![]() |
#4531 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4533 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pracowałam z dziewczyną, która jak tylko dowiedziała się, że jest w ciąży (2 miesiąc?), to poszła na l4. Ile w tym było rzeczywistej konieczności, a ile ściemy, to inna kwestia (baba była na cztery nogi kuta jeśli chodzi o kombinowanie z systemem). Ja z kolei czuję się zupełnie normalnie, nie mam żadnych dolegliwości, więc nie widzę powodu, dla którego miałabym kwitnąć w domu (zwłaszcza, że tego nie lubię). Nie łykam bzdur o odpoczywaniu "na zapas" bo takie coś nie istnieje; poza tym na własnym dg to w ogóle trochę inna bajka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
![]()
Ostatnio właśnie gadałam z ginka i śmiała się że dziewczyny przychodza do niej po l4 jak tylko zobacza dwie kreski na teście
![]() Ale to chyba tylko w Polsce tak jest. Np w Irlandii dostaje się l4 tylko w przypadku jakiegos poważnego zagrożenia czy choroby a u nas - taka trochę samowolka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Senza l'amore sarei solo un ciarlatano, Come una barca che non esce mai dal porto. Edytowane przez Fortuna1 Czas edycji: 2018-05-09 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Z drugiej strony, moze gdyby wszyscy tak chetnie wystawiali, nie stalo by die go co jest? ![]() Coz, dzisiejsze usg potwierdzilo, ze mamo wod plodowych, cos okolo 4. Do tego wciaz gdzies jest wyciek. Na 17 mam sie stawic w szpitalu i moze na kilka dni, a moze tygodni... Nie wiadomo. Wiem tyle, ze to najprawdopodobniej dziewczynka... PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4537 |
Rozeznanie
|
Wdepnęłam dziś do Carry i kupiłam przecenioną kieckę, taką trochę oversize - nie czuję się w końcu jak baleron obwiązany sznurkiem. Tylko ten paskudny pępek zaczyna wyraźnie wystawać, a tak mi się to nie podoba
![]() Nie wiem, mam wrażenie, że skóra na brzuchu mi w końcu nie wytrzyma i pójdą przepiękne rozstępy; wieczorem po kąpieli zaczyna ostro swędzieć, póki nie nasmaruję jej czymś. Na szczęście póki co rośnie tylko brzuch, ani na tyłku ani nigdzie indziej nie porastam sadłem. Ciekawe jak długo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
U mnie 20+6 dzisiaj... Na razie póki co lezenie i picie, bo wody się tworzą, tylko żeby przestały wypływać. Wiec przy lezeniu się zdarza ze się zasklepia...
------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
chwile nie nie bylo, bo sie 'rozjechalam' w rozne delegacje i inne urlopy. Niestety, źle sie to dla mnie skonczylo, wiec przestrzegam ![]() U mnie Clexane do konca ciazy ![]() ![]() A poza tym, to gratki za polowkowe wszystkim jeszcze raz - ja dopiero w przyszlym tygodniu. I jeju, ile dziewczyn ![]() Drocia, za Ciebie specjalne kciuki, oby ogarneli te 'wycieki' ![]() blackhaired_witch - ach, gdzie te czasy, co sie w taka kiecke moglam wcisnac.. ![]() ![]() wicherek1989 - o, to mamy polowkowe w tym samym czasie ![]() Polinezyjka - ja dwa razy poki co robilam morfo, wyniki bardzo dobre wiec na razie nie zlecal doktor kolejny raz. Za to TSH robie chyba czwarty . I najciekawsze jest to, ze bez lekow systematycznie mi spada. Nie dal mi wlasnie za pierwszym razem niczego, bo chcial zobaczyc, jak to sie rozwinie, i poki co rozwija sie dobrze - tendencja spadkowa ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- A! I chyba to Heledore pisała, że ma już wszystko skompletowane - ja chcialam tylko wózek kupic, bo sie akurat zdarzyla okazja, a potem zaraz po wózku jakos sie rozpedzilam i zawitalam do ikea ![]() Więc piąteczka bo ja też wszystko juz mam, lozeczko, wanienke, komode, przewijak i mnóstwo duperelów ![]() A propos przewijaka, to ja chce miec, bo mnie bedzie naparzal kregoslup inaczej niz na stojąco, a znalazlam taka fajna komode, ktora z szerokiego stolu do przewijania zamienia sie na zwyklą półkę, zwyklą komodę. O taka, moze akurat komus sie tez spodoba: https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nie nie wszystko.tylko wszystkie ciuszki
![]() ![]() Doczytałam co to za zastrzyki bierzesz. Ojeju nieciekawie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2018-05-09 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Wtajemniczenie
|
U mnie Clexane od pozytywnego testu, już 5 miesięcy się kłuję...
![]() |
#4542 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() A chyba że tak, no to widzisz, kompletujemy sie na uzupełniankę ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Wtajemniczenie
|
Mamy wrześniowe 2018 ❤
Cytat:
Sama nie wiem, czy się "chwaliłam" tym Clexane czy nie ![]() Robię w brzuch według instrukcji którą znalazłam w internecie na stronie poświęconej chorobom zakrzepowym. Na zmianę (raz z lewej, raz z prawej strony) robię tak mniej więcej na wysokości pępka, na bokach, dość daleko od niego - im bliżej pępka tym bardziej boli :/ Skutki uboczne są takie, że jak się zranię to krew bardzo długo leci, wszelkie siniaki wchłaniają się nawet 3 tygodnie. Głowa mnie nie boli częściej niż przed ciążą. No i mój brzuch wyglada tak jakbym była ofiarą przemocy domowej... Przez pierwszy miesiąc miałam krwiak na krwiaku, teraz już jest trochę lepiej, ale co kilka dni robi się siniak. Aktualnie największy ma z 5cm ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Razem od 29.12.2011r. Zaręczeni od 1.08.2014r. Ślub - 27.08.2016r. Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3 Edytowane przez gilmoregirl92 Czas edycji: 2018-05-09 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() Poli à twoja Sara już śpi w większym łóżeczku? Ile ona teraz ma mc? Moja za niedługo skończy 20mc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Artese ja niespodziewanie dostałam trzy mega reklamowy ubranek oprócz tego co sama kupiłam i .... Co jeszcze płynie do mnie z alliexpres. Posegregowalam i mam wszystko a nawet za dużo na pierwsze pół roku. Mogę sobie jedynie dokupić coś z letnich rzeczy rozmmiar 9mcy+ na wyprzedażach za 3-4 miesiące
![]() W związku z tym kupiłam też komodę ![]() ![]() Jutro lecę do Lidla po termometr bezdotykowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny przykre,że musicie codziennie kłuć się i to w brzuch
![]() czego się nie robi dla zdrowia siebie i malucha - Drocia- w szpitalu myślę,że będzie dobrze- odkryją i zatamują.To dobrze radziłam żeby pić ![]() dziewczyny,ale pamiętajcie, ku przestrodze-jedna mamuśka baniak 5l dziennie piła i miała wielowodzie.Wszystko z umiarem -wczoraj od 8 do 16 na mieście byłam, glukozę robiłam i po sklepach łaziłam.Przepuścili mnie w kolejce na pobór krwi, w sklepie też 1 Pani i w autobusie jak byłam z synkiem ![]() +Na glukozie były inne dziewczyny i te niższe mają już duuuże brzuchy, ale u mnie widać, no w końcu 6 miesiąc ![]() +no nie, zaszłam do babci, a ona,że ja taka chuda na twarzy i nie widać brzucha ![]() Edytowane przez Iwona 25 Czas edycji: 2018-05-10 o 04:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Wtajemniczenie
|
Od dzisiaj w Lidlu jest odzież ciążowa i niemowlęca
#4548 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zadomowienie
|
![]()
Drocia trzymaj sie! Mam nadzieje, ze obedzie sie bez dlugiego lezenia w szpitalu i to chwilowe dolegliwosci...
Ja morfologie i mocz mialam w 1 miesiacu, potem 2-3 nie i od 4 do teraz juz co miesiac robie Blackhaired bardzo ladna sukienka i ciazowa figura ![]() Dziewczyny z zastrzykami - podziwiam i szanuje! Wiadomo, ze jak trzeba to sie nie marudzi i nie dyskutuje, ale nie wyobrazam sobie przez co musicie dodatkowo przechodzic. Ja moze sie wybiore na spacer do Lidla popoludniu zobacze czy cos zostalo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
ja po glukozie wczorajszej mam wyniki:
63 mg- na czczo, 126mg- po 1h, 135mg- po 2h czy coś odszyfrowac tutaj można? PS. wczoraj wchodzę do 1 sklepu po cytrynę, a tam tylko alkohole, zachodzę do żabki po drodze, a tam awaria wagi ![]() glukoza pychotka- słodziutka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Co do zastrzyków, to też podziwiam; ja umiem zrobić komuś (czy człowiek czy zwierzę obojętnie), ale sobie nigdy nie próbowałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Wtajemniczenie
|
Mamy wrześniowe 2018 ❤
Dziewczyny, sorry za niedyskretne pytanie, ale wam też tak cieknie z sutków?
#4554 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
![]()
U mnie też nic. Ale chyba może być tak jak u ciebie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4556 |
Zadomowienie
|
W moim lidlu spory wybor dla dzieciaczkow choc spiworkow juz resztki, ubran ciazowych juz prawie nic nie zostalo, ostatnie 3 pary spodni, troche legginsow. Kupilam spodenki i koszulki dla malego i top dla siebie (ostatnia xs-ka jaka wygrzebalam).
Iwona ja w 2 miesiacu ciazy robilam krzywa cukrowa bo mi miesiac wczesniej ciut za wysoka wyszla na czczo i mialam: 81 mg, 117 mg, 78 mg. Nie jest tak, ze powinno wlasnie spasc po 2 h? Lekarz na pewno zinterpretuje Ci najlepiej, chociaz u mamyginekolog wyczytalam, ze normy to: ponizej 92 mg na czczo, ponizej 180 mg po godzinie i ponizej 153 mg po dwoch. Wiec wychodziloby, ze masz je ok ![]() Blackhaired teraz wszystko jasne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A w lidlu bylam kupilam sobie tylko bluzke rozowa bez rekawkow, te body jakos mi sie nie spodobalo wersja dla chlopcow albo z napisem maly farmer albo maly ogrodnik ![]() Te ciazowe bluzki tez jakies takie kolorki wyplowiale mialy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
sylwia- ja poszłam do sklepu, po godzinie wróciłam i znowu sobie poszłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też byłam przekonana, że nie potrafię, no nie ma szans, ale jak mus to mus ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.