![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VII
Cytat:
pierwsza babcia, mama mojej mamy, ostatnio bardzo podupadła na zdrowiu. Poderzewamy parkinsona;/ teraz ma iść do szpitala na kompleksowe badania;/ w ciagu pol roku stała sie zupelnie inna kobietą, szkoda mi jej;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Konto usunięte
|
kościół, babcie... ale ostatnio tematy lecą; ]
dobranoc, laski! |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
jestem i ja
![]() NIja lele ma racje z polskim:0 i tez bym skonczyla tylko staz ![]() ![]() co do sklepow tez sie nie wczulam ;p a i bylam dzis z mama i ciocia w miescie i kupilam sobie 4 bluzki za 20 zl w top secret ![]() ![]() i mama mi kupila uwaga 3 pizamy <lol2> bo najpierw jdna z krotkimi spodenkamui a potem 2 byly sliczne i sie nie moglysmy zdecydowac wziela obie... i moj tz sie dostal na mechatronike ![]()
#2674 |
Zakorzenienie
|
Mariolciu gartulacje dla Tz
![]() Hula szkoda.. Maue bo my sie starzejemy z akzdym dniem:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Adwokat diabła
|
maue, bo nam się tematy wkręcają i widzisz
![]()
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
fajny watek, zwlaszcza druga stroa i pierwsze posty na niej
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=261674&page=2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
lele jutro mozeporobie zdjecia komora to wkleje
![]() i odpisala mi 2 pani w sprawie mieszkania ![]() ![]() tez wplacacie kaucje zwrotna? jedna pizamka ze snoopym granatowo czerwona na ramiaczkach i spodenki ![]() ![]() ![]()
#2678 |
Zakorzenienie
|
Mariolciu heheh juz widze mojego Tz w majtkach szarych w ROZOWE kropki :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Pretty dobranoc
![]() ( hehehe znow sie pne ku pierwszemu meijscu:P) |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lele, zapewniam Cię, że mój dziadek to nie jest nic fajnego. Zazdroszczę sama dziadków, którzy huśtają swoje wnuki, zabierają na spacery, kupują lizaki. Ja tego nie miałam. Obaj są do bani. Ten to umie się tylko znęcać psychicznie nad innymi. Babcie miałam za to super. W szczególności od strony mamy. A dziadka dalej nie ma. Pewnie postanowił zostać na noc, by zrobić mamie na złość. Poszliśmy z bratem na działkę, ale zgasły latarnie na ulicy prowadzącej na działki i zrobiło się niefajnie.. Ciemno jak w pupie. Bez dobrej latarki jeszcze byliśmy. No i brama na pewno zamknięta. Super żarty sobie robi.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Adwokat diabła
|
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
Wen no dziadek ewidentnie przesadza. a ile ma lat jesli mozna spytac?
Black dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Dziadek ma lat 80. Już dawno powinien dać sobie spokój z tą działką, ale straciłby powód do kłótni
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]() ale skoro mnie wyganiasz ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
lele niewyraznie napisalam;p moje spodenki sa szre w kropy
![]() ![]() bo przy tym2 mieszkaniu kaucja jest az 1400zl
#2687 |
Zakorzenienie
|
Wen charakterny jest
Black pewnie z enei wyganiam! Mariolciu a juz myslalam:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zadomowienie
|
Właśnie odbyłam najdziwniejszą rozmowę w moim życiu
![]()
#2689 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba nie poszłabym do wróżki ![]() [1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;8340594]edt: swoją drogą, zauważyłaś paradoks, że o wiele łatwiej przychodzi zaprosić do siebie w gościnę kogoś z obcego kraju, albo do obcego kraju wyjechać w gości, nawet do człowieka, którego się mało zna, niż powiedzmy to samo zrobić z rodakiem? bo byłabym w stanie pojechać do Liege, ale do obcego gościa z Gdyni - już nie. jakby obcokrajowcom ufało się bardziej... takie wrażenie mam. na przykład na Open'er Festival poznałam wiele osób z Litwy i z Wielkiej Brytanii - i zaraz zapraszali do Kłajpedy, albo do Londynu i wydawało mi się, że te zaproszenia większą mają moc niż nasze rodzime ![]() też mi się tak wydaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w tym roku dałyśmy rade mając codziennie szkołe, inne przedmioty, sprawdziany itp itd więc ty spokojnie dasz rade ![]() zresztą jakąś wiedze przecież już masz, podstawy masz. teraz tylko przypomnienie tego, no i np z angielskiego trochę większa nauka ![]() ale jak chcesz 3 przedmioty poprawiać + mieć ten staż to ja już bym nie szła do żadnej policealnej szkoły ![]() Cytat:
drugiego miałam bardzo kochanego. on i babcia (od tego dziadka właśnie) mieli bardzo duży wpływ na moje wychowanie. bardzo dużo czasu z nimi spędzałam. często u nich bywałam (w tym samym mieście mieszkają), jeździli też ze mną na wakacje itp itd. dziadek zmarł 4lata temu na raka. a babcia żyje do dzisiaj i uwialbiam ją ![]() mimo, że czasami trochę mnie denerwuje to, że o tak wiele rzeczy pyta, dokładnie chce wiedzieć co i jak. ale to taki jedyny maluteńki minusik. a tak to mogę z nią pogadać o wszystkim! bardzo dużo jej zawdzięczam (m.in. to że dzięki niej trochę przejrzałam w gim na oczy - zauważyłam w jakim towarzystwie się znalazłam i dzięki temu nie skończyłam źle i wyrwałam się z tego ![]() a druga babcia też była super. rzadziej się z nią widywałam bo nie mieszkała w moim mieście ale też miałam dobry kontakt. zmarła 2 lata temu ale wcześniej przez ok 4 chorowała ciężko. wróciłam od kumpeli. wypiłyśmy całe malibu i dziwie się, że wszystko ze mną ok, mimo takiego pomieszania smaków ![]() no a jutro albo w sobote nad to nasze kochane polski morze ![]() Choomik a co to za rozmowa?;P
![]() |
#2690 |
Adwokat diabła
|
teraz uciekam, bo mnie ściąga w stronę łóżka
![]() dobranoc! ![]()
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
Coomik to opowiadaj
![]() Zetko a z czym smakuje Ci najbardziej? Black ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
spam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zadomowienie
|
Powiedzmy że pod wpływem procentów powiedziałam pewnemu znajomemu więcej niz bym chciała
![]() ![]() ![]() Aż sie boję co jutro będzie.
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
chyba jednak najbardziej z pomarańczowym
![]() chociaż np z mlekiem dzisiaj (normalne+skondensowane czy jakieś tam takie + lód) też było dobre. no i z ananasowym ![]() śmiać mi się w ogóle z siebie chce (choć powinnam chyba płakać prędzej;P) bo rodzice mówią mi, że w przyszłym tygodniu jadą do gdańska więc mogłabym z moich chałup wtedy do nich dojechać i poszukalibyśmy jakiegoś pokoju czy mieszkania w tym sopocie. ale ja jeszcze nie wiem czy na pewno chce iść na te msg ![]() gdyby prawo było dzienne a nie wieczorowe (już nawet w tym toruńsku, którego nie chce ![]() a tak to nie wiem ![]() ten gdańsk tak ciągnieeeee. i prawo też ciągnie. i ścisły kierunek też ![]() ostatnio ciągle tego słucham: http://youtube.com/watch?v=9Dyj0A6UMr4 (mały błąd w tytule) http://youtube.com/watch?v=F9bFZCJurV0&feature=related ![]()
#2695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w Trójmieście ogólnie jest bardzo fajnie ![]() A w kwestii jeszcze MSG - m. innymi mój brat zajmował się układaniem planów tych studiów i bardzo poleca (szczególnie ze jest większy nacisk na język niz matme ![]()
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Choomik to kim jest Twój brat?^^
może jakiś wykładowca na msg?;D poznaj mnie z nim!! ![]() dobranoc! ![]()
#2697 |
Zakorzenienie
|
![]() Tż się obraził, bo już leżałam, ale się ubrałam i wyszłam ... jakoś nie umiałam usnąć, boli mnie brzuch i było mi niedobrze... :| [1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;8340225]sfiksuję z nudów przez te 2 miesiące. robię całki, czytam po francusku, robię francuską gramatykę, piszę mega długie maile po francusku do mojego ulubionego francuza... i dalej się nudzę.[/quote] to przyjedź do mnie na kilka dni ![]()
#2698 |
Zadomowienie
|
wstalam
dalej mnie głowa boli jutro jade do Augustowa na 'pływanie na byle czym' tzn to jest w niedziele, ale na nocke pod namiot ze znajomkami jade ![]() juz sie ciesze na ten wyjazd..i ma byc meeega cieplo wiec mam zamiar siedziec non stop w wodzie ![]() zaraz zmykam na kurs tak wiec, milego dnia ![]()
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
bedzie co ma byc! po tylu latach jesli to byla prawdziwa przyjazn to nie powino sie przez to zepsuc
moj by tez marudzil.. zreszta wg mojego to zawsze za krotko u neigo jestem.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Hula - co do rozszerzenia z polskiego - na tym się bardzo nie skupiaj, bo można to zdać nic nie ucząc się w liceum, trzeba mieć tylko trochę w głowie. Naprawdę.
- co do dziadków - miałam dwóch dziadków, obaj niestety nie żyją. Jeden zmarł, gdy miałam rok, najbardziej mnie boli to, że byłam wtedy malutka i się go bałam. Nie wątpię, że wtedy mojemu dziadkowi pękało serce, że wnuczka się go boi. Drugi zmarł osiem lat temu i był fajnym człowiekiem, opowiadał mi o piekle i rysował, jak ono wygląda. Pamiętam jego śmiech i jak pił herbatę ze słoika ![]() Babcie obie mam, na szczęście, i mam nadzieję je mieć jeszcze długo. Z jedną mam mniejszy kontakt, bo mieszka dalej niż ta druga. A tę babcię z mojego miasta kocham najbardziej z mojej rodziny. Z nią mam wspaniałe wspomnienia z dzieciństwa, jak robiła mi królewski domek w ogródku, wpuszczała na strych, bawiła się, chodziła na spacery, piekła i gotowała. Do dzisiaj taka jest, chyba głównie dzięki niej miałam tak wspaniałe dzieciństwo, bo to głównie u niej przebywałam, bo rodzice pracowali. Jest taką typową babcią z siwym koczkiem i uśmiechem. Jak ja bym chciała jeszcze przenieść się choć na chwilę do dzieciństwa... tamia - co do wyjazdu do Augustowa - ZAZDROSZCZĘ! Dla mnie Augustów jest jednym z piękniejszych miejsc w Polsce, bardzo chciałabym tam pojechać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.