Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-09, 06:42   #4531
rita_k
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
wczoraj synek mi mówi-"mamo twój brzuch coraz większy i większy"...hmm nawet syn zauważa, ale On wszystko widzi.Jak bratowa była w ciąży też to mówił
Mój mi mówi że mam "pełny brzuch"

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 06:56   #4532
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Taaa też kiedys powtarzałam te brednie ze nie choroba. A najpierw mocne bóle macicy , nudności,łapanie wszystkich wirusów po kolei, Zawroty głowy tak że dojazd do pracy robił się niebezpieczny, potem senność i osłabienie a teraz kręgosłup i siku co chwilę no bosko jest ;P
Jakbym miała teraz siedzieć przy kompie pół dnia to następnego kręgosłup by mi nie pozwolił wstać z łóżka.
Ja naprawdę podziwiam babki które mają nawet przeciętnie wymagająca pracę dalej niż kilka km od domu i chodzą całą ciążę.
Brakuje mi czasem ludzi ale wiem że nie dałabym radę pomimo że wiele osób ma gorsze nasilenie dolegliwości niż ja.

Ja wytrzymałam w biurze do 7,5 miesiąca ,dojazdy samochodem były dla mnie uciążliwe ale nie ze względu na czas à ze względu na pozycję jaka się ma w samochodzie a później siedzenie 8h w biurze w tej samej pozycji. Myślę, że w tej ciąży tak od 6-7mc będę przychodziła na 4h tak długo jak wytrzymam, oczywiście jeśli ginka nie każe mi iść na l4, choć uzgodnilysmy że jeśli wszytko będzie ok to chce l4 dopiero w sierpniu.

Stary 2018-05-09, 09:41   #4533
blackhaired_witch
Rozeznanie

Cytat:
Taaa też kiedys powtarzałam te brednie ze nie choroba. A najpierw mocne bóle macicy , nudności,łapanie wszystkich wirusów po kolei, Zawroty głowy tak że dojazd do pracy robił się niebezpieczny, potem senność i osłabienie a teraz kręgosłup i siku co chwilę no bosko jest ;P
Jakbym miała teraz siedzieć przy kompie pół dnia to następnego kręgosłup by mi nie pozwolił wstać z łóżka.
Ja naprawdę podziwiam babki które mają nawet przeciętnie wymagająca pracę dalej niż kilka km od domu i chodzą całą ciążę.
Brakuje mi czasem ludzi ale wiem że nie dałabym radę pomimo że wiele osób ma gorsze nasilenie dolegliwości niż ja.

Wiesz, myślę, że to akurat żadna zasługa Jakby nie dały rady, to nie chodziłyby. Po prostu u danej kobiety ciąża ma taki a nie inny przebieg, organizmy też są różne.
Pracowałam z dziewczyną, która jak tylko dowiedziała się, że jest w ciąży (2 miesiąc?), to poszła na l4. Ile w tym było rzeczywistej konieczności, a ile ściemy, to inna kwestia (baba była na cztery nogi kuta jeśli chodzi o kombinowanie z systemem).
Ja z kolei czuję się zupełnie normalnie, nie mam żadnych dolegliwości, więc nie widzę powodu, dla którego miałabym kwitnąć w domu (zwłaszcza, że tego nie lubię). Nie łykam bzdur o odpoczywaniu "na zapas" bo takie coś nie istnieje; poza tym na własnym dg to w ogóle trochę inna bajka.
blackhaired_witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 13:54   #4534
Fortuna1
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Ostatnio właśnie gadałam z ginka i śmiała się że dziewczyny przychodza do niej po l4 jak tylko zobacza dwie kreski na teście

Ale to chyba tylko w Polsce tak jest. Np w Irlandii dostaje się l4 tylko w przypadku jakiegos poważnego zagrożenia czy choroby a u nas - taka trochę samowolka

Edytowane przez Fortuna1
Czas edycji: 2018-05-09 o 13:55
Fortuna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 14:22   #4535
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Ostatnio właśnie gadałam z ginka i śmiała się że dziewczyny przychodza do niej po l4 jak tylko zobacza dwie kreski na teście

Ale to chyba tylko w Polsce tak jest. Np w Irlandii dostaje się l4 tylko w przypadku jakiegos poważnego zagrożenia czy choroby a u nas - taka trochę samowolka

Z drugiej strony, moze gdyby wszyscy tak chetnie wystawiali, nie stalo by die go co jest?
Coz, dzisiejsze usg potwierdzilo, ze mamo wod plodowych, cos okolo 4. Do tego wciaz gdzies jest wyciek. Na 17 mam sie stawic w szpitalu i moze na kilka dni, a moze tygodni... Nie wiadomo. Wiem tyle, ze to najprawdopodobniej dziewczynka...

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 14:33   #4536
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Z drugiej strony, moze gdyby wszyscy tak chetnie wystawiali, nie stalo by die go co jest?
Coz, dzisiejsze usg potwierdzilo, ze mamo wod plodowych, cos okolo 4. Do tego wciaz gdzies jest wyciek. Na 17 mam sie stawic w szpitalu i moze na kilka dni, a moze tygodni... Nie wiadomo. Wiem tyle, ze to najprawdopodobniej dziewczynka...

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
Oj co się zaleca jeśli jest mało wód plodowych? Który to Tc u ciebie?

Stary 2018-05-09, 17:30   #4537
blackhaired_witch
Rozeznanie

Wdepnęłam dziś do Carry i kupiłam przecenioną kieckę, taką trochę oversize - nie czuję się w końcu jak baleron obwiązany sznurkiem. Tylko ten paskudny pępek zaczyna wyraźnie wystawać, a tak mi się to nie podoba

Nie wiem, mam wrażenie, że skóra na brzuchu mi w końcu nie wytrzyma i pójdą przepiękne rozstępy; wieczorem po kąpieli zaczyna ostro swędzieć, póki nie nasmaruję jej czymś.
Na szczęście póki co rośnie tylko brzuch, ani na tyłku ani nigdzie indziej nie porastam sadłem. Ciekawe jak długo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20180509_17_35_36_Pro (2).jpg (57,8 KB, 70 załadowań)
Stary 2018-05-09, 17:40   #4538
drocia
Zakorzenienie

U mnie 20+6 dzisiaj... Na razie póki co lezenie i picie, bo wody się tworzą, tylko żeby przestały wypływać. Wiec przy lezeniu się zdarza ze się zasklepia...

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 18:34   #4539
Aretse_S
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny,

chwile nie nie bylo, bo sie 'rozjechalam' w rozne delegacje i inne urlopy. Niestety, źle sie to dla mnie skonczylo, wiec przestrzegam - zadnych dlugich podrozy samolotem/samochodem i cwiczenia, jezeli juz musicie podrozowac - chodzenie jezeli jest taka mozliwosc, krecenie stopą kółek, stawanie na palcach, piecie - rozciaganie łydek.
U mnie Clexane do konca ciazy wcale nie sa bezbolesne te zastrzyki, poza tym świadomość robienia ich codziennie do konca ciazy sprawia, ze mam ochote od razu sie rozryczec, i ta igla wcale nie jest malutka..

A poza tym, to gratki za polowkowe wszystkim jeszcze raz - ja dopiero w przyszlym tygodniu. I jeju, ile dziewczyn

Drocia, za Ciebie specjalne kciuki, oby ogarneli te 'wycieki'
blackhaired_witch - ach, gdzie te czasy, co sie w taka kiecke moglam wcisnac..
wicherek1989 - o, to mamy polowkowe w tym samym czasie
Polinezyjka - ja dwa razy poki co robilam morfo, wyniki bardzo dobre wiec na razie nie zlecal doktor kolejny raz. Za to TSH robie chyba czwarty . I najciekawsze jest to, ze bez lekow systematycznie mi spada. Nie dal mi wlasnie za pierwszym razem niczego, bo chcial zobaczyc, jak to sie rozwinie, i poki co rozwija sie dobrze - tendencja spadkowa

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

A! I chyba to Heledore pisała, że ma już wszystko skompletowane - ja chcialam tylko wózek kupic, bo sie akurat zdarzyla okazja, a potem zaraz po wózku jakos sie rozpedzilam i zawitalam do ikea
Więc piąteczka bo ja też wszystko juz mam, lozeczko, wanienke, komode, przewijak i mnóstwo duperelów
A propos przewijaka, to ja chce miec, bo mnie bedzie naparzal kregoslup inaczej niz na stojąco, a znalazlam taka fajna komode, ktora z szerokiego stolu do przewijania zamienia sie na zwyklą półkę, zwyklą komodę. O taka, moze akurat komus sie tez spodoba:
https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/
Aretse_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 18:36   #4540
Heledore
Zakorzenienie

Nie nie wszystko.tylko wszystkie ciuszki reszta się kompletuje

Doczytałam co to za zastrzyki bierzesz. Ojeju nieciekawie mam nadzieję że będzie wszystko dobrze

Edytowane przez Heledore
Czas edycji: 2018-05-09 o 18:39
Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 19:12   #4541
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

U mnie Clexane od pozytywnego testu, już 5 miesięcy się kłuję... Boli, ale da się przyzwyczaić.

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 19:55   #4542
Aretse_S
Raczkowanie

Cytat:
Nie nie wszystko.tylko wszystkie ciuszki reszta się kompletuje

Doczytałam co to za zastrzyki bierzesz. Ojeju nieciekawie mam nadzieję że będzie wszystko dobrze

Oby..
A chyba że tak, no to widzisz, kompletujemy sie na uzupełniankę mam cala reszte, a z ubranek prawie nic, bo muszę najpierw pozbierać odłożone 'malutkowo' od kolezanek i kuzynek, których dzieci wlasnie wyrosly. A ciągle mi nie po drodze, a bez tego to nie bede zaczynac kupowac, bo dzieci tak szybko rosną, że nie wiem, czy jest sens kupowac wiecej, jak moze nawet nie założę..

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
U mnie Clexane od pozytywnego testu, już 5 miesięcy się kłuję... Boli, ale da się przyzwyczaić.

Oo! Gdzieś mi umknęło to info. Och, bidulko, chociaz to dla mnie pociecha Dziś zrobiłam sobie pierwszy zastrzyk. Z doświadczeni - robisz w brzuch po bokach czy gdzies indziej tez? Czytalam, ze różna jest praktyka.. Masz jakieś skutki uboczne? Bóle głowy czy siniaki?
Stary 2018-05-09, 20:05   #4543
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez Aretse_S Pokaż wiadomość
Oby..
A chyba że tak, no to widzisz, kompletujemy sie na uzupełniankę mam cala reszte, a z ubranek prawie nic, bo muszę najpierw pozbierać odłożone 'malutkowo' od kolezanek i kuzynek, których dzieci wlasnie wyrosly. A ciągle mi nie po drodze, a bez tego to nie bede zaczynac kupowac, bo dzieci tak szybko rosną, że nie wiem, czy jest sens kupowac wiecej, jak moze nawet nie założę..

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Oo! Gdzieś mi umknęło to info. Och, bidulko, chociaz to dla mnie pociecha Dziś zrobiłam sobie pierwszy zastrzyk. Z doświadczeni - robisz w brzuch po bokach czy gdzies indziej tez? Czytalam, ze różna jest praktyka.. Masz jakieś skutki uboczne? Bóle głowy czy siniaki?

Sama nie wiem, czy się "chwaliłam" tym Clexane czy nie

Robię w brzuch według instrukcji którą znalazłam w internecie na stronie poświęconej chorobom zakrzepowym. Na zmianę (raz z lewej, raz z prawej strony) robię tak mniej więcej na wysokości pępka, na bokach, dość daleko od niego - im bliżej pępka tym bardziej boli :/ Skutki uboczne są takie, że jak się zranię to krew bardzo długo leci, wszelkie siniaki wchłaniają się nawet 3 tygodnie. Głowa mnie nie boli częściej niż przed ciążą.

No i mój brzuch wyglada tak jakbym była ofiarą przemocy domowej... Przez pierwszy miesiąc miałam krwiak na krwiaku, teraz już jest trochę lepiej, ale co kilka dni robi się siniak. Aktualnie największy ma z 5cm Raz miałam takiego krwiaka, że mąż chciał mnie wieźć na IP.

Edytowane przez gilmoregirl92
Czas edycji: 2018-05-09 o 20:06
Stary 2018-05-09, 20:09   #4544
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
U mnie 20+6 dzisiaj... Na razie póki co lezenie i picie, bo wody się tworzą, tylko żeby przestały wypływać. Wiec przy lezeniu się zdarza ze się zasklepia...

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
Kciuki by się zasklepily!!! To jeszcze za wcześnie na poród, musisz dotrwać, dużo lez !!! à lekarz mówił co mogło być przyczyną?

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Aretse_S Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

chwile nie nie bylo, bo sie 'rozjechalam' w rozne delegacje i inne urlopy. Niestety, źle sie to dla mnie skonczylo, wiec przestrzegam - zadnych dlugich podrozy samolotem/samochodem i cwiczenia, jezeli juz musicie podrozowac - chodzenie jezeli jest taka mozliwosc, krecenie stopą kółek, stawanie na palcach, piecie - rozciaganie łydek.
U mnie Clexane do konca ciazy wcale nie sa bezbolesne te zastrzyki, poza tym świadomość robienia ich codziennie do konca ciazy sprawia, ze mam ochote od razu sie rozryczec, i ta igla wcale nie jest malutka..

A poza tym, to gratki za polowkowe wszystkim jeszcze raz - ja dopiero w przyszlym tygodniu. I jeju, ile dziewczyn

Drocia, za Ciebie specjalne kciuki, oby ogarneli te 'wycieki'
blackhaired_witch - ach, gdzie te czasy, co sie w taka kiecke moglam wcisnac..
wicherek1989 - o, to mamy polowkowe w tym samym czasie
Polinezyjka - ja dwa razy poki co robilam morfo, wyniki bardzo dobre wiec na razie nie zlecal doktor kolejny raz. Za to TSH robie chyba czwarty . I najciekawsze jest to, ze bez lekow systematycznie mi spada. Nie dal mi wlasnie za pierwszym razem niczego, bo chcial zobaczyc, jak to sie rozwinie, i poki co rozwija sie dobrze - tendencja spadkowa

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

A! I chyba to Heledore pisała, że ma już wszystko skompletowane - ja chcialam tylko wózek kupic, bo sie akurat zdarzyla okazja, a potem zaraz po wózku jakos sie rozpedzilam i zawitalam do ikea
Więc piąteczka bo ja też wszystko juz mam, lozeczko, wanienke, komode, przewijak i mnóstwo duperelów
A propos przewijaka, to ja chce miec, bo mnie bedzie naparzal kregoslup inaczej niz na stojąco, a znalazlam taka fajna komode, ktora z szerokiego stolu do przewijania zamienia sie na zwyklą półkę, zwyklą komodę. O taka, moze akurat komus sie tez spodoba:
https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/
Fajna my chyba jednak zostaniemy przy przewijaku na łóżeczku. Tylko najpierw muszę przenieść starsza do większego łóżka.

Poli à twoja Sara już śpi w większym łóżeczku? Ile ona teraz ma mc? Moja za niedługo skończy 20mc.

Stary 2018-05-09, 21:37   #4545
Heledore
Zakorzenienie

Artese ja niespodziewanie dostałam trzy mega reklamowy ubranek oprócz tego co sama kupiłam i .... Co jeszcze płynie do mnie z alliexpres. Posegregowalam i mam wszystko a nawet za dużo na pierwsze pół roku. Mogę sobie jedynie dokupić coś z letnich rzeczy rozmmiar 9mcy+ na wyprzedażach za 3-4 miesiące

W związku z tym kupiłam też komodę i mate edukacyjną bo była super promocja. I to tyle jeszcze sporo potrzebuję i dla siebie i dla małego.
Jutro lecę do Lidla po termometr bezdotykowy myślę jeszcze nad spiworkiem. Wzor mi się nie podoba ale kurcze cena jest dobra. Muszę sprawdzić czy na pewno jest zimowy bo skoro teraz rzucają to może to być jakaś letnia cienizna.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-10, 04:35   #4546
Iwona 25
Zakorzenienie

oj dziewczyny przykre,że musicie codziennie kłuć się i to w brzuch
czego się nie robi dla zdrowia siebie i malucha
- Drocia- w szpitalu myślę,że będzie dobrze- odkryją i zatamują.To dobrze radziłam żeby pić
dziewczyny,ale pamiętajcie, ku przestrodze-jedna mamuśka baniak 5l dziennie piła i miała wielowodzie.Wszystko z umiarem
-wczoraj od 8 do 16 na mieście byłam, glukozę robiłam i po sklepach łaziłam.Przepuścili mnie w kolejce na pobór krwi, w sklepie też 1 Pani i w autobusie jak byłam z synkiem
+Na glukozie były inne dziewczyny i te niższe mają już duuuże brzuchy, ale u mnie widać, no w końcu 6 miesiąc
+no nie, zaszłam do babci, a ona,że ja taka chuda na twarzy i nie widać brzucha ja zmęczona byłam chodzeniem- bolą mnie poślady

Edytowane przez Iwona 25
Czas edycji: 2018-05-10 o 04:36
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 07:22   #4547
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Od dzisiaj w Lidlu jest odzież ciążowa i niemowlęca Ktoś już był?

Stary 2018-05-10, 07:39   #4548
Aretse_S
Raczkowanie

Cytat:
Sama nie wiem, czy się "chwaliłam" tym Clexane czy nie

Robię w brzuch według instrukcji którą znalazłam w internecie na stronie poświęconej chorobom zakrzepowym. Na zmianę (raz z lewej, raz z prawej strony) robię tak mniej więcej na wysokości pępka, na bokach, dość daleko od niego - im bliżej pępka tym bardziej boli :/ Skutki uboczne są takie, że jak się zranię to krew bardzo długo leci, wszelkie siniaki wchłaniają się nawet 3 tygodnie. Głowa mnie nie boli częściej niż przed ciążą.

No i mój brzuch wyglada tak jakbym była ofiarą przemocy domowej... Przez pierwszy miesiąc miałam krwiak na krwiaku, teraz już jest trochę lepiej, ale co kilka dni robi się siniak. Aktualnie największy ma z 5cm Raz miałam takiego krwiaka, że mąż chciał mnie wieźć na IP.

Ojej, no to optymistycznie.. No to ja tez robie wlasnie w brzuch, po wczorajszym zostala tylko kropka, zobaczymy jak bedzie dalej. Dzieki za wszystkie info
Stary 2018-05-10, 09:05   #4549
lupinka
Zadomowienie

Drocia trzymaj sie! Mam nadzieje, ze obedzie sie bez dlugiego lezenia w szpitalu i to chwilowe dolegliwosci...

Ja morfologie i mocz mialam w 1 miesiacu, potem 2-3 nie i od 4 do teraz juz co miesiac robie

Blackhaired bardzo ladna sukienka i ciazowa figura wg mnie nie jest oversize ale wlasnie podkresla brzuszek

Dziewczyny z zastrzykami - podziwiam i szanuje! Wiadomo, ze jak trzeba to sie nie marudzi i nie dyskutuje, ale nie wyobrazam sobie przez co musicie dodatkowo przechodzic.

Ja moze sie wybiore na spacer do Lidla popoludniu zobacze czy cos zostalo

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 09:09   #4550
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Od dzisiaj w Lidlu jest odzież ciążowa i niemowlęca Ktoś już był?

Czekam na auto aż mi tata odda i jadę na innym wątku czytałam że śpiworki są letnie a nie jesienne. Ale jak tak patrzę na rozmiar w gazetce to chyba wezmę i tak . Dość duży jest więc pewnie w sam raz na następne lato. Ta cena jest mega po prostu i szkoda mi przepuścić tą okazję. A jesienny kupię w normalnym sklepie.

Stary 2018-05-10, 09:15   #4551
Iwona 25
Zakorzenienie

ja po glukozie wczorajszej mam wyniki:
63 mg- na czczo,
126mg- po 1h,
135mg- po 2h
czy coś odszyfrowac tutaj można?

PS. wczoraj wchodzę do 1 sklepu po cytrynę, a tam tylko alkohole, zachodzę do żabki po drodze, a tam awaria wagi
glukoza pychotka- słodziutka ale ja uwielbiam słodycze i w ciąży ogólnie muszę jeść non stop inaczej mi cukier spada
Stary 2018-05-10, 12:30   #4552
blackhaired_witch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość

Blackhaired bardzo ladna sukienka i ciazowa figura wg mnie nie jest oversize ale wlasnie podkresla brzuszek
Dziękuję, choć to nie ta kiecka Ja kupiłam taką: http://carry.pl/pl/ona/13604-sukienk...r-szary_melanz

Co do zastrzyków, to też podziwiam; ja umiem zrobić komuś (czy człowiek czy zwierzę obojętnie), ale sobie nigdy nie próbowałam.
Stary 2018-05-10, 12:43   #4553
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

Dziewczyny, sorry za niedyskretne pytanie, ale wam też tak cieknie z sutków? Założyłam czysty t-shirt rano i już nadaje się do prania przez mokre plamy na piersiach. Biustonosze muszę ostatnio prać co dwa dni, chyba że włożę wkładki laktacyjne :/ Słyszałam, że po 20. tygodniu piersi produkują siarę, ale u mnie zadziwiająco jej dużo, aż mnie to wkurza trochę.

Stary 2018-05-10, 12:50   #4554
blackhaired_witch
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, sorry za niedyskretne pytanie, ale wam też tak cieknie z sutków? Założyłam czysty t-shirt rano i już nadaje się do prania przez mokre plamy na piersiach. Biustonosze muszę ostatnio prać co dwa dni, chyba że włożę wkładki laktacyjne :/ Słyszałam, że po 20. tygodniu piersi produkują siarę, ale u mnie zadziwiająco jej dużo, aż mnie to wkurza trochę.

Hmmm, mi nic nie cieknie
Stary 2018-05-10, 12:57   #4555
Heledore
Zakorzenienie

U mnie też nic. Ale chyba może być tak jak u ciebie

Stary 2018-05-10, 12:57   #4556
lupinka
Zadomowienie

W moim lidlu spory wybor dla dzieciaczkow choc spiworkow juz resztki, ubran ciazowych juz prawie nic nie zostalo, ostatnie 3 pary spodni, troche legginsow. Kupilam spodenki i koszulki dla malego i top dla siebie (ostatnia xs-ka jaka wygrzebalam).

Iwona ja w 2 miesiacu ciazy robilam krzywa cukrowa bo mi miesiac wczesniej ciut za wysoka wyszla na czczo i mialam: 81 mg, 117 mg, 78 mg. Nie jest tak, ze powinno wlasnie spasc po 2 h? Lekarz na pewno zinterpretuje Ci najlepiej, chociaz u mamyginekolog wyczytalam, ze normy to: ponizej 92 mg na czczo, ponizej 180 mg po godzinie i ponizej 153 mg po dwoch. Wiec wychodziloby, ze masz je ok

Blackhaired teraz wszystko jasne A co do zastrzykow ja sie obawiam, ze nie potrafilabym zrobic ani komus ani sobie. Ale to tylko gdybanie, tak mi sie wydaje, bo nigdy nie musialam.

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 13:10   #4557
sylwia7_89
Zadomowienie

Cytat:

Ja dzis zauwazylam na swoim staniku wlasnie jakas zolta plamke wiec to pewnie to poza tym bylam dzis na glukozie, nie bylo tak zle, myslalam ze gorzej to zniose, najgorsze te czekanie a Panie pielegniarki caly czas pytaly czy dobrze sie czuje czy wszystko ok

A w lidlu bylam kupilam sobie tylko bluzke rozowa bez rekawkow, te body jakos mi sie nie spodobalo wersja dla chlopcow albo z napisem maly farmer albo maly ogrodnik
Te ciazowe bluzki tez jakies takie kolorki wyplowiale mialy

sylwia7_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 13:12   #4558
Iwona 25
Zakorzenienie

sylwia- ja poszłam do sklepu, po godzinie wróciłam i znowu sobie poszłam
Stary 2018-05-10, 13:14   #4559
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość

Blackhaired teraz wszystko jasne A co do zastrzykow ja sie obawiam, ze nie potrafilabym zrobic ani komus ani sobie. Ale to tylko gdybanie, tak mi sie wydaje, bo nigdy nie musialam.

Ja też byłam przekonana, że nie potrafię, no nie ma szans, ale jak mus to mus Dla maleństwa zrobi się wszystko.

Stary 2018-05-10, 13:40   #4560
Aretse_S
Raczkowanie

Cytat:

Ja mialam podobnie gdzies ok 18 tygodnia przez tydzien, a potem mi przeszlo zupelnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości