Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-10, 11:48   #1621
So_close
Jedi

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Mi w ciąży wyszło wysokie tsh, bo ponad 4. Strasznie się zdenerwowałam, bo internet krzyczy o wadach płodu, poronieniach i upośledzonych dzieciach, a w najlepszym wypadku dziecko będzie mieć problemy z nauką.. I tak piszą ludzie na wszystkich forach.
Po czym dotarłam do badań, które pokazują że owszem, wady są, ale nie przy wysokim tsh a przy niskiej tyroksynie (ft4). Bo to jest hormon z którego czerpie dziecko.
Zrobiłam wszystkie badania i wyszło, że jedynie tsh mam wysokie a wszystko inne idealne. Endokrynolog mnie uspokoiła, że tsh trzeba zbijać, żeby nie doszło do niedoczynności, ale przy pozostałych hormonach w normie, nie ma to negatywnego wpływu na dziecko
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 11:50   #1622
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Napewno wszystko ok. Czesto ruchy sa dopiero grubo po 20 tyg. Mi powiedziala gin ze czuje tak szybko przez to ze jestem bardzo chuda wiec nie ma sily nie czuć tych 205 gram ruszających sie w srodku a łożysko mam na przedniej ścianie a to noby tłumi ruchy Czaje sie na te body z szelkami w krate. Nie wiem na co czekam

Esti10 spódnice znòw są w Varlesca i nawet kategorie stworzyli dla przyszlych mam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No no widzialam fajna ta kategoria
A jak sukienka sie sprawuje warto bylo kupic?

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć

Też byłam w Lidlu, kupiłam leginsy i bluzkę

Jeszcze na oczko do lumpka i mam trochę bodziakòw i pajacyki takie słodziachne obiecałam koleżance, że się z nią podzielę, bo pewnie będę miała za dużo :P
A jaki kupilas rozmiar leginsow xs czy s ? I jakie sa mile w dotyku czy sztywne ?
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 11:52   #1623
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
No no widzialam fajna ta kategoria
A jak sukienka sie sprawuje warto bylo kupic?
Mieszane mam do niej uczucia. Jest bardzo szeroka.i krotka jak na moj gust a mam 164 cm. Od przodu wyglada super tylko od boku jak beczka ale jest bardzo ladna. Nie oddalam bo jednak taka przewiewna i duży brzuch pomiesci wiec na letnie upaly moze sie bardzo przydać. Ale nie kupiła bym drugi raz.

Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 11:56   #1624
Apola88
Rozeznanie

I
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180510_115345.jpg (83,2 KB, 61 załadowań)
Stary 2018-05-10, 11:58   #1625
So_close
Jedi

Apola88, dla mnie wygląda spoko. Będzie super na duży brzuchol
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 12:02   #1626
lykki
Zadomowienie

Jak te legginsy z lidla rozmiarowo? Nie przeswituja? Duzo ich bylo? Ja mam zaraz wizyte, a potem chce sie wybrac po te legginsy trzymajcie kciuki!!

lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 12:11   #1627
catarynca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Mi w ciąży wyszło wysokie tsh, bo ponad 4. Strasznie się zdenerwowałam, bo internet krzyczy o wadach płodu, poronieniach i upośledzonych dzieciach, a w najlepszym wypadku dziecko będzie mieć problemy z nauką.. I tak piszą ludzie na wszystkich forach.
Po czym dotarłam do badań, które pokazują że owszem, wady są, ale nie przy wysokim tsh a przy niskiej tyroksynie (ft4). Bo to jest hormon z którego czerpie dziecko.
Zrobiłam wszystkie badania i wyszło, że jedynie tsh mam wysokie a wszystko inne idealne. Endokrynolog mnie uspokoiła, że tsh trzeba zbijać, żeby nie doszło do niedoczynności, ale przy pozostałych hormonach w normie, nie ma to negatywnego wpływu na dziecko
O to to! Ja gdy wróciłam od endokrynologa nr 1, to też zaczęłam czytać i tylko płakałam, a ten durny lekarz na podstawie samego TSH zaczął mnie straszyć wadami u dziecka. Dopiero 2 mnie uspokoił.
Za tydzień idę się znów kłuć i zobaczymy jaki poziom będzie.

Apola a ten materiał jest z takich sztywniejszych i grubszych? Przepuści powietrze latem? Bo wydaje mi się, że to sukienka na którą ja się czaję od dłuższego czasu

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Jak te legginsy z lidla rozmiarowo? Nie przeswituja? Duzo ich bylo? Ja mam zaraz wizyte, a potem chce sie wybrac po te legginsy trzymajcie kciuki!!

Trzymam
ja znając życie jak pójdę po pracy, to już wszystkie przebrane będą a jeszcze do weterynarza z psem, więc najwcześniej po 18 zawitam chętnie do tego czasu poznam Wasze opinie
Stary 2018-05-10, 12:15   #1628
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Apola88, dla mnie wygląda spoko. Będzie super na duży brzuchol
Noo tylko lepiej sie w niej nie schylac

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
O to to! Ja gdy wróciłam od endokrynologa nr 1, to też zaczęłam czytać i tylko płakałam, a ten durny lekarz na podstawie samego TSH zaczął mnie straszyć wadami u dziecka. Dopiero 2 mnie uspokoił.

Apola a ten materiał jest z takich sztywniejszych i grubszych? Przepuści powietrze latem? Bo wydaje mi się, że to sukienka na którą ja się czaję od dłuższego czasu

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Trzymam
ja znając życie jak pójdę po pracy, to już wszystkie przebrane będą a jeszcze do weterynarza z psem, więc najwcześniej po 18 zawitam chętnie do tego czasu poznam Wasze opinie
To taka bawełna dosc gruba fajna jakosciowo ale są te kwiatki i one maja dziurki wiec ona jest super przewiewna. I pod pacha jest duzo luzu ze widac stanik wiec ona naprawde na upal bedzie zbawienna. Ale jednak bylam zawiedziona ta dlugoscia i szerokością bo serio od boku materiału na dwie sukienki co akurat na ciąze jest plusem

Stary 2018-05-10, 12:20   #1629
wuncek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Mnie nawet jako wyrób medyczny nie przekonuje jeden apteczny pokazywał mi kosmiczne wyniki.
Ja mam Geratherm i osobiście polecam. Takiemu maluszkowi można ewentualnie jeszcze zmierzyć w uchu albo w pupie. W uchu ponoć najbardziej miarodajne, w pupie średnio wygodne :/

Cytat:
Noo tylko lepiej sie w niej nie schylac

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

To taka bawełna dosc gruba fajna jakosciowo ale są te kwiatki i one maja dziurki wiec ona jest super przewiewna. I pod pacha jest duzo luzu ze widac stanik wiec ona naprawde na upal bedzie zbawienna. Ale jednak bylam zawiedziona ta dlugoscia i szerokością bo serio od boku materiału na dwie sukienki co akurat na ciąze jest plusem

A ona przez te kropki jest lekko przezroczysta? Czy ma tam jakąś podszewkę? Jaki rozmiar brałaś? Dokąd Ci sięga i ile masz wzrostu? Czaję się na tą pudrową... do Cro mogła by być zbawieniem
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 12:23   #1630
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wuncek Pokaż wiadomość
Ja mam Geratherm i osobiście polecam. Takiemu maluszkowi można ewentualnie jeszcze zmierzyć w uchu albo w pupie. W uchu ponoć najbardziej miarodajne, w pupie średnio wygodne :/

A ona przez te kropki jest lekko przezroczysta? Czy ma tam jakąś podszewkę? Jaki rozmiar brałaś? Dokąd Ci sięga i ile masz wzrostu? Czaję się na tą pudrową... do Cro mogła by być zbawieniem
A ja się strasznie bałam mierzenia temp. W pupie i się w końcu przekonałam. Pokazała mi chrzestna młodego jak to robić, A ona jest pielęgniarka. I wydaje mi się najbardziej miarodajne temperatura. Mierze elektronicznym z taką gietka końcówka. Drugiemu bobaskowi też tak będę mierzyla. Tak w ogóle to odpukac u nas wiele razy nie było to konieczne także super

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-10, 12:24   #1631
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
I
Faktycznie krótka ale ślicznie w niej wyglądasz

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 12:25   #1632
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość

Trzymam
Noo.. Wlasnie też boję się, że jak już pójdę, to nie będzie... Na razie po położnej, waga 3 kg na plusie czyli ok, ciśnienie w końcu wyższe, mam tylko licznr fosforany w moczu i mam więcej pić.

Stary 2018-05-10, 12:28   #1633
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Faktycznie krótka ale ślicznie w niej wyglądasz

Dzięki ⚘

Stary 2018-05-10, 12:35   #1634
amiyaa
Zadomowienie

Apola, ślicznie wyglądasz w tej sukience!

Ja polecam mega te lidlowe leginsy - dużo razy słyszałam żeby brać w lidlu mniejsze rozmiary ubrań bo mają zawyżone, ale wzięłam dziś swoje standardowe S (są od XS do XL) i są idealne, naprawdę polecam 25 zetka od pary, cena super, wszędzie droższe są, a materiał mięciutki i mi nie prześwitują Są ładnie dopasowane przy kostce. Materiał ten na brzuchu już na takich naszych lekko zaokrąglonych brzuszkach dobrze się utrzymuje, ale czuć że sporo są w stanie się rozciągnac
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 12:37   #1635
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Apola, ślicznie wyglądasz w tej sukience!

Ja polecam mega te lidlowe leginsy - dużo razy słyszałam żeby brać w lidlu mniejsze rozmiary ubrań bo mają zawyżone, ale wzięłam dziś swoje standardowe S (są od XS do XL) i są idealne, naprawdę polecam 25 zetka od pary, cena super, wszędzie droższe są, a materiał mięciutki i mi nie prześwitują Są ładnie dopasowane przy kostce. Materiał ten na brzuchu już na takich naszych lekko zaokrąglonych brzuszkach dobrze się utrzymuje, ale czuć że sporo są w stanie się rozciągnac
To idę polowac na s po wizycie, oby były

Stary 2018-05-10, 12:38   #1636
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Bambusiek ale masz maly ten brzuszek a pisalas ze czujesz juz dziecia.. kurde moj jakis leniwy czy za duzo tluszczu
Czuję wyraźnie, ale to w kolejnej ciąży zawsze szybciej.
A brzuszek jaki jest już lepiej z profilu widać

Cytat:
Fajny sklepik znalazlam z ciuszkami dla dzieci.produkowane w pl.z certyfikowanej bawelny. Fajne ciekwe wzory i tanio Fazy Mazy

Fajniusie bardzo lubiłam tak stroić od okazji synka, zresztą teraz on sam woła o koszulę i krawat/muchę na ròżne okazje

Cytat:
Ja nie wiem co te ft3 i 4 znaczą. Tez jestem ciekawa czy jak to sie unormuje to bedzie mozna odstawic eutyrox czy to juz do konca ciąży

Do końca ciąży na pewno, a ja jeszcze po ciąży brałam...

Cytat:
A jaki kupilas rozmiar leginsow xs czy s ? I jakie sa mile w dotyku czy sztywne ?
Wzięłam Ski i są w nogach takie akurat, w panelu ciut luzu. Bałam się XSek brać, żeby nie były ciasne.
Ale zobaczę czy tych drugich po dniu w Skach nie wymienić na XSki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180510_122501.jpg (97,6 KB, 48 załadowań)
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2018-05-10 o 12:44
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 12:47   #1637
mwmwm91
Raczkowanie

Bambusiek i amiyaa, bo widze, że Wy już macie te legginsy w rozm. S i pasują - jaki macie obwód bioder (sorki, jeśli zbyt prywatne pytanie, najwyżej mi nie odpowiecie )? Ja mam 92cm, szykowałam się na XS, ale piszecie, że standardowo nosicie S i te Ski też są OK, więc teraz już nie wiem. Ja też zwykle noszę S, ale z Lidla różne ciuchy Ski były trochę luźne...
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 12:52   #1638
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Bambusiek i amiyaa, bo widze, że Wy już macie te legginsy w rozm. S i pasują - jaki macie obwód bioder (sorki, jeśli zbyt prywatne pytanie, najwyżej mi nie odpowiecie )? Ja mam 92cm, szykowałam się na XS, ale piszecie, że standardowo nosicie S i te Ski też są OK, więc teraz już nie wiem. Ja też zwykle noszę S, ale z Lidla różne ciuchy Ski były trochę luźne...
Ooo wymiary by sie przydaly, podajcie dziewczynki Ja mam 96 cm w biodrach i w hm mialam S, bo M za duze i w lidlu myslalam zeby kupic S, ale boje sie ze sie nie zmieszcze

Stary 2018-05-10, 12:54   #1639
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
I
No slicznie
Wiesz co te sukienki takie raczej maja byc tzn taki ich styl , duzo takich sukienek i czasem jak sie widzi na takich chudych modelkach to jakby namiot mialy na sobie ale no rozmiar uniwersalny zazwyczaj tych sukienek wiec na kazdej beda inaczej wygladac
Tez wlasnie na tego typu poluje bo to nie jest ciazowa a luzna wiec spoko sie ogolem przyda a typowo na ciazowe ciuchy to szkoda kasy chociaz boyfriendy z hm nie zaluje ze kupilam sa swietne i bede lazic tez po ciazy na pewno
Stary 2018-05-10, 12:56   #1640
amiyaa
Zadomowienie

mwmwm, specjalnie dla Ciebie się zmierzyłam, bo nie miałam pojęcia ile mam w biodrach 89 cm
Stary 2018-05-10, 13:01   #1641
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
mwmwm, specjalnie dla Ciebie się zmierzyłam, bo nie miałam pojęcia ile mam w biodrach 89 cm
Łohoho, czyli biorę S
Ja też się musiałam teraz specjalnie zmierzyć Dziękuję
Stary 2018-05-10, 13:01   #1642
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
94 cm
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 13:05   #1643
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Czuję wyraźnie, ale to w kolejnej ciąży zawsze szybciej.
A brzuszek jaki jest już lepiej z profilu widać

Fajniusie bardzo lubiłam tak stroić od okazji synka, zresztą teraz on sam woła o koszulę i krawat/muchę na ròżne okazje

Do końca ciąży na pewno, a ja jeszcze po ciąży brałam...

Wzięłam Ski i są w nogach takie akurat, w panelu ciut luzu. Bałam się XSek brać, żeby nie były ciasne.
Ale zobaczę czy tych drugich po dniu w Skach nie wymienić na XSki
Ty raczej chudzinka i mowisz ze S to maz musi mi kupic xs i s a potem jedne oddam tak chyba najlepiej zrobic bo pisalam wczesniej zeby xs ale teraz mam watpliwosci jak Ciebie widze
Ciekawe czy po 14 jeszcze wogole cos bedzie no ale sie okaze
Stary 2018-05-10, 13:08   #1644
xxboo
Zakorzenienie

Z tego co słyszałam od
Różnych dziewczyn to rzeczy z lidla ciążowe chyba większe. Wiec ja biorę S te legginsy jak będę tzn TZ bierze jak będę oczywiście bo czasem mam wrażenie ze ten towar to pracownicy wykupują

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 13:09   #1645
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Ty raczej chudzinka i mowisz ze S to maz musi mi kupic xs i s a potem jedne oddam tak chyba najlepiej zrobic bo pisalam wczesniej zeby xs ale teraz mam watpliwosci jak Ciebie widze
Ciekawe czy po 14 jeszcze wogole cos bedzie no ale sie okaze
No u mnie dokładnie ta sama sytuacja, wysyłam męża, ale on to dopiero po 16 będzie A jak nie to jeszcze babcię wieczorem w innym mieście, bo na weekend jadę do niej Ostatecznie odżałuję te 15zł i kupię w HMie, bo tam są za 40, ale z tego co widziałam na stronie to też problem z rozmiarami... Muszę się stacjonarnie wybrać, chyba w przyszłym tyg, bo i tak będę mieć wizytę u lekarza w mieście Liczę na wyprzedaż, niby na stronie cały czas dużo produktów przecenionych, zobaczymy co na półkach
A, i niby wcześniej nosiłam też często luźniejsze rzeczy, ale okazuje się, że teraz są za krótkie i dla pewności wolę mieć ciążowe - raz się wystroiłam w białą luźną bluzeczkę, pod spód dżinsy jeszcze nieciążowe tylko zwykłe, ale że już za wąskie w pasie to zapięłam sobie guzik na gumkę do włosów i dopiero w sklepie się zorientowałam, że mi ta bluzka do góry podchodzi przez brzuch i odsłania tę super konstrukcję przy rozporku

Edytowane przez mwmwm91
Czas edycji: 2018-05-10 o 13:13
Stary 2018-05-10, 13:17   #1646
lykki
Zadomowienie

Jak ja mam te 96, czy moze 97 to chyba wejde w s? Bo m chyba za duze co?

Stary 2018-05-10, 13:18   #1647
amiyaa
Zadomowienie

Powiem Wam tak, miałam z czarnych właśnie XS i S i zmierzyłam w domu - w XS weszłam bez jakiegoś większego problemu ale oddałam, bo były już takie na styk i mocno się opinaly. Niewygodnie mi się w nich chodziło. Wątpię żeby było to komfortowe jak jeszcze troszkę się urośnie, może się zdarzyć jakieś małe opuchniecie... Bierzcie S, różnica naprawdę nieduża ale wygodniejsze sto razy

Ja się właśnie opalam na ogródku, a wieczorem idę na mani i pedi do kosmetyczki Super dzień się zapowiada.
Stary 2018-05-10, 13:21   #1648
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Powiem Wam tak, miałam z czarnych właśnie XS i S i zmierzyłam w domu - w XS weszłam bez jakiegoś większego problemu ale oddałam, bo były już takie na styk i mocno się opinaly. Niewygodnie mi się w nich chodziło. Wątpię żeby było to komfortowe jak jeszcze troszkę się urośnie, może się zdarzyć jakieś małe opuchniecie... Bierzcie S, różnica naprawdę nieduża ale wygodniejsze sto razy

Ja się właśnie opalam na ogródku, a wieczorem idę na mani i pedi do kosmetyczki Super dzień się zapowiada.
Ja właśnie wstąpiłam do domu zjeść zupkę, ustaliłam z Wami te legginsy i wracam z książką na leżak na taras (u mnie już niestety cień, mam taras na wschód, ale ptaszki śpiewają i jest milutko)
Stary 2018-05-10, 13:22   #1649
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jak zwykle mam dzień lenia w SPA czytam książkę mega się wkręciłam „za zamkniętymi drzwiami” pewnie ja dziś skończę. A jutro wyyychoooodzeeeeee obyyyyyy.

Wenflonu nie chcą mi wyciągnąć a już tak mnie boli ;(
Lekarka kazała zgłosić pielęgniarce a ja ze w życiu bo mi założy nowy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 13:22   #1650
amiyaa
Zadomowienie

PS. zmierzyłam sie raz jeszcze i jednak wyszło mi teraz 91 cm w biodrach, musiała się lekko osunac miarka. Przy ok 96 spokojnie S
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości