póki co.
Ogólnie jeździmy sobie nad jeziorko, grille już dwa zaliczone. Jutro jedziemy do szwagierki na ognisko Miłego dnia!
Stary 2018-05-04, 10:10   #1953
dorka24
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Trochę naskrobałyście, ale fakt nie było mnie prawie tydzień.

Sandam
gratulacje za mieszkanie, super że tak szybko uda Wam się przeprowadzić. No i ta cena, u nas to do remontu za tyle nie kupi 3 pokoi uroki miasta.
My nadal czekamy aż właściciele znajdą dla siebie mieszkanie i dopiero wtedy będziemy mogli przejść do nowego. Coś czuję, że niestety nie uda się przed porodem, a tak obiecująco się zapowiadało na początku. Ważne że zaklepane i znalezione, najwyżej się przemęczymy w kawalerce na początku.

Gratulacje za udane wizyty! Rosną nam kluseczki

Ja wpadam w sumie na jeden dzień. Jesteśmy bardzo zadowoleni, bo wyjazd nad jeziorko się udał a pogoda była wyśmienita. Byliśmy od soboty do wtorku, większość czasu spędzona ze znajomymi, odwiedziliśmy wujka i ciocię w jeden wieczór, no i też mieliśmy trochę czasu we dwoje. Sporo spacerów i wypoczynku nad wodą.
Przez te dwa dni ogarnięcie prania i mieszkania, a dzisiaj jedziemy do rodziców na weekend.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-05-04 o 10:11
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 10:13   #1954
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Hej, dziewczęta!

W końcu was nadrobiłam chwila nieobecności a tu takie tematy i dylematy! )

Ovejita, Ane3kaa - gratulacje z udanych wizyt! Ovejita, nie martw się tak tą szyjką, chyba musisz trochę zaufać lekarzowi. A z drugiej strony - nie zgadzam się z tym, że po 30 tc to już nie ma się co martwić. Przecież chyba dopiero w 32 czy 33 tc. płuca są wykształcone na tyle, żeby można było odetchnąć z ulgą. Ale to wciąż wcześniak! Tak czy inaczej nie zamartwiaj się na zapas, ale też nie przeforsuj się gdzieś tam. Ane3kaa - ale fajne zdjęcie! Że też wam się udało zdobyć takie ujęcie!

Odo, piękne imiona, choć ja jestem niechętna germańskim, nieszczególnie mi się podobają, ale już słowiańskie, dwuczłonowe, jak najbardziej. Ziemowit, Gniewomir - dla mnie są super!

Pola, jak tam z mężem? Jak przebiega rekonwalescencja? Zaczął rehabilitację?

Norka, mam taką znajomą, co też tak rozkminia z wyprawką i 8 miechów spędziła na czytaniu, porównywaniu itd. Podziwiam, ale nie zazdroszczę, ja bym kociokwiku dostała. Ja podobnie jak niektóre z nas wyluzowałam już i przestałam się tak zamartwiać. Tobie też tego życzę, no bo tu przepłacisz, tam gdzieś zaoszczędzisz, ale to nie są grube miliony, więc jeśli ma cię to kosztować tyle nerwów i stresu, to po co?

Sandam, ale idziecie jak burza! Powiedz tż-towi, że jeszcze drzewo musi pod waszym (nowym) blokiem zasadzić A tak na serio - gratulacje! Udało wam się z mieszkaniem, jak zobaczyłam cenę to padłam... Nie wiem, gdzie mieszkacie, ale u nas taka cena byłaby mocno okazyjna. Właściwie to bezcen, biorąc pod uwagę, że macie z umeblowaniem!

A tak w ogóle to nam się zapowiada kolejny upalny dzień. Ja już nie daję rady - w zeszłym roku dałabym się pokroić za takie temperatury, w tym modlę o jakieś deszcze... Wczoraj pojechaliśmy jeszcze nad jezioro, na obiad i spacer, i mimo że to była już 17, to tak mnie słońce przypiekło, że całą noc głowa mi pękała. Tak samo na majówce - gotowałam się we własnym sosie i mimo że się nie pocę, to jest mi wciąż strasznie duszno i ciężko złapać oddech. Chyba kończę z moimi codziennymi wielokilometrowymi spacerami, a na zakupy już tylko autem
To zależy gdzie się mieszka, my mieszkamy na Śląsku w dość dużym mieście ale cena 170 000 to dość wysoka cena, liczyliśmy się z ceną do 150 000.. Po wczorajszym grillu mamy jeszcze lepszy wariant, moi rodzice kupią te mieszkanie, my dołożymy tyle ile mamy a resztę będziemy spłacać w dowolnych ratach. Opcja dla nas idealna bo do spłaty mamy tyle ile nam dołożą, a w banku wyszło 50 000 samych odsetek.. No lepiej nam się ułożyć nie mogło, byle byśmy zdarzyli ze wszystkim przed rozwiązaniem.
U nas dzisiaj 16 stopni ale ładnie słonecznie! Aż chce się gdzieś wyjść bo te upały nie są na mnie.. Do tego dokucza mi okropna bezsenność śpię po 3 godziny w ciągu nocy, niewiem skąd taki problem przecież zawsze byłam spiochem.. A w ciągu dnia jestem ledwo przytomna..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 10:17   #1955
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Mam tak samo!!! dlatego właściwie od początku ciąży maglowałam męża pod kątem różnych imion, ostatecznie
wybraliśmy z dziećmi zaraz po połówkowym, żyje mi się spokojniej chociaż czasem mo jeszcze przemknie myśl o innym

Wiedziałam, że mnie zrozumiesz! A właśnie - miałam pytać: jak się Twoje córeczki czują? Coś pisałaś ostatnio o jakiś infekcjach? Dobrze zapamiętałam?

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Ja pospalam do 9, no nie dziwne jak od 3, ale jest trochę chłodniej uff. Co do imion to zazdroszczę tym co maja wybrane, u nas nic a nic nie przychodzi nam do głowy. Fakt ze już przestaliśmy rozkminiac. Zwracamy się do małego imieniem postaci z bajki( dokładniej pewnego kota) i to nam przylgnęło i nawet zdrabniamy haha. A imię chcemy krótkie, z możliwością zdrabniania i nie z top 10 ostatnich lat ale np druga dziesiątka może już być. Było dyskutowane Julian, Tymon, Marcel- ale jak to zdrabniać, ale ciagle to nie to.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pewnie już macie to przemaglowane, ale nie mogę się powstrzymać. Miałabym dla Was propozycje: Leon albo Jeremi. Leon się zdrabnia na Leo, Leoś, Leonuś, Leonek, czasem pieszczotliwie Leloś Moja znajoma, mama Leona właśnie, mówi też na synka czasem Lew. A może u Was Wit? Mój Tż od razu podłapał, że Vito don Corleone Może być też Wituś, Wiwi, Witek już trochę mniej mi się podoba, ale też można. Z tych krótkich też kiedyś typowałam Mirona, ale jednak zbyt łatwo Mirek z niego wychodzi
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 10:26   #1956
cambria04
Rozeznanie

Dzień dobry
POLA Z tego wszystkiego to dobrze, że mąż w domu, na pewno jest raźniej, a na takie losowe wypadki nie ma rady. Najtrudniejsze już za Wami i będzie
tylko lepiej, teraz jeszcze dobra rehabilitacja
ODO no już jest co nosić u nas to USG III
było 30+6 czyli skończone 31 tygodni, a u Was jak wypada? Na ten wiek ciąży mała jest dokładnie na 50 centylu U nas też problem z imieniem... Jeszcze nie mamy i nic mi się nie podoba....Erwin całkiem całkiem a faktycznie im częściej się powtarza to tym bardziej imię się podoba, to chyba efekt samej ekspozycji się nazywa super że Wam się takie ciekawe imiona podobają, a co byście mieli dla dziewczynki?

Edytowane przez cambria04
Czas edycji: 2018-05-04 o 10:27
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 10:31   #1957
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!

Jaka cudna fota! A jakie cudne dziecko!

Super, że wszystko ok. A w którym tygodniu robiłaś to usg. W szoku jestem, że lipcowe dzieci już tyle ważą, nawet jeśli są z początku lipca. Podoba mi się to

Hurra! Dobre wieści! Tylko z tym mięśniakiem... a czy to nie jest też dobra wiadomość, że pozostaje bez zmian? A i jeszcze mam do Ciebie pytanie: to jakie są te właściwe proporcje do sosu vinaigrette?

W ogóle tak czytam Wasze wieści z wizyt i już się nie mogę doczekać naszego USG III trym. Jeszcze tydzień z okładem... A ostatnio robiliśmy kolejne podejście do imienia. Moja któraś tam z kolei propozycja (Wawrzyniec) nie spotkała się z przyjaznym przyjęciem, Tż zaś odpuścił Cypriana. Siedliśmy z listą i wypisywaliśmy co nam się podoba. No i trudno o kompromis, bo mężowi się podobają mocne imiona, dość krótkie, głównie germańskie z pochodzenia, w których w środku jest "r" a kończą się na "n". Generalnie takie, których nie ma jak zdrobnić. Mi zaś bardziej odpowiadają dłuższe imiona, często słowiańskie dwuczłonowe, z którymi można cuda wyprawiać, jeśli chodzi o zdrobnienia.

W dodatku pytam się Tż - a może masz takie imiona męskie, które zawsze Ci się podobały albo przyjemnie Ci się kojarzą? A on na to: Zygfryd i Ragnar. Padłam. Mogłam jednak na serio Żelisława w tym układzie proponować. W ramach kompromisu wysunęłam "Floriana" - spełnia mężowe kryteria, ale ma w pracy jakiegoś Florka i coś mu nie pasi. Zaczęło nam się podobać wspólnie "Wit", ale potem się zorientowaliśmy, że to część "Ziemowita", w związku z czym, gdybyśmy chcieli być konsekwentni, trzecie dziecko musiałoby się nazywać "T" No więc, wynalazłam "Witomira", "Wito" byłby idealny! Tż kręci nosem. Jemu zaś podoba się "Erwin" (czujecie ten niemiecki klimat?). Mi też się podoba (choć po prawdzie proponowałam kilka tygodni temu nieco podobnego "Armina", który jakoś przeszedł bez entuzjazmu), ale kurde - Erwin: pierwsze skojarzenie z Rommlem. Może to nie to samo co Adolf, ale i tak trochę słabo. No i: Erwinuś, Erwiś, Eri (to już bardziej dla dziewczynki, nie?)?

Mam takie obawy, pewnie dziwaczne, że jak nazwiemy go tak, że nie będę w 100% pewna, to też nie będę go w pełni kochać, że to imię będzie barierą, jakiś dystans wytworzy. Masakra jakaś siedzi w mojej głowie, eh... W każdym razie stanęło na tej dwójce. No jakoś to dziecko będziemy musieli nazwać, więc pewnie relacji cdn.
Odo piąteczka my też nadal nie mamy wybranego imienia dla wielbłądka

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 10:39   #1958
asiaczek
Zakorzenienie

A ja znałam Irwina i z początku jego imię wydawało mi się dziwnie, ale właśnie z czasem się przyzwyczaiłam

Sandam, naprawdę pięknie się Wam to wszytko układa wiadomo, że lepiej zapożyczyć się u rodziców i mieć trochę spokojniejszą głowę.

U nas dzisiaj fajnie ciepło,wieje chłodny wiatr. Wczoraj byliśmy w zoo,było bardzo gorąco, ale jakoś tego nie odczułam szczególnie inaczej niż przed ciążą. Później mnie głowa bolała od słońca, ale szybko przeszło. Ja chyba jestem na Maxa ciepłolubna i póki nie puchną mi nogi, mogę normalnie oddychać to jest ok

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-04, 10:49   #1959
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Odo imię wybrane, nic hm.. nadzwyczajnego, ale jednak od zawsze mi i mężowi podobało się: będzie Adam. No chyba że tak jak pisałaś, wycisnę go i zobaczę, że to jednak ktoś inny niż Adaś
Jeżeli chodzi o Erwina, to u nas na Opolszczyźnie dość popularne imię wśród osób ok. 40-60lat (plus minus pokolenie naszych rodziców). Mam w rodzinie Erwina i jest to bardzo pozytywna osoba. Więc jeżeli cokolwiek to wniesie w Wasze rozkminy, to ja jestem na tak

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 10:50   #1960
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Odo imię wybrane, nic hm.. nadzwyczajnego, ale jednak od zawsze mi i mężowi podobało się: będzie Adam. No chyba że tak jak pisałaś, wycisnę go i zobaczę, że to jednak ktoś inny niż Adaś
Jeżeli chodzi o Erwina, to u nas na Opolszczyźnie dość popularne imię wśród osób ok. 40-60lat (plus minus pokolenie naszych rodziców). Mam w rodzinie Erwina i jest to bardzo pozytywna osoba. Więc jeżeli cokolwiek to wniesie w Wasze rozkminy, to ja jestem na tak
A mnie się Adaś podoba mój siostrzeniec też nosi takie imię

Stary 2018-05-04, 10:52   #1961
emma90
Wtajemniczenie

U nas dzisiaj przyjemnie, dużo chłodniej odebrałam przewijak, mają dzisiaj dojść kocyki z poofi ( kolejne ) i kliknęłam kokon niemowlęcy jeszcze Gemini i już mogę dopakowywać torbę, żeby spać spokojniej

Popołudniu jedziemy do marketu budowlanego po gipskartony, farby i jakiś gips i zaczynamy malowanie teraz mój tata skuwa cegły przy drzwiach wejściowych, więc dzieje się. A w jutro mamy zaplanowaną wycieczkę w poszukiwaniu łóżeczka - w ikei są tylko z dwustopniową regulacją wysokości materaca, a chyba jednak wygodniejsza byłaby opcja 3stopni jego ustawienia. W ciemno nie chcę zamawiać, bo boję się, że przyjdzie mocno poobijane jak będzie coś fajnego to bierzemy
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 10:53   #1962
pola25
Zakorzenienie

Widzę temat związany.z imieniem:dla syna dałabym.imi Bruno��
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 10:53   #1963
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
sami dyskutowaliśmy nad Adamem, a teraz między Stasiem, a Jasiem i będzie Staszek
Stary 2018-05-04, 11:01   #1964
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
POLA Z tego wszystkiego to dobrze, że mąż w domu, na pewno jest raźniej, a na takie losowe wypadki nie ma rady. Najtrudniejsze już za Wami i będzie
tylko lepiej, teraz jeszcze dobra rehabilitacja
ODO no już jest co nosić u nas to USG III
było 30+6 czyli skończone 31 tygodni, a u Was jak wypada? Na ten wiek ciąży mała jest dokładnie na 50 centylu U nas też problem z imieniem... Jeszcze nie mamy i nic mi się nie podoba....Erwin całkiem całkiem a faktycznie im częściej się powtarza to tym bardziej imię się podoba, to chyba efekt samej ekspozycji się nazywa super że Wam się takie ciekawe imiona podobają, a co byście mieli dla dziewczynki?

O kurczaki, to w 31 tyg. już takie konkrety się nosi? Wow! U nas USG będzie dokładnie 30+0, ale u mnie może być drobniejsze dziecko, w sensie właśnie raczej gdzieś poniżej średniej na siatce. No ciekawa jestem strasznie.

A jeśli chodzi o imiona, to co Ci się bardziej podoba? Krótsze czy dłuższe? Dźwięczne czy bardziej melodyjne? Nie masz problemu z popularnością czy wolisz coś mniej osłuchanego?

Dla dziewczynki mieliśmy typ jeszcze z poprzedniej ciąży - Idalia. Tż też bardzo lubi Rozalia (niemieckie ), a mi z kolei się spodobało słowiańskie Mira. A i Flora. Jestem sobie w stanie wyobrazić, jak tulę małą Flo. Ale to nie przejdzie u nas, bo - zapomniałam Wam napisać - okazuje się, że Tż nie lubi imion na F. Lubię też np. Michalina, Marcjanna, Aurora, Zoja, Dobrochna, Walentyna, Regina, Sława, Żywia...

aaska92, summer_overture dziękuję bardzo za pozytywny odzew w sprawie imienia.

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
odo, opis Waszych zmagań jest doskonały I ja też głosuję za Erwinem U mnie w dalszej rodzinie było to imię, choć nie kojarzę żadnych niemieckich korzeni... Więc dla mnie jest troszkę osłuchane, ale pozytywnie zdecydowanie!

I ja też Was rozumiem z potrzebą wyboru imienia wcześniej, też tak mam! Nigdy osobiście nie miałam tego uczucia, że po porodzie nie pasuje do dziecka. I właśnie dosłownie kilka dni temu jeszcze potwierdzałam u męża, czy już mamy to na 100%, czy nie chce jeszcze przedyskutować i zostaje już na bank Beniamin, a na drugie Marcin po pradziadku

Bardzo się cieszę, że Benio "przyklepany". Też mi się podoba to imię, a do Waszej paczki świetnie pasuje.

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
To zależy gdzie się mieszka, my mieszkamy na Śląsku w dość dużym mieście ale cena 170 000 to dość wysoka cena, liczyliśmy się z ceną do 150 000.. Po wczorajszym grillu mamy jeszcze lepszy wariant, moi rodzice kupią te mieszkanie, my dołożymy tyle ile mamy a resztę będziemy spłacać w dowolnych ratach. Opcja dla nas idealna bo do spłaty mamy tyle ile nam dołożą, a w banku wyszło 50 000 samych odsetek.. No lepiej nam się ułożyć nie mogło, byle byśmy zdarzyli ze wszystkim przed rozwiązaniem.
U nas dzisiaj 16 stopni ale ładnie słonecznie! Aż chce się gdzieś wyjść bo te upały nie są na mnie.. Do tego dokucza mi okropna bezsenność śpię po 3 godziny w ciągu nocy, niewiem skąd taki problem przecież zawsze byłam spiochem.. A w ciągu dnia jestem ledwo przytomna..

Rewelacja, że się uda bez kredytu Długi u rodziny to też trochę stresujące, ale chyba lepiej niż w banku jednak.
Stary 2018-05-04, 11:05   #1965
asiaczek
Zakorzenienie

Kurcze,zdenerwowałam się, bo muszę iść w poniedziałek do gin. Do tego dnia mam zwolnienie, a lekarz chyba jest na urlopie. Nie odebrał tel. Ale może oddzwoni.
Na razie zapisałam się na wtorek do innej przychodni do tego lekarza,podobno ma normalnie przyjmować.
Wiecie co się robi w takiej sytuacji jak nie ma swojego lekarza żeby dostać zwolnienie? Myślicie, że inny gin.od ręki by je wypisał?

Stary 2018-05-04, 11:08   #1966
pola25
Zakorzenienie

Asiaczku.albo.lekarz rodziny...A.kiedy Twój gin.wraca?
Stary 2018-05-04, 11:09   #1967
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj przyjemnie, dużo chłodniej odebrałam przewijak, mają dzisiaj dojść kocyki z poofi ( kolejne ) i kliknęłam kokon niemowlęcy jeszcze Gemini i już mogę dopakowywać torbę, żeby spać spokojniej

Popołudniu jedziemy do marketu budowlanego po gipskartony, farby i jakiś gips i zaczynamy malowanie teraz mój tata skuwa cegły przy drzwiach wejściowych, więc dzieje się. A w jutro mamy zaplanowaną wycieczkę w poszukiwaniu łóżeczka - w ikei są tylko z dwustopniową regulacją wysokości materaca, a chyba jednak wygodniejsza byłaby opcja 3stopni jego ustawienia. W ciemno nie chcę zamawiać, bo boję się, że przyjdzie mocno poobijane jak będzie coś fajnego to bierzemy
Powodzienia my dzisiaj składamy paxa

Stary 2018-05-04, 11:10   #1968
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Asiaczku.albo.lekarz rodziny...A.kiedy Twój gin.wraca?
Podobno w poniedziałek za tydzień.
Może pójdę do rodzinnego, tylko też w sumie nie mam"swojego", bo odkąd wyszłam za mąż i zmieniłam przychodnię to do lekarzy nie chodziłam ale chyba żaden nie powinien robić problemów

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-05-04 o 11:13
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 11:13   #1969
pola25
Zakorzenienie

Asiaczku.nie powinni robić problemu,powiesz jaka jest sytuacja.
Szkoda,że Twojemu ginowi.to.umknęło
Stary 2018-05-04, 11:19   #1970
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Odo piąteczka my też nadal nie mamy wybranego imienia dla wielbłądka

A to mam turecką propozycję: Kemal (prawie jak Camel)

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
A ja znałam Irwina i z początku jego imię wydawało mi się dziwnie, ale właśnie z czasem się przyzwyczaiłam
A tak, zdaje się, że Irwin i Erwin to dwie wersje tego samego imienia. Tylko jedna bardziej z angielskiego a druga z niemieckiego. O mamo, uwielbiam gadać o imionach

Cytat:
Adam to piękne imię. Nie bez powodu ma tyle nadań! Nie mów, że nic nadzwyczajnego - to będzie Wasz jedyny niepowtarzalny Adaś! Znam kilku Adamów i każdy z nich jest bardzo prawym, otwartym człowiekiem. (no chyba, że faktycznie popatrzysz pierwszy raz i "o toż to Gleb!" )

A z Erwinem - widzę, że jednak może wystąpić efekt "wujkowatości" imienia, chyba będziemy musieli unikać Opolszczyzny Ale bardzo się cieszę, że masz pozytywne skojarzenia. Pomaga mi oswoić to imię.
Stary 2018-05-04, 11:31   #1971
aaska92
Zadomowienie

A jeszcze odnośnie imion wybraliśmy Hubert zdrabniam Hubcio ;-) , ale zawsze mowię Wszystkim, ze jak urodzę to bedzie dopiero pewne :-D .

Zaraz jade do fryzjera łudzę sie, ze jak skrócę włosy bedzie mi lżej 😂
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 11:36   #1972
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
A to mam turecką propozycję: Kemal (prawie jak Camel)

A tak, zdaje się, że Irwin i Erwin to dwie wersje tego samego imienia. Tylko jedna bardziej z angielskiego a druga z niemieckiego. O mamo, uwielbiam gadać o imionach

Adam to piękne imię. Nie bez powodu ma tyle nadań! Nie mów, że nic nadzwyczajnego - to będzie Wasz jedyny niepowtarzalny Adaś! Znam kilku Adamów i każdy z nich jest bardzo prawym, otwartym człowiekiem. (no chyba, że faktycznie popatrzysz pierwszy raz i "o toż to Gleb!" )

A z Erwinem - widzę, że jednak może wystąpić efekt "wujkowatości" imienia, chyba będziemy musieli unikać Opolszczyzny Ale bardzo się cieszę, że masz pozytywne skojarzenia. Pomaga mi oswoić to imię.
Hehe Kemal pasuje do chłopca a to będzie dziewiczynka

Stary 2018-05-04, 11:46   #1973
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Hehe Kemal pasuje do chłopca a to będzie dziewiczynka

A, o matko! Wybacz! To w takim razie musowo Carmen!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Podobno w poniedziałek za tydzień.
Może pójdę do rodzinnego, tylko też w sumie nie mam"swojego", bo odkąd wyszłam za mąż i zmieniłam przychodnię to do lekarzy nie chodziłam ale chyba żaden nie powinien robić problemów

Wydaje mi się, że lekarz może wystawić zwolnienie o kilka dni wstecz, ale nie jestem pewna czy to mógłby być tydzień wstecz?
Stary 2018-05-04, 11:50   #1974
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość

Świetnie. Miże i długi u rodziny są stresujące ale sporo dzięki temu zaoszczędzicie.

U nas wczoraj przed 23 przysz£y byrze, wiało, lało ale dziś jest bardzo przyjemnie, nie ma takiego upału.

Z imionami nie pomogę, bo mam inny gust ale też mi zależało, żeby wybrać imię.

Dzisiaj mam w planach ułożenie ubranek młodego w szafkach, wczoraj mama wszystko mi poprasowała więc to już mam z głowy. Jeszcze tylko zanówienie z apteki, dokończyć pakować torbę i złożyć kołyskę.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 11:53   #1975
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Wydaje mi się, że lekarz może wystawić zwolnienie o kilka dni wstecz, ale nie jestem pewna czy to mógłby być tydzień wstecz?
można do 3 dni wstecz, ale lekarz rodzinny na pewno wystawi
Stary 2018-05-04, 11:55   #1976
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

No Carmen już prędzej

Stary 2018-05-04, 12:14   #1977
odowska
Zadomowienie

Cytat:
No Carmen już prędzej

Cieszę się, że pomogłam
Stary 2018-05-04, 12:20   #1978
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Wiedziałam, że mnie zrozumiesz! A właśnie - miałam pytać: jak się Twoje córeczki czują? Coś pisałaś ostatnio o jakiś infekcjach? Dobrze zapamiętałam?
Wracając do imion, czytałam dalej o waszych typach dla dziewczynki i miałam/mieliśmy bardzo podobne ! Lubimy podobne klimaty chyba . Walentyna, Dobromiła, Idalia ♡ Tż myślał o Florentynie, ostatecznie miała być Klementyna albo Wanda, chociaż Wanda robi się coraz modniejsza niestety.
Tak, dziękuję. Byłam dziś w przychodni ale nie było mojej lekarki i poszłam do innej, ta z kolei dowaliła antybiotykiem (chociaż jedna ma najwyżej 37 stopni, druga wcale bez temperatury) więc uciekłam czym prędzej... zostanę przy domowych metodach .

Stary 2018-05-04, 12:34   #1979
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Wracając do imion, czytałam dalej o waszych typach dla dziewczynki i miałam/mieliśmy bardzo podobne ! Lubimy podobne klimaty chyba . Walentyna, Dobromiła, Idalia ♡ Tż myślał o Florentynie, ostatecznie miała być Klementyna albo Wanda, chociaż Wanda robi się coraz modniejsza niestety.
Tak, dziękuję. Byłam dziś w przychodni ale nie było mojej lekarki i poszłam do innej, ta z kolei dowaliła antybiotykiem (chociaż jedna ma najwyżej 37 stopni, druga wcale bez temperatury) więc uciekłam czym prędzej... zostanę przy domowych metodach .

Już chyba wcześniej też się zgadałyśmy, że podobne imiona nam się podobają. Aż sprawdziłam tę Wandę - 162 nadania w zeszłym roku. Myślisz, że w tym będzie więcej? Ja wróżę, że Helena będzie się pięła powoli do pierwszej dziesiątki, a Amelia, Julia i Zuzanna zaczną powoli spadać.

No to zdrówka i kciuki za domowe sposoby!
Stary 2018-05-04, 12:47   #1980
monyaa108
Raczkowanie

Hej dziewczyny melduję się po przerwie majowkowej nie nadążam z czytaniem bo Internet mi nie działa w laptopie także nie wiem co u was się działo z telefonu to nie dam rady ogarnąć. Bardzo miło spędziłam kilka dni z Markiem oczywiście cisnienie i cukier cały czas kontroluje cukier czasem za wysoki ciśnienie na razie w normie. 8 maja jade do diabetologa na konsultacje. A 14 maja ide znow do szpitala tez do centrum zdrowia matki polki leki dostaalm na wynos tylko na 2 tygodnie.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości