Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-04, 22:01   #2041
asiaczek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Asiaczek.a próbowaliście mustela stelatopia?

Macie.jakiś fajny przepis ze szparagami?Nie mam.doświadczenia,a chce jutro.kupić
Tego ueszcze nie, cena mnie wstrzymywała. Teraz mam taką maść o krótkim,prostym składzie i bardzo pomaga na lekkie przesuszenia, więc może w końcu po wielu aplikacjach zaleczy te najgorsze miejsca. W ogóle to my wydaliśmy już majątek na te wszystkie smarowidła,probiotyki i badania. Nie wiem co by było gdyby nas nie było na to stać. A ciężko przewidzieć takie wydatki planując dziecko.

Monya, mi na szczęście nie puchną jeszcze nogi. U Ciebie pewnie to ciśnienie wzmaga puchnięcie?

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-04, 22:49   #2042
monyaa108
Raczkowanie

asiaczek pewnie nadcisnienie wzmaga obrzeki, juz mam je od okolo 18tc a teraz sa nasilone, jedyny sposob to lezenie z nogamiw gorze , chlodny prysznic takie leczenie zachowawcze.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 23:14   #2043
folinka
Zadomowienie

Dziękuję jeszcze raz wszystkim!

Ooo, widzę, że temat toreb do szpitala zaczyna już się zakorzeniać u nas Ja mam właściwie wszystko do torby, ale nie czuję jakiejś potrzeby pakowania tego, co zapewne wynika z faktu, że trzy razy rodziłam po terminie... Ale myślę, że tak na 37 tc będą mieć spakowane.

Gratuluję kompletowania wszelakich zakupów.
My nie możemy trochę doczekać się zamówienia wózka, żeby łatwiej nam było wyjść w teren i zapakować się porządnie na jakiś piknik. A z drugiej strony szkoda, żeby już gwarancja leciała. Na pewno jak już kupimy, to zrobimy jakąś piknikową próbę generalną z samą Lidką i koszykiem obok zamiast drugiego siedziska (bo jest taka opcja)

monya, powtórzę i ja, że wspaniale czytać Twoje posty, z których bije więcej optymizmu. I fantastycznie, że te nowe leki coś pomagają Szkoda tylko, że znowu musisz do tego paskudnego szpitala iść...

Radenka, co u Ciebie, Małpy i maluszka??? Czytasz nas coś w ogóle?

Ja ciągle sobie wynajduję jakieś mniejsze lub większe prace porządkowe w domu, żeby mieć tak wszystko jak najlepiej ogarnięte na te pierwsze miesiące z maleństwem. I wreszcie na serio zaczęłam dziś wystawiać na ebay rzeczy po Lidce, ale sporo jeszcze przede mną. W Kaja ubraniach też kolejną segregację musiałam zrobić, bo strasznie mi szybko rośnie ostatnio i zaczynam nowy dział worów z ubrankami - dwa nowe worki podpisałam "Benio 3-4 lata" i "Benio 4-5 lat", żeby mi się nie pomieszały, co po Maksie dla Kaja, co dla Lidki, itd

Ja pewnie w weekend niewiele będę, bo mamy trochę planów. I też podobnie jak Wy cieszę się z temperatur w okolicach 20, tyle że u mnie to wzrost

Buziaki i miłego weekendu!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 23:28   #2044
ovejita
Wtajemniczenie

Monya, mi nogi póki co nie puchną. Ale też nigdy nie miałam takich tendencji

Ja torby nie pakuje bo nie wiem w co się pakować a dodatkowo najpierw muszę kupić ręczniki z mikrofibry, bo zajmują mało miejsca - kliknę je dopiero w poniedziałek
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-05, 01:13   #2045
kitosa
Zadomowienie

Witam się bezsennie
Folinko cudowne rzeczy dziergasz Zdolniacha z Ciebie.
Monya cieszę się, że miło spędziłaś czas z M. i że leki działająNogi to mnie często "kręcą", nie puchną póki co.
Emma ładne łóżeczko
Ja sobie wczoraj pofolgowałam z lodami i sokiem cytrusowym i cukier 150 Pasków już nie mam, więc czekam na wizytę u diabetyka 09.05. Blanko, wpisz mi proszę wizytę - 15.05.
Ognisko odwołane, bo szwagrowie przeziębieni, może później.
Za tydzień mam komunię chrześniaka, wyciągnęłam starą sukienkę i wystarczy ją poluzować pod biustem i będzie ok Teraz patrzę jak zrobić róże cukrowe, bo tort mamy z mamą upiec.Przy okazji weźmiemy łóżeczko, muszę tylko materac dokupić W sumie jeszcze tylko zamówienie u Hubiego i z apteki i już
Czuję się już jak kaleka, z trudem zakładam skarpetki, paznokci już sama nie obetnę
Ovejita też za bardzo nie wiem co spakować do szpitala, ale jest tego mnóstwo w necie, damy radę Zamierzam się spakować pod koniec maja.
Stary 2018-05-05, 06:12   #2046
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Kitosa Ja to na pewno wiem ze musze spakować się w torbę, a nie walizkę (wymogi szpitala). Na szczęście szpital zapewnia wszystko dla maluszka i dużo rzeczy dla mamy (koszule, podkłady etc). Ciekawe tylko co w sytuacji jak mnie odeślą do innego, który np nie zapewnia nic chyba te rzeczy w razie w trzeba mieć w samochodzie
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-05, 06:22   #2047
pozytywnaj
Zadomowienie

Hejo.

U mnie też się ochłodziło.
Niestety córka w nocy się rozchorowała, także siedzimy dziś w domu

Co do imion :jeszcze nie mamy. Mężowi się nie spieszy A ja bym już chciała.
Mi siadają najzwyklejsze polskie imiona, wiem, że się powtarzają, ale tak jest od zawsze. Dawniej Były Staszki Franki a teraz np Antki i Janki. Mają nam się podobać i tyle

Erwin nie mój gust, ale tak jak mówię ja mam takie zwyklaki.

Monya fajnie że u Ciebie lepiej.

Dziewczyny 28 tydzień a ja na wadze +10

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-05, 06:33   #2048
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Emma gratukuje kizeczka! Samu zastanawialismy sie nad tym modelem!
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dziękuję jeszcze raz wszystkim!

Ooo, widzę, że temat toreb do szpitala zaczyna już się zakorzeniać u nas Ja mam właściwie wszystko do torby, ale nie czuję jakiejś potrzeby pakowania tego, co zapewne wynika z faktu, że trzy razy rodziłam po terminie... Ale myślę, że tak na 37 tc będą mieć spakowane.

Gratuluję kompletowania wszelakich zakupów.
My nie możemy trochę doczekać się zamówienia wózka, żeby łatwiej nam było wyjść w teren i zapakować się porządnie na jakiś piknik. A z drugiej strony szkoda, żeby już gwarancja leciała. Na pewno jak już kupimy, to zrobimy jakąś piknikową próbę generalną z samą Lidką i koszykiem obok zamiast drugiego siedziska (bo jest taka opcja)

monya, powtórzę i ja, że wspaniale czytać Twoje posty, z których bije więcej optymizmu. I fantastycznie, że te nowe leki coś pomagają Szkoda tylko, że znowu musisz do tego paskudnego szpitala iść...

Radenka, co u Ciebie, Małpy i maluszka??? Czytasz nas coś w ogóle?

Ja ciągle sobie wynajduję jakieś mniejsze lub większe prace porządkowe w domu, żeby mieć tak wszystko jak najlepiej ogarnięte na te pierwsze miesiące z maleństwem. I wreszcie na serio zaczęłam dziś wystawiać na ebay rzeczy po Lidce, ale sporo jeszcze przede mną. W Kaja ubraniach też kolejną segregację musiałam zrobić, bo strasznie mi szybko rośnie ostatnio i zaczynam nowy dział worów z ubrankami - dwa nowe worki podpisałam "Benio 3-4 lata" i "Benio 4-5 lat", żeby mi się nie pomieszały, co po Maksie dla Kaja, co dla Lidki, itd

Ja pewnie w weekend niewiele będę, bo mamy trochę planów. I też podobnie jak Wy cieszę się z temperatur w okolicach 20, tyle że u mnie to wzrost

Buziaki i miłego weekendu!
To ja tez pochwale Twoje rekoczyny piękne!

Ja musze sobie zrobic liste co spakowac i pod koniec maja bede prac i pakować! Ja mam taka torbe weekendowa- mam nadzieje ze wystarczy
Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Monya, mi nogi póki co nie puchną. Ale też nigdy nie miałam takich tendencji

Ja torby nie pakuje bo nie wiem w co się pakować a dodatkowo najpierw muszę kupić ręczniki z mikrofibry, bo zajmują mało miejsca - kliknę je dopiero w poniedziałek
Oj mi pachną... moja mama miala w ciazy zatrucie wiec obserwuje siebie. Ale cisnienia wysokiego nie mam, z moczem poki co wszystko ok. Pewnie upaly udzielily mi sie...
Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Hejo.

U mnie też się ochłodziło.
Niestety córka w nocy się rozchorowała, także siedzimy dziś w domu

Co do imion :jeszcze nie mamy. Mężowi się nie spieszy A ja bym już chciała.
Mi siadają najzwyklejsze polskie imiona, wiem, że się powtarzają, ale tak jest od zawsze. Dawniej Były Staszki Franki a teraz np Antki i Janki. Mają nam się podobać i tyle

Erwin nie mój gust, ale tak jak mówię ja mam takie zwyklaki.

Monya fajnie że u Ciebie lepiej.

Dziewczyny 28 tydzień a ja na wadze +10

Zwyklaki sa fajne!
A o wadze nie mysl za dużo... bo zwariujesz... ja staram sie zachowac dystans do mojego cellulit u i podwojnej brodki...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-05, 07:01   #2049
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Emma gratukuje kizeczka! Samu zastanawialismy sie nad tym modelem!To ja tez pochwale Twoje rekoczyny piękne!

Ja musze sobie zrobic liste co spakowac i pod koniec maja bede prac i pakować! Ja mam taka torbe weekendowa- mam nadzieje ze wystarczyOj mi pachną... moja mama miala w ciazy zatrucie wiec obserwuje siebie. Ale cisnienia wysokiego nie mam, z moczem poki co wszystko ok. Pewnie upaly udzielily mi sie...Zwyklaki sa fajne!
A o wadze nie mysl za dużo... bo zwariujesz... ja staram sie zachowac dystans do mojego cellulit u i podwojnej brodki...

będziemy robić operacje plastyczne po

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-05, 07:29   #2050
aniama6
Zadomowienie

Ale dużo napisalyscie, od popołudnia nie czytałam i mam tyle nadrabiania. Napisze co pamietam. Asiaczek co do zawodu mojego to nie wiem czy już pisałam, na pewno do póki pracowałam na cały wymiar to nie. Jestem lekarzem rodzinnym, te 60 dzieciaków rocznie to moi pacjenci Monya cieszę się ze fajnie spędziłaś czas, widać ze jesteś naładowana energia szkoda tylko ze znów szpital. Pola co do szparagów to podzielę się moim przepisem od 2 tyg się tym zajadamy i nie bardzo chce mi sie inne wypróbowywać . Nagrzewasz piekarnik do 220 st. W tym czasie odłamujesz ze szparagów te twarde części, układasz na blaszce. Troche oliwy mieszasz z przyprawami- ja np czosnek, papryka mielona itp i skrapiasz. Pieczesz 12 min i gotowe . Podajesz albo samo, albo jako dodatek do obiadu, z jakimś sosem jogurtowym, z jajkiem sadzonym, no jak lubisz. Jeśli chodzi o kosmetyki to ja kupuje na początek tylko płyn babydream i linomag i to będzie cała kosmetyczka małego. Resztę jak trzeba będę dokupywać. Camelitos ciasto z rabarbarem super wyszło. Będę z innymi owocami tez robić.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-05, 07:39   #2051
pola25
Zakorzenienie

Aniama dziękuję.

Co do wagi,to też mi.się przybrało,jestem.okraglej sza na twarzy,ręce grubsze,na plecach tluszcz.Będzie,co zrzucać po porodzie!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-05, 07:53   #2052
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Ale dużo napisalyscie, od popołudnia nie czytałam i mam tyle nadrabiania. Napisze co pamietam. Asiaczek co do zawodu mojego to nie wiem czy już pisałam, na pewno do póki pracowałam na cały wymiar to nie. Jestem lekarzem rodzinnym, te 60 dzieciaków rocznie to moi pacjenci Monya cieszę się ze fajnie spędziłaś czas, widać ze jesteś naładowana energia szkoda tylko ze znów szpital. Pola co do szparagów to podzielę się moim przepisem od 2 tyg się tym zajadamy i nie bardzo chce mi sie inne wypróbowywać . Nagrzewasz piekarnik do 220 st. W tym czasie odłamujesz ze szparagów te twarde części, układasz na blaszce. Troche oliwy mieszasz z przyprawami- ja np czosnek, papryka mielona itp i skrapiasz. Pieczesz 12 min i gotowe . Podajesz albo samo, albo jako dodatek do obiadu, z jakimś sosem jogurtowym, z jajkiem sadzonym, no jak lubisz. Jeśli chodzi o kosmetyki to ja kupuje na początek tylko płyn babydream i linomag i to będzie cała kosmetyczka małego. Resztę jak trzeba będę dokupywać. Camelitos ciasto z rabarbarem super wyszło. Będę z innymi owocami tez robić.

Aniama cieszę się że ciasto wyszło ja też kolejne zrobię z innymi owocami, marzy mi się z truskawkami albo jagodami

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-05, 08:24   #2053
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
będziemy robić operacje plastyczne po

O taaaak
Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość

O ja tez tak robie szparagi- dodaje jeszcze cytryne!
Cytat:
Aniama dziękuję.

Co do wagi,to też mi.się przybrało,jestem.okraglej sza na twarzy,ręce grubsze,na plecach tluszcz.Będzie,co zrzucać po porodzie!
Po pologu wszystkie bedziemy chodakowska cwiczyc

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-05, 08:52   #2054
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Aniama dziękuję.

Mam to samo + dużo większy cellulit mimo, że nigdy tak nie pilnowałam balsamowania, za to przed ciążą byłam bardzo aktywna fizycznie, a teraz już tylko spacery. Po porodzie będzie się trzeba wziąć za siebie.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-05, 08:59   #2055
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dziewczyny dziekuje Wam za cieple słowa otuchy odnosnie męża
Elu jakie śliczne łóżeczko !!!
Co do koszul w szpitalu to myslalam o trzech.
Obejita gratuluje udanej wizyty co do szyjki to nie martw się, mi nie mierzy, tylko bada, wiec juz od kilku miesięcy nie wiem jaką ma długość.
Karolinko te biale rolety co wstawilas sa piękne, dają bardzo fajny klimat.
Kocie dla Ciebie tez wielkie gratulacje!!
Fioletowe ja biore dwie tabletki dziennie luteiny, ale nie obawiaj sie i jak trzeba to wez trzy, bo tego nie przedawkujesz, organizm wezmie tyle ile mu potrzeba
Aneka cudo
Sandam ciesze sie z powodu mieszkania, mąż tez na pewno nie przejmuje sie wysilkiem, tylko cieszy z powodu wspolnego gniazdka !
Cambria
Odo z tych imion co podalas to mi najbardziej sie podoba Witomir
Monya, super ze milo spedziliscie czas z Markiem
Folinko ale Ty cuda robisz na szydelku na prawde ekstra.
Co do kosmetylko w kąpieli to też mam w planach babydream.
Emma lozeczko cudo !!!
O Blanka mozesz mi wpisac wizyte na 16 maja
Moj mąż dzis konczy realizacje, a ja zaraz siadam na ali i domowie kilka rzeczy. Poki co przyszla kamera, grzechotka, zabawka ma fotelik i kocyk. Czekam jeszcze na kilka drobiazgów
Pogoda ładna, ale brak upału.
Wczoraj w sh kupilam taka sukienke na lato luźna, bawelniana - ale ma małą plamke akurat w okolicy brzucha i nie moge tego doprac najwyżej będzie na ogród, a cos wychodnego kupię jeszcze w międzyczasie

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-05, 09:05   #2056
KarolinaK
Zakorzenienie

Dziewczyny ja nie mam wcale tendencji do puchnięcie stop ani innych części ciała. To po raz pierwszy nie poznaje swoich stop. Wczoraj to juz były tak wielkie ze az dyskomfort czułam takie ciągniecie. Ale niestety cały dzien przy biurku wiec nie miałam Nawte momentu chwile sie polozyc... a zaczęło sie dopiero dwa dni temu. Wczesniej stopy były normalne. Musze zapytac poloznej w przyszłym tygodniu bo Tz tez nie mogł uwierzyć ze to moje stopy. Moja waga jest zawsze w normie nigdy nie gromadziła mi sie woda a teraz to juz nie wiem od czego to. Jesli mówicie ze Wam nie puchną to moze u mnie z innego powodu???

Folinka jelsi nowy wózek kupujesz to oni i tak Ci chyba tak szybko nie dadzą. Nie pamietam czy Ty juz zamawiałam??? Jak ja moj zamawiałam to mi powiedzieli ze nie dostanę go wczesniej niz 6 tygodni przed porodem... także musze i tak czekac.

O rany nareszcie długi weekend ️. I przepiękna pogoda od rana słoneczko nas przywitało.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-05, 09:06   #2057
pola25
Zakorzenienie

Kropka trzeba będzie się za siebie wziąć!

Aaska na początek dobre będzie.kp i spacerki.z wózkiem!

Byliśmy na ryneczku.po.warzywka i owoce!Szparagi zakupione.
Zaraz robię ciasto jogurtowe z thermo!

Co do.puchniecia to odpukac narazie nie jest źle,jak byly te.upały to.odczuwalam.dyskomfort, takie.napięcie.w lydkach a niby.opuchnięte nie.były

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-05 o 09:09
Stary 2018-05-05, 09:11   #2058
folinka
Zadomowienie

kitosa, kropka, zua

Karolina, nie wiem, dlaczego na Twój wózek tak długo się czeka... Może dlatego, że jest droższy i nie trzymają takich stanów magazynowych, nie wiem, tak zgaduję tylko. Lidki Joie mieliśmy po tygodniu. Czas oczekiwania na Mountain Buggy to maks. 2 tyg

Stary 2018-05-05, 09:20   #2059
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja nie mam wcale tendencji do puchnięcie stop ani innych części ciała. To po raz pierwszy nie poznaje swoich stop. Wczoraj to juz były tak wielkie ze az dyskomfort czułam takie ciągniecie. Ale niestety cały dzien przy biurku wiec nie miałam Nawte momentu chwile sie polozyc... a zaczęło sie dopiero dwa dni temu. Wczesniej stopy były normalne. Musze zapytac poloznej w przyszłym tygodniu bo Tz tez nie mogł uwierzyć ze to moje stopy. Moja waga jest zawsze w normie nigdy nie gromadziła mi sie woda a teraz to juz nie wiem od czego to. Jesli mówicie ze Wam nie puchną to moze u mnie z innego powodu???

Folinka jelsi nowy wózek kupujesz to oni i tak Ci chyba tak szybko nie dadzą. Nie pamietam czy Ty juz zamawiałam??? Jak ja moj zamawiałam to mi powiedzieli ze nie dostanę go wczesniej niz 6 tygodni przed porodem... także musze i tak czekac.

O rany nareszcie długi weekend ️. I przepiękna pogoda od rana słoneczko nas przywitało.
U mnie wieczorem też stopy są bardziej spuchnięte nie wcisnę butów niektórych, do tego zawsze miałam masywne łydki, a teraz to już jak spuchną są duże...

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Mam pytanie jakie polecacie majtki jednorazowe po porodzie i te podkłady, wkładki laktacyjne. Kojarzę, że już padły kiedyś jakieś, ale szukam szukam i znaleźć nie mogę , a kompletnie nie wiem co bardziej się sprawdza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-05, 10:00   #2060
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
U mnie wieczorem też stopy są bardziej spuchnięte nie wcisnę butów niektórych, do tego zawsze miałam masywne łydki, a teraz to już jak spuchną są duże...

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Mam pytanie jakie polecacie majtki jednorazowe po porodzie i te podkłady, wkładki laktacyjne. Kojarzę, że już padły kiedyś jakieś, ale szukam szukam i znaleźć nie mogę , a kompletnie nie wiem co bardziej się sprawdza.
majtki jednorazowe kupilam akuku
podklady akuku
wkladki canpol i akuku

kupiłam też kompres żelowy 3 w 1 .lansinoh
Stary 2018-05-05, 10:02   #2061
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
majtki jednorazowe kupilam akuku
podklady akuku
wkladki canpol i akuku

kupiłam też kompres żelowy 3 w 1 .lansinoh
Dzięki
Stary 2018-05-05, 10:02   #2062
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
nie ma za co!
Stary 2018-05-05, 10:16   #2063
Elaaaa
Wtajemniczenie

A to przy okazji i ja zapytam, kupujcie te nakładki silikonowe na piersi? W razie kłopotów z karmieniem? Jeśli tak to jak dobrać rozmiar?

Stary 2018-05-05, 10:17   #2064
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:

Karolina ja tez nie mialam nigdy tendencji do obrzekow zawsze mialam szczuple stopy i kostki chocbym caly dzien stala czy siedziala, moglam caly dzien w szpilkach biegac, wiec na pewno nie jest to u mnie tendencja sprzed ciazy raczej typowa ciazowa dolegliwosc. JAkos trzeba sie przemeczyc i po ciazy to minie
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-05, 10:22   #2065
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Mi tez na razie odpukac, stopy nie pachną
Pola zjadlabym szparagi, kurcze jadlam tylko raz w życiu ! Co bedziesz z nich robić ?
Elu ja kupuje te nakładki. Co do rozmiaru to w sumie nie wiem jak sie go dobiera, ale mam male brodawki to biore s.
Wyszlam na dwór poczytać bo az mnie serce boli jak słyszę szwagierke jak krzyczy na swoja niespelna dwuletnią córkę.... teksty typu "zamknij sie, nie drzyj ryja"..... tak to jest jak zachcialo sie mieć dzieci bo tak, a trudu wychowania to juz sie nie chce dac....nasypalam małej chrupkow kukurydzianych do miseczki, zajęła sie podjadaniem i jest spokój....

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-05, 10:33   #2066
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Pola zjadlabym szparagi, kurcze jadlam tylko raz w życiu ! Co bedziesz z nich robić ?
Elu ja kupuje te nakładki. Co do rozmiaru to w sumie nie wiem jak sie go dobiera, ale mam male brodawki to biore s.
Wyszlam na dwór poczytać bo az mnie serce boli jak słyszę szwagierke jak krzyczy na swoja niespelna dwuletnią córkę.... teksty typu "zamknij sie, nie drzyj ryja"..... tak to jest jak zachcialo sie mieć dzieci bo tak, a trudu wychowania to juz sie nie chce dac....nasypalam małej chrupkow kukurydzianych do miseczki, zajęła sie podjadaniem i jest spokój....

Dzisiaj z przepisu (oprócz pieczarek) alergikagotuje.pl/tagliatelle-ze-szparagami-i-cukinia-weganskie-takze-dla-biegacza/

A jutro z przepisu Aniama
Stary 2018-05-05, 10:36   #2067
folinka
Zadomowienie

Dziewczynki, tak mi się przypomniało o wielorazówkach. Na noce mam Tots Bots Stretchies bambuski, te nam pasowały bardzo. Schną skubańce strasznie długo, ale to właśnie stanowi o ich chłonności...
Do wielu moich powodów kupienia suszarki elektrycznej dochodzi właśnie ten, żeby te moje wszystkie bambusy lepiej suszyć i żeby były mięciutkie.
Stary 2018-05-05, 10:38   #2068
aniama6
Zadomowienie

Wkłady poporodowe słyszałam ze dobre bella mama, jakiegoś kleju nie maja i w niektórych szpitalach wręcz takich wymagają to takie kupię, majtki to nie wiem której firmy ale wiem ze takie fioletowe siatki, wkładki laktacyjne koleżanka poleciła Lovi wiec tez te wezmę, nakładki silikonowe chyba na początek nie kupuje. A ja wsiąkłam w pieluchy wielorazowe, czytam, oglądam i po weekendzie chyba coś zamówię na start.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:

Zua spróbuj moich z piekarnika, proste szybkie, zaserwowałam na grillu rodzinnym i wszystkim pasowało.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-05, 10:45   #2069
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Robimy dzisiaj z mezem porzadki. Najpeirw na stryszku a za chwile idziemy na ogród! Ja jestem od przynies, podaj pozamiataj, reszte robi maz
Cytat:

No ja tez w ogole nie mialam z tym problemow. A teraz nie umiem znalezc kostki samo puchniecie jest objawem fizjologicznym, zwlaszcza jak caly dzien siedzisz. Po nocy powinna schodzic. Ew. Kontroluj cisnienie i wspomnij położnej o tym.
Cytat:

Nam polozna polecala majtki babyono i takie tez zamawiam, wkladki/podpaski tez babyono, podklady biore te co najtaniej wychodzą. Co do wkaldek laktacyjnych to mam spory zapas nuk i dostalam jeszcze od kolezanki johnosns baby.

Elaa Jezeli chodzi o te nakladki na brodawki, to rozmiar to srednica btodawki bez otoczki. Rozne firmy mają różne rozmiary, z tego co wiem medela i lansunoh mają takie miarki. Położna ogolnie mowila, ze one sa do uzytku przy plaskich/wkleslych brodawkach i doraznie przy podraznionych/poranionych. Nie poleca stosowac ich non stop. No i powiedziala, ze trzeba je umiec zalozyc, zeby nie spadaly (na zasadzie ppodcisnienia wywinac je i przylozyc do brodawki). Ja poki co nie kupuje, zobacze jak u mnie to wszystko sie rozwinie...
Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
A to przy okazji i ja zapytam, kupujcie te nakładki silikonowe na piersi? W razie kłopotów z karmieniem? Jeśli tak to jak dobrać rozmiar?

Odpowiedz powyzej- rozpedzilam sie
Cytat:

Stopy Ci nie pachną?

Oj noz mi sie otwiera jak slysze jak niektorzy rodzice odnosza sie do swoich dzieci...

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-05, 10:53   #2070
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Majtki wielorazowe z siateczki z Canpolu, podkłady bella mama ( 1 paczkę, bo w szpitalu zapewniają), a później zwykłe podpaski, wkładki laktacyjne lovi, miałam wcześniej z Jonhsona i mi nie pasowały.
Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość

Nakładek nie kupuje, mam jeszcze po Ewce ale nie szło mi przez to karmić.

Od razu do koszyka wrzuciłam lano- maść z zaji na popękane brodawki.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości