|
|
#1501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
ale jestem b.zadowolona z gina---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tyle płace w krk. 150 za wizytę, za usg 100 zł Wczoraj miałam połówkowe to dziś na wizycie nie robiła usg. Ale pobrała mi wymaz bo ostatnio miałam infekcje i chyba jej nie doleczylam Wiec + 90 zł. Ale dla mnie nie ważne jaka kasa - w ciąży jestem dwa razy i ufam tej lekarce, będę rodzic w jej szpitalu, przy pierwszym porodzie bardzo o mnie dbała Wiec No U mnie jakbym prosiła o podgladniecie malucha to by się albo nie zgodziła albo bym płaciła 100 za usg ona nie robi mi co wizytę - jak blisko jest genetyczne badanie to nie robi tylko słucha tętna , tak samo w 1 ciąży. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Ja kocham burze kiedyś dla relaksacji przed snem sobie na YT puszczałam dźwięki burzy Heheh ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja płacę 100- 120 zł. Mój gin nie spieszy się ani trochę. Wchodzę pogadamy, zapyta co i jak. W między czasie zmierzy ciśnienie. Wyjaśni jak mam wątpliwości. Później jest badanie usg, wszystko mierzy, sprawdza bez spiny. Następnie się ważę, siadam i dalej gadamy. On notuje w komputerze, drukuje mi karteczkę z opisem badania i nawet sam do teczki schowa
zdjęcie dostaje co wizytę. Nie mam do czego się przyczepić ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
szczególnie jak pół nieba pokryja.
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1505 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem tez bardzo zadowolona takze nie szkoda mi tej kasy tylko dziwią mnie takie ròżnice w cenie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A grzeje myślę, że podobnie jak śpiworek.U nas cena u mojego lekarza podobno 150 zł, ale są i tacy co wołają 180-200 Co 3 tygodnie... Zapomniałam zupełnie, że jutro z rana muszę jechać na badania tarczycowe
|
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
Hmm roznice w cenie spore. Mja ginka jest na 1 miejscu na znanym lekarzu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 180 za wizytę, zawsze jest USG. Za prenatalne było 400 ale bez papy wyszłoby chyba z 200-250. Połówkowe też jakoś 200-250. Prawdę mówiąc nie do końca wiem bo mój pracodawca niemal wszystko opłaca więc mi trochę zwisa ile co kosztuje.
Morfologia lub extra badania co 2 wizytę i mocz co wizytę. Jeśli chodzi o rożek to najlepiej wybrać taki który ma usztywniane plecki-najczesciej kokosem. Wtedy podtrzymywana jest główka dziecka. Pomocne dla rodziców jak i właśnie dla dziadków . Mamy pewność że nawet jak ktoś nieporadnie podniesie malucha to nie stanie się mu krzywda. Wkład oczywiście powinien być wyjmowany aby można było rozekwyprac lub stosować jako kołderka/mata . Ja mam upatrzony taki z firmy motherhood. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2018-05-08 o 23:19 |
|
|
|
#1509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do rożków itp, to my mamy jeden, kupiony razem z tym adapterem do pasów i marzy mi się śpiworek, ale za tym za jakiś czas się zaczniemy rozglądać.
|
|
|
|
|
#1510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kupimy to nie wiem jakos nie planowalam ale ja to chyba bede czekac do samego konca nie mam domu wolnych pokoi zeby to wszystko trzymac takze jakos tak mi sie nie spieszy mimo,ze to takie fajne ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
poszukam w sklepie ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
tylko no one serio sa dlugie bo ja raczej niska ale bede ja traktowac jak z wysokim stanem i tyle A powiedz jak sukienka tez taka super ? ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Co do burz to ja od kiedy mieszkam tu gdzie mieszkam to nie znosze boje sie bardzo . Na naszej kamieniczce nie ma piorunochronu mieszkam zaraz kolo pustej przestrzeni łaki i niestety sciaga bardzo . Czasem to nam w kontaktach sie blyska dwa razy router spalilo od netu a raz dekoder od tv tyle dobrze ze nie tv . Pies sie boi strasznie i ogolem zazwsze tak wypada ze jestesmy z psinka same w domu no zazwyczaj moze nie zawsze ale wypada ze czesto. I zawsze musze wszystko wylaczyc kazdy sprzet i siedziec po ciemku najlepiej bo caly czas mruga swiatlo takze dla mnie burze to jest jeden wielki koszmar Oby ich bylo jak najmniej w to lato bo teraz w pracy nie siedze wiec jeszcze wieksze szanse ze bede mnie one spotykac jak bede sama w domu a maz w pracy porazka
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
Bambusiek my jedziemy w sobotę oglądać i całkiem możliwe że wrócimy z nim
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Swoją drogą lekarz już mnie uprzedził, że po kolejnej wizycie będę się szykować na test obciążenia glukoza. Mam nadzieję, że zniosę jak w 1wszej ale jedyne co mnie martwi to siedzenie 2h na tyłku
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tyle wypić ulepu
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz to jest podobno około 300 ml ale ja miałam wrażenie, że więcej. Wypić wypiłam łatwo ale są kobiety co mają kilka podejść i tego nie wypija. To jest bardzo słodkie ale tak sztucznie. Mnie osobiście przeszkadzał później ten posmak i odbijalo mi się takim plastikiem. I trzeba 2 h siedzieć na tyłku aby wynik był wiarygodny.
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio w labo pytałam czy mogę znów sobie sok z cytryny przynieść do glukozy to usłyszałam że zmieniły się wytyczne i juz nie można dodawać soku do tego glutka. Ktoś coś słyszał żeby potwierdzic?
Ja wypiłam z sokiem bez problemu. Ale jak mnie po godz zaczęło telepac normalnie drgawki... Tym razem tz że mna pójdzie dotrzymać mi towarzystwa ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jeeee a to nie mozna wrocic potem?---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
Muszę poszukać w aptekach bo właśnie niby sa smakowe glukozy. Tylko czy to ma sens
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a jak wygląda u Was usg? głównie chodzi mi o to czy jest drugi monitor i widzicie cały czas badanie na bieżąco? u mnie jest tak, że monitor jest bokiem i nic nie widać :/ dopiero jak się upomnę, że chcę zobaczyć malucha to na pare sekund muszę podnieść głowę, lekarz lekko przechyla monitor i dopiero coś widzę :/ w szpitalu jak leżałam było elegancko bo drugi monitor na przeciw mnie i bez stresu i podnoszenia wszystko widziałam
![]() co do kosztu samej wizyty to też mam z pracy pakiet medicover wiec wszystko za free
|
|
|
|
#1519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnei ta noc bez Sary to był koszmar. Jeśli jednak nie będzie przeciwskazań do SN to lece znów do Rydygiera tym razem biorę swoją położną ![]() Cytat:
na polowkowych z Sarą bylam w takim gabinecie, ze tez mialam przed soba monitor. Ale teraz pojechalam do takiego ze i 1 i 2 genetyczne byl tylko jeden monitor, ale pani od razu tak skrecila bym mogla widziec to co ona i cale pol godziny mowila co bada co widzi itp
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Przenieśli mnie na położnictwo i ciagle słyszę odgłosy z ktg ❤️ i płaczące noworodki ;D Oprócz tego pobierają mi codziennie o 5:40 krew żeby sprawdzać poziom leukocytów... W piątek rano znów krew potem badanie i usg i jak będzie wszystko ok to wychodzę ❤️ trzymajcie kciuki Ja wózek zadatkuje jak wrócę z Chorwacji a odbierać będę w sierpniu żeby dopiero wtedy gwarancja ruszyła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1522 | |
|
Raczkowanie
|
Ja ten test obciążenia glukozą miałam już dobry miesiąc temu :O a w aptece faktycznie proponowały glukozę o smaku cytrynowym. Przez niewiedzę siedziałam od 8 do prawie 12
Polecam wziąć wodę na "po wypiciu". U mnie na usg też monitor bokiem. Na typowe wizyty chodzę do prywatnej przychodni i tam właśnie mają ten jeden ekran, ale lekarz sam mi obraca i pokazuje małego. Natomiast na prenatalne wybrałam się już do prywatnego gabinetu ginka i tam to jak w niebie leżanka i na wprost ekran dla kobiety, więc nie trzeba się nigdzie odwracać. Na połówkowe też tam pójdę. U mnie ceny za konsultację z usg 120-150 zł (zależy czy mi zniżki dadzą ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
Czesc!
Podobno mozna kupic glukoze cytrynowa. Ja na razie mam super wyniki moze mnie ominie picie tego.. i na bank ide z Tz jakby cos.. U mojej gin jest 1 monitor ale wszystko na nim widze. Na prenatalnych bylo pare. Ja mialam swoj i TZ tez najlepsze bylo ze moglam na niego patrzec jak on oglada dzidzie. Wzruszajacy moment.. na razie ogladanie malej nie wzbudza we mnie jakis nieprawdopodobnych emocji. Czuje juz leciutkie pukanie, moj TZ probuje cos wymacac ale nie udaje mu sie. Szkoda, bo widze ze czeka na ten pierwszy kontakt. Na razie ten dzidzius to taki nierealny. Niby jest a nie ma.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjazd do Chorwacji mam 25 maja w nocy. A tego samego dnia o 15 mam połówkowe. Msze dorwać dziś mojego lekarza na oddziale żeby mi powiedział kiedy mam przyjść do niego prywatnie.... chyba ma jakiś zabieg bo nie było go ba obchodzie dziś Ale w sumie dobrze ze mnie przenieśli bo miałam ba ginekologi taka współlokatorkę ze nie mogłam na spokojnie nic zrobić ani filmu zobaczyć ani poczytać bo ciagle gadała ...... jeszcze czasem takie bzdury ze np tatuaże to samookaleczenie się . A ja cała wytatuowana ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1525 | ||
|
Jedi
|
Cytat:
Bo gdyby do tego doliczyć badania labolatoryjne raz w miesiącu to też te 250 zł by wyszło ze spokojem. ![]() Cytat:
Dokładnie- niby jest, a nie ma. Czuję się tak, jakbym zamówiła sobie przesyłkę z Chin z dostawą na październik I na usg po prostu ją podglądam i śledzę ![]() Czekam na te wyraźne ruchy Edytowane przez So_close Czas edycji: 2018-05-09 o 09:43 |
||
|
|
|
#1526 |
|
Rozeznanie
|
Xxboo trzymam kciuki zeby wszystko ok bylo i zebys wyszla jak planują.
U mnie na usg tez monitor duzy na przeciwko a dr.ma swój monitorek. Duza wygoda to jest. Dzis wkoncu do endokrynologa ide.ciekawe jaka dawke eutyroxu kaze mi brac. Skoro te 25 nic nie daje. Dziewczyny a ten test na glukoze kiedy sie robi? Ja mam wizyte za 3 tyg i nic nie mowila ze mam to zrobic na nastepna wizyte. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1527 |
|
Jedi
|
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co ja czytałam to po 20,21 tyg ciąży dopiero Także może Ci na tej zlecić już. Ja tez jeszcze nie robiłam. Jestem w połowie 18 tyg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej serio trzeba siedzieć? A już sobie zaplanowałam że pójdę do pobliskiej biedry na zakupy żeby nie marnować czasu. Buuuuu nie usiedzę 2 godziny. Kręgosłup mi wysiądzie od tych plastikowych twardych krzeseł.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1530 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
u nas w szpitalu przy laboratorium jest taki kącik dla oczekujących i są kanapy, a nie krzesła
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

chyba juz nie ma faktycznie ale moze wròcą. Ja sie ciesze ze drugi kolor dokupilam.jest najlepsza.
ale jestem b.zadowolona z gina
ona nie robi mi co wizytę - jak blisko jest genetyczne badanie to nie robi tylko słucha tętna , tak samo w 1 ciąży.
kiedyś dla relaksacji przed snem sobie na YT puszczałam dźwięki burzy Heheh 

szczególnie jak pół nieba pokryja.

i by nie kupować podgrzewacza do pokarmu bo może stać na zewnątrz 8 godz

tylko no one serio sa dlugie bo ja raczej niska ale bede ja traktowac jak z wysokim stanem i tyle 

, tyle wypić ulepu
normalnie drgawki... Tym razem tz że mna pójdzie dotrzymać mi towarzystwa
o jeeee a to nie mozna wrocic potem?
Polecam wziąć wodę na "po wypiciu".