![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Camelitos też mam siwe,takie pojedyńcze!
Emma dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Ja już mam sporo siwych ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2223 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Odpoczywaj, bądź dla Małej przykladem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Co do zapachu z ust, to może byc infekcja zęba, czasem zatoki albo po prostu dieta ostatnich dni spowodowala, ze z zoladka idzie taki zapach? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja za chwile bede w domu to zrobie sobie kawe mrożona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2224 |
Wtajemniczenie
|
mój blond od słońca tak nieładnie pożółkł i powinnam go jakimś beżem stonować
Kropka kawa mrożona też za mną chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
|
Camelitos niby mam pojedyńcze,ale mama wczoraj zauważyła,że mam. Na razie nie farbuję,mam swoje włosy,może po porodzie ufarbuje
Kropka dziękuję,pewnie u teściowej zjadł za dużo niezdrowego jedzenia. Dziewczyny chyba mam tak wysoko brzuch,że tak mnie stanik ściska,że chodzę bez-stanik kupiłam 80 pod biustem ,a i tak mnie ściska,nie miałam tak ze starszym synem,a grubsza byłam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kropeczko, mała ciągle była ułożona dupką do dołu właśnie. Może się przekręca, a ja nic o tym nie wiem? ![]() ![]() Cami, ja czasem nie umiem zasnąć jak giry na niego nie zarzucę i nie przytulę się ![]() Dziewczyny, jak najczęściej robicie udka czy skrzydełka z piekarnika? Tak, żeby było czuć ten smak przypraw w mięsku, a nie tylko zapach. Trzeba dzień przed zamarynować w przyprawach? Jakie są wasze ulubione? Poratujecie? ![]() ![]() Mrożona kawa.. ![]() ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-05-07 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2227 |
Zadomowienie
|
Blanka dobrze ze wszystko w porządku. A śniadanie tragedia. Ja tylko raz leżałam w szpitalu, ale to operacja wiec wiadomo dietetycznie ale posiłki były niezłe. Jeden ze szpitali który biorę pod uwagę do porodu- prywatny, ale na NFZ to w ogóle posiłki full wypas. Karta dam co wyboru, owoce, desery. W ogóle szpital na plus, jedynie dużo pacjentek, duży tłok. Ale odkąd ten szpital powstał w naszym mieście to bardzo poprawiło się tez w szpitalach państwowych a jest bardziej kameralnie, czasem 2-3 noworodki na oddziale tak ze opieka tez dobra, no jeszcze się waham. Zua co do zgagi to tez mnie dopadła kilka razy i przede wszystkim dieta- małe porcje a często, i obserwuj po czym- ja np miałam po jakimś cięższym chlebie np żytnim, przepijaj wszystko woda i zero schylania. Pola podpaski do domu kupię Bella jakieś chłonne bo chyba są najmniej sztuczne. Kropka, Pozytywnaj ja z otulaczy zdecydowałam się na wełniane chyba 2 i pewnie 1 PUL ale muszę poczytać które są malutkie i tetra firmy Katal narazie mniejsze rozmiary, może jakieś wkłady pojedyncze do wypróbowania. Polecane są jakieś reczniczki z Ikei, ale nie mam ikei blisko i na początek tyle, jak się wciągnę to będę dalej kupować.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
Nie jadę dziś na wizytę. Rozmawiałam z gin, nie ma takiej potrzeby, w szpitalu miałam 2xusg badanie itp.
Mam przyjść z wpisem na kolejną wizytę 21.05. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2230 |
Rozeznanie
|
Teściowa nam wczoraj dała kilka ciuszków dla małej. Mówiliśmy jej żeby nie kupować różu bo nie chcemy to oczywiście kupiła m.in. pajacyk na dodatek rozm. 46
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2231 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja najwczesciej robię tak że biorę trochę oleju do kubka, wrzucam ulubione przyprawy (czosnek granulowany, paprykę, sól, pieprz, przyprawe do kurczaka) i to się marnynuje ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2232 |
Zadomowienie
|
kropka nad i właśnie się zastanawiam. Boję się, że zainwestuje i szybko rzucę w kąt. Tyle, że pieluch tetrowych mam, to tak naprawdę kwestia tylko otulaczy. Na lato polecają wełniane...
Blanka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2234 |
Zadomowienie
|
Hejka!
Blanka, trzymajcie się tam w dwupaku! ![]() odo, kurczę, nie dam sobie ręki uciąć, czy to te same pieluszki, ale raczej tak... Ciut inaczej mi wyglądają. Te moje sprawiają wrażenie bardziej kudłatych, choć nie są oczywiście. A z drugiej strony oni przecież teraz jak we wszystkim co roku coś zmieniają, poprawiają, więc może to te, a może to po prostu tylko kwestia zdjęcia... Trochę mnie dziwi, że w tym linku, co podałaś, piszą, że jest przeznaczona na dzień, natomiast jak ja się wczytywałam te 1,5 roku temu w różne, angielskie też blogi i fora to mamuśki właśnie bardzo je na noc polecały. Krótko mówiąc jest to właśnie bambusowa formowanka. Zrobię Ci zdjęcie mojej, jak Lidka wstanie. Kochane, ja tylko na chwilę, bo siedzę z kawką. U nas dziś tzw. bank holiday, dzień wolny, chłopcy w domu i cieszymy ciepełkiem. Zrobiłam wielki słój, taki z dzióbkiem, wody z owocami i miętą i od razu jakoś tak wakacyjnie ![]() W pracy ostatnimi czasy miewałam jakoś troszkę więcej skurczów czy coraz bardziej zmęczona byłam, nawet Wam nie pisałam, ot ciąża 😉 Ogólnie dobrze się czuję i śmigam poza pracą, ale widocznie takie powtarzalne ruchy przez ileś godzin nie były najlepsze. Miałam tydzień temu taką ocenę ryzyka z BHP i zdecydowałam się pójść do biura jednak. Trochę to bez sensu, bo już tylko 5 razy idę do pracy, ale skoro mam taką możliwość, to nie będę zdrowia Benia ryzykować. Czyli pewnie te ostatnie dni przenudzę się robiąc jakieś "przynieś, wynieś, pozamiataj", bo na taki krótki czas to już chyba nie opłaca się jakichś szkoleń mi robić. Wracam do wystawiania Lidkowych ubranek! Mocne przytulasy dla wszystkich! I żeby wszystkie dolegliwości i złe humory trzymały się z daleka 😘
![]() |
#2235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2236 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja pamiętam 2 szpitale - w jednym dostawałam na śniadanie pasztetową w kiszce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O dziwo na zgagę pomagają mi lody ![]() P.s. z lekarzem to konsultowałaś? porządna zgaga może doprowadzić do załamania nerwowego, coś o tym wiem... ![]() Cytat:
Jestem padnięta! Masa spraw na głowie, ciągle tylko biegam a rano pan z targu stwierdził, że musiałam mieć gruby weekend majowy, skoro się tak zjarałam ![]() Kupiłam dziś dwa pęczki szparagów ![]() ![]() A tak z innej beczki - Zua chyba pisała o tym, że ktoś z jej rodziny krzyczał na dziecko... Wiecie, ja mam takie obawy, że też będę krzyczeć. Bo mi szybko puszczają nerwy i czasem potrafię ryknąć. Dzisiaj chyba pół osiedla słyszało mój okrzyk bojowy pt. "k***a", jak zobaczyłam, że jeden kocur nafajdał koło kuwety a drugi w odwecie puścił pawia po ścianie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2237 |
Zakorzenienie
|
Dorka dlatego ja nie chce,aby mi cos teściowa kupowała,mamy różne gusta. Jak nam kupiła takie coś wełnianego dla syna,było tak okropne,ale z jednej strony żal było nie wkładać,bo ktoś pieniądze wydał. Ale pewnego dnia mąż poszedł na spacer ,spotkał znajomego i ten tak dziwnie się patrzył na syna,mąż mówił,że wstyd mu było i że więcej tego nie włoży
![]() Summer mi niestety potrafią puścić nerwy i wtedy krzyczę,jak wariatka ![]() Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-05-07 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2238 |
Wtajemniczenie
|
Norko korzystam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2239 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja kurczaka robię zawsze w rękawie i sypię tym, co mam pod ręką- mieszanka papryki, ziół, czosnku, soli i pieprzu. Mieszam w tym rękawie dokłądnie i daję do piekarnika. Wtedy każdy kawałek jest dokłądnie obtoczony i mięso też nabiera smak przypraw. Nie dodaję oleju ani nic innego. Cytat:
O ręcznikach też czytałam, ale mam na tyle tetry póki co więc nie widzę potrzeby kupowania ich. I też mam daleko do Ikei ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2241 |
Zakorzenienie
|
Kropko co to są przedłużki?? U mnie pewnie jest taki problem,że jestem niska ,piersi duże ,stanik jest na "typową "osóbkę ...Mi piersi leżą na brzuchu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2242 |
Zadomowienie
|
folinka dzięki! Właśnie to mi zwróciło uwagę, że Ty pisałaś, że świetne na noc, a tam w opisie ani słowa o tym, a zwykle się jednak chwalą takimi rzeczami.
summer_overture a pro po krzyczenia - mi się wydaje, że po urodzeniu dziecka, mimo wszystko się trochę łagodnieje. Też jest różnica czy krzykniesz sobie ot tak, żeby rozładować swoje napięcie czy się drzesz na dziecko, jak Zua to opisywała. Wiadomo, że czasem się człowiek wkurzy, czasem się jest po prostu wykończonym i nie daje się rady nad sobą panować. Co tu dużo gadać, mi też się zdarzyło krzyknąć na Młodego, ale ani ja się od tego lepiej nie poczułam ani nie zadziałało tak jak chciałam na jego zachowanie, więc szukam raczej innych rozwiązań. http://natalia-lub.pl/index.php/2018...apsy-i-krzyki/ Laski, tak mi się dziś nic nie chce... tylko bym siedziała i jadła, a w kuchni syf, pranie czeka na ściągnięcie, maile na odpisanie. Junior też jakiś niemrawy dziś, Młody sobie zrobił drzemkę, co nie zawsze mu się już zdarza. Niech ktoś mnie kopnie w tyłek, bo zmarnuję cały dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
Odo dzięki za link!Może masz jakiś spadek energii.
Ja odrabiam z młodym lekcje,ale cos mi się spać chce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2244 |
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
![]() ![]() ![]() U nas w telegraficznym skrócie załamka z wózkiem - chcieliśmy zamówić Roana Bass Softa w bordowym kolorze,a babka w sklepie mówi, że producent 3 tyg. temu wycofał ten kolor i już mi takiego nie uszyją. A żaden inny mi się nie podoba! Albo granaty, albo szarości, no... nie. W takim odcieniu tkaniny występuje jeszcze Baby Merc Faster 3, ale ma nieciekawe opinie, jakos szkoda mi płacić 1700 za wózek, który będzie mi szalał przednimi kółkami, będą się ósemkować, a sam sprzęt co chwila pojedzie na reklamację. Jesteśmy w kropce! Jutro natomiast mamy Usg IIItrym. Ale się cieszę, że pooglądamy naszą kruszynę! ![]() W środę natomiast wizyta u standardowego gina. 3 tyg go nie było, a ja jak na złość cierpiałam w tym czasie różne katusze, od migren (prawie caly weekend majowy, straszne to było), przez zastój zoladkowy (biorę Tardyferon ciągle) aż do super sprawy, której się bałam od dawna - hemoroidy... ![]() U nas ogólnie czas wielkich wydatków - oc za 2 auta, wyrównanie za ogrzewanie za caly 2017, ten nieszczęsny wózek - w końcu JAKIŚ musimy zamówić. Oj, maj trzepnie po kieszeni. Postaram sie poczytać kilka ostatnich stron i odnieść do Waszych najświeższych nowinek, żeby tak się jednak tutaj z buta nie wtrącać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wózka,to nie będzie tego koloru w jakimś sklepie internetowym?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2246 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkie rady dotyczące zgagi chętnie przyjmę, ale problem może byc ze stosowaniem diety lekkostrawnej, bo ja ogolnie ciężko znosze wyrzeczenia haha
![]() Emma a stosujesz na wlosy taki specjalny szampon do platynowych ? - wlasnie widzę, zee Norka zadala to samo pytanie ![]() Co do udek z kury to ja niestety nie pomogę. Nie robię, no mój mąż to francuski piesek i nie jada kurczaczka z piekarnika pieczonego ą ę silwuple. Summer nic nie konsultowalam z lekarzem ![]() ![]() Summer a co do krzykow na dzieci - każdy ma prawo sie zdenerwowac, i nawet wtedy te kufa jest wskazane, ale ! Ja pisalam o szwagierce, poniewaz wiem jakie ona ma podejscie do swoich dzieci i mi sie noz w kieszeni otwiera. Dzieci sa traktowane jak dorośli, ona po prostu nie wklada trudu w wychowanie, totalnie olewa sprawę i jeszcze na dodatek non stop krzyczy w sposób nieodpowiedni... ta malutka dostaje pochwaly od baci, ode mnie jak sie bawimy - na zasadzie nie wiem, zrobi babke z piasku, ja mówię ze ślicznie, łał ale baba, a zrobimy jeszcze jedną ? A szwagierka no nic, ona po prostu wsadza ja do poaskownicy i nic nie robi no az mnie nosi !!!!! Tylko telefon albo rozkazy " naloz czapke, napij sie, siadaj, wstawaj, nie bede cie nosic". Ponadto strasznie wykorzystuje tesciow do opieki mad dziećmi, ale to tak max przegina pałę. Ma męża, a wczoraj np on sobie gdzies pojechał, ona musiala isc z synem do kosciola ma probe przed komunią to mała oczywiscie zostawila u babci - i to nie stalo sie raz czy dwa, tak jest ciągle, że niby ma męża a dziecko zostaje u babci, no to kurde to ich dziecko czy jak ? Powinni sie dogadac co do opieki pt sluchaj mezu zostań w domu bo ja musze isc z synem do kościoła, a nie takie podrzucanie no bez sensu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2247 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2248 |
Zakorzenienie
|
Blanka, cieszę się, że to fałszywy alarm. Widzę, że Twoja diablica cały czas tak samo aktywna.
Ja już po wizycie. Wszystko ok. Kolejna wizyta 24 maja i wtedy pierwsze ktg- zaczyna robić się poważnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.