Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-23, 21:59   #1261
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez matryca3 Pokaż wiadomość
polecam CEPAN(20 zł) albo ALCEPALAN(6)w ulotce pisze ze na blizny potradzikowe jest ja uzywałam Cepanu a dzis zaopatrzyłam sie w alcepalan ale cepan pomagał
a mi pani w aptece powiedziała że cepan jest na blizny ale nie na blizny potrądzikowe

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 22:14   #1262
matryca3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
a mi pani w aptece powiedziała że cepan jest na blizny ale nie na blizny potrądzikowe
wiesz co ale tak pisze na ulotcePISZE To co przeczytałąm..
stwierdzam ze pomaga
Stary 2008-07-24, 09:51   #1263
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co ale tak pisze na ulotcePISZE To co przeczytałąm..
stwierdzam ze pomaga
a stosujesz tylko na te miejsca z bliznami czy na cała twarz??chyba sie skuszę

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 12:58   #1264
Hemikryptofit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samotna w sieciiiiiii Pokaż wiadomość
opowiedz coś o tych olejkach-jak je rozcieńczalas?
normalnie olejek wkraplałam (2, 3 kropelki) do naczynia z wodą można również z oliwą czy jakimś olejem
poza tym na każdym olejku jest napisany sposób użycia
Hemikryptofit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 13:00   #1265
Hemikryptofit
Raczkowanie

Cytat:
ale co to za terapia tej pani doktor góreckiej?
Napisałam o tej kuracji na stronie 41
Hemikryptofit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 16:14   #1266
matryca3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hemikryptofit Pokaż wiadomość
Napisałam o tej kuracji na stronie 41
zaraz zobacze
Stary 2008-07-24, 16:17   #1267
matryca3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
a stosujesz tylko na te miejsca z bliznami czy na cała twarz??chyba sie skuszę
narobiłąm sobie blizn na całęj twarzy....i no prawie cała oprócz tych miejsc gdzie bizn i krostek nie ma

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 17:10   #1268
201707171013
Konto usunięte

Ja kupiłam na trądzik tabletki z bratkiem. Cera powolutku staje się coraz ładniejsza
201707171013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 17:14   #1269
AryaxD
Wtajemniczenie

Nie gadaj :shock: myslałam, ze te tabletki nie działają.Jak one się nazywają, i ile kosztują ?

ja osttanio przez benzacne mam masakra...ze wszelkich zaskórników zrobily mi się pryszcze ropne - i to nie takie, że jak ropa wyskoczy to już po.ale takie, ze po wyskoczeniu ropy, nadal są musze kupic brevoxyl ;/
Stary 2008-07-24, 17:19   #1270
buziak1503
Przyczajenie

Witam Przeczytałam tu o fajnych sposobach na te pryszcze.. Wczoraj zaczęłam no i już wieczorem robiłam z tych płatków owsianych maseczke.. Ale było ciarajstwa a później przetarłam twarz cebulą.. A dzisiaj mam zamiar spróbować maczeczki z cynamonem.. Już mam dośc tych syfów i chciałabym żeby mi się to skończyło wreszcie!!! Ale już moja twarz wygląda lepiej niż kiedyś Gorąco polecam maśc Benzacne (bez recepty w aptece jest 5% i 10%.. Ja mam 10% ) Już po jednym użyciu widac efekty Bardzo pomogła też mojemu bratu.. Bardzo fajna i pomaga co ważne Słyszałam od wielu znajomych o kremie Sudocrem ponoc jest super i naprawde pomaga!! Dzisiaj już go nabyłam I nie moge się doczekac efektów Poza tym.. To używałam jeszcze Davercin też pomaga.. Wypala je Aaa i jeszcze też polecam punktowy żel na wypryski SOS z oriflame Też pomaga i znika te paskudztwo Może to nie są domowe sposoby, ale bardzo gorąco to polecam bo pomagają.. Na trądzik ponoc też są dobre zioła.. Mam taki przepis fajny, nawet dwa mam z tymi ziołami Napisze je tu w najbliższym czasie Każdemu co innego pomaga więc musimy próbowac wszystkiego.. Pozdrawiam
buziak1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 17:36   #1271
201707171013
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AryaxD Pokaż wiadomość
Nie gadaj :shock: myslałam, ze te tabletki nie działają.Jak one się nazywają, i ile kosztują ?

ja osttanio przez benzacne mam masakra...ze wszelkich zaskórników zrobily mi się pryszcze ropne - i to nie takie, że jak ropa wyskoczy to już po.ale takie, ze po wyskoczeniu ropy, nadal są musze kupic brevoxyl ;/
Dopiero zaczęłam ich używać, ale widzę poprawę ogromną. Nazywają się po prostu tabletki z bratkiem, kosztują niecałe 7 zł.
201707171013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 17:47   #1272
matryca3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buziak1503 Pokaż wiadomość
Witam Przeczytałam tu o fajnych sposobach na te pryszcze.. Wczoraj zaczęłam no i już wieczorem robiłam z tych płatków owsianych maseczke.. Ale było ciarajstwa a później przetarłam twarz cebulą.. A dzisiaj mam zamiar spróbować maczeczki z cynamonem.. Już mam dośc tych syfów i chciałabym żeby mi się to skończyło wreszcie!!! Ale już moja twarz wygląda lepiej niż kiedyś Gorąco polecam maśc Benzacne (bez recepty w aptece jest 5% i 10%.. Ja mam 10% ) Już po jednym użyciu widac efekty Bardzo pomogła też mojemu bratu.. Bardzo fajna i pomaga co ważne Słyszałam od wielu znajomych o kremie Sudocrem ponoc jest super i naprawde pomaga!! Dzisiaj już go nabyłam I nie moge się doczekac efektów Poza tym.. To używałam jeszcze Davercin też pomaga.. Wypala je Aaa i jeszcze też polecam punktowy żel na wypryski SOS z oriflame Też pomaga i znika te paskudztwo Może to nie są domowe sposoby, ale bardzo gorąco to polecam bo pomagają.. Na trądzik ponoc też są dobre zioła.. Mam taki przepis fajny, nawet dwa mam z tymi ziołami Napisze je tu w najbliższym czasie Każdemu co innego pomaga więc musimy próbowac wszystkiego.. Pozdrawiam
nie z CZESTO TAK TE MASECZKI?
Stary 2008-07-24, 18:09   #1273
buziak1503
Przyczajenie

Cytat:
nie z CZESTO TAK TE MASECZKI?

Ale to są nowości o których jeszcze nie słyszałam i człowiek chce spróbować wszystkiego A napewno wypadnie mi z głowy ich regularne stosowanie..
Stary 2008-07-24, 18:12   #1274
mOna01
Zakorzenienie

No właśnie... Za dużo tego na raz, maseczka z płatków, cebula, potem cynamon... Przystopuj bo zniszczysz sobie skórę. Za dużo nowości na raz wywoła reakcję alergiczną i możesz tego żałować. Stosuj to co 3-4 dni, pojedynczo, tak jest bezpiecznie

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 18:23   #1275
buziak1503
Przyczajenie

No oook To was posłucham A i tak nie chce mi sie dzisiaj niczego robic xP
Stary 2008-07-24, 19:44   #1276
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

Ja mam nową metodę i jestem prawie pewna że poskutkuje
Ostatnio się dowiedziałam, że moja mama zna pewną panią, która leczy wszelkie schorzenia skóry. Podobno wyleczyła dojrzałego faceta, która latał po wszelkich możliwych lekarzach i nic mu nie pomagało na dłużej. W jakiejś gazecie kosmetycznej był z nią artykuł, ponieważ otworzyła w Mławie swój salon. Nie mam niestety tej gazetki, ale staram się zdobyć artykuł Mówi o wielu swoich sukcesach, ale niestety nie wiem na ile to prawda. Myślę, że w większości raczej mówi prawdę, lecz jak każdy człowiek lubi się trochę przechwalać.
Dzisiaj się z nią spotkałam na konsultację w sprawie mojej cery. Szczerze mówiąc się przeraziła, od razu wiedziała że musiałam brać kiedyś antybiotyki, bo tylko one mogły mi narobić takich szkód. Moja mama tez była przerażona bo naprawdę wyglądam teraz ładnie. Ale wszystko jest pod spodem i rozszerza się powoli na całą twarz. Dostałam poważny wykład, ponieważ jestem konsultantką firmy Oriflame, a właściwie do cery używałam obcych kosmetyków. A ona leczy właśnie nimi.
Piszę wam tyle, ponieważ kobieta niestety do bardzo miłych nie należy. Wie że ma dużą wiedzę i wie że ona kosztuje. Nie udziela porad za darmo, sama wydała dużo pieniędzy by wiedzieć to co wie. Chciałam się od niej dowiedzieć co to za metoda leczenia, czy coś takiego, ale niestety mi się nie udało. Swój gabinet ma w Mławie i muszę niestety dojeżdżać (z Warszawy).
Będę miała u niej ok co miesiąc zabieg za 50zł, który ma pomóc mojej skórze się oczyścić. Już wybrała mi 3 kosmetyki: krem na noc, na dzień i żel do mycia twarzy.
Ufam że mi pomoże A i jeszcze: ta panie nie obiecuje od razu cudów. Od razu uprzedziła mnie że na początku będę miała wysyp, będę wyglądała źle. Czyli nie obiecuje gruszek na wierzbie.

Blog zawieszony

ogwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 20:12   #1277
matryca3
Zadomowienie

a nie boisz sie ze moze ona oszukiwac ? czy cos?
ja bym sie bała...chyba bym nie poszła..;/
Stary 2008-07-24, 20:31   #1278
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

Cytat:
a nie boisz sie ze moze ona oszukiwac ? czy cos?
ja bym sie bała...chyba bym nie poszła..;/
Nie boje się. Z tego co mówi to jest dobra. Pomogła mojej mamie, był o niej ten artykuł, podobno przyjeżdżają do niej osoby z bardzo daleka, a także od razu widziała wszystko co mam na twarzy. ( Nie zmylił jej krem, puder ani korektor. Dodatkowo pokazała mi co rano wycisnęłam:P ) Czyli się zna

Blog zawieszony

ogwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 21:03   #1279
matryca3
Zadomowienie

aha jak pomogła twojej mamie to spoko

tez moge ci pokazac co rano wycisnełąs hehe(bez obrazy)
nie no jak ten to potem podziel sie wazeniami jak byloi czy ci pomogłą bo ciekawa jestem a stosujesz od niej jakies specyfiki czy ona cos ci tam robi?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 21:26   #1280
wysoka blondynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Literka96 Pokaż wiadomość
Dopiero zaczęłam ich używać, ale widzę poprawę ogromną. Nazywają się po prostu tabletki z bratkiem, kosztują niecałe 7 zł.
Ech... też kiedyś je kupiłam, ale po skończonym jednym małym opakowaniu zapomniałam kupić kolejne i było po wszystkim, jak zawsze Myślę jednak, że jeśli już bratek, to skłaniam się raczej ku naparom, a nie tabletkom, po co sobie obciążać układ trawienny... Chociaż z drugiej strony tabletki na pewno wygodniejsze
Stary 2008-07-24, 21:50   #1281
AryaxD
Wtajemniczenie

Buziak, za dużo tego wszystkiego, zniszczysz sobie cerę..A Benzacne lepiej nie oceniaj po 1 uzyciu... ja używalam miesiac, chwlaiłam sobie, używałam dalej i teraz zmieniam opinie, dla mnie 5 % jest za mocny ( chyba ) .

Kurcze, sama nie wiem co do tych tabletek, okropnie się boję... Bo jedni zachwalają bratek, a drudzy, że na pcozątku jesy wysyp,a lbo żadnej porpawy a ja sie tego najbardziej boję.

a co myślicie o tabletkach drożdzowych , jesli maseczki drożdzowe nie pomagały ?
Stary 2008-07-24, 21:56   #1282
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Buziak, za dużo tego wszystkiego, zniszczysz sobie cerę..A Benzacne lepiej nie oceniaj po 1 uzyciu... ja używalam miesiac, chwlaiłam sobie, używałam dalej i teraz zmieniam opinie, dla mnie 5 % jest za mocny ( chyba ) .

Kurcze, sama nie wiem co do tych tabletek, okropnie się boję... Bo jedni zachwalają bratek, a drudzy, że na pcozątku jesy wysyp,a lbo żadnej porpawy a ja sie tego najbardziej boję.

a co myślicie o tabletkach drożdzowych , jesli maseczki drożdzowe nie pomagały ?
Jadłam dłuuuugo Dromin czyli tabletki drożdżowe z jakimiś niby-minerałami i w sumie nie wiem, jakiejś szczególnej poprawy nie było. Może tylko wszystko się szybciej goiło, 2-3 dni i już, ale ogólnie to nie wiem sama. Wydaje mi się, że były to pieniądze wyrzucone w błoto (na dodatek niemałe pieniądze, bo te tabletki nieźle kosztują)
Wstyd się przyznać ale paliłam kilka lat i niedawno rzuciłam, widzę że cera się poprawia więc widocznie nieważne co bym robiła wcześniej to i tak nic by nie pomogło. Teraz już się nie truję, leczę się i jest powoli lepiej

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 22:00   #1283
AryaxD
Wtajemniczenie

Ty to przynajmniej znalazłas jakiś być może złoty środek na swój tradzik ;(

w takim razie nie bed ekupowac tabletek Dromin.pomysle, nad tymi z bratkiem...jutro ide po Humektan do apteki, ehh

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-25, 10:13   #1284
19Mallgosia91
Raczkowanie

GG do 19Mallgosia91
Wink Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Hejka też mam problemy z trądzikiem ale na szczęście nie jest on taki wielki czasami jakieś pojedyncze mi wyskakują na początku stosowałam aloes i spirytus i jakoś słabo to działało później była maść cynkowa można powiedzieć ze dobra Tylko chyba już sie do niej przyzwyczaiłam bo nie działa próbowałam 2 tygodnie tą maścią zlikwidować pryszcza i nic więc mama mi poradziła wyprobować maść Crotlimazolum miałam w apteczce i zostawiłam sobie na noc i na 2 dzień nic nie ma no może tam malutkie czytałam ze jest to maść na różne choroby skórne czy coś takiego a w necie wyczytałam że ktoś stosował ją na czerwone plamki do tego stosuje maseczki perfect y anty trądzikowe gruszkowe są np w ros manie za 1.50zł i do tego mam suchą skórę czasami sie łuszczy używam też maseczkę perfecta aloe coś w tym stylu taka zielona dla mnie cud używałam niveiki normalnej i mi tylko po niej coś zaczęło wyskakiwać domowych sposobów b mi sie spodobało ubite białko i cytryna ale cynamon nie przypadł mi do gustu Jak już ktoś zakłada to życze wytrzymałości ja wytrzymałam 5 min i myślałam że mnie szlag trafi
19Mallgosia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 10:24   #1285
AryaxD
Wtajemniczenie

Crotlimazolum( ale ona sie chyba ciut inaczej nazywa, nie ma chyba r tylko l ) to jest chyba maść przeciwgrzybiczna do miejsc intymnych ? Mam ją w domu...
Stary 2008-07-25, 10:40   #1286
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Crotlimazolum( ale ona sie chyba ciut inaczej nazywa, nie ma chyba r tylko l ) to jest chyba maść przeciwgrzybiczna do miejsc intymnych ? Mam ją w domu...
Nie tylko.

http://www.i-apteka.pl/p/pl/735/clot..._krem_20g.html

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 10:42   #1287
AryaxD
Wtajemniczenie

Dzięki Pink

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-25, 10:43   #1288
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie , ale moze byc stosowana na roznorakie grzyby. chociaz pryszcz chyba grzybem nie jest .
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 10:59   #1289
AryaxD
Wtajemniczenie

To że na róznorakie gryzby to akurat wiem ( chomika nią leczyłam , spora poprawa była ) , no, ale własnie pryszcz grzybem nie jest...ale chyba nie powinna zaszkodzić ? bo jeśli nie, to moze ją wypróbuje...
Stary 2008-07-25, 12:05   #1290
19Mallgosia91
Raczkowanie

GG do 19Mallgosia91
Red face Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Wiem mnie też to zdziwiło ale czytałam ze ma dużo zastosowań Ja spróbowałam to wiadome ze na jednego a na innego nie każdy inną cere ma Wogóle to co tam słychać w zbuntowanych?? dawno nie oglądałam bo jest póżniejPozdrawiam
19Mallgosia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości