Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-09, 15:12   #871
Chloestic
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez fikumiku1 Pokaż wiadomość
Słońcem

Te 30 dni to mi przedłużali niestety:///

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
dlatego ja bede wieczorami chodzic do salonu, bo wole miec bardziej zroznicowane obiady

tez bym chciala byc lipcowa, chociaz czuje sie bardzo dobrze, nie puchne i mieszcze sie nawet w swoje rzeczy typu bluzeczki i topy zrobilam sobie tez letnie paznokcie

a jesli chodzi o tz i jego corke to nic nie mowcie, ale czasami zaluje, ze sie wpieprzylam w zwiazek z dzieciatym facetem i czasami ciesze sie, ze nie jestesmy po slubie, bo kiedys moja cierpliwosc do tych sytuacji sie skonczy, spakuje sie i wyjde, a charakter swoj mam, wiec oby tych sytuacji bylo ilosc minimalna
chociaz ostatnio sie mnie pytal o to za ile sukienke bym chciala, ktos cos mowil, ze wazne ze mu sie ta noga do wesela zagoi, mam 35 lat i czuje sie juz za stara na sluby itp itd, jest mi juz chyba dobrze jak jest, jednego narzeczonego juz mialam, drugi nie jest mi potrzebny
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 15:20   #872
Panterka1313
Zadomowienie

ONA nic na to nie poradzę i może jednak się okaże że konsultacje będą, Tż wraca kolo 20 a wtedy są urodziny siostry córki wiec może będziemy do nich iść
Ja chciałam vulcano albo designe lupo jak zakładalam zakup

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-05-09, 15:21   #873
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Od przedwczodaj pobolewa mnie ząb, ale troszkę,nie zwracalam uwagi. Dziś jest trochę gorzej, wiec zadzwonilam do mojego dentysty, ide jutro na 10:30. Niestety to jedynka i to górna, więc trochę się boję, bo pamiętam ze kiedyś jak mialam robiona to bolało. Generalnie nie boje się leczenia zębów, chodze od dzieciństwa regularnie i nie przezywam tego. No ale jedynka to co innego...

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 15:23   #874
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ronja Pokaż wiadomość
Ej, weźcie tak nie pospieszajcie, kto tu ze mną zostanie do końca sierpnia
Zazdroszczę tych wcześniejszych terminów, ja się caluteńkie upały będę musiała przemęczyć.

Ale podobno najwięcej dzieci się rodzi na pełnię księżyca, już sprawdzałam jak to wypada w tym roku - 27.07 i 26.08, więc może choć dwa dni się uda przyspieszyć z mojego 28.
Ja powinnam zaczekac, bo terminy mamy zbliżone, ale lekarz raczej będzie chciał szybko zrobić cc. Ja się nie pogniewam, bo wole w największe upały być już po ciąży. Zresztą dla mnie końcówka jest mocno ryzykowna ze wzg na zakrzepy, musze pilnować mocno ruchów.

forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 15:32   #875
Stella275
Nawiedzona PeMa

Witam się w III trymestrze

Z tej okazji Antek dzisiaj postanowił że wyjdzie przez moją klatkę piersiową bo nie mam pojęcia czym ale wbija mi się pod prawe żebro i aż boli

Ja to nawet nie liczę że donoszę do terminu bo i imponująco długiej szyjki nie mam i to twardnienie brzucha może wszystko przyśpieszyć.

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 15:36   #876
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stella275 Pokaż wiadomość
Witam się w III trymestrze

Z tej okazji Antek dzisiaj postanowił że wyjdzie przez moją klatkę piersiową bo nie mam pojęcia czym ale wbija mi się pod prawe żebro i aż boli

Ja to nawet nie liczę że donoszę do terminu bo i imponująco długiej szyjki nie mam i to twardnienie brzucha może wszystko przyśpieszyć.
Kurcze tak wysoko czujesz ruchy? Ja nadal wszystko nisko czuje mam nadzieje, ze to nic zlego

Stary 2018-05-09, 15:41   #877
Panterka1313
Zadomowienie

Jutro wizytuje ale nic szczególnego bo jak wiecie u mnie nie robią usg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 15:45   #878
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Jutro wizytuje ale nic szczególnego bo jak wiecie u mnie nie robią usg

Ale jak to? W ogole???

Stary 2018-05-09, 15:45   #879
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Kurcze tak wysoko czujesz ruchy? Ja nadal wszystko nisko czuje mam nadzieje, ze to nic zlego

Kopniaki w okolicy pępka, a to raczej nóżka/rączka/główka bo to tak jakby się rozpychał bo brzuch się uwypukla i twardnieje z jednej strony wtedy.

19/2017
7/2018

Stary 2018-05-09, 15:45   #880
ronja
Zadomowienie

Chloestic, pewnie to wiesz, ale na wszelki wypadek - warto sobie ogarnąć uznanie ojcostwa już teraz, jak się jest bez ślubu, potem każą z niemowlakiem się stawiać i męczyć dziecko bez potrzeby. Też się zbieram do tego i ciągle nie mamy czasu się wybrać do USC, ale załatwić trzeba
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 15:50   #881
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Kopniaki w okolicy pępka, a to raczej nóżka/rączka/główka bo to tak jakby się rozpychał bo brzuch się uwypukla i twardnieje z jednej strony wtedy.
A ja wszystko czuje nadal bardzo nisko i sie zaczynam stresowac ale brzusio u gory rosnie

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Chloestic, pewnie to wiesz, ale na wszelki wypadek - warto sobie ogarnąć uznanie ojcostwa już teraz, jak się jest bez ślubu, potem każą z niemowlakiem się stawiać i męczyć dziecko bez potrzeby. Też się zbieram do tego i ciągle nie mamy czasu się wybrać do USC, ale załatwić trzeba
Wiem wiem, a czyje nazwisko dacie dziecku? Ja zgodzilam sie by bylo ojca, ale przestalam byc pewna, ze to bedzie zwiazek do konca zycia i zaczynam sie wahac

Stary 2018-05-09, 15:53   #882
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
A ja wszystko czuje nadal bardzo nisko i sie zaczynam stresowac ale brzusio u gory rosnie

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Wiem wiem, a czyje nazwisko dacie dziecku? Ja zgodzilam sie by bylo ojca, ale przestalam byc pewna, ze to bedzie zwiazek do konca zycia i zaczynam sie wahac

Nie stresuj się bo to żaden wyznacznik Mi czasem też nisko przywali bo jeszcze sobie pływa w środku

Chloe co Ty mówisz, aż tak źle że zaczynasz się wahać?

19/2017
7/2018

Stary 2018-05-09, 16:02   #883
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Nie stresuj się bo to żaden wyznacznik Mi czasem też nisko przywali bo jeszcze sobie pływa w środku

Chloe co Ty mówisz, aż tak źle że zaczynasz się wahać?

Mam po prostu juz na tyle dosc klotni z powodu jego corki i zaczynam miec to wszystko w 4 literach szczerze mowiac. Czuje, ze nie jest mi to w ogole potrzebne, a moge sie tylko domyslac, ze jak sie maluch urodzi to ona dopiero bedzie stroi fochy i wtedy to juz w ogole wyjde z siebie.
Stary 2018-05-09, 16:06   #884
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
a jesli chodzi o tz i jego corke to nic nie mowcie, ale czasami zaluje, ze sie wpieprzylam w zwiazek z dzieciatym facetem i czasami ciesze sie, ze nie jestesmy po slubie, bo kiedys moja cierpliwosc do tych sytuacji sie skonczy, spakuje sie i wyjde, a charakter swoj mam, wiec oby tych sytuacji bylo ilosc minimalna
chociaz ostatnio sie mnie pytal o to za ile sukienke bym chciala, ktos cos mowil, ze wazne ze mu sie ta noga do wesela zagoi, mam 35 lat i czuje sie juz za stara na sluby itp itd, jest mi juz chyba dobrze jak jest, jednego narzeczonego juz mialam, drugi nie jest mi potrzebny
Chloe - a ja Ci powiem, ze bardzo dobrze Cie rozumiem i wiem o czym mowisz. Moze to dziwnie zabrzmi ale gdybym mogla cofnac czas to tez bym sie nie ladowala w tego typu zwiazek, wiedzac to co wiem teraz. Niby teraz nasze zycie jest juz ustabilizowane ale co ja musialam przejsc to moje. Dodatkowo doszlo, ze jestem "dziewczyna ze wschodu"€ wrecz cygana, ktora szuka dobrobytu za granica bo u nas to w lepiankach mieszkamy, w ogole jakas gorsza rasa. Z tego co opisywalas to ta ex Twojego Tz jest raczej slabym charakterem, natomiast ja musialam zmierzyc sie z typowa pi..da. Byly i rozprawy sadowe, i roszczenia spadkowe(! JUZ za zycia), mieszkamy w wynajmowanym bo Tz musial sprzedac mieszkanie ze wzgledu na problemy z tym zwiazane. Taka szarpaczka. Mysle ze ktp tego nie przeszedl nie bedzie do konca rozumial. ..

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2018-05-09 o 16:09
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 16:08   #885
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Mam po prostu juz na tyle dosc klotni z powodu jego corki i zaczynam miec to wszystko w 4 literach szczerze mowiac. Czuje, ze nie jest mi to w ogole potrzebne, a moge sie tylko domyslac, ze jak sie maluch urodzi to ona dopiero bedzie stroi fochy i wtedy to juz w ogole wyjde z siebie.
A tż w jakikolwiek sposób ją przygotowuje na rodzeństwo? Chociaż po tym co piszesz to faktycznie możesz mieć małe piekło do przejścia z nią. I powiem szczerze gdyby mi gówniara waliła fochy po urodzeniu małego to niestety ale nie godziłabym się na jej wizyty u was.

19/2017
7/2018

Stary 2018-05-09, 16:11   #886
sylwia1906
Zadomowienie

Też pewnie będę jedna ostatnich rodzić... bardzo bym chciała cc, ale młoda głową w dół i nie mam żadnych wskazań... są jakieś ćwiczenia żeby obrócić dziecię jak ma głowę w górze, ale ciekawe czy działają w drugą stronę:p zorientuje się jeszcze ile kosztuje na żądanie cc, ale pewnie szkoda mi będzie kasyn

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 16:12   #887
Panterka1313
Zadomowienie

Cytat:
Ale jak to? W ogole???

Nie robią wcale bo nie komu obsługiwać sprzętu na dole haha(NFZ) od początku ciąży miałam 2 usg w luxmed prywatnie i dwa razy w szpitalu w 7-9tyg przy przyjęciu i wypisie. Kolejne mam 30 tyg tak jak powinno się robić i tez luxmedu płatne.
Wizyta to ciśnienie, waga, badanie na fotelu, omówienie badań lab, recepta, zwolnienie i teraz pewnie będą tętna słuchać skoro jestem juz w 26tyg.

Łupy mamy z sh20180509_170626.jpg

Stary 2018-05-09, 16:19   #888
limonka84
limonka84

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Hej , ja po wizycie , glukoza ok , jedynie posiew moczu muszę zrobić bo jakieś cos sie przyczepilo. Mlody waży 970 gram , mamy 27 tyd. Właśnie z mężem wyskoczylismy sie zrelaksować nad wodę . Co do mieszkania to my tez planujemy zmienic na większe ale zabieramy sie do tego od tyłka strony i nawet szkoda gadać bo tylko nerwy na samą myśl. Męża nie ma przez 3 tyg potem jak 2 jest to tysiąc innych rzeczy zamiast o mieszkaniu i tak to sie przyciąga. Gratuluję Wam udanych wizyt i zdrowych fikaczy w brzuchu, mojego juz tez widać jak akrobacje robi ostatnio dzieci siedziały i obserwowaly jak brat do nich puka Załącznik 7529551
Gratuluję! Duży synek ciekawe jaki mój będzie za 4 dni. Ale Wam dobrze nad tą wodą... U mnie tż wyjechał motocyklem, a jak wróci to już pewnie nie będzie miał ochoty na spacer nad jezioro. No chyba, że go znowu na lody namówię

Yoona - przypomniało mi się i sprawdziłam, że za kwiecień dostałam trochę mniejszą wypłatę niż za marzec, ale większą niż za luty i większą niż moja typowa wypłata co miesiąc zanim poszłam na l4

Cytat:
Dobrze że przypominasz, bo na najbliższej wizycie muszę wziąć od ginekologa zaświadczenie, że jestem w ciąży - właśnie w celu dopełnienia formalności uznania ojcostwa. Podobno sam widoczny brzuszek nie wystarczy urzędnikowi

Mój dzidziek kopie wszędzie, w podbrzuszu, nad pępkiem, po bokach. Jest wszędzie
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 16:19   #889
sylwia1906
Zadomowienie

Panterka wiem, zer samej głupio zagadać do obcej kobiety, ale jakby tak tż ją podpytał o ten wózek? Np. Ile kasy chce przeznaczyć to sami byście dostosowali model do ceny w zależności od waszych potrzeb(np. Na wsi zakładam że musi mieć dobre amortyzatory żeby dziecko nie skakało:p). Żeby później się nie okazało że kobieta chciała dobrze i kupiła najlżejszy wózek świata a wam akurat waga nie robi różnicy tylko co innego. Szkoda jej kasy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 16:26   #890
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Ja wiem, że to związek do końca życia (nie rejestrowaliśmy z różnych względów, ale jesteśmy razem już baaaardzo długo), ale też sporo dyskutowaliśmy nad wyborem nazwiska. Sprawiedliwie byłoby dać podwójne, ale nie chcę dziecku życia utrudniać, byłoby za długie.

Na razie stanęło na jego, ale cały czas mam wątpliwości - w końcu ja odwalam większą robotę, czemu tylko on się ma pod tym podpisać

Edytowane przez ronja
Czas edycji: 2018-05-09 o 16:27
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 16:30   #891
Panterka1313
Zadomowienie

SYLWIA wyglądało to tak- jestem z nim na Targu ubraniowym kolo mojego domu i dzwoni jego mama pyta kiedy wraca tak z ciekawości jak zawsze, potem słyszę jak Tż mówi do niej że wózek mam dostać po kimś, kolejny tekst Tż "jak mi chcesz bardzo kupić wozek to spoko", kolejna jego odpowiedź "nie wiem jaki kolor, obojętnie byle nie różowy, może jakiś jasny"
Tyle słyszałam. Nie Gadałam na ten temat bo miałam temat kupna komody, krzeseł, zabranie ode mnie z domu regału i blatów, ile apteka dziecka, co z rosman trzeba dziecku, że w lipcu zrobimy zapas pieluch, moje wizyty u lekarzy, że w czerwcu trzeba na usg iść, co jego siostra może dać po dzieciach i sprawy inne ogólne jak np czy w domu jest juz gaz, czy działa kran, kiedy garaż zaczną

Stary 2018-05-09, 16:31   #892
olajadetektyw
Zadomowienie

A ja się czuję tak jakby w moim brzuchu mieszkał wielkolud. Mam. Wrażenie że jest wszędzie to dziecko. Nie kopie dużo ale mam wrażenie takiego ciężkiego brzucha. Do tego nawet jak zjem pół pomidora mam wrażenie że się o jadłam na Maxa a z drugiej strony słyszę burczenie

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 16:36   #893
I ona
Zakorzenienie

Panterka, ale skoro chodzisz do gina na NFZ to te USG (chyba 3) powinnaś mieć zagwarantowane też jako bezpłatne.

Ja Wam powiem, że mnie uspakaja to że na każdej wizycie ginka zagląda do małego, sprawdza serducho. Nie robi pomiarów za każdym razem, ale jakoś mi tak spokojniej że widzę małego jak sobie tam świruje. Zwłaszcza to było dobre jak nie czułam ruchów, bo teraz już wiem codziennie że się ma dobrze jak się wierci

Chloestic współczuje sytuacji. Jednak nie nadtawiaj się negatywnie, może Cię życie pozytywnie zaskoczy i młoda wcale nie będzie taka zła przy bracie.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 16:39   #894
Panterka1313
Zadomowienie

ONA powinnam a nie mam. Że żyje to wiem od niedawna jak zaczęła się ruszać

SYLWIA z wagą wózka nie do końca bo jak u mamy swojej będę pomieszkiwac to jak z góry na dół będę nosić

Stary 2018-05-09, 16:43   #895
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
ONA powinnam a nie mam. Że żyje to wiem od niedawna jak zaczęła się ruszać

SYLWIA z wagą wózka nie do końca bo jak u mamy swojej będę pomieszkiwac to jak z góry na dół będę nosić

To był taki przykład. ChodZi mi o to żebyście jej zakomunikowali co jest dla was istotne, np. że właśnie Wózek musi być lekki bo masZ z nim dymać sama po schodach.

Stary 2018-05-09, 16:43   #896
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Panterka, ale skoro chodzisz do gina na NFZ to te USG (chyba 3) powinnaś mieć zagwarantowane też jako bezpłatne.

Ja Wam powiem, że mnie uspakaja to że na każdej wizycie ginka zagląda do małego, sprawdza serducho. Nie robi pomiarów za każdym razem, ale jakoś mi tak spokojniej że widzę małego jak sobie tam świruje. Zwłaszcza to było dobre jak nie czułam ruchów, bo teraz już wiem codziennie że się ma dobrze jak się wierci

Chloestic współczuje sytuacji. Jednak nie nadtawiaj się negatywnie, może Cię życie pozytywnie zaskoczy i młoda wcale nie będzie taka zła przy bracie.

Dokładnie, moja na szybko robi te podstawowe pomiary i później fajnie to sobie na siatki centylowe wrzucić

19/2017
7/2018

Stary 2018-05-09, 16:44   #897
Panterka1313
Zadomowienie

Może mnie zapyta o ten wózek jak będę na miejscu tam. Jak Tż wróci z tej delegacji to będę tam w domu bo sporo mam do zabrania i meble ostatnie kupimy i zawieziemy

Edytowane przez Panterka1313
Czas edycji: 2018-05-09 o 16:45
Panterka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 16:46   #898
sylwia1906
Zadomowienie

U mnie na NFZ robi usg na każdej wizycie. Nie robi nic innego za to:p ale zrozumiałam, że w przychodni u Parterki mają usg tylko nie ma kto obsługiwać? Ginekolog nie umie usg zrobić? Powinien mieć do tego wyznaczone godziny chociaż..

Prywatnie oprócz usg dziecka sprawdza też mnie (np. Te nerki).

Stary 2018-05-09, 16:59   #899
Panterka1313
Zadomowienie

Poważnie piętro niżej jest aparat do usg na wypasie kolejka zawsze duża jakieś usg brzucha, klatki, ręki itp wiem bo to jest obok lekarza ogólnego. Ci lekarze nic nie robią jak wyjdzie "internistka" po coś bo to ona szuka karty papierowej, podaje jej pod nos badania, drukuje recepty i skierowania, mierzy ciśnienie, wage, uzupełnia dane które lekarz każe wpisać a lekarze gin jedynie zapraszają na samolot, przybija pieczątkę, wypisza kartę ciąży, zaświadczenie, zwolnienie, zbierze wywiad

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Jakbym chciała tarczyce sprawdzić to musze iść do lab zrobić tsh, ft zapłacić 50zl za to potem pójść do endo 100zl zabrać od niego zlecenie, zarezerwować usg tarczycy 80zl i na usg tarczycy ten co robi wszystko dokładnie powie i wydrukuje foty, opisowke

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
U mnie na NFZ robi usg na każdej wizycie. Nie robi nic innego za to:p ale zrozumiałam, że w przychodni u Parterki mają usg tylko nie ma kto obsługiwać? Ginekolog nie umie usg zrobić? Powinien mieć do tego wyznaczone godziny chociaż..

Prywatnie oprócz usg dziecka sprawdza też mnie (np. Te nerki).

Ona przyjmuje do 11 chyba 3 razy w tyg a potem leci do szpitala. Zapisać się trzeba na wizytę z dużym wyprzedzeniem

Edytowane przez Panterka1313
Czas edycji: 2018-05-09 o 17:00
Panterka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 17:22   #900
Nicole03
Rozeznanie

Tak mi ostatnio ktos smaka na arbuza zrobił , ze wybralam sie do biedry po owy owoc , no i tak sie rozglądam patrzę porównuje az tu nagle obok leżą takie małe fajne dojrzałe mówię biorę, cos tam dokupilam ide do kasy i sie zdziwiłam 😂😂😂 za owego małego arbuza zaplacilam 16 zl 😂😂 jakas wersja mini , to był mój najdroższy arbuz w karierze i dodam nie byl jakos wyjątkowy 😛😛😛

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości