![]() |
#811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
![]() Swoja przestrzeń to też nie musi być koniecznie osobny pokój. Nie mówię tu o skrajnościach (dla mnie skrajnościach), gdy 10-osobowa rodzina mieszka na 40metrach, bo wtedy trudno mówić o własnym kącie, ale nawet gdy rodzeństwo mieszka razem w pokoju to można zrobić to tak, by mieć "swoje miejsce". Gosia - w Twoim przypadku to faktycznie przydałby się jakiś apartament :P ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- ![]() Bóle głowy to też moje przekleństwo (ostatnio dodatkowo z bólami brzucha i skurczami łydek...). Pijesz wystarczająco dużo wody? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też obudziłam się z takim bólem głowy, że o 6 podreptałam po paracetamol, bo bałam się, że nie będe w stanie funkcjonować. I jest mi dużo lepiej. Ja jakaś przeziębiona jestem, gardło mnie boli, nos zawalony, ledwo dysze. Masakra, kto choruje w maju? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#813 |
Zadomowienie
|
Ja Wam powiem, że do 22roku życia dzieliłam pokój z siostrą i czasami na pewno brakowało nam prywatności, ale tak do siebie przywykłyśmy, że nie wyobrażałam sobie jej wyprowadzki
![]() ![]() Ale wszystko się zmienia tak jak pisałyście. Mój najmłodszy brat to taki właśnie samotnik, córki kuzyna mojego tż pozamykane w swoich pokojach. My z rodzeństwem zawsze siedziliśmy "na kupie" w moim pokoju z różnych przyczyn, ale dobrze to wpominam a myślę, że dzięki temu zbudowala się między nami silniejsza więź ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zadomowienie
|
Na pewno wiele przyzwyczajen wynosimy z domu. Wiem, ze w sumie jak sie nie ma innej opcji, to trzeba sie dopasowac do sytuacji bo jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Ale pamietam, ze w dziecinstwie dzielilam pokoj z moja siostra a potem juz mialam swoj i dzieki temu w wielu dziedzinach rozwinelam skrzydla. Zaczelam wiecej rysowac i malowac, mialam miejsce na gimnastyke, na taniec (z siostra zawsze sie wstydzilam, bo ona byla bardziej utalentowana ruchowo), sluchalam starej muzyki z adapteru (moja siostra z kolei byla typem rocka), uczylam sie na glos niemieckiego z kaset. Kazdy ma inny temperament, upodobania, preferencje. Ja jestem zdania jednak ze przestrzen rozwija kreatywnosc… I dlatego troche ubolewam nad tym, ze tu we Wloszech nie mamy szans na domek, sama dzialka to kwestia kredytu na cale zycie a gdzie tam cala reszta! Moj maz to blokowy piesek i tego nie rozumie. Gdy mowie mu ze marzy mi sie mieszkanie z kawalkiem ogrodka to on argumentuje: ale poco! 15 minut piechota I jest park! Ja mu mowie ze to taka super sprawa gdy dzieci jego brata maja swoj basen w ogrodku (wymurowany z prawdziwego zdarzenia)i cale lato kapia sie u siebie, a on mi na to: phi! Taki maly basen, to juz wole zaplacic 5 euro i isc na plywalnie. No I sie nie rozumiemy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zadomowienie
|
U mnie cytowania rzadko działają. Ja z mężem przed ślubem mieszkałam na stancji. Potem przenieśli y się do teściów bo mieliśmy się budować. Po prawie roku podjęliśmy decyzję że będziemy remontować stary dom babci. Jest na zasadzie bliźniaka z teściami. Dach był akurat zmieniony. Teściowa póki co spoko. Mieszkaliśmy razem 3 lata, opiekuje się dzieckiem jak wróciłam do pracy. Od roku mieszkamy z mężem obok 2 bliźniaki i mimo że wczesniej było bez kłótni to żyje nam się lepiej. W garnki zaglądamy sobie obie
![]() W każdym razie ja uważam że taka relacja jak nasza zdarza się niezwykle rzadko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
Ja jem śniadanie teraz,wody staram się pić dużo,liczę że przejdzie i nie będę musiała nic łykać.
Powiem wam że ja jako jedynaczka miałam od zawsze swój pokój i dużo miejsca. Teraz mamy dwa pokoje i nie wyobrażam sobie oddać sypialni dziecku i spać w salonie,dlatego liczę na to, że za jakieś 3 lata uda się mieszkanie zmienić. Jeśli nie to oczywiście tak będzie trzeba zrobic,zwłaszcza że planujemy drugie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Zadomowienie
|
Ja jestem jedną z nielicznych, która całe życie mieszkała w domu i marzyła o zamieszaniu w bloku...3 lata już mieszkam w bloku i zdania dalej nie zmieniłam, do domku bym nie wróciła
![]() Mnie też wczoraj głowa bolała, ale wypiłam z litr wody i przeszło. Ogólnie polecam przy bólu głowy napić się naprawdę dużą ilość wody i odczekać z pół godziny i dopiero pomyśleć o tabletce. U mnie często się sprawdza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Zadomowienie
|
Za wcześnie wstałam i się wyprowadzam z regałów
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do warunków to prawie tak właśnie mamy: 3 pokoje plus salon, choć nie jest jakiś mocno przestrzenny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny. Milczalam dwa dni bo poniedzialek byl u nas bardzo pechowy
![]() Pojechalismy wiec do Zusu oddac moje l4 i dokument zlozyc i co? Okazalo sie, ze nie wypisali daty wystawienia i musze isc do lekarza. W koncu sie pani nade mna zlitowala i przyjela to l4 i lazala tylko dowiezc z data wystawienia. Potem przyjechali z nowym tv zamiast o 17 to o 13, przy montazu zlamali kabel usb... Ale wisienka na torcie byl wieczor. Tz wrocil do domu po 1 w nocy bo grajac na pilce doznal urazu otwartego zwichniecia duzego palca u nogi.... palec stal pionowo do gory, a od spodu wystawaly chrzastka i cos jeszcze.... Teraz jest uziemiony. Latalam kogo niego, pomagalam mu, sniadanko do wyra, do sklepu, z psem. Konczylam prace po 20 i jeszcze do dziadkow go bralam samochodem na drugi koniec miasta by mial kule. I tak mnie wkurzyl bo podjechalismy by corke na chwile zobaczyl. Nie bylo jej przez miesiac na weekend i w sumie widzial ja dwa razy. Poprosil mnie i sie zgodzilam. Jak wracalismy to jechal skwaszony jak jakas pipa i sie pytam o co chodzi. On, ze mu przykro, ze teraz przez noge znowu sie z nia nie zobaczy. Wkurzylam sie niemilosiernie bo on sie wiecznie czuje winny. Ja sobie mysle, ze przeciez ona nie mieszka w Afryce czy na ksiezycu. Moze poprosic by ktos ja tu podwiozl bo chce przyjechac do taty na chwile go zobaczyc. Ja latam wkolo niego i mu pomagam, na imieniny robie mu niespodzianke, a od niej nawet kwiatka nie dostanie. I ta skwaszona mina jego. Wkurzylam sie mega. Mam juz dosc i ochote czasami gdzies pojechac i miec spokoj. Dzis mi sie snilo, ze urodzilam dzidzie za wczesnie...... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
yona gratuluje III trymestru
![]() Dzieczyny biedulki z tymi bólami, mam nadzieje, że szybko Wam przejdzie Chloestic współczucia dla męża z tym palcem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez I ona Czas edycji: 2018-05-09 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Wtajemniczenie
|
Hej,
Wspólny pokój rodzeństwa też zależy od wieku i płci. Ja się nie dziwię ,że 2 dziewczynki w podobnym wieku się dogadują i mogą mieć wspólny pokój. Natomiast u mnie w rodzinie np jest 17 latka która ma pokój z 9 latkiem i to już jest słabo. Albo u mnie - nie wyobrażam sobie ,żeby prawie 10 latek miał pokój z niemowlakiem. Ja w dzieciństwie miałam oddzielny pokój - moi bracia wspólny. Nie chciałabym być nimi w pokoju, po prostu różnica płci to duża bariera - może nie na początku, ale tak od 10 lat wzwyż to już na pewno. Męża siostra cioteczna mieszkała z bratem w malutkim pokoju całe życie , do 24 lat bodajże - znienawidzili się przez to, teraz ledwo się opłatkiem na Boże Narodzenie przełamią. Edytowane przez Aisza21 Czas edycji: 2018-05-09 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
Wg OM dzisiaj zaczęłam 7 miesiąc, 28tc
![]() ![]() Dzisiaj sobie uświadomiłam że zostało mi 3 miesiące, za jakieś 1,5 miesiąca przydałoby się już spakować torbę do szpitala co oznacza że za niewiele ponad miesiąc muszę dopiąć całą wyprawkę do końca. Mąż musi przynieść kolyskę z piwnicy, rozstawić musimy drugie łóżeczko! Od połowy czerwca trzeba się brać do działania bo z tą moją szyjką nie wiadomo jak będzie więc lepiej wcześniej się za to wziąć niż żeby wszystko spadło na TŻ i żeby nie musiał nic na wariata robić. Ale powiem Wam że te 3 miesiące wydają się takie odległe ale jak sobie pomyśle jak szybko minęły ostatnie 3 miesiące to zaczynam być przerażona ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#828 |
Zakorzenienie
|
ania90 gratuluję wejścia w ostatni etap
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na ta krzywa planuje isc w pon lub wt, nie mam tak wolnego by moc chodzic. Teraz jest sezon slubny, mam makijaze i fryzurki probne w tygodniu plus panie na rzesy. Nie moge przekladac i odwolywac, grafik juz do polowy lipca w pracy zapelniony. Musze miec sily, a po glukozie spalam. Mysle, ze w pon pojde, bo we wt mam wizyte u tego ordynatora. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Konto usunięte
|
Gdybym ja miała w dzieciństwie pokój tylko z siostrą to bym się cieszyła, tylko o tym marzyłam. A niestety miałam z siostrą i jeszcze rodzicami..
![]() ![]() |
![]() |
#832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Konto usunięte
|
Jaki macie pomysł na strój na plażę? Nie chce kupowac jednoczesciowego kostiumu, który zmieści mi brzuch bo wiem że go nigdy widcej nie założę. W swoje bikini się raczej zamieszczę, tyłek mi za bardzo nie urósł, zresztą majtki miałam luzniejsze, piersi też nie urosły, bo mieszcze się cały czas w te same staniki. No ale wypadaloby cos co osloni mi brzuch przed słońcem.
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Raczkowanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83459471]Jaki macie pomysł na strój na plażę? Nie chce kupowac jednoczesciowego kostiumu, który zmieści mi brzuch bo wiem że go nigdy widcej nie założę. W swoje bikini się raczej zamieszczę, tyłek mi za bardzo nie urósł, zresztą majtki miałam luzniejsze, piersi też nie urosły, bo mieszcze się cały czas w te same staniki. No ale wypadaloby cos co osloni mi brzuch przed słońcem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Polecam tankini - koszulka plus gacie. Na bonprix coś mi mignęło, możesz poszukać koszulki osobno, żeby nie wydawać na gatki, skoro masz pasujące. |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Wtajemniczenie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83459471]Jaki macie pomysł na strój na plażę? Nie chce kupowac jednoczesciowego kostiumu, który zmieści mi brzuch bo wiem że go nigdy widcej nie założę. W swoje bikini się raczej zamieszczę, tyłek mi za bardzo nie urósł, zresztą majtki miałam luzniejsze, piersi też nie urosły, bo mieszcze się cały czas w te same staniki. No ale wypadaloby cos co osloni mi brzuch przed słońcem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja mam tankini - bluzeczka i majtki oddzielnie. Nie ciążowe. W pierwszej ciąży chodziłam w dwuczęściowym - nie zasłaniałam brzucha, siedziałam w cieniu. Możesz zawsze jakieś pareo dać na brzuch czy jakąś bluzkę/sukienkę mgiełkę. Ja nie lubię jednoczęściowych kostiumów. |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Zakorzenienie
|
No to l4 nie wiem czy mi przyjma, do salonu ide na 16/17 i dygam wieczorami teraz 1/3 z tego co kiedys, Zus i najem salonu to dla mnie na dzien dobry 5000 zl rachunkow, a gdzie reszta, ze z l4 wyciagne 1800 zl max. Teraz tz placi za rachunki ja polowe za salon. Jak sie jest na swoim to choroby, ciaze itp sa do duszy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zadomowienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Kiedy jedziesz? Od 16.05 w kiku mają być super tuniki takie koronkowe, ja bym w coś takiego szła ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja na plażę zakładam krótkie spodenki albo gacie od kostiumu i do tego bluzkę na ramiączkach,nie chce wystawiać brzucha na słońce. Chloe myślałam że Ty na L4? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.