|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
I moim zdaniem jeżeli kobiety tak się przechwalają jakie to maja cudowne dzieci to właśnie jest przeciwnie
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dopiero 16maja czyli będziemy zaczynać już 21 tydzień wtedy. Wizytę u gina też mam dopiero w czwartek na 18.30 miesiąc już malucha nie widziałam i gdyby nie to że w ciągu dnia gdzieś mnie tam smyrnie bądź już "puknie" to pewnie bym już koszmary w nocy miała tak jak bywało przed poprzednimi wizytami Co do ludzi nie ma się co przejmować. Widziałam twojego insta i jesteś szczupła nogi zgrabne, a brzuszek może być większy bo to druga ciąża tym bardziej że tak jak piszesz w krótkim odstępie czasu U mnie to moja pierwsza ciąża a również denerwuje mnie otoczenie, tylko w drugą stronę. Jak to 5miesiac już? Ale przecież taki masz mały ten brzuch bo ktoś tam to ma większy to niemożliwe 🤦 a gdy im tłumaczysz że łożysko jest z tyłu stąd jest bardziej schowany dzidziuś to patrzą jak na kosmitę ![]() albo reakcja na mój widok osób które wiedzą że jestem w ciąży a jeszcze mnie nie widzieli. Normalnie jakby ducha zobaczyli pierwsze co to "oooo" chwila ciszy i jak ty dobrze wyglądasz. Chyba myśleli że będę obsypana młodzieńczym trądzikiem czy coś nie wiem 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny! Witam sie po majowce! Zaraz sobie poczytam co sie dzialo jedyne 40 stron(ale lecicie). Moja majowka byla mega aktywna, ale dalam rade. Moj TZ chyba juz na koncu mial stracha.. zdobylam 2 szczyty z korony gor i zaliczylismy 3 fajne wycieczki
do tego spokoj, cisza, zielone zbocza gor i domek z zapierajacym dech widokiem.. spedzilismy czas z przyjaciolmi ktorych widzimy raz w roku teraz jestem gotowa konczyc remont! Milego dnia i kciuki za wizyte! Moje polowkowe 15.05 i odliczam dni... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty ja mam dopiero 25 maja ![]() Co do wielkości brzucha w ciąży to przecież to kwestia indywidualna... Ja zawsze się wkurzyłem jak mi mòwili, że taki mały... No kurcze, taką mam budowę, że nie mam wielkiego brzucha... chociaż teraz to już wyglądam jak w 6-7 miesiącu poprzednich ciąż, przy czym poza brzuszkiem i biustem cała reszta standardowo zeszczuplała Za to po przejściu choćby dłuższego spaceru czuję się wykończona i ledwo żyję ![]() Przyszedł mi dzisiaj adapter do pasòw i stròj - już się pierze
|
#1325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to Ci tez swietnie gadaja, po prostu musza cos gadac co by nie bylo to musza.A potem do siebie na wzajem : a wiesz ze ta X to brzucha nie ma a to 5 miesiac a Y ma taki balon jakby zaraz miala rodzic moze ma blizniaki i nie chce sie przyznac Co do smyrnięć - oj tak mnie one też uspokajają i relaksują To masz tydzien pozniej niż ja ale to nie ma znaczenia ja ide w 20 tc a Ty w 21, musze sprawdzic kiedy z Sarą byłam bo będę porównywać wagę dziewczyn (hah musze wiedzieć czego się spodziewać po młodszej )Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() jesteś dla mnie mistrzem podziwiam Apola szukam już tego wpisu na mamaginekolog bo ciekwa jestem a nie pamietam go
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dokładnie później spotkają się dwie takie ziuty i porównują i obgadują ![]() Wagi wcale nie znam bo poprzednio byłam jakoś w 16tyg to jeszcze długość podawał także już przebieram nogami przed obiema wizytami bo może w końcu wyjaśni się zagadka płci gdyż na genetycznym lekarz powiedział że jakby miał strzelać to w chłopaka a miesiąc temu nasz gin że dziewczynka mu się mignęła i bądź tu mądra kobieto jak się nastawiać czy to Igor czy to Maja (na razie te dwa imiona górują ale pewnie może jeszcze się odmienić) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Haha, no z takimi to nawet nie ma co sie wdawać w dyskusje, przecież i tak ich nie przebijemy A jest właśnie tak, jak ktoś napisał, te, które się tak chwalą to często same mają problemy!Z brzuchem też nigdy nie dogodzisz wszystkim, jak masz mały, to są komentarze typu "głodzisz dziecko" a jak za duży, to znaczy, że na pewno się obżerasz jakimiś świństwami i też dziecku szkodzisz! Jak ktoś chce się przyczepić to się przyczepi, niektórzy lubią grać alfę i omegę i dawać złote rady wszystkim na każdy temat. Ja przez moje wymioty i złe samopoczucie praktycznie 2 miesiące przeleżałam w łóżku, siostra do mnie dzwoniła i cały czas wyrokowała "ruszaj się, bo będziesz miała ciężki poród" aż w końcu jej wypaliłam "ty po górach chodziłaś i miałaś ciężki" - zamknęła się ![]() Dobrze, że mamy teraz mamęginekolog i możemy szybko się uspokoić (mi ten blog pomógł w wielu momentach jeszcze przed ciążą) i ewentualnie użyć argumentów z bloga podczas rozmowy z tymi najmądrzejszymi Ja jem niewiele mięsa, za to jeśli chodzi o warzywa - całą paletę w różnych formach (no, umówmy się, przed ciążą tak jadłam, teraz z powodu mdłości to różnie bywa ) i mam na pewno bardziej urozmaiconą dietę niż była w moim domu rodzinnym (kotlet, ziemniaki, surówka) albo niż w domu mojej babci (ona to je głównie kluchy - kopytka, pierogi ). Ale ile się nasłuchałam od babci, że na pewno brakuje mi witamin, że dziecko potrzebuje białka zwierzęcego - kotlety - i tłustego jedzonka - kluchy. W końcu wybrałam się do niej z wynikami badań, gdzie wszystko miałam w normie i z wydrukowanym artykułem mamyginekolog nt. diety wegetariańskiej u ciężarnych i też w końcu ją przekonałam (albo i tak myśli swoje, ale przynajmniej mi już głowy nie suszy ) A wyniki pogorszyły się jak w pierwszym trymestrze jadłam głównie kluchy (wciąż jem dużo mącznych produktów - mdłości), bo niestety, warzywa zwracam |
|
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Polinezyjka, chamskimi docinkami po prostu trzeba się nie przejmować! Ludzie zawsze będą gadać Ja już też usłyszałam że mam karmić to dziecko bo gdzie w 5 miesiącu taki mały brzuch Tak, oczywiście głodzę je Dzisiaj zamawiam adapter do pasów. Trzymam kciuki kochane za wszystkie wizyty i meldujcie nam same dobre wiadomości |
|
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
XXboo jak tam znosisz szpital?? Docinkami na temat brzucha nie możemy się przejmować bo to takie gadanie żeby gadać za duży źle za mały źle oszaleć można jakby tego słuchać ![]() Też dziś wracam do pracy po majówce i strasznie mi ciężko:p na szczęście jadę w trasę podpisać umowę i podziwiam piękne widoki jak wrócę to już pewnie zrobię sobie wagary ![]() Też właśnie zamówiłam adapter do pasów zrecenzuje jak przyjdzie bo wzięłam tańszy i nie wiem czy dobrze![]() Odliczam już dni do urlopu 26 maja ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja póki co odliczam do wizyty 17 maja, a później do urlopu od 30 maja
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Tym razem od początku jestem na zwolnieniu, bo innej opcji nie było, więc podziwiam Was pracujące
chociaż w poprzednich ciążach skończyłam pracę w 5-6 miesiącu bo taki miałam nakaz od lekarza bo coś tam się działo.Zresztą gdyby nie problemy w pierwszych tygodniach, to na pewno bym pracowała jeszcze
|
#1333 |
|
Raczkowanie
|
Oj gdybym mogła, to i ja bym już poszła na zwolnienie.
Kobietki, tak patrzę na naszą rozpiskę z 1 strony i 12 października to w 3/4 porody chłopców. Suqub czekamy aż u Ciebie coś dojrzą, może też chłopiec?
|
|
#1334 |
|
Jedi
|
Hej, melduje się po wizycie
Dzieć mój waży 250 gram, już mi CRL nie podała.Za to potwierdziła mi syna
|
|
|
|
#1335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1336 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam wlasnie wrazenie, ze chodzenie do pracy mi dobrze robi. Tylko spac mi sie chce i w weekend odsypiam duzo, ale wlasnie od lezenia mi gorzej. Takze fizycznie to wole do pracy. Tylko jeszcze zeby stresow bylo mniej.
To widze, ze u nas na razie chlopcy dominuja Ale pewnie to dlatego ze dziewczynki wstydliwe i sie dopiero ujawnia
|
#1338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiesznie by wyszło jakby na jeden termin sami chłopcy Cytat:
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2018-05-07 o 11:48 |
||
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja chyba mało wstydliwa, bo pierwsze co to na ostatnim usg nogi rozłożyła
|
|
#1340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to czekamy Cytat:
dobrze siostrze powiedziałaś brawo ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
So_close, gratuluję synka
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała jeszcze trochę popracować, ale tak się złożyło, że od początku prawie ciąży jestem na zwolnieniu. W moim obecnym stanie żadne z rozwiązań właściwie nie jest w pełni satysfakcjonujące Gdybym pracowała - martwiłabym się o dziecko, bo mam stresującą pracę, martwiłabym się też, że nie spełniam swoich obowiązków tak dobrze jak przed ciążą, bo nie daję rady (a jestem taka Zosia samosia, trudno mi przyjąć pomoc od innych). Nie pracuję - też źle, bo można czasem zgłupieć albo się załamać od tego bycia w domu. Ale gdybym nie miała wskazań medycznych i dobrze się czuła, to wolałabym jednak pracować, praca dawała mi dużo satysfakcji, a to bycie w domu nie do końca Ale to się pewnie będzie stopniowo zmieniać, bo jak mam lepszy dzień i zajmuję się czytaniem nt. pielęgnacji noworodka, przygotowuję wyprawkę itp. to na pewno mam lepszy humor niż kiedy walczę z mdłościami i wymiotami w gorszy dzień A, powiem Wam jeszcze, że na początku ciąży byłam na zwolnieniu, bo miałam początkowo ciążę bliźniaczą... Niestety, drugi zarodek nie przetrwał, mimo tego zwolnienia i oszczędzania się :< W każdym razie uznałam wtedy, że dobrze się stało, że dostałam zwolnienie, bo gdybym chodziła do pracy - a na tak wczesnym etapie się o ciąży raczej nie mówi szefowi, więc nikt by mnie nie oszczędzał, było wtedy też dużo pracy nadgodzinowej - bo gdybym wtedy pracowała to na pewno bym się zadręczała, że zarodek obumarł z powodu tej pracy... |
|
|
|
|
#1344 |
|
Jedi
|
18+1
Właśnie się przeraziłam, że taki duży i się spytałam gince czy to nie oznacza grubaska ale powiedziała, że wszystko wszystko super, więc nie wiem sama..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1345 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie praca właśnie nie satysfakcjonuje, nie czerpię ani grama radości z niej, zero rozwoju, zero nowych zadań, codziennie to samo... 5 lat to samo miejsce, wieczne kombinacje i z roku na rok coraz gorzej, już długo przed ciążą miałam dość ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
liczymy na Was! jakieś przypuszczenia już były odnośnie płci?
|
|
|
#1346 |
|
Zadomowienie
|
So_close, zgodnie z tabelą na naszej pierwszej stronie to dla 18 tygodnia Twój synek mieści się w centylach więc nie martw się
Może ma po prostu trochę okrąglejszy brzuszek i wtedy szacowana waga wychodzi większa ![]() Ja przeszłam na zwolnienie w 13 tygodniu i bardzo się z tego cieszę. Lubię swoją pracę, ale w domu dużo lepiej się czuję
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje synka !!!!! Poli mam zapas filmów i książki mam dwie i playera na telefonie nawet. I gadatliwa współlokatorkę Ja już po zabiegu. O 6 mnie obudzili, wzięłam prysznic, podpiela mi pielęgniarka kroplówkę z magnezem i o 9 podreptalam w super seksi prześwitującej szpitalnej koszuli przez całe położnictwo w asyście dwóch pielęgniarek na sale do CC tam już cała zgraja ludzi wszyscy pytali jak mam na imie , pytali o tatuaże, uspokajali, chwalili kolor włosów i tłumaczyli co będą robić i jak będę się czuć po tym. Wróciłam na sale odespalam narkozę i teraz muszę do jutra leżeć , nie mogę w ogóle wstawać Muszę sikać do takiego nocnika śmiesznego i tak pięknie go użyłam ze polałam pół łóżka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
So close gratulacje synka! Ogólnie chyba na razie większość ujawnionych plci to chłopcy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dostałam zalecenie picia koktajli z natki, mama mi kupiła 3 pęczki takiej "eko" od koleżanki i dzisiaj zmiksowałam jeden z bananem, kiwi i siemieniem lnianym + tłoczony sok jabłkowy... pyszne. Wyszły 2 porządne szklanki. Jutro spròbuję z melonem, bananem i sokiem + to siemię.
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2018-05-07 o 13:08 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

aczkolwiek kompletnie się tym nie przejmowałam bo ani nie wrzucam takich zdjęć - a w sumie teraz jak to napisałaś to wrzucam na Insta ale tam mam tylko kolezanki - ale kto to teraz wie czy któraś nie wykręci numeru (nie no myślę, że żadna nie była by do tego zdolna hmm)
ja mam dopiero 16maja czyli będziemy zaczynać już 21 tydzień wtedy. Wizytę u gina też mam dopiero w czwartek na 18.30 miesiąc już malucha nie widziałam i gdyby nie to że w ciągu dnia gdzieś mnie tam smyrnie bądź już "puknie" to pewnie bym już koszmary w nocy miała tak jak bywało przed poprzednimi wizytami

za wszystkie dzisiejsze wizyty 

klask i: