Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-07, 10:39   #2191
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Myślę, że w takim wypadku można przełożyć wizytę, skoro zostałaś przebadana wzdłuż i wszerz, co prawda, mała miała swoje zdanie na ten temat.. Ale zobaczysz co powie ginka.

Dorka, ja niemal ciągle czuję kopniaki jakbym w pochwie to dziecko nosiła.. Masz rację, mega dziwne uczucie. Ginekolog powiedział, że mała jest nisko i głeboko (??), abstynencja musi być, żeby jej nie wydziubać aby.

Nie no, racja, tu przynajmniej wiesz co jesz.. poniekąd. Skąd ona ma tyle miejsca, żeby fikać?! Ja to długa jestem jak stąd to Honolulu, miejsca niby dużo, a mała chyba ani myśli się przekręcić..
Wiecie, że ona od początku ma swoje zdanie haha i ma w upie, że czegoś się nie powinno, albo nie da się..
Jak mama, nie da się to tylko parasola w tyłku otworzyć, a na resztę potrzeba tylko więcej czasu i kombinowania.
Ale mam nadzieję, że już wiecej tego nie zrobi, bo się zesr#m z bólu...

Kuzynki córka fiknela w 35tc taki pikus.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 10:39   #2192
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Blanka cieszę się że wszystko jest ok. Nina już ładnie waży.

Polu może ze zmęczenia ci się tak zrobiło, pogoda też robi swoje.

Mi niestety dalej doskwiera ten ból krocza i teraz prawej nogi.
Tak jak pisała Pozytywnaj najgorzej przy obracaniu z boku na bok i przy wstawaniu.

Dzisiaj też mam wizytę ale bez USG, oczywiście znowu dopadła mnie infekcja, już mam tego serdecznie dość. Na chwilę spokój i znowu, już nie wspomnę o wydanych na te leki pieniądzach.

Udanych wizyt życzę i miłego dnia.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 10:44   #2193
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Dorka, ja niemal ciągle czuję kopniaki jakbym w pochwie to dziecko nosiła.. Masz rację, mega dziwne uczucie. Ginekolog powiedział, że mała jest nisko i głeboko (??), abstynencja musi być, żeby jej nie wydziubać aby.
No moja tez nisko i to pewnie stąd, tak nagle z dnia na dzień zaczęła tam kopać, bo ostatnie tygodnie na wysokości pępka i wyżej

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Oo, pięknie Będzie chociaż jedno zdjątko do pokazania? Może na FB.?
z wrzucaniem zdjęć to kiepsko, ale może jakieś bez twarzy tu wrzucę. nawet fotografka się pytała czy będzie mogła wrzucić na fb, ale jeszcze nie wiem, najwyżej dostępne będzie tylko dla znajomych.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 10:44   #2194
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Aaa i jak byłam w szpitalu to się w nocy urodziło dzieciątko 31tc 1700g wszystko ok z nią.
Nawet nie ma problemów z oddychaniem. Prawdopodobnie wyjdą do domu po tygodniu max 2tyg.

Stary 2018-05-07, 10:46   #2195
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Wiecie, że ona od początku ma swoje zdanie haha i ma w upie, że czegoś się nie powinno, albo nie da się..
Jak mama, nie da się to tylko parasola w tyłku otworzyć, a na resztę potrzeba tylko więcej czasu i kombinowania.
Ale mam nadzieję, że już wiecej tego nie zrobi, bo się zesr#m z bólu...

Kuzynki córka fiknela w 35tc taki pikus.

Ależ po co mnie stresować aż do 36 tygodnia?
Muszę wreszcie zwlec się z tego łóżka, ale mała tak fajnie fika, faluje, pływa, że szkoda mi utracić te uczucia..

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 10:46   #2196
pola25
Zakorzenienie

Blanka ja bym przełożyła wizytę o tydzień.

Norka ostatnio to nogi do góry miałam i też tak jakoś dziwnie mi się zaczęło robić.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Aaa i jak byłam w szpitalu to się w nocy urodziło dzieciątko 31tc 1700g wszystko ok z nią.
Nawet nie ma problemów z oddychaniem. Prawdopodobnie wyjdą do domu po tygodniu max 2tyg.

czemu tak szybko poród?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 10:47   #2197
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

Norka ostatnio to nogi do góry miałam i też tak jakoś dziwnie mi się zaczęło robić.
Tylko, że ja ostatnia wizytę u mojej gin miałam 5.04 haha i nie wiem czy ona nie musi mieć jakiegoś ciągu w prowadzeniu heh

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

czemu tak szybko poród?
Wody jej odeszły, na 3 dni zatrzymali akcje, ale dłużej się nie dało.

Stary 2018-05-07, 10:50   #2198
norka93
Wtajemniczenie

Oja.. Ja myślałam, że takie maluszki to dłużej w szpitalu muszą być. A co z płucami? Czy to nie jest tak, że one jeszcze się rozwijają?

Dziewczyny, wytłumaczcie mi to, bo nie wiem co mam o tym myśleć.. Gdy siedzę, najczęściej czuje kopniaki na dole, jakby w pochwie, a teraz jak leżę, to mała się wierci i kopie po prawej stronie na wysokości pępka, tuż obok niego, to jak ona może być ułożona? Edit: a jak przekręcam się na lewy bok, to czuję ją po lewej stronie. Nie ogarniam!

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-05-07 o 10:55
Stary 2018-05-07, 10:51   #2199
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Oja.. Ja myślałam, że takie maluszki to dłużej w szpitalu muszą być. A co z płucami? Czy to nie jest tak, że one jeszcze się rozwijają?

Dziewczyny, wytłumaczcie mi to, bo nie wiem co mam o tym myśleć.. Gdy siedzę, najczęściej czuje kopniaki na dole, jakby w pochwie, a teraz jak leżę, to mała się wierci i kopie po prawej stronie na wysokości pępka, tuż obok niego, to jak ona może być ułożona?
Zdarzyli podać jej sterydy

Stary 2018-05-07, 10:56   #2200
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdarzyli podać jej sterydy

Do mnie w ogóle nie dociera, że mogłabym urodzić wcześniej niż po 37. Jakaś niepoważna chyba jestem.

Stary 2018-05-07, 10:56   #2201
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku na lewym boku to z rana mi się zrobiło,a z nogami do góry na wieczór

Blanka a miała rozwarcie/miękką szyjkę.czy tak zupełnie niespodziewanie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-07, 10:58   #2202
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Bursztynku na lewym boku to z rana mi się zrobiło,a z nogami do góry na wieczór

Blanka a miała rozwarcie/miękką szyjkę.czy tak zupełnie niespodziewanie?
Może faktycznie macica uciska na przepływy, ale to w takim razie, na którym boku masz spać?

Stary 2018-05-07, 10:59   #2203
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie w ogóle nie dociera, że mogłabym urodzić wcześniej niż po 37. Jakaś niepoważna chyba jestem.
I dobrzeWażne,aby myśleć pozytywnie
Stary 2018-05-07, 11:00   #2204
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niesety się z tym liczę. Powiem więcej, nie wierzę w to, że donosze ciąże do bezpiecznego terminu...

Stary 2018-05-07, 11:01   #2205
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Może faktycznie macica uciska na przepływy, ale to w takim razie, na którym boku masz spać?
w ogóle najlepiej to mi się śpi na prawym i tak najczęściej śpie

nie wiem może za długo nie jadłam,ale zmierzyłam cukier i ciśnienie i wszystko ok

Dobrze,że chłop w domu to bez paniki się obywa

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:

Dziewczyny, wytłumaczcie mi to, bo nie wiem co mam o tym myśleć.. Gdy siedzę, najczęściej czuje kopniaki na dole, jakby w pochwie, a teraz jak leżę, to mała się wierci i kopie po prawej stronie na wysokości pępka, tuż obok niego, to jak ona może być ułożona? Edit: a jak przekręcam się na lewy bok, to czuję ją po lewej stronie. Nie ogarniam!
szczerze to nie wiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-07, 11:11   #2206
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja niesety się z tym liczę. Powiem więcej, nie wierzę w to, że donosze ciąże do bezpiecznego terminu...

Ze względu na dotychczasowe sytuacje? W sumie, bardzo dużo masz tych twardnień i bóli.
Cytat:
w ogóle najlepiej to mi się śpi na prawym i tak najczęściej śpie

nie wiem może za długo nie jadłam,ale zmierzyłam cukier i ciśnienie i wszystko ok

Dobrze,że chłop w domu to bez paniki się obywa

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

szczerze to nie wiem
A wiesz, że mi też śpi się najlepiej na prawym? Szczególnie, że mogę wtedy girę na męża założyć Odwrotnie spać nie umiemy, w sensie ja po prawej, a on po lewej.

Stary 2018-05-07, 11:11   #2207
norka93
Wtajemniczenie

Co myślicie o tym tętnie? Wczoraj miałam 61, nie wiem czy to nisko czy normalnie?IMG_20180507_120713.jpeg

Stary 2018-05-07, 11:14   #2208
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Co myślicie o tym tętnie? Wczoraj miałam 61, nie wiem czy to nisko czy normalnie?Załącznik 7527441
Idealne.
Ja nie pamiętam,abym kiedykolwiek takie miała.

Teraz mam bliżej 90
Stary 2018-05-07, 11:15   #2209
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dziewczyny nic mi nie pomaga na tą zgage, tragedia. Dzis w nocy pewnie tez bede umierac. Mialam apogeum jak fo Was pisalam, myslalam ze zwymiotuje, juz bylam w łazience nad toaletą, tak mi sie zbieralo do góry..... przepraszam za opis, ale to byla tragedia. Chyba poproszę męża żeby kupił mi rennie, sprobuje dzisiaj wziąć....
Rano bylam pozostawiać sprawy w zusie i u rodziców na chwilke. Teraz jestem juz w domku i będę uzupełniać dokumenty w zwiazku z dofinansowaniem firmy męża. Mielismy ostatnio oczyszczająca rozmowe, i udalo nam sie dojsc do porozumienia w sprawie biznesu. Jestem dobrej myśli.
Summer Ty dzisiaj lepiej posiedz w cieniu
Elu, doskonale rozumiem Twoje emocje zwiazane z wyprawka. Pisalam juz o tym kilkakrotnie, więc wysylam Ci przytulaski i zakaz zamartwiania sie !
Cami odpocznij dzisiaj, zrób sobie jakies witaminkowe picie
Blanka, dobrze ze jestes juz w domku. Odpoczywaj bo to wszystko to nie zarty kochana... a śniadanie - nie mam pytań. Parowka chociaz ciepła ? Masakra, tyle w temacie.
Pola o mniam, zjadlabym naleśniki z twarogiem.... w ogole juz nie moge sie doczekac owoców, a najbardziej czereśni !!!!! Na szczęście poko co ominely nas przymrozki a kwiat juz opada, więc jest duza szansa na obrodzenie w tym roku! I tez chyba za duzo jem, ale no nie mogę sie oprzeć buuuuuu..... kupilam w lidlu szparagi w promocji i rzodkiewke, wiec dzisiaj zrobię te z piekarnika w szynce. Dziewczyny, przed włożeniem trzeba je posolic czy cos ? Ile czasu i w jakiej tem. Je piec ?
Dorka super, że macie juz sesje za sobą ! Ja wciąż nie mam sukienki i boje się, że nie zrobimy tej sesji w końcu.....
Norka, może Mała kopie Cie nóżkami w okolicy pępka, a na dole trenuje boks

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-07, 11:18   #2210
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ze względu na dotychczasowe sytuacje? W sumie, bardzo dużo masz tych twardnień i bóli. A wiesz, że mi też śpi się najlepiej na prawym? Szczególnie, że mogę wtedy girę na męża założyć Odwrotnie spać nie umiemy, w sensie ja po prawej, a on po lewej.
Niee, bo to nie jest wyznacznik jedna będzie boleć brzuch co chwilę, twardniecia itp a szyjka trzyma jak kamień.. A inna będzie czuła się cudownie, a po wizycie się okaże, że ma szyjke gładka i rozwarcie

Ale po prostu mam przeczucie, że się młoda na świat szybciej szykuje heh

Stary 2018-05-07, 11:25   #2211
pola25
Zakorzenienie

Zua fajnie,że pogadaliście i udało Wam się dojść do porozumienia. Co do zgagi ,to najlepiej jakbyś przeszła na dietę lekkostrawną.

Co do szpragaragów,to robiłam jak mi Aniama poradziła 220 stopni na 12 minut.

Camelitos lepiej Ci?

Blanka ja mam nadzieję,że urodzę najwcześniej w 37 tyg.
Stary 2018-05-07, 11:25   #2212
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Niee, bo to nie jest wyznacznik jedna będzie boleć brzuch co chwilę, twardniecia itp a szyjka trzyma jak kamień.. A inna będzie czuła się cudownie, a po wizycie się okaże, że ma szyjke gładka i rozwarcie

też to słyszałam, ja sama się zastanawiam czy u mnie wszystko ok, w przyszłą środę wizyta zobaczymy jak szyjka, bo może właśnie nie być żadnych objawów.
Właśnie umówiłam na czerwiec dwie wizyty co dwa tygodnie 1.06 i 15.06 możesz mi dopisać

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-05-07 o 11:26
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 11:42   #2213
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny ,które podpaski kupujecie ( po porodzie)?Uzupełniam zakupy w gemini i nie mogę się zdecydować.
Stary 2018-05-07, 11:46   #2214
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Ze względu na dotychczasowe sytuacje? W sumie, bardzo dużo masz tych twardnień i bóli. A wiesz, że mi też śpi się najlepiej na prawym? Szczególnie, że mogę wtedy girę na męża założyć Odwrotnie spać nie umiemy, w sensie ja po prawej, a on po lewej.
Ha! my też tak śpimy i zawsze wrzucam girę na męża on chyba już się przyzwyczaił do takiej sytuacji bo nic nie mówi

Cytat:
Zua fajnie,że pogadaliście i udało Wam się dojść do porozumienia. Co do zgagi ,to najlepiej jakbyś przeszła na dietę lekkostrawną.

Co do szpragaragów,to robiłam jak mi Aniama poradziła 220 stopni na 12 minut.

Camelitos lepiej Ci?

Blanka ja mam nadzieję,że urodzę najwcześniej w 37 tyg.
Pola, Zua dzieki za zapytanie napiłam się mojej pseuo kawy (a raczej mleka z dodatkiem kawy ) i jakoś mi lepiej się zrobiło, do tego zjadłam wafelka czekoladowego wstałam, troche ogarnęłam w kuchni, ugotowałam obiad i mam chwilkę czasu bo na 14 do fryzjera się wybieram
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 11:53   #2215
aaska92
Zadomowienie

Cytat:

Ale po prostu mam przeczucie, że się młoda na świat szybciej szykuje heh

Dokładnie ja znam dziewczynę, która czuła się super całą ciąże, zero dolegliwości, twardnień itp., a m-c przed odeszły jej wody i to bez niczego. Siedziała u znajomych i poczuła po prostu, że wody jej odchodzą. Zrobili jej cesarkę ze względu na nieprawidłowe ułożenie i po tygodniu wyszła z małą ze szpitala. Jedynie musiała być naświetlana. Teraz jeszcze jako, że to wcześniak to musiała z nią chodzić do rehabilitantki i jeszcze parę skierowań miała do różnych lekarzy, ale wszystko jest ok.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 11:57   #2216
pola25
Zakorzenienie

Camelitos też lubię kłaść nogę na męża. Cieszę się,że lepiej się czujesz. Co będziesz robiła u fryzjera?

Ja z twardnieniami ostatnio super,a tu wczoraj taki numer. Dzisiaj chodzę ,jak pingwin i sporo odpoczywam.
Stary 2018-05-07, 11:58   #2217
aaska92
Zadomowienie

Pola 25Ja planuję najpierw te podkłady z belli, a potem podpaski bawełniane Bella. Pewnie kupię te większe na noc i też zwykłe.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 12:01   #2218
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Pola 25Ja planuję najpierw te podkłady z belli, a potem podpaski bawełniane Bella. Pewnie kupię te większe na noc i też zwykłe.
Dziękuję,bo mam mętlik w głowie

W szpitalu,w którym planuje rodzić,dla malucha będę musiała mieć tylko pieluchy i ewentualnie coś do pupy
Stary 2018-05-07, 12:04   #2219
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Camelitos też lubię kłaść nogę na męża. Cieszę się,że lepiej się czujesz. Co będziesz robiła u fryzjera?

Ja z twardnieniami ostatnio super,a tu wczoraj taki numer. Dzisiaj chodzę ,jak pingwin i sporo odpoczywam.
Farbowanie (zakrywanie siwych ) i podcięcie
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 12:06   #2220
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ,które podpaski kupujecie ( po porodzie)?Uzupełniam zakupy w gemini i nie mogę się zdecydować.
niebieskie always, te na noc podczas miesiączki też je czasami używam, bo mam bardzo obfite

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ha! my też tak śpimy i zawsze wrzucam girę na męża on chyba już się przyzwyczaił do takiej sytuacji bo nic nie mówi

Pola, Zua dzieki za zapytanie napiłam się mojej pseuo kawy (a raczej mleka z dodatkiem kawy ) i jakoś mi lepiej się zrobiło, do tego zjadłam wafelka czekoladowego wstałam, troche ogarnęłam w kuchni, ugotowałam obiad i mam chwilkę czasu bo na 14 do fryzjera się wybieram
dobrze, że już się lepiej czujesz ja też się dzisiaj ratowałam kawą i to taką trochę mocniejszą niż zwykle, ale tak jak Ty z dużą ilością mleka
zazdroszczę fryzjera! sama powinnam się umówić gdzieś na początek czerwca
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości