|
|
#601 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?
Cytat:
nie chce ich bronić, ale zachowujecie sie tak samo jak one, a jak już się tak zachowujecie to nie krytykujcie innych za takie zachowanieCytat:
![]() Cytat:
nie widze nic w złego w tym, żeby 12-latka nosiła taką bielizne jaka jej się podoba, a nie taką którą inni uważają za stosowną, a juz wogóle stringi to może sobie nosić każdy![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
"Na szczęście do mnie tylko raz sie wyrwała za przeproszeniem " z mordą", ja spokojnie wzięłam moje piwo i wylałam jej na głowie całe. Kazałam jej iść się umyć i przez ten czas ochłonąć,bo ode mnie piwo dostanie wyłącznie w takiej formie. "
"Zdarzyło mi się raz,że taka grupka małolat chciała mnie pokiereszować za to że spojrzałam na jedną z nich (litości). Nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać nad nimi. Wyskoczyła mi taka jedna i z liścia chciała dać, najprostszy patent na takie to chwycić za włosy i mocno szarpnąć, ewentualnie chwycić za nos i mocno wykręcić. I wiem że może mi ktoś zarzucić że to takie siakie nie powinnam ciągnąc za włosy itd. . . ale obić się nie miałam zamiaru dać.[/quote]" Sinka 84 i dobrze zrobilas
Edytowane przez patbar Czas edycji: 2008-07-24 o 12:25 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#603 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
po co tak bronisz skoro sama nie masz nawet juz argumentów i jedyne co Ci pozostało to przekręcanie słów innych? |
||
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chodziło mi o ciebie tylko inne wizażanki |
|
|
|
|
|
#605 |
|
Raczkowanie
|
Kochana! Ty mi powiedz, gdzie ja chamsko na którąś taką zareagowałam. przytoczyłam przykład.
Więc solidaryzuje się z jedną z przedmówczyń i proszę, żebyś nie rpzekręcała wypowiedzi. Bo wyjdzie z tego niepotrzebna kłótnia. Czytaj ze zrozumieniem i próbuj też zrozumiesz nas. Ciągle to samo - ronisz ich, że my jesteśmy złe bo reagujemy. Myślę, że sama masz problem, bo może ktoś Cię za taką właśnie uważać. I tyle. Nie chce mi się po raz kolejny przytaczać argumentów, bo i tak skończy się na tym, że te zdziry mają do tego prawo, bo się buntują, bo rodzina, bo koledzy... Lanie wody. |
|
|
|
|
#606 |
|
Raczkowanie
|
dokladnie.. i chcialabym zobaczyc jak taka grupka zdzirek zaczepia obraża i np daje w twarz Mirelce a ona na to kulturalnie i nie chamsko reaguje... bo mimo najszczerszych chęci jakos nie umiem sobie tego wyobrazić..
Mirelkaaa - "mam 15 lat juz o tym pisałam i ni życze sobie takich komentarzy nie chodziło mi o ciebie tylko inne wizażanki" no tak, ktoś coś bezpośrednio do Ciebie powiedział to juz sie wykręcasz, ze to nie do mnie tylko do innych. nie życzysz sobie? a ja sobie nie życze zebys przekręcała moje słowa i naciągała to co mówie.. bo jak Ci brakuje argumentów to już twój problem. i zgadzam sie z shonya - "Myślę, że sama masz problem, bo może ktoś Cię za taką właśnie uważać." |
|
|
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
Shonya, Chaton Roux macie calkowita racje! Nic dodac, nic ujac
|
|
|
|
|
#608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
watpię,czy pozwoliłabyś się zbluzgac,albo uderzyć. no jeśli tak,to masz do tego prawo,ale ja nie muszę nadstawiac drugiego policzka Cytat:
my mówimy o tym,że bronić sie trzeba,ale nie zaczynac.a to już WIELKA RÓŻNICA Cytat:
nas boli to,ze KTOŚ nas atakuje,a nie my jego. jeśli sprawa dotyczy bezpośrednio mnie ,mam prawo zareagowac obrona. przeciez nie ja ją wyzwałam,tylko ona mnie. nie bede uczyć "krów" kultury względem innych.nie moj problem,ale jeśli któraś wejdzie mi w drogę to biedna jest. co do solarium,stringów nie wypowiadam sie,bo mam na ten temat wyrobione zdanie.tolerancja w granicach normy,ale na kolczyk w łuku brwiowym u mojego 13-to latka nie wyraże zgody.(choć kolega w jego klasie już ma) |
|||
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje
czekałam aż to powiecie tak mam 15 lat i jestem zdzirą jestem brunetką ale przefarbowałam sie na blond i mam dłuuugie doczepiane włosy nie wyobrazam sobie dnia bez wizyty w solarce nie wychodze z domu bez 3 warstw podkłądu, kocham mój niebieski cień do powiek w mojej szafie mam tylko kolor róóóóżoooooowy ubustwiam go ![]() nie mam butów na szpilce niższej niż 15 cm nie wyobrazam sobie życia bez moich pół metrowych róóóżooowych tipsów conajmniej 2 razy w miesiącu bywam u kosmetyczki a mam na to kase bo codziennie stoje po latarnią ![]() kooocham moje zycie i nie martwie sie o to kim będe kiedys w co 2 słowie przklinam zdowolone? proszę jestem zdzirą
|
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie krytykuje ciebie,ale te dziewczyny. nie wiem,czmu się tak upierasz w ich obronie.sama napisalaś,że też byś zareagowała na prowokację względem ciebie. nie lepiej tak napisać,tylko bronic czegos ,czego nie ma? |
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama bym tak zareagowała i nie wyobrazam sobie zeby jakas laska do mnie podeszła i uderzyłą mnie w twarz bo bym ja chyba zabiła na miejscu, ale nie wyobrazam sobie krytykowac innych tylko po wyglądzie i dlatego właśnie bronie je, bo gdyby któras ze mną zadarła to pewnie nie wykazałąbym więkdzej kultury tak jak i obecne tu wizazanki... ale juz sie nie udzielam w tym wątku, dostałam czego chciałam ![]() widze jak łatwo oceniac innych nawet ich nie widząc i nazywac zdzirą tylko dlatego ze ktos broni swoich racji
|
|
|
|
|
|
#612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my nie mówimy - ubierasz sie jak dziwka to jesteś dziwką!!! MY CAŁY CZAS WAŁKUJEMY TEMAT ZACHOWANIA... a Ty odpowiadasz na to ironicznie, ze jesteś zdzira bo chodzisz na solarium i do kosmetyczki.. i my swoje a Ty swoje.. I DRUGA SPRAWA - NIE PRZEKRĘCAJ SŁÓW INNYCH - NAUCZ SIE CYTOWAĆ BO MNIE TU KREW ZALEJE ZA MOMENT... "Myślę, że sama masz problem, bo może ktoś Cię za taką właśnie uważać." to powiedziałyśmy my a w Twojej wersji wyszło: "tak mi powiedziały wizażanki, ze bronie te dziewczyny bo inni mnie za taka uważają" czy dostrzegasz różnicę???? litości...
|
|
|
|
|
|
#613 |
|
Zadomowienie
|
Jesli dziewczyna sie ubiera wyzywajaco, a przy tym jest mila, uprzejma, nie wulgarna, nie szuka zaczepki, nie ubliza dla zabawy, nie zneca sie nad innymi, to napewno nikt jej nie nazwie zdzira. A, ze skandalicznie zachowuja sie dziewczyny, ktore akurat tak sie ubieraja, to nie dziw sie Mirelko, ze obgadaja ja takze za ubior. Mirelko, nie bierz tak wszystkiego do siebie
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zmienisz świata,ani myślenia ludzi. ważne,żebyś była lubiana i ceniona u ludzi.reszta się nie liczy.(ja cię lubię a inne ,no cóż niech same się martwią swoją opinią.
|
|
|
|
|
|
#615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to co wczesniej wymieniłaś: "tak mam 15 lat i jestem zdzirą jestem brunetką ale przefarbowałam sie na blond i mam dłuuugie doczepiane włosy nie wyobrazam sobie dnia bez wizyty w solarce nie wychodze z domu bez 3 warstw podkłądu, kocham mój niebieski cień do powiek w mojej szafie mam tylko kolor róóóóżoooooowy ubustwiam go nie mam butów na szpilce niższej niż 15 cm nie wyobrazam sobie życia bez moich pół metrowych róóóżooowych tipsów conajmniej 2 razy w miesiącu bywam u kosmetyczki" jest moim zdaniem bez sensu.. bo nawet gdyby panna spełniała wszystko w/w a potrafiła sie wysłowić po ludzku i normalnie zachować, uśmiechnąc a nie rzucić kur***mi to nikt by jej zdzirą nie nazwał.. ale tak juz jest jak ktoś z kilkunastu stron argumentów uczepi sie jednego.. pzdr. |
|
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiecie, w sumie takżeśmy się uczepiły tych barbietek, że jak plastikowa krowa to zachowanie złe, a przecież dziewczyny, które ubierają się jak punki, emo czy rockowo, też potrafią zachowywać się koszmarnie.. więc trochę to dziwne, że ten temat jest tak zawężony i że chodzi o zachowanie barbi, skoro emoski są nie lepsze ;P
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie będę powtarzać tego, co Ci zaznaczyła na czerwono ChatonRoux. Bo ma rację. Ale jeśli przez tyle stron do Ciebie nic dotarło, to mi ręce odpadają. W ramach oftopu dodam, że umiejętność czytania ze zrozumieniem przyda Ci się na egzaminie gimnazjalnym a potem na maturze. Tu możesz poćwiczyć. Co do EMO-dziewczyn to szczerze powiedziawszy nie zauważyłam nigdy u nich agresywnego zachowania. Może dlatego, że oni mają swój własny zamknięty świat. |
|
|
|
|
|
#618 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dużej różnicy w tym nie widze bo może być i tak i tak![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiem ze nie zmienie ale próbowac zawsze mozna ![]() dziękuje Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" A i faceci leca bardziej na barbie niz na punki naprzyklad (a bynajmniej takim barbie nie boja sie komplementow prawic ) a to im podnosi bardzo miemanie o sobie i zaczynaja sie bawic facetami i szydzic z kolezanek..Cytat:
Kazdy inaczej interpretuje dane slowo i stad te sprzeczki w tym watku ![]() ale ja bym nazwala inaczej taka szara myszke ktora puszcza sie bo nazwalabym ja poprostu dziwka i tyle heha zdzira to dla mnie taka ktora nie liczy sie z czyimis uczuciami, traktuje facetow przedmiotowo i ma ich na pokaz...dla kolezanek zeby nie byc gorsza to ze puszcza sie na lewo i prawo to nie znaczy ze zdzira bo moze robic to dla swojego i ich dobra...heh tym nikomu krzywdy nie robi
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
||
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny, oceniacie innych zamiast zajac sie wlasnymi dziecmi. Kazda matka uwaza, ze jej dziecko to aniołek. Wie gdzie sa te ,,zdziry"?
Co do zachowania to wiadomo- presja grupy, pokazanie sie z ,,lepszej" strony. Kazdy chce sie w jakis sposob wyrozniac. Tylko, ze kazdy na swój sposób. Oni akurat maja taki. Oczywiscie jak idzie laska młodsza odemnie i zjezdza mnie wzrokiem to sie wkurzam. Ale to tylko swiadczy o tym jaka jest płytka. Sama odrazu wystawia opinie na swoj temat.
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spotykałam takie właściwie tylko w mojej szkole (gim), niektore osoby spotkane na ulicy wydawaly sie być takie, ale nie oceniam.
A te ze szkoly... masakra. Ja bylam wtedy w 2kl, one pierwszej... Przywalily sie do mnie bo jestem blada oraz ubieram sie powiedzmy jak metal czy punk :P A one przekonane o tej swojej wspanialosci , no cudowne byly, wygladaly jak dzi***, i tak też sie zachowywaly... No po prostu ręce mi opadly. Nie wdawalam sie z nimi za bardzo w dyskusje, jak mnie takich kilka otoczylo, to po prostu olewałam ich gadanie, ale dotknąć mnie - wara! ![]() Ogólnie to nie wiem za bardzo o co im chodzilo, albo chcialy poprawic sobie samopoczucie albo nie wiem, wpedzic mnie w depresje? Nie udalo im sie. Czasem mnie tylko zastanawia jak mozna byc az tak chamskim.... Oraz traktowac druga osobe jak smiecia. Kiedys "kolezanki", takie wlasnie jak te wyzej opisane, tez sie do mnie przyczepily, i raz jedna sie pyta, czy sie tne (?!), ja tak sobie, nie wiem w sumie czemu,moze z ciekawosci, odpowiedzialam, ze tak, a jakież byly zadowolone.... Mhm, widocznie uwazaly, ze ktos taki jak ja najlepiej zeby sie zabił :P Az dziwne, ze mi nie kupily żyletki, bo moja mogla byc zbyt tępa, i co wtedy? Ja ich nigdy nie zrozumiem, ale jakos mnie to nie smuci. |
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam nic do różowych lasek o ile nadmiernie się nie lansują i nie afiszują swoim wyglądem np. poprzez portale typu fotka, bądź robienie szumu wokół siebie na ulicy w taki czy inny sposób. Jeżeli nawet taka laleczka koło mnie przejdzie spokojnie jak każdy normalny człowiek, złego słowa o niej nie powiem- choćby miała strój latarnicy i makijaż jak drag queen.
|
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak widac w twoim przpypadku pozory myliły i w przypadku innych tez mylą, choć nie zawsze |
|
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja mam dużo niczym nie wyróżniajacych się koleżanek i kązada wmawia swojej matce ze idzie spac do koleżanki a imprezują po nocach na mieście, mówi ze idzie na miasto włóczy sie w dziwnym towarzystwie paląc, pijąc? a chłopcy? mówią ze idą z kolegami pograc w piłke a idą pod monopolowy kupują alkochol i lansują pod sklepem ![]() a w domu aniołki ![]() a mamusie tylko krytykują inne dzieci |
|
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego napisalam, ze widzialam na ulicy osoby, ktore mogly byc takimi zdzirami, ale nie oceniam, bo nie wiem.
A ogolnie to nie uwazam, zebym wygladala na osobe ktora sie tnie, ale widocznie one sobie cos wymyslily :P |
|
|
|
|
#626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo pobieżne moje zdanie na ten temat: czyiś wygląd, styl, makijaż, fryzura (...) może mi się nie podobać (naturalna rzecz), ale dopóki ktoś nie szkodzi mi lub osobiście tego nie widzę, jestem w stanie znieść wszytsko. Tylko krew mnie zalewa, gdy widzę chamstwo (głównie u osób podobnych do mnie wiekowo albo trochę młodszych) i pokazywanie swojej wyższości (?) nad osobami słabszymi lub takimi, które najzwyczajniej w świecie nie są zainteresowane reagowaniem w taki, czy inny sposób na durne zaczepki. Zaczepiać, prowokować, wyzywać się nad kimkolwiek - dla mnie totalna porażka i coś, czego nie zrozumiem.
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
barbie to głupie panienki a emo czy punki się tna i ćpają a to bezsensowne
|
|
|
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() żadna 'subkultura' nie patrzyła się na mnie krzywo, tylko takie małoletnie nastolatki-szmatki. a Twoja (przepraszam za ten przymiotnik, ale inaczej nie umiem tego nazwać) idiotyczna próba przekonania mnie że nie należy reagować bo zniża się do ich poziomu. ja widzę jak ludzie boją się takim nastkom zwrócić uwagę. a później niestety jadę tramwajem i taka za przeproszeniem gówniarzeria puszcza muzykę z komórek na cały regulator i 60 osób musi tego słuchać... bo każdy się boi. gdybym mogła cofnąć czas i powiedzieć coś takiej smarkuli bez konsekwencji dostania w zęby, kiedy jeszcze nie była taka ohoho jaki to ja kozak nie jestem. oskarż mnie o brak kultury ale ostatnio wracamy z TŻ własnie tramwajem. a za nami tacy na oko 15-16 zaczynają się LIZAĆ. to nie były pocałunki, tylko takie maksymalne rozdzawianie paszczy. nie mogłam się odwrócić do tż bo zwyczajnie chciało mi się śmiać jak ich widziałam. rzuciłam kilka razy konspiracyjnym szeptem 'ale śliiimak' i parka zdecydowała patrzeć się na mnie z nienawiścią. ale przynajmniej przestali mi siorbać nad uchem innym razem przede mna siedziała jakaś parka, on trzymał ją na kolanach i wsuwał jej dłonie pod spodnie... muszę dodawać, że ona różowa a on dresiwo? tu cycki opadają, po prostu. bo ręce to za mało. nawet nie ma co powiedzieć - bo co ja takiej parce powiem? rodzice was nie nauczyli że tramwaj to miejsce publiczne, nie nauczyli was szacunku do siebie i współtowarzyszy podróży, do kogokolwiek...luuuu-udzie. i przekonajcie mnie że to są jednostkowe zachowania, skoro u mnie 100% próby było chamskie, prymitywne i lachonowate zazwyczaj.
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego "normalni ludzie"nie wychylaja się innymi fryzurami,czy strojęm. ich inność to jakas tam moda,czy przynależność do grupy,lub bunt. zawsze bedą stereotypy,jesli 70 %"tych osób"bedzie na to pracować. nawet dziś kazdy powie,że KIBOL,czy SZALIKOWIEC-to awanturnik i huligan.choć kilku znalazłoby się wród nich dobrych chłopaków. takie zycie.najwazniejsze jest to,że zawsze można zmienic zdanie poznając TAKA OSOBĘ bliżej co z tego,że widze lalunię na ulicy i myślę sobie o boosz to chyba kur...a (zdazyło mi się)a ona przychodzi do mnie i zakupuje towar do salonu fryzjerskiego z stylizacją.zaczynam inaczej patrzeć na jej tatuarze i fryzury,bo przeciez to najlepsza reklama. myślenie można zmienić,ale zachowania już nie.nie mowię,że całująco się w autobucsie para jest zła ,tylko złe jest ich zachowanie (choć mnie osobiście nie przeszkadza) |
|
|
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie.. skąd mogl sie wziąć sąd, ze te zdzirowate to wlasnie te różowe? hmm... no nie wiem? moze stąd, że w rażącej większości przypadków taką wredną, wyniosłą, pustą itd itd itd itd pannę mozna zobaczyc w wersji barbie?
tak owszem zdarzyło mi sie zetknąc sie z brakiem wychowania ze strony osoby nie-różowej ale to są dosłownie pojedyńcze rzadko spotykane jednostki z jednego prostego powodu - każdy, nie zaleznie od tego jak chodzi ubrany - bywa czasem wredny, nie miły czy nawet chamski. Ale jest to jednorazowy przypadek a nie styl bycia a to jedna z różnic z których dostrzeganiem masz Mirelko jak widać problem. "nie gorączkuj się tak za dużej różnicy w tym nie widze bo może być i tak i tak" nie odwracaj kota ogonem bo w końcu któraś z nas tu wybuchnie przed monitorem i obraczy sie kosztami sprzątania... tu nie chodzi o to CZY może być tak i tak.. tylko o to, ze przekręcasz słowa, naciągasz fakty i idziesz tym sposobem na łatwizne - nie dociera do Ciebie nic a jak ktoś Ci zwróci uwage to sie unosisz dumą i obrażasz co jest naprawde baaardzo dojżałe.. tak jak napisała shonya "umiejętność czytania ze zrozumieniem przyda Ci się na egzaminie gimnazjalnym a potem na maturze" - naucz sie dostrzegać też różnice między tym co ktoś powiedział, tym co mógł powiedzieć i tym co mogłoby to znaczyć.. to wbrew pozorom zupełnie coś innego. "ale to nie zmienia faktu ze gdyby było tak jak siebie opisałam to od razu byłabym zdzirą" - z całego tego bezsensownego opisu jedyne co tworzyłoby z Ciebie ewentualną zdzire to zarabianie pieniędzy pod latarnią - chyba, ze w formie no nie wiem.. elektryka oraz klnięcie co drugie słowo. cała reszta opisu jest bez sensu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

nie chce ich bronić, ale zachowujecie sie tak samo jak one, a jak już się tak zachowujecie to nie krytykujcie innych za takie zachowanie
przesadzasz