![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Dzien dobry
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() cierpię na jakas bezsenność, od 5 sie kręcę a od 6 nie spie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Wtajemniczenie
|
Angelajna ja mam biały połysk w kuchni, ale tylko szafki górne, na dole drewno i jest ok, choć jakbym teraz robiła to w macie, ten połysk za bardzo objechany już
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#664 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, widzę rozmowa o praktyczności rozwiązań w domu. Powiem Wam, że ja mam wszędzie poza pokojem Młodego) białe ściany, białą matową kuchnię z blatami dąb arlington ( chciałam naturalne drewno, ale mnie projektantka przekonała, że to za duża czasu pochłania i dzięki jej za to), mam białe drzwi wewnętrzne, białe listwy przypodłogowe, jedna z łazienek, o rozmiarze 16m2 jest częściowo pomalowana na biało, a częściowo ma płytki takie cegiełki z białymi fugami i na podłodze w całym domu bardzo naturane deski drewniane. I na prawdę, poza listwami chwalę sobie wszystko. Trzeba dobrać dobre jakościowo materiały, dobrą zmywalną farbę i jest luzik. A jeszcze na części podłogi mam posadzkę z żywicy epoksydowej białą
![]() Jedynie listwy, które po prostu się kurzą mnie wkurzają bo trzeba je odkurzać, a przy domu 178 m2 tych listew jest od cholery... Także dziewczyny remontujące i budujące, nie bójce się bieli. Ps. od razu odpowiadam na pytanie, nie, nie mam sterylnie, drewno na podłogach i dodatki robią ciepło ![]() Ps2. A na podłogi polecam iRobot do odkurzania ![]()
Edytowane przez passionfruit Czas edycji: 2018-05-07 o 07:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny czy u was na izbie przyjęć też tak jest, że was w ogóle nie badają, tylko od razu jak powiecie że ciąża to robią przyjęcie do szpitala a później dopiero na oddziele jest badanie? U mnie tak to wygląda. Jeżeli chodzi o stawianie macicy (napisałam mu o tym, bo uznałam że może to powiązane) to napisał mi że mogę brać 3x1tabl. magnezu. Miłego dnia dziewczyny! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to wszystkie "starsze" osoby marudzą, że mamy nudno, bo wszędzie białe meble i u dziecka też będą białe, ale inne mi się nie podobają ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja idę w przyszły wtorek lub środę, bo chcę męża zabrać. Mam 5 min od domu przychodnie i on chce mnie zabrać autem, wrócić po godzinie i potem znowu do domu i na ostatnie kłucie, ale nie wiem co na to pielęgniarka w labo:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Szaruskowa oby już ten brzydki śluz się nie pojawił :nonono:
Chloestic długo dzień przed Tobą, powodzenia! Pisałyście o skurczach braxtona hicksa i muszę powiedzieć, że mam parę takich dziennie... bezbolesne, raczej dyskomfortowe. Wcześniej miałam sporadycznie, teraz łapią mnie w przeróżnych okolicznościach. W poprzednich ciążach w ogóle nie miałam przepowiadaczy, do akcji porodowej cisza a teraz... staram się też nie martwić, bo nic innego mnie nie niepokoi, ale chyba włączę magnez. Krolewna, Sylwia i Nicole kciuki za wizyty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#671 |
Raczkowanie
|
Melduję się z pola bitwy. Kupiłam se cytrynowa glukoze i nie była najgorsza, ale tak mnie teraz kreci, że nie wiem jak ja to przeżyje
![]() Ja tez mam biale meble w polysku w kuchni i jestem zadowolona, brudza sie tak jak i inne a w poprzednich moeszkaniach mialam i ciemne i jasne. W calym domu poza sypialnia mam biale meble, w sypialni wenge ale planujemy je jeszcze w tym msc wymienic na biale, jak dla mnie zdecydowanie najlatwiejsze w utrzymaniu sa ![]() SYLWIA u mnie nie ma opcji zeby opuscic laboratorium, musze siedziec albo lezec na miejscu. Chodzenie nie wskazane. W poprzedniej ciazy robilam w innym laboratorium ale wytyczne byly te same. Chloestic powodzenia, obysmy obie przetrwaly to dziadoskie badanie a wieczorem mogly sie cieszyc dobrymi wynikami ![]() Edytowane przez tezewe Czas edycji: 2018-05-07 o 07:30 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Zadomowienie
|
Powodzenia na wizytach i krzywych
![]() U mnie też w labo zakaz wychodzenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz stoję w banku. A ludzie ślepi na ciążę.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
Ale mi się ciężko siedzi w biurze. Duszno, brzuch mi przeszkadza przy siedzeniu, masakra jakaś. Obawiam się, że mój plan pracy do końca czerwca odpływa w siną dal...
![]() |
#675 | ||||
Konto usunięte
|
Witam się totalnie niewyspana...
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#676 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zadomowienie
|
SZARU u mnie wyglądało tak w chu papierologi, biorą na samolot, usg, znowu w chu papierologi, do pokoju się przebrać i kolejna papierologia, winda na oddział, wybieram łóżko, w gabinecie znowu badanie, papierologia i dostaje z automatu pojemnik na mocz oraz powiedziane że z rana będzie krew do pobrania aaa i jeszcze do gabinetu dyżurnego zdać leki i dawkowanie. Oczywiście wycieczka po oddziale i powiedziane że z rana bez gacie trzeba być jak ordynator będzie latać. Z badań oczywiście waga, ciśnienie, badanie ręczne, oba usg. Spędziłam z przyjęciem 4dni bo mnie zatrzymali 1 dzień więcej na wszelki wypadek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zadomowienie
|
Berenika zakładasz jak tampon. raz na 21 dni, potem 7 dni przerwy i znów na 21 dni.
#680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zadomowienie
|
Ja jak pojechałam z krwawieniem w 8 tc to pierwsze co to na samolot i usg, jak potwierdzili żywą ciążę to dostałam podwójną dawke duphastonu. Potem dopiero na oddział ale bliżej domu do innego szpitala udało mi się wynegocjować. Najpierw przyjecie ok. 15.00 a usg miałam chyba koło 20 kolejne bo były kobiety do porodu..
Tylko ze mnie leciało gorzej jak przy okresie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#682 |
Konto usunięte
|
Czy wy też tak macie, że was ostatnio wszystko irytuje i drażni? Myślałam, że mieszkanie z moimi teściami jest spoko, ale coraz więcej rzeczy mnie w nich denerwuje. Większych bałaganiarzy to ja chyba w życiu nie widziałam. Ja jestem nauczona, że trzeba na bieżąco po sobie sprzątać. Że dywan ma być czysty, codziennie zamiecione w kuchni, blat po zrobieniu sobie jedzenia od razu sprzątnięty, kanapki na talerzyku przy stole itd... A to co tu widzę, to mnie wkurza strasznie... Moi teście gotują obiady, ja nic nie muszę robić w tym temacie. Zmywa też zazwyczaj teść. Siedzi w domu na emeryturze. Dlatego zgodziłam się, że ja sprzątam. Ale po takim czasie, widząc że tego samego dnia wieczorem po moim sprzątaniu jest zrobiony taki syf jak przedtem i to przez moich teściów, bo np pół dnia dzieci są w przedszkolu a drugie pół na podwórku, a ogólnie to my siedzimy i jemy tylko w swoim pokoju, to szlag mnie normalnie trafia. Robiąc śniadanie moi teście rozkładają żarcie po całym blacie. Dla mnie zostaje mały skraweczek i ja od razu jak zrobię kanapkę to chowam wszystko do lodówki. Oni zostawiają i tak to leży ze dwie godziny. Cały blat w okruchach, obierkach np od ogórka. Teść w dodatku nie bierze talerzyka tylko tak chodzi w tą i we w tą po całej kuchni z tą kanapką i sypie na podłogę. Potem te okruchy roznosi po całej kuchni, łazience i pierwszym pokoju, w którym są oni. Dywan jest tak czarny, że dzieci raz przebiegną i mają czarne stopy. Pierdół, bambetli, filiżanek, ozdóbek i innych jest tyle, że ledwo to mieszczą, cały segment pozastawiany, ale wyrzucić szkoda.Kurzu gruba warstwa. No sorry, ja nie będę co tydzień przestawiać tego wszystkiego i wycierać bo by mi dnia brakło. Wszystkie krzesła przy stole mają poobwieszane w kurtkach, ciuchach. Powyciągane po kilka kurtek na raz. Kwiatków więcej niż w kwiaciarni, z niczym się nie mieszczą. Wannepr,pralke i kafelki tylko ja co chwile przecieram, bo wiecznie zachlapane. Jeszcze jak przychodzi syn szwagierki to cała wanna w paście do zębów zachlapana. Wiecznie w wannie miska zbierająca wodę z mycia rąk, bo strasznie oszczędają wodę i spłukują nią sedes. Rura wywalająca brudną wodę z pralki wrzucona do wanny, wszystko tam leci i tą wodę też zbierają w miski. Czasem jak robią większe pranie, to w wannie stoją trzy miski i jak potrzebuję się czy dzieci wykąpać, to te miski wystawiają do kuchni, byle nie wylać wody. Buty myją czy jakieś klapki, to cała wanna zachlapana, nie ma kto spłukać. Nic im nie przeszkadza. Nie wytrzymam tego nerwowo chyba.. Ale jednocześnie wiem, że niestety nie mam wyjścia i muszę to znosić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
Miałam białe meble w połysku i nie było źle. Za to czarne w salonie to masakra. Kurz widać już po godzinie od sprzątania...
Biały połysk już mi się znudził więc teraz robimy biały mat i grafit mat. Blaty drewniane bo tz bardzo chce. Jak będzie impregnowal co roku to proszę bardzo ![]() Nie zrobiłabym za to nigdy już białych płytek na podlodze i bardzo ciemnych w łazience gdzie osadza się mydło itp. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
Jakie książki polecacie o żywieniu noworodka w sensie wprowadzanie kaszek, kleikow i innych produktów? Póki mam siłę, czas, chęci naprodukowalabym wekow. Dobry parowar, blender, etykiety, wiedzę i praktykę o wekach, pasteryzacj, opisie weków mam
#685 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba nie zrobie tego badania..... jezdze i obijam sie o drzwi.....zwariuje. jade do zusu
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zadomowienie
|
Czesc! W koncu was nadrobilam!
AndziaHa, wspolczuje cukrzycy, pisalas ze wymiar brzuszka byl lekko zawyzony, moge spytac o ile? Ja mialam to samo - niby brzuszek byl o tydzien do przodu w stosunku do reszty pomiarow. Poza tym, to moze u mnie rzeczywiscie wiek sprawia, ze ta dieta musi byc zaostrzona. Tak jak Wy uwielbiam lody, a tu we Wloszech na kazdym kroku lodziarnia, ze slinka cieknie i czesto sie skusze! Stella , dopisz do mnie wozek. Wczoraj kupuilismy CAM Dynamic. Nie bylo mozliwosci aby kupic duo, musielismy brac trio.. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze sie sprawowal. Patrzylismy tez na bugaboo ale ta cena! Wole 700E roznicy przeznaczyc na kolejne wakacje. Mi tez czesto twardnie brzuch i gina ostatnio na wizycie mowila, ze to sa skurcze. Mam brac dodatkowo magnez I 2 razy na tydzien jakies globulki dopochwowo. Ale ja bym tego nie okreslila jako skurcze, po prostu nagle brzuch staje sie twardy I musze usiasc albo sie polozyc. W temacie antykoncepcji: nie wiem jak to rozgryzc. Mielismy in vitro ze wgledu na zle wyniki meza ale wiecie jak to jest: czesem niemozliwe staje sie mozliwym. I gdyby mi sie tak trafilo kolejne dzieciatko to dla mnie mimo wszystko bylby to dar z nieba. Maz jednak jest przekonany, ze nie chce drugiego I nie ma dyskusji.On jest za stary I basta. Z drigiej strony bardzo malo prawdopodobne, ze naturalnie zajde (z nim!) Berenika, no niestety, taka wspolnota nigdy nie byla latwym rozwiazaniem. Musisz zaczac drazyc temat z budowa! Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2018-05-07 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zadomowienie
|
Bambi nie wiem, nie powiedzial mi :/
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zadomowienie
|
Antykoncepcji u mnie będzie zero. W te ciążę zaszłam magicznymi siłami jakimiś i chyba dzięki antybiotykom tez oraz tym że w mózgu wiedziałam z góry że nie ma szans zajść skoro nie zaczęłam terapii hormo po zejściu się z Tż. W skrócie produkuje bardzo znikome ilości progesteronu.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.