mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-24, 11:13   #1711
siobhan1
Zadomowienie

Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Dzieki Bozenko

Fajnie ze sie na wakacje wybierasz, my robimy sobie may wypad na zachód do Galway na weekend, wiec od jutra az do pon sie nie bede odzywac.
Co najbardziej zabawne w tym, to mamy combi i planujemy w nim spac, samej chce mi sie smiac na sama mysl, ale to prawie jak pod namiotem, hihihihihi
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 11:21   #1712
mar_go
Rozeznanie

GG do mar_go

Ja też biorę Elevit - drogie to świenstwo i wielkie tablety. Ale biorę ję, bo juz 3 tydzień jestem na wyjeździe służbowym i stwierdziłam, że moja dieta z tego powodu niewątpliwie troche cierpi, więc lepiej się dodatkowo supelmentować teraz. Poza tym biorę też kwas foliowy ciągle i Jodid, czyli jod, bo mam guzki na tarczycy. Choć lekarz nie powiedział, że musze to koniecznie łykać. Aa i ja problemów z zatwardzeniem nie mam raczej, ale za to czarny kolor mojej kupki mnie zszokował
A poza tym wczoraj pierwszy raz wymiotowałam - o 22 (to sie nazywa "poranne mdłości", tak?), kurcze, już 11 tydzień i mogłoby się kończyć a nie rozkręcać, noo.
I radość do łez
mar_go jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 11:25   #1713
pani z herbata
Zadomowienie

Arletko ja uzywalam tutejszego pregnacare, ale ze mi mama przywiozla bodajze feminatal to biore teraz to.

mam mega brak apetytu wiec dieta malo urozmaicona (po czesci dlatego ze absolutnie nie chce mi sie gotowac) wiec witaminki biore jak najbardziej, ale z tym zelazem mnie zaintrygowalas bo ja mam przerwy w kupkaniu 2-3 dniowe czasem, wiec na pewno sprawdze sklad. dzieki

Asiu pogoda w Eire w koncu sie poprawila troszke, ciekawe na jak dlugo. na wybrzerzu gdzies bedziecie piknikowac?

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 11:44   #1714
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
Asiu pogoda w Eire w koncu sie poprawila troszke, ciekawe na jak dlugo. na wybrzerzu gdzies bedziecie piknikowac?
Pewnie gdzies sie zaszyjemy w jakies zaciszne, ustronne miejsce, napompujemy materacyk, wskoczymy w dresiki i bedziemy chrapusiac
Juz kiedys nam sie zdarzylo przymusowo tak spac, tylko bez materacyka w Corsie.
Nasze zarezerwowane B&B poszlo sie pasc bo wg pani, ktora je prowadzila jestesmy za pózno
No ale bylo cieplo, choc troke niewygodnie i wspomnienia za to wspaniale

Co do witamin, to ja lykalam przed ciaza Centrum materna, w 1 trymestrze lekarz kazal odstawic, ale jak mialam mega mdlosci i nic tresciwego nie jadlam to do nich wrócilam. Mam jeszcze 1/2 op i chyba zmienie na cos innego bo mi sie znudzily.
Maja w sobie kwas foliowy a ten mi juz nie jest za bardzo potrzebny.

Z toaleta nie mam zadnych problemów - codziennie jak w zegarku.

Bozenko a czym sie smarujesz, masz jakies tajemne specyfiki?
Stary 2008-07-24, 12:14   #1715
arletap110
Raczkowanie

GG do arletap110

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
Arletko ja uzywalam tutejszego pregnacare, ale ze mi mama przywiozla bodajze feminatal to biore teraz to.

mam mega brak apetytu wiec dieta malo urozmaicona (po czesci dlatego ze absolutnie nie chce mi sie gotowac) wiec witaminki biore jak najbardziej, ale z tym zelazem mnie zaintrygowalas bo ja mam przerwy w kupkaniu 2-3 dniowe czasem, wiec na pewno sprawdze sklad. dzieki

Bożenko, porównałam skład Elevit i Feminatal - w Elevicie jest 60mg Fe, podczas gdy w Feminatal 28mg. A dzienne zapotrzebowanie u ciężarnych, tak jak już wcześniej pisałam, wynosi 22mg...I teraz kiedy odstawiłam E jestem przekonana, że to właśnie on był sprawca problemów z kupkami . Także bierz śmiało Feminatal i jedz dużo naturalnych witaminek.
arletap110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 12:31   #1716
pani z herbata
Zadomowienie

kupilam mleczko balsam E45, nie znalazlam nic przeciwrozstepowego w tutejszych aptekach, a mleczko fajnie sie rozprowadza neutralnie pachnie i czuje roznice po oliwce (ktora nie dawala rady) bo skora jest jedrna i taka kremowa

Arleta wlasnie feminatal wzielam dopiero 3tabl wiec moze w pregnacare bylo za duzo zelastwa

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 12:51   #1717
gosiala
Zadomowienie

Ja biorę Prenatal Complex(jak sobie przypomnę o nim), zawiera imbir , żurawinę i olejek mietowy.Żelaza ma 14 mg , więc dużo mniej niż wasze specyfiki. Jak go skończę będę brała chyba Prenatal Classic , a w trzecim trymestrze Prenatal DHEa bodajze.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 12:54   #1718
goga144
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiala Pokaż wiadomość
Ja biorę Prenatal Complex(jak sobie przypomnę o nim), zawiera imbir , żurawinę i olejek mietowy.Żelaza ma 14 mg , więc dużo mniej niż wasze specyfiki. Jak go skończę będę brała chyba Prenatal Classic , a w trzecim trymestrze Prenatal DHEa bodajze.
Jestem z wrześniówek. Tak jak Ty łykam Prenatal, zaczęłam od Classic w 2 trymestrze a w trzecim już DHA. Super się po nich czuję, wyniki świetne. Polecam
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 12:56   #1719
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arletap110 Pokaż wiadomość
Hej, bierzecie może specjalne witaminy dla kobiet w ciąży? Mi lekarz przepisał Elevit, który brałam przez 2 miesiące, ale wczoraj zdecydowałam się go odstawić. Od kiedy go zaczęłam brać miałam straszne problemy z wypróżnianiem - sprawdziłam skład leku i ma aż 60mg Fe, podczas gdy dzienne zapotrzebowanie kobiet w ciąży wynosi 22mg... - odtawiłam i już lepiej . Jem baaaaardzo dużo warzyw i owoców i w ogóle dbam o dietę, więc na pewno nie zaszkodzę dzidzi, a będę miała złe wyniki krwi to wtedy wezmę Feminatal - ma mniej Fe.....Jak to u was wygląda?
Mnie lekarka też kazała odstawić witaminki w pierwszym trymestrze. A teraz biorę Feminatal Metafolin 400 +DHA. Polecam. Tzn. trochę dobrego o nich poczytałam. Jest 800 na pierwszy trymestr, a ta 400 jest od drugiego. No ale ważne są te DHA - nienasycone kwasy tłuszczowe, które są b. dobre dla maluszka - wpływają na prawidł. rozwój mózgu i wzroku, a zazwyczaj takie kwasy nie występują w naszej normalnej diecie - bo mają je ponoć tylko b. tłuste ryby. Ponadto kwas foliowy jest tam w postaci metafoliny - gotowej do przyswojenia substancji. To tyle co zapamietałam Poza tym czytałam tez o tych witaminkach w czasopismach dla przyszłych mam - też zachwalali.
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 13:22   #1720
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Kochane moje jestem!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: cmok:
Tesknilyscie????????????? ???????????
Ciezaroweczki bede pozniej
Caluje Was Wszysciutkie
Witam ''Nowe ciezarne''

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 13:33   #1721
arletap110
Raczkowanie

GG do arletap110

Kurcze, a tak w ogóle, to jak to jest, że niektóre z nas mają termin porodu podany z dokładnością co do dnia? Mi początek 38 tygodnia przypada na 14 grudnia (O.M. 04.04.2008), a lekarz mi ostatnio powiedział, że mogę już być przygotowana tak od 25. grudnia....ale będą święta. Ja będę mocno ściskać nożki, żeby dzidzia się urodziła w styczniu
arletap110 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 13:45   #1722
lucyAS
Zadomowienie

ja teoretycznie mam 4 luty ale " + - " dwa tygodnie , tak ze to nie jest co do dnia, lekarz mi to tłumaczył ale juz teraz nie pamietam wiec dokładnie nie napisze jak to sie liczy... w kazdym badz razie nie da sie tak dokładnie wyliczyc dnia porodu

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 13:49   #1723
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, a tak w ogóle, to jak to jest, że niektóre z nas mają termin porodu podany z dokładnością co do dnia? Mi początek 38 tygodnia przypada na 14 grudnia (O.M. 04.04.2008), a lekarz mi ostatnio powiedział, że mogę już być przygotowana tak od 25. grudnia....ale będą święta. Ja będę mocno ściskać nożki, żeby dzidzia się urodziła w styczniu
Mam dokladnie tak samo
Z OM termin mam 27/12/2008 ale ze owu byla o 6 dni spózniona to wyliczylam sobie z kalendarzem na 02/01/2009
Za to z USG wychodzi 04/01/2009-06/01/2009 i tej wersji sie bede trzymamc, bo wole miec styczniowego bobaska, ale to ono zdecyduje kiedy bedzie na niego czas

Wiec Arleta w grudniu zaciskamy obie
Stary 2008-07-24, 14:20   #1724
siobhan1
Zadomowienie

Pare informacji, moze komus sie przyda
Teraz juz wiem, moge spodziewac sie kopniaków hihihihihih

Dno macicy znajduje się:
w końcu 16. tygodnia: 1-2 palce nad spojeniem łonowym,
w końcu 20. tygodnia: 2-3 palce poniżej pępka,
w końcu 24. tygodnia: na wysokości pępka,
w końcu 28. tygodnia: 2-3 palce powyżej pępka,
w końcu 32. tygodnia: w połowie odległości między pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym,
w końcu 36. tygodnia: przylega do łuków żebrowych - najwyższe położenie dna macicy
w końcu 40. tygodnia: 1-2 palce poniżej łuków żebrowych, a więc w przybliżeniu na tej samej wysokości, co w końcu 32. tygodnia ciąży.

Sorry za posta pod poset, ale chyba mi sie nudzi i szperam za ciekawymi informacjami Na nóz sie komus przyda
Stary 2008-07-24, 14:23   #1725
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

ja jako ze juz rozdwojona to powiem jak u mnie bylo moze ktorejs pomoze jako ze mialam cykle od pol roku jak w morde jeza co 26 dni, tak przypuszczalam, ze zaciazylam w 12dc bo wypadala mi wtedy owulacja, jako ze staralismy sie o dzidzie to w okres plodny zastosowalismy taktyke 2 dni przed owu, w owu i 2 dni po. Gdy zaszlam w ciaze, lekarz sie mnie pytal o OM, no wiec mowie ze byla 1 pazdziernika 2007, dlugosc cykli 26 dni, wyliczyl wedlugl tej reguly date na 8 lipca, (odjac 3 miesiace i dodac 7 dni) ale ze mialam krotsze cykle to wyszlo mu 6 lipiec i tak tez wpisal w karte ciazy w efekcie moje dziecko stwierdzilo ze opuszcza moj brzuch w niedziele 6 lipca

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 14:32   #1726
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Siobhan nie zdziw sie jak pierwsze ruchy malenstwa poczujesz baaardzo nisko tuz nad wzgorkiem lonowym pamietaj swoje zdziwienie jak mnie skopalo poraz pierwszy potem jak maluszek rosl to coraz wyzej i z reguly tak bylo na wysokosci pepka, bo moj brzdac lezal od polowy ciazy glowa w dol, w ostatni tygodniu z luboscia mi wypychal stopki z boku

It is what it is

Stary 2008-07-24, 14:34   #1727
skoja
Rozeznanie

Anisia, a nie korygował lekarz potem daty porodu wg wzrostu CRL malucha?
Stary 2008-07-24, 14:48   #1728
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Caluje Was Wszysciutkie
Witam ''Nowe ciezarne''
sandra gdzies Ty się podziewała??
Stary 2008-07-24, 15:36   #1729
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Siobhan nie zdziw sie jak pierwsze ruchy malenstwa poczujesz baaardzo nisko tuz nad wzgorkiem lonowym pamietaj swoje zdziwienie jak mnie skopalo poraz pierwszy potem jak maluszek rosl to coraz wyzej i z reguly tak bylo na wysokosci pepka, bo moj brzdac lezal od polowy ciazy glowa w dol, w ostatni tygodniu z luboscia mi wypychal stopki z boku
Dzieki serdeczne kochana, wiec u mnie zrzut by wychodzil na 04/01/2009 wiec jak najbardziej mnie to cieszy
Przytul Piterka ode mnie

Ps jeszcze jedno. Z tymi ruchami to mnie zastanawia, bo od jakiegos tyg cos mnie tam tak delikatnie smyra, tak jakby mnie ktos tab bardzo delikatnie smyrnal paluszkiem i jest to dos nisko ale nie na lini wlosów.
No i sie zastanawiam czy to moze byc to. Tak troche jak by mnie ktos piórkiem posmyral. Zjadlam kostke czekolady i wlasnie mam tak teraz
Pewnie robie soie tylko nadzieje, ze to moze byc dzidziol....

Asia

Edytowane przez siobhan1
Czas edycji: 2008-07-24 o 15:40 Powód: dopisek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 16:26   #1730
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez skoja Pokaż wiadomość
Anisia, a nie korygował lekarz potem daty porodu wg wzrostu CRL malucha?
korygowal, ciaza wychodzila zawsze 2 tyg starsza niz dany tydzien, a potem jak przyszlo co do czego, 280 dzien ciazy i bach wody odeszly pomiary pomiarami, a jednak termin zazwyczaj trafiony od ostatniej miesiaczki i zalezy od regularnosci cykli.. u mnie jak w morde jeza co do dnia i byl zrzut

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Dzieki serdeczne kochana, wiec u mnie zrzut by wychodzil na 04/01/2009 wiec jak najbardziej mnie to cieszy
Przytul Piterka ode mnie

Ps jeszcze jedno. Z tymi ruchami to mnie zastanawia, bo od jakiegos tyg cos mnie tam tak delikatnie smyra, tak jakby mnie ktos tab bardzo delikatnie smyrnal paluszkiem i jest to dos nisko ale nie na lini wlosów.
No i sie zastanawiam czy to moze byc to. Tak troche jak by mnie ktos piórkiem posmyral. Zjadlam kostke czekolady i wlasnie mam tak teraz
Pewnie robie soie tylko nadzieje, ze to moze byc dzidziol....

Asia
to napewno maluszek.. najpierw bedzie smyranie, pozniej pukanie a w koncu zdecydowane kopy ktory masz tydzien?? ja czulam ruchy w 14 tyg a od 16 takie zdecydowane pukanko przy wzgorku lonowym pamietam ten dzien bo siedzialam senna w autobusie i kimalam i nagle zostalam skopana przez piterka "matka, nie spij"

Piterek przytulony

edit: hihihi teraz zajrzalam na twoj suwak, to jestem pewna ze to ruchy dzidziola! smigaj obwiescic nowine na forum

It is what it is

Stary 2008-07-24, 16:31   #1731
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
korygowal, ciaza wychodzila zawsze 2 tyg starsza niz dany tydzien, a potem jak przyszlo co do czego, 280 dzien ciazy i bach wody odeszly

to napewno maluszek.. najpierw bedzie smyranie, pozniej pukanie a w koncu zdecydowane kopy ktory masz tydzien?? ja czulam ruchy w 14 tyg a od 16 takie zdecydowane pukanko przy wzgorku lonowym pamietam ten dzien bo siedzialam senna w autobusie i kimalam i nagle zostalam skopana przez piterka "matka, nie spij" Piterek przytulony
U mnie jutro zaczne 18tc z USG lub 19tc w sob z OM. Mozna sobie wybrac, kto co woli
No wiec ciesze sie juz smyrankiem maluszka, jak sie zwine w klebek na fotelu (a uwielbiam) to smyra mnie na calego, ze az podrapac sie musze, hihiihih
Myslalam, ze to moze falki jednak bo jak troszke wagi mam a nie taki szczuplak jak ty wiec 17tc na rychy to wczesnie.
Ale skoro mówisz, ze to dzidziol to skacze z radosci pod sufit, przynajmniej jestem spokojniejsza, ze jeszcze tam zipie

Wstawilabys jakies swieze fotoski Piterka na odchowalnie, jestesm uzaleznionym czytelnikiem
Stary 2008-07-24, 16:41   #1732
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

echh jak mi brakuje brzusia

odkad czuje sie ruchy malenstwa to wtedy juz pelna więź sie z dzieckiem zaczyna, bo bedzie cie smyral o roznych porach, a potem o pewnych godzinach zawsze bedzie pobudzony, a czekoladka owszem dodaje smykowi energii

Hmm wstawie wam tutaj jako off topic, bo czesc wstawialam na watek poczekalni, wiec specjalnie dla ciebie

taadaaam

1. No dobraaa, tak sie prezentuje w moim samochodzikowym pajacyku
2. To moze teraz ten profil
3. Poczytaj mi Tato... eeee ale o co chodzi... Kaczynski? Ziobro.. kto to taki?
4. Stary, nie sciemniaj tylko daj mi cycka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7189103.JPG (58,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7189106.JPG (53,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7219108.JPG (51,3 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7219109.JPG (45,8 KB, 48 załadowań)

It is what it is

Stary 2008-07-24, 16:48   #1733
skoja
Rozeznanie

Jejku, ale słodki!!! No prześliczny!!! Yhm... Juz bym chciała mieć swojego maluszka
Stary 2008-07-24, 16:52   #1734
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez skoja Pokaż wiadomość
Jejku, ale słodki!!! No prześliczny!!! Yhm... Juz bym chciała mieć swojego maluszka
hihihi dziekuje w imieniu Piterka

a tak w ogole to jeszcze troszeczke i bedziecie tez tulily swoje maluszki byle do 20 tyg pozniej to juz z gorki

It is what it is

Stary 2008-07-24, 17:14   #1735
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
echh jak mi brakuje brzusia

odkad czuje sie ruchy malenstwa to wtedy juz pelna więź sie z dzieckiem zaczyna, bo bedzie cie smyral o roznych porach, a potem o pewnych godzinach zawsze bedzie pobudzony, a czekoladka owszem dodaje smykowi energii

Hmm wstawie wam tutaj jako off topic, bo czesc wstawialam na watek poczekalni, wiec specjalnie dla ciebie

taadaaam

1. No dobraaa, tak sie prezentuje w moim samochodzikowym pajacyku
2. To moze teraz ten profil
3. Poczytaj mi Tato... eeee ale o co chodzi... Kaczynski? Ziobro.. kto to taki?
4. Stary, nie sciemniaj tylko daj mi cycka
Anisia fantastyczny ten Twój Piterek
Juz nie umiem sie doczekac mojej kruszynki a jeszcze do polowy nie dobilam, hihihihih

Wybujany w autobusach na 'fantastycznych' gliwickich drogach, na naszym swietnym swiezym powietrzu i ptarzcie jaki dorodny bobas.
Moje sie wychowie w takich warunkach, bo po porodzie wracamy do Katowic :P
Nie ma zmiluj
Stary 2008-07-24, 17:54   #1736
aniaszew
Raczkowanie

Cytat:
Hej, bierzecie może specjalne witaminy dla kobiet w ciąży? Mi lekarz przepisał Elevit, który brałam przez 2 miesiące, ale wczoraj zdecydowałam się go odstawić. Od kiedy go zaczęłam brać miałam straszne problemy z wypróżnianiem - sprawdziłam skład leku i ma aż 60mg Fe, podczas gdy dzienne zapotrzebowanie kobiet w ciąży wynosi 22mg... - odtawiłam i już lepiej . Jem baaaaardzo dużo warzyw i owoców i w ogóle dbam o dietę, więc na pewno nie zaszkodzę dzidzi, a będę miała złe wyniki krwi to wtedy wezmę Feminatal - ma mniej Fe.....Jak to u was wygląda?

Też biorę Elevit i to samo mam , straszne wzdęcia i zatwardzonko.Ale przez 1 miesiąc brałam Prenatal z imbirem i żurawiną i nie miałam takich efektów.Teraz mi się kończy i mam zamiar kupić Feminatal mimo że na ost wizycie lekarz dalej zlecił Elevit.
aniaszew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 18:22   #1737
gosiala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Caluje Was Wszysciutkie
Witam ''Nowe ciezarne''
Gdzieś Ty się tyle czasu podziewała? Taki długi urlop?

Anisia - ja też chcę takiego dzidziusia pipipipi poprosze Moja corka jak byla malutka też lubiła spać na klacie u taty A spioszki to chyba tata wybierał?
Stary 2008-07-24, 19:39   #1738
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Anisia macie przecudnego Synalka Gdyby moj slubny nie mial na imie Piotrus moj bobo by mial

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 19:47   #1739
Seviljanka
Raczkowanie

Anisia, prześliczny Synuś

Sandrunia, właśnie o Tobie myślałam, kiedy w końcu wrócisz z wojaży
Stary 2008-07-24, 20:00   #1740
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Anisia, synus przecudny

Cześć dziewczątka,
muszę wam cos opowiedzieć.
Strachu, który przeżyłam dziś rano nikomu nie życzę...Obudziałam się rano i poszłam do WC. Standadowo zerkam na papier, a tam brunatna wydzielina, drugi raz-to samo. Parzę do sedesu, a tam woda aż brunatna. Rozryczalam się, zaczęły mi ręce latać, budzę M i mówię, że cos jest nie tak. Nawet śniadania nie jedlliśmy tylko sie ogarneliśmy i pędem do lekarza. Od razu krew na progesteron, prawie od razu przyjęła manie moja dr. Powiedziałam o co chodzi, wgramoliłam się na fotel. Bad ginekologiczne, potem USG. I nic! Wszystko pozamykane na amen, szyjka dluga, żadnych krwiaków, polipów. Wszystko ok. Zadnych niepokojących widoków. A żeby mnie uspokoić, to popatrzylyśy sobie na malucha. Słowa PAni dr: "Dzień dobry dzidziusiu, jaki jestem już duży"...ależ mnie to wruszyło...12 tc, Okruszek ma 67 mm, bije mu ładnie serduszko, miał rączki przed sobą skulone i był w pionie. Odebrałam za jakiś czas progesteron i mam 355, więc to nie on był przyczyną. Dr nie wie, skąd to się wzięło. W macicy nic nie było, tylko jakies resztki w pochwie. Może jakies naczynko mi pękło? Teraz tylko jakieś smieciuszki na wkładce, nic więcej. I nic sie nie dzieje i nie boli. Mam sie pooszczędzać i poleżeć.
Okropne uczucie...M zbladł jak ściana, a ja nie wiedziałam, co mam ze sobą robić, co myśleć...Jaki wielki glaz spadl mi z serca, gdy zobaczyłam malucha...Brzucha wielkiego nie mam, ale waga pokazuje co innego. W takim tempie to nieźle nabiorę - musze uważac, bo mam już 2,5 kg do przodu I zgagulca, ale na szczęście ciepłe mleko działa.
A witamin jeszcze nie biorę. W przyszłym tygodniu powtarzam morfologie i resztę, potem wizyta i pewnie wtedy coś dostanę, bo czuje, że chyba żelaza mam za malo - boli mnie głowa, nic mi sie nie chce. Ale z drugiej strony to"nic mi się nie chce" to przywilej w ciąży, więc lepiej sie tego nie pozbywać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości