Operacje uszu, korekta uszu - zbiorczy! - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-27, 20:58   #4861
Via19
Raczkowanie

Dot.: Operacje uszu, korekta uszu - zbiorczy!

Cieszę się że mogłam pomóc
Via19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-28, 12:17   #4862
cosdlasiebie26
Raczkowanie

Dziewczyny dzisiaj w nocy znowu turban mi lekko zleciał. Poprawiłam go, ale korcilo mnie żeby do nich zajrzeć skoro hełm się poluźnił... I są piękne fioletowe, spuchnięte, z miejscami zaschnięta krwią, ale w końcu nie odstają!!! Poniedziałek tuż tuż... I w końcu wyjdę z domu!!! przy słonecznym weekendzie ciężko wysiedzieć :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
cosdlasiebie26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-28, 15:23   #4863
Luuuna2018
Przyczajenie

Największą ulgą jest umycie włosów po zdjęciu turbana
Luuuna2018 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-29, 14:28   #4864
Via19
Raczkowanie

U mnie niemal miesiąc po. Trochę mnie czasem ciągnie/boli za uszami. Uszy odeszły od głowy, juz nie są przyklejone. Nie są identyczne ale mi na tym nie zależało, ważne że już radarami nie ściągam fal radiowych i nie zahaczam o futryny przechodząc przez drzwi. Szwy się rozpuszczają i wyglądają jak stopiony plastik ohyda. Chodzę bez opaski ale śpię w niej i czasem zakładam w dzień bo z nią szwy tak nie ciągną. Wciąż śpię na poduszce z dziura bo leżenie na uchu troszkę boli. Speawozfanie skończone miłego dnia
Stary 2018-05-02, 07:38   #4865
cosdlasiebie26
Raczkowanie

W poniedziałek byłam na zdjęciu szwów. Prawe ucho bardzo szybko się goi, aż ciężko było wyjąć szwy, jest trochę spuchnięte i delikatnie sine. Lewe trochę gorzej wygląda jak na razie, bardziej spuchnięte i sine i mam na nim jeszcze zaschnięta rankę. Dodatkowo na szyji zrobiły mi się najpierw żółte, później brązowe siniaki (wyglądają jakby ktoś mnie dusił), ale podobno to normalne przy różnych zabiegach, że opuchlizna schodzi na inne partie ciała.
Po zdjęciu hełmu mam dziwne wrażenie przyklejonych uszu. Co jakiś czas mnie swędzą i powstrzymywanie się od drapania czasem jest ciężkie- proszę wtedy chłopaka żeby mi w nie podmuchal i pomaga byłam już wśród ludzi i na rowerach- zawiazuje sobie bandamke a na rower mam sportowa opaskę. Wczoraj byli u nas znajomi i zrobiłam sobie luźnego warkocza, który zasłaniał sine uszy jakie życie staje się piękniejsze teraz to tyle z mojego sprawozdania

Stary 2018-05-02, 09:42   #4866
Via19
Raczkowanie

Z tą szyją to faktycznie norma mi też lekarz mówił ale ja nie miałam dużo. Tylko lekko żółte plamy po bokach. Generalnie to już chodzę w kucyku i koku na codzien. Staram się tylko zasłaniać szwy bo wyglądają mocno obleśnie

Tak. Życie staje się piękniejsze
Stary 2018-05-02, 12:38   #4867
lolek2020
Raczkowanie

Andziulek wydaje mi się że warto iść do dr.Węgrzyna bo ma opinie dobre, parę osób z forum robiło zabieg u niego i były zadowolone. Ja jadę za tydzień na konsultacje do niego, poprzednio byłem u dr. Jarlińskiego i nie spodobało mi się jego podejście
lolek2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 13:57   #4868
maniutek120
Przyczajenie

A o jakim mieście mówicie? ja jestem po konsultacji w mieście Gdynia, na dniach rezerwuję termin na 6 lipca najprawdopodobniej więc jestem na etapie kupowania opaski dr Alina Hedrych - Ozimina
maniutek120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 16:54   #4869
laki1611
Przyczajenie

Nie mam raczej za bardzo doświadczena w tym temacie. Dlatego też niezbyt będę mógł pomóc...
Stary 2018-05-02, 23:33   #4870
Via19
Raczkowanie

W lipcu operacja? I chodzenie w opasce w te upały? Szczerze, mi w kwietniu opaska przeszkadzała bo już było dość ciepło. No i opuchlizna się dłużej utrzymuje jak jest ciepło mocno. Tzn to nic nie szkodzi ale nieprzyjemna rekonwalescencja wg mnie. Ktoś robił w wakacje z Was?

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Opaskę mogę polecić mega jeśli ktoś by chciał!
Stary 2018-05-03, 09:56   #4871
maniutek120
Przyczajenie

Na ten termin składa się fakt, że chcę to zrobić jak najszybciej oraz mamy plany z żoną a urlopu nie dostanę pracę mam taką, że chorobowego dostanę miesiąc więc myślę, że cienka opaska i czapka z daszkiem na to i jazda
maniutek120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-03, 11:45   #4872
mamaOliwki
Przyczajenie

Ja robiłam w na początku sierpnia, po operacji i tak nie wychodzisz na upały tylko z różnych przyczyn ukrywasz się w domu. Trochę lepiej goi się zimą i łatwiej ukryć uszy pod czapka ale jak się nie ma co się lubi...to bierzemy co dają. Po poprawce już po 2 tygodniach mogłam spać na boku, po 1 operacji ze 2 miesiące spałam "jak w trumnie" na wznak.

Koleżanka, która miała korektę ucha kilka lat temu ostrzegała mnie, aby nie opalać uszu bo to bardzo bolesne. Smarować uszy jak twarz filtrem 50 . Ja o tym nie wiedziałam dlatego informuje innych
mamaOliwki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-03, 12:25   #4873
Via19
Raczkowanie

Ooo a ile po trzeba uważać z tym opalaniem?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Ja jestem równo miesiąc po i do tej pory spałam na poduszce z dziurą bo na plecach to bym nie wytrzymała. Po 2 nocach na wznak nie mogłam się schylić tak mnie plecy bolały. I kark... A teraz miesiąc po wyrzucam przez sen poduszkę z dziurą i śpię normalnie. Dwa miesiące na wznak... O shit, współczuję
Stary 2018-05-03, 15:56   #4874
Luuuna2018
Przyczajenie

Mi lekarz powiedział, żeby trzy miesiące uszu nie opalać
Stary 2018-05-04, 15:13   #4875
cosdlasiebie26
Raczkowanie

Mój lekarz też kilka razy wspominał mi, żeby nie opalać uszu i jak najbardziej je osłaniać opaska albo kapeluszem.

Tez z rana po zdjęciu opaski macie wrażenie takich przyklejonych uszu? Ja się czuję jakby były na klej przyklejone i po zdjęciu opaski jest takie uczucie jakby się powoli odklejały...

Stary 2018-05-04, 21:57   #4876
mamaOliwki
Przyczajenie

Z tym opalaniem to do 2 lat...po takim czasie koleżanka właśnie spiekła uszy bo juz o tym zapomniała ( podobno ból okropny).
Po zdjęciu opaski uszy przyklejone ale takie nie fajne odczucie odchodzenia uszu od głowy...zawsze strach aby nie odeszły za mocno
mamaOliwki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-08, 11:31   #4877
Luuuna2018
Przyczajenie

A wiecie może jak to jest z pójściem do fryzjera? Po jakim czasie wolno farbować włosy?
Stary 2018-05-09, 08:18   #4878
_andziulek
Raczkowanie

A czy przemywacie i smarujecie dalej te uszy?

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

A czy przemywacie i smarujecie te uszy dalej codziennie od zabiegu?

_andziulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 08:48   #4879
Via19
Raczkowanie

Czasami ale generalnie myje za uszami szamponem przy myciu głowy. Czasem mnie coś tam zaszczycie jeszcze to psikne octeniseptem

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

O farbowanie to sama zapytam jak dziś będę na kontroli, dam znać
Stary 2018-05-09, 10:50   #4880
dzoann3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luuuna2018 Pokaż wiadomość
A wiecie może jak to jest z pójściem do fryzjera? Po jakim czasie wolno farbować włosy?
z farbowaniem lepiej sie wstrzymac z miesiac, chyba ze dobrze miejsca ciec posmarujesz wazelina. Jest bardzo duza mozliwosc ze farba dostanie sie na blizny i wtedy tatuaz na cale zycie murowany
dzoann3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 13:28   #4881
_andziulek
Raczkowanie

Via, no to dobrze, ja do tej pory codziennie smarowalam ale juz mam dosc tlustych wlosow ciagle od tej wazeliny

Stary 2018-05-10, 08:04   #4882
Via19
Raczkowanie

Jest tak. Moja Dr się roześmiała jak zapytalam o farbowanie i powiedziała że mogę

Trzeba mi było wyskubac szwy bo się nie rozpuszczały... Brr

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Ps. Jestem 5 tygodni po.
Stary 2018-05-10, 20:37   #4883
Luuuna2018
Przyczajenie

Ja jestem cztery tygodnie po i też pewnie będę mieć wyskubane szwy, bo jeszcze mi zostały Ale ogólne to jest nieźle narazie to się trochę wstydzę iść do fryzjerki, bo jak zobaczy te blizny to zawału dostanie smaruje sobie blizny Contratubexem jeszcze i oczywiście śpię w opasce. Już normalnie mogę spać na boku. Jak związuję włosy to zostawiam sobie małe pasemka za uszami, żeby zakryć blizny. Już mnie nic nie boli
Stary 2018-05-11, 11:23   #4884
_andziulek
Raczkowanie

Wyskubac szwy??

Stary 2018-05-11, 17:18   #4885
Via19
Raczkowanie

Ano. Minutka i po bolu
Stary 2018-05-11, 17:20   #4886
cosdlasiebie26
Raczkowanie

Kurcze a mi po zdjęciu szwów (czyli po 7dniach od zabiegu) nie kazali przychodzić na żadną kontrolę... :/

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez cosdlasiebie26 Pokaż wiadomość
Kurcze a mi po zdjęciu szwów (czyli po 7dniach od zabiegu) nie kazali przychodzić na żadną kontrolę... :/

Chyba że dostała bym gorączki albo uszy by krwawiły

Stary 2018-05-12, 19:02   #4887
lotta_983
Zakorzenienie

Witam
Dziewczyny, czy jest tutaj jakaś osoba, która robiła, bądź zna kogoś kto robił korektę bez operacji, za pomocą nici Aptos? Coraz wiecej klinik ma ją w ofercie, ale ciężko o opinie
Stary 2018-05-13, 15:34   #4888
cosdlasiebie26
Raczkowanie

Czytałam kiedyś, że jest to metoda mniej trwała... Ale nie wiem jak to jest w praktyce

Stary 2018-05-14, 09:15   #4889
Via19
Raczkowanie

Też mi coś kiedyś mignelo w internetach na ten temat. Ale właśnie z powodu małej ilości opinii poszłam w tradycję. Gdyby to było takie wow to raczej internet by huczał
Stary 2018-05-14, 12:53   #4890
tweed01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Via19 Pokaż wiadomość
O. To może się jeszcze wyrównać? Bardzo strasznie to wg Was wygląda?
Na przestrzeni miesięcy może się wydarzyć wszystko tak na prawdę Moje uszy odbijały kilka miesięcy, myślę, że dopiero teraz, po ponad roku widzę, że większych zmian już nie będzie.
Weź po uwagę też to, że nawet jeśli jedno ucho odstawało minimalnie bardziej, to lekarz mógł mocniej zszyć. U mnie tak dokładnie było. Dlatego na wprost wizualnie uszy odstają identycznie, przy czym za prawe ucho mogę włożyć prawie cały palec, a za lewe już nie
Cytat:
Napisane przez _andziulek Pokaż wiadomość
Ja mam zdjecie przed zabiegiem, jakbym ja wiedziala ze on mi oszpeci uszy to nigdy bym nie poszla. Smiac sie czy plakac?
Kochana, ja doskonale rozumiem Twoje rozgoryczenie is tres, bo każdy z nas wyobrażał sobie swoje "nowe" uszy już od wielu lat, ale lekarze mają rację - trzeba je porządnie wygoić. Z przodu wyglądają na prawdę super, a myślę, że to jest równie ważne
tweed01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości