Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-07, 05:35   #661
Chloestic
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Dzien dobry dzis ja zaczynam watek niewyspana obudzilam sie o 5:50 z glodu, nic zjesc przed ta glukoza..... zdrzemne sie jak wroce, na 8 ide, jestem mega zla i lepiej, zeby mnie nie wkurzyli....

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 05:43   #662
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
ANGE tez mam stracha że nie wszystko gotowe będzie. Nie mam schodów z przodu domu wchodzę po pustakach, nie mam tarasu(spadek metr w dół nie ma opcji że przez próg tylko wyjadę), prowizorycznego ogrodzenia, wkoło domu syf pt tam pustaki, tu resztki płytek, a tu chu wie co, za domem stara chata nie rozebrana do końca, wszędzie gruz. Pytania jak ja z wózkiem wyjdę, gdzie będę przed tym domem siedzieć i na czym, czy psa to na smyczy 3 razy na dzień będę na dwor prowadzić z dzieckiem pod pachą bo jest smyczowy a jak ogrodzenia nie będzie z zamykana na klucz furtka to go od tak z domu nie puszcze

no ja marzę zeby bylo na tyle odgruzowane zeby mozna byla z niemowlaków mieszkać... bez balkonu bym dala rade, gorzej jak łazienka czy kuchnia byłaby w trakcie remontu... oczywiście możemy mieszkać u teściów ile chcemy sens w tym ze ja już chce na swoje
Cytat:
Napisane przez ronja Pokaż wiadomość
I nie polecam w kuchni białego/ ecru blatu - w wynajmowanym mieszkaniu mam taki matowy złamana biel. Firma porządna, lubię jasną kuchnięi białe matowe fronty są ok, ale ten blat mnie doprowadza do szału - widać każdą plamkę, po poprzednich lokatorach zostały nieusuwalne blade kółka z kubków z herbatą, kazde zarysowanie od noży czy przesuwania czegoś rysuje się ciemną kreską, itp., itd. To samo jasne płytki i białe fugi na podłodze w łazience, pasowałoby co dwa miesiące odświeżać, bo od kamienia w wodzie żółkną i kurz widać po godzinie od odkurzania
no ja myślałam bardziej o jasnym drewnie może, sama nie wiem... mój tata chciał mi zrobić blaty granitowe ale one mi sie chyba za bardzo cmentarnie kojarza mimo ze wiem ze sa mega wytrzymale i proste w obsłudze:P
Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
szaruskowa obserwuj się bacznie, ale faktycznie nie ma co odrazu tak mocno panikować.
angelajnaaa na tych meblach widać każdy odbity palec, każdą kropelkę jak coś kapnie, nawet czysta woda. Wiem, że wielu ludzi chwali sobie takie meble, ale dla mnie to męka sprzątaniowa...
Chloestic fajny dresior i kurde współczuje powtórki krzywej, dwie godziny siedzenia znowu

w sumie przypomniało mi sie jak wynajmowalam mieszkanie z białymi meblami w kuchni:P i te kolorowe ryski od lakieru do paznokci przy uchwytach
Cytat:
Napisane przez Fiolla Pokaż wiadomość
Ja sobie chwalę białe meble na połysk, pod warunkiem, że nie są bezpośrednio przy oknie, wtedy paluchy tak nie kłują w oczy
Lubię też białe płytki, przynajmniej widać na nich brud i motywuje to do sprzątania, na każdym innym kolorze jest tyle samo syfu.

Odradzam jasne zlewozmywaki z materiału innego niż stal, błyskawicznie łapią przebarwienia.
Polecam zabudowę w kuchni do samego sufitu, każda przestrzeń do przechowywania się przydaje.
ja mam duze okno w kuchni... najwyzej bede myc i myc... sprzątać akurat lubię, ciekawe tylko czy bobas pozwoli

cierpię na jakas bezsenność, od 5 sie kręcę a od 6 nie spie nie wiem czy to z racji kopniakow czy juz sie wyspalam a położyłam sie pozno robiłam lasagne i kopiec kreta

---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Dzien dobry dzis ja zaczynam watek niewyspana obudzilam sie o 5:50 z glodu, nic zjesc przed ta glukoza..... zdrzemne sie jak wroce, na 8 ide, jestem mega zla i lepiej, zeby mnie nie wkurzyli....

powodzenia ! dopilnuj ich tam zeby próbki dobrze oznaczyly

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 05:55   #663
krolewna1986
Wtajemniczenie

Angelajna ja mam biały połysk w kuchni, ale tylko szafki górne, na dole drewno i jest ok, choć jakbym teraz robiła to w macie, ten połysk za bardzo objechany już nie polecam też na podłogę jasnego gresu polerowanego - mega porażka tak to mam całe mieszkanie w bieli plus drewno / cegła, wszyscy mówili jak to przy dziecku będą te ściany wyglądać, a wcale nie, mój 2,5 latek póki co nie robi nam rozpierduchy w domu

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 05:59   #664
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Angelajna ja mam biały połysk w kuchni, ale tylko szafki górne, na dole drewno i jest ok, choć jakbym teraz robiła to w macie, ten połysk za bardzo objechany już nie polecam też na podłogę jasnego gresu polerowanego - mega porażka tak to mam całe mieszkanie w bieli plus drewno / cegła, wszyscy mówili jak to przy dziecku będą te ściany wyglądać, a wcale nie, mój 2,5 latek póki co nie robi nam rozpierduchy w domu

podłóg jasnych chyba bym nie chciała, chociaż na ciemnych tez widac brud tak czy siak samo sie nie sprzątanie ogolnie mi sie drewno na podłodze podoba ale koszt pewnie ogromny

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 06:57   #665
passionfruit
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, widzę rozmowa o praktyczności rozwiązań w domu. Powiem Wam, że ja mam wszędzie poza pokojem Młodego) białe ściany, białą matową kuchnię z blatami dąb arlington ( chciałam naturalne drewno, ale mnie projektantka przekonała, że to za duża czasu pochłania i dzięki jej za to), mam białe drzwi wewnętrzne, białe listwy przypodłogowe, jedna z łazienek, o rozmiarze 16m2 jest częściowo pomalowana na biało, a częściowo ma płytki takie cegiełki z białymi fugami i na podłodze w całym domu bardzo naturane deski drewniane. I na prawdę, poza listwami chwalę sobie wszystko. Trzeba dobrać dobre jakościowo materiały, dobrą zmywalną farbę i jest luzik. A jeszcze na części podłogi mam posadzkę z żywicy epoksydowej białą

Jedynie listwy, które po prostu się kurzą mnie wkurzają bo trzeba je odkurzać, a przy domu 178 m2 tych listew jest od cholery...

Także dziewczyny remontujące i budujące, nie bójce się bieli.

Ps. od razu odpowiadam na pytanie, nie, nie mam sterylnie, drewno na podłogach i dodatki robią ciepło

Ps2. A na podłogi polecam iRobot do odkurzania Genialny wynalazek.

Edytowane przez passionfruit
Czas edycji: 2018-05-07 o 07:01
passionfruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 07:00   #666
szaruskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tezewe Pokaż wiadomość
Superowy

Ja niestety miałam tak juz kilka razy. Konsultowalam z lekarzem moim i bylam tez u innego kiedy do mojej sie nie dostalam. Wg obu lekarzy w ciąży wszystko tam w środku jest mocno ukrwione i moglo to byc zwykle pekniete naczynko (które peklo na skutek np wczesniejszego wyprozniania sie), albo w moim przypadku np plamienie z nadzerki. Generalnie mam sie nie martwic dopoki krwi jest malo i nic poza tym mi nie dolega

Jutro ide na krzywą cukrową. Trzamajcie kciuki bo na samą myśl mi słabo
Dzięki za odpowiedź napisałam wczoraj do mojego lekarza, bo miałam odrobinę brązowego śluzu a poza tym żadnych bóli i objawów. Napisał mi, że nie mam się tym zbytnio przejmować o ile nie ma innych objawów, i jeżeli mi nie przejdzie w najbliższym czasie to dać mu znać. Oczywiście śniły mi się już czarne upławy i kłótnie z ginekologiem Mój lekarz przyjmuje jutro, więc jak mi nie przejdzie to się wcisnę tam do niego i tyle.
Dziewczyny czy u was na izbie przyjęć też tak jest, że was w ogóle nie badają, tylko od razu jak powiecie że ciąża to robią przyjęcie do szpitala a później dopiero na oddziele jest badanie? U mnie tak to wygląda.
Jeżeli chodzi o stawianie macicy (napisałam mu o tym, bo uznałam że może to powiązane) to napisał mi że mogę brać 3x1tabl. magnezu.
Miłego dnia dziewczyny!
szaruskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 07:01   #667
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
podłóg jasnych chyba bym nie chciała, chociaż na ciemnych tez widac brud tak czy siak samo sie nie sprzątanie ogolnie mi sie drewno na podłodze podoba ale koszt pewnie ogromny

My mamy ciemne panele, widać kurz, ale głównie jak słonko mocno zaświeci:p za to moja koleżanka ma białe płytki w salonie z aneksem i wyzywa na nie niemiłosiernie...codzienn ie myje :/

Za to wszystkie "starsze" osoby marudzą, że mamy nudno, bo wszędzie białe meble i u dziecka też będą białe, ale inne mi się nie podobają cieszę się w sumie, że kuchnia była gotowa jak się wprowadzaliśmy bo na bank bym zrobiła biały połysk i sama na siebie wyzywała później

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-07, 07:09   #668
szaruskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość

Jedynie listwy, które po prostu się kurzą mnie wkurzają bo trzeba je odkurzać, a przy domu 178 m2 tych listew jest od cholery...
ten sam problem ma moja siostra.
szaruskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 07:11   #669
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
My mamy ciemne panele, widać kurz, ale głównie jak słonko mocno zaświeci:p za to moja koleżanka ma białe płytki w salonie z aneksem i wyzywa na nie niemiłosiernie...codzienn ie myje :/

Za to wszystkie "starsze" osoby marudzą, że mamy nudno, bo wszędzie białe meble i u dziecka też będą białe, ale inne mi się nie podobają cieszę się w sumie, że kuchnia była gotowa jak się wprowadzaliśmy bo na bank bym zrobiła biały połysk i sama na siebie wyzywała później

Dziewczyny kciuki za krzywe
Ja idę w przyszły wtorek lub środę, bo chcę męża zabrać. Mam 5 min od domu przychodnie i on chce mnie zabrać autem, wrócić po godzinie i potem znowu do domu i na ostatnie kłucie, ale nie wiem co na to pielęgniarka w labo:p

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 07:28   #670
MalaGosia88
Zakorzenienie

Szaruskowa oby już ten brzydki śluz się nie pojawił :nonono:

Chloestic długo dzień przed Tobą, powodzenia!

Pisałyście o skurczach braxtona hicksa i muszę powiedzieć, że mam parę takich dziennie... bezbolesne, raczej dyskomfortowe. Wcześniej miałam sporadycznie, teraz łapią mnie w przeróżnych okolicznościach. W poprzednich ciążach w ogóle nie miałam przepowiadaczy, do akcji porodowej cisza a teraz... staram się też nie martwić, bo nic innego mnie nie niepokoi, ale chyba włączę magnez.

Krolewna, Sylwia i Nicole kciuki za wizyty

Stary 2018-05-07, 07:29   #671
tezewe
Raczkowanie

Melduję się z pola bitwy. Kupiłam se cytrynowa glukoze i nie była najgorsza, ale tak mnie teraz kreci, że nie wiem jak ja to przeżyje

Ja tez mam biale meble w polysku w kuchni i jestem zadowolona, brudza sie tak jak i inne a w poprzednich moeszkaniach mialam i ciemne i jasne.
W calym domu poza sypialnia mam biale meble, w sypialni wenge ale planujemy je jeszcze w tym msc wymienic na biale, jak dla mnie zdecydowanie najlatwiejsze w utrzymaniu sa

SYLWIA u mnie nie ma opcji zeby opuscic laboratorium, musze siedziec albo lezec na miejscu. Chodzenie nie wskazane.
W poprzedniej ciazy robilam w innym laboratorium ale wytyczne byly te same.

Chloestic powodzenia, obysmy obie przetrwaly to dziadoskie badanie a wieczorem mogly sie cieszyc dobrymi wynikami

Edytowane przez tezewe
Czas edycji: 2018-05-07 o 07:30
tezewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 07:31   #672
AndziaHa
Zadomowienie

Powodzenia na wizytach i krzywych

U mnie też w labo zakaz wychodzenia

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 07:37   #673
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szaruskowa Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź napisałam wczoraj do mojego lekarza, bo miałam odrobinę brązowego śluzu a poza tym żadnych bóli i objawów. Napisał mi, że nie mam się tym zbytnio przejmować o ile nie ma innych objawów, i jeżeli mi nie przejdzie w najbliższym czasie to dać mu znać. Oczywiście śniły mi się już czarne upławy i kłótnie z ginekologiem Mój lekarz przyjmuje jutro, więc jak mi nie przejdzie to się wcisnę tam do niego i tyle.
Dziewczyny czy u was na izbie przyjęć też tak jest, że was w ogóle nie badają, tylko od razu jak powiecie że ciąża to robią przyjęcie do szpitala a później dopiero na oddziele jest badanie? U mnie tak to wygląda.
Jeżeli chodzi o stawianie macicy (napisałam mu o tym, bo uznałam że może to powiązane) to napisał mi że mogę brać 3x1tabl. magnezu.
Miłego dnia dziewczyny!
Ja mam brać nawet 3x2 tabl. Ze względu na łydki.
A teraz stoję w banku. A ludzie ślepi na ciążę....

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 07:50   #674
passionfruit
Zakorzenienie

Ale mi się ciężko siedzi w biurze. Duszno, brzuch mi przeszkadza przy siedzeniu, masakra jakaś. Obawiam się, że mój plan pracy do końca czerwca odpływa w siną dal...
Stary 2018-05-07, 07:54   #675
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Witam się totalnie niewyspana... Nie wiem ile tej nocy miałam pobudek, ale to jak się czułam, to w tamtych dwóch ciążach zaczynało się koło 8 miesiąca dopiero, a nawet w ostatnim. W każdej pozycji źle, niewygodnie, wszystko mnie bolało. I mój synek nie pomagał, wczoraj cały dzień praktycznie spał, a całą noc dzikie harce. On od jakiegoś czasu zaczął się już tak wypinać, kopać i rozciągać, że często już sprawia mi to ból. Normalnie jakby przez skórę chciał wyjść.... Co do skurczy przepowiadających to ja też mam już od jakiegoś czasu, ale rzadko. Natomiast jak jest dzień, że się dużo nadenerwuje czy nachodzę, namęczę, to już ze trzy razy miałam takie akcje że brałam magnez i nospe bo co chwila i już się zastanawiałam czy torby nie pakować i na szpital nie jechać. No ale były bezbolesne... Co do seksu, to ja mam lepszą chcicę niż przed,poza tym tż jest co dwa tygodnie, więc jak przyjedzie to jest codziennie i po kilka razy

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Ja już zaczynam myśleć o antykoncepcji po porodzie bo nie planujemy kolejnych dzieci. Tabletek raczej nie chcę, zresztą do tej pory nie mogłam więc dalej tak może być... biorę pod uwagę spiralę, może plastry? Najchętniej wysłałabym męża na wazektomie, ale ma opory:/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
no ja też sie nad tym zastanawiam i póki co nic nie wymyśliłam Napewno nie tabletki.

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Polecam krążki dopochwowe.
Ja tabletkami rozwalilam sobie żołądek.
Cenowo ok 40zl na miesiąc wychodzi.

a jak to działa? Nigdy mi gin czegoś takiego nie proponował...

Cytat:
cześć. powiedzcie mi proszę, czy miałyście sytuację kiedy przy podcieraniu na papierze dostało w śluzie czerwone pasemko i śluz był lekko zabarwiony? miałam tak dziś przed kąpielą. nic mnie nie boli, nie szczypie, nie swędzi, czuję cały dzień ruchy dziecka. dodam, że mam od kilku dni chyba te skurcze alvareza, które w ogóle nie bolą, ale macica twardnieje, po prostu ćwiczy. ponoć zaczynają się od ok 20tc a ja jestem w 24. miłego wieczoru
ja ogólnie w żadnej ciąży akcji z krwią, plamieniem nie miałam, dopiero tuż przed porodem, więc pewnie bym zaraz panikowała..

Cytat:
Miłego dnia dziewczyny!
u mnie to samo jest w szpitalu. Pierwsze co to od razu przyjmują na trzy doby na obserwację i dopiero potem robią ktg, pobierają krew, ciśnienie, itd.. A na usg też się czeka, jeśli to weekend to robią dopiero w poniedziałek..
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 08:01   #676
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Z tymi dziadkami to nie zawsze takie proste i oczywiste. Obecnie do jednych mamy prawie 60 km, a do drugich ponad 400 km. Więc technicznie rzecz biorąc ciężko wywieźć dzieci za każdym razem kiedy chce się wieczoru we dwoje.

U mnie podobnie,do jednych 70km,do drugich 470

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Nie przejmuj sie, ja tez ide jutro. Drugi raz....

Kciuki dziewczyny

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Fiolla Pokaż wiadomość
Ja sobie chwalę białe meble na połysk, pod warunkiem, że nie są bezpośrednio przy oknie, wtedy paluchy tak nie kłują w oczy
Lubię też białe płytki, przynajmniej widać na nich brud i motywuje to do sprzątania, na każdym innym kolorze jest tyle samo syfu.

Odradzam jasne zlewozmywaki z materiału innego niż stal, błyskawicznie łapią przebarwienia.
Polecam zabudowę w kuchni do samego sufitu, każda przestrzeń do przechowywania się przydaje.
O tak,mój zlew to już tylko domestosem idzie doczyscic:/

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość

Ja tak samo,całe mieszkanie w bieli i szarościach,panele na podłogach jasnoszare,i brudzi się wszystko tak samo jak ciemne

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 08:04   #677
Panterka1313
Zadomowienie

SZARU u mnie wyglądało tak w chu papierologi, biorą na samolot, usg, znowu w chu papierologi, do pokoju się przebrać i kolejna papierologia, winda na oddział, wybieram łóżko, w gabinecie znowu badanie, papierologia i dostaje z automatu pojemnik na mocz oraz powiedziane że z rana będzie krew do pobrania aaa i jeszcze do gabinetu dyżurnego zdać leki i dawkowanie. Oczywiście wycieczka po oddziale i powiedziane że z rana bez gacie trzeba być jak ordynator będzie latać. Z badań oczywiście waga, ciśnienie, badanie ręczne, oba usg. Spędziłam z przyjęciem 4dni bo mnie zatrzymali 1 dzień więcej na wszelki wypadek

Stary 2018-05-07, 08:06   #678
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, widzę rozmowa o praktyczności rozwiązań w domu. Powiem Wam, że ja mam wszędzie poza pokojem Młodego) białe ściany, białą matową kuchnię z blatami dąb arlington ( chciałam naturalne drewno, ale mnie projektantka przekonała, że to za duża czasu pochłania i dzięki jej za to), mam białe drzwi wewnętrzne, białe listwy przypodłogowe, jedna z łazienek, o rozmiarze 16m2 jest częściowo pomalowana na biało, a częściowo ma płytki takie cegiełki z białymi fugami i na podłodze w całym domu bardzo naturane deski drewniane. I na prawdę, poza listwami chwalę sobie wszystko. Trzeba dobrać dobre jakościowo materiały, dobrą zmywalną farbę i jest luzik. A jeszcze na części podłogi mam posadzkę z żywicy epoksydowej białą

Także dziewczyny remontujące i budujące, nie bójce się bieli.

Ps. od razu odpowiadam na pytanie, nie, nie mam sterylnie, drewno na podłogach i dodatki robią ciepło

Ps2. A na podłogi polecam iRobot do odkurzania Genialny wynalazek.
O tak,też mam białe listwy i to jest masakra,co chwilę brudne,nic tak się nie kurzy jak one

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Szaruskowa oby już ten brzydki śluz się nie pojawił :nonono:

Chloestic długo dzień przed Tobą, powodzenia!

Pisałyście o skurczach braxtona hicksa i muszę powiedzieć, że mam parę takich dziennie... bezbolesne, raczej dyskomfortowe. Wcześniej miałam sporadycznie, teraz łapią mnie w przeróżnych okolicznościach. W poprzednich ciążach w ogóle nie miałam przepowiadaczy, do akcji porodowej cisza a teraz... staram się też nie martwić, bo nic innego mnie nie niepokoi, ale chyba włączę magnez.

Krolewna, Sylwia i Nicole kciuki za wizyty

Ja też mam skurcze już od kilku tygodni,po magnezie trochę lepiej

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 08:13   #679
alingles
Zadomowienie

Berenika zakładasz jak tampon. raz na 21 dni, potem 7 dni przerwy i znów na 21 dni.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-07, 08:15   #680
fikumiku1
Raczkowanie

Cytat:
Miłego dnia dziewczyny!
U nas badaja zawsze. Mają mało miejsc w szpitalu. Przyjmują jak muszą. Ale u koleżanki W mniejszym mieście robią tak jak u Ciebie.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
fikumiku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 08:17   #681
alingles
Zadomowienie

Ja jak pojechałam z krwawieniem w 8 tc to pierwsze co to na samolot i usg, jak potwierdzili żywą ciążę to dostałam podwójną dawke duphastonu. Potem dopiero na oddział ale bliżej domu do innego szpitala udało mi się wynegocjować. Najpierw przyjecie ok. 15.00 a usg miałam chyba koło 20 kolejne bo były kobiety do porodu..

Tylko ze mnie leciało gorzej jak przy okresie.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2018-05-07, 08:18   #682
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Czy wy też tak macie, że was ostatnio wszystko irytuje i drażni? Myślałam, że mieszkanie z moimi teściami jest spoko, ale coraz więcej rzeczy mnie w nich denerwuje. Większych bałaganiarzy to ja chyba w życiu nie widziałam. Ja jestem nauczona, że trzeba na bieżąco po sobie sprzątać. Że dywan ma być czysty, codziennie zamiecione w kuchni, blat po zrobieniu sobie jedzenia od razu sprzątnięty, kanapki na talerzyku przy stole itd... A to co tu widzę, to mnie wkurza strasznie... Moi teście gotują obiady, ja nic nie muszę robić w tym temacie. Zmywa też zazwyczaj teść. Siedzi w domu na emeryturze. Dlatego zgodziłam się, że ja sprzątam. Ale po takim czasie, widząc że tego samego dnia wieczorem po moim sprzątaniu jest zrobiony taki syf jak przedtem i to przez moich teściów, bo np pół dnia dzieci są w przedszkolu a drugie pół na podwórku, a ogólnie to my siedzimy i jemy tylko w swoim pokoju, to szlag mnie normalnie trafia. Robiąc śniadanie moi teście rozkładają żarcie po całym blacie. Dla mnie zostaje mały skraweczek i ja od razu jak zrobię kanapkę to chowam wszystko do lodówki. Oni zostawiają i tak to leży ze dwie godziny. Cały blat w okruchach, obierkach np od ogórka. Teść w dodatku nie bierze talerzyka tylko tak chodzi w tą i we w tą po całej kuchni z tą kanapką i sypie na podłogę. Potem te okruchy roznosi po całej kuchni, łazience i pierwszym pokoju, w którym są oni. Dywan jest tak czarny, że dzieci raz przebiegną i mają czarne stopy. Pierdół, bambetli, filiżanek, ozdóbek i innych jest tyle, że ledwo to mieszczą, cały segment pozastawiany, ale wyrzucić szkoda.Kurzu gruba warstwa. No sorry, ja nie będę co tydzień przestawiać tego wszystkiego i wycierać bo by mi dnia brakło. Wszystkie krzesła przy stole mają poobwieszane w kurtkach, ciuchach. Powyciągane po kilka kurtek na raz. Kwiatków więcej niż w kwiaciarni, z niczym się nie mieszczą. Wannepr,pralke i kafelki tylko ja co chwile przecieram, bo wiecznie zachlapane. Jeszcze jak przychodzi syn szwagierki to cała wanna w paście do zębów zachlapana. Wiecznie w wannie miska zbierająca wodę z mycia rąk, bo strasznie oszczędają wodę i spłukują nią sedes. Rura wywalająca brudną wodę z pralki wrzucona do wanny, wszystko tam leci i tą wodę też zbierają w miski. Czasem jak robią większe pranie, to w wannie stoją trzy miski i jak potrzebuję się czy dzieci wykąpać, to te miski wystawiają do kuchni, byle nie wylać wody. Buty myją czy jakieś klapki, to cała wanna zachlapana, nie ma kto spłukać. Nic im nie przeszkadza. Nie wytrzymam tego nerwowo chyba.. Ale jednocześnie wiem, że niestety nie mam wyjścia i muszę to znosić
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 08:21   #683
fikumiku1
Raczkowanie

Miałam białe meble w połysku i nie było źle. Za to czarne w salonie to masakra. Kurz widać już po godzinie od sprzątania...

Biały połysk już mi się znudził więc teraz robimy biały mat i grafit mat. Blaty drewniane bo tz bardzo chce. Jak będzie impregnowal co roku to proszę bardzo

Nie zrobiłabym za to nigdy już białych płytek na podlodze i bardzo ciemnych w łazience gdzie osadza się mydło itp.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
fikumiku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 08:30   #684
Panterka1313
Zadomowienie

Jakie książki polecacie o żywieniu noworodka w sensie wprowadzanie kaszek, kleikow i innych produktów? Póki mam siłę, czas, chęci naprodukowalabym wekow. Dobry parowar, blender, etykiety, wiedzę i praktykę o wekach, pasteryzacj, opisie weków mam

Stary 2018-05-07, 08:31   #685
Chloestic
Zakorzenienie

Ja chyba nie zrobie tego badania..... jezdze i obijam sie o drzwi.....zwariuje. jade do zusu

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 08:34   #686
bambi1980
Zadomowienie

Czesc! W koncu was nadrobilam!
AndziaHa, wspolczuje cukrzycy, pisalas ze wymiar brzuszka byl lekko zawyzony, moge spytac o ile? Ja mialam to samo - niby brzuszek byl o tydzien do przodu w stosunku do reszty pomiarow.
Poza tym, to moze u mnie rzeczywiscie wiek sprawia, ze ta dieta musi byc zaostrzona. Tak jak Wy uwielbiam lody, a tu we Wloszech na kazdym kroku lodziarnia, ze slinka cieknie i czesto sie skusze!
Stella , dopisz do mnie wozek. Wczoraj kupuilismy CAM Dynamic. Nie bylo mozliwosci aby kupic duo, musielismy brac trio.. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze sie sprawowal. Patrzylismy tez na bugaboo ale ta cena! Wole 700E roznicy przeznaczyc na kolejne wakacje.
Mi tez czesto twardnie brzuch i gina ostatnio na wizycie mowila, ze to sa skurcze. Mam brac dodatkowo magnez I 2 razy na tydzien jakies globulki dopochwowo. Ale ja bym tego nie okreslila jako skurcze, po prostu nagle brzuch staje sie twardy I musze usiasc albo sie polozyc.
W temacie antykoncepcji: nie wiem jak to rozgryzc. Mielismy in vitro ze wgledu na zle wyniki meza ale wiecie jak to jest: czesem niemozliwe staje sie mozliwym. I gdyby mi sie tak trafilo kolejne dzieciatko to dla mnie mimo wszystko bylby to dar z nieba. Maz jednak jest przekonany, ze nie chce drugiego I nie ma dyskusji.On jest za stary I basta. Z drigiej strony bardzo malo prawdopodobne, ze naturalnie zajde (z nim!)
Berenika, no niestety, taka wspolnota nigdy nie byla latwym rozwiazaniem. Musisz zaczac drazyc temat z budowa!

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2018-05-07 o 08:36
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 08:36   #687
AndziaHa
Zadomowienie

Bambi nie wiem, nie powiedzial mi :/

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 08:45   #688
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
Czesc! W koncu was nadrobilam!
AndziaHa, wspolczuje cukrzycy, pisalas ze wymiar brzuszka byl lekko zawyzony, moge spytac o ile? Ja mialam to samo - niby brzuszek byl o tydzien do przodu w stosunku do reszty pomiarow.
Poza tym, to moze u mnie rzeczywiscie wiek sprawia, ze ta dieta musi byc zaostrzona. Tak jak Wy uwielbiam lody, a tu we Wloszech na kazdym kroku lodziarnia, ze slinka cieknie i czesto sie skusze!
Stella , dopisz do mnie wozek. Wczoraj kupuilismy CAM Dynamic. Nie bylo mozliwosci aby kupic duo, musielismy brac trio.. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze sie sprawowal. Patrzylismy tez na bugaboo ale ta cena! Wole 700E roznicy przeznaczyc na kolejne wakacje.
Mi tez czesto twardnie brzuch i gina ostatnio na wizycie mowila, ze to sa skurcze. Mam brac dodatkowo magnez I 2 razy na tydzien jakies globulki dopochwowo. Ale ja bym tego nie okreslila jako skurcze, po prostu nagle brzuch staje sie twardy I musze usiasc albo sie polozyc.
W temacie antykoncepcji: nie wiem jak to rozgryzc. Mielismy in vitro ze wgledu na zle wyniki meza ale wiecie jak to jest: czesem niemozliwe staje sie mozliwym. I gdyby mi sie tak trafilo kolejne dzieciatko to dla mnie mimo wszystko bylby to dar z nieba. Maz jednak jest przekonany, ze nie chce drugiego I nie ma dyskusji.On jest za stary I basta. Z drigiej strony bardzo malo prawdopodobne, ze naturalnie zajde (z nim!)
Berenika, no niestety, taka wspolnota nigdy nie byla latwym rozwiazaniem. Musisz zaczac drazyc temat z budowa!
Ja znam pary po invitro i mają drugie dziecko naturalną metodą.

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 08:46   #689
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość

Popatrz na parkiet tzw. przemysłowy, to takie małe klepki, wyglądają super, a cenowo wychodzi korzystniej niż klasyczny parkiet.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-07, 08:53   #690
Panterka1313
Zadomowienie

Antykoncepcji u mnie będzie zero. W te ciążę zaszłam magicznymi siłami jakimiś i chyba dzięki antybiotykom tez oraz tym że w mózgu wiedziałam z góry że nie ma szans zajść skoro nie zaczęłam terapii hormo po zejściu się z Tż. W skrócie produkuje bardzo znikome ilości progesteronu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości