Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-08, 07:38   #2371
pozytywnaj
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Mam w zamrażarce takie mini z milki...
Ale probuje sie powstrzymywać i nie zjesc ich wszystkich na raz. Ale jak robie sobie kawe mrozona, to zawsze troche lodow smietankowych tam wrzuce! Ale moja milosc do kawy mrozonej jest "przedciazowa"' taki relikt

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
jak robisz kawę mrożoną?

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 07:42   #2372
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
jak robisz kawę mrożoną?

Zazwyczaj parze kawe i ja odstawiam, dodaje schlodzone mleko, lody smietankowe i/lub kostki lodu!
Ostatnio kupilam taka rozpuszczalna nescafe frappe- rozpuszczasz w zimnym mleku i gotowe (ja dodaje jeszcze lody ) ale ona jest slodsza. Więc jak preferujesz cos mniej słodkiego, to trwa to zazwyczaj troche dłużej...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 07:44   #2373
pola25
Zakorzenienie

Witajcie!

Ja już po badaniach,poszło ekspresowo,za to.uwielbiam ten labek!

Camelitos ja dzisiaj tez 31+0!!!

Ana witaj!

Monya ja się czuję.,jak.mała świnka!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 07:45   #2374
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Ana witaj!

Pola

jakie badania robiłaś?
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 07:48   #2375
asiaczek
Zakorzenienie

No no no jakie macie zachcianki ciążowe ja już nie mam żadnych, bo skutecznie zahamował mi je synek, którego cały czas kp! Jak tak dalej pójdzie to zabiorę go na porodówkę, bo on nie może przeżyć nocy bez cycusia
A alkoholu nie piję od września 2015, więc jak w końcu spróbuję to pewnie dużo mi nie będzie potrzebne do zgonu.
Dziś jadę na wizytę do mojego lekarza, kazał mi przyjechać do innej przychodni, więc przynajmniej porównam sobie sprzęt usg.

Zua jak tam zgaga??

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-08, 07:49   #2376
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie!

Ana witaj!

Kurcze ja swój chwalilam a ostatnio zawsze mega kolejki... mam nadzieje ze w piatek bedzie lepiej, bo ide na morfologie!

Ej moje Swinki (pieszczotliwie oczywiscie)- każda z nas ma w sobie cos pieknego. Nie skupiajmy sie na tych negatywach. Wiem... sama gledze ze cellulit, ze spuchniete nogi, etc. Ale staram sie nie patrzec na to albo myśleć z perspektywa "pozbede sie tego"' i jakos mi lepiej! Więc wszystkie teraz zrobmy gleboki oddech, znajdzmy cos fajnego w swoim ciele i przez caly dzień myslmy tylko o tym! Taki kołczing zrobie Wam tutaj że hej

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-08, 08:05   #2377
Elaaaa
Wtajemniczenie

Karolina, Norka, Emma ale laseczki z Was! Wow!

Kropka, Pola hmm wiecie co chciałabym.. ale wydzwania do mnie, pisze smsy. Wczoraj wieczorem ze swoimi mądrościami jeszcze, że nie powinnam jeździć samochodem napisała do męża. Jakbyśmy już mało mieli po sytuacji wcześniej jej wtrącania.. Bo w 7msc to już nie można, tylko leżeć w łóżku i się nie ruszać. To jej mąż napisał, że kobiety w ciąży nie powinno się denerwować to na pewno, a przez wcześniejszą sytuację całe popołudnie miałam spięty brzuch. To mnie przepraszała, ale co mi z przeprosin jak mnie tak wpieniła.. ech.. to się wyżalilam

Pozytywna 27t1d 1kg miał synuś
Nie przejmuj się dzieciaczki różnie rosną, co lekarz mówił?

Ana witaj! U mnie wyprawka w trakcie my mamy maxi cosi cabriofix z baza. Ma 5 w testach, nie jest zbyt cieżki i cena też optymalna

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-05-08 o 08:07
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 08:09   #2378
pola25
Zakorzenienie

Camelitos morfologie i mocz robilam

Kropka dzisiaj super.mi.się udało,jak.przyszlam.babka właśnie wyszła.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Ela po prostu nie odbieraj telefonu i.przestanie dzwonić,ja tak robię i chociaż mnie nie nęka telefonami.Mnie też tak wyprowadzila z równowagi,że mialam twardy brzuch.Właśnie od niedzieli bardzo mi brzuch twardnieje,ciekawe czy cos się kroi.
Stary 2018-05-08, 08:10   #2379
fioletowe okulary
Raczkowanie

Pozytywnaj jeśli chodzi o foteliki maxi cosi to w każdym sklepie jest ich jednakową cena. Tak narzuca producent, objezdzilam masę sklepow w 3 różnych miastach i takie info wszędzie uzyskałam. Placilam za Maxi Cosi City 399 zł, ale może spróbuj znaleźć taki sklep gdzie do zakupów dają gratisy? Ja do fotelika dostałam podkłady Canpola, smoczek i smoczek do butelki, wkładki laktacyjne, sporo książeczek i gazetek jedynie widziałam tańsze foteliki na stronie Empiku, ale kolory tragiczne i rok produkcji chyba mocno odległy.
Stary 2018-05-08, 08:18   #2380
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Karolina, Norka, Emma ale laseczki z Was! Wow!

Kropka, Pola hmm wiecie co chciałabym.. ale wydzwania do mnie, pisze smsy. Wczoraj wieczorem ze swoimi mądrościami jeszcze, że nie powinnam jeździć samochodem napisała do męża. Jakbyśmy już mało mieli po sytuacji wcześniej jej wtrącania.. Bo w 7msc to już nie można, tylko leżeć w łóżku i się nie ruszać. To jej mąż napisał, że kobiety w ciąży nie powinno się denerwować to na pewno, a przez wcześniejszą sytuację całe popołudnie miałam spięty brzuch. To mnie przepraszała, ale co mi z przeprosin jak mnie tak wpieniła.. ech.. to się wyżalilam

Pozytywna 27t1d 1kg miał synuś
Nie przejmuj się dzieciaczki różnie rosną, co lekarz mówił?

Ana witaj! U mnie wyprawka w trakcie my mamy maxi cosi cabriofix z baza. Ma 5 w testach, nie jest zbyt cieżki i cena też optymalna

Współczuję sytuacji z teściową... ja też jeżdzę autem i jak narazie nie widzę w tym nic złego bo czuję sie dobrze... Moja teściowa narazie jakoś się wyluzowała ale boję się co będzie po porodzie.. Boje się o jej wtrącanie i babci tż bo one wiedzą wszystko najlepiej.. jak kiedyś przez przypadek palnęłam że brakuje mi rolek i że jak się mała urodzi to będę chciała na nie pójść (wiadomo nie od razu) to mi powiedziała babcia tż że ona z małą zostanie.. Tak, na pewno.. ma już zalążki Alzheimera i szklankę ciężko jej utrzymać w rękach a na pewno jej zostawię dziecko.. Powiedziałam że jak będę zostawiała małą to z moimi rodzicami bo mają wprawę w ogarnianiu takich małych dzieci (rok temu urodził się mój siostrzeniec i rodzice dość dużo zajmowali się młodym) to myślałam że mnie wzrokiem zabiją.. Tylko że mój tż ma takie samo podejście w tym temacie jak ja.. no trudno..

Poza tym nie zamierzam robić podrzutów nikomu - damy sobie radę sami z dzieckiem, chodzi tylko o nagłe sytuacje...

Kiedyś mi też robiła teściowa wywody że najlepsze dla niemowlaka są śpiochy całe z pełnymi ramionami i długimi nogawkami.. to jej mówię że owszem raczej do spania ale nie na dzień bo by mnie nerwowo wykończyło rozpinanie tego przy przebieraniu, ale ona nie bo ma swoje teorie bo 30 lat temu tak było i teraz też tak ma być
Słucham tego i już nawet nie komentuje bo to nie ma sensu

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Ela po prostu nie odbieraj telefonu i.przestanie dzwonić,ja tak robię i chociaż mnie nie nęka telefonami.Mnie też tak wyprowadzila z równowagi,że mialam twardy brzuch.Właśnie od niedzieli bardzo mi brzuch twardnieje,ciekawe czy cos się kroi.
Ja idę w piątek zrobić mocz i morfo Mam nadzieję że nie będzie za dużo ludzi
Stary 2018-05-08, 08:56   #2381
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Pozytywna Moja gubełka w 28+1 wazyla 1512g
Ana, super, ze sie odezwalas !
Tez troche boje sie porodu, dzisiaj snilo mi sie ze juz urodzilam Rozalke, wazyla 3600.
Witam sie w 30+0
Dzisiaj w nocy zgaga mnie nie obudzila, zasnelam szybciutko, oczywiście z miliatdem poduszek pod plecami i prawie w pozycji siedzącej. Juz sie zaczynam przyzwyczajać do takiej pozycji.
Co do fotelika to ja bede miala Recaro. Jezeli chodzi o testy to polecam sprawdzic na stronie adac za co sa przyznane te punkty - niektore foteliki finalna ocene maja np 4, a maja slabe oceny np w bocznym zderzeniu czy tez czolowym - a super punkty za tapicerke itp. Na stronie adac mozna to sprawdzic, wlaczyc autotlumacza google i super jest opisane.
Zastanawiam sie czy szparagi to dobry pomysl na sniadanie. Jsk myślicie ?

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 09:08   #2382
madziara889
Zakorzenienie

Hej. Piękne brzuszki i Wy jesteście piękne.

Obudziłam się o 5 ale o 7 udało mi się jeszcze zasnąć na godzinę.
Jestem jakaś poddenerwowana dzisiaj, mam nadzieję, że zaraz mi przejdzie.

Wy narzekacie, że teściowe nie chcą, żebyście prowadziły samochód, a u mnie jest na odwrót, najlepiej, żebym była u nich co drugi dzień, a to jedyne 50 km w jedną stronę. Oczywiście do porodu powinnam skakać jak sarenka i mieć siły za dwóch, a nie co chwilę siadać odpocząć 😒 Już jest foch, bo powiedziałam, że od czerwca już do nich nie jeżdżę.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 09:20   #2383
pola25
Zakorzenienie

Zua jedz to na co masz ochotę

Madziara to u mnie jest podobnie z tesciami ,mnie to nawet nie zapytają,jak się czuję

Camelitos fakt-lepiej się nie tłumaczyć
Stary 2018-05-08, 09:21   #2384
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Zjadlam w końcu platki z mlekiem, szparagi zrobie jak maz wróci.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 09:24   #2385
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Elaa i Camelitos- no rodzina może być męcząca... u mnie tesciowa nie wtraca sie za bardzo, ale traktuje,mnie jak niepelnospawna- usiądź, dac Ci koc? Na pewno jest Ci zimno! Co bedziesz pic wode, przyniose Ci soku (taki z kartonu, slodzony...), itd.... ostatnio nie wytrzymalam i jej jakos odpowiedzialam pol zartem pol serio ze jeszcze chodzic potrafie i sama podejmowac decyzje tez- jak bede potrzebowac pomocy to sie zglosze.
Za to moja mama jest takim anty rodzicielstwo bliskosci "nie ucz dziecka noszenia, bo takie dzieci sa cwane i potem chca byc tylko niszone na rekach" itd. Ale ttuaj nauczylam sie przytakiwac i jedbym uchem wchodzi drugim wychodzi. Nie mieszkamy razem więc za bardzo nie bedzie miec pola do popisu i wykladania madrosci z ktorymi ja nie do konca sie zgadzam...

Zua jedz szparagi na sniadanie! Gorzej niz makrela nie bedzie

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-08, 09:31   #2386
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Hej. Piękne brzuszki i Wy jesteście piękne.

Obudziłam się o 5 ale o 7 udało mi się jeszcze zasnąć na godzinę.
Jestem jakaś poddenerwowana dzisiaj, mam nadzieję, że zaraz mi przejdzie.

Wy narzekacie, że teściowe nie chcą, żebyście prowadziły samochód, a u mnie jest na odwrót, najlepiej, żebym była u nich co drugi dzień, a to jedyne 50 km w jedną stronę. Oczywiście do porodu powinnam skakać jak sarenka i mieć siły za dwóch, a nie co chwilę siadać odpocząć Już jest foch, bo powiedziałam, że od czerwca już do nich nie jeżdżę.

Ja też dzisiaj mam jakiś wnerw

Moja teściowa mnie zdziwiła bo jak poszłam na L4 to mi powiedziała że i tak za długo pracowałam - myślałam że powie że za wczesnie

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-08, 09:31   #2387
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj nie odbierałam, bo jechałam od lekarza to dzwoniła 8 razy (!) Napisała trzy smsy, ja w końcu ten telefon wyciągałam z torebki jadąc, bo się wystraszyłam, że coś z babcią, czy z mężem no sama wiesz.. a ona w tzw międzyczasie poszła do męża do pracy po klucze do naszego mieszkania, bo chciała skorzystać z toalety.. ja prawie przyjechałam, a ona u nas w mieszkaniu.. to jej się pytam co się stalo, po co tyle razy dzwoniła skoro mąż jej powiedział, że jestem u lekarza, poza tym nie ma samochodu pod domem. A ona mi na to, że chciała mi właśnie powiedzieć, że nie ma miejsca na parkingu.. i cały dzień z twardniejącym brzucha latałam, bo taka byłam wściekła.. Mam nadzieję, że to na nic nie wskazuje Polu ..
Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Współczuję sytuacji z teściową... ja też jeżdzę autem i jak narazie nie widzę w tym nic złego bo czuję sie dobrze... Moja teściowa narazie jakoś się wyluzowała ale boję się co będzie po porodzie.. Boje się o jej wtrącanie i babci tż bo one wiedzą wszystko najlepiej.. jak kiedyś przez przypadek palnęłam że brakuje mi rolek i że jak się mała urodzi to będę chciała na nie pójść (wiadomo nie od razu) to mi powiedziała babcia tż że ona z małą zostanie.. Tak, na pewno.. ma już zalążki Alzheimera i szklankę ciężko jej utrzymać w rękach a na pewno jej zostawię dziecko.. Powiedziałam że jak będę zostawiała małą to z moimi rodzicami bo mają wprawę w ogarnianiu takich małych dzieci (rok temu urodził się mój siostrzeniec i rodzice dość dużo zajmowali się młodym) to myślałam że mnie wzrokiem zabiją.. Tylko że mój tż ma takie samo podejście w tym temacie jak ja.. no trudno..

Poza tym nie zamierzam robić podrzutów nikomu - damy sobie radę sami z dzieckiem, chodzi tylko o nagłe sytuacje...

Kiedyś mi też robiła teściowa wywody że najlepsze dla niemowlaka są śpiochy całe z pełnymi ramionami i długimi nogawkami.. to jej mówię że owszem raczej do spania ale nie na dzień bo by mnie nerwowo wykończyło rozpinanie tego przy przebieraniu, ale ona nie bo ma swoje teorie bo 30 lat temu tak było i teraz też tak ma być
Słucham tego i już nawet nie komentuje bo to nie ma sensu

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Ja idę w piątek zrobić mocz i morfo Mam nadzieję że nie będzie za dużo ludzi
Oj ja czuję, że u nas będzie podobnie.. mąż jest za mną i potrafi jej powiedzieć do słuchu. Ale czasem to jak grochem o ścianę..

Ja ostatnio usłyszałam, że w ogóle nie powinnam kupować rozmiaru 56, bo na pewno syn będzie większy, bo przecież mój mąż jak się urodził miał 80cm (!) Ja jej mówię, że to roczne dziecko ma tyle, a ona mi mówi, że nie taki rozmiar nosił, bo się taki urodził.. mówię, że to cm i niemożliwe.. no ale nie dotarło, mąż miał 80cm i koniec. Więc skończyłam temat

Ona twierdzi, że urodze wcześniej, bo jeżdżę autem, a jak urodzę wcześniej faktycznie - to przez nią..
Także piona!

Stary 2018-05-08, 09:34   #2388
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Zua jedz to na co masz ochotę

Madziara to u mnie jest podobnie z tesciami ,mnie to nawet nie zapytają,jak się czuję

Camelitos fakt-lepiej się nie tłumaczyć
A to moi też nie pytają jak się czuje - przecież ona była 3 razy w ciąży to wie że w ciąży można się czuć tylko dobrze

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Elaa i Camelitos- no rodzina może być męcząca... u mnie tesciowa nie wtraca sie za bardzo, ale traktuje,mnie jak niepelnospawna- usiądź, dac Ci koc? Na pewno jest Ci zimno! Co bedziesz pic wode, przyniose Ci soku (taki z kartonu, slodzony...), itd.... ostatnio nie wytrzymalam i jej jakos odpowiedzialam pol zartem pol serio ze jeszcze chodzic potrafie i sama podejmowac decyzje tez- jak bede potrzebowac pomocy to sie zglosze.
Za to moja mama jest takim anty rodzicielstwo bliskosci "nie ucz dziecka noszenia, bo takie dzieci sa cwane i potem chca byc tylko niszone na rekach" itd. Ale ttuaj nauczylam sie przytakiwac i jedbym uchem wchodzi drugim wychodzi. Nie mieszkamy razem więc za bardzo nie bedzie miec pola do popisu i wykladania madrosci z ktorymi ja nie do konca sie zgadzam...

Zua jedz szparagi na sniadanie! Gorzej niz makrela nie bedzie

Mnie u moich rodziców szczególnie u mojej mamy wkurza ja to nazywam 'tiutianiem' nad dzieckiem. Nie raz sobie umysli i siadzie z siostrzencem i tak nad nim tiuta aż mnie nieraz krew zalewa.. Już jej powiedziałam że przy moim dziecku to będzie nie do przejścia

Stary 2018-05-08, 09:36   #2389
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj nie odbierałam, bo jechałam od lekarza to dzwoniła 8 razy (!) Napisała trzy smsy, ja w końcu ten telefon wyciągałam z torebki jadąc, bo się wystraszyłam, że coś z babcią, czy z mężem no sama wiesz.. a ona w tzw międzyczasie poszła do męża do pracy po klucze do naszego mieszkania, bo chciała skorzystać z toalety.. ja prawie przyjechałam, a ona u nas w mieszkaniu.. to jej się pytam co się stalo, po co tyle razy dzwoniła skoro mąż jej powiedział, że jestem u lekarza, poza tym nie ma samochodu pod domem. A ona mi na to, że chciała mi właśnie powiedzieć, że nie ma miejsca na parkingu.. i cały dzień z twardniejącym brzucha latałam, bo taka byłam wściekła.. Mam nadzieję, że to na nic nie wskazuje Polu ..Oj ja czuję, że u nas będzie podobnie.. mąż jest za mną i potrafi jej powiedzieć do słuchu. Ale czasem to jak grochem o ścianę..

Ja ostatnio usłyszałam, że w ogóle nie powinnam kupować rozmiaru 56, bo na pewno syn będzie większy, bo przecież mój mąż jak się urodził miał 80cm (!) Ja jej mówię, że to roczne dziecko ma tyle, a ona mi mówi, że nie taki rozmiar nosił, bo się taki urodził.. mówię, że to cm i niemożliwe.. no ale nie dotarło, mąż miał 80cm i koniec. Więc skończyłam temat

Ona twierdzi, że urodze wcześniej, bo jeżdżę autem, a jak urodzę wcześniej faktycznie - to przez nią..
Także piona!

Stary 2018-05-08, 09:37   #2390
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj nie odbierałam, bo jechałam od lekarza to dzwoniła 8 razy (!) Napisała trzy smsy, ja w końcu ten telefon wyciągałam z torebki jadąc, bo się wystraszyłam, że coś z babcią, czy z mężem no sama wiesz.. a ona w tzw międzyczasie poszła do męża do pracy po klucze do naszego mieszkania, bo chciała skorzystać z toalety.. ja prawie przyjechałam, a ona u nas w mieszkaniu.. to jej się pytam co się stalo, po co tyle razy dzwoniła skoro mąż jej powiedział, że jestem u lekarza, poza tym nie ma samochodu pod domem. A ona mi na to, że chciała mi właśnie powiedzieć, że nie ma miejsca na parkingu.. i cały dzień z twardniejącym brzucha latałam, bo taka byłam wściekła.. Mam nadzieję, że to na nic nie wskazuje Polu ..Oj ja czuję, że u nas będzie podobnie.. mąż jest za mną i potrafi jej powiedzieć do słuchu. Ale czasem to jak grochem o ścianę..

Także piona!

Lol nie mamy tej samej teściowej? moja za to by nie weszła do nas do domu podczas naszej nieobecności w domu, nawet na zasadzie że mąż by jej klucze dał bo generalnie po pierwsze by jej nie dał a po drugie ona by w każdy kąt wlazla.. Już mi kiedyś zwracała uwagę dlaczego w kuchni dana rzecz trzymam tu a nie tam.. To jej mówię że ja tu mieszkam i dla mnie taki sposób przechowywania jest praktyczny ale ona nie, dalej swoje..

Stary 2018-05-08, 09:37   #2391
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
A to moi też nie pytają jak się czuje - przecież ona była 3 razy w ciąży to wie że w ciąży można się czuć tylko dobrze

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Mnie u moich rodziców szczególnie u mojej mamy wkurza ja to nazywam 'tiutianiem' nad dzieckiem. Nie raz sobie umysli i siadzie z siostrzencem i tak nad nim tiuta aż mnie nieraz krew zalewa.. Już jej powiedziałam że przy moim dziecku to będzie nie do przejścia

Przecież ciąża to nie choroba
Stary 2018-05-08, 09:39   #2392
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Przecież ciąża to nie choroba
No wiadomo ja też tak uważam ale każda z nas ma prawo się źle czuć np. W niedzielę byliśmy na spacerze i potem odwozilismy babcie i brata męża do domu a oni wrócili z majówki i bardzo chcieli żebyśmy weszli i posiedzieli. Mój mąż mówi że nie bo ja się średnio czuje i już jestem zmęczona a ona oczywiście wywalila oczami bo nie było tak jak ona chciała.

Stary 2018-05-08, 09:42   #2393
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Lol nie mamy tej samej teściowej? moja za to by nie weszła do nas do domu podczas naszej nieobecności w domu, nawet na zasadzie że mąż by jej klucze dał bo generalnie po pierwsze by jej nie dał a po drugie ona by w każdy kąt wlazla.. Już mi kiedyś zwracała uwagę dlaczego w kuchni dana rzecz trzymam tu a nie tam.. To jej mówię że ja tu mieszkam i dla mnie taki sposób przechowywania jest praktyczny ale ona nie, dalej swoje..

Do mnie mówi,że oni takiej wody nie piją,takiego chleba nie jedzą,dlaczego pierogów nie pozwolę polac smalcem

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
No wiadomo ja też tak uważam ale każda z nas ma prawo się źle czuć np. W niedzielę byliśmy na spacerze i potem odwozilismy babcie i brata męża do domu a oni wrócili z majówki i bardzo chcieli żebyśmy weszli i posiedzieli. Mój mąż mówi że nie bo ja się średnio czuje i już jestem zmęczona a ona oczywiście wywalila oczami bo nie było tak jak ona chciała.

Ja się smieje,ze nie choroba,tak.większość starszych kobiet,twierdzą,że się nad sobą cackamy,moja teściowa to cegły w ciąży.nosila
Stary 2018-05-08, 09:45   #2394
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Do mnie mówi,że oni takiej wody nie piją,takiego chleba nie jedzą,dlaczego pierogów nie pozwolę polac smalcem
Eh to u nas jest to samo, jak my zamieszkalismy razem z mężem to jemu się oczy otworzyły że można jest zdrowiej niż w domu.. Pierogi tylko z mięsem i skwarkami :ble:, ziemniaki z Maślanka polane przysmazonym boczkiem, większość smażona na smalcu i posiłki takie że ja ich jeden to bym miała na 5 posiłków w ciągu dnia... Teściowa narzeka że jest gruba (fakt jest przy kości) ale nic ze sobą nie robi. Na rower nie pójdzie bo by ludzie umarli że śmiechu jakby ja zobaczyli że jedzie na rowerze, na kijki nie bo jej koleżanka która chodzi chodzi za szybko, na siłownię nie, na spacer też nie bo się szybko męczy.. Ale jedzenie jej nie męczy.. Kiedyś mnie wkurzyła strasznie bo jechaliśmy 50 km od miejsca zamieszkania na spacer i pozwiedzać to oni też chcą jechać. Zabraliśmy ich, ona przeszła 1 km i mówi że ona już chce usiąść bo ona już jest zmęczona, kawy by się napila i posiedziała. Ja mówię że nie przyjechałam taki kawał żeby po 1 km sobie usiąść bo póki mogę chce dużo spacerować. To strzeliła fochem bo myślała że my się do niej dostosujemy.

Zapomnialam dopisać że jak szwagier się postanowił odchudzić to teść też stwierdził że z nim będzie się odchudzal i mówia do niej żeby też do nich dołączyła bo w 3 będzie im łatwiej dla wszystkich gotować i wspierać się to ona się nie zgodziła.. Eh i weź tu jej dogodz..

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-05-08 o 09:47
Stary 2018-05-08, 09:50   #2395
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Eh to u nas jest to samo, jak my zamieszkalismy razem z mężem to jemu się oczy otworzyły że można jest zdrowiej niż w domu.. Pierogi tylko z mięsem i skwarkami :ble:, ziemniaki z Maślanka polane przysmazonym boczkiem, większość smażona na smalcu i posiłki takie że ja ich jeden to bym miała na 5 posiłków w ciągu dnia... Teściowa narzeka że jest gruba (fakt jest przy kości) ale nic ze sobą nie robi. Na rower nie pójdzie bo by ludzie umarli że śmiechu jakby ja zobaczyli że jedzie na rowerze, na kijki nie bo jej koleżanka która chodzi chodzi za szybko, na siłownię nie, na spacer też nie bo się szybko męczy.. Ale jedzenie jej nie męczy.. Kiedyś mnie wkurzyła strasznie bo jechaliśmy 50 km od miejsca zamieszkania na spacer i pozwiedzać to oni też chcą jechać. Zabraliśmy ich, ona przeszła 1 km i mówi że ona już chce usiąść bo ona już jest zmęczona, kawy by się napila i posiedziała. Ja mówię że nie przyjechałam taki kawał żeby po 1 km sobie usiąść bo póki mogę chce dużo spacerować. To strzeliła fochem bo myślała że my się do niej dostosujemy.

Zapomnialam dopisać że jak szwagier się postanowił odchudzić to teść też stwierdził że z nim będzie się odchudzal i mówia do niej żeby też do nich dołączyła bo w 3 będzie im łatwiej dla wszystkich gotować i wspierać się to ona się nie zgodziła.. Eh i weź tu jej dogodz..

Moja teściowa też fatalnue się odzywia,wszystko smazone i mączne rzeczy,jest.bardzo.otyla, ma cukrzycę,nadciśnienie.

Mąż też się przy mnie zmienił jeśli chodzi o.nawyki żywieniowe
Stary 2018-05-08, 09:51   #2396
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Na początku też byłam zła na męża, jak mógł w ogóle dać jej klucze.. ale ona przyszła do niego do biura(!) Wydzwaniała, pukała, pytała ludzi gdzie go znaleźć.. no wstyd.. mąż sam nie wiedział, że zdążę wrócić, a akurat przyszłyśmy prawie w t samym czasie i zonk! potem mi go żal było
Nie wiem co jej się ostatnio dzieje, nie jest jakoś mocno wiekowa jakoś koło 60tki. A takie akcje..

Hah może mamy tą samą teściowa, albo to jakieś dobre kumpele!

Stary 2018-05-08, 09:54   #2397
Sandam13
Rozeznanie

Co do narzekania na tesciów to też sobie pozwolę pomarudzić. Moi tesciowie działają mi na nerwy tym że nawiedzają nas bez zapowiedzi i to zdecydowanie za często.. Byli u nas w sobotę akurat jedliśmy obiad, stwierdzili że wybrali się na spacer i wpadli.. Do tego teść patrzy nam w talerze i pyta co na obiad mówię, że spaghetti a on na to jakiś ten sos wodnity, zbyt kolorowy no i z filetem z kurczaka a nie z mielonym.. Już miałam dość to w ich obecności poszłam myć naczynia.. Wczoraj dostaliśmy płytę ze zdjęciami ślubnymi i poszliśmy do nich żeby sobie je zgrali wcześniej napisałam do teściowej że wpadniemy, wchodzimy a teść o jesteście a właśnie się do Was wybieralismy... Dopiero byli w sobotę a w poniedziałek znowu się do nas wybierają.. Siostra męża wyprowadziła się jakie 20km dalej chyba po to by nie było im po drodze do nich, a oni jeżdżą tam codziennie o 8 rano do wnuczek.. Mam obawy bo tam gdzie będziemy się przeprowadzać to mają do nas jeszcze bliżej.. Niech tylko raz mnie nawiedzą z małym o 8 rano to chyba dojdzie do morderstwa.. Jeszcze kilka takich wizyt i poproszę męża żeby im wytłumaczył, że nie potrzebujemy codziennych wizyt i kontroli naszych obiadów. Żeby to przynajmniej dali wcześniej znać a nie dowiadujemy się jak dzwonią na domofon.. W porównaniu z nimi moi rodzice byli u nas tylko 2 razy w ciągu półtorej roku, bo my spotykamy się raczej na działce..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 09:57   #2398
aaska92
Zadomowienie

Dzień dobry!
Czytam o Waszych sytuacjach i jestem w szoku, że takie akcje Wam teściowe urządzają. Ja nie mogę narzekać, nie wtrąca się, jedynie teść trochę nadopiekuńczy jak się spotykamy w gronie rodzinnym, aż trochę męcząco

Po za tym dziewczyny, ale macie figury <3 u mnie to tak pięknie nie wygląda, ale zawsze miałam problemy z wagą i muszę się pilnować + dużo sportu.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-08, 10:04   #2399
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Co do narzekania na tesciów to też sobie pozwolę pomarudzić. Moi tesciowie działają mi na nerwy tym że nawiedzają nas bez zapowiedzi i to zdecydowanie za często.. Byli u nas w sobotę akurat jedliśmy obiad, stwierdzili że wybrali się na spacer i wpadli.. Do tego teść patrzy nam w talerze i pyta co na obiad mówię, że spaghetti a on na to jakiś ten sos wodnity, zbyt kolorowy no i z filetem z kurczaka a nie z mielonym.. Już miałam dość to w ich obecności poszłam myć naczynia.. Wczoraj dostaliśmy płytę ze zdjęciami ślubnymi i poszliśmy do nich żeby sobie je zgrali wcześniej napisałam do teściowej że wpadniemy, wchodzimy a teść o jesteście a właśnie się do Was wybieralismy... Dopiero byli w sobotę a w poniedziałek znowu się do nas wybierają.. Siostra męża wyprowadziła się jakie 20km dalej chyba po to by nie było im po drodze do nich, a oni jeżdżą tam codziennie o 8 rano do wnuczek.. Mam obawy bo tam gdzie będziemy się przeprowadzać to mają do nas jeszcze bliżej.. Niech tylko raz mnie nawiedzą z małym o 8 rano to chyba dojdzie do morderstwa.. Jeszcze kilka takich wizyt i poproszę męża żeby im wytłumaczył, że nie potrzebujemy codziennych wizyt i kontroli naszych obiadów. Żeby to przynajmniej dali wcześniej znać a nie dowiadujemy się jak dzwonią na domofon.. W porównaniu z nimi moi rodzice byli u nas tylko 2 razy w ciągu półtorej roku, bo my spotykamy się raczej na działce..

Kwestia nachodzenia bez zapowiedzi jest dla mnie nie do przejścia.. No nie ma takiej opcji

Stary 2018-05-08, 10:09   #2400
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Kwestia nachodzenia bez zapowiedzi jest dla mnie nie do przejścia.. No nie ma takiej opcji

Tylko jak im dać do zrozumienia, że nie są mile widziani u nas kilka razy w tygodniu?

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości