![]() |
#2041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Monya, mi na szczęście nie puchną jeszcze nogi. U Ciebie pewnie to ciśnienie wzmaga puchnięcie? Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#2042 |
Raczkowanie
|
asiaczek pewnie nadcisnienie wzmaga obrzeki, juz mam je od okolo 18tc a teraz sa nasilone, jedyny sposob to lezenie z nogamiw gorze , chlodny prysznic takie leczenie zachowawcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2043 |
Zadomowienie
|
Dziękuję jeszcze raz wszystkim!
![]() Ooo, widzę, że temat toreb do szpitala zaczyna już się zakorzeniać u nas ![]() ![]() Gratuluję kompletowania wszelakich zakupów. My nie możemy trochę doczekać się zamówienia wózka, żeby łatwiej nam było wyjść w teren i zapakować się porządnie na jakiś piknik. A z drugiej strony szkoda, żeby już gwarancja leciała. Na pewno jak już kupimy, to zrobimy jakąś piknikową próbę generalną z samą Lidką i koszykiem obok zamiast drugiego siedziska (bo jest taka opcja) ![]() monya, powtórzę i ja, że wspaniale czytać Twoje posty, z których bije więcej optymizmu. I fantastycznie, że te nowe leki coś pomagają ![]() Radenka, co u Ciebie, Małpy i maluszka??? ![]() Ja ciągle sobie wynajduję jakieś mniejsze lub większe prace porządkowe w domu, żeby mieć tak wszystko jak najlepiej ogarnięte na te pierwsze miesiące z maleństwem. I wreszcie na serio zaczęłam dziś wystawiać na ebay rzeczy po Lidce, ale sporo jeszcze przede mną. W Kaja ubraniach też kolejną segregację musiałam zrobić, bo strasznie mi szybko rośnie ostatnio i zaczynam nowy dział worów z ubrankami ![]() ![]() ![]() Ja pewnie w weekend niewiele będę, bo mamy trochę planów. I też podobnie jak Wy cieszę się z temperatur w okolicach 20, tyle że u mnie to wzrost ![]() Buziaki i miłego weekendu!
![]() |
#2044 |
Wtajemniczenie
|
Monya, mi nogi póki co nie puchną. Ale też nigdy nie miałam takich tendencji
![]() Ja torby nie pakuje bo nie wiem w co się pakować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2045 |
Zadomowienie
|
Witam się bezsennie
![]() Folinko cudowne rzeczy dziergasz ![]() Monya cieszę się, że miło spędziłaś czas z M. i że leki działają ![]() Emma ładne łóżeczko ![]() Ja sobie wczoraj pofolgowałam z lodami i sokiem cytrusowym i cukier 150 ![]() Ognisko odwołane, bo szwagrowie przeziębieni, może później. Za tydzień mam komunię chrześniaka, wyciągnęłam starą sukienkę i wystarczy ją poluzować pod biustem i będzie ok ![]() ![]() ![]() Czuję się już jak kaleka, z trudem zakładam skarpetki, paznokci już sama nie obetnę ![]() Ovejita też za bardzo nie wiem co spakować do szpitala, ale jest tego mnóstwo w necie, damy radę ![]()
![]() |
#2046 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Kitosa Ja to na pewno wiem ze musze spakować się w torbę, a nie walizkę (wymogi szpitala). Na szczęście szpital zapewnia wszystko dla maluszka i dużo rzeczy dla mamy (koszule, podkłady etc). Ciekawe tylko co w sytuacji jak mnie odeślą do innego, który np nie zapewnia nic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2047 |
Zadomowienie
|
Hejo.
U mnie też się ochłodziło. Niestety córka w nocy się rozchorowała, także siedzimy dziś w domu ![]() Co do imion :jeszcze nie mamy. Mężowi się nie spieszy ![]() Mi siadają najzwyklejsze polskie imiona, wiem, że się powtarzają, ale tak jest od zawsze. Dawniej Były Staszki Franki a teraz np Antki i Janki. Mają nam się podobać i tyle ![]() Erwin nie mój gust, ale tak jak mówię ja mam takie zwyklaki. ![]() Monya fajnie że u Ciebie lepiej. ![]() Dziewczyny 28 tydzień a ja na wadze +10 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2048 | |||
Wtajemniczenie
|
Emma gratukuje kizeczka! Samu zastanawialismy sie nad tym modelem!
Cytat:
![]() Ja musze sobie zrobic liste co spakowac i pod koniec maja bede prac i pakować! Ja mam taka torbe weekendowa- mam nadzieje ze wystarczy ![]() Cytat:
Cytat:
A o wadze nie mysl za dużo... bo zwariujesz... ja staram sie zachowac dystans do mojego cellulit u i podwojnej brodki... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2050 |
Zadomowienie
|
Ale dużo napisalyscie, od popołudnia nie czytałam i mam tyle nadrabiania. Napisze co pamietam. Asiaczek co do zawodu mojego to nie wiem czy już pisałam, na pewno do póki pracowałam na cały wymiar to nie. Jestem lekarzem rodzinnym, te 60 dzieciaków rocznie to moi pacjenci
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2051 |
Zakorzenienie
|
Aniama dziękuję.
Co do wagi,to też mi.się przybrało,jestem.okraglej sza na twarzy,ręce grubsze,na plecach tluszcz.Będzie,co zrzucać po porodzie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2052 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2053 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2054 |
Zadomowienie
|
Mam to samo + dużo większy cellulit mimo, że nigdy tak nie pilnowałam balsamowania, za to przed ciążą byłam bardzo aktywna fizycznie, a teraz już tylko spacery. Po porodzie będzie się trzeba wziąć za siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2055 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziekuje Wam za cieple słowa otuchy odnosnie męża
![]() Elu jakie śliczne łóżeczko !!! Co do koszul w szpitalu to myslalam o trzech. Obejita gratuluje udanej wizyty ![]() Karolinko te biale rolety co wstawilas sa piękne, dają bardzo fajny klimat. Kocie dla Ciebie tez wielkie gratulacje!! Fioletowe ja biore dwie tabletki dziennie luteiny, ale nie obawiaj sie i jak trzeba to wez trzy, bo tego nie przedawkujesz, organizm wezmie tyle ile mu potrzeba ![]() Aneka cudo ![]() Sandam ciesze sie z powodu mieszkania, mąż tez na pewno nie przejmuje sie wysilkiem, tylko cieszy z powodu wspolnego gniazdka ! Cambria ![]() Odo z tych imion co podalas to mi najbardziej sie podoba Witomir ![]() Monya, super ze milo spedziliscie czas z Markiem ![]() Folinko ale Ty cuda robisz na szydelku na prawde ekstra. Co do kosmetylko w kąpieli to też mam w planach babydream. Emma lozeczko cudo !!! O Blanka mozesz mi wpisac wizyte na 16 maja ![]() Moj mąż dzis konczy realizacje, a ja zaraz siadam na ali i domowie kilka rzeczy. Poki co przyszla kamera, grzechotka, zabawka ma fotelik i kocyk. Czekam jeszcze na kilka drobiazgów ![]() Pogoda ładna, ale brak upału. Wczoraj w sh kupilam taka sukienke na lato luźna, bawelniana - ale ma małą plamke akurat w okolicy brzucha i nie moge tego doprac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja nie mam wcale tendencji do puchnięcie stop ani innych części ciała. To po raz pierwszy nie poznaje swoich stop. Wczoraj to juz były tak wielkie ze az dyskomfort czułam takie ciągniecie. Ale niestety cały dzien przy biurku wiec nie miałam Nawte momentu chwile sie polozyc... a zaczęło sie dopiero dwa dni temu. Wczesniej stopy były normalne. Musze zapytac poloznej w przyszłym tygodniu bo Tz tez nie mogł uwierzyć ze to moje stopy. Moja waga jest zawsze w normie nigdy nie gromadziła mi sie woda a teraz to juz nie wiem od czego to. Jesli mówicie ze Wam nie puchną to moze u mnie z innego powodu???
Folinka jelsi nowy wózek kupujesz to oni i tak Ci chyba tak szybko nie dadzą. Nie pamietam czy Ty juz zamawiałam??? Jak ja moj zamawiałam to mi powiedzieli ze nie dostanę go wczesniej niz 6 tygodni przed porodem... także musze i tak czekac. O rany nareszcie długi weekend ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
Kropka trzeba będzie się za siebie wziąć!
Aaska na początek dobre będzie.kp i spacerki.z wózkiem! Byliśmy na ryneczku.po.warzywka i owoce!Szparagi zakupione. Zaraz robię ciasto jogurtowe z thermo! Co do.puchniecia to odpukac narazie nie jest źle,jak byly te.upały to.odczuwalam.dyskomfort, takie.napięcie.w lydkach a niby.opuchnięte nie.były Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-05-05 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2058 |
Zadomowienie
|
kitosa, kropka, zua
![]() ![]() Karolina, nie wiem, dlaczego na Twój wózek tak długo się czeka... Może dlatego, że jest droższy i nie trzymają takich stanów magazynowych, nie wiem, tak zgaduję tylko. Lidki Joie mieliśmy po tygodniu. Czas oczekiwania na Mountain Buggy to maks. 2 tyg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Mam pytanie jakie polecacie majtki jednorazowe po porodzie i te podkłady, wkładki laktacyjne. Kojarzę, że już padły kiedyś jakieś, ale szukam szukam i znaleźć nie mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podklady akuku wkladki canpol i akuku kupiłam też kompres żelowy 3 w 1 .lansinoh |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2061 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2062 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2063 |
Wtajemniczenie
|
A to przy okazji i ja zapytam, kupujcie te nakładki silikonowe na piersi? W razie kłopotów z karmieniem? Jeśli tak to jak dobrać rozmiar?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2064 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2065 |
Wtajemniczenie
|
Mi tez na razie odpukac, stopy nie pachną
![]() Pola zjadlabym szparagi, kurcze jadlam tylko raz w życiu ! Co bedziesz z nich robić ? Elu ja kupuje te nakładki. Co do rozmiaru to w sumie nie wiem jak sie go dobiera, ale mam male brodawki to biore s. Wyszlam na dwór poczytać bo az mnie serce boli jak słyszę szwagierke jak krzyczy na swoja niespelna dwuletnią córkę.... teksty typu "zamknij sie, nie drzyj ryja"..... tak to jest jak zachcialo sie mieć dzieci bo tak, a trudu wychowania to juz sie nie chce dac....nasypalam małej chrupkow kukurydzianych do miseczki, zajęła sie podjadaniem i jest spokój.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jutro z przepisu Aniama |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2067 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, tak mi się przypomniało o wielorazówkach. Na noce mam Tots Bots Stretchies bambuski, te nam pasowały bardzo. Schną skubańce strasznie długo, ale to właśnie stanowi o ich chłonności...
Do wielu moich powodów kupienia suszarki elektrycznej dochodzi właśnie ten, żeby te moje wszystkie bambusy lepiej suszyć i żeby były mięciutkie.
![]() |
#2068 | |
Zadomowienie
|
Wkłady poporodowe słyszałam ze dobre bella mama, jakiegoś kleju nie maja i w niektórych szpitalach wręcz takich wymagają to takie kupię, majtki to nie wiem której firmy ale wiem ze takie fioletowe siatki, wkładki laktacyjne koleżanka poleciła Lovi wiec tez te wezmę, nakładki silikonowe chyba na początek nie kupuje. A ja wsiąkłam w pieluchy wielorazowe, czytam, oglądam i po weekendzie chyba coś zamówię na start.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Zua spróbuj moich z piekarnika, proste szybkie, zaserwowałam na grillu rodzinnym i wszystkim pasowało. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2069 | ||||
Wtajemniczenie
|
Robimy dzisiaj z mezem porzadki. Najpeirw na stryszku a za chwile idziemy na ogród! Ja jestem od przynies, podaj pozamiataj, reszte robi maz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Elaa Jezeli chodzi o te nakladki na brodawki, to rozmiar to srednica btodawki bez otoczki. Rozne firmy mają różne rozmiary, z tego co wiem medela i lansunoh mają takie miarki. Położna ogolnie mowila, ze one sa do uzytku przy plaskich/wkleslych brodawkach i doraznie przy podraznionych/poranionych. Nie poleca stosowac ich non stop. No i powiedziala, ze trzeba je umiec zalozyc, zeby nie spadaly (na zasadzie ppodcisnienia wywinac je i przylozyc do brodawki). Ja poki co nie kupuje, zobacze jak u mnie to wszystko sie rozwinie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oj noz mi sie otwiera jak slysze jak niektorzy rodzice odnosza sie do swoich dzieci... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2070 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Od razu do koszyka wrzuciłam lano- maść z zaji na popękane brodawki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.