![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
ONA tak tak zwłaszcza że sezon na świeże warzywa owoce się zaczyna. Grzech nie robić weków
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
https://dziecisawazne.pl/chcielibysmy-rozpoczac-blw/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
Bardziej dla siebie i Tż te słoiki jak truskawki itp Mam fantastyczną książkę o dżemach, marmoladzie, pulpach, galaretka, chartney nie tylko z owoców
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#724 |
Zadomowienie
|
My już po lekarzu. Wszystko ok. Mówiłam o tych moich wątpliwościach, czy to skurcze, czy mała, ale po przebadaniu mnie wzdłuż i wszerz stwierdził, że tak odczuwam ruchy bo jestem szczupła
![]() Kolejna wizyta 21.05. W międzyczasie ide na nfz, ale to już nieistotne. Czytałam ostatnio o tym blw i też mi się podoba. Po pierwsze oszczędność, bo zamiast kupować na obiad słoiczek za 4zł to daje dziecku to co nam, a po drugie nie bawię się w tą metodę pomiędzy cyckiem a talerzen czyli papką tylko od razu konkret. Dla mnie to istotne, bo w czerwcu/lipcu chcemy jechać na wczasy i nie widzi mi się jechać z walizką słoiczków, a od września żłobek, a tam normalne obiadki więc po co głowę zawracać dziecku papkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Inna rzecz, że jak mi mała czasem na spotkaniu firmowym zacznie fikołki w brzuchu wywracać, to trudno zachować powagę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj zakupiliśmy wózek. Używany - o dziwo mąż nie protestował. Kupiliśmy Mutsy Evo 2w1. Stan wózka naprawdę prawie idealny poza kółkami, bo one widać że zjechane. I mam zamiar je wymienić. Ale to nie mus, tylko bardziej moja fanaberia, żeby było idealnie haha
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Bambi nie słyszałam o takim badaniu jeszcze, to jakieś specjalistyczne?
I ona dobrze napisałaś ![]() Sylwia gratuluję wizyty ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Już chyba kiedyś poruszałyśmy ten temat z budową domu bez kredytu vs z kredytem i ja też jestem zdania, że lepiej wziąść kredyt i kupic/zbudowac ten dom/mieszkanie i mieszkać już spłacając kredyt niż całe życie mieszkać kątem u rodziny a wyprowadzić się jak dzieci będą dorosłe. Szkoda życia. Dziewczyny pracujące chylę czoła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zadomowienie
|
Aisza powiedziałaś młodemu,że dziś był u drugiej komunii?;p chyba że nie.chodzicie na biały tydzień
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
Sylwia gratuluje udanej wizyty!
I ona niech wózek służy! Mam taką faze na rzodkiewki jak nigdy, pęczek dziennie. Przed ciążą nie bardzo się czułam po rzodkiewkach, teraz nic mi nie jest. Dziwne to strasznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chloestic, udało się dzisiaj coś zwojować z krzywą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Rozeznanie
|
wlasnie coś nam Chloestic milczy po tej krzywej, moze odsypia jak po ostatniej :/
mnie dzisiaj też tak ścieło ze zjadlam obiad i od 17 do 20 spalam jak zabita ![]() w srode podpisujemy umowe deweloperska... i mam w niej zawarte ze lokale mieszkalne będą oddane do użytku najpozniej do 30.09... ale z remontem mozemy zaczynać już od czwartku jesli dobrze zrozumiałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do budowy to zgadzam się w 100%. Życie gdzieś kątem i przeprowadzka jak dzieci dorosłe to nie dla mnie. A co do pracy, to jak pisałam, już czuję że zostało mi niewiele. Po prostu siedzenie to koszmar.
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,dzisiaj ja mam wątpliwa przyjemność picia cudownego nektaru. Właśnie czekam na pierwsze pobranie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Widzę, że dzisiaj nikt nie wizytuje. Yoona kciuki za krzywą, oby Ci lekko "weszła" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Weszła lekko dość,trochę mnie wykręciło na koniec. Mój TZ pije tylko trochę mniej słodka herbatę
![]() ![]() |
![]() |
#738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że uroczystość się udała i cały dzień miło wspominasz ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#739 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rozmawiałam z mężem o tym domu, zresztą nie ja jedna mu tłumaczyłam, że to wszystko długo trwa, że nie trzeba mieć od razu góry kasy, bo pierwsze co to papierologia, zgody, a na to mamy. Ale do niego jakby nie dociera. On jakby jest święcie przekonany, że za chwilę już trzeba fundamenty stawiać, itd. Gorzej upartego człowieka nie znam. On wie swoje i koniec. No a bez niego to co ja zacznę... Już bym wolała mieszkanie kupić, byle było szybciej. Ale to też panu nie odpowiada... Nie mam już do tego siły. Wczoraj się z nim pokłóciłam, poryczałam i cały dzień już miałam do ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83427991]
![]() Rozmawiałam z mężem o tym domu, zresztą nie ja jedna mu tłumaczyłam, że to wszystko długo trwa, że nie trzeba mieć od razu góry kasy, bo pierwsze co to papierologia, zgody, a na to mamy. Ale do niego jakby nie dociera. On jakby jest święcie przekonany, że za chwilę już trzeba fundamenty stawiać, itd. Gorzej upartego człowieka nie znam. On wie swoje i koniec. No a bez niego to co ja zacznę... Już bym wolała mieszkanie kupić, byle było szybciej. Ale to też panu nie odpowiada... Nie mam już do tego siły. Wczoraj się z nim pokłóciłam, poryczałam i cały dzień już miałam do ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Zrób grafik ile na jaka decyzję się czeka w tych urzędach, geodeta, załatwienie kierownika budowy, czekanie na wszystkie mapki, ile muszą schnac fundamenty itp. Że przyjdzie jesień i jak dachu nie będzie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#742 |
Zakorzenienie
|
Berenika bardzo mi przykro, że tak to wygląda. Szkoda, że do męża nic nie dociera. Nie masz możliwości wyprowadzki do swoich rodziców na przykład?
Mały mnie strasznie skopał dziś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
Mnie dziś pies wnerwil strasznie się ciągna po dworze i po schodach tez. Wymeczyl mnie równo że wróciłam nie jadlam jeszcze tylko opadłam w łóżku i dalej jest mi źle żeby wstać.
W brzuchu impreza tyle dobrego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#744 |
Zadomowienie
|
Yoona kciuki za krzywą
![]() Wogole dalej mam nerke lekko powiększoną i mam dużo pić, więc jak na ciężarną przystało zakupiłam wczoraj 3 piwka 0%. Warke cytrynową, grejfruit z pomarańczą i hainekena pierwszy raz spotkałam takiego 0% ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
Hehe widzę w męskim typowo stylu wzielas "duzo pić" tyle że lekarzowi o zwykła wodę na pewno chodziło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#746 |
Zadomowienie
|
Yoona , zycze powodzenia w piciu soku z gumijagod! Niech moc bedzie z Toba!
MalaGosia, myslalam, ze ktoras z nas juz miala to badanie na proteiny w moczu. Beznadziejna sprawa: musze przez 24 h sikac do jednego bidona a jutro rano zamieszac i przelac do probki.. blee. Mamy w budynku gdzie pracuje taka ubikacje do ktorej zazwyczaj malo kto chodzi, wiec zakamuflowalam tam ta butelke i bede chodzic pietro nizej na siku. Troche mi glupio. Proteiny w moczu moga byc wyznacznikiem stanu przedrzucawkowego. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Aisza, widze, ze tak jak ja wzruszasz sie przy takich okazjach. Ja placze zawsze ! na chrztach, i na slubach i nawet jak mnie nie dotyczy! Juz sobie moge wyobrazic ta restauracje nad jeziorem, taka mazurska sielanka achhh!!!! U nas w domu tez totalny bajzel bo wymyslilam kilka zmian w pokojach, moj maz jest zly bo on nie chcial sie za to brac. Trzeba rozmontowac 2 duze szafy w tym jedna debowa i masywna i zamienic je miejscami. Chcialam zeby pokoik dla dziecka byl dla dziecka a nie taki NIBY dla dziecka ale z naszymi rzeczami. Ronja i Passionfruit , lacze sie w bolu jesli chodzi o biuro. Ja dodatkowo mam obok siebie Gunthera, ktory poci sie jak szczur i mam go juz dosyc bo mu wiecznie jest za cieplo! Ale kurka wodna przyjezdza na rowerze, na przerwie obiadowej robi se treningi , to nie dziwota ze mu cieplo. Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2018-05-08 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Bambi haha, rozbawiłas mnie sikaniem do bidony i Guntherem
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83427991]
![]() Rozmawiałam z mężem o tym domu, zresztą nie ja jedna mu tłumaczyłam, że to wszystko długo trwa, że nie trzeba mieć od razu góry kasy, bo pierwsze co to papierologia, zgody, a na to mamy. Ale do niego jakby nie dociera. On jakby jest święcie przekonany, że za chwilę już trzeba fundamenty stawiać, itd. Gorzej upartego człowieka nie znam. On wie swoje i koniec. No a bez niego to co ja zacznę... Już bym wolała mieszkanie kupić, byle było szybciej. Ale to też panu nie odpowiada... Nie mam już do tego siły. Wczoraj się z nim pokłóciłam, poryczałam i cały dzień już miałam do ![]() ![]() ![]() Berenika, a wy chcecie za gotówkę ten dom postawić czy nie myśleliście o kredycie? Nie powinno tak być, że mąż nie liczy się w ogóle z twoim zdaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zadomowienie
|
Sylwia gratulacje zdrowego maluszka
![]() ![]() Berenika z doświadczenia wiem, że można odkładać wieczność. My zgodnie postanowiliśmy lać fundamenty za własne pieniądze, a jak nam braknie to się zapożyczymy u rodziny. Zawsze coś wypadnie i kasy ubywa. Bez kredytu na wykończenie się nie obejdzie. Załatwienie formalności nie trwalo u nas dlugo, ale prowadzila nam to sprytna kobieta ze znajomosciami. Do tego momentu czyli praktycznie same papiery, zgody i część materialu na fundament (za tydzien start) wydalismy 16tys, podejrzewam że ok. 20tys stan 0. Choestic odezwij się jak tam po krzywej! Powodzenia dla tych, które mają ją przed soba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.