Maturzyści 2009... :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-24, 15:05   #3481
Rebelious
Zakorzenienie

Dot.: Maturzyści 2009... :)

dzięki ksh, jednym zdaniem dodałaś mi otuchy i motywacji

co do odtwarzacza, proponowałabym poszukac jakis ciekawych promocji w Polsce. czasem mozna kupić coś naprawdę tanio

powracając do studiów: co uważacie za najbardziej procentujący w przyszłości kierunek?
ekonomia, lingwistyka, prawo, a może medycyna? kosmetologia? architektura?

powiem wam, że ja to mogłabym studiować każdy z tych wymienionych. wszystkie coś w sobie mają
Rebelious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 15:19   #3482
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rebelious Pokaż wiadomość
dzięki ksh, jednym zdaniem dodałaś mi otuchy i motywacji

co do odtwarzacza, proponowałabym poszukac jakis ciekawych promocji w Polsce. czasem mozna kupić coś naprawdę tanio

powracając do studiów: co uważacie za najbardziej procentujący w przyszłości kierunek?

powiem wam, że ja to mogłabym studiować każdy z tych wymienionych. wszystkie coś w sobie mają
Wg mnie zapotrzebowanie na absolwentów prawa i medycyny będzie zawsze. Ekonomia mniej, ale kierunki na Akademiach Ekonomicznych - jak najbardziej Informatyka, oczywiście, jeszcze kierunki związane z telekomunikacją, farmacja...

Myślę, że jeśli ktoś jest w danej dziedzinie naprawdę rewelacyjne, wtedy nawet studiowanie "mało przyszłościowych" kierunków ma sens

A tak wybiegając w marzenia, to ja najbardziej chciałabym być prawnikiem albo marynarzem Detektywem też No i, rzecz jasna, profesorem wykładającym na Akademii Muzycznej
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 15:27   #3483
Rebelious
Zakorzenienie

hehe, podobna rozbieżność co i u mnie a detektyw fajna rzecz

oczywiście masz rację: jeżeli ktos jest w czymś dobry, zawsze znajdzie pracę a zresztą, wszystkiego da się nauczyć. studia nie determinuja jeszcze całkowicie naszej przyszlości.

tylko skąd ta presja? i ten stres? bo mój układ nerwowy to wysiądzie już w okolicach marca/kwietnia.
Stary 2008-07-24, 15:27   #3484
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
Wiecie co, dziewczyny, nie wiem, czy kupić odtwarzacz mp3 w Stanach... jest o połowę tańszy, ale dochodzi problem z gwarancją
No i zastanawiam się, czy nie warto byłoby wyłożyć więcej pieniędzy, ale kupić w Polsce i mieć pewność, że w razie W mam "sprawną" gwarancję.
ale masz możliwość, że ktoś znajomy tam jedzie i Ci przywiezie czy po prostu zamówić chcesz na jakiejś stronie? jeśli to pierwsze, to ja bym kupiła. jeśli drugie, chyba nie. bałabym się, że coś się stanie w przesyłką po drodze itp. no i tak jak mówisz ta gwarancja...

ja swojej mp3 (a właściwie mp4 nie lubię)
wcześniej miałam jakąś od brata wziętą, jakiejś nieznanej firmy, ale była ok. dopóki pewnego dnia nie wyjęłam jej z torebki i nie zobaczyłam, że coś się stało z guzikiem włączającym, bo się wcisnął dziwnie do środka teraz służy jako pendrive

później kilka miesięcy byłam bez mp3, aż nagle moja mama wygrała mp4 więc mi ją dała. byłam zadowolona, bo miała większą pojemność niż moja wcześniejsza mp3. tylko że... ona ma coś w sobie, że jak wchodzę do sklepu, gdzie są bramki, to w 99% przypadków pika i tym oto sposobem, gdy wezmę ją do szkoły, to już później do sklepu żadnego nei wejdę

Cytat:

ekonomia - ekonomistów jest już bardzo bardzo wielu na rynku. w większości przypadków (nie mówię, że we wszystkich) idą na nią ludzie, którzy nie wiedzą co ze sobą zrobić. albo będzie się wybitnym i skończy się na bardzo dobrej uczelni ten kierunek, albo z ciekawą pracą będą kłopoty później

prawo - jeśli masz znajomości i uda Ci się pójść na jakąś aplikację, to jak najbardziej jeśli znajomości nie masz, to też nic straconego, kwestia wyboru uczelni, bo czytałam na wizażu ostatnio, że po niektórych uczelniach ciężko z dobrą pracą później. generalnie jak dla mnie prawo daje wiele możliwości, trzeba tylko umieć z nich skorzystać

medycyna - lekarze byli, są i będą potrzebni.

architektura - jeśli nie brałaś lekcji żadnych z rysunku, to może być Ci ciężko się dostać, bo składa tam mnóstwo osób.

a lingwistyka i kosmetologia to ja nie wiem po kosmetologii myślę, że coś się bez problemu powinno znaleźć.

no i podkreślam, że to moja własna opinia tylko
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 15:38   #3485
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, podobna rozbieżność co i u mnie a detektyw fajna rzecz

oczywiście masz rację: jeżeli ktos jest w czymś dobry, zawsze znajdzie pracę a zresztą, wszystkiego da się nauczyć. studia nie determinuja jeszcze całkowicie naszej przyszlości.

tylko skąd ta presja? i ten stres? bo mój układ nerwowy to wysiądzie już w okolicach marca/kwietnia.
najlepszy sposób na egzamin - znać w 100% swoją wartość Wiedzieć, że się umie i być pewnym siebie. I mieć kogoś, kto wspiera
Na mnie działa

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
ale masz możliwość, że ktoś znajomy tam jedzie i Ci przywiezie czy po prostu zamówić chcesz na jakiejś stronie? jeśli to pierwsze, to ja bym kupiła. jeśli drugie, chyba nie. bałabym się, że coś się stanie w przesyłką po drodze itp. no i tak jak mówisz ta gwarancja...

ja swojej mp3 (a właściwie mp4 nie lubię)
wcześniej miałam jakąś od brata wziętą, jakiejś nieznanej firmy, ale była ok. dopóki pewnego dnia nie wyjęłam jej z torebki i nie zobaczyłam, że coś się stało z guzikiem włączającym, bo się wcisnął dziwnie do środka teraz służy jako pendrive

później kilka miesięcy byłam bez mp3, aż nagle moja mama wygrała mp4 więc mi ją dała. byłam zadowolona, bo miała większą pojemność niż moja wcześniejsza mp3. tylko że... ona ma coś w sobie, że jak wchodzę do sklepu, gdzie są bramki, to w 99% przypadków pika i tym oto sposobem, gdy wezmę ją do szkoły, to już później do sklepu żadnego nei wejdę
tak, kolega jest w Stanach i nawet sam się zaoferował, że kupi i przywiezie Dlatego mam już to bezpieczeństwo jeśli chodzi o transport

A o kosmetologii słyszałam bardzo dużo pochlebnych opinii ostatnio
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 15:45   #3486
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
tak, kolega jest w Stanach i nawet sam się zaoferował, że kupi i przywiezie Dlatego mam już to bezpieczeństwo jeśli chodzi o transport
to ja bym brała
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 15:47   #3487
Rebelious
Zakorzenienie

znajomości specjalnych nie mam, jeśli chodzi o prawo i sama nie wiem czy zdecyduję się na aplikację. po prostu - prawo znać nie zaszkodzi, a potem mozna pracować w urzędzie czy gdziekolwiek indziej. nawet w głupim przedsiębiorstwie potrzebny jest prawnik, który się pewnymi kwestiami zajmie.

gorzej jakby mi się zachciało wyjechać za granicę, bo wtedy to już dupa z mojej znajomości prawa i tutaj przydałby się drugi kierunek.

no nic, maturzystki łączmy się w niedoli, będziemy się wspierać nawzajem i jakoś damy radę
Stary 2008-07-24, 16:15   #3488
beoneself
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z jazdy...
Ale super mi się jeździ!!! Przestałam się bać!
Nie mogę się doczekać poniedziałku.

A równo za tydzien egzamin
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 16:26   #3489
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z jazdy...
Ale super mi się jeździ!!! Przestałam się bać!
Nie mogę się doczekać poniedziałku.

A równo za tydzien egzamin
No, i fajnie Tak ma być.
Dużo brałaś godzin dodatkowych?
O której masz w poniedziałek jazdę?

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 16:34   #3490
beoneself
Zakorzenienie

Wyjeździłam 30 godzin kursu + jak na razie 6 dodatkowych.
Mam omówione jeszcze 4h, czyli przed egzaminem będę po 40h jazd.

W poniedziałek jeżdżę jakoś rano, koło 9
Stary 2008-07-24, 16:38   #3491
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Co do pomysłu z wątkiem o pomaganiu sobie - w sumie nazwa Wizaż sugeruje trochę inną tematykę chociaż są tutaj fora zwierzaki, kultura itd. Ale - istnieje w sieci takie forum, tylko nie znam adresu, gdzie się ludzi wymienią rozwiązaniami i właśnie przyznawane są punkty itd. Wizażować można dalej a z zadaniem domowym iść tam, wydaje mi się, że to całkiem znośny pomysł

Ale wiecie co.. jak mam problem z zadaniem to pytam kogoś z klasy, często robimy sobie konferencje na gadu i jest burza mózgów, plusy: nie trzeba przepisywać treści zadania i wszyscy są od razu w temacie. Nigdy nie było tak że nie znalała się ani jedna osoba potrafiąca rozwiązać

Nika pomysł jest niezły ale na wizażu nie przejdzie. Pamietasz jak była karma? jaka była burza? brrr..
Z moją klasą na gg... tak, chętnych byłoby trzech, z czego tylo jeden siedzi na gg
A co za burza i z jaką karmą? Tzn coś mi się o uszy obiło, że była jakaś karma, ale wtedy mnie na wizażu jeszcze nie było. Ale jaka burza?

Oj dziewczyny, ale się rozpisałyście
Ja tam się zastanawiam, gdzie są te zapowadane czwartkowe upały Bo u mnie ani widu, ani słychu
Z "Chłopami" jestem juz prawie w połowie... no nie jest tak źle jak się spodziewałam, ale wooolno się czyta

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 16:50   #3492
sosik
Rozeznanie

Cytat:

Wiecie co, dziewczyny, nie wiem, czy kupić odtwarzacz mp3 w Stanach... jest o połowę tańszy, ale dochodzi problem z gwarancją
No i zastanawiam się, czy nie warto byłoby wyłożyć więcej pieniędzy, ale kupić w Polsce i mieć pewność, że w razie W mam "sprawną" gwarancję.
Wiesz, ja bym go kupiła w Stanach. Tam naprawde takie bajery są o połowe tańsze. Ja właśnie moją mp3 kupiłam w Stanach i dałam za nia 120$ (niecałe), a w gazecie taką samą widziałam za 450zł. Więc to naprawdę sie opłaca
A co do gwarancji, to w Polsce teź można isc do sklepu i oddac na gwarancje)

Wiecie co dziewczyny, super pogoda u mnie jest na razie. Słońce świeci, jest gorącą, wieje lekki wiatr, normalnie aż chce się gdzieś wyjść
No i dziś (nie chwaląc sie oczywiście ) bylam na zakupach i kupiłam sobie rybaczki takie białe (świetne), koszulkę na ramiączka i bluzę.....uwaga, uwaga... za 80 zł i dzięki temu, zostało mi jeszcez troche oszczędności, bo myślałam, że wszystko wydam Normalnie aż mi się humor poprawił ach...te kochane wyprzedaże
sosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 16:54   #3493
sosik
Rozeznanie

A co do tego, tamtego () drink'a to chętnie spróbuję, bo wygląda mi na takigo smakowitego
Ale ogólnie to lubie mocne drinki i mocne wszystko co jest z %
Stary 2008-07-24, 16:55   #3494
paula007
Zakorzenienie

Cytat:

No to musi być dobrze.

Mam nadzieję, że zapoczątkuję tu dobrą egzaminową passę (taa, marzenie).

Stary 2008-07-24, 16:55   #3495
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:

zazdroszczę. też bym już chciała.
a urodziny mam dopiero w grudniu, co znaczy, że kurs mogę zacząć najwcześniej we wrześniu.

i tak się zastanawiam: zaczynać we wrześniu, czy może dopiero po maturze?
Stary 2008-07-24, 17:19   #3496
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
No to musi być dobrze.

Mam nadzieję, że zapoczątkuję tu dobrą egzaminową passę (taa, marzenie).
Inaczej być nie może...
Mam zamiar zdać za tydzień ten egzamin, bo potem jadę nad morze i mam zamiar jechać z dobrym humorem
Stary 2008-07-24, 17:24   #3497
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sosik Pokaż wiadomość
Wiesz, ja bym go kupiła w Stanach. Tam naprawde takie bajery są o połowe tańsze. Ja właśnie moją mp3 kupiłam w Stanach i dałam za nia 120$ (niecałe), a w gazecie taką samą widziałam za 450zł. Więc to naprawdę sie opłaca
A co do gwarancji, to w Polsce teź można isc do sklepu i oddac na gwarancje)

Wiecie co dziewczyny, super pogoda u mnie jest na razie. Słońce świeci, jest gorącą, wieje lekki wiatr, normalnie aż chce się gdzieś wyjść
No i dziś (nie chwaląc sie oczywiście ) bylam na zakupach i kupiłam sobie rybaczki takie białe (świetne), koszulkę na ramiączka i bluzę.....uwaga, uwaga... za 80 zł i dzięki temu, zostało mi jeszcez troche oszczędności, bo myślałam, że wszystko wydam Normalnie aż mi się humor poprawił ach...te kochane wyprzedaże
No no no, gratuluję zakupów

30.37.45
75.74.50
Stary 2008-07-24, 17:25   #3498
Anuu
Zakorzenienie

Was same zostawiać nie można!:P
Nie było mnie raptem kilka godzin a te się rozpisały ^^
Jak mija dzień?

Boże, jakiego lenia mam...
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 17:29   #3499
wszełka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anuu Pokaż wiadomość
Was same zostawiać nie można!:P
Nie było mnie raptem kilka godzin a te się rozpisały ^^
Jak mija dzień?

Boże, jakiego lenia mam...
Nie no ja też rano wyszłam teraz wróciłam a te tu tyle napisały Później to nadrobię bo narazie zabieram się za czytanie 'Chłopów' wreszcie

Wow pierwszy raz od poniedziału wyszło u mnie słońce Przez te 4 dni była piękna jesień

Idę bo Chłopi czekają

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 17:30   #3500
Anuu
Zakorzenienie

Tu też pogoda ładna

A moi Chłopi leżą odłogiem, zabrać się nijak znowu do nich nie mogę.
Ale się może na dniach zmobilizuję ^^
Stary 2008-07-24, 17:55   #3501
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Czyżby wszystcy po wakacach zaczynali od "Chłopów" ?

30.37.45
75.74.50
Stary 2008-07-24, 18:08   #3502
khymi
Przyczajenie

Hej dziewczyny chciałbym sie wbić jakoś w waszą społeczność

wieeec..skoro juz mowa o maturze..naszej udręce tonie wiem czy taki temat byl juz poruszany bo nie chce mi sie czytac 117 stron )
Polecacie jakeis dobre ksiazki do powtórki z polskiego..szukam czegos co bedzioe zawierało nawazniejsze tematy z wszytskich epok oraz jakis testów albo powtórek z gegry

Jezeli cos takiego juz bylo to podeślijcie jakiegos linka do strony
Pozdrawiam serdecznie

Z góry dziekuje za informacje

"Miłość to obietnica przyszłego bólu.."
6.08-20.08.2008
TURCJA

khymi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 20:02   #3503
sosik
Rozeznanie

Cytat:
zazdroszczę. też bym już chciała.
a urodziny mam dopiero w grudniu, co znaczy, że kurs mogę zacząć najwcześniej we wrześniu.

i tak się zastanawiam: zaczynać we wrześniu, czy może dopiero po maturze?

Też mam ten sam problem co i Ty i Ja raczej zapisuje sie po maturze, bo jak wiadomo wyklady i jazdy zajmuja duużżżo godz i czasu, wiem to od moich znajomych. Niby te 30godz jazdy, niby mało, ale to tak zaprawde zajmuje od cholery czasu chociaż nie powiem, chciałabym jak najwcześniej mieć prawo jazdy, ale coż...mama mnie nie chciała kilka miesięcy wcześniej urodzić
Stary 2008-07-24, 20:31   #3504
Anuu
Zakorzenienie

Kobityyyy!
Mge pomarudzić? Mam taki napad jedzenia... I w ogóle..i tyję...i tyję...i jestem ciągle głodna... pomocy! Niech ktoś zamknie kuchnię na pare dni!:P
Stary 2008-07-24, 20:35   #3505
paula007
Zakorzenienie

Yyy... ja oprócz "Chłopów" to "Potop" muszę jeszcze przeczytać.

W ogóle my mamy takie tyły z polskiego, dopiero pozytywizm zaczęliśmy ale bez przerobienia żadnego z opasłych tomisk. Boże, jak mi dobrze bez polskiego na wakacjach. I bez historii.

Cytat:
Kobityyyy!
Mge pomarudzić? Mam taki napad jedzenia... I w ogóle..i tyję...i tyję...i jestem ciągle głodna... pomocy! Niech ktoś zamknie kuchnię na pare dni!:P
Ja mam ciągle takie napady.
Wczoraj przed snem dorwałam się do słoika ogórków.

Stary 2008-07-24, 20:58   #3506
Anuu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Yyy... ja oprócz "Chłopów" to "Potop" muszę jeszcze przeczytać.

W ogóle my mamy takie tyły z polskiego, dopiero pozytywizm zaczęliśmy ale bez przerobienia żadnego z opasłych tomisk. Boże, jak mi dobrze bez polskiego na wakacjach. I bez historii.

Ja mam ciągle takie napady.
Wczoraj przed snem dorwałam się do słoika ogórków.

O matko i jak Ci się spało po tych ogórkach?:P
Stary 2008-07-24, 20:59   #3507
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
O matko i jak Ci się spało po tych ogórkach?:P
Wiesz, że wyśmienicie ?
I rano wstałam o piątej, a wypoczęta.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 21:11   #3508
Anuu
Zakorzenienie

Może czas jeść ogórki na sen;p
Stary 2008-07-24, 21:15   #3509
paula007
Zakorzenienie

Właśnie znowu mi się zachciało.

Dziewczęta, oglądacie może "Hotel Babylon"? Właśnie czekam na niego, chociaż wolałabym spać.

Stary 2008-07-24, 21:24   #3510
moooniaaaa
Zakorzenienie

ja czasami oglądam, jak nie mam co robić,a akurat leci w tv :P

Uff ale dzisiaj u nas parno Rano było chłodno to włożyłam dżinsy,o 11 myślałam, że w nich wykituje chyba zacznę nosić w torebce szorty, tak na wszelki wypadek :P

Byłam dzisiaj z TŻ w SG, ale tam fajnie Był na pierwszej rozmowie, a ja siedziałam w poczekalni, podoba mi się to miejsce :P pełno kamer, przycisków, przejść, wszystko nadzorowane,pilnowane :P jak w jakiejś twierdzy
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości