![]() |
#1711 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Dzieki Bozenko
![]() Fajnie ze sie na wakacje wybierasz, my robimy sobie may wypad na zachód do Galway na weekend, wiec od jutra az do pon sie nie bede odzywac. Co najbardziej zabawne w tym, to mamy combi i planujemy w nim spac, samej chce mi sie smiac na sama mysl, ale to prawie jak pod namiotem, hihihihihi |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Rozeznanie
|
Ja też biorę Elevit - drogie to świenstwo i wielkie tablety. Ale biorę ję, bo juz 3 tydzień jestem na wyjeździe służbowym i stwierdziłam, że moja dieta z tego powodu niewątpliwie troche cierpi, więc lepiej się dodatkowo supelmentować teraz. Poza tym biorę też kwas foliowy ciągle i Jodid, czyli jod, bo mam guzki na tarczycy. Choć lekarz nie powiedział, że musze to koniecznie łykać. Aa i ja problemów z zatwardzeniem nie mam raczej, ale za to czarny kolor mojej kupki mnie zszokował
![]() A poza tym wczoraj pierwszy raz wymiotowałam - o 22 (to sie nazywa "poranne mdłości", tak? ![]() ![]()
#1713 |
Zadomowienie
|
Arletko ja uzywalam tutejszego pregnacare, ale ze mi mama przywiozla bodajze feminatal to biore teraz to.
mam mega brak apetytu wiec dieta malo urozmaicona (po czesci dlatego ze absolutnie nie chce mi sie gotowac) wiec witaminki biore jak najbardziej, ale z tym zelazem mnie zaintrygowalas bo ja mam przerwy w kupkaniu 2-3 dniowe czasem, wiec na pewno sprawdze sklad. dzieki Asiu pogoda w Eire w koncu sie poprawila troszke, ciekawe na jak dlugo. na wybrzerzu gdzies bedziecie piknikowac?
#1714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Juz kiedys nam sie zdarzylo przymusowo tak spac, tylko bez materacyka w Corsie. Nasze zarezerwowane B&B poszlo sie pasc bo wg pani, ktora je prowadzila jestesmy za pózno ![]() No ale bylo cieplo, choc troke niewygodnie i wspomnienia za to wspaniale ![]() Co do witamin, to ja lykalam przed ciaza Centrum materna, w 1 trymestrze lekarz kazal odstawic, ale jak mialam mega mdlosci i nic tresciwego nie jadlam to do nich wrócilam. Mam jeszcze 1/2 op i chyba zmienie na cos innego bo mi sie znudzily. Maja w sobie kwas foliowy a ten mi juz nie jest za bardzo potrzebny. Z toaleta nie mam zadnych problemów - codziennie jak w zegarku. Bozenko a czym sie smarujesz, masz jakies tajemne specyfiki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zadomowienie
|
kupilam mleczko balsam E45, nie znalazlam nic przeciwrozstepowego w tutejszych aptekach, a mleczko fajnie sie rozprowadza neutralnie pachnie i czuje roznice po oliwce (ktora nie dawala rady) bo skora jest jedrna i taka kremowa
Arleta ![]()
#1717 |
Zadomowienie
|
Ja biorę Prenatal Complex(jak sobie przypomnę o nim), zawiera imbir , żurawinę i olejek mietowy.Żelaza ma 14 mg , więc dużo mniej niż wasze specyfiki. Jak go skończę będę brała chyba Prenatal Classic , a w trzecim trymestrze Prenatal DHEa bodajze.
#1718 |
Rozeznanie
|
Jestem z wrześniówek. Tak jak Ty łykam Prenatal, zaczęłam od Classic w 2 trymestrze a w trzecim już DHA. Super się po nich czuję, wyniki świetne. Polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zadomowienie
|
Kochane moje jestem!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: cmok:
![]() ![]() Tesknilyscie????????????? ??????????? ![]() Ciezaroweczki bede pozniej Caluje Was Wszysciutkie Witam ''Nowe ciezarne'' ![]() ![]()
#1721 |
Raczkowanie
|
Kurcze, a tak w ogóle, to jak to jest, że niektóre z nas mają termin porodu podany z dokładnością co do dnia? Mi początek 38 tygodnia przypada na 14 grudnia (O.M. 04.04.2008), a lekarz mi ostatnio powiedział, że mogę już być przygotowana tak od 25. grudnia....ale będą święta. Ja będę mocno ściskać nożki, żeby dzidzia się urodziła w styczniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Zadomowienie
|
ja teoretycznie mam 4 luty ale " + - " dwa tygodnie , tak ze to nie jest co do dnia, lekarz mi to tłumaczył ale juz teraz nie pamietam wiec dokładnie nie napisze jak to sie liczy... w kazdym badz razie nie da sie tak dokładnie wyliczyc dnia porodu
#1723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z OM termin mam 27/12/2008 ale ze owu byla o 6 dni spózniona to wyliczylam sobie z kalendarzem na 02/01/2009 Za to z USG wychodzi 04/01/2009-06/01/2009 i tej wersji sie bede trzymamc, bo wole miec styczniowego bobaska, ale to ono zdecyduje kiedy bedzie na niego czas ![]() Wiec Arleta w grudniu zaciskamy obie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zadomowienie
|
Pare informacji, moze komus sie przyda
![]() Teraz juz wiem, moge spodziewac sie kopniaków ![]() Dno macicy znajduje się: w końcu 16. tygodnia: 1-2 palce nad spojeniem łonowym, w końcu 20. tygodnia: 2-3 palce poniżej pępka, w końcu 24. tygodnia: na wysokości pępka, w końcu 28. tygodnia: 2-3 palce powyżej pępka, w końcu 32. tygodnia: w połowie odległości między pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym, w końcu 36. tygodnia: przylega do łuków żebrowych - najwyższe położenie dna macicy w końcu 40. tygodnia: 1-2 palce poniżej łuków żebrowych, a więc w przybliżeniu na tej samej wysokości, co w końcu 32. tygodnia ciąży. Sorry za posta pod poset, ale chyba mi sie nudzi i szperam za ciekawymi informacjami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
ja jako ze juz rozdwojona to powiem jak u mnie bylo
![]() ![]() ![]() ![]()
#1726 |
Zakorzenienie
|
Siobhan nie zdziw sie jak pierwsze ruchy malenstwa poczujesz baaardzo nisko tuz nad wzgorkiem lonowym
![]() ![]() ![]()
#1727 |
Rozeznanie
|
Anisia, a nie korygował lekarz potem daty porodu wg wzrostu CRL malucha?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zadomowienie
|
sandra gdzies Ty się podziewała??
#1729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przytul Piterka ode mnie ![]() Ps jeszcze jedno. Z tymi ruchami to mnie zastanawia, bo od jakiegos tyg cos mnie tam tak delikatnie smyra, tak jakby mnie ktos tab bardzo delikatnie smyrnal paluszkiem i jest to dos nisko ale nie na lini wlosów. No i sie zastanawiam czy to moze byc to. Tak troche jak by mnie ktos piórkiem posmyral. Zjadlam kostke czekolady i wlasnie mam tak teraz ![]() Pewnie robie soie tylko nadzieje, ze to moze byc dzidziol.... Asia Edytowane przez siobhan1 Czas edycji: 2008-07-24 o 15:40 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Piterek przytulony ![]() edit: hihihi teraz zajrzalam na twoj suwak, to jestem pewna ze to ruchy dzidziola! smigaj obwiescic nowine na forum ![]()
![]() |
#1731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No wiec ciesze sie juz smyrankiem maluszka, jak sie zwine w klebek na fotelu (a uwielbiam) to smyra mnie na calego, ze az podrapac sie musze, hihiihih Myslalam, ze to moze falki jednak bo jak troszke wagi mam a nie taki szczuplak jak ty wiec 17tc na rychy to wczesnie. Ale skoro mówisz, ze to dzidziol to skacze z radosci pod sufit, przynajmniej jestem spokojniejsza, ze jeszcze tam zipie ![]() Wstawilabys jakies swieze fotoski Piterka na odchowalnie, jestesm uzaleznionym czytelnikiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
echh jak mi brakuje brzusia
![]() odkad czuje sie ruchy malenstwa to wtedy juz pelna więź sie z dzieckiem zaczyna, bo bedzie cie smyral o roznych porach, a potem o pewnych godzinach zawsze bedzie pobudzony, a czekoladka owszem dodaje smykowi energii ![]() Hmm wstawie wam tutaj jako off topic, bo czesc wstawialam na watek poczekalni, wiec specjalnie dla ciebie ![]() taadaaam ![]() 1. No dobraaa, tak sie prezentuje w moim samochodzikowym pajacyku ![]() 2. To moze teraz ten profil ![]() 3. Poczytaj mi Tato... ![]() 4. Stary, nie sciemniaj tylko daj mi cycka ![]()
#1733 |
Rozeznanie
|
Jejku, ale słodki!!! No prześliczny!!! Yhm... Juz bym chciała mieć swojego maluszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak w ogole to jeszcze troszeczke i bedziecie tez tulily swoje maluszki ![]() ![]()
![]() |
#1735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Juz nie umiem sie doczekac mojej kruszynki a jeszcze do polowy nie dobilam, hihihihih Wybujany w autobusach na 'fantastycznych' gliwickich drogach, na naszym swietnym swiezym powietrzu i ptarzcie jaki dorodny bobas. Moje sie wychowie w takich warunkach, bo po porodzie wracamy do Katowic :P Nie ma zmiluj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też biorę Elevit i to samo mam , straszne wzdęcia i zatwardzonko.Ale przez 1 miesiąc brałam Prenatal z imbirem i żurawiną i nie miałam takich efektów.Teraz mi się kończy i mam zamiar kupić Feminatal mimo że na ost wizycie lekarz dalej zlecił Elevit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Anisia - ja też chcę takiego dzidziusia pipipipi poprosze ![]() ![]()
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Anisia macie przecudnego Synalka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Raczkowanie
|
Anisia, prześliczny Synuś
![]() Sandrunia, właśnie o Tobie myślałam, kiedy w końcu wrócisz z wojaży ![]()
#1740 |
Zadomowienie
|
Anisia, synus przecudny
![]() Cześć dziewczątka, muszę wam cos opowiedzieć. Strachu, który przeżyłam dziś rano nikomu nie życzę...Obudziałam się rano i poszłam do WC. Standadowo zerkam na papier, a tam brunatna wydzielina, drugi raz-to samo. Parzę do sedesu, a tam woda aż brunatna. Rozryczalam się, zaczęły mi ręce latać, budzę M i mówię, że cos jest nie tak. Nawet śniadania nie jedlliśmy tylko sie ogarneliśmy i pędem do lekarza. Od razu krew na progesteron, prawie od razu przyjęła manie moja dr. Powiedziałam o co chodzi, wgramoliłam się na fotel. Bad ginekologiczne, potem USG. I nic! Wszystko pozamykane na amen, szyjka dluga, żadnych krwiaków, polipów. Wszystko ok. Zadnych niepokojących widoków. A żeby mnie uspokoić, to popatrzylyśy sobie na malucha. Słowa PAni dr: "Dzień dobry dzidziusiu, jaki jestem już duży"...ależ mnie to wruszyło...12 tc, Okruszek ma 67 mm, bije mu ładnie serduszko, miał rączki przed sobą skulone i był w pionie. Odebrałam za jakiś czas progesteron i mam 355, więc to nie on był przyczyną. Dr nie wie, skąd to się wzięło. W macicy nic nie było, tylko jakies resztki w pochwie. Może jakies naczynko mi pękło? Teraz tylko jakieś smieciuszki na wkładce, nic więcej. I nic sie nie dzieje i nie boli. Mam sie pooszczędzać i poleżeć. Okropne uczucie...M zbladł jak ściana, a ja nie wiedziałam, co mam ze sobą robić, co myśleć...Jaki wielki glaz spadl mi z serca, gdy zobaczyłam malucha...Brzucha wielkiego nie mam, ale waga pokazuje co innego. W takim tempie to nieźle nabiorę - musze uważac, bo mam już 2,5 kg do przodu ![]() A witamin jeszcze nie biorę. W przyszłym tygodniu powtarzam morfologie i resztę, potem wizyta i pewnie wtedy coś dostanę, bo czuje, że chyba żelaza mam za malo - boli mnie głowa, nic mi sie nie chce. Ale z drugiej strony to"nic mi się nie chce" to przywilej w ciąży, więc lepiej sie tego nie pozbywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.