![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmniejszenie piersi cz.2
Dzięki no ja właśnie bym chciala gdzies blizej jesli to ma byc tylko zdjecie szwow i najwyżej sprawdzenie czy wszystko ok. A powiedz po jakim czasie wróciłaś do codziennych spraw sprzątanie gotowanie praca itd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, gratuluję przebytych zabiegów i zazdroszczę tym z Was, które są tuż przed. Gdyby któraś z Was z jakiegoś powodu rezygnowała z terminu w Łęcznej, np. ze względu na chorobę czy złe wyniki badań, baaaaaardzo proszę - dajcie mi znać. Mam termin za 3,5 roku, a tylko dzięki informacji od pacjentki o zwolnionym terminie można się dostać wcześniej. Piękne dzięki z góry!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny ! fajnie, ze mozna dostac tutaj tyle informacji od a do z odnosnie zmniejszenia biustu. Od kilku lat zastanawialam sie nad tym ale teraz jestem zdecydowana , aktulanie jestem w trzeciej ciazy po kazdej ciazy piersi byly coraz wieksze i wieksze jednym slowem masakra . wiecie z czym to sie wiaze , z okropnym bolem i kompleksami. aktualnie mam rozmiar stanika 75 M ale babeczki w sklepie z bielizna stwierdzily ze To 75M jest juz male a wiekszych nie maja
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rzodkiewa Czas edycji: 2018-05-07 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a ja mam troche inne pytanie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mnie nurtuje pytanie, czy to prawda, ze najpierw zmniejszeniają jedną, a za czas jakis drugą pierś? Na NFZ oczywiście. Gdzieś to przeczytalam i nie chce mi się w to wierzyć.... oswieccie mnie proszę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kolorkina - nie słyszałam o tym. ![]() ![]() Mój termin to lipiec 2020r. ŁĘCZNA Dziewczyny - gdyby któraś chciała się ze mną zamienić to jestem chętna. Interesuje mnie każdy termin krótszy przed 07.2020r Od jutro biorę się za siebie. Musze schudnąć 10kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
Odetchnelam z ulgą zatem. Czy któraś robiła moze w Poznaniu? Ide do lekarza rodzinnego po skierowanie w tym tygodniu. Jestem z lubuskiego, moze ktos sie orientuje gdzie takie operacje przeprowadzane są w lubuskim ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
Duzybiust chcialam napisać na prib, ale nie mofe sie tu odnalezc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Podobno tak kilka lat temu robili w Szczecinie. Najpierw jedna piers a po jakims czasie druga. Lekarze ponoc robili wszystko zeby operacje byly w jak najmniejszym odstepie czasu, ale chodzilo oczywiscie o rozliczanie z NFZtem. Tak czytalam na poprzednim watku na wizazu albo w starych postach na kafeterii. Na szczescie nas to nie czeka
![]() Jezu, jak swiruje. Za niecale dwa tygodnie mam operacje, lekarka nie potwierdza ani nie odp, zostaly mi do schudniecia 4-5kg plus na domiar szczescia mam lekko zaczerwienione gardlo. Rutinoscorbin, orofar i gripex jem garsciami. Jestem pelna podziwu dla mojego chlopaka, że ze mna wytrzymuje. Chyba nigdy nie bylam tak nerwowa jak teraz przez to oczekiwanie i lek, ze w ostatniej chwili odwolaja mi operacje... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Operację będę miała w Łęcznej ![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Chcialam na poczatku byc operowana w Lecznej, ale wystraszyly mnie bardzo dlugie terminy. Bede operowana w Orlowskim w Warszawie.
Staram sie nie nakrecac, ale non stop o tym mysle i nie wierze, ze to sie dzieje. Plakac mi sie chce jak pomysle jak zmieni sie moje zycie <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
lisicapol Jak tam po wizycie kontrolnej? Wszystko dobrze? ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
Ale Ci zazdroszczę - pocieszam się tym, że też przyjdzie moja kolej ![]() ![]() Ja się wstępnie do Warszawy zarejestrowałam w tamtym roku i dostałam termin na konsultacje 3.2018r. Zdecydowałam się na Łęczną bo tam czekałam na konsultacje tylko miesiąc. Za to operację mam mieć dopiero w 7.2020r. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny uważajcie na odchudzanie na szybko przed operacja. Mi lekarz (dr Mądry) zalecił stabilizację wagi przez 2 miesiące przed operacja. Wszystko dlatego, ze mogą wyjsć zle badania, szczególnie te z moczu i podstawowa morfologia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie słyszałam o tym. Ja mam jeszcze trochę czasu dlatego tak sobie odwlekam ale gdybym się z kimś zamieniła terminem to byłoby gorąco ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
dzidziakjk, już nie pamiętam dokładnie jak to było z powrotem do aktywności. Na pewno lżejsze czynności robiłam od początku, typu gotowanie, ale odcedzanie makaronu zostawiałam mężowi. Przez pierwszy miesiąc starałam się oszczędzać z dźwiganiem. Tyle że mój mąż wyjechał do pracy po niespełna miesiącu i chcąc nie chcąc dźwigałam mojego dwulatka (tylko kiedy musiałam, tj. wsadzałam go do fotelika samochodowego i do wanny). Czasem jak się wyrywał i źle go podniosłam to czułam rwący ból wewnątrz. Ale chyba się zagoiło jak trzeba, bo potem już było OK i na kontroli też lekarz nic nieprawidłowego nie widział. Po jakichś 2 miesiącach już wwniczym niczym się nie oszczędzałam.
Kolorkina, kiedyś w Szczecinie robili po 1 piersi, ale jakiś czas temu na tym forum lub na kafeterii wypowiadała się dziewczyna ze Szczecina. I pisała, że miała równocześnie obie piersi operowane. Z lubuskiego miałabyś w miarę blisko do Gryfic. Tam jest oddział oparzeniowy, tak jak w Łęcznej i ponoć specjaliści równie dobrzy. Zachwalał mi nawet Korzeniowski, lekarz z Łęcznej, który mnie operował. Opinie też słyszałam pozytywne od brafitterki, która zna pacjentki po zmniejszeniu w Gryficach. Mówiła, że tam terminy oczekiwania na operację były ok. 1,5 roku. Ale nie wiem, czy to aktualne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam już skierowanie od lekarza internisty z kodem N62. Jutro będę dzwonić do Warszawy, aby ustalić termin konsultacji. A jak ma wyglądać to skierowanie od ortopedy? Na jakimś specjalnym druku? Bo mam wizytę 18 czerwca u ortopedy i chciałabym żeby już mi wypisał, abym na konsultację do plastyka pojechała z kompletem papierów. Na czym na to wypisać i co miałyście wpisane?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo mądrze! Ja zaczęłam po, a najbardziej zmobilizowało mnie lato i złość, że taki piekny biuścik nie będzie odpowiednio wyeksponowany ![]() Wciąz trzymam kciuki żeby znalazł się ktoś chętny do zamiany terminów! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny.jestem po zabiegu u dr Mądrego w sryczniu b.r. mam do sprzedania 2 biustonosze pooperacyjne w idealnym stanie: Z Medical Bra 70d czarny (najlepszy w ocenach plastyków) i drugo popularny i fajny Amoena Ester 75c czarny. Ceny nowych odpowiednio 260zl i 160zl. Chcialabym sprzedac oba w zestawie za 200zl. Moj obwod to 70cm. Poprosilam o miseczke c/d i taka wyszla. Obydwa byly fanie dopasowane.
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Tel do mnie w razie zainteresowania 604 094 794 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję za wsparcie. Też mam taką nadzieję, że znajdzie się osoba, która będzie się chciała ze mną zamienić. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Cytat:
Ortopeda nie daje skierowania tylko takie zaświadczenie, że pacjentka ma (jego zdaniem oczywiście) ortopedyczne wskazania do operacji redukcji piersi. Jak dostaniesz takie zaświadczenie to najlepiej sobie zrób kserokopię. Z papierkami to różnie bywa. Szczególnie jak się czeka trochę na operację. Papierek, na którym to będzie wypisane jest bez znaczenia. Ważna jest pieczątka i podpis lekarza. Zwykle to wygląda jak recepta. No i musisz mieć rtg kręgosłupa. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Dzięki za podpowiedz.
Słuchajcie, dzwoniłam do Gryfic, żeby zorientować się o terminy. Pani w rejestracji powiedziała, że nie trzeba się zapisywać na termin. Przyjezdza się ze skierowaniem i tego samego dnia jest się przyjętym na konsultacje. Może wiecie o co w tym chodzi? Wydaje mi się to nieco podejrzane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z drugiej strony kuszące. ![]() ![]() Daj znać jak się czegoś więcej dowiesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Raczkowanie
|
W Poznaniu nic nie ma na NFZ
tylko prywatnie ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Gratulacje! Super! ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Dziwne Ciekawe kto tam operuje? Czy jest ktosia, która była krojona w Gryficach na NFZ? Prosimy o opinie i relację!!!! ![]() Ja już nie moge wytrzymać! noszę 80JJ /85J (36JJ/38J) brytyjskie czyli 85/122cm Rok temu 07/2017 byłam w Łęcznej u Mądrego termin mam na 06/2020 Rezonans kręgosłupa zły Ale co gorsza mam zespól TOS, czyli Zespół górnego otworu klatki piersiowej I mam zagrożenie zakrzepicą, ale nie ma szans na szybszą operację. Dlatego bardzo jestem zainteresowana sprawdzonym miejscem, gdzie robią szybko operacje na NFZ!!! Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
MOŻE tak jest, że na konsultacje się nie czeka, natomiast termin samej operacji może być za kilka lat. ![]() Mogłaś się zapytać Pani w rejestracji czy się orientuje ile się czeka na operację po zakwalifikowaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Zapisałam się do Bielska-Białej i termin konsultacji wyznaczyli mi na 10.10.2018r u dr T Sirek (za równe 5 miesięcy). Podpytałam Panią w rejestracji i powiedziała, że po zakwalifikowaniu się na operację czeka się około roku.
Dzwoniłam też w inne miejsca i sprawa ma się tak: - We Wrocławiu termin konsultacji na 09/2019. - W Starachowicach na konsultację czeka się około roku. - W Łęcznej ok. 3-4 miesięcy na konsultacje, ale terminy operacji dopiero na 11/2021. - W Gryficach nie trzeba się zapisywać na żaden termin, przyjezdza się ze skierowaniem i tego samego dnia jest się przyjętym na konsultacje. (nr tel. 913842061) - Do Polanicy Zdrój, Warszawy, Bydgoszczy i Krakowa nie dodzwoniłam się - albo nikt nie odbierał albo zajęte. Bardzo kusiły mnie Gryfice, mogłabym jechać tam nawet jutro, ale jakoś się bałam. Dlatego wybrałam Bielsko i poczekam te 5 miesięcy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i wszystko jasne. Myślę, że podałaś dużo konkretnych informacji dla innych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny taka informacja dla wszystkich .Nie odchudzajcie sie z bardzo przed konsultacja .lepiej to robic przed operacja .Ja schudlam zbyt duzo I w Bielsku mnie sirek nie zakwalifikowal mnie dobrze ze w listopadzie bylam u Madrego I teraz czekam cierplwie do 04 .2018
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Poprawka 04.2021😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja mam operację już we wrześniu tego roku właśnie w Gryficach! Nie mogę się doczekać. Moją decyzję podjęłam właśnie dzięki czytaniu tego forum. To prawda że jedzie się tylko że skierowaniem i tego samego dnia odbywa się konsultacja. Ja bylam w listopadzie 2016 roku. W grudniu 2017 roku dopiero zadzwoniłam i dowiedziałam się że operacje mam we wrześniu 2018. Ale ten czas szybko mi zleciał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Jola GG a ile wazysz? Teraz to sie zeschizowałam że ten Sirek mnie nie zakwalifikuje. U tego młodego byłaś? Ja mam wzrostu 163cm waga 73kg, rozmiar biustu 75H, zależy od firmy, większość kupuję w Esotiq.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.