Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-24, 11:10   #181
starlight
Raczkowanie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość

A ja staję do lustra i .. podobam się sobie.

Jak to robisz?
mów, ale to już

starlight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 11:27   #182
FilifionkaB
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Jak to czytam, mam wrażenie jakbym ja to napisała. To jest fatalne uczucie, ale musimy dać radę.
Ja właśnie pochłonęłam całą tabliczkę mlecznej czekolady. [535kcal] I strasznie się z tym czuje, ale gorzej czuję się z tym co zrobiłam wczoraj.

a ja juz nie pamiętam nawet jak smakuje czekolada. kiedyś pochłaniałam jedną dziennie i nie wyobrażałam sobie życia bez niej....
teraz nie jem juz od bardzo długa, a jak spróbowałam kiedys kawałek to mnie zemdliło...z jednej strony sie cieszyłam, a z drugiej ... jedna w zyciu przyjemnosc mniej.. a juz ich tak jest bardzo mało

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
dokładnie! nie umiem siebie obiektywnie ocenić, co prawda jem już w miarę normalnie, ale codziennie rano oglądam się w lustrze i jak tylko wizualnie sobie ubzduram, że przytyłam, to strach pomyśleć, co to będzie.. na razie jest okay. tfu, tfu, żeby nie zapeszyć. nie tyję, chyba nawet troszkę schudłam. wczoraj ważyłam 50,2kg w ubraniach i po śniadaniu. ale ta waga tak się waha, raz w tę, raz wewtę, w każdym bądź razie mam cel- 51kg nie przekraczam. koniec kropka. moim marzeniem [chore, wiem] jest zobaczyć 4 z przodu na wadze. ale jestem w trakcie wybijania sobie tego z głowy. nie dążę do tego, chociaż kusi mnie..

a Ty FILIFONKA: moim zdaniem musisz się przełamać, kochanie. po prostu musisz. inaczej nigdy nie będziesz żyła normalnie. wiem, jak Ci trudno, wiem. przeżywam to samo. ale pomyśl o zdrowiu.. te kilogramy i tak zrzucisz, gdy unormuje Ci się metabolizm. a teraz spróbuj.. proszę, przynajmniej spróbuj wrócić do normalności. nie od razu Kraków zbudowano! powolutku i dasz radę!
Czytam wasze jadłospisy na R w wątku NCJ, i wiem ze na tym dziewczyny chudną.. ale gdy patrze na ilosć, nie potrafie zrozumiec jak to możliwe... przeciez jedzą "dużo". Wiem, ze powinnam własnie dążyc do takiego jadłospisu a nie chować się za głupimi wyrzutami sumienia... ale boje sie, tak bardzos ie boje, czuje sie jak mała dziewczyna, która robi wszystko by sie zaakcpetować i choc raz poczucie z soba dobrze

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Filifonka - trzymam kciuki,aby Ci się udało normalnie zacząć jeść,nie przejmuj się tymi 2kg,potem jak się organizm przyzwyczai,to zaczniesz redukcję no i będziesz chudła
Dzięki agness... zawsze czytam twoje wypowiedzi, ale sie nie odnosze do nich... bo ja mam tak samo.. wszyscy mówią mi ze jestem szczupła... a ja dalej czuje się gruba, widze moje uda, posladki i tylko to....z ta różnicą ze ty jesz zdrowo,, a ja siepowoli zabijam
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 11:33   #183
agness51
Zakorzenienie

filifionka - musisz uwierzyć w siebie,że Ci się uda,a zobaczysz że tak będzie.

Ja np. właśnie zrobiłam sobie zdjęcie ... masakra,nienawidzę siebie,swojego ciała,czuję się coraz gorzej,a mimo to nie potrafię już mieć idealnych redukcyjnych jadłospisów,jak rok temu.
Nawet mogę Wam pokazać to zdjęcie,ale mojego myślenia i tak nic nie zmieni,więc to chyba nie miałoby sensu.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 11:37   #184
deMitia
Rozeznanie

Agness51- ja Ciebie (oprócz slicznych, szczupłuch nóżek ) nie widziałam więc poproszę na pw.
Stary 2008-07-24, 11:40   #185
starlight
Raczkowanie

ja też poproszę mój mail ktos-dziwny@wp.pl

Stary 2008-07-24, 11:55   #186
noname12345TPa
Gość

U mnie tak jak zawsze - tzn. ok. Tylko jedynie apetytu nie mam. Nie wiem co mam robić by go zyskać, jem sporo więcej, a dalej go nie ma. Wypiłam dziś ten citropepsin ale on nie wiele daje. (z 4 łyżeczki) i gucio z tego.
Stary 2008-07-24, 11:57   #187
starlight
Raczkowanie

Werka, ale czy zawsze musi być apetyt?
na apetyt jest dobry Peritol, dostawałam go w szpitalu, a później go brałam jakiś czas aż zobaczyli że w miarę jem jak człowiek ;P tabletki nie są drogie, ale na receptę.. a wypisać Ci może nawet lekarz pierwszego kontaktu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 11:58   #188
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Agness51- ja Ciebie (oprócz slicznych, szczupłuch nóżek ) nie widziałam więc poproszę na pw.
Cytat:
Napisane przez starlight Pokaż wiadomość
ja też poproszę mój mail ktos-dziwny@wp.pl
Wysłałam PW.

PS. Włosów nie mam tak krótkich,jakby je ucięło . Się schowały chyba

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-07-24, 11:59   #189
agnis2908
Zadomowienie

GG do agnis2908

Ja też poproszę, jeśli to nie problem agu_2908@gmail.com

Wczoraj wypożyczyłam sobie książę "Bulimia i anoreksja" autora..eee.. nie pamiętam, ale jak ktoś ciekawy to zerknę, wiem, że wydawnictwa Prószyński i SKA.
Fajna, polecam.

Mam do Was jeszcze pytanko, Kochane. Bo (nie zaczynaj zdania od bo... )piszecie, że po tych głodówkach, wygłodzeniu/wychodzeniu, redukcji itd. jest jakieś przybranie 2 kg i później "zrzucanie" tych 2 kg. Czego to jest wynikiem? Zalegającego w przewodzie pokarmowym jedzenia, wynikającego ze sprawami metabolizmu?

agnis2908 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 12:03   #190
agggunia
Rozeznanie

Dobra dziewczyny, chyba jakieś sto razy zabierałam się do napisania tutaj czegoś. Ech. Teraz mam dużo wolnego czasu, więc może jakoś to wszystko uda zebrać mi się do kupy.
17 marca 2007r. zaczęłam swoją bezsensowną przygodę z odchudzaniem, paradoksalnie ważyłam wtedy mniej więcej tyle samo co teraz. Nie była to jakaś bardzo restrykcyjna dieta. Ograniczenie słodyczy, pieczywo wasa - zamiast zwykłego. Obiady normalnie. Kalorii nie liczyłam. Z przestrzeganiem zasad, które sobie narzuciłam było różnie. Nie miałam wagi w domu, nie wiedziałam czy w ogóle chudnę. Do tej pory nie wiem czy w ogóle coś schudłam. A trwało to wszystko stosunkowo krótko, jednak zdążyłam zaszczepić w sobie obsesyjne myślenie o wadze, jedzeniu, wymiarach, kaloriach, maniakalne wręcz porównywanie się z innymi, które w końcu przerodziło się w totalny brak samoakceptacji i nienawiść do samej siebie.
Obecnie BMI moje wynosi 18,6. Przy czym waga moja nigdy nie spadła poniżej 50kg.
Ktoś przyglądający się temu wszystkiemu z boku zapytałby: w takim razie w czym problem? ...
Najgorsze są wyrzuty sumienia. Uwielbiam jeść. W szczególności słodycze. Potrafię sama zjeść całą blachę ciasta, potem dręczona wyrzutami wypić pół litra herbaty pu-erh, następnie (ze złości na samą siebie) wrzucić w siebie wszystko co będę miała w zasięgu wzroku. Na drugi dzień albo obiecuję sobie, że to już więcej się nie powtórzy i jem normalnie, albo jem jak najmniej, aby wieczorem powtórzyć incydent z dnia poprzedniego... Nie tyję (chyba). Nie ćwiczę. Ale najbardziej dręczy mnie to co się dzieje w mojej głowie...
Nie wiem czy to ED, czy nie. Aczkolwiek poradzić sobie z tym nie umiem
agggunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 12:03   #191
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnis2908 Pokaż wiadomość
Mam do Was jeszcze pytanko, Kochane. Bo (nie zaczynaj zdania od bo... )piszecie, że po tych głodówkach, wygłodzeniu/wychodzeniu, redukcji itd. jest jakieś przybranie 2 kg i później "zrzucanie" tych 2 kg. Czego to jest wynikiem? Zalegającego w przewodzie pokarmowym jedzenia, wynikającego ze sprawami metabolizmu?
z tego co mi mówili w szpitalu, organizm zużywa wszystko na najpotrzebniejsze czynności życiowe. Przedtem musiał przecież radzić sobie nie mając tego,...no.. paliwa energetycznego

Stary 2008-07-24, 12:05   #192
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agggunia Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyny[..]nie umiem
skracam cytat-jak ktoś chce przeczytać ma wyżej
wg. mnie nie zadręczaj się że to ED. może pójdź do psychologa?

Agness- masz ed?

Stary 2008-07-24, 12:06   #193
noname12345TPa
Gość

zobaczę jak będzie dalej. Jeśli nic nie pomoże citropepsin poproszę o receptę moją doktor na peritol.
Stary 2008-07-24, 12:07   #194
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Agness- masz ed?
Chyba mogę to tak nazwać. A dlaczego pytasz ?

Stary 2008-07-24, 12:09   #195
deMitia
Rozeznanie

Agness51- Bardzo mi przykro, że czujesz się grubo, ale uwierz- wyglądasz ślicznie- jesteś zgrabną, szczuplutką dziewczyną. Na prawdę- a do tego ładną. Na prawdę wygladasz świetnie- wiele dziewczyn chciałoby wygladać tak jak Ty- jesteś piękna- tylko musisz w to uwierzyć.

Ja widzę, że przytyłam- nie wazyłam się od miesiąca, specjalnie nie zabierałam wagi na wakacje do domu aby trochę od tego odpocząć, ale widzę, że tyję. Jutro pojadę po wagę, bo i tak muszę zabrać kilka rzeczy z mieszkania... do jutra redukcja. Mam nadzieję tylko, że zbyt dużo nie trzeba zrzucać Rozwaliłam sobie metabolizm... Ehhh szkoda, ale za głupotę trzeba płacić.
Stary 2008-07-24, 12:10   #196
noname12345TPa
Gość

Dobra nowina, dziewczyny chyba nastąpił ruch w górę bo okres mam jak w zegarku - dokładnie miesiąc temu miałam, a teraz też Wcześniej miałam jakieś chińskie wachania - tydzien w te - tydzień w te, czasem różnica o dzień, dwa trzy, a teraz jak w zegareczku - równo po 30 dniach.
p.s. mój post nr 1000 - jupi!
Stary 2008-07-24, 12:11   #197
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra dziewczyny, chyba jakieś sto razy zabierałam się do napisania tutaj czegoś. Ech. Teraz mam dużo wolnego czasu, więc może jakoś to wszystko uda zebrać mi się do kupy.
17 marca 2007r. zaczęłam swoją bezsensowną przygodę z odchudzaniem, paradoksalnie ważyłam wtedy mniej więcej tyle samo co teraz. Nie była to jakaś bardzo restrykcyjna dieta. Ograniczenie słodyczy, pieczywo wasa - zamiast zwykłego. Obiady normalnie. Kalorii nie liczyłam. Z przestrzeganiem zasad, które sobie narzuciłam było różnie. Nie miałam wagi w domu, nie wiedziałam czy w ogóle chudnę. Do tej pory nie wiem czy w ogóle coś schudłam. A trwało to wszystko stosunkowo krótko, jednak zdążyłam zaszczepić w sobie obsesyjne myślenie o wadze, jedzeniu, wymiarach, kaloriach, maniakalne wręcz porównywanie się z innymi, które w końcu przerodziło się w totalny brak samoakceptacji i nienawiść do samej siebie.
Obecnie BMI moje wynosi 18,6. Przy czym waga moja nigdy nie spadła poniżej 50kg.
Ktoś przyglądający się temu wszystkiemu z boku zapytałby: w takim razie w czym problem? ...
Najgorsze są wyrzuty sumienia. Uwielbiam jeść. W szczególności słodycze. Potrafię sama zjeść całą blachę ciasta, potem dręczona wyrzutami wypić pół litra herbaty pu-erh, następnie (ze złości na samą siebie) wrzucić w siebie wszystko co będę miała w zasięgu wzroku. Na drugi dzień albo obiecuję sobie, że to już więcej się nie powtórzy i jem normalnie, albo jem jak najmniej, aby wieczorem powtórzyć incydent z dnia poprzedniego... Nie tyję (chyba). Nie ćwiczę. Ale najbardziej dręczy mnie to co się dzieje w mojej głowie...
Nie wiem czy to ED, czy nie. Aczkolwiek poradzić sobie z tym nie umiem
Nie wiem czy nie pomyliłam nicków,ale czy to ta Agunia co takie fajne grzeszki wypisuje w tamtym wątku ???
Moim zdaniem powinnaś jeść więcej w ciągu dnia,wtedy być może nie będzie Cię ciągnęło do jedzenia wieczorem.
Choć ... póki nie tyjesz jest wszystko super,bo nie zadręczasz się myślami,że nie dopinasz się w spodnie itp.
Jednak to nie jest normalne co siedzi w Twojej głowie.
Po BMI można jedynie sądzić,że jesteś niezwykle szczupła,jednak wiadomo,to nie wszystko,nie wiemy jak wyglądasz.
Ale ... akceptujesz siebie ?

Stary 2008-07-24, 12:18   #198
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to robisz?
mów, ale to już
Kurczę, wiesz że sama nie wiem ? staję przed lustrem i stwierdzam, że się sobie podobam. Poprostu. I czuję się świetnie.

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Dobra nowina, dziewczyny chyba nastąpił ruch w górę bo okres mam jak w zegarku - dokładnie miesiąc temu miałam, a teraz też Wcześniej miałam jakieś chińskie wachania - tydzien w te - tydzień w te, czasem różnica o dzień, dwa trzy, a teraz jak w zegareczku - równo po 30 dniach.
To świetnie ; ) ja kiedyś też miałam równiutko co miesiąc ..

Agness
co prawda ja cię widziałam, ale fotke chętnie zobaczę ; ) ewelcia48@onet.eu

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 12:21   #199
agggunia
Rozeznanie

Cytat:
skracam cytat-jak ktoś chce przeczytać ma wyżej
wg. mnie nie zadręczaj się że to ED. może pójdź do psychologa?
Nie raz o tym myślałam... jednak nigdy się nie odważyłam. I wiem, że wszyscy tak mówią, ale myślę, że psycholog niewiele by mi pomógł.
Cytat:
Nie wiem czy nie pomyliłam nicków,ale czy to ta Agunia co takie fajne grzeszki wypisuje w tamtym wątku ???
Moim zdaniem powinnaś jeść więcej w ciągu dnia,wtedy być może nie będzie Cię ciągnęło do jedzenia wieczorem.
Choć ... póki nie tyjesz jest wszystko super,bo nie zadręczasz się myślami,że nie dopinasz się w spodnie itp.
Jednak to nie jest normalne co siedzi w Twojej głowie.
Po BMI można jedynie sądzić,że jesteś niezwykle szczupła,jednak wiadomo,to nie wszystko,nie wiemy jak wyglądasz.
Ale ... akceptujesz siebie ?
Nie, nie pomyliłaś nicków
Właśnie chodzi o te grzeszki. Ciągle coś podjadam... Normalny człowiek nie przejąłby się tym zbytnio, a mi nie dają spokoju wyrzuty.
W sumie to z ręką na sercu mogę przyznać, że lubię siebie, taką jaka jestem. Nienawidzę siebie jedynie wieczorami, kiedy patrzę na swój ogromny brzuch i wydaje mi się, że jeszcze trochę i będzie wyglądał tak nawet rano.
Cholernie boli mnie jeszcze strach przed tym, że przez te 'napady' mogę wszystko zepsuć.
Stary 2008-07-24, 12:29   #200
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Cytat:
Aralko - a te rozciąganie,rower ... dużo,tzn przez ile czasu ?

Hmmm rower z 1,5 h. Rozciąganie aż się zmęcze XD
Stary 2008-07-24, 12:31   #201
agnis2908
Zadomowienie

GG do agnis2908

Cytat:
Właśnie chodzi o te grzeszki. Ciągle coś podjadam... Normalny człowiek nie przejąłby się tym zbytnio, a mi nie dają spokoju wyrzuty.
W sumie to z ręką na sercu mogę przyznać, że lubię siebie, taką jaka jestem. Nienawidzę siebie jedynie wieczorami, kiedy patrzę na swój ogromny brzuch i wydaje mi się, że jeszcze trochę i będzie wyglądał tak nawet rano.
Cholernie boli mnie jeszcze strach przed tym, że przez te 'napady' mogę wszystko zepsuć.
Kochana, czego Ty się boisz? Skoro podjadasz sobie słodycze, w ilościach czasem większych i nic nie tyjesz, to ciesz się, a nie zadręczaj. Jejku...ja ja też bym tak chciała A Twoje wyobrażenia na temat brzuchu są bzdurne zapewne i sprzeczne z rzeczywistym obrazem, bo przecież po bmi wynika, że chudzinka jesteś.
Jeśli zjesz coś słodkiego, nie myśl o tym. Nie rozmyślaj "że możesz przytyć", powiedz nawet głośno do siebie "jestem laska".

Stary 2008-07-24, 12:33   #202
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Dziewczyny ja się wtne znowu w połowie dyskusji,ale mam nadzieję, ze wybaczycie

Czy któraś z Was była lub zna opinie na temat tego ośrodka i tego oddziału:
http://www.mcnir.pl/zagorze5.html

Agness, jak sytuacja z psychologiem? Skierowanie straciło już ważność?

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 12:47   #203
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Ej, zjadłam na II Śniadanie 2 cienkie kawałki ciasta piaskowego. Czyli w sumie jak 1 kawałek.
Ale mam wyrzuty sumienia. Eh :/ Ja nie wiem co mam zrobić. Czuję, że od tego przytyję, choć z drugiej strony wiem, że raczej nie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 12:47   #204
juliaaa161190
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
dokładnie! nie umiem siebie obiektywnie ocenić, co prawda jem już w miarę normalnie, ale codziennie rano oglądam się w lustrze i jak tylko wizualnie sobie ubzduram, że przytyłam, to strach pomyśleć, co to będzie.. na razie jest okay. tfu, tfu, żeby nie zapeszyć. nie tyję, chyba nawet troszkę schudłam. wczoraj ważyłam 50,2kg w ubraniach i po śniadaniu. ale ta waga tak się waha, raz w tę, raz wewtę, w każdym bądź razie mam cel- 51kg nie przekraczam. koniec kropka. moim marzeniem [chore, wiem] jest zobaczyć 4 z przodu na wadze. ale jestem w trakcie wybijania sobie tego z głowy. nie dążę do tego, chociaż kusi mnie..

a Ty FILIFONKA: moim zdaniem musisz się przełamać, kochanie. po prostu musisz. inaczej nigdy nie będziesz żyła normalnie. wiem, jak Ci trudno, wiem. przeżywam to samo. ale pomyśl o zdrowiu.. te kilogramy i tak zrzucisz, gdy unormuje Ci się metabolizm. a teraz spróbuj.. proszę, przynajmniej spróbuj wrócić do normalności. nie od razu Kraków zbudowano! powolutku i dasz radę!
Tą 4 z przodu lepiej wybij sobie z głowy czym prędzej! idealna waga dla wzrostu 162 wynosi 51kg, więc ważysz nawet mniej, a możesz się niepotrzebnie wpędzić w jakieś bagno ... albo nie bd potrafiła przestać - jak bd 4X to później X co raz mniejszy i mniejszy ...

Cytat:
U mnie tak jak zawsze - tzn. ok. Tylko jedynie apetytu nie mam. Nie wiem co mam robić by go zyskać, jem sporo więcej, a dalej go nie ma. Wypiłam dziś ten citropepsin ale on nie wiele daje. (z 4 łyżeczki) i gucio z tego.
Cytat:
zobaczę jak będzie dalej. Jeśli nic nie pomoże citropepsin poproszę o receptę moją doktor na peritol.
To lepiej od razu poproś o tą receptę ja z dzieciństwa pamiętam citropepsin i to nic nie pomagało, zresztą 5 letniej córce mojego kuzyna też to dają właśnie a efektów jak nie było tak nie ma. To w ogóle nie działa przynajmniej taka jest moja opinia.

Cytat:
p.s. mój post nr 1000 - jupi!
Gratulacje

A u mnie dzień jak co dzień ... pogody nie ma ... i jakieś okropne lenistwo mnie dopadło, aż się nie poznaję - ta co w domu nie potrafiła wysiedzieć hehe a dzisiaj jest już prawie 14, a ja jedynie wyprowadziłam psa :P normalnie to powinnam być już po zakupach, rowerze czy jakiś ploteczkach ale dzień lenistwa mi się przyda
Wczoraj byłam u lekarki i po powtórzonych badaniach powiedziała, że mam się nie przejmować wagą i cudownie byłoby gdybym przytyła do 48, albo nawet 7, ale przy takich wynikach nie trzeba się spieszyć, dlatego mam jeść to co lubię i ile chcę powtórzyła tylko jeszcze, że mam jeść i że zobaczymy się we wrześniu, a ma nadzieję iż bd przynajmniej 44kg a mi aż humor się poprawił ;P a bd 44 albo i więcej at co

^Nothing suprises me any more.
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 12:49   #205
agnis2908
Zadomowienie

GG do agnis2908

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
Ej, zjadłam na II Śniadanie 2 cienkie kawałki ciasta piaskowego. Czyli w sumie jak 1 kawałek.
Ale mam wyrzuty sumienia. Eh :/ Ja nie wiem co mam zrobić. Czuję, że od tego przytyję, choć z drugiej strony wiem, że raczej nie...
Aralko, zrobiłaś krok w przód
Od jednego kawałka nie utyjesz! Naprawdę, nie zadręczaj się, ale ciesz

Stary 2008-07-24, 12:51   #206
noname12345TPa
Gość

Agato ja znam ten ośrodek - byłam w jego "siostrze bliźniaczce" tzn. w Józefowie.
Oto link do mojego posta:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...2&postcount=30
Stary 2008-07-24, 12:51   #207
agggunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnis2908 Pokaż wiadomość
Kochana, czego Ty się boisz? Skoro podjadasz sobie słodycze, w ilościach czasem większych i nic nie tyjesz, to ciesz się, a nie zadręczaj. Jejku...ja ja też bym tak chciała A Twoje wyobrażenia na temat brzuchu są bzdurne zapewne i sprzeczne z rzeczywistym obrazem, bo przecież po bmi wynika, że chudzinka jesteś.
Jeśli zjesz coś słodkiego, nie myśl o tym. Nie rozmyślaj "że możesz przytyć", powiedz nawet głośno do siebie "jestem laska".
Właśnie nie wiem. Skoro nie tyję... Ech. Skomplikowane.
Chudzinką na pewno nie jestem normalnie wyglądam... chyba.
Stary 2008-07-24, 12:52   #208
monika2409
Raczkowanie

Macie może jakiś skuteczny sposób, żeby przestać myśleć o kaloriach? Bo ja już tak dłużej nie potrafię... ciągle tylko myśle o tym co zjadłam, co musze jeszcze zjeść itd...
monika2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 12:57   #209
juliaaa161190
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
Najlepiej to nic nie rób A ciasto na pewno było smaczne i nie przytyjesz nawet od paru kawałków

Ja w sobotę zjadłam kawałeczek tortu i sernika i bez wyrzutów nawet w końcu mój malutki chrześniak roczek ma tylko raz w życiu
A od tej soboty to też niemało grzeszków, co prawda po słodycze racze nie sięgam bo mam uczulenie na wiele ich składników, ale owoce to hmmm nałóg? wczoraj o godzinie 22:40 zjadłam miseczkę borówek i 2 plastry arbuza, dzień wcześnie po 21 banana i miseczkę czarnych porzeczek ... chociaż owoców i warzyw to ja nawet na R sobie nie żałowałam heh może właśnie dlatego mam dobre wyniki hmm
Mój tata zawsze się śmieje ze mnie, że tyle owoców pochłaniam

^Nothing suprises me any more.
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 13:00   #210
schism_
Zadomowienie

Starlight-przytyć powinnam,jednakże nie w takiej sytuacji,gdy dzieje się to niemalże z powietrza na skutek stanu chorobowego i jeszcze odkłada się sam tłuszcz w newralgicznych miejscach. Siłą rzeczy wolałabym żeby ów proces był dłuższy,dyktowany przyjemnością czerpaną z jedzenia (niekoniecznie zdrowo)i mimo przyrostu kg na wadze nie był tak widoczny. Szkoda mi kasy itp na zmianę garderoby z 34 na większe rozmiary Zresztą są osoby co ważą ode mnie z 8kilo więcej a wymiary w tyłku et.c mają jak ja obecnie. Ironia losu
Niemniej łudzę się,że to 'tycie z powietrza wywołane jest nadciągającym okresem i "po' wszystko się unormuje.

Póki co idę spałaszować coś słodkiego ...
(W ramach świętowania przyjęcia na uniwersyteckie Kulturoznawstwo )
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości