|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() bladość
Witam. Mam problem ze skórą na twarzy. Kiedy się opalam moje ciało staje się szybko brązowe, a skóra na twarzy niestety nie. Kiedy zaś ją po pewnym czasie opalę szybko schodzi z niej opalenizna, a na pozostałej skórze się utrzymuje. Czy są jakieś przyśpieszacze do twarzy żeby ją szybciej opalić i żeby opalenizna na twarzy dłużej pozostała??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bladość
Z tego co wiem, to są kremy i balsamy przyspieszajace opalanie i utrwalające opaleniznę, ale sa to preparaty do ogólnego stosowania na całym ciele. Poza tym nie sądze żeby zdziałały one cuda
![]() Widziałam ostatnio krem marchewkowy poprawiający koloryt cery, ale nie stosowalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki za pomoc. Może spróbuje tych kremów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
może najpierw się troszkę opal a wieczorami stosuj kremy brozujące, ale nie samoopalacze, dadzą one efekt delikatnej opalenizny...
Według mnie dobre są: 1. Dove, Summer Glow, Daily Face Moisturiser (50 ml za około 19 zł) 2. Johnson & Johnson, Bebe Young Care, Holiday Skin No More Make-up (50 ml za około 15 zł) 3. Yves Rocher, Bronze Nature Lift Autobronzant (50 ml za około 32 zł) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a moze poprostu stosuj samoopalacz do twarzy?
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
mam identyczny problem ;D ale myślę że przez to że używam codziennie kremu bambino a on chroni przed słońcem ...hmmm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam ten krem brazujacy J&J i daje dość naturalne efekty, ale trzeba bardzo dokladnie rozsmarowywal i ja nie mialam do tego cierpliwosci
![]() I slyszalam ze te kremy, samoopalacze nie sa zdrowe dla skóry. Zawsze jeszcze pozostaje puder brązujący ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
zgadzam się w zupełności że trzeba je dobrze rozsmarowywać, ponieważ po jakims czasie stosowania zostają palmki. A zaś puder brazujący w kuleczkach wysusza. Ktoś kto ma suchą skore to nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
![]()
a ja sie nie opalam i jestem piekna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.