![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VII
Dzwoniłam do kolejnej szkoły, która mnie zainteresowała i prawdopodobnie nie otworzą też kierunku film animowany i komiks. Byłam zdecydowana na ten kierunek, kiedy okazało się, że nie otworzą charakteryzacji
![]() Na pewno otwierają dekoratora wnętrz, kierunki grafik komputerowy i masaż. Do tego wizaż i stylizacja paznokcia, ale to mnie nie interesuje. Eh, nie wiem. Czekam do końca sierpnia, może zbierze się odpowiednia ilość osób na ten film animowany i komiks. Poszłabym na technika farmacji, ale 280 za miesiąc nauki mnie przerasta ![]()
#2642 |
Zakorzenienie
|
a gdzie idziecie? duzą grupą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem ze musialo byc slodko
![]() ![]() Rzeczywiscie troche duzo .. a ta szkola policealna to w Twoim miescie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nija ale praca pozniej dajna i dobrze platna.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ma jeszcze przedzwonić w sobotę, a w niedziele juz wraca ![]() powieziałam Mu, że jak wróci to go już z rąk nie wypuszczę... zgodził się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
Ale ani ja ani rodzice nie mamy tyle pieniędzy, a zresztą to 2-letnia szkoła, a nie wiadomo co się zdarzy za rok. Różne rzeczy się zdarzają. Zaczynając "coś" płatnego wolałabym mieć od razu pieniądze na całość
![]() Na mieszkanie w Katowicach, bo jednak wolałabym tam mieszkać jak bym studiowała na uś, jakoś zaoszczędzimy przez ten rok. Podobno nie tak trudno dostać stypendium na uś, pytałam na forum studentów ![]() Aha, ten film animowany i komiks to 180 zł na miesiąc, 10 rat, to akurat bym sobie zarobiła na to, a coś pewnie by dołożyli rodzice, bo to szkoła roczna. Grafik komputerowy (chyba na to pójdę jak nie otworzą filmu...) 150 zł za miesiąc.
#2648 |
Zakorzenienie
|
Pewnie Chillout. Tak planujemy. Bedziemy pewnie we 3
#2649 |
Zakorzenienie
|
Nija w Twoim przypadku to jaknajbardziej brac roczne. myslalam, ze to tez by bylo roczne..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba ze ta policealna trwa 2 lata i zamierzasz rzucic po roku wtedy nie warto nawet zaczynac... Jeszcze kwestia tego ze zajecia pewnie weekendowo i szkoda tyle kasy na tak malo zajec w miesiacu ![]() Hula to juz niedlugo do jego powrotu ![]() ![]() A potem ile bedzie radosci z powitania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
to musze powiedzieć dziewczynom to moze wpadniemy
![]() Cytat:
będziemy się witać przez cały następny tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz widze ze ten technik farmacji to dwuletnie, wiec obstaje przy wersji ze nie ma co zaczynac jak nie wiesz czy skonczysz.. A co do tego grafika komputerowego to ja nie widze sensu zeby robic papierek z czegos z czego potem nie bedziesz czerpala przyjemnosci (no chyba ze interesuja Cie komputery itp..) i tylko po to zeby byl ![]() Przeciez jezeli pozniej chcesz isc na historie to do czego w pracy bedzie Ci potrzebny tytul grafika komputerowego? No chyba ze to tak z pasji to jak chcesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
Nija a czy Ty musisz iść do jakiejs policealnej? bo dla mnie to jest trochę bez sensu. spokojnie byś sobie dokończyła ten staż nawet do stycznia i mogłabyś się uczyć przy tym do matury
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Technik farmacji trwa 2 lata. Tego to bym po roku nie rzucała ![]() ![]() ![]() OK, dzięki dziewczyny, ja już idę spać ![]()
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
pretty Właśnie chcę zrobić papierek z czegoś, z czego czerpałabym przyjemność
![]() ![]() Hula Właśnie nie potrafię sobie wyobrazić, że miałabym się tak porządnie zabrać do nauki dopóki pracuję. Jestem 11 godzin poza domem, takie dojazdy. Wstaję o 5, w domu jestem o 17. A do tej szkoły policealnej to po prostu chcę, dla samej siebie i własnej satysfakcji. No i pozostaje kwestia ubezpieczenia, ale o tym to już założyłam swój osobny wątek, bo zupełnie nie wiem jakie są w tej sprawie przepisy. Idę już spać ![]() Pa ![]()
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w tym czasie jak bedziesz pracowala to mozesz sie uczyc angielskiego, polskiego i historii a jak sie staz skonczy w styczniu to tak intensywniej jeszcze sie uczyc ![]() Policealna by tylko przeszkadzala, no chyba ze kierunek jej bylby zblizony do humanistycznego (np. administracja o ile jest taki w policealnej) ![]() Dobranoc Nija ![]() edit. Nija ale przeciez jak bys chodzila do policealnej to jeszcze bys kilka miesiecy pracowala wiec tym bardziej bys nie miala czasu na nauke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
praca, szkoła, nauka... rozumiem, że zrezygnujesz z pracy? nie za dużo chcesz wziąść na swoje kobiece barki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Adwokat diabła
|
spamerki..
a ja się pogryzklam ![]()
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
Była u nas znajoma, jutro przyjeżdża znajomy, w sobotę Węgier, w niedzielę na koncert gitarowy jadę, potem będę robić za przewodnika zapewne dla owego Węgra, także mam co robić
![]() No i jest możliwość, że pod koniec sierpnia do Krakowa zawitają rodzice Tż, ale bez niego ![]() To tyle z nowości. Lele, ja też nie czułam Sklepów cynamonowych. W ogóle, to ja chyba niewiele książek w życiu poczułam.. Jest 22:04, a dziadek z działki nie wrócił ![]() Nija, nie wiem, jakbyś się przygotowała do matury. Ja idę do pracy i jeśliby kazali mi poprawiać maturę, bo taka możliwość istnieje, nie uważam, bym miała dużo czasu. Nie wyobrażam sobie dodatkowych kursów.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
NIja ja zdawalam rozszerzenie.. i powiem Ci, ze tu nie am co sie uczyc.. tym abrdzierj o jakis filozofach.. ja po moim poltechnicznym przeczytalam jedynie lektury, co i tak bylo bez sensu.. koelzanka ktora ma mame polonistke caly czas robila- jakeis czytania, pisala wypracowania, czytala opracowania wierszy i inne cuda, ksiazki dla polonistow miala o jeden procent mniej ode mnie.. wiec wiesz.. polski to tylko kwestia pojscia i napisania.. mi sie wydaje, ze jest on latwiejszy niz podstawa.. a dzien wczesniej wypada tylko srodki stylistyczne powtorzyc i wsio
Wen co do dziadka- mama Tz wyszla z domu an dzialke o 10 rano a dopiero teraz wrocila, a dziala 3 minuty od domu pieszo.. ladna pogoda, pewnie siedzial i jak sie zaczelo sciemniac ( dopeiro co) wyruszyl w droge powrotna |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Lele, on pewnie tak na złość nam robi, bo się z mamą ostatnio kłóci nie-wiadomo-o-co..
No i padało, to pewnie czekał, aż przestanie.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zadomowienie
|
Nija szkoda ze nie otwieraja tego kierunku.. mysle ze bylby fajny.. tylko czy przydatny w życiu
![]() głowa mnie boli... ide spac. jutro szkolenie part.7 ![]() byee
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
Wen no to dziadek ma zarty.. ehh
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
Ja już kiedyś chyba pisałam, że on nie jest z tych fajnych.
No cóż..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Wen lepiej miec takeigo niz zadnego.. jedyna rzecza ktora innym zazdroszcze sa dziadkowie- ja znalam tylko jendego dziadka i jedna babcie ale i tak zmarli jak bylam mala..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
mam 2 babcie i jednego dziadka, drugi zmarł w zeszłym roku na raka...
i powiem szczerze, że tak naprawde to babcie mi się wogóle nie trafiły dobre. Zazdrościłam innym takich prawziwych babci, które gotują najlepsze obiady i pieką ciasta, które ucza piosenek... moje babcie są nimi tylko z tytułu, nie wiedzą co to znaczy być babcią. za to moi dziadkowie to skarb |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
Hula co znaczy, ze nie wiedza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
jedna babcia, jakieś pół roku temu podupadła na zdrowiu ale wczesniej nie miała dla nas czasu. Zawsze chodziła na jakieś tańce, brydże, śpiewy i spotkania. Mówiła, że przychodzi do wnuków, a ciagle sieziała u mojej mamy. Wnuki były potrzebne zeby sie chwalic ich osiagnieciami.
druga babcia zaczeła zauważać mnie dopiero jakies 2 lata temu, nie łaczy nas wogole wiez emocjonalna |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
moja jedna babcia zmarła zanim się dowiedziała że będzie babcią.. prababcia zmarła w moje 2'gie urodziny.. babcia od strony ojca zmarła długo przed moim urodzeniem (z racji wieku ojca mojego..) pradziadka nie znałam, dziadka od ojca strony też nie miałam w zasadzie jednego dziadka który zmarł 6 lat temu na Alzheimera =(
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
szkoda ze tak jest.. HUla a tej peirwszej babci to sie ostatnio nie zmienilo? szkoda, ze tak jest.. ale o tak nadal babc zazdroszcze.. ja sie ciesze, ze swoich choc troche poznalam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.