![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy cz.II
Dlatego będę wszystkim wysyłać odlewki z jednej paczce, zamiast w pięciu osobnych.
![]() Przy okazji: założyłam nowy klub na temat sierpniowych zakupów Lutensów u Aggie - proponuję przenieść się z dyskusja na temat szczegółów właśnie do Klubu, a tutaj na wspólnozakupowym podawać najważniejsze informacje ![]() ![]()
#92 |
Zakorzenienie
|
Aggie mi pasuje termin na połowę sierpnia, mam nadzieję dostać do tego momentu kaskę
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Mad, moja flaszka to jednak 135 a nie 130
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Aggie i Santorio powiem szczerze , ze wolę alby cała flaszka dotarła do mnie nie naruszona. Ufam , że Agnieszka zabezpieczy jak najlepiej flaszkę przed rozlaniem ![]() ![]() Proponuje aby Aggie wysłała mi całą flaszkę BdV i dołączyła atomizer 20 ml dla Santorio. Zrobię dolewkę i wyślę do Polski dla Santorio na mój koszt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Mad otrzymałaś mojego @ na PW?
#97 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Nie zamawia ktoś czegoś z luckyscenta? Chciałabym kilka próbek.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
i co robimy z flaszkami Kamali ??? może założymy Klub i tam podyskutujemy, żeby nie zaśmiecać wątku ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i przy okazji chcialbym jedna probke Montale - Patchouli Leaves |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Bo jeśli Incense, to ja byłabym chętna na te 45 ml. Chyba, że nie zostało już tyle... No i chciałabym z flaszką... ![]() A jesli inny zapach, to chciałabym wiedzieć jaki i też się ewentualnie zdecyduję na trochę. ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Sabbath, dokładnie chodzi o Incense - ale wygląda na to, że obie flaszki zostały rozdysponowane, więc jeśli byłabyś chętna, to trzeba znaleźć chętne na pozostałe ml z flaszki dla Ciebie
klub zakupowy zaraz zalożę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Właśnie doczytałam... Przepraszam za zamieszanie. ![]() Nie chcę robić jakiejś strasznej poruty, więc jeśli się nie uda przeżyję jakoś na odlewce, która już mam. Ale popytam. ![]() Dziękuję Madlaine za dobre chęci. ![]() ![]()
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dostałam właśnie laurkę z UC- złapali jedna paczkę Za moment dopisze kto się w tej pechowej załapał i musimy coś ustalić w kwestii vatu. Ja jestem za tym żeby kazdy zapłacił procentowo od swojej wartości. Bosz.......ale jestem zła ![]() ![]() ![]() EDIT: W paczce było zamowienie - ja- 42 $ - monme- 13 $ - santorio- 75 & - anuschka- 60 & - mex- 60 & - evee- 243 $ Do tego 40 $ przesyłka . Czyli vat bedzie liczony od kwoty łącznej 533 $ Vat wynosi 22 % + koszty manipulacyjne , chyba 3, 55 ------- Do laurki dołączyli mi deklaracje celną, na ktorej widnieje kwota 50 $ i zaznaczona opcja gift......szkoda, ze Lucky Scent nie może jakoś potwierdzić faksowo tych danych ![]() EDIT II : Właśnie doczytałam , że przedstawienie do kontroli celnej w przypadku paczek wynosi 3, 20, a nie 1 zł ( list) , więc koszty manipujacyjne wyniosą 5, 70 ( chyba, ze również należności celne w przypadku paczki są wyzsze) ![]() Ale się pokomplikowało. ![]()
![]() wróciłam ![]() Edytowane przez geonia Czas edycji: 2008-07-22 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja tu włażę na chwilę, żeby przypomnieć lub poinformować niedoinformowanych, że organizują się wspólne zakupy atomizerków. Szczegóły w Klubie Atomizerkowym. Mamy zebraną połowę. Zamówienie po skompletowaniu kompletu.
#106 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie osoby chętne na Incense Norma Kamali proszę o wejście do Klubu zakupowego,
od razu osoby kupujące odleweki proszę o info, czy chcą żebym kupiła dla Was atomizerki z zakupów organizowanych przez Gwaihally |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
O rany, nie wiem czy czegoś niedowidzę, czy nie rozumiem, ale nie potrafię wejść w te kluby
![]() Madlaine, Aggie pomocy, proszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najpierw wchodzisz w "ustawienia" dawny panel uzytkownika > po lewej stronie ekranu masz nagłówek Networking i tak Kluby > klikasz i wybierasz z listy klub, do którego chcesz dołączyć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Chyba sobie strzelę w łeb, dziś dostałam druga laurkę, więc za obie paczki jest cło
![]() Widocznie na moim terenie łapia takie duże kartony, bo jak zamawiałam 1 flakon + próbki to nie bylo żadnych problemów. Po południu udam się na pocztę i przefaksuje im odpowiednie dokumenty, jak paczki dotrą to wyłoże nalezność, jak już bedzie wiadomo jaką dokładnie kwotę obliczyli , to podzielimy się kosztami. Sadze, ze sprawiedliwie bedzie jesli kazdy zapłaci VAT od swojego zamówienia. Oczywiście wszystkie dokumenty dla jasności prześlę Wam na maila.
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie - czy ktoś mnie przygarnie na zakupy na luckyscent na flaszkę Av Zagorska?72 $. Czy już się spóźniłam?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
hm a mnie zawsze lucky dostarczalo paczke kurierem i od razu u niego placilam clo, nie musialam zadnych dokumentow posylac...cos sie zmienilo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy się zmienilo, bo za paczkę z Lucky dotychczas nie płaciłam cła. Ja otrzymałam zawiadomienie z UC w Poznaniu informujace o zatrzymaniu przesyłek do odprawy celnej. Dziś przefaksowałam odpowiednie dokumenty i czekam. Taka sama procedura obowiazuje gdy zamawiam paczki np. z Truskawy, czy innych sklepów. I tak sobie myśle, skoro nikt Cie nie prosił o przedstawienie dowodów zapłaty, to na jakiej podstawie obliczyli vat ? ( zwany potocznie cłem ) ![]() ![]()
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
A Lucky nie załącza faktury w paczce? (Tru załącza niby-fakturę bez kwot).
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skąd UC miałby info o rzeczywistej wartości paczki, przecież jej nie rewiduje.
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś zadzwoniłam do UC z pytaniem co w sytuacji kiedy faktycznie otrzymam od kogoś prezent. Otrzymalam odpowiedź, ze nadawca przesylki musi przefaksować im oświadczenie, ze tak jest . Nie sadze, zeby Lucky zechcialo faksowac do Polski zeby potwierdzić, ze zawartośc paczki jest faktycznie za 50$ Być moze w innych oddziałach procedury sa inne. I nie wiem czy mam zły dzień i źle odbieram tę dyskusję, ale czy sugerujecie jakies nieczyste zamiary z mojej strony? Chcialabym mieć dla Was dobre wieści, ale niestety paczki sa zatrzymane i zeby do mnie dotarły muszę zapłacić naliczona przez UC kwote. Chcialabym, aby UC uznał kwote podana w deklaracji, tak się jednak nie stało. W zawiadomieniu podano wytyczne dalszej procedury, do której niestety musze sie zastosowac. Bardzo prosze podac mi na priv Wasze adresy mailowe. Przesle Wam druki, ktore otrzymalam
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie muszę mieć od ciebie żadnych potwierdzeń. I jestem Ci bardzo wdzięczny, że mogłem za Twoim pośrednictwem dokonać swojego zakupu. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() po prostu do tej pory clili mnie wg wartosci jakie przeslali im z Lucky, i nie chcialabym zeby teraz bylo inaczej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mimo to ja i tak wolę Wam wszystko przedstawić czarno na białym żeby była jasność. ![]() Przynajmniej santorio będziesz wiedział co i jak ![]() Nie mogę ich załączyć w wątku, bo są tam moje dane. ----------------------- Powiem Wam jeszcze, ze te paczki były wyjatkowo pechowe, zamawiałam już wiele razy z róznych sklepów i jak złapali jedna, to kilka następnych przechodziło bez problemu, a tu dwie ......i niestety na sporą kwote. Mieli "chłopaki " nosa i tyle ![]() hehehe może nasze próbeczki pachna przez karton i dlatego stwierdzili, ze nie możliwe jest aby perfumy w prawie 2 kg paczce kosztowały 50 $ ![]()
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#120 |
Lady of Harley-Davidson
|
hej dziewczyny
czy ktoras moze reflektuje na wspolne zakupy eau des merveilles? nie wiem gdzie sie bardziej oplaca, na beautyencouter jest tester 3.3oz za niecale 46$, a dziewczyny organizuja zakupy przed koncem lipca. czy to bedzie oplacalne? mozecie pr gdzies indziej b a nawet nie wiem gdzie by jeszcze mozna bylo sprawdzic? ![]() edit. bo z allegro bym sie obawiala kupowac a w pl sklepach internetowych jest najtaniej z tego co widzialam za 205zl w perfumeria24.pl
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.