|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Kosmetyki, ubrania i dodatki ![]() Książki, filmy, CD, kasety ![]() Edytowane przez Terha Czas edycji: 2018-05-09 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Gdy coś dostaję również nie patrzę na to czy jest to inspiracja , oryginał żeby nie urazić osoby która mi to podarowała, perfumy są stosunkowo drogie, przez wiele osób traktowane jako dobro luksusowe więc rozumiem że nie wszyscy chcą wydawać na nie pieniądze, choć sama również nie kupuję podróbek, produktów inspirowanych perfum czy też kosmetyków
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak dokładnie o to mi chodzi ![]() zresztą, jeśli o kosmetyki idzie... mogę mieć tani krem, jakąś Ziaję czy coś w tym rodzaju (zresztą w kupowaniu i oszczedzaniu na promocjach jestem chyba niezła), lidlowy żel pod prysznic, i tak dalej, ale perfumy, są nietykalne. Proces ich powstawania to jest jakaś magia, uważam, że podróbki to niszczą. Inspiracje może ujdą, ale na pewno nie takie chamskie; jak FM i ich "styl Mitsouko" czy jakoś tak. To już lepsze jakieś Avony. Edytowane przez lwia paszcza Czas edycji: 2018-05-09 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje że to nie kwestia radzenia sobie tylko głupoty. Kupujesz małą pierdółkę a dostajesz ją zapakowaną w karton po TV bo akurat taki miał pod ręką. Poza tym warto pomyśleć też o środowisku i ekologii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1178 |
Konto usunięte
|
Ale skoro ktoś wysyła daną firmą ( w tym wypadku inpostem) to chyba powinien mieć jakieś wytyczne jaki maksymalny gabaryt paczki jest akceptowalny.
Swoją droga jak się nadaje paczki w paczkomacie? Skoro niby paczka tak duża, że się nie mieści? to jak oni to wsadzili do paczkomatu? Czy kurier to odbiera po prostu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
Nie tłumaczę sie za firmę tylko tłumaczę jak ona moze dzialac
![]() Nie mialam do czynienia z inpostem od strony wysylek więc nie podpowiem, mozliwe ze maja umowe z firma np. Przesyłki male i przesyłki powyżej gabarytow. Wtedy im wisi czy sie mieści w każdym paczkomacie bo są rozliczanie i tak za większy gabaryt
![]() |
![]() |
#1180 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to rodzaj oszustwa - przy wysyłaniu inpostem wiadomo jakie są maksymalne gabaryty paczek i więcej już z tej firmy nic nie zamówię (gdybym wiedziała ile zmarnuję czasu, zdrowia, nerwów i paliwa to bym w życiu od nich nie kupiła). Możliwy jest odbiór paczki przez kuriera, nie trzeba jej osobiście wsadzać do paczkomatu. Kartony to nie jakiś towar deficytowy, a jak ktoś prowadzi dużą firmę handlującą wysyłkowo to raczej ma sporo opakowań dostępnych. Karton w którym dostałam paczkę był opakowaniem zbiorczym innych produktów. Nie kupiłam pierdółki za 5zł, a rzecz za ponad 2 stówy, zresztą to nieważne - tak czy siak olali klienta, więc go stracą. Poza wszystkim wysyłanie kartonu gdzie ponad połowa zawartości to pognieciony papier świadczy o tym, że firma ma w d ekologię, więc nie zamierzam kogoś takiego wspierać swoimi pieniędzmi.
![]() |
#1181 |
Konto usunięte
|
Zgadzam się ze Scarlet. Skoro płaci za paczkomat to znaczy, że chce odebrać z paczkomatu i tak powinno być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
Ja tez się zgadzam jednak wiem jak moze byc z drugiej strony
![]()
![]() |
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8349139 6]Ale skoro ktoś wysyła daną firmą ( w tym wypadku inpostem) to chyba powinien mieć jakieś wytyczne jaki maksymalny gabaryt paczki jest akceptowalny.
Swoją droga jak się nadaje paczki w paczkomacie? Skoro niby paczka tak duża, że się nie mieści? to jak oni to wsadzili do paczkomatu? Czy kurier to odbiera po prostu?[/QUOTE] Niektóre firmy mają umowy z InPostem i kurier od nich odbiera paczki. Cały transport odbywa się tak jakby to była zwykła przesyłka kurierska, a dopiero na końcu paczka trafia do paczkomatu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
Dlatego ja powiem szczerze, że nie bawię się w paczkomaty. Wybieram albo kuriera albo odbiór w kiosku Ruchu. Też bym się wściekła jakbym miała jechać po paczkę niewiadomo jak dalej, bo się nie mieści. Gdzieś mam taką dostawę brr
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy niczego drogiego nie zamówiłabym ani paczkomatem ani ruchem. Tylko kurier. Bo co prawda nie mam pewności, że kurierzy bardziej dbają o przesyłki i nie rzucają nimi na prawo i lewo, to jednak myslę, że w razie czego łatwiej dochodzić swoich praw.
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
Ja to czasem myślę, że mój kiosk Ruchu to tylko odbieralnia paczek. Babeczka ma tam ich zawsze taki ogromniasty stos, że ledwo się w środku obraca.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego wątpisz? Może się nie podobał zapach i ktoś oddał zamiast się bawić w próbę sprzedaży Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdy robi "interes" na rzeczach których chce się pozbyć. Ale może ja mam inne podejście, bo oddaję do sklepów charytatywnych różne niepotrzebne mi już rzeczy i biznesu na tym nie robię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1191 | |
Zakorzenienie
|
Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz V
Cytat:
Bardzo się mylisz. Piszę to jako były prawnik firmy kurierskiej ![]() Edytowane przez mikoma Czas edycji: 2018-05-11 o 08:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
Pewnie masz rację, ale z drugiej strony jakąś drogą trzeba zamówić.
![]() |
#1193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie - Ty. Na świecie jest pełno ludzi, nie tylko Ty ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- A z drugiej strony - właściciel mógł umrzeć i co z tym mieli zrobić? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale przecież nie każdy myśli tak jak ty. Ja oddałam książki nie dlatego, że były tanie (Clavell); tylko dlatego, że miały koszmarne jak dla mnie wydanie; dwie ogromne, ciężkie cegły, bardzo niewygodne do czytania. Prawie nowe i dość drogie ![]() Gdybym ja miała do takiego miejsca oddać perfumy, to by to była pewnie marka FM czy coś w ten deseń ![]() A może również coś, czego nie jestem w stanie nosić. (Creed, z tego co widzę, to mimo wszystko nie Kashaya Kenzo, którą mam, i która jest praktycznie białym krukiem wśród perfum. Są produkowane.) I niekoniecznie z podejściem, że szkoda kasy, bo to mógł być prezent, nietrafiony, wymiana na wizażu, albo bardzo okazyjny zakup; a czasami po prostu aż szkoda czasu na czekanie; czy ktoś kupi to ode mnie na allegro; szczególnie tam; nawet gdy mowa o bardzo wartościowej rzeczy. Większość ludzi wcale tak naprawdę nie należy do koneserów ![]() Edytowane przez lwia paszcza Czas edycji: 2018-05-11 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że ja coraz mniej się przywiązuję do rzeczy - poza jakimiś rodzinnymi pamiątkami niekoniecznie mającymi jakąś wielką wartość materialną, ale sentymentalną tak - kilka mebli, piękne rękodzieło mojej Babci, trochę naczyń i książek, pojedyncze osobiste drobiazgi. Z moich osobistych rzeczy może zebrałoby się kilkanaście, których bym bardzo żałowała gdyby coś się z nimi stało - poza obrączką i pierścionkiem zaręczynowym (wartymi i materialnie i sentymentalnie) bez większej wartości materialnej, a byłyby to rzeczy nie do odtworzenia. Kilka takich rzeczy straciłam, żal pozostał.
Oddałam tak kiedyś ulubioną część biżuterii, którą rzadko nosiłam, bo bałam się, że zgubię/coś się stanie itp. Dostała ją osoba, która zawsze niesamowicie się nią zachwycała i komplementowała. Kiedyś pomogła mi bardzo w dość trudnej sytuacji i potem jej ją dałam. Nosi bardzo często i cieszy się nią pewnie bardziej niż ja. Z podejściem Terhy miałabym pewnie więcej kasy. Wszystkie rzeczy po moim dziecku, których się pozbyłam to rozdałam, tak z 85% dostał DSM (w tym rzeczy warte więcej niż stówę typu wózek). Sprzedałam tylko łóżeczko i komodę, myślałam, że może jak coś jeszcze posprzedaję to wyjedziemy gdzieś na kilka dni. Dosłownie nazajutrz po sprzedaży drugiej rzeczy dziecię na tyle się rozchorowało, że cała kasa i jeszcze więcej poszła na badania i leki. Może zbieg okoliczności, a może nie. Aż się boję jeszcze coś sprzedać, bo zostało jeszcze kilka rzeczy, a czas leci i raczej już się rozmnażać nie powinniśmy, więc trzymanie ich traci sens. Książek które oddałam do bibliotek nawet nie zliczę - kilkaset spokojnie. Ja się po prostu tak egoistycznie dobrze czuję jak coś komuś oddam, a jak komuś to pomoże to tylko się cieszyć.
![]() |
#1196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1199 | |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8351257 6]Ja pisze drukowanymi ze cena nie podlega negocjacji od razu zanim dam opis przedmiotu. Dziala.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cytat:
Raz sprzedawalismy iPhone'a, raz Apple Watcha. DRAMAT. Ostatecznie iPhone poszedl do kolezanki, a apple watch sprzedalismy na allegro. Na olx ludzie proponowali nawet wymiane na podrobki zegarków itp. Albo "200 zl mniej i kupie", "cena nie podlega negocjacjom" "to kupie se u kogos innego!" (Gdzie moja oferta byla najtansza). Po kilku dniach znow ta sama osoba napisala "no dobra, kupie za 100zl mniej, ale musisz poczekac az wyplate dostane". ![]() Na allegro ludzie tylko chca zbijac cene, nie spotkalam sie tam z takimi akcjami jak na olx. W kazdym razie nigdy nie sprzedaje niczego tanszego niz 500zl. Szkoda mi czasu i nerwow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez moooniek Czas edycji: 2018-05-11 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do książek, to mam teraz nieco inne podejście niż kiedyś. To znaczy, przed zakupem robię ostrą selekcję; nie kupuję; jak popadnie, tylko to, co chce mieć naprawdę. To, na czym mi zależy mniej, wypożyczam. Na razie mam farta, bo u mnie książki są sprzedawane czasami po śmiesznych cenach na bazarze; i wtedy, po szybkim zapoznaniu się z treścią, wiem, czy je chcę, czy nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.