![]() |
#2551 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-05-09 o 04:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2552 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze dziwne, że lekarz od razu obstawia CC, zwykle właśnie oni do końca twierdzą, że jest szansa na obrót dziecka.. jeszcze mają trochę czasu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też zgłodniałam, ale wzięłam dopiero tabsa, więc muszę 30min czekać ze śniadaniem.. omg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2554 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
Ja właśnie czekam na glukoze, jestem pierwsza w kolejce, za mną same starsze panie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2555 |
Zadomowienie
|
Cień dobry,
![]() Eluś tak jak dziewczyny piszą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2557 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Dolaczam do źle śpiących... juz wczoraj w nocy co chwile budzilam się... ogolnie to juz strasznie niewygodnie mi na lewym boku a jak odwracam sie na peawy, to Maly szaleje. On ma tułów po prawej stronie i przynajmniej jedną nozke- wydaje mi sie ze jak leze po prawej stronie to ma mniej miejsca i sie denerwuje... i wtedy zacyna mi brzuch twardniec
![]() ![]() ![]() Nesska kciuki za glukoze! Elaa skumulowaly Ci sie stresy. Sprobuj zrobic sobie dzisiaj dzien lenia i odpoczac troche. Ja też chce lezaczek, tez podoba mi sie babybjorn, jednak jest poza zasiegiem finansowym... nawet jak dostane przyplyw gotowki to kasa przyda sie na cos innego... Biore pod uwage chicco- ale te rzeczy po porodzie... Karolina- powiedz mi, mam kupowac chicco next2me? Bo ja nadal nie wiem, a czas sie kurczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2558 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a tak z innej beczki. Moglybgscie cos doradzic. Wstalam rano z okropnym bolem , moja szyja protestuje przy skrecie w lewo. Chyba zle spalam u cos mi strzyklo. Jak sobie pomoc? Jak inwalida sie czuje. Mloda jeszcze spi ale do 30minut bede ja budzic, trzeba sie ubrac i do przedszkola ja zawiezc. Tylko sie zastanawiam jak ja bede samochod prowadzic bez mozliwosci zerkania w lusterko
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2560 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Wam!
![]() ![]() ![]() ![]() Eluś Kochana, a nie przeforsowałaś się troszkę wczoraj i stąd te bóle i twardnienia? ![]() ![]() ![]() Dorka, jak ja czytam historię, że dzieci przekręcają się nawet w 36 tygodniu czy jeszcze później, to nie wiem co twój ginekolog, ale mój też już o cesarce wspominał, a to był ledwie 24/25 tydzień. Miej nadzieję do samego końca! ![]() Nesska, kciuki za glukoze - chyba jako ostatnia z nas doświadczasz tego zaszczytu. ![]() Kropeczko, kiedy leżę na prawym boku, to mała mnie czasem tak kopie tam czy co robi, tak się wręcz nieprzyjemnie wypina i ja wtedy na lewy bok, a ta dalej mnie łup łup.. ![]() Witaj Guru. ![]() ![]() ![]() Dzisiaj na 14:30 mam do dentysty, ajć.. Ale ostatnim razem nie było tragedii, to myślę, że i dzisiaj ni będzie. Nawet mniej zapłaciłam o całe 30 zł, bo ubytek był mniejszy niż sądziła. ![]() Aaaa i jeśli któraś planuje zakup szczoteczki elektrycznej, to w Rosmanie jest promocja, ze 100 zł przeceniona na 60. ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-05-09 o 07:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2561 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
P.s. śliczniusi ten kocyk! ja nadal się waham ![]() Cytat:
A co do tego wiesiołka - czemu sądzisz, że to on ma negatywny wpływ na łożysko? Bo od 30 któregoś tygodnia powinno się zażywać kapsułki z tym olejem, więc się zastanawiam, dlaczego może szkodzić?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do ułożenia dziecka - czemu ten twój lekarz uprawia takie czarnowidztwo? Dziecko ma jeszcze sporo czasu na obrócenie się, czasem się to zdarza nawet w 37 tc. ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry tak w ogóle! ![]() Ostatnio ledwo zwlekam się o 7, śpię jak zabita, budzi mnie tylko pęcherz 3-4 razy na noc ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do Ali ja się nadal waham odnośnie tych otulaczy co zamówiłas ale koniec końców i tak je pewnie zamówię ![]() Byłam wczoraj w innym Lidlu jeszcze, ale nigdzie tych otulaczy nie widziałam ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2563 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a dla Ciebie faktycznie bacik za brak magnezu. Może go nie potrzebujesz aż tyle, skoro nie czujesz braków. Ale jakiś stresik i możesz to odczuć, więc biegiem do apteki. Ja też dziś lecę po magnez i do rossmana jeszcze apropo ![]() u dentysty tylko przegląd, czy coś do zrobienia? Cytat:
![]() ![]() muszę się dobrze z tym zapoznać, z tym, że nie wiem jak traktować to twardnienie, jak to ma boleć.. ajjj pierworódka.. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Summer, masz rację z tym chyba, bo ja jutro dopiero 28+0. ![]() Mi prześcieradło frotte też nie pasi, temu zrobiłam zakupy na Magmaris, gdzie on ma jersey, ale ja głupia myślałam, że to 100% bawełna.. Muszę jeszcze się upewnić. Kupiłam 2x do łożeczka, 2x do gondoli i raz na przewijak. Sprawdziłam i w sumie pisze 100% bawełny, kupiłam w kolorze ecru, ale to bardziej żółty niż ecru, myślałam, że zdzielę, ale wytrzymam jakoś, chyba że mega nie podpasują, to kupię inne. A wy dla siebie gdzie kupujecie prześcieradła? Bo ja muszę kupić jakieś, bo te, na których obecnie śpimy z mężem, to tragedia. Najlepiej jakby było z satyny bawełnianej.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-05-09 o 07:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Norwegia 😍 nie byłam ale bardzo chciałabym zwiedzić, tak samo Irlandię. Tak myślę o tej kłótni z mężem i to chyba jednak ja zaczęłam i ciągnęłam. Miałam gorszy dzień i się wyrzyłam na nim, teraz mi głupio. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2566 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
Summer.nie wiedzialam o tych estrogenach.Jak.fajnie,że tyle możemy się od siebie.nauczyć.
Ela.ja nie pierworodka,a czasami czuję się,jak dziecko we mgle. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-05-09 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2568 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O, no to chyba się spotkamy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2569 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was zamawiała kiedyś kuriera do przewozu mebli? U mnie chodzi o fotel.
Poluś, jak się czujesz? Jak obojczyk męża?
![]() |
#2570 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2571 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2572 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was wybiera się jutro do Lidla na zakupy ? Mają być fajne śpiworki po 35 zł- cena super bo ja placilam 99 z TkMaxx za śpiworek zimowy. Te z Lidla są cieńsze. Myślicie że warto to kupić? Przyda się czy raczej zbędny wydatek ?
![]() |
#2573 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry !
Dziś u mnie powrócił w nocy skurcz łydki, ale też ostatnie dni nie brałam dodatkowego magnezu. Zawsze biorę suplement i w nim coś jest, ale to za mało, także się poprawiam i liczę, że skurcze miną. A mnie dziś w nocy pierwszy raz obudził ból przy przekręcaniu z jednego boku na drugi takie ukłucie w pachwinie jakby na zgięciu. Zaraz przeszło, ale się przestraszyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 |
Wtajemniczenie
|
Madziu wspolczuje klotni z mężem, jeżeli czujesz sie winna tej sytuacji, to zawsze dobra jest oczyszczajaca rozmowa
![]() Mialam dzisiaj jechac do galerii, ale jednak zostane w domu. Może jutro.... Czuje sie w ogole mega grubo, a ciagle chce mi sie jeść.... nie wiem jak to pokonać. Nigdy tak nie mialam, zawsze bylam raczej szczupła, wiec teraz to dla mnie taki szok jak patrze w lustro... Mąż mówi że nie jestem gruba i mam jeść, więc jak sięgam po cukierka to powtarzam w głowie jego słowa, ale i tak czuje sie troche jak słonik ![]() Pozamawiam dzis z Ali reszte rzeczy które chciałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2575 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak masz kocyk ten cienki to z otulaczami nie ma co szaleć, tak myślę, jak kupisz 1 lub 2 to chyba będzie ok. Ja właśnie jeszcze tylko 1 miałam kupić, ale skoro były w Lidlu ![]() No i co Lidl to inna cena, inny asortyment... Tę samą sytuację obserwuję w Biedronkach. Ten, który mamy nieopodal, jest w sumie taki niewielki, a jednak mnóstwo śmieci im zwieźli. A biustonosze pewnie były takie tanie, bo też duże zostały. Tzn. 85 i 90. Ale niestety sukienek nie było - kupiłam jedną maxi i jest taka fajna, że chciałam kupić drugą - szarą, a zostały same czerwone. Lubię wszelkie wariacje nt.bordo, ale taka czerwień na sukience to dla mnie za wiele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dentystę, ale jak będziesz znieczulona, to nie lituję się nad tobą ![]() A co do prześcieradeł to nie pomogę, bo ja lubię frotte i flanelę, a satyna to nie moje klimaty, chociaż słyszałam, że pościel w Lidlu jest baaaardzo fajna. Już kilka osób mi o tym mówiło. Cytat:
![]() Mam tak silny instynkt wicia gniazda, że jutro robię najazd na Jysk, właśnie od rana biegam i wszystko mierzę - okna, poduszki, stołki, kanapę....Chyba muszę o tym poinformować zus, bo z racji tej dolegliwości powinni jednak nie robić sobie jaj z tymi wypłatami - ostatnio wypłacili mi za okres 2 tyg. i nadal są w tyle o co najmniej miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
A to nie za wcześnie na taki śpiworek? Ja myślałam, żeby kupić dopiero jesienią, zwłaszcza, że nie wiadomo jakie rozmiary dzieć osiągnie. Ja w Lidlu jutro może kupię tylko jeansy, bo nie mam żadnych i którąś z podkoszulek ciążowych. Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
Norka, Zua
![]() Przeprosiłam go chociaż on też się zagalopował i powiedział za dużo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2577 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, ja to jeszcze takich skurczy nie mialam chyba.... nigdy nie urodze
![]() Przescieradlo do gondoli tez bede chciala kupuc jakies bawelniane. Norciu a zdecydowalas sie w końcu na wózek ? Summer dziekuje, że tak we mnie wierzysz z wagą ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry! Ale noc. Bardzo przyjemnie spałam.
Dziewczyny ułożenie w tym czasie nie ma jeszcze większego znaczenia. Dziecko do 36 tygodnia moze sie obracać. Każdy lekarz to zawsze mowi i nawet w książkach piszą. A o tym magnezie to ciekawe... chciałam zacząc brać bo mam te skurcze ciała ale czytałam i piszą ze magnezu dostaje sie duzo z pokarmu wiec nie powinno sie go suplementowac w ciazy i zrezygnowałam. Nie wiem co to za artykuł znalazłam ale troche mi to dało do myślenia bo przecież w Poslce bierze sie magnez zapobiegawczo nawet... także nie wiem czy brać czy nie... Dziewczyny podpowiedzcie jakie ciasto zrobic dzis??? Mam mega ochote na ciasto jakies pyszne. Aha i robie dzis sushi. Chodzi za mna od kiedy tylko w ciaze zaszłam ale to pracochlonne a ja zmaczona i zapracowana. Ale dzis zdecydowałam ze to jest ten dzien. Co prawda musze sie zadowolić jedynie kurczakiem, krewetkami i surimi ale da radę. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- A jeszcze co do śpiworów to trzeba patrzeć na jaka sa temperature. Sa cienkie na lato i grubsze na zimę ale ja na pewno bede uzywac. Zreszt mam juz dwa ale chce przynajmniej 4. Co do prześcieradła frotte... to ja kupiłam ochraniacz do łóżeczka i on jest jak rocznik frotte wlasnie ale jest dokładnie napisane na opakowaniu ochraniacz... a prześcieradło to warto kupic 100% bawełny ale musi miec ten ścieg czuli nic bardzo gesta najlepiej 300 lub 500 (cotton thread)wtedy one sa naprawde dobrej jakości bo chłodzą latem a ocieplają zima. Madzia jesli czujesz sie winna to przeproś meza. Albo jak wroci z pracy to porozmawiajcie szczerze. Mnie przedwczoraj pies bardzo zdenerwował i całkiem mi chumor popsuł. Na spacerze wyturlal sie w końskich odchodach. Tak ze był zielony cały dookoła ![]() Pies znosi kąpiel bez sprzeciwu ale pozniej wstępuje w niego istny diable i musi ta energie gdzies spożytkować biegając jak dziki i turlając sie na dywanie. Oczywiscie. Jak otworzyłam te drzwi (Tz go nie przytrzymał) wyskoczył jak z pieca z tego prysznica i pierwsze co pobiegł do pokoiku małego wyturlac sie na dywanie. Cały mokry, niedokładnie umyty i z piana od szamponu na kremowo biały dywan ![]() Chodziłam cały dzien okropnie zła i miałam takiego wnerwia ze nawet z Tz nie rozmawiałam... przeszło mi pod koniec dnia dopiero jak ochłonęłam, ale teraz mysle ze cały wolny dzien straciłam na głupie dręczenie sie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2580 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Eee, to taka kolacja to żadne opychanie się - jabłka, pomidory... Nie ma co się załamywać, naprawdę. Ja zauważyłam, że jak sporo robię, nie ma mnie w domu, to i głodu nie czuję. A jak siedzę i czytam albo coś oglądam, to moje myśli krążą wokół jedzenia ![]() Cytat:
A z psiakiem ci współczuję, wiem jak to jest, kiedy zwierzak nabroi a człowiek się wkurza. W sumie zupełnie bez sensu, bo przecież to to głupie jest i nie myśli jak człowiek. Echh, ale głowa do góry, nic wielkiego się przecież nie stało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.