|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
biorę drugie opakowanie Szelazo i nie mam żadnych skutków ubocznych
|
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Zadomowienie
|
Kate, ja właśnie jestem sceptycznie nastawiona do rewelacji lekarzy odnośnie ziół. Mam wrażenie, że niewielu wiedzą na ten temat i na wszelki wypadek odradzają zażywanie. Podobnie z różnymi suplementami - pytałam mojego czy mogę brać spirulinę/chlorellę, bo na opakowaniu napisane jest, żeby nie brać tego, a on, że "takie to zielone, można brać, spoko", a z kolei inny lekarz robi oczy na wieść o czystku. Ja nawet słyszałam, że lepiej z pokrzywą w ciąży nie przeginać. Podobnie mięta. Ale ważne, że z dzieckiem jest w porządku i chyba już teraz nie ma co zwalać winy na biednego wiesiołka
![]() Dziewczyny, witam po krótkiej przerwie. Ale naprodukowałyście! A temat krocza to, coś, co mnie rozwaliło. Od tekstu Poli o lusterku aż po zdjęcie szynki... Przez was dostałam czkawki No to ja sobie wyobrażam, jak krocze musi wyglądać....Gratuluję wizytującym zdrowych i dużych (!!) dzieciaczków. Miałam wczoraj taką refleksję związaną z lękiem pierworódki, o którym pisała Zua - jeszcze przed chwilą cieszyłyśmy się, że nasze robaczki na USG zaczynają przypominać ludzi, jeszcze dopiero co nie mogłyśmy się doczekać, podczas gdy termin wydawał się odległy niczym Mars, a dziś.... To właściwie prawie już! Zobaczcie, ile postów naskrobałyśmy i ile miesięcy już minęło. Aplikacja pokazała mi dziś, że do porodu zostały mi 53 dni, dacie wiarę? To jest niebywałe! I pewnie stąd tak silny instynkt wicia gniazda - zrobiłam dziś napad na Jysk, włam do Lidla, a potem przez pół dnia pucowałam mieszkanie. Jak oszalała. Mam nadzieję, że nie doprowadzę siebie na porodówkę przez to zachowanie
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Summer powiem Ci,że ja też szczerze się uśmiałam
![]() U mnie dzisiaj też szparagi z przepisu Aniama-pyszota, mężowi też smakowały. Jutro też oczywiście szparagi i też z przepisu Aniama ![]() Dziewczyny jakie czapeczki kupujecie dzieciaczkom ![]() |
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
O takie sztuk dwie
DSC_0164-1350x2393.JPGWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę chyba wziać się za pranie,bo nie wiem ,co mam .Kupię jedną ładniejszą z Kapphala ,bo po synu mam jakieś małe czapeczki,a coś kojarze ,że wkładaliśmy mu po kąpieli (no ale to styczeń był) |
|
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to stawiam bardziej na opaski Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W połączeniu z sokiem z pokrzywy od 2 miesięcy mam spokojna głowę o morfologię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Az jak siadam to kręgosłup poczułam ![]() Ale teraz już Relax IMG_20180510_182438.jpegWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez szparagi znów, i znów te z piekarnika bo są takie dobre i łatwe ze nie chce mi się szaleć z przepisami. I znow kawa z lodami była na deser. Co do czapek to mam 2 takie bawełniane tzn jedna dziś właśnie z Kappahla biała zamówiłam, ale myśle o jakiejś płóciennej jeszcze, bardziej na słońce/ ciepłe dni nie wiem czy potrzebna ale pewnie kupię jak gdzieś zobaczę fajna.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos gdzie tak pięknie???Co to za miejsce?
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2833 |
|
Przyczajenie
|
dobra, to się przedstawiam
![]() na imię mam Magda, wiek jeszcze 32 pierwsza ciąża, a termin porodu to 17.07 i będzie chłopak.Ogólnie ciąże przechodzę bardzo dobrze, do dziś zdarza mi się zapomnieć, że w brzuchu mam dzieciątko
|
|
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cudownie.Mieszkasz w okolicy? |
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=pola25;83492791]To pozazdrościć.
[COLOR="Silver"]dzięki, za to często wpadam w paranoje, że jest za dobrze więc pewnie coś jest źle ciężko dogodzić
|
|
|
|
|
#2836 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wołowina warzywa strączkowe żółtka jaj sardynki kakao pestki dyni otręby pszenne suszone owoce kasza jaglana szpinak otrzechy i migdały wodorosty ciemne zielone warzywa śliwki pokrzywa Może jak dodasz część do Twojej diety, to uda się podnieść poziom żelaza? Cytat:
Cytat:
Kurcze pracowita dzisiaj byłaś. Ja znów nie posprzątałam domu i nie wiem, kiedy to zrobię, bo leń ciągnie się już od kilku dni...Cytat:
Dwie malutkie sama kupiłam w Lidlu dość danwo temu, a dostałam dwie trochę większe ale cieniutkie i dwie też większe grubsze w komplecie z niedrapkami. Nawet nie wiem, czy je wykorzystam Co do używania czapeczek, to pewnie będę je zakłądać- wyjdzie w praniu ![]() Cytat:
|
|
|
#2837 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
Camelitos przepięknie. Byłam raz w Sosnowcu chyba tydzień na kursie, ale to była jaka zimna pora roku to za wiele nie zwiedziłam i nie pospacerowalam, a szkoda. Zmobilizowalyscie mnie trochę do porządków bo z tym u mnie różnie i ogarnelam w domu trochę, ale jest tak nieprzyjemnie duszno ze mam dość. Mam wrażenie ze ta straszna dla mnie pogoda nigdy się nie skończy. Przyszło mi zamówienie z Lullalove ale do paczkomatu wiec jeszcze nie zdążyłam odebrać, jutro się pochwale.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie otwarlam paczke chipsow. Prosze powiedzcie ze robie zle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę prosiakiem |
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam trochę czapeczek ze sznureczkami - dostałam je i kilka takich, jak pokazywała Blanka. Ale mam nijaki stosunek do czapeczek i nie wiedziałam, że niektórzy są anty
Czapeczki są niewskazane z jakiegoś powodu, hmm?? Pytam, bom ciekawa.Kropko - walczę z leniem, bo jak pozwalam mu dominować to albo za dużo myślę i się denerwuję, albo jedzenie na tapecie ![]() Camelitos, prawie się popłakałam - ale macie pięknie! Myślałam, że to jakieś Mazury czy cuś.... Ja szparagi codziennie robię inaczej, bo lubię eksperymentować. Ostatnio robiłam omlet ze szparagami, a wczoraj risotto. Z piekarnika nie robię, bo nie mam ich w co zawinąć |
|
|
|
|
#2842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podziel się jak robisz Co do czapeczek też mam sporo Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W rondlu na maśle przesmażam cebulkę i pocięte na kawałki surowe szparagi (ale bez łebków), wrzucam ryż, przesmażam aż się zeszkli i podlewam białym winem. Jak ryż wchłonie to dalej idzie bulion - sama wiesz Na koniec dodaję łebki szparagów i jeszcze gotuję przez kilka minut. Wyłączam gaz, dodaję trochę zimnego masła i startego sera. Wczoraj miałam grana padano i trochę suszonych borowików jeszcze wrzuciłam i na ich smaku robiłam risotto. To taka wersja uboga, często wrzucam, co mam, co mi się po lodówce telepie albo co mi do głowy wpadnie
|
|
|
|
|
|
#2845 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Camelitos i Śląsk może być piękny Pola też muszę zabrać się za pranie, bo się gubię co już mam. Dzisiaj w Kappahlu zwątpiłam już jak tylko remont się skończy to biorę się za układanie ubranek czapeczek też mam sporo zobaczymy ile będzie nosił i jakie będą potrzebne---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
uwielbiam wszelkie takie dania, tym bardziej z winem
|
||
|
|
|
|
#2846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz tylko w takiej postaci możemy spożywać trunki
|
|
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A biedne dziecko się męczy, bo ciepło jak cholera, a ono biedne jeszcze z czapka na głowie. Jedynie ja nie uznaje czapeczek ze sznurkami. Moim zdaniem dziecko może sobie zrobić krzywdę po prostu i się poddusic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziemy wychodzić że szpitala i będzie ciepło, to też bez czapki. Ogólnie warto pamiętać, ze nie ma czegoś takiego jak słynne zawianie uszu, bo nic takiego nie istnieje: ucho jest zbudowane w taki sposób, że nawet silny wiatr nie może po nim hulać,po prostu ucho jest zabudowane odpowiednio, a zapalenie ucha wywołują bakterie i wirusy. Ale wiem, że są zwolennicy czapeczek nawet w domu, więc niech każdy robi jak uważa przez pierwszy miesiąc przynajmniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-05-10 o 20:17 |
|
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

biorę drugie opakowanie Szelazo i nie mam żadnych skutków ubocznych

No to ja sobie wyobrażam, jak krocze musi wyglądać....

Co do używania czapeczek, to pewnie będę je zakłądać- wyjdzie w praniu 
Będę prosiakiem![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zapalenie