|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pan prosi o pomoc Panie :) przebarwienie
Witam drogie Panie,
Mam bardzo irytujacy problem z przebarwieniem jakie pozostalo mi po obtarciu na czole. Bylo to nieduze obtarcie, od razu zaczalem smarowac to Tribioticiem, zrobil sie strupek i ladnie sam odpadl - nie zostalo zadnej naskornej blizny czy bruzdy, jedynie rozowe przebarwienie, ktore jednak strasznie mnie irytuje. Niby blacha sprawa ale przez to, ze znajduje sie w widocznym miejscu na twarzy, troche wkurza. I teraz pytanie do szanownych ekspertek, czym to moge "usunac" lub sprawic zeby bylo to nie bardzo rozniace sie kolorem od mojej cery, ktora jest dosc cienmna. Kwasy? Laser? Jakies inne kosmetyki zluszczajace? Z taka plamka jak na zdjeciu juz chodze jakies 2-3 tygodnie i w ogole nie ciemnieje w strone koloru cery :/ Nie znam sie na tym, prosilbym o pomoc i zrozuminie mojej niedoli ![]() Pozdrawiam ![]() Czasami Mily |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pan prosi o pomoc Panie :) przebarwienie
Kup w aptece maść na blizny, np.Cepan.Jesli nie zblednie możesz zastosować punktowo Skinoren,Hascoderm lub Acnederm (kwas azelainowy).Wszystko bez recepty;-)
Edytowane przez AAAnka Czas edycji: 2018-01-09 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzieki !
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ! Czasami Mily |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
jakby nie pomogły to fajne efekty daje żel sutricon, ja u mojego młodego na blizny po ospie na buzi stosowałam i efekt jest spoko, teraz to bym tej blizny za nic nie znalazła, możesz spokojnie pod makijaż smarować, daje takie matowe wykończenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.