|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jazda konna
Cześć!
Jeździł ktoś kiedyś na koniu? Nie mówię profesjonalnie, ale tak amatorsko, dla samego siebie ![]() Ja kiedyś trochę jeździłem w okolicznych stadninach. Później zaczęła się praca, natłok obowiązków i tak jakoś zleciały prawie 3 lata bez wsiadania w siodło. Ostatnio jednak zmierzyłem się w pasie i wyszło mi 102 cm! Postanowiłem wrócić do sportu, najpierw muszę jednak znaleźć pasujące na siebie bryczesy A jak tam z wami? Są wśród nas jakieś amazonki?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jazda konna
Ja zapisałam się na letni kurs-byłam już na 6 jazdach (jedna mi przepadła:/) i bardzo mi się podoba, ale to dość stresujące-nie raz spadłam, bo kon przestraszyłsię czegoś i zaczął galopować, a utalentowanym jeżdzcem jeszcze nie jestem
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłaś na razie na tylko 6 jazdach i juz kilka (!!!?) razy spadłaś z powodu spłoszenia się (!!!) konia ![]() Serio Ci radzę, zrezygnuj z jazd w tym miejscu. To co Cię spotyka świadczy dobitnie o tym ze konie na które jesteś sadzana są nieprzygotowane pod pracę z początkującymi jeźdźcami, ludzie dopuszczający do takiej sytuacji kompletnie nieprofesjonalni a mówiąc w prost, zwyczajnie bezmyślni!!!. Ryzykujesz swoim życiem. Nie żartuję. To bardzo urazowy sport w ogóle a w świetle tego co napisałaś to po prostu proszenie się o kalectwo. Jeździłam długo, w tym 6 lat pod okiem profesjonalnego trenera WKKW. sama uczyłam podstaw jazdy konnej dzieci oraz początkujących jeźdźców. Nie wypisuję histerycznych teorii, po prostu wiem jak powinna a jak nie powinna wyglądać jazda osoby początkującej.
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie bałby się gdyby nie to. Czuwał nade mna isntruktor, on mnie prowadził, więc spoko*to było przejezycznie *nieraz spadlam, raz spadłam bo sie koń czegoś przestraszył, spoko
Edytowane przez bordowka Czas edycji: 2018-05-12 o 18:43 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Przede wszystkim, nie toczek, a kask! To bardzo ważne. Porządny, dopasowany kask.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Ogólnie to sprawa kasków i toczków jest obecnie dosyć skomplikowana, bo w tym albo w zeszłym roku PZJ wycofało możliwość startowania w zawodach w toczkach i cylindrach na rzecz kasków lub kaskotoczków - po prostu są bezpieczniejsze. Osobiście dotknął mnie zakaz dotyczący cylindrów. Chyba dwa lata temu kupiłem partnerce cylinder z Cavallo, taki fajny, wyścielany futrem królika w środku... niestety nie miała okazji pokazać się w nim na zawodach ani razu, a biorąc pod uwagę obecne przepisy, raczej już nigdy w nim nie wystartuje :/
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Moja bratanica teraz jezdzi i to uwielbia (ma 6 lat) ale ja tylko raz miałam tę przyjemnosc... uczucie ciekawe, kregoslup pracuje
![]() tyle tylko ze to dosc droga przyjemnosc
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Kocham konie, kocham jeździć konno
To są najpiekniejsze zwierzęta na świecie w moim odczuciu! Nic mi nie sprawia takiej przyjemności jak jazda konna
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Nie, niestety jeszcze nie jeździłam, ale chciałabym
Kocham konie.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Ja też ostatnio myślałam o tym, żeby spróbować. Zawsze powstrzymywał mnie strach, a teraz jestem już starsza i nawet mam trochę możliwości, żeby spróbować, bo moje koleżanki pracują w stajni wiec ze znajomym bym sie tam nie bała
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
jeździłam w dzieciństwie, później niestety odpuściłam. Mam zamiar wrócić do jazdy konnej, ale póki co male dziecko mi nie pozwala. Niestety się garbię i wiem ze jazda z pewnością by mi pomogła. Ale czy przez jazdę konną można schudnąć?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Schudnąć raczej nie bardzo ale można sobie wyćwiczyć mięsnie głębokie
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Też chciałbym po latach do tego wrócić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

Postanowiłem wrócić do sportu, najpierw muszę jednak znaleźć pasujące na siebie bryczesy 

Nie bałby się gdyby nie to. Czuwał nade mna isntruktor, on mnie prowadził, więc spoko

To są najpiekniejsze zwierzęta na świecie w moim odczuciu! Nic mi nie sprawia takiej przyjemności jak jazda konna