Piersi - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-24, 12:32   #31
Magdalena Dobrowolska
Rozeznanie

Dot.: Piersi

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Zapewne masz na myśli to, że między 80 B, a 60 B jest różnica - to prawda, chociaż mówienie o "dużym i małym B" jest nieco mylące. Miseczka B miseczce B nierówna, jeśli są inne obwody pod biustem. Należy pamiętać o patrzeniu na dwa ważne wymiary - w biuście i pod biustem. Warto poznać swój prawdziwy rozmiar biustonosza. Każdy biust jest inny i każdy jest tak samo OK. Ja ze stanika D85 "przesiadłam się" na prawidłowy 60-65 K-J. Niech literki Was nie przerażają - "na oko" mój biust to D.
Bo ludzie nadal kojarzą taką miseczkę z ogromna babą i piersią jak wiadro...
Niech ktos zorganizuje szkolenie rozmiarowe i wtedy będzie inaczej
Magdalena Dobrowolska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 12:42   #32
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Magdalena Dobrowolska Pokaż wiadomość
Bo ludzie nadal kojarzą taką miseczkę z ogromna babą i piersią jak wiadro...
Niech ktos zorganizuje szkolenie rozmiarowe i wtedy będzie inaczej
Niech sobie myślą, że wiadro - to przeżyję, ale bardziej boli to, że kobiety na siłę, przez całe życie wciskają się w ten sam rozmiar stanika "bo ja taki noszę od zawsze". A przecież ciało kobiety się zmienia, tyje/chudnie, zmienia kształt. Poza tym to smutne, gdy widzi się ładną dziewczynę w fatalnie dobranym biustonoszu - psuje to cały efekt. A przez to, że biustonosz jest źle dobrany, dziewczyna potem myśli, że to z jej biustem jest coś nie tak, zamiast pomyśleć, że z nią to jest wszystko OK, a po prostu stanik to kicha. Ja przez coś takiego na wiele lat dałam sobie wmówić, że mój biust jest beee i generalnie porażka. Dopiero teraz zaczynam myśleć, że mojemu biustowi niczego nie brakuje - jest taki jaki widać być powinien. A każdą panią sprzedawczynię "weź pani większy rozmiar pod biustem, jak miseczka za mała" jestem już teraz gotowa zjeść wzrokiem i słowem - już nie daję sobie wciskać ciemnoty.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 13:14   #33
FridaKahlo
Raczkowanie

Cytat:
Zapewne masz na myśli to, że między 80 B, a 60 B jest różnica - to prawda, chociaż mówienie o "dużym i małym B" jest nieco mylące. Miseczka B miseczce B nierówna, jeśli są inne obwody pod biustem. Należy pamiętać o patrzeniu na dwa ważne wymiary - w biuście i pod biustem. Warto poznać swój prawdziwy rozmiar biustonosza. Każdy biust jest inny i każdy jest tak samo OK. Ja ze stanika D85 "przesiadłam się" na prawidłowy 60-65 K-J. Niech literki Was nie przerażają - "na oko" mój biust to D.
Doris, kochana, a gdzie Ty kupujesz takie staniki?! Mogłabyś polecić jakieś sklepy? Ja mam problem ze znalezieniem mojego 70E...

I przypominam: tak, można powiększać biust bezoperacyjnie. Napisałam już wcześniej w tym wątku o kwasie hialuronowym a dziewczyny po mnie nadal piszą, że sie nie da Co prawda tą metodą można powiększyć piersi o 1-2 rozmiary, ale to chyba wystarczy Nie sądze, aby autorka wątku odrazu chciała wyglądać jak Dolly Parton

Teufel
FridaKahlo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 13:15   #34
Magdalena Dobrowolska
Rozeznanie

Cytat:
Niech sobie myślą, że wiadro - to przeżyję, ale bardziej boli to, że kobiety na siłę, przez całe życie wciskają się w ten sam rozmiar stanika "bo ja taki noszę od zawsze". A przecież ciało kobiety się zmienia, tyje/chudnie, zmienia kształt. Poza tym to smutne, gdy widzi się ładną dziewczynę w fatalnie dobranym biustonoszu - psuje to cały efekt. A przez to, że biustonosz jest źle dobrany, dziewczyna potem myśli, że to z jej biustem jest coś nie tak, zamiast pomyśleć, że z nią to jest wszystko OK, a po prostu stanik to kicha. Ja przez coś takiego na wiele lat dałam sobie wmówić, że mój biust jest beee i generalnie porażka. Dopiero teraz zaczynam myśleć, że mojemu biustowi niczego nie brakuje - jest taki jaki widać być powinien. A każdą panią sprzedawczynię "weź pani większy rozmiar pod biustem, jak miseczka za mała" jestem już teraz gotowa zjeść wzrokiem i słowem - już nie daję sobie wciskać ciemnoty.
Ja też jak słyszę taką gadkę w sklepie, to mi ręce opadają
Stary 2008-07-24, 13:16   #35
Myszunia19
Zakorzenienie

ja biore tabletki anty a biust ani drgnie, a pozatym nawet jak tyje to mi biust nie przybiera. a w dodatku nosze chyba najmniejszy stanik jaki jest. jak ubiore inny to mi sie odgina i widac mi wszystko... (
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 13:19   #36
Magdalena Dobrowolska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
ja biore tabletki anty a biust ani drgnie, a pozatym nawet jak tyje to mi biust nie przybiera. a w dodatku nosze chyba najmniejszy stanik jaki jest. jak ubiore inny to mi sie odgina i widac mi wszystko... (
Może receptą jest pokochać? A modelki to co? dziewczyny chcą takich figur, a one żadko mają biust....
Stary 2008-07-24, 13:39   #37
Myszunia19
Zakorzenienie

jednak wolalabym choc troche wiekszy. nie moge nawet bluzki z dekoldem ubrac bo jak sie zegne to mi wszystko widac a w stroju kompielowym to dopiero wygladam. a juz nie mowiac jakby chlopak mial tam wlozyc reke. to co znajdzie? nic!
Stary 2008-07-24, 13:41   #38
Magdalena Dobrowolska
Rozeznanie

Cytat:
jednak wolalabym choc troche wiekszy. nie moge nawet bluzki z dekoldem ubrac bo jak sie zegne to mi wszystko widac a w stroju kompielowym to dopiero wygladam. a juz nie mowiac jakby chlopak mial tam wlozyc reke. to co znajdzie? nic!
Są amatorzy na takie jagódki - napewno!
Stary 2008-07-24, 13:49   #39
Madaaa
Zakorzenienie

Dziwie sie tym zachwytem ze komus piersi urosly od tabletek anty. Mi tak urosly z A do C... na 3 miesiace. Nie bylo to fajne, bo one byly ciagle spuchnite i bolaly. A wraz z zmiana tabletek sie pomniejszyly do swojego dawnego rozmiaru.

Moje drogie panie przestancie sie rozczulac i uzalac nad swoim biustem .Pokochajcie siebie takimi jakie jestescie, a napewno humory wam sie polepsza.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 13:55   #40
Magdalena Dobrowolska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Dziwie sie tym zachwytem ze komus piersi urosly od tabletek anty. Mi tak urosly z A do C... na 3 miesiace. Nie bylo to fajne, bo one byly ciagle spuchnite i bolaly. A wraz z zmiana tabletek sie pomniejszyly do swojego dawnego rozmiaru.

Moje drogie panie przestancie sie rozczulac i uzalac nad swoim biustem .Pokochajcie siebie takimi jakie jestescie, a napewno humory wam sie polepsza.
"Rozrost" biustu od tabletek, to bardziej spuchnięcie, efekt uboczny ich zażywania..... i po co się męczyć
Stary 2008-07-24, 14:19   #41
Myszunia19
Zakorzenienie

ehh a myslalam ze uda mi sie jakos sobie pomoc...;(
Stary 2008-07-24, 14:21   #42
Magdalena Dobrowolska
Rozeznanie

Cytat:
ehh a myslalam ze uda mi sie jakos sobie pomoc...;(
to nie jest sposób na biust
Stary 2008-07-24, 14:23   #43
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Nie warto dla kogoś katować się. Pamiętam taki smutny teledysk bodajże TLC, o tym jak dziewczyna chciała powiększyć biust, bo facet nabijał się, że ma małe... Znacie to?
Ja nie znam, opowiedz

wstrzykiwanie kwasu hialuronowego-brzmi strasznie
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 14:27   #44
Magdalena Dobrowolska
Rozeznanie

[quote=agusiajnw;8337940]Ja nie znam, opowiedz

wstrzykiwanie kwasu hialuronowego-brzmi strasznie [/quo
W tym momencie nie pamiętam tytułu, nawet nie wiem czy ten zespół ale historia tam opowiedziana jest smutna.... Na szczęście na koniec dziewczyna widzi jak innej usuwane są implanty, brzydzi się tego, ucieka ze szpitala i w nosie ma tego "swojego pana"...
Stary 2008-07-24, 14:27   #45
cytryna21
Raczkowanie

Cytat:
bo masz dobrze dobrane tabletki dlatego nic Ci nie rośnie
ja przez 4mies brałam nieodpowiednie no i mam rezultaty
cytryna21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 14:34   #46
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytryna21 Pokaż wiadomość
bo masz dobrze dobrane tabletki dlatego nic Ci nie rośnie
ja przez 4mies brałam nieodpowiednie no i mam rezultaty
a kto powiedział że zawsze biust rośnie od tabletek? Przecież tak naprawdę to skutek uboczny jest, chociaż dla niektórych z nas to zbawienie Ale jako skutek uboczny nie ma obowiązku wystąpić wiec to nie jest kwestia doboru tabletek tylko organizmu.
Stary 2008-07-24, 14:42   #47
cytryna21
Raczkowanie

też właśnie narzekam na ten efekt uboczny! a tabletki i organizm wiążą się w jedną całość! tabletki powinny być tak dobrane żeby nie wprowadzały tak dużych zmian!
cytryna21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 14:47   #48
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Wiecie, mi sie biust powiekszyl podczas ciazy. No na poczatku mi sie to podobalo, ale potem zaczelo przerazac... przedtem latalam bez biustonosza jak mi pasowalo np. pod sukienk bez ramiaczek, i nie musialam sie martwic o obwisaniu. Z wiekszym biustem nawet nie moglam pomyslec o tym by nie ubrac biustonosza, no i strach przed obwisnieciem...
Modlilam sie by po zakonczeniu karmienia piersi sie znowu zmniejszyly.
No i zmniejszyly sie, ale nie do konca. Mam rozmiar wiekszy niz przed ciaza. Ale zupelnie sie wyleczylam z marzen o wiekszym biuscie.

No i trafilam na wyzej wymieniony watek o stanikach. I do dzis dziekuje ze go znalazlam ! W prawidlowym rozmiarze biust sie podniusl, i nawet troch urosl (migracja), az nawet TZ zauwazyl.

Tutaj zdjecie z staym i nowym stanikiem:
http://weblog.xanga.com/eternalvoyag...-surgery-.html
biust wyglada optycznie duzo lepiej.

No i wg mnie najldniejszy jest biust o ladnym ksztalcie, rozmiar jest nie wazny. W pewnym sensie lubie biusty, (nie nie jestel Lezbijka ) i uwielbiam kragle i sterczace piersi, nie wazne czy sa male czy duzo. I wem ze wiele facetow sie ze mna zgadza.
Stary 2008-07-24, 14:47   #49
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez FridaKahlo Pokaż wiadomość
Doris, kochana, a gdzie Ty kupujesz takie staniki?! Mogłabyś polecić jakieś sklepy? Ja mam problem ze znalezieniem mojego 70E...
Ja ci odpowiem, bo sama noszę 65G(a powinnam pewnie 60HTu masz zbiór linków do takich sklepów:
http://stanikowe-sklepy.blogspot.com/
Polskie sklepy są dość drogie niestety Tworzy się teraz jeszcze www.dopasowana.pl ,ale to dopiero początek, więc wybór marny. Ze swojej strony mogę polecić intimo4you.com i peachfield.pl . Sporo dziewczyn zaopatruje się w sklepach brytyjskich, bo tam są przyjaźniejsze ceny
Przy jakich wymiarach nosisz 70E? Bo to rozmiar raczej łatwo dostępny, przynajmniej w internecie
A do adremu- mi biust urósł od dobrze dobranego stanika, dobre 4-5cm. Od tabletek raczej nie
velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 14:53   #50
agusiajnw
Zakorzenienie

cytryna21 Myślałam że mówisz w takim sensie że przy odpowiednich tabletkach urosną, sorki.
A swoją drogą to faktycznie te z nas co mają małe chcą duże, a te co duże mniejsze... Wszystko odwrotnie tak samo jak chudzi chcą tyć, grubi chudnąć, Ci z kręconymi włosami chcą proste a z prostymi kręcone... Wniosek taki że człowiek zawsze sobie coś do narzekania znajdzie... Ale to dobrze, bo przecież jakby każdy mógł spełnić swoje zachcianki to wszyscy bylibyśmy do siebie podobni
Stary 2008-07-24, 14:59   #51
Magdalena Dobrowolska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eternalvoyageur Pokaż wiadomość
Wiecie, mi sie biust powiekszyl podczas ciazy. No na poczatku mi sie to podobalo, ale potem zaczelo przerazac... przedtem latalam bez biustonosza jak mi pasowalo np. pod sukienk bez ramiaczek, i nie musialam sie martwic o obwisaniu. Z wiekszym biustem nawet nie moglam pomyslec o tym by nie ubrac biustonosza, no i strach przed obwisnieciem...
Modlilam sie by po zakonczeniu karmienia piersi sie znowu zmniejszyly.
No i zmniejszyly sie, ale nie do konca. Mam rozmiar wiekszy niz przed ciaza. Ale zupelnie sie wyleczylam z marzen o wiekszym biuscie.

No i trafilam na wyzej wymieniony watek o stanikach. I do dzis dziekuje ze go znalazlam ! W prawidlowym rozmiarze biust sie podniusl, i nawet troch urosl (migracja), az nawet TZ zauwazyl.

Tutaj zdjecie z staym i nowym stanikiem:
http://weblog.xanga.com/eternalvoyag...-surgery-.html
biust wyglada optycznie duzo lepiej.

No i wg mnie najldniejszy jest biust o ladnym ksztalcie, rozmiar jest nie wazny. W pewnym sensie lubie biusty, (nie nie jestel Lezbijka ) i uwielbiam kragle i sterczace piersi, nie wazne czy sa male czy duzo. I wem ze wiele facetow sie ze mna zgadza.
To, że można z małym biustem chodzić bez stanika to duży + i narzekające małobiuściaste powinny wziąć to pod uwagę!
Stary 2008-07-24, 15:07   #52
Myszunia19
Zakorzenienie

tylko ze ja tego biustu praktycznie nie mam. nawet tego rowka miedzy nimi za bardzo nie widac;(
Stary 2008-07-24, 15:08   #53
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
To, że można z małym biustem chodzić bez stanika to duży + i narzekające małobiuściaste powinny wziąć to pod uwagę!
No tak o ile ma się biust Duże B lub najlepiej C, bo ja nie mogę bez stanika bo prawie płaska jestem coś tam wystaje, ale to takie byle co
Stary 2008-07-24, 15:10   #54
Magdalena Dobrowolska
Rozeznanie

Cytat:
tylko ze ja tego biustu praktycznie nie mam. nawet tego rowka miedzy nimi za bardzo nie widac;(
Rowek to nie wszystko... MOżesz nosić stanik bez ramiączek! Dziewczyno, ja też bym tak chciała
Stary 2008-07-24, 15:12   #55
Magdalena Dobrowolska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
No tak o ile ma się biust Duże B lub najlepiej C, bo ja nie mogę bez stanika bo prawie płaska jestem coś tam wystaje, ale to takie byle co
C też może się rozciągnąć, ghrawitacja jest nieubłagana
Stary 2008-07-24, 15:20   #56
agusiajnw
Zakorzenienie

No w sumie z dużego biustu nie da się pomniejszyć stanikiem, a na małe teraz robią takie push-upy że można z A i D zrobić Sama mam dwa takie mega powiększające
Stary 2008-07-24, 15:22   #57
Magdalena Dobrowolska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
No w sumie z dużego biustu nie da się pomniejszyć stanikiem, a na małe teraz robią takie push-upy że można z A i D zrobić Sama mam dwa takie mega powiększające
AAAAAAAAA.... Można zrobić super rozmiar
Stary 2008-07-24, 15:24   #58
Miśka84
BAN stały

Cytat:
glupie pytanie ale serio nie mam pojecia jaka jest na nie odpowiedz; czy da sie powiekszyc piersi ale nie operacyjnie?

z gory dziekuje i prosze o darowanie sobie zlosliwych komentarzy

Pozdrawiam
Ja ćwiczę z hantelkami i są wieksze niż były O parę cm można, no ale na pewno nie o 10 czy 15
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 15:25   #59
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
nie da sie

Jesli by sie dalo to pewnie z 80 % populacji żenskiej chodzilaby z miseczka D albo E
Ja miałam 89 cm, teraz ma 94
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 15:30   #60
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Rowek to nie wszystko... MOżesz nosić stanik bez ramiączek! Dziewczyno, ja też bym tak chciała

nie moge bo mi spada
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości