|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Trądzik po drozdzach czy dymie z papierosów
Hej hej. Witam. Mam takie pytanie. Mam 22 lata i od paru miesięcy problem z krostkami na twarzy
![]() Czy może być to spowodowane przyjmowaniem tabletek z drozdzami (może organizm w ten sposób się oczyszcza), czy raczej może kroski pojawiają mi sie przez dym z papierosów? ![]() Sama nie pale, ale mój chłopak niestety tak. Co prawda w kuchni i praktycznie za oknem ![]() Jeśli krostki wyskakują mi po drozdzach to może nie muszę go strofować, aby wychodził zapalić na dwór ![]() Chciałam się też dowiedzieć czy to, że troszkę czuje dym to tak samo jakbym była palaczem biernym...czy może przesadzam? ![]() dziekuje z góry za odpowiedzi ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik po drozdzach czy dymie z papierosów
Na pewno nie masz krostek po drożdżach! No, chyba, że masz jakieś uczulenie.
Bardzo dużo osób łyka proszki drożdżowe, żeby się krotek pozbyć . Moja koleżanka piła nawet drożdże i dało jej to super efekty, dlatego też wątpię, żeby Twój problem spowodowany był przyjmowaniem tych tabletek. Sama też łykałam tabletki drożdżowe na krostki. Pozdrawiam ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie do autorki watku: czy wczesniej jak mialas stycznosc z papierosami, to wychodzily Ci jakies krostki?
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Srubka miałam styczność, bo sama troszke kiedyś podpalałam, ale krostki mi az tak nie wyskakiwały. Kiedy przestałam palić cera mi się poprawiła...przestała być szara. Krostki zaczeły się pojawiać odkąd mój facet zrobił się leniwy i nie chce mu się wychodzić tylko pali w domu grr...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powiedz facetowi, że nie życzysz sobie żeby palił w domu bo nie znosisz tego smrodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
po prostu Łinli
|
a może coś z hormonami......
a tak na marginesie - namów faceta aby rzucił palenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dam Ci może inną radę. Bardzo ważna zasada: nie palimy w domu. Wiesz, ze potem wszystko przechodzi dymem i śmierdzi, niepalący goście to wyczują. Sama czasami popalam, mój mąż pali, znajomi. Ale nie ma palenia w domu i już, nawet od święta i jak jest na dworze -20. I cera na pewno Ci się poprawi i firanki nie będą szare. Także powinnaś to zmienić.
A co do pryszczy, to może mieć przeróżne podłoże. Odstaw te tabletki i zobacz, ale wątpię, ze to jest przyczyna. Może masz rozregulowaną gospodarkę hormonalną. Powinnaś poradzić się lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Dziekuje pięknie za odpowiedzi. Umówiłam się z facetem, że przez pare dni bierze du**e ^^ w troki i wychodzi na dwór zapalić...zobaczymy czy to coś da, jeśli chodzi o cere. Jak się nad tym zastanawiałam to mój problem może być spowodowany złą gospodarką hormonalna
![]() Od dwóch miesiecy nie miałam okresu, ale jestem pod kontrolą lekarza. Czy sądzicie, że kiedy okres wróci cera się poprawi? karla_92 - tabletki łykam od miesiąca rano i wieczorem po 2 sztuki. ....może po prostu na mój problemik złożyło się pare czynników- hormony, przyjmowanie drozdzy, zmiana kosmetyków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mi na przykład cera bardzo sie niszczy i powstaja pryszcze, a u mnie to czerowne placki od papierosow. Nie pale ale jezeli ktos jest w poblizu co pali to od razu moja skora robi sei zaczerwieniona otwieraja sie pory. Unikam takich stuacji bo nie chce pozniej płakac ze znowu cos mi wyskoczyło.A dodoam ze mam skore tłusta z tradzikiem neiw eim sama jakim. I nie wiem czemu tak sie dzieje ze od słodyczy , alkoholu , papierosow , dymu róznego, zanieczyszczonego powietrza cera mi sie niszczy powstaja pryszcze.Czym mam to wspolnego?DOdoam ze tez mam problem z okresem i strasznei sie poce No i mam 17 lat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Masci i leki to ja mam.Chodze do dermatologa a te rzeczy to ograniczyłam ale nei zawsze sie da nie przebywac w dymie papierosowym. A to mi wszystko szkodzi bo zauwazyłam to na sbie.A czemu najmniejsza ilosc słodyczy, alkoholu,dymu juz mi id razu szkodzi??hormony??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() druga kwestia, byc moze krostki wychodza po tabletkach, cera sie oczyszcza itd. i wyrzuca to co jest nagromadzone, albo rzeczywiscie jakies zawirowania hormonalne tak wplynely. No coz, pozostaje czekac i obserwowac ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
wiekszosc tych rzeczy prawie wszystkie całkowicie wyeliminowałąm juz dawno temu i poprawy jak nie było tak nie ma;(
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
AAaaaa no nie wiem tzreba sei jakiegos fachowca spytac.A co do hormonow to robiłam jzu keidys poszłąm sama prywatnie bo wydwało mi sie ze pocenie nadmierne pod pachami , tradzik,lojotok,brak okresu a jak jest to tylko 2 dni, to ze sie denerwuje to od razu czerwona jestesm to własnie sprawa hormonow.No i poszłam prywatnie zrobic do laboratorium i wyszło ze wszystkie z tych co robiłam były to 1. Estradiol 2. FSH 3. Hormon luteotropowy 4.prolaktyna 5. progesteron 6. testosteron. Tylko te wyniki nie sa wiarygodne i kasa poszła na marne, poniewaz jak juz powieidziałam wczesniej mam problemy z okresem i tak badania hormonow slyszałąm ze trzeba robic w jakims okreslonym dniu cyklu a ja wtedy kiedy robiłm nie miałąm okresu przez jakis 2 moze 3 miesiace nawet nie pamietam jak to było bo sobie nie zapisałam wiec musze chyba powtorzyc nie ee??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Dawno mnie nie było. Przepraszam, ze tak długo nie odpisywałam. Po skończeniu jednego opakowania odstawiłam drożdze i problem...zniknął
![]() ![]() Jak reka odjał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.